brat_ramzesa 10.08.13, 12:22 geopolityka.org/syria-2012/2383-dlaczego-rosja-powinna-wspierac-assada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brat_ramzesa Re: Dlaczego Rosja powinna wspierac Assada? 10.08.13, 12:23 Dlatego wszystkimi silami ,swiat powinien dazyc do rozkladu swiatowego systemu finansowego Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Dlaczego Rosja powinna wspierac Assada? 10.08.13, 12:27 Piękne zdjęcie w artykule. Ten Putin to konus. Jest malutki - jakieś 150 cm w kapeluszu. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Imperializm zwalczać imperializmem? 10.08.13, 12:32 To się nie może udać! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Imperializm zwalczać imperializmem? 10.08.13, 13:06 Zgadzam sie z Toba , specu,ale mozemy sie pocieszyc tym , ze cos sie psuje w imperializmie Finansjery , ze jeszcze istnieje przeciwwaga... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Wyjatkowo plytki tekst . 10.08.13, 12:37 Dugin nie potrafi myslec szerzej,niz tylko walka na linii Rosja - USA . Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Wyjatkowo plytki tekst . 10.08.13, 12:40 Ja nie czytałem tego artykułu, ale zdjęcie jest perfect. Putin pozwolił się tak sfotografować. Jest malutki. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk wojtus,przyglupie ty kartoflany. 10.08.13, 12:44 Zdecydowana wiekszosc Wielkich ludzi,byli malego wzrostu. Ale skad by ty o tym mogles wiedziec? Jak tam twoi ziemniaki? Upaly im nie zaszkodzili? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: wojtus,przyglupie ty kartoflany. 10.08.13, 12:55 igor_uk napisał: > Zdecydowana wiekszosc Wielkich ludzi,byli malego wzrostu. --------------- Stalin nie pozwalał się fotografować tak by był mniejszy ma zdjęciu. Tym razem sfotografowano batmana jak widać. Na miejscu cara rozstrzelałbym 1/2 KGB. Nie dopilnowali sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: wojtus,przyglupie ty kartoflany. 10.08.13, 12:58 Dklaczego odpowiadasz przyglupowi , Igor , skoro ciec potrafi jedynie napisac , ze nie przeczytal artykulu... Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: wojtus,przyglupie ty kartoflany. 10.08.13, 13:11 kaszebe12 napisał: > Dklaczego odpowiadasz przyglupowi , Igor , skoro ciec potrafi jedynie napisac , > ze nie przeczytal artykulu... --------------- Nie interesuje mnie co agenci wpływu z KGB wypisują o Polsce w portalach rosyjskich, ukraińskich, ... . Tutaj odpowiadam, bo jestem w domu. Goście (np. Igorek, Eva, Walter, ...) nie powinni oddawać kału na środku mojego pokoju stołowego. Zrozumiałeś? Chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: wojtus,przyglupie ty kartoflany. 10.08.13, 13:21 Nie "chyba" , ale na pewno.-Widze ,ze jestes w domu , czyli z linii "Leszno 13" ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: wojtus,przyglupie ty kartoflany. 10.08.13, 13:30 Tak myślałem "pojąłeś" naturę rzeczy. Szkoda czasu i atłasu. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk wojtus,gownojadzie ty nasz. 10.08.13, 13:50 Przeciez nic,oprocz kalu,ty nie jesz. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk wojtus jest pozytecznym idiotem. 10.08.13, 13:15 On ma za zadanie trzymac ciekawe watki na gorze listy. Ten watek jest naprawde ciekawy,chociaz sam tekst,zalinkowany przez brata_ramzesa,jest do dupy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: wojtus jest pozytecznym idiotem. 10.08.13, 13:28 Idiotą to na pewno, ale czy pożytecznym? i dla kogo? Wczoraj na TVN24 oglądałem dosyć ciekawą dyskusję na temat angielskiej 14-latki, która powiesiła się w wyniku nienawiści w sieci. Jeden z dyskutantów (chyba trafnie) nakreślił portret psychologiczny takich wojtków czy amigów: brak sukcesów w jakiejkolwiek dziedzinie, brak perspektyw, brak uznania dla swojej osoby i swoich działań, to jakim prawem, urwał nać, innym ma być lepiej. I płodzą posty, jak inni są źli, biedni i brzydcy. I w tym akurat (obsr*waniu innych) im się wiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: wojtus jest pozytecznym idiotem. 10.08.13, 13:32 Lubacik, Ty jesteś agentem Kremla. Jesteś tak jak Igorek przybyszem. Nie ocenia się domowników. Mogą Cię więcej nie zaprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: wojtus jest pozytecznym idiotem. 10.08.13, 13:35 Uzytecznosc wojtusia polega wylacznie na tym,ze on wyciaga watki,swoich nieprzyjaciele,na gore listy.Idiot nie potrafi zrozumiec,ze kazdy,kto wchodzi na forum,najpierw czyta wlasnie te watki .I napewno przeczyta post,otwierajacy watek. Dla mnie on jest uzyteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 dzięki 10.08.13, 13:40 igor_uk napisał: > Uzytecznosc wojtusia polega wylacznie na tym,ze on wyciaga watki,swoich nieprz > yjaciele,na gore listy. -------------- Przypomniałeś mi o Waszych wątkach. O "bałałajkach" i "ślicznotach". Zaraz je zreanimuję. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Igor 10.08.13, 14:59 Co jest glupiego w tekscie, uzasadnij Czy to ze USA wywolaja chaos ktory moze przeniesc sie na Rosje jesli Assad upadnie? Czy USa i Rosja sa w stanie ralizowac wspolne cele?!Czy ty widzisz rownorzedne traktowanie ze strony USA ? Czy to Dugin dazy do konfrontacji czy odwrotnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Igor 10.08.13, 15:42 Zaczniemy od tego,ze Asad nie stoi na drodze Stanom,zeby wprowadzic chaos w Rosji. I tu warto by wspomniec o tym,ze Syria jest tylko fragmentem kontrolowanego chaosu na BW .Ona troche poplatala plany,ale nie polozyla im kres .To co obserwujemy w Egipcie,Libii i innych krajach "arabskiej wiosny" i jest tym chaosem. Dla Rosji,jak by to dziwnie nie brzmialo,ten chaos ,czesciowo,jest rowniez na reke. Po pierwszych : Armia syryjska dosc skutecznie przerabia islamistow,ktore zagrazaja i Rosji,na material dla grabarze .Bardzo duzo islamistow z Kaukazu pojechalo tam walczyc,wezwane przez swoich zwierzchnikow. Po drugie : Niestabilnosc w regionie powstrzymuje spadek cen na rope . czy USA i Rosja sa wstanie realizowac wspolne cele? Oczywiscie,ze tak. Najlepszym przykladem jest Afganistan . Wspolpraca jest bardzo owocna ,chociaz mozno bylo by i stwierdzic,ze Rosja ma lepsza pozycje i jest rozdajaca.. Widzisz li,brat_ramzesa,juz pierwsze slowa w tym tekscie sa glupota : "Stany Zjednoczone uważają, że konieczna jest interwencja i wszelkie poparcie, polityczne i wojskowe dla radykalnych salafickich sił fundamentalistycznych, które w wewnętrznym konflikcie w Syrii znajdują się na pierwszej linii." Radykalne islamisci,wiazujac sie w walki w Syrii,tak naprawde uratowali Asada,w przeciwnym wypadku poparcie Zachodu mialo by calkiem inny charakter i sytuacja Syrii byla by o wiele powazniejsza . Rosja powinna wspierac Asada przedewszyskim dla tego,ze Syria,rzadzona przez niego,jest panstwem przyjacieslkim dla Rosji . Rowniez wspierajac Asada,Rosja daje sygnal innym swoim przyjacielam,ze swoich broni do konca . Tak naprawde,Syria to c.d. 08.08.2008. Wtedy Rosja w pierwszy raz ,w najnowszej historii,pokazala,ze ma wlasne interesy i potrafi ich bronic.To samo dotyczy i Syrii.Rosja dala znac Swiatu,ze Syria lezy w strefie jej interesow i reszta musi to zaakceptowac. "Jeśli Rosja i Chiny ugną się i dopuszczą do obalenia Assada, będą następne w kolejności." To glupota ,ktorej komentowac szkoda. "Pomaranczowa rewolucja" na Ukrainie nie potrafila zdestabilizowac sytuacje w Rosji,a obalenie Asada nie wiadomo czemu do tego doprowadzi. Brat,jak Tobie ciekawo,to mozemy dalej porozmawiac o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 moje uznanie Drogie Dziecko 10.08.13, 15:47 Napisz mi czy ten tekst jest Twój, czy "centrali" z Łupianki? Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: Igor 11.08.13, 09:59 > Po pierwszych : > Armia syryjska dosc skutecznie przerabia islamistow,ktore zagrazaja i Rosji,na > material dla grabarze .Bardzo duzo islamistow z Kaukazu pojechalo tam walczyc,w > ezwane przez swoich zwierzchnikow. Pytanie jak dlugo?Potrtafisz sobie wyobrazic dojscie do wladzy Islamistow?Potrafisz sobie wyobrazic destabilizacje Iranu? bo jak tak, potrafisz sobie wyobrazic co bedzie dalej.....? > Po drugie : > Niestabilnosc w regionie powstrzymuje spadek cen na rope . No widzisz a ja myslalem podobnie jak rzad, ze za wysokie ceny ropy sa rozsadnikiem, gospodarki, ze wysokie i niestabilne ceny ropy powoduja bardak budzetowy a takze chamuja rozwoj przemyslu > czy USA i Rosja sa wstanie realizowac wspolne cele? > Oczywiscie,ze tak. Najlepszym przykladem jest Afganistan . Wspolpraca jest bard > zo owocna ,chociaz mozno bylo by i stwierdzic,ze Rosja ma lepsza pozycje i jest > rozdajaca.. Afganistan??wybacz, rownie dobrze mogloby nie byc tam amerykanskich wojsk, za USA ogromnie wzrosla produkcja heroiny ktora zalewa Rosje, rownie dobrze mogly by tam stac formowane sily pokojowe chinsko-rosyjskie Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: Igor cd 11.08.13, 10:01 > Widzisz li,brat_ramzesa,juz pierwsze slowa w tym tekscie sa glupota : > "Stany Zjednoczone uważają, że konieczna jest interwencja i wszelkie poparci > e, polityczne i wojskowe dla radykalnych salafickich sił fundamentalistycznych, > które w wewnętrznym konflikcie w Syrii znajdują się na pierwszej linii." [/i] > > Radykalne islamisci,wiazujac sie w walki w Syrii,tak naprawde uratowali Asada,w > przeciwnym wypadku poparcie Zachodu mialo by calkiem inny charakter i sytuacja > Syrii byla by o wiele powazniejsza . Zartujesz chyba, zwyciestwo Assada nie jest jeszcze przesadzone,setki tysiecy ofiar nic nie znacza ?Kraj bedzie dziwgal sie ze zgliszczow jeszcze bardzo dlugo > Rosja powinna wspierac Asada przedewszyskim dla tego,ze Syria,rzadzona przez ni > ego,jest panstwem przyjacieslkim dla Rosji . Rowniez wspierajac Asada,Rosja daj > e sygnal innym swoim przyjacielam,ze swoich broni do konca . > Tak naprawde,Syria to c.d. 08.08.2008. Wtedy Rosja w pierwszy raz ,w najnowsze > j historii,pokazala,ze ma wlasne interesy i potrafi ich bronic.To samo dotyczy > i Syrii.Rosja dala znac Swiatu,ze Syria lezy w strefie jej interesow i reszta > musi to zaakceptowac. No ciekawe jak dalej bedzie bronic Assada Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: Igor cd 11.08.13, 10:02 > Jeśli Rosja i Chiny ugną się i dopuszczą do obalenia Assada, będą następne > w kolejności."[/i] To glupota ,ktorej komentowac szkoda. > "Pomaranczowa rewolucja" na Ukrainie nie potrafila zdestabilizowac sytuacje w > Rosji,a obalenie Asada nie wiadomo czemu do tego doprowadzi. Glupota jest porownywac pomaranczowa rewolucje do tego co dzieje sie na bliskim wschodzie ps Sory ze tak w czesciach ale nie moge inaczej wyslac postow Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Brat_ramzesa. 11.08.13, 10:35 Po pierwszych: Ilosc islamistow na kaukazie jest ograniczona,do tego trzeba pamjetac o tym,ze jak w Syrii zostaje zabity ktos z rodziny,to reszta nie bedzie winic w tym Rosje ,a tylko daleka Syrie,a co za tym idzie,nie pojedzie do Moskwy i nie bedzie wysadzac sie w metrze,zeby pomscic brata,czy wujka. Po drugich : O tym ,ze zbyt wysokie ceny ropy hamuja rozwoj rosyjskiej gospodarki pisalem wielokrotnie,tak co Ameryki dla mnie Ty nie odkryles. Wszystko zalezy od tego ,co znaczy wysokie ceny ropy (o ktorych ja nic nie wspominalem,pisalem tylko o tym,ze "Niestabilnosc w regionie powstrzymuje spadek cen na rope " ) . Dla Rosji cena ropy,optymalna,ksztaltuje sie w granicach 75-80 $ za barylke,wyzsza cena ropy o 15-20 $ nie jest zbyt grozna,a daje dodatkowe wplywy do budzetu federalnego. Niestabilnosc w regionie nie pozwola zrobic Stanom podobnego kroku,ktory byl zrobiony wczesniej,kiedy Saidyci obwalili ceny ropy,praktycznie z dnia na dzien, do poziomu 8-10$ za barylke. I tylko o taki spadek ceny ropy mniee chodzilo. Po trzecich: To mit,ze za Talibow produkcja heroiny w Afganistanie byla na niskim poziomie.Od momentu przyjecia przez nich wladzy,produkcja tylko rosla,za wyjatkiem lat 2000-2001,kiedy Talibowie,zeby poprawic swoj wizerunek w Swiecie,zrobili jakies kroki,zeby zmniejszyc produkcje.Nie wiadamo czemu,wlasnie tylko o tym wspomina sie.Ale nikt nie wspomina o tym,ze na kontrolowanych przez Talibow terenach produkcja heroiny wzrostala z roku na rok gwaltownie i stanowila podstawe ich finansowania. Podajac produkcje heroiny,jak dowod,dales do zrozumienia,ze nic o wpolpracy Rosji i USA w Afganistanie nie wiesz,a szkoda,temat jest bardzo ciekawy i malo znany. Po czwatrych: Jestem daleki od tego,zeby zartowac na temat Syrii .napisalem,ze udzial islamistow uratowal Assada calkiem serio .Po pierwszych,to zwiazalo rece zachodu ,a oprocz tego dalo wspaniala bron propagandowa dla Asada,jak i Rosji. Po piatych: Rosja broni Syrie bardzo skutecznie i napewno ma spore rezerwy,ktore jeszcze nie sa wykorzystany . Po szostych. Glupotom jest nie zrozumienie tego,czym jest Ukraina dla Rosji,i jaki wplyw tego,co dzieje sie na Ukrainie,moze miec dla tego,co moze dziac sie w Rosji. p.s. Nie musisz cytowac wszystkiego,co ja napisalem,przeciez wiem o czym pisalem i nie potrzby mnie przypominac.Dzieki temu nie bedziesz miec klopotow z wyslaniem postu w jednym kawalku. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Brat_ramzesa. 11.08.13, 11:38 > tym ,ze zbyt wysokie ceny ropy hamuja rozwoj rosyjskiej gospodarki pisalem wielokrotnie,tak c>o Ameryki dla mnie Ty nie odkryles. Igor i co z tym problemem zrobi Rosja ? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Marko. 11.08.13, 15:40 Rosja wklada ekstra kase w rozszerzenie produkcji paliw ropopochodnych.Majac zamiar wiecej ekspotowac oleju napedowego i benzyny,niz surowej ropy. Moze ty tego nie wiesz,ale w Rosji brakuje mocy produkcyjnych przerobu ropy. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: Marko. 11.08.13, 16:15 igor_uk napisał: > w Rosji brakuje mocy produkcyjnych przerobu ropy. glupku, nie brakuje mocy produkcyjnych, sa inne przyczyny: ru.reuters.com/article/businessNews/idRUMSE97800220130809?sp=true Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk debilek2007. 11.08.13, 16:18 Wklejaj fotki i nie zabieraj glosu w sprawach,o ktorych nic nie wiesz.Spadaj padalec. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 zdrajca igorka, 11.08.13, 16:39 glupku, nadal starasz sie o rosyjska wize? :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk przyglupie. 11.08.13, 16:47 A ty nadal zazdroscisz mnie tego,ze ja zyje na zachodzie ,a ty wsrod Rosjan,ktorych ty nienawidzisz z calego serca? Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: przyglupie. 11.08.13, 16:52 igor_uk napisał: > A ty nadal zazdroscisz mnie tego,ze ja zyje na zachodzie , glupku, nie zazdroszcze, bo zawsze moge pojechac tam i z powrotem, a ty - nie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: przyglupie. 11.08.13, 16:54 Nigdzie ty nie mozesz pojechac.Siedzisz na dupie w Rosji i wlasnie dla tego nienawidzisz tego kraju,w ktorym jestes obcy.Stad twoja nienawisc do wszystkiego,co jest rosyjskie. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: przyglupie. 11.08.13, 17:04 jako zdrajca nigdy nie zrozumiesz milosci do rodzinnego kraju, pozostaniesz raczej halasliwym kundelkiem pragnacym zwrocic na siebie uwage :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: przyglupie. 11.08.13, 17:12 debilek,caly czas szczekasz na kraj,ktory przygarnal ciebie.Ty nic nie wiesz o tym,czym jest Ojczyzna,bo ty nigdy takowej nie miales. p..s.A czemu nie wyjedziesz do Izraela?tam bylbys w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Dlaczego Rosja powinna wspierac Assada? 10.08.13, 16:42 wojciech.2345 napisał: > Lubacik, > Ty jesteś agentem Kremla. Jesteś tak jak Igorek przybyszem. > Nie ocenia się domowników. > > Mogą Cię więcej nie zaprosić. Wojtuś, powinienem właściwie zignorować taki post, ale wykazujesz w nim tak rozbrajającą głupotę, jesteś w niej tak bezbronny, że wywołujesz uczucie litości i chęć pomocy, jak każda bezradna i bezbronna istota. Ty nie tylko nie zaprzeczasz przytoczonej przeze mnie diagnozie, ale ją ubogacasz, dodając traktowaną przez psychiatrów jako poddanie się w dyskusji próbę wykluczenia dyskutanta ze swojego świata. Łuny nie należą do mojego, wprawdzie brudnego i parszywego, ale jednak mojego świata, i wara im od pouczania mnie, prawdziwegopolakakatolika. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Lubart, miej litość 10.08.13, 17:05 lubat napisał: > Ty nie tylko nie zaprzeczasz przytoczonej przeze mnie diagnozie, Lubart, miej litość dla tego przygłupa. Przecież się przyznał, że oddaje kał na środku pokoju stołowego. Tego wystarczy by wiedzieć z kim ma się do czynienia. Owszem, pod jego deklem jest coraz gorzej. Kiedyś próbował gaworzyć o "czeczeńskich księżniczkach". No, a teraz co najwyżej o ziemniakach i reniferach. To chyba ostatnie stadium debilizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Durniejszego tekstu nie mogles znalezc ? 11.08.13, 00:17 anna-news.info/ Artykul pochodzi z tuby prokremlowskiej,i byl pisany pod dyktando Kremla... Jak Rosja i Chiny(Chiny w art. wlaczone w koalicje rosyjsko-chinska bez ich zgody i wiedzy :-)), "gotowe" do konfrontacji z USA :-))),bo ponoc USA jeszcze nie gotowe,to niech zaczynaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Z.Brzezinski: Rosja powinna wspierac Assada 11.08.13, 07:57 Brzezinski on the Syria Crisis. nationalinterest.org/commentary/brzezinski-the-syria-crisis-8636 Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Dlaczego Rosja powinna wspierac Assada? 12.08.13, 08:48 Co to takiego jest "Europejskie Centrum Analiz Geopolitycznych" ? Nigdy nie słyszałem a oglądam co dziennie różne wiadomości, czytam różne gazety? Z moich znajomych też nikt nic słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś