Dodaj do ulubionych

Ech raz,jeszcze raz,jezcze mnogo ,mnogo raz.

20.10.13, 20:13
Emir Kataru Tamim ibn Hamad Al Sani wyslal propozycje do wladz Syrii o wznowieniu stosunkow dyplomatycznych,rozerwanych 2 lata temu z inicjatywy Kataru. Wladzy Syrii odniesli sie do tej propozycji z dystansem,wskazujac Katarczykom na ich role w rozpetaniu wojny w Syrii.
Katar od pewnego czasu odgrywa niewspolmiernie ,jak na potencjal tego panstwa,duza role w ksztaltowaniu polityki Stanow w regionie.Dla tego ten krok jest niezwykle wazny w dalszym rozwoju wydarzen w Syrii. Juz mozno mowic o tym,ze Syria zwyciezyla w wojnie z islamskimi terrorystami.

p.s. wiecej mozecie dowiedziec sie tu.
--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Ech raz,jeszcze raz,jezcze mnogo ,mnogo raz. 20.10.13, 20:35
      Mnie też wywalili:

forum.gazeta.pl/forum/w,396,147541599,147541599,Do_forumowych_paranoikow.html
      • igor_uk To w takim razie,Ewa. 20.10.13, 20:40
        Traktuje to,jako wyroznienie.
      • tojabogdan cenzorzy gw mają spore problemy, 20.10.13, 20:42
        głównie wynikające z ignorancji, a hiperkompensują to nadgorliwością.
        Czyli lepiej wyrzucić, niż się narazić, szczególnie, gdy coś jest niejasne, przekraczające ich możliwości.
        Cenzor ma w ogóle nielekko. I niskie pobory.
      • walter622 Nie dziwota 20.10.13, 21:14
        eva15 napisała:

> Mnie też wywalili:

Nic dziwnego. Zamachnęłaś się na doborowe towarzystwo ormo-ców, który ochotniczo i z radością rozwalą każdego, kto ma niesłuszne poglądy. A jak nie rozwalą to chociażby zakablują.

www.youtube.com/watch?v=oztG4gSH-k8
        • igor_uk Masz racje,Walter. 20.10.13, 22:16
          Ci pajacy,chociaz deklaruja sie pogladami demokratycznymi,sa tak naprawde bolszewikami,nie cierpiacymi myslacych inaczej. W starych czasach pisali donosy do SB,teraz do cenzury.W sumie nic dla nich nie zmienilo sie.
          Sadze,ze my rowniez powinni wysylac zgloszenia,nie klikac na koszyk,a wysylac maile do admina forum,z prosba wywalenia ich idiotycznych watkow,zasmiecajacych forum.
          Kto mieczem wojuje,ten od miecza i zginie :-)

p.s. Ciekawo,ze wbrew zakazu reklamy alkoholu, wpisy zawierajace reklame nie rusaja.Moze warto i na nich zwrocic uwage admina,przeciez w taki sposob mozemy uchronic redakcje GW od kar za zlamanie prawa.
          • walter622 Nigdy 20.10.13, 22:41
            igor_uk napisał:
            > Sadze,ze my rowniez powinni wysyłać zgłoszenia,

Kablować ? Po kiego? To w sam raz dla nich zajęcie. Ja siebie w tej roli nie widzę.

> klikać na koszyk,
            Zabawna dekoracja, do niczego nie przydatna.

> Kto mieczem wojuje,ten od miecza i zginie :-)
            I tak zdechną.

>Ciekawo,ze wbrew zakazu reklamy alkoholu, wpisy zawierajace reklame nie ruszają.
            Naiwności. Bo się z nimi dzieli szmalem. On od ponad dwóch lat wkleja te reklamy, a oni
            nic nie widzą, uganiając się za Vigilem -:)
            • j-k belkotnosci... 21.10.13, 05:28
              wania622 napisał:
              > Naiwności. Bo się z nimi dzieli szmalem. On od ponad dwóch lat wkleja te reklamy, a oni nic nie widzą, uganiając się za Vigilem -:)

belkotnosci... a kosher, podobnie jak oscypek dostal status produktu regionalnego w UE i chyba tylko dlatego podlega ochronie... zwrocono mi wprawdzie uwage, bym usunal jedynie nazwe producenta i byc moze kiedys to uczynie...
              natomiast powinno sie wiedziec, ze GW jest pro-zydoska i pro-amerykanska i dobrowolnie usunac sie z tego forow GW, jesli to profil nie pasuje, a nie plakac w rekaw, ze wycinaja...

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
              • walter622 05:28 21.10.13, 10:24

Osiołku, nie musisz się tłumaczyć, na dodatek o 05:28 -:)

> kosher, podobnie jak oscypek dostal status
                To i oscypki tu reklamujesz ??? Toż to nie forum światowe tylko filia jakiejś "biedronki" czy jakiegoś innego marnego kramiku. Nie przypuszczałem, że z Agorą jest aż tak źle.

Nie musisz się tłumaczyć. Świat nie jest doskonały, wiedzą o tym nawet hotelowe prostytutki, odwdzięczające się za życzliwość "szwajcarom", tj. hotelowym przyzwoitkom. Tak więc, przypuszczam, że i ty musisz odwdzięczać się forumowym "szwajcarom" za możliwość wklejania tych żałosnych reklam wódy.

• j-k Re: 05:28 21.10.13, 13:13
                  wania622 napisał:
                  Osiołku, nie musisz się tłumaczyć, na dodatek o 05:28 -:)

myszko , polna, kazachska - nawet nie zamierzam.
                  wskazuje tylko vigilowi wlasciwa droge :)
    • mara571 Paranoja! 20.10.13, 20:37
      jezeli juz to mogli przeniesc na Bliski Wschod.
      • tojabogdan Re: Paranoja! 20.10.13, 20:43
        mara571 napisała:

> jezeli juz to mogli przeniesc na Bliski Wschod.

albo na forum rosyjskie
      • igor_uk otoz to,Mara. 20.10.13, 20:43
        Wlasnie tam i szukalem swojego watku i bylem zdziwiony,ze on okazal sie na OL.
        Watek byl,jak na to forum,wyjatkowo merytoryczny,oczywiscie wpisy wojtusia i yureczka nie licza sie.
        Nie wiem,czemu to cenzurze nie spodobalo sie,przeciez nie sam wymyslilem ten News.

Кaтaр нaпрaвил cирийcким влacтям предлoжение o вoccтaнoвлении дипoтнoшений
      • walter622 Miejsce zajęte ! 20.10.13, 21:07
        mara571 napisała:
        > Paranoja!

Cieszę się, że w czymś się zgadzamy.

> jeżeli już to mogli przenieść na Bliski Wschód.

Niestety, miejsce już zajęte. Cenzorzy orzekli, że na Bliskim Wschodzie będzie ... Chabarowsk. Świat wokół (ś)wiruje , wszystko się zmienia, trza drukować nowe atlasy -:)

forum.gazeta.pl/forum/w,87,146670307,146672177,Re_Napiszcie_cos_Rosjanie_o_Dalekim_Wschodzie.html
        • darekvtb Re: Miejsce zajęte ! 21.10.13, 09:20
          "Cenzorzy orzekli, że na Bliskim Wschodzie będzie ... Chabarowsk. Świat wokół (ś)wiruje , wszystko się zmienia, trza drukować nowe atlasy -:)"

Walter, ten problem jest znacznie glebszy niz Ci sie wydaje..
          W kazdym spoleczenstwie istnieje warstwa elit ktora formuje wektor myslenia i rozwoju calego spoleczenstwa. Do tych elit zaliczamy ludzi pracujacych w mediach - oni tworza "pole informacyjne" spoleczenstwa, politykow, naukowcow, "autorytety moralne", hierarchow koscielnych. Elity owe zawsze utozsamiano z ludzmi ktorzy osiagneli najwyzsze szczeble spoleczne w sferze moralnej, naukowej i duchowej. Im wyzszy sredni poziom spoleczenstwa, tym wyzsze jakosciowo musza byc elity aby sprawowac swoj "rzad dusz" w narodzie. Jesli elity nie odpowiadaja wymaganiom, to albo musza podnosic swoj poziom, albo obnizac sredni poziom spoleczenstwa. Mam wrazenie ze w "cywilizowanym swiecie" wybrano ten drugi wariant.. Dlatego wlasnie w mediach pracuja dziennikarze ktorzy klasyfikuja Chabarowsk na Bliskim Wschodzie. Widocznie wyksztalcenie wiekszosci spoleczenstwa nie pozwala juz zauwazyc roznicy miedzy Bliskim Wschodem i Chabarowskiem. Niestety :-(
          • walter622 Chaos 21.10.13, 10:32
            darekvtb napisał:
            > problem jest znacznie glebszy niz Ci się wydaje..
            Problem jest prosty jak kij od szczotki. Uporządkowany Świat legł w gruzach, kartezjański porządek już nie obowiązuje, "wartości" przestały posiadać jakąkolwiek wartość. Ogłupiałe medialne bydło pozbawione orientacji, w kompletnym chaosie, z radością łyka każdy
            serwowany jemu shit. Jutro się dowie, że Chabarowsk jest na Marsie i to bezkrytycznie
            przełknie.
    • wojciech.2345 "Boję się, że zgniję w rosyjskim więzieniu" 21.10.13, 10:53
      "Boję się, że zgniję w rosyjskim więzieniu". Emocjonalny list aresztowanej aktywistki Greenpeace

Powolne umieranie

"Siedzenie w więzieniu to powolne umieranie. Te dwa miesiące spisałam już na straty i mam nadzieję, że nie stracę więcej. Weekend to najgorsze dwa dni w tygodniu. Nie dzieje się zupełnie nic. W tygodniu widuję przynajmniej mojego prawnika i mogę usłyszeć od niego jakieś wiadomości" - opisuje aktywista Greenpeace.

"W przyszłym tygodniu idę do sądu. Moje wnioski i tak nie mają sensu, bo zostały już odrzucone, ale przynajmniej wyjdę z celi na cały dzień. I może zobaczę kogoś z pozostałych" - pisze Harris. "Jestem inną osobą, silniejszą i mniej płaczę. Proszę, nie traćcie nadziei" kończy list do rodziców.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114875,14807026,_Boje_sie__ze_zgnije_w_rosyjskim_wiezieniu___Emocjonalny.html
    • wojciech.2345 Rosja: odrzucono skargę Polaka ws. aresztu 21.10.13, 16:00
      Sprawa Tomasza Dziemiańczuka toczyła się przed Sądem Obwodowym w Murmańsku.

Sąd podtrzymał decyzję o zastosowaniu wobec Dziemiańczuka, pracownika Uniwersytetu Gdańskiego, środka zapobiegawczego w postaci aresztowania na dwa miesiące. Jego adwokat wnioskował o zamianę aresztu na łagodniejszy środek zapobiegawczy, w tym kaucję w wysokości 1 mln rubli (około 31 tys. dolarów).

wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-odrzucono-skarge-polaka-ws-aresztu/k6sqz
    • wojciech.2345 Matuszka powiedziała tak - niech ... 21.10.13, 16:05
      Kitajec czyni co ma uczynić.

Rosjanie zgadzają się, by Chińczycy wydobywali na Syberii gaz i ropę

Oj będą z tego dzidziusie, oj będą.
    • wojciech.2345 bacik na Rosję? 21.10.13, 16:09
      Rosja złoży skargę na europejskie cła w WTO

Rosja zamierza złożyć skargę w WTO na cła UE na wyroby przemysłu hutniczego i chemicznego – pisze gazeta Kommersant, powołując się na anonimowe źródła.

Moskwa zamierza domagać się zniesienia poprawek energetycznych, na których podstawie UE oblicza nominalną wartość towarów. Podobna praktyka pozwala na uznanie rosyjskiego importu za dumping i stosowanie większych ceł.

polish.ruvr.ru/2013_10_21/Rosja-zlozy-skarge-na-europejskie-cla-w-WTO/
      • igor_uk wojtus,przyglupie ty nasz kartoflany. 21.10.13, 16:13
        Widze,ze bardzo ciezko pracujesz .Czy to dla tego,ze boisz sie konkurencji yureczka i w taki sposob chcesz mnie udowodnic,ze lepszego uzytecznego idiota nie znajde?
        wojtus,juz pisalem do ciebie,nikt w uzytecznosci ciebie nie zastapi.
        • wojciech.2345 sprawdziłem prenumeratę kanałów rss 21.10.13, 16:16
          na razie pusto.
          Jak coś będzie to zamieszczę tutaj.

Poczekaj.
    • wojciech.2345 "oko za oko, ząb za ząb" podstawą dyplomacji Rosji 21.10.13, 16:20
      Rosyjska gazeta po napadzie na dyplomatę: zasada "oko za oko, ząb za ząb" podstawą dyplomacji Rosji
      ...
      Według moskiewskiej gazety w ten sposób Rosja najwyraźniej chce sprawić, by darzono ją większym szacunkiem. Jednak takimi metodami szacunku zwiększyć się nie da - podkreślają Wiedomosti w tekście zatytułowanym Szkoła dyplomacji.

Zdaniem dziennika jedyne, co można osiągnąć, to umocnienie obywateli w przekonaniu, że tak wygląda prawdziwa polityka. W odpowiedzi na krzywdę trzeba przyczaić się na jej sprawcę, pobić go, uciec i nigdy nie przyznawać, że jest to polityka - ironizują Wiedomosti.

prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomosci/artykul/rosyjska;gazeta;po;napadzie;na;dyplomate;zasada;oko;za;oko;zab;za;zab;podstawa;dyplomacji;rosji,193,0,1403329.html
    • igor_uk wojtus,chyba jednak zatrudnie yureczka :-) 21.10.13, 17:17
      Juz od wprawie godziny nic nie napisales i watek spadl na liscie dosc nisko.
      To moje pierwsze ostrzezenie. Po trzecim bedziesz zwolniony.
      • 5magna Re: wojtus,chyba jednak zatrudnie yureczka :-) 21.10.13, 17:28
        Wojtus wali wedzonymi kartoflami....
        • igor_uk Re: wojtus,chyba jednak zatrudnie yureczka :-) 21.10.13, 17:34
          Wedzonymi? Raczej zasranymi.
    • wojciech.2345 Już 1,6 mln ludzi podpisało się pod apelem 21.10.13, 18:23
      O uwolnienie trzydziestki zatrzymanych aktywistów Greenpeace'u apeluje cały świat - liczne autorytety, gwiazdy oraz organizacje pozarządowe. Już 1,6 mln ludzi podpisało się pod apelem w tej sprawie. W ubiegłym tygodniu list do prezydenta Putina wysłało jedenastu laureatów Pokojowej Nagrody Nobla. W piątek dołączył do tego grona również Lech Wałęsa.

www.tvn24.pl/holandia-bierze-greenpeace-w-obrone-bedzie-zimna-wojna-z-rosja,364894,s.html
      • darekvtb Jestem przeciw! A nawet.. za! 22.10.13, 10:18
        "O uwolnienie trzydziestki zatrzymanych aktywistów Greenpeace'u apeluje cały świat"

A ja jestem za tym zeby mieli uczciwy sad i wyrok wedlug rosyjskiego prawa. No, ale ja widocznie naleze do innego "calego swiata" :-))
        • wojciech.2345 Re: Jestem przeciw! A nawet.. za! 22.10.13, 10:45
          darekvtb napisał:
          > A ja jestem za tym zeby mieli uczciwy sad i wyrok wedlug rosyjskiego prawa. No,
          > ale ja widocznie naleze do innego "calego swiata" :-))
          ------------
          Darek,
          powiadasz według rosyjskiego prawa?
          A może według prawa Międzynarodowego Trybunału Morskiego.

Bo tam została skierowana sprawa przez Holendrów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka