borrka 22.10.13, 21:47 Dzis w Elblagu widzialem. Czy komus odpi...lo zupelnie? W zalozeniu mily gest wobec sasiadow, tylko, ze Kalinin, to sowiecki zbrodniarz odpowiedzialny za Katyn. I jak to bywa w Matuszce, uhonorowany miastem blisko milionowym . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Rondo Dudajewa to jest to! 22.10.13, 22:00 Co innego Dudajew, też ma rondo i to w stolicy! To dopiero miły gest i to w stosunku do żyjących terrorystów - jego następców. Niech wiedzą, że Polacy są z nimi! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Borrcia znów się wysila na próżno 22.10.13, 22:10 Niech on sobie lepiej pójdzie na rondo Dudajewa i walnie główką w beton. Może mu wywietrzeją kłamstwa o tym, że Kallinin winny jest katynia. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Po wczorajszej kompromitacji z Ursa... 22.10.13, 22:16 Zadne klamstwa Effci nie dziwia, ale Kalinina nawet rosyjscy historycy uznali za wspolwinnego. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Olewam twoje prowokacje, borrcia 22.10.13, 22:19 Trzymaj się mnie, to Ursa będzie cię przy okazji tłumaczyć. Kłam dalej o Kalinie, wtedy być może ona nawet beze mnie cię przetłumaczy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Olewam twoje prowokacje, borrcia 22.10.13, 23:37 Ty jesteś tłumaczona w sposób - oględnie rzecz ujmując - stosunkowo wybiórczy ... ; ) Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Borrcia, składasz kwiatki na rondzie Dudajewa? 22.10.13, 22:20 Myślę, że tak, mam rację? Jeśli mam to i tak mi jej nie przyznasz:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa borrat, ja naprawde widze ze ty matuszke kochasz 22.10.13, 22:12 Jestes uczuciowcem, Slowianin! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 On i jego brygada otwierają w kółko 22.10.13, 22:16 On i jego brygada otwierają w kółko wątki o Rosji, chamskie, dyfamujące, intelektualnie głupie, a później leją krokodyle łzy , że FS zalane jest beunadziejnymi wątkami o Rosji. Wczoraj zrobiłam krótkioe podsumowanie z 2 dni. Przez 2 dni ichnia brygada otworzyła 15 idiotycznych wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa w tym szalenstwie jest metoda 22.10.13, 22:19 kryptomilosniki Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
j-k dzieweczko... 22.10.13, 22:19 gdy znickniesz z tego foro razem z Goria - to chyba znicknie taka poczeba ? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k kogo ? 22.10.13, 22:31 Od reprezentowania Polskiego Interesu Narodowego mam niepodlegly Rzad RP. o to w koncu walczylem Dr. J.K. dzialacz "S" w 1981 Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: kogo ? 23.10.13, 09:13 -Widze , j-k , ze jestesmy starymi towarzyszami tej samej walki. - Jedynie rezultat sie troszke "pogmatwal" , zwlaszcza ten dotyczacy niepodleglego rzadu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k slabo vidzisz... 23.10.13, 14:20 kaszebe12 napisał: > -Widze , j-k , ze jestesmy starymi towarzyszami tej samej walki. slabo vidzisz... - bo wspominam tu o tym od DEKADY .... - Jedynie rezultat sie troszke "pogmatwal" , zwlaszcza ten dotyczacy niepodleglego rzadu. nic sie nie pogmatwal... prawdziwie niepodlegle to sa dzisiaj rzady USA, Rosji , Chin , Indii, no moze jeszcze Brazylii i to tez nie calkiem, bo z sila miedzynarodowego kapitalu tez musza sie liczyc. reszta jest "pol-niepodlegla, pol-podlegla" ale wole 1/2 niepodleglosci, niz 1/4 (jak za komuny) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Przechrzci sie na Krolewieckie :) 22.10.13, 22:18 w swoim czasie... jak juz byles w ELBLONGU - to jak z perspektywa przekopu przez Mierzeje ? - bo 5 lat mnie tam nie bylo - a to ciekawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Jutro zobacze, czy kopia. 22.10.13, 22:27 Dzis raczej sie boje, czy nie rabna samochodu. Zostawilem na ulicy, a ladny jest. Na drugi Effcia nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: Jutro zobacze, czy kopia. 22.10.13, 22:30 Da, da, Niemcy to tepaki Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Niemcy płacą na borrcię i płacić będą! 22.10.13, 22:37 To prawda, Niemcy to poniżone, złamane tępaki, płaczą i płacą! I to EU właśnie! Na tym się opiera cała jej siła! I na niczym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Przechrzci sie na Krolewieckie :) 22.10.13, 22:30 A ty JK chyba masz juz dupe bardziej tender niz najdelikatnieszka dzieweczka.... Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: Rondo Kaliningradzkie ?? czemu nie ?? 22.10.13, 22:35 borrka napisał: > .... Kalinin, to sowiecki zbrodniarz odpowiedzialny za Katyn. Naprawde ?? Napisalbys moze jak doszedles do powyzszego stwierdzenia ?? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Jest jednym z podpisanych na decyzji. 22.10.13, 22:39 Znajdz sobie - pisze z laptopa i na wolnym laczu hotelowym. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Szukam, szukam i nic ... 23.10.13, 02:28 borrka napisał: > Znajdz sobie - pisze z laptopa i na wolnym laczu hotelowym. Nic nie znalazlem co by laczylo Kalinina z Katyniem. Jesli ty masz jakis link internetowy albo jakikolwiek inny material wskazujacy na powiazanie Kalinina z Katyniem to fajnie gdybys cos tu podrzucil. Jedyne co znalazlem o Kalininie to: www.generals.dk/general/Kalinin/Stepan_Andrianovich/Soviet_Union.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rondo Kaliningradzkie ?? czemu nie ?? 22.10.13, 23:54 Borrcia stąpa po historii niedostępnej dla innych. On tworzy własną. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: Rondo Kaliningradzkie ?? czemu nie ?? 23.10.13, 02:30 eva15 napisała: > Borrcia stąpa po historii niedostępnej dla innych. On tworzy własną. Eva, nalezy dac mu szanse. Kto wie, moze on ma dosjcia do zrodel znane tylko wtajemniczonym ?? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Glupota, czy bezczelnosc? 23.10.13, 08:21 Wiki, to rzeczywiscie zrodlo dla elit: pl.wikipedia.org/wiki/Michaił_Kalinin 'Kalinin był współodpowiedzialny za wiele masowych zbrodni. Jego podpis, jak i innych członków politbiura, widniał na decyzji o zamordowaniu polskich oficerów w Katyniu. Na jego cześć przemianowano miasto Królewiec (Kaliningrad).' Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Glupota, czy bezczelnosc? 23.10.13, 09:17 -Trudno nie przyznac Tobie racji , borat...-Kalinin byl wspolodpowiedzialny za masakre (i nie tylko ta). Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 A to ciekawe .... 23.10.13, 14:35 bo na Wikipedii (polska wersja): pl.wikipedia.org/wiki/Michaił_Kalinin pisza to co borrka twierdzi natomiast na wersjii angielskiej: en.wikipedia.org/wiki/Mikhail_Kalinin nie ma wzmianki o zwiazku miedzy Kalininem a Katyniem !!! Dlaczego wiec wikipedia odciela anglofonow od tej informacjii ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: A to ciekawe .... 23.10.13, 15:08 Nie wiem , co wypisuje Wiki , ale podpis Kalinina jest faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Rondo Kaliningradzkie. 23.10.13, 10:04 borrka napisał: > Dzis w Elblagu widzialem. > Czy komus odpi...lo zupelnie? > > W zalozeniu mily gest wobec sasiadow, tylko, ze Kalinin, to sowiecki zbrodniarz > odpowiedzialny za Katyn. > > I jak to bywa w Matuszce, uhonorowany miastem blisko milionowym . > > I nie było żadnych protestów? Przecież w Elblągu rządzi PIS. Konieczny jest jakiś zorganizowany protest, właśnie z powodu tego nazwiska - Kalinin! Albo niech bolszewicy zmienią nazwę miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Jaka nazwe proponujesz? 23.10.13, 12:51 Mnie osobiscie nazwa kaliningrad tez nie pasi Moze Jantarograd Kantograd ? krolewiec odpada Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Niech już będzie Noworuskoje czy jak tam 24.10.13, 19:50 brat_ramzesa napisał: > Mnie osobiscie nazwa kaliningrad tez nie pasi Byle nie od tego ludobójczego wieprza i bandyty! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Lepiej zeby nie zmieniali... :) 23.10.13, 14:26 Kaliningrad/Krolewiec znam od ponad 20-tu lat i bylem tam wielokrotnie... Jasna, ze Kalinin - to blada postac... Byl juz plebiscyt w sprawie zmiany nazwy... wiekszosc opowiedziala sie za ... stara nazwa... Königsberg. centrala w Maskwie sie na to nie zgodzila... i chyba dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Nie wiem dlaczego nie Krolewiec. 23.10.13, 21:52 No, w rosyjskiej wersji. To ladna nazwa, a historycznie znana i Rosjanom.. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Nie wiem dlaczego nie Krolewiec. 23.10.13, 23:25 borrka napisał: > No, w rosyjskiej wersji. > To ladna nazwa, a historycznie znana i Rosjanom.. wiem, znam. Karoljewiec... (ale to znaja tylko Intelektualisci) widac tesknota za Zachodem jest Rosjanom blizsza, niz tradycja. pieniondz wszedzie robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos To może Zapadsk? 24.10.13, 19:54 j-k napisał: > wiem, znam. > Karoljewiec... (ale to znaja tylko Intelektualisci) > > widac tesknota za Zachodem jest Rosjanom blizsza, niz tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Kopią w miescie. 23.10.13, 21:46 Obiecalem informacje i stwierdzam: mierzei nie kopia, kopia w Elblagu. Polskie, czy jak w wypadku Elblagu, poniemieckie miasta, przerzywaja okres rozkwitu po komunistycznej katastrofie. Matuszkanistas z Obwodu specjalnie nie widac - pewnie przeczytali juz ksiazke Ursy o polskiej, zwierzecej rusofobii. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k co do Mierzei i przekopu. 23.10.13, 23:27 borrka napisał: > mierzei nie kopia, kopia w Elblagu. za miesiac bedzie oficjalny raport Urzedu Morskiego w Gdyni. - zgadzam sie z nim :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Borrcia, ja przeżywam upadek twojej polszczyzny! 24.10.13, 00:23 borrka napisał: > Polskie, czy jak w wypadku Elblagu, poniemieckie miasta, przerzywaja okres rozkwitu po komunistycznej katastrofie. Każdy coś przeżywa. Poniemieckie miasta wg ciebie przerzywają okres rozkwitu, a ja przeżywam trwały okres upadku twojej polszczyzny . A raczej nie tyle upadku, co braku rozkwitu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Borrcia, ja przeżywam upadek twojej polszczyz 24.10.13, 00:27 Borrcia, pomogę ci jak zawsze: przyżywać pochodzi od życia , a nie od rzyci! Ech, długa droga przed nami, zanim wreszcie opanujesz polski. Ale ja ci, jak obiecałam, pomagać będę ! Trzymaj się mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k aach ty w rzycie jedyna... 24.10.13, 00:44 eva15 napisała: > przyżywać pochodzi od życia , a nie od rzyci! pomoglem cos ? a jak z majteczkami ? Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Eva, ale bedzie wypadalo borrce przyklasnac 24.10.13, 03:21 za ten jego wpis odnosnie zwiazku Kalinina z Katyniem, nie sadzisz ?? I jesli tak to czyz to nie historyczna bedzie chwila ?? Odpowiedz Link Zgłoś