Dodaj do ulubionych

MSZ Polski potrzebuje pomocy.

12.11.13, 17:11
Pilnie potrzebuja znawce jezyka rosyjskiego,ktory by wiedzial,jak po rosyjsku brzmi -przepraszamy.

Czy sa chetne pomoc Polsce?

--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Chuligani 12.11.13, 17:28
      to chuligani. W kazdym panstwie sa. Chuliganow sie pewnie ukara.

Ale, niestety, nie ma przyjazni miedzy Polska i Rosja. I mozna powiedziec, ze do nieprzyjazni tez przyczyniasz sie swoja dzialalnoscia forumowa.

A czy za twoje wyzwiska i chamstwo forumowe przeprosiles kogos kiedys?

PF
      • 5magna Re: Chuligani 12.11.13, 17:33
        Ten caly polski rzad to chuligani, zdrajcy i debile......Pogoda sobie z tym da rade jak przyjdzie te -40 C w zimie.....
      • igor_uk Za polskich chuliganow odpowiada Polska. 12.11.13, 17:34
        Tak samo,jak za rosyjskich - Rosja.

Co do reszty,nie mam zamiaru z toba o tym dyskutowac.Jestes ostatni na forum,kto ma prawo komus wytykac chamstwo
        • polski_francuz Dyskutowac 12.11.13, 17:38
          trzeba umiec, ty nie masz tej zdolnosci. Narzucasz swoje zdanie, szukasz bledow u innych a nigdy u siebie.

Za kogo ty sie bierzesz?

PF
          • igor_uk pefcia. 12.11.13, 17:45
            Tematem waku nie jestes ty,a nie ja.
            Ty dla mnie nie jestes ciekawym dyskutantem,poniewaz tobie brakuje elementarnej wiedzy i chociaz by sredniego poziomu intelektu.Oprocz tego mnie nie interesuja twoi urojenia ,odnosnie twojej naukowej kariery. Ty doskonale wiesz,ze ja wiem o tym,ze ty jestes mitomanem,dla tego tak mnie nienawidzisz.
            • polski_francuz Spokojnie 12.11.13, 17:49
              malarzu pejzazysto. Wymagasz przeprosin od polskiej administracji za zachowanie sie polskich chuliganow.

Tlumacze ci wiec jak dziecku, ze sam obrazasz a nie przepraszasz. Dlaczego wymagasz wiecej od polskiej administracji niz od siebie?

PF
              • igor_uk pefcia,demonstrujesz bardzo niski poziom wiedzy. 12.11.13, 18:05
                O twoim intelekcie lepiej nie wspominac.
                Ja nic od Polski nie zadam.Bo to ,ze Polska bedzie musiala przeprosic Rosje za zachowanie chuliganow,to jest pewne ,jak i to,ze w podobnej sytuacji to samo by zrobila i Rosja.

Moj watek nie o tym,ze nawoluje Polakow do przeproszenie Rosji,a tylko o tym,ze mala halasliwa grupka Polakow stawia Polske w bardzo niekorzystnym swietle.
                www.euronews.com/2013/11/12/russia-demands-apology-from-poland-over-embassy-attack/
                • polski_francuz Zostawmy didaskalia 12.11.13, 18:07
                  i to kim kto jest. Skoncentrujmy sie na twoich zadaniach przeprosin od administracji polskiej. Ja zadam przeprosin od ciebie za obrazliwe slowa.

Przepros zatem.

PF
                  • eva15 Re: Zostawmy didaskalia 12.11.13, 18:28
                    Jesteś wyjątkowo bezczelny. Mam ci zrobić przegląd twoich chamskich postów? To wszystko jest w sieci, więc lepiej zamilcz.
                    • igor_uk Ewa,on nie jest wart nawet jednego Twojego slowa. 12.11.13, 18:32
                      On idzie na bezczelnego ,bo to cecha wszystkich chamow.
                      • eva15 Re: Ewa,on nie jest wart nawet jednego Twojego sl 12.11.13, 18:40
                        To jest bezmyślność, brak refleksji i samokrytycyzmu. Przecież to, o co nawypisywał, a raczej napluł jest nadal dostępne.
                        • igor_uk Re: Ewa,on nie jest wart nawet jednego Twojego sl 12.11.13, 18:45
                          Dla tego on i idzie na bez szczelnego.Zauwaz on calkowiecie olewa wszystko to,co ja pisze odnosnie jego zachowania.
                    • wojciech.2345 Re: Zostawmy didaskalia 12.11.13, 19:54
                      eva15 napisała:
                      > Jesteś wyjątkowo bezczelny.
                      ------------
                      PF to wredny typ.
                      Nie odpuszczaj mu Effciu.

Zniszcz go tak jak to zrobiłaś wielokrotnie z Felusiakiem.
                    • polski_francuz Droga kolezanko forumowa 12.11.13, 20:03
                      mysle, ze sie niepotrzebnie wtracasz w rozmowe. Nie dotyczy ona ciebie ale glupkowatej niekonsekwencji mego rozmowcy. Ktory zada przeprosin od polskiej administracji a sam nie umie przepraszac za swoje obrazliwe posty.

PF
                      • eva15 Specjalnie dla ciebie raz jeszcze, ostatni 12.11.13, 20:26
                        Jeszcze raz, bo ty z tych, którym trzeba 2 x powtórzyć, zanim pojmą:

jesteś OSTATNIM, który może uczyć kultury na tym forum. Mam ci wyciągnąć twoje chamskie posty?
                        Ucz się kultury od wojtusia. On plecie od rzeczy, ale grzecznie, nigdy nie jest obraźliwy.
                        • polski_francuz Twoim zdaniem 12.11.13, 20:32
                          Zas moim zdaniem ani ty ani twoj kolega nie sa tutaj od dawania lekcji. I od ustawianie tego kto jest dobry a kto zly.

I na tym koncze rozmowe.

PF
                          • eva15 Przetłumaczę cię z litości na polski 12.11.13, 20:43
                            polski_francuz napisał:

> Zas moim zdaniem ani ty ani twoj kolega nie sa tutaj od dawania lekcji.

Teraz po polsku:

Zaś moim zdaniem ani ty ani twoj kolega nie jesteście tutaj od dawania lekcji.

> I na tym koncze rozmowe.

No mam nadzieję. Zamiast rozmawiać weź się za podręcznik j. polskiego. Milcz i ucz się w pokorze!
                            • polski_francuz Cenna poprawka 12.11.13, 20:47
                              przyjmuje ja chetnie gdyz i mnie sie zdarza popelniac bledy.

Nie mam w sobie jednak tyle bezczelnosci by kogos do ksiazek odsylac. Skad ty to masz? Uwazasz, ze jestes lepsza od innych?

PF
                              • eva15 Re: Cenna poprawka 12.11.13, 20:52
                                Nie odsyłam cię do mnie (Boże nie daj!) lecz do książek. Książki j. polskiego są zdecydowanie lepsze niż ty piszący po "polsku".

No basta, dobrze ci radzę, weź się za naukę i na tym koniec na dzisiaj..
                                • polski_francuz Powtorze pytanie 12.11.13, 20:57
                                  bo niezrozumialas. Skad ty to masz (znaczy to chamstwo) by kogos do ksiazek odsylac?

PF
                            • wojciech.2345 Re: Przetłumaczę cię z litości na polski 12.11.13, 20:56
                              eva15 napisała:
                              > No mam nadzieję. Zamiast rozmawiać weź się za podręcznik j. polskiego. Milcz i
                              > ucz się w pokorze!
                              ----------------
                              Effciu,
                              przecie Ty czytała jeno Kapitał tego z najdłuższą brodą.
                              Czytałaś coś innego?
                        • wojciech.2345 Re: Specjalnie dla ciebie raz jeszcze, ostatni 12.11.13, 20:35
                          eva15 napisała:
                          > Ucz się kultury od wojtusia. On plecie od rzeczy, ale grzecznie, nigdy nie jest
                          > obraźliwy.
                          --------------
                          Effciu,
                          Wojtuś przez grzeczność wyzwala w Was agresję.
                          Wojtuś jest wredny.
                          • eva15 Re: Specjalnie dla ciebie raz jeszcze, ostatni 12.11.13, 20:47
                            Macie zwidy, wojtusiu? Podwójnie widzicie, ci co?
                            • eva15 Re: Specjalnie dla ciebie raz jeszcze, ostatni 12.11.13, 20:47
                              miało być:
                              czy co?
                              • polski_francuz Byc nie moze 12.11.13, 20:49
                                nieomylna popelnila blad! Swiat sie konczy.

PF
      • eva15 Chuligan językowyi 12.11.13, 18:44
        polski_francuz napisał:

> to chuligani. W kazdym panstwie sa. Chuliganow sie pewnie ukara.

Chłopie, zamiast obrażać innych, weź ty się wreszcie za j. polski. Język jest wizytówką człowieka, jego poziomu wykształcenia i kultury osobistej. To co ty wyprawiasz z polskim to chuligaństwo, którego niestety się nie ukarze. A szkoda.
        • igor_uk Re: Chuligan językowyi 12.11.13, 18:56
          Ewa,ja tam nie zwracam uwage na jego bledy ortograficzne,ja tylko widze,ze zapas slowny on ma bardzo maly,a to wskazuje na to,ze czyta malo.
          Skladnia jego wyrazow jest bardzo "kostlawa",co wskazuje na niski poziom wyksztalcenia.
          Bardzo czesto on popelnia idiotyczne pomylki,jak to bylo z Boy-Zelenski,ktore by on wyeliminowal,jak by sprawdzil chociaz by w wikipedii.A to przeczy temu, co on o sobie pisze,ze jest naukowcem .Naukowiec nigdy nie opublkuje niczego,nie sprawdziwszy kilkakrotnie,bo ma to we krwi.
          Oprocz tego on uwielbia wsadzac "madre" slowka obcojezyczne,najczescie bez sensu,a to wskazuje na to,ze ma chcec pokazac sie z lepszej strony.
          Posumowujac -to mitoman .I nie wykluczylem by tego,ze mieszka gdzies w Polsce,jak to sugeruje kaszebe i nie zna zadnych jezykow obcych.
          bardzo charakterystyczne bylo w watku Mary,gdzie ona wkleila link do materialu filmowego w jezyku niemieckim,a pefcia poprosil mare o to,zeby ona napisala w skrocie o co w filmie chodzi,tlumaczac sie to tym,ze nie ma czasu na to,zeby film obejrzec,chociaz byl caly czas na forum i to dluzej,niz film trwal.
          Ja w takich wypadkach po prostu otwieram kolejne okno i slucham co sie mowi,zajmujac sie przy tym innymi sprawami.
          • eva15 Re: Chuligan językowy 12.11.13, 19:00
            Myślę, że nie należy poświęcać mu więcej czasu, niż to niezbędnie konieczne. Powiedziałam, że wywlokę mu jego chamstwo, jeśli się nie uspokoi, no i jest spokój, więc na tym koniec.
            • igor_uk 100% racji,Ewa. 12.11.13, 19:10

Lepiej porozmawiamy o tym,czy Ty jestes gotowa Polsce pomoc.
              Wiesz jak po rosyjsku pisza sie oficjalne przeprosiny w podobnych przypadkach?
              • eva15 Re: 100% racji,Ewa. 12.11.13, 19:15
                извините
                • igor_uk To bylo by zbyt proste. 12.11.13, 19:32
                  W taki sposob ja moge przeprosic Ciebie.Panstwo przeprasza po innemu.
                  Mniej wiecej tak:

Нa ocнoвaнии инфoрмaции, кoтoрyю предocтaвилa пoлиция, миниcтр инocтрaнных дел Рaдocлaв Сикoрcкий пришел к вывoдy, чтo тo,чтo cлyчилocя в дню 11.11.2013 гoдa, в oтнoшении Пocoльcтвa Рoccийcкoй Федерaци в Вaршaве , нaрyшилo Венcкyю кoнвенцию o диплoмaтичеcких cнoшениях. Зa этo Реcпyбликa Пoльшa принocят Рoccийcкoй Федерaции cвoи извинения
                  • eva15 Re: To bylo by zbyt proste. 12.11.13, 19:39
                    Tja, Sikorski przepraszający, masz wyobraźnie.
                    • wojciech.2345 Re: To bylo by zbyt proste. 12.11.13, 19:52
                      eva15 napisała:
                      > Tja, Sikorski przepraszający, masz wyobraźnie.
                      ---------------
                      Sikorski powinien przepraszać na kolanach.
                      Jeśli stał, to znieważył Putina.
                    • igor_uk Re: To bylo by zbyt proste. 12.11.13, 19:53
                      Ale bedzie wlasnie tak,Ewa. Nie omieszkam sie wkleic link z przeprosinami Sikorskiego,bo zgodnie z protokolem dyplomatycznym to na nim spoczywa ten obowiazek.
                      • wojciech.2345 Re: To bylo by zbyt proste. 12.11.13, 19:58
                        igor_uk napisał:
                        > Ale bedzie wlasnie tak,Ewa. Nie omieszkam sie wkleic link z przeprosinami Siko
                        > rskiego,bo zgodnie z protokolem dyplomatycznym to na nim spoczywa ten obowiazek
                        > .
                        -----------
                        A jak nie przeprosi, to będzie wojna?
                        Jak myślisz?
        • polski_francuz Przyganial kociol garnkowi 12.11.13, 20:06
          w twoich postach jest pelno rusycyzmow, np. "językowyi".

To jest polskije forum o nada po polskijemu pisac.

PF
          • eva15 Bieda z tobą 12.11.13, 20:11
            polski_francuz napisał:

> w twoich postach jest pelno rusycyzmow, np. "językowyi".

To miałoby być po rosyjsku? Gdzie tyś się takiego rosyjskiego uczył?
            "I" zostało mi z poprzedniej wersji tekstu w l.mn. Zapomniałam usunąć.

Jeśli jak jako rzekoma Rosjanka ciągle muszę poprawiać twój pokraczny polski, to tym bardziej powinieć się ze wstydu spalić. Wygląda na to, że byle obcokrajowiec zna polski o niebo lepiej niż ty.

• polski_francuz Zwracasz 12.11.13, 20:30
              uwage na bledy, ktore sama popelniasz. Twoj kolega zada przeprosin a sam nie przeprasza. Cos z Wami jest chyba nie w porzadku.

Chyba boicie sie wzrostu antyrosyjskich nastrojow w Polsce.

PF
              • eva15 Re: Zwracasz 12.11.13, 20:48
                OK, a teraz idź spać!
                • polski_francuz Ja spac 12.11.13, 20:50
                  a ty do kuchni.

PF
                  • polski_francuz Po zastanowieniu 12.11.13, 20:52
                    lepiej nie. Zycie spedzasz na forum i pewnie w kuchni jestes do niczego.

PF
    • jabbaryt Re: MSZ Polski potrzebuje pomocy. 12.11.13, 17:32
      Może nie wiesz ale w języku dyplomatycznym słowo przepraszam ma inne znaczenie niż w języku potocznym. Dla przypomnienia: pare lat temu w Moskwie byli seryjnie bici polscy dyplomaci. Rosja nie tylko nie przeprosiła ale i co gorsza nie znalazła winnych. Albo macie bardzo kiepska policje albo co może jest nawet prawdopodobne robota była sponsorowana przez władzę.
      • igor_uk jabbaryt,nie zartuj. 12.11.13, 17:41
        W Rosji dyplomaci polskie nie byli bici seryjnie,to po pierwszych.To co stalo sie w roku 2005 natychmiast spotkalo sie z odpowiedniej reakcja wladz rosyjskich.Bylo wszczete sledztwo,a na rece Polski byli zlozone przeprosiny z zachowaniem wszystkich dyplomatycznych procedur.

I powiedz,jabbaryt,komu potrzebne te klamstwa?A do tego jeszcze sugestii,ze to wladze rosyjskie sponsorowali to pobicie.
        • jabbaryt Re: jabbaryt,nie zartuj. 12.11.13, 18:07
          To dlaczego nie wykryto sprawców?
          Skąd sprawcy wiedzieli że przechadzący ludzie to akurat polscy dyplomaci. Skad mieli tak dokładne rozpoznanie. Pobicia Polaków nie były seria przypadków tylko zaplanowana akcją.
    • misterpee Re: Paietamy huliganow bijacych Rosjan w 12.11.13, 17:33
      czasie mistrzostw swiata w pilce noznej. teraz jest powtorka, zapewne ci sami organizatorzy. bo czyzby Rosja obecna byla odpowiedzialna za cokolwiek co sie dzieje w Polsce? za ekonomie, bezrobocie, banki, udzial w wojnach na BW ? To wyglada ze organizatorzy sa ci sami co propaguja zwiazki partnerskie i inne obowiazkowe ideologie. Ktos powienien przeprowadzic analize tych wydzarzen , bo nie wyglada zeby one sluzyly Polsce, lub zeby mialy zwolennikow nawet wsrod wyznawcow ksiedza Rydzyka. Wydaje mi sie , ze celem iuch bylo wlasnie podkopanioe pozycji ksiedza Rydzyka.
      • igor_uk Bracie,trzeba spojrzec prawdzie w oczy. 12.11.13, 17:48
        W Polsce jest dosc duza grupa ludzi,ktora szuka winnych swoich niepowodzen.Najlepiej im pasuje na ta role Rosja.
        Znam bardzo duzo Polakow,dobrze wyjkztalconych,doskonale znajacych historie Polski i oni nie szukaja winnych w Rosji w niepowodzeniach Polski,jak i swoich osobistych.
    • krzysiozboj Re: MSZ Polski potrzebuje pomocy. 12.11.13, 17:39
      Igor, ileś razy Ty mi tłumaczył że ja to jakiś wyjątek w swym antyrosyjskim zapatrywaniu się na Rosję, że znasz wielu Polaków i oni zupełnie inaczej do Rosji nastawieni, że tacy przyjaźni, że tak Rosję kochają, że takich osobników ajk ja to Ty w Polsce nie spotykasz. Więc ja Ciebie informuję że mnie baaaaaardzo daleko do wykrzykiwania na ulicy haseł antyrosyjskich czy atakowania tego co Rosję symbolizuje a tu widzę masowe zachowania o wiele bardziej radykalne niż moja "anty-rosyjskość". Więc proszę wytłumacz mi kto to podpalał tą rosyjską ambasadę? Polacy czy jakaś inna nacja? Jeśli Polacy to nadal utrzymujesz swoją tezę o tym jak to my kochamy bratnią Rosję a takie typy jak ja to pojedyncze przypadki?

Ja podpaleń bynajmniej nie popieram ani nie identyfikuję się z ludźmi którzy to zrobili, niemniej zwrócę Tobie uwagę że gdyby na trasie przemarszu tej manifestacji stało 50 innych ambasad to prawie an pewno żadnej by nie ruszano, Ty sam sobie odpowiedz dlaczego.
      • 5magna Re: MSZ Polski potrzebuje pomocy. 12.11.13, 17:48
        Zburzyc ambasade a zostawic tylko ta budke ktora polski rzad napewno odbuduje i po prablemach. Wtedy zabaczyny czy znajdzie sie jakas nastepna ambasada do podpalenia....
        • krzysiozboj Re: MSZ Polski potrzebuje pomocy. 12.11.13, 17:51
          Znajdzie się cokolwiek co symbolizuje Rosję, jakiś pomnik lub jakikolwiek inny symbol. Pytanie dlaczego nakierowane na ten konkretny kraj? No chyba ze sugerujesz iż z racji braku rosyjskiej zadymiarze dobiorą się np do słowackiej, niemieckiej czy jakiejś innej?
      • igor_uk Krzsio. 12.11.13, 17:49
        I jeste dumny z tego,ze zaliczyles siebie do tych osilkow?
        • krzysiozboj Re: Krzsio. 12.11.13, 17:52
          Gdybyś czytać potrafił to doczytałbyś i to czy identyfikuję się z nimi czy nie :)) A na pytanie nadal nie odpowiedziałeś.
          • igor_uk Re: Krzysio. 12.11.13, 18:22
            Potrafie czytac i doczytalem.
            To co ty piszesz jest tym samym,co ty pisales o swoim stosunku do Rosjan,ze niby Rosjan lubisz,ale ich Ojczyzne wrecz nienawidzisz i najlepiej bylo by ,jak by Rosjanie trzymali sie,jak nahdalej od Polski.
            A na twoje pytanie odpowiedzi juz dawno udzielilem :
            forum.gazeta.pl/forum/w,50,148003626,148004296,Bracie_trzeba_spojrzec_prawdzie_w_oczy_.html
            • brat_ramzesa Re: Krzysio. 12.11.13, 18:24
              Ja bym z ta nienawiscia poczekal az zadziala prawo karmy, wlasciwie juz dziala, zli ludzie zbiora co sieja
            • krzysiozboj Re: Krzysio. 12.11.13, 18:38
              Uważam za wrogą a jej miejsce za Bugiem, to nie to samo co nienawiść ale niech Ci będzie. Niemniej nadal nie uprawnia Cię to do insynuacji że stoję w jednym szeregu z tymi którzy zadymę robili, tu z czystym sumieniem mogę napisać że posługujesz się oszczerstwem, że insynuujesz i łżesz.
              • igor_uk Re: Krzysio. 12.11.13, 18:59
                Sam siebie postawiles w ich szeregu,piszac te slowa:
                "niemniej zwrócę Tobie uwagę że gdyby na trasie przemarszu tej manifestacji stało 50 innych ambasad to prawie an pewno żadnej by nie ruszano, Ty sam sobie odpowiedz dlaczego. "
                • krzysiozboj Re: Krzysio. 12.11.13, 19:05
                  Igor, do tej pory Ci tego nie napisałem tak dosadnie ale tym razem zrobię - manipulant, łgarz i prowokator z Ciebie. Dalsza polemika nie ma najmniejszego sensu, zawrzyjmy podobny układ jaki mam z PA, ja omijam Ciebie z daleka a Ty robisz to samo w stosunku do mnie, unikniemy wtedy zbędnych wycieczek osobistych, ja z łgarstwem polemizować nie amm ochoty.
                  • igor_uk Re: Krzysio. 12.11.13, 19:11
                    Krzusio,masz moze i dobra pamiec,ale bardzo krutka.Ty mnie juz to pisales.
                    Co do moich lgarstw.Przeciez wkleilem cyttat z twojego postu.Czy juz nie pamjetasz sam,co pisales?
                    • krzysiozboj Re: Krzysio. 12.11.13, 19:17
                      Łgarzu jeden po raz ostatni

Więc ja Ciebie informuję że mnie baaaaaardzo daleko do wykrzykiwania na ulicy haseł antyrosyjskich czy atakowania tego co Rosję symbolizuje

Ja podpaleń bynajmniej nie popieram ani nie identyfikuję się z ludźmi którzy to zrobili...

to tam masz napisane
                      • igor_uk Re: Krzysio. 12.11.13, 19:37
                        Alez ja zaznaczylem,ze z tymi twoimi slowami jest tak samo,jak i z tymi,w ktorych ty mowisz,ze Rosjan lubisz,ale zeby oni trzymali sie,jak najdalej od Polski.
                        Krzysio,przeciez jestes inteligentnym czlowiekiem i powinienes zrozumiec,co do ciebie pisze sie.
                        • wojciech.2345 Re: Krzysio. 12.11.13, 19:50
                          igor_uk napisał:
                          > ... ty mowisz,ze Rosjan lubisz...
                          ------------
                          Ja też lubię.
                          A nawet Ciebie i Twoje renifery.

A Ty masz pepeszę?
      • przyjaciel.matuszki Bo w Polsce szaleje rusofobia! 12.11.13, 17:50
        Ale na szczescie sa jeszcze tacy jak ja, wierni przyjaciele Matuszki.
      • brat_ramzesa moze ty powinienes sobie odpowiedziec "dlaczego" 12.11.13, 18:17
        polish.ruvr.ru/2013_11_12/Polska-eskalacja-nienawisci-do-Rosji/
        Sporo wyjasnia, duzo prawdy w tym tekscie
        Ziarno nieanwisci zasiano 20 lat temu i jest codziennie pielegnowane
        • krzysiozboj Re: moze ty powinienes sobie odpowiedziec "dlacze 12.11.13, 19:02
          W teksie aż nadto naciągania, uogólnień i uproszczeń. Ja myślę że autorka nie popełniłaby sporego błędu pisząc że gdy otwiera puszkę z sardynkami to tez widzi tam nienawiść do Rosji.

Tylko jako ciekawostkę zapytam - hasło "raz sierpem raz młotem czerwoną hołotę" ma aby na pewno adresata w Rosji? Czy tu aby na pewno o wrogość do Putina chodzi?

Natomiast czego brak? Ano podłoża historycznego tej niechęci, ponad wieku zaborów, najazdu w 1939 wraz z Hitlerem i 45 lat okupacji, nie ma ani słowa o setkach tysięcy - milionach ofiar z XX w które Rosja/ZSRR nam zafundowała. Więc po co mam odnosić się do idiotyzmów które źródła wrogości widzą w KRK czy harcerstwie a nie zauważają milionów ofiar?

I naprawdę nie chcę po raz któryś opowiadać jak to dzięki towarzyszowi Stalinowi i bratniej armii radzieckiej zrobiono elektryfikację w mojej wsi bo tam też widzę podobne brednie propagandowe.
        • mara571 20 lat temu? 12.11.13, 19:10
          a nie przypadkiem w XVIII wieku?
          Kontynujac to przez wieki wywozkami Polakow na Sybir za powstancze proby, podpisujac pakt z Hitelrem, zadajac cios nozem w placy, ekserminujac polskich oficerow i wyzszych urzednikow, ustanawiajac po wojnie ubecka dyktyture, ktora wymordowala przedstawicieli inteligencji, ktorym udalo sie przezyc wojne?
          • igor_uk Mara,a moze jeszcze dalej pojdziemy? 12.11.13, 19:13
            Bo z twojego postrzegania historii wychodzi,ze Polska zawsze byla ofiara.
            • mara571 Re: Mara,a moze jeszcze dalej pojdziemy? 12.11.13, 19:25
              a po co?
              Polozenia Polski pomiedzy dwoma narodami o mocarstwowych ambicjach nie mozemy zmienic.
              • igor_uk Re: Mara,a moze jeszcze dalej pojdziemy? 12.11.13, 19:34
                Ale kiedys to Polska byla mocarstwem i byla rozgrywajaca.
                Pomysl,czemu stao sie tak,ze Polska stracila swoi atuty?
                Moze to ,co wczoraj obserwowali my w Warszawie ,pomoze w odpowedzi.
          • eva15 Łatwo tobą manipulować, mara 12.11.13, 19:34
            i co tu się dziwić tym "chuliganom", skoro i niechuliganami tak łatwo jest manipulować.

Niemcy zgotowali Polsce najstraszniejszą ze wszystkich wojen. I CO? Łażą chuligani pod niemiecką ambasadę i rozdrapują rany z przeszłości podpalając budynki?
            • przyjaciel.matuszki Niemcy i Rosjanie, Effciu. 12.11.13, 19:38
              Musze bronic honoru i dokonan Matuszki.
              • eva15 Jeszcze raz, bo wiem że myślisz powoli: 12.11.13, 19:41
                Czy Polacy chuliganią pod niemiecką ambasadą mszcząc zabory, wapory, wojny i inne nieszczęścia?
                • przyjaciel.matuszki Juz padlo takie pytanie, Effciu. 12.11.13, 19:44
                  Dlaczego stosunki polsko-rosyjskie sa ciagle dosc napiete ?
                  W Polsce dbaja o to ekstremisci, w Matuszce zurawie.
                  • eva15 Hołota i jej nienawiść to tylko narzędzia 12.11.13, 19:50
                    Skoro Niemców nikt nie atakuje, znaczy, że w atakach na Rosję chodzi o coś zupełnie innego niż o zemstę za przeszłość, bo ta musiałaby dotyczyć takkże Niemiec. Nie, to mszczenie się to tylko narzędzie umiejętnie używane w celu pobudzenia hołoty do ataku. Co jest celem ataku hołota rozumieć nie musi a nawet nie powinna. .
            • mara571 Evciu mowimy o Rosji 12.11.13, 19:47
              bo celem ataku byla ambasada Rosji polozona przy trasie Marszu. Niemiecka jest troche na uboczu, ale nie wiemy co by sie stalo gdyby bylo odwrotnie.
              • eva15 Evciu mowimy o Rosji, nie tylko 12.11.13, 19:52
                Bez wskazywania, że odnośnie Niemiec nie ma takiej agresji, nie da się zrozumieć czemu atakuje się Rosję. Przeszłość to tylko narzędzie, podobnie jak hołota dająca się naszczuć.
                • przyjaciel.matuszki Tylko czyje narzedzie? 12.11.13, 20:04
                  Sprawa jest raczej na korzysc Kremla i putinistas.
                  Polsce szkodzi, wiec wg zasady cui bono...
                  • eva15 Re: Tylko czyje narzedzie? 12.11.13, 20:14
                    Polsce to na pewno szkodzi, to akurat prawda. Ale PL to kraj, który na złość Rosji chętnie odmrozi sobie uszy. Pod tym względem jest bardzo cenny dla sojuszników.
                • mara571 Re: Evciu mowimy o Rosji 12.11.13, 20:18
                  czasy powojenne pozwolily oddalily wspomnienia wojenne. O tym co spoktalo ludzi na Wschodzie od Sowietow nie wolno bylo za PRL praktycznie mowic i pisac.
                  Teraz to wybuchlo. Do tego dochodzi obciazanie Rosji za narzucony po wojnie system, sposob prowadzenia sledztwa po katastrofie w Smolensku, gaz, blokady eksportu czyli rosyjska arogancja.
                  • eva15 Re: Evciu mowimy o Rosji 12.11.13, 20:23
                    No popatrz, a pod ambasadę hamerykańską i brytyjską nikt jakoś z racami nie podłazi z zemsty za narzucony po wojnie system.
                    Myślisz, że chuligani uważają, iż w Teheranie i Poczdamie ZSRR podpisywał umowy sam ze sobą?
                    • przyjaciel.matuszki Przypomne tylko: 12.11.13, 20:29
                      Ameryka i WB nie okupowaly Polski przez pol wieku.
                      • eva15 Re: Przypomne tylko: 12.11.13, 20:45
                        Teraz sobie odbijają:-) A 50 lat zleci jak z bicza strzelił. Prawie połowa już zleciała:-)
                        • borrka On juz sobie poszedl, Effciu. 12.11.13, 20:55
                          Zostala rusofobia i mgly jesienne... nad forum.
                        • wojciech.2345 Re: Przypomne tylko: 12.11.13, 21:16
                          eva15 napisała:
                          > Teraz sobie odbijają:-) A 50 lat zleci jak z bicza strzelił. Prawie połowa już
                          > zleciała:-)
                          ------------------
                          Effciu,
                          a jak Ty znosisz okupację Jankesów?
                          Cierpisz?
    • brat_ramzesa zbyt wielka "duma" by przepraszac 12.11.13, 18:19
      szlachta nie przeprasza
      • krzysiozboj Re: zbyt wielka "duma" by przepraszac 12.11.13, 19:08
        Masz pretensje o to do tamtych bojówek które podpalały czy do antyrosyjskiego Komorowskiego z Sikorskim? Bo w artykuliku który linkowałeś te bojówki postawione w jednym szeregu z Sikorskim, Komorowskim, Harcerzami i KRK więc cholera wie kto i za kogo ma przepraszać (powiedzmy że wiadomo za co i kogo)
    • brat_ramzesa jakie przeprosiny?winni ruscy!! 12.11.13, 18:28
      podroze.onet.pl/cejrowski-kazdy-polak-ma-prawo-nienawidzic-ruskich/scc7j
      • igor_uk brat _ramzesa i po cholere to robisz? 12.11.13, 18:34
        Przeciez dobrze wiesz,ze wiekszosc Polakow jest inna,niz ten porabany gosc.
    • lubat Re: MSZ Polski potrzebuje pomocy. 12.11.13, 19:00
      polski_francuz napisał:

> malarzu pejzazysto. Wymagasz przeprosin od polskiej administracji za zachowanie
      > sie polskich chuliganow.

Ty chyba rzeczywiście myjesz samochody pod Paryżem, jak twierdzą niektórzy.

"Polska administracja" ma przepraszać nie za chuliganów, tylko za siebie i swoją nieudolność, albo i celowe dopuszczenie do "agresji swoich obywateli na terytorium RF" (to z definicji Konwencji Wiedeńskiej)
      • eva15 Kosztowny cynizm władz 12.11.13, 19:09
        lubat napisał:

> Ty chyba rzeczywiście myjesz samochody pod Paryżem, jak twierdzą niektórzy.

Pewnie dlatego w Paryżu auta takie brudne. Partacz:-).

> "Polska administracja" ma przepraszać nie za chuliganów, tylko za siebie i swoj
        > ą nieudolność, albo i celowe dopuszczenie do "agresji swoich obywateli na teryt
        > orium RF" (to z definicji Konwencji Wiedeńskiej)

To dla niego za trudne.

Władze rzeczywiście dały ciała i trudno uwierzyć, że działy się rzeczy, których nie można było przewidzieć. Obecne zdziwienie władz pachnie cynizmem, ale za ten cynizm przyjdzie zapłacić. Jak i kiedy - to już zdecydują Rosjanie. A później podniesie się rytualny wrzask, że "Ruskie" nas nie lubią.
        • igor_uk Dzis rosyjekie MSZ, 12.11.13, 19:15
          zadalo pytanie,dosc zasadne.
          Jak to moglo stac sie,ze ambasada Rosji okazala sie zablokowana z trzech stron?
          • eva15 Re: Dzis rosyjekie MSZ, 12.11.13, 19:37
            No właśnie, trudno uwierzyć, że to przypadek lub skutek bezmyślności. Policja też bardzo powoli się włączyła...
        • wojciech.2345 Re: Kosztowny cynizm władz 12.11.13, 19:47
          eva15 napisała:
          > Obecne zdziwienie władz pachnie cynizmem, ale za ten cynizm przyjdzie zapłacić. Jak i kiedy - to już zdecydują Rosjanie.
          ------------------
          To straszne. Jutro kupię 3 worki kartofli, worek soli (mały)
          i dużo świeczek.

Jakoś przetrwam.
      • krzysiozboj Re: MSZ Polski potrzebuje pomocy. 12.11.13, 19:15
        lubat napisał:

... albo i celowe dopuszczenie do "agresji swoich obywateli na teryt
        > orium RF" (to z definicji Konwencji Wiedeńskiej)

I to pewnie byłoby najbliższe prawdzie ale ... tu trzeba by zaryzykować tezę że ambasada Rosji nieprzypadkowo znalazła się na drodze, że znając zapatrywania na Rosję środowisk które marsz organizowały wręcz koniecznym było takie wyznaczenie trasy by nie prowokować do głupich zachowań.

Tyle ze to nie takie proste, spokojny marsz narodowców gdy można pomóc burdzie? No bez jaj by taką okazję przepuścić, by nie pozwolić im na jakąś kompromitację. Ot taka zabawa polsko-polska polegająca na tym by przeciwnik skompromitował się bardziej niż ja.
        • igor_uk Re: MSZ Polski potrzebuje pomocy. 12.11.13, 19:17
          krzysiozboj napisał: Ot taka zabawa polsko-polska polegająca na tym by przeciwnik skompromitował się bardziej niż ja.

A przeciez wlasnie tylko o tym ja caly czas i pisze.A ty za kazdym razem obrazasz sie na mnie za te slowa.
          • krzysiozboj Re: MSZ Polski potrzebuje pomocy. 12.11.13, 19:19
            Igor, potrafisz zrozumieć prostą prośbę? PA potrafił po kilku prośbach, stać Cię na coś podobnego?
            • igor_uk Takiej prosby nie potrafie. 12.11.13, 20:01
              To jest forum publiczny,a nie prywatna pogaduszka przy budce z piwem.
              Tu kazdy ma prawo komentowac slowa kazdego.Ty mozesz nie odpowiadac na moi posty,ale zabronic mnie zwracac sie do ciebie nie mozesz.
              • krzysiozboj Re: Takiej prosby nie potrafie. 12.11.13, 20:10
                Zabronić ja Tobie niczego nie mogę i nie zabraniałem, tylko i wyłącznie prosiłem. No cóż widzę że za dużo oczekiwałem. Myślę ze żul pod budką w przeciwieństwie do Ciebie zrozumiałby różnicę.
                • igor_uk I znow ,krzysio. 12.11.13, 20:15
                  Wykazuje sie zwyklym chamstwem i brakiem kultury.
                  czy to jest cecha wszystkich rusofobow?
    • wojciech.2345 UE musi zrobić kuku Gazrurce 12.11.13, 19:03
      Za oceanem gaz ziemny jest prawie trzy razy tańszy niż na Starym Kontynencie. Od dłuższego czasu przedstawiciele europejskiego przemysłu mówią o tym, że coraz trudniej jest im konkurować z podmiotami zza oceanu. Te bowiem mają dostęp do taniej energii elektrycznej i gazu ziemnego.
    • wojciech.2345 Najpierw KGB a potem MON 12.11.13, 19:09
      W Ministerstwie Obrony Narodowej pracuje blisko 250 żołnierzy szkolonych przez sowieckie służby lub służących w komunistycznym wojsku i wywiadzie wojskowym. Minister Siemoniak twierdzi, że dane te są niepełne, bo… brakuje pełnych informacji w tej kwestii.

www.pch24.pl/najpierw-kgb-a-potem-mon-,18653,i.html
    • tojabogdan PA i Felusiak skomentowali te warcholstwo 12.11.13, 19:09
      PA i Felusiak skomentowali te warcholstwo trafnie, chociaż rzadko poza tym się z nimi zgadzam.
      Uważam, że jeśli już staliśmy się po raz pierwszy w historii państwem prawa, demokracją, do tego zintegrowaną z innymi demokracjami Europy, winniśmy przestrzegać jej reguł.
      W warunkach innych ustrojów usprawiedliwione (przez przyszłe pokolenia) jest stosowanie gwałtu, a tak zachowujemy się jak niedorozwoje umysłowe bądź jak psychopaci.
      Ale niedowartościowanych graczy politycznych, kompensujących swoje wieczne porażki, m.in. przegrane w kolejnych wyborach oraz nienawidzących wszystkich i wszystko, a kochających jedynie własnego penisa i własny brzuch klechów, winno się pociągnąć do odpowiedzialności, zgodnie z zasadami państwa prawa.
      • krzysiozboj Re: PA i Felusiak skomentowali te warcholstwo 12.11.13, 19:27
        Tylko pytanie - karać tylko i wyłącznie idiotów którzy podpalali czy także tych którzy zezwolili na przemarsz obok rosyjskiej ambasady bez zabezpieczenia jej przed wybrykami? Ja byłbym skłonny zgodzić się z tezą że przy marszu niepodległości organizowanym przez narodowców można było przewidzieć antyrosyjskie hasła a nawet antyrosyjskie zachowania więc wpuszczenie ich bez zabezpieczenia pod tą ambasadę było prowokowaniem kłopotów.

Tu jeszcze przypomniałbym marsze rok temu i ... prowokacje/wybryki tych którzy mieli te marsze ochraniać.
        • mara571 Re: PA i Felusiak skomentowali te warcholstwo 12.11.13, 21:09
          przy okazji polecam:
          niepoprawni.pl/blog/4991/proceder-werbowania-agentow-trolli-w-sieci
          • krzysiozboj Re: PA i Felusiak skomentowali te warcholstwo 12.11.13, 21:25
            A przeczytałem sobie. Niestety już od dawna powtarzam że Urban w swych konferencjach był mało groźny bo to co robił było banalne do zdemaskowania, to co wyprawia się obecnie z informacją jest bardziej niebezpieczne. W omawianym przypadku raz mogło dojść do manipulacji informacją a dwa do manipulowania zachowaniem mas. Idiotów chcących zrobić zadymę lub dających się wpuścić w maliny zawsze się znajdzie.
    • tojabogdan PA i Felusiak skomentowali te warcholstwo 12.11.13, 19:20
      PA i Felusiak skomentowali te warcholstwo trafnie, chociaż rzadko poza tym się z nimi zgadzam.
      Uważam, że jeśli już staliśmy się po raz pierwszy w historii państwem prawa, demokracją, do tego zintegrowaną z innymi demokracjami Europy, winniśmy przestrzegać jej reguł.
      W warunkach innych ustrojów usprawiedliwione (przez przyszłe pokolenia) jest stosowanie gwałtu, a tak zachowujemy się jak niedorozwoje umysłowe bądź jak psychopaci.
      A niedowartościowanych graczy politycznych, kompensujących swoje wieczne porażki, m.in. przegrane w kolejnych wyborach oraz nienawidzących wszystkich i wszystko, a kochających jedynie własnego penisa i własny brzuch klechów, winno się pociągnąć do odpowiedzialności, zgodnie z zasadami państwa prawa.
    • kylax1 Mniej więcej tak. 12.11.13, 19:32
      pigroll.com/img/meanwhile_in_russia.jpg
    • kylax1 A dlaczego Polska ma przepraszać? 12.11.13, 19:34
      Doszło do zajścia pod rosyjską ambasadą. Nie powinno to mieć miejsca. Ale to nie państwo polskie dokonało tych czynów, tylko zwykła bandyterka i chuligani.

Polska nie ma za co przepraszać. To co władze powinny zrobić, to złapać odpowiedzialnych nazistów i ich osądzić.
      • 5magna Re: A dlaczego Polska ma przepraszać? 12.11.13, 19:36
        Jak by Polska istniala to by pewnie przeprosila.....
      • igor_uk Kylax i znow osmieszasz sie. 12.11.13, 19:59

Jak w Moskwie byl pobity polski dyplomata przez chuliganow,to Rosja przeprosila Polske i wyrazila ubolewania,ze do takiego zajscia doszlo na terytorium Rosji .
        jak widze,nie masz wiedzy w zadnym zakresie.
    • wojciech.2345 Półksiężyc nad Rosją 12.11.13, 20:31
      Jak islam staje się największym wyzwaniem dla Federacji Rosyjskiej?

W Rosji toczy się niewypowiedziana wojna domowa. Wbrew pozorom nie chodzi o walkę Kremla z demokratyczną opozycją. Wrogami nie są też chińscy koloniści na Dalekim Wschodzie. Mimo oficjalnej polityki multikulturalizmu, największym wyzwaniem dla Federacji Rosyjskiej pozostaje islam. Czy Rosja stanie się państwem muzułmańskim, a miejsce prawosławnych soborów na Placu Czerwonym zajmą meczety?

konflikty.wp.pl/kat,1020223,title,Polksiezyc-nad-Rosja-Jak-islam-staje-sie-najwiekszym-wyzwaniem-dla-Federacji-Rosyjskiej,wid,16161138,wiadomosc.html?ticaid=111a75

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka