Dodaj do ulubionych

Znasz-li ten kraj?...

05.01.14, 16:27
1.Ulice co raz gorzej sa oswietlone,poniewaz wladze samorzadowe nie maja kasy na oplacenie rachunkow za prad.
2.Parki Narodowe zamykaja ,tereny dziela na dzialki i sprzedaja tym,kto wiecej zaplaci.
3.Kasy nie ma na utrzymanie infrastruktury,dla tego informacje o walacych sie mostach nikogo juz nie dziwia.
4. Edukacja daje minimum wyksztalcenia i kazde dwa dzieciaka z pieciu, nigdy nie okonczy szkole srednia.
5.Powietrze w miastach ciezkie i mocno zanieczyszczone,co powoduje wzrost zachorowan na astme wsrod dzieci.
6.System monitoringu rzek likwiduje sie,co skutkuje tym,ze powodzie zaskakuja ludnosc.
7.Byle zalamanie pogody powoduje calkowity paraliz Kraju.
8.Przy tym na wojsko w tym Kraju kasy nie zaluja.

Mozno jeszcze dlugo wyliczac,ale i tak juz kazdy ,kto interesuje sie Swiatem,powinien domyslic sie,o jaki Kraj idzie mowa.

p.s. Tytul watku pozyczylem od Tadeusza Boy-Zelenskiego.To ten, ktorego zabilo jakies ruskie scierwo,przynajmniej tak twierdzi forumowy "yntelektualista" - mitoman.
Obserwuj wątek
    • misterpee Re: takich kraji jest teaz coraz wiecej 05.01.14, 16:31
      nawet USA pauje jak ulal. Za goraco zeby rozwinac tem watek.
      • igor_uk Re: takich kraji jest teaz coraz wiecej 05.01.14, 16:33
        Ale w kraju,ktory mam na mysli,teraz panuja mrozy,a nie upaly.
        • eva15 Re: takich kraji jest teaz coraz wiecej 05.01.14, 16:35
          No czyli USA.
          • igor_uk To nie bylo trudne. 05.01.14, 16:45
            Tak,mowa o USA,kraju najbogatszym, kontolujacym przeplyw dobr na calej planecie i tym nie mniej robiacym sie co raz bardziej dziadowskim.
            Legalizacja marychi,slubow osob tej samej plci,adopcja dzieci przez pedalow,celowo rujnowanie Panstwa,to wszystko jest zaplanowane - USA daje przyklad reszcie Swiatu.
            • brat_ramzesa W sumie Ukraina tez pasuje 05.01.14, 17:54
              ale nie bylo trudno zgadnac, szczegolnie na wschodnim wybrzezu USA mocno to widac, sa regiony ktore wygladaja jak po wybuchu baby jadrowej
              ps
              Nie wrzucaj pedalstwa i trawy do jednego wora bo to manipulacja :)
              Modl sie by sprzedaz wódy ograniczono w Rosji
              • polski_francuz Rosja tez 05.01.14, 18:00
                jak myslisz?

Bo ze znasz w to nie watpie:)

PF
                • igor_uk W zadnym wypadku Rosja do tego nie pasuje. 05.01.14, 18:04
                  Bo trend jest odwrotny.
                  Ale zeby to rozumiec,trzeba byc czlowiekiem inteligentnym,a nie udwawc takiego.
                • brat_ramzesa Nie pasuje 05.01.14, 18:15
                  Rosja szybko sie zmienia NA LEPSZE
              • igor_uk Re: W sumie Ukraina tez pasuje 05.01.14, 18:02
                Wszystko ma swoja wartosc,brat.....Nic nie pozostawia sie przypadku.
                Ludzkosc staje sie co raz bardziej liczna i zaczyna zagrozac interesom wielkich.
                Pedaly nie rozmnozaja sie,a marycha to pierwszy krok do wczesniejszej smierci.
                • brat_ramzesa Co ty igor wypisujesz?! 05.01.14, 18:19
                  " marycha to pierwszy krok do wczesniejszej smierci."
                  Jak jest marycha to RZADZIEJ siega sie po alkohol
                  100000 razy bardziej zyczylbym sobie zuli palacych skręta niz mordujacych sie wodka, nie znasz sprawy to nie wrzucaj do jednego worka z homosiami
                  Uwierz mi ze gdyby w Rosji zmienic nawyki w uzywkach smiertelnosc i przemoc drastycznie by zmalala i jesli Putin jest madry to ograniczy alkohol i stopniowo zacznie legalizowac marihuana ktora jest starsza slowianska uzywka niz alkohol
                  Poczytaj o prastarych zwyczajach Slowian, jak myslisz skad sie wzielo przyslowie "wyskoczyl jak Filip z konopii?"
                  • igor_uk Wypisuje to ,co wiem. 05.01.14, 18:27
                    Znalem sporo ludzi,ktore zaczeli od skreta marychi,a skonczyli na ciezkich narkotykach.
                    Zreszta nie to jest wazno .Waznym jest to,ze mlodziez ma co raz lepszy dostep do roznych uzywek.
                    W UK puszka najtanszego piwa jest tansza od puszki coca-coli .
                    • brat_ramzesa Nonsens 05.01.14, 18:40
                      nonsensem jest twierdzenie ze skret prowadzi do hery, tak samo mozna powiedziec ze zaczyna sie na kawie a konczy na kokainie
                      Sprawdz najpierw badania, statystyki bo piszesz zwyczajnie bzdury
                      Pamietasz co bylo jak zakazali alkoholu w Rosji?
                      Najrozsadniejszym by bylo ograniczenie mocnych alkoholow (wzorem Szwecji, malo sie nie zapili jako narod na smierc)do sieci specjalnych sklepow ale i stopniowa legalizacja konopii ktore to tez powinna byc sprzedawana w tych sklepach i to jest recepta na narodowy alkoholizm i zwiazane z tym problemy zdrowotne i patologie
                      • igor_uk brat... 05.01.14, 18:48
                        kazdy ma wlasne doswiadczenia zyciowe.
                        Jak pisalem wyzej,znalem ludzi,ktory zaczeli od skreta,a skonczyli na cmentarzu,wygladajac w 35 lat,jak by mieli minimum 65.Mnie statystyki w tym nie interesuja,bo ci ludzi dla mnie nie byli dannymi statystycznymi.

p.s. Czy musimy we wszystkim miec podobne poglady?
                        • brat_ramzesa nie 05.01.14, 19:29
                          Akurat twoje doswiadczeni mija sie z setkami tysiecy innych
                          • igor_uk Re: nie 05.01.14, 19:33
                            Ale to moje doswiadczenie .Czemu mam wierzyc cudzym?
                            • brat_ramzesa Re: nie 05.01.14, 19:47
                              No bo jest zafalszowane przez stronnicze podejscie marycha=hera
                              Kawa=hera jest takim samym nonsensem
                              Jesli trawa ma byc nielegalna to 100 razy bardziej alkohol a on tobie nie przeszkadza, obluda
                              • igor_uk Re: nie 05.01.14, 19:50
                                Jak to niee przeszkadza mnie alkohol.
                                Przeczytaj uwazniej nasza wymiane zdan.
                                To wtedy zauwazysz co ja pisalem o tym,ile kosztuje w UK piwo.

p.s. Sam jestem abstynentom.
                      • nie-tak Re: Nonsens 05.01.14, 20:05
                        brat_ramzesa napisał:

> nonsensem jest twierdzenie ze skret prowadzi do hery, tak samo mozna powiedzie
                        > c ze zaczyna sie na kawie a konczy na kokainie .... a legalizacja konopii ktore to tez powinna byc sprzedawana w tych sklepach i to
                        > jest recepta na narodowy alkoholizm i zwiazane z tym problemy zdrowotne i pato
                        > logie
                        • brat_ramzesa Re: Nonsens 05.01.14, 20:17
                          Ty piszesz bzdury
                          tak sie sklada ze homo sapiens inie tylko ma sklonnosc do uzywek i nikt tego nie zmieni, chodzi o to by ta uzywka miala minimalny wplyw na zdrowie
                          Spojz na statystyki holenderskie w tym wzgledzie
                          Jestem za legalizacja marihuany i ograniczeniem mocnych alkoholi a wrzucanie tego do wspolnego wora z homosiami jest kretynstwem
                          Konopie sa rodzima dla nas uzywka duzo starsza niz alkohol
                          Przypominasz mentalnie mi tego ignoranta www.youtube.com/watch?v=2OcXIhOOVTE
    • bywszy1 Re: znam+ 05.01.14, 16:34

to byl ZSRR,ktorego rodzina ajgora rozkradla,zasmierdziala.
      to byla Polska,ktora ajgor okradal i zasmierdzal
      To jest Anglia,ktora ajgor rozkrada i zasmierdza.
      Gdzie pojawi,tam nastepuje kaput.
      Nienadarmo rosyjscy zydzi go na Zachod wyslali.
      Bron ta pewniejsza od kalacha.
      I w dodatku czosnkiem smierdzi.
    • de_oakville Re: Ja go znam... 05.01.14, 17:21
      Problem w tym, ze ty go nie znasz, my friend (mam tu na mysli autora watku), pewnie poza tym co napisano ci w "Krotkim kursie WKPB".

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      "None are so deaf as those who will not hear".
      • igor_uk To sie ciesze. 05.01.14, 17:26
        Co do tego,czy ja znam ten kraj.
        Owszem,nigdy nie bylem tam i w najblizszym czasie nie mam zamiaru tam jechac.Ale o tym,co w tym kraju dzieje sie,wiem o wiele wiecej od tych,co tam urodzili sie .
        Nie koniecznie byc na Marsie,zeby sporo wiedziec o tej planecie.
        • misterpee Re: witaj Oakville. 05.01.14, 17:38
          teraz to juz doopcys na poziomie forumowej wszy bywszego. POCHODZISZ JEDNAK Z INNEGO GATUNKU , PLUSKIEW.
          • bywszy1 Re: witaj Oakville.+ 05.01.14, 17:56

uwazaj pan tylko,by nie spasc do poziomu swini mpicka.
            • polski_francuz Moge tylko 05.01.14, 17:58
              poprzec ten wpis.

Na watku klamcy i prowokatora lepiej sie nie dopisywac. Takie watki niczemu dobremu nigdy nie sluza. Sa prowokacja jak zwykle zreszta.

PF
    • polski_francuz Znam forumowicza 05.01.14, 17:36
      klamliwy i nieuczciwy. Sieje nienawisc bo taka juz jest jego rosyjska natura.

PF
      • igor_uk pefcia,nie o to pytalem. 05.01.14, 17:42
        Nie musiales wykazywac sie swoim szowinizmem.O tym,ze jestes szowinista,wie wiekszoscc uczestnikow teggo forum,a ci,co za takowego cieebie nieuwazaja,sami sa szowinistami.
        • polski_francuz Czarna owca 05.01.14, 17:46
          nie czyni stada. Rosjanie sa jak Polacy i roznic wielkich nie ma. Ale ty dales sie poznac na tym forum. I opinia moja jest taka jak napisalem: klamca i dzielacy ludzi.

Chetnie dostarcze przyklady na to co pisze, Wania.

PF
          • igor_uk pefcia,uspokoj sie. 05.01.14, 17:53
            Jestes nikim i nie tobie zabierac glos w tych sprawach.
            • polski_francuz Wydoiles 05.01.14, 17:56
              reniferki i prowokujesz, he?

Nie z nami takie numery Brunner:)

PF
              • igor_uk Nu i widzisz,pefcia. 05.01.14, 17:59
                To wlasnie twoj poziom.I tego trzymaj sie.Bo teraz wygladasz naturalnie.
                • bywszy1 Re: Nu i widzisz,pefcia.+ 05.01.14, 18:04

-nie schodz pan do poziomu dziwki forumowej(jego terminologia) ajgora.
                  Bo ona juz go niema.
                  Probowala,ta dziwka,sprowadzic kogos do parteru.
                  A sama sie okazala na dnie nieosiagalnym.
                  Mpicek(wsza z Brazylii) podaza za nim.
                • polski_francuz Poziom 05.01.14, 18:09
                  tego watku i poziom jego tworcy.

O co chodzilo w nim? By siac nienawisc w stosunku do Stanow. Stworz kiedys watek pozytywny. Amerykanom sie cos udalo, Rosjanom sie cos nie udalo.

Wyzwol sie z twojej klamliwej i obludnej maski.

Swiat jest szary i ludzie sa jacy sa. A ty ciagle te swoje peany z lat 60-tych. Obudz sie i opisz swiat jaki jest.

Bo ze go znasz w to nie watpie. Wybrales polski paszport zupelnie slusznie. Polska ma przyszlosc i postepuje rozsadnie. Tylko po co oklamujesz innych? Borrka twierdzi, ze po to by tam pojechac. Watpie. Jakbys pojechal to by cie nie wypuscili za "zdrade". Wiesz dobrze i dlatego tam nie pojedziesz.

I po co sie i innych oklamywac?

Pewnie natura "Gracza" jak u Dostojewskiego. To dobrze, jest tu kilku graczy to i pogramy.

PF
                  • igor_uk Re: Poziom 05.01.14, 18:12
                    twoj poziom,to pomowienia i klamstwa.Jak rowniez totalna glupota.
                    • polski_francuz Kochanienki 05.01.14, 18:25
                      zdarzylo mi sie na tych czy tamtych zdenerwowac. I na to czy inne chamstwo zareagowac. Ale ani nie pomawiam ani nie klamie. I jesli sie pomyle to przyznaje sie do pomylki.

Piszesz byle co.

Przyczepiles sie do tego forum jak rzep piego ogona i nie chcesz sie odczepic. Twoj wklad jest w 95% negatywny: klamstwa, marna polszczyzna, sianie nienawisci do Stanow i EU. Te 5% pozytywne to bylo opisanie obludy sowieckiego systemu. I m. in. sposobu "uzyskiwania doktoratow" przez rosyjskie kadry. Mozna sie bylo czego rzeczywiscie nauczyc od ciebie.

A takze zrozumiec Putina. Oh, pardon, Dr. Putina.

PF
    • bywszy1 Re: a nie mowilem+ 05.01.14, 18:01

ze ta cholota,ajgorowa,pochadzaca z Ukrainy jest mitomanem.
      Teraz sie czepia Ameryki.
      A mnie zarzuca,ze sie czepiam Rosji-chociaz tego nie robie.

De oaktwile,przestroga
      Tej swini moje wszy(patrz wyzej) nie podobaja,nazywajac pana pluskwa.
      Co za bezczelnosc tych wszawych bydlakow!
    • 1blueelvic No to kiedy ten kraj ... 05.01.14, 18:05
      w koncu padnie?
      • igor_uk W cale nie musi. 05.01.14, 18:14
        Ja osobiscie wierze w to,ze przyjdzie czas i ten kraj znow stanie tym,czym byl przez dluzszy czas.
        Stany stworzyli ludzi,ktory nie bali sie ciezkiej pracy i tacy ludzi ten kraj uratuja.
        • 1blueelvic To jest pewnik, ... 05.01.14, 18:22
          Bo Ameryka to idea, ktora czyni ludzi wolnymi.

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Arktyczne-temperatury-w-USA-Nawet-45-stopni-na-minusie,wid,16303359,wiadomosc.html

Mroz, sniezyca i 40000 tys sprzedanych wejsciowek. Tak, to Ameryka.
          • igor_uk Ameryka to nie idea. 05.01.14, 18:32
            A tylko dostatnie zycie.Ludzi tam jechali za lepszym,czytaj dostatnim,zyciem.
            To ze w mroz zaledwie -24 stopnie ludzi wybieraja sie na mecz,dla mnie,jako tego,kto dwie zimy spedzil w Jakucji,nie jest czyms wyjatkowym.
    • felusiak1 Re: Znasz-li ten kraj?... 05.01.14, 18:27
      Ad 1. Być może tak jest chociaż w mojej wsi ulice są oświetlone, widocznie mają na to pieniadze.
      Ad 2. Parki narodowe nie dzielą i nie sprzedają nawet centymetra kwadratowego. Łżesz sorokin.
      Ad 3. Fakt, że nie dziwią ale nie przesadzajmy. W USA zawaliło się w ostatnich 30 latach 11 mostów. W tym czasie w Niemczech zawaliło się 55. Ale w Rosji tylko 1. Tam mosty są dobre.
      Ad 4. Trzy z dziesięciu a nie dwa z pieciu ale faktem jest, że edukacja do doopy.
      Ad 5. Powietrze w miastach nie jest ciezkie bo nie ma zanieczyszczeń. Fabryki zanieczyszczają teraz w Chinach.
      Ad 6. Zastepuje się sensorami a nie likwiduje. Piździsz sorokin. Powodzie nie zaskakują, jesteśmy informowani aż do bólu.
      Ad 7. Kraj jest duży i pogoda nigdy nie załamuje się w całym kraju.
      Ad 8. Wojsku też załują bo im obcięli. Nie załuja jedynie na food stamps i welfare.

A co tam słychać w ojczyźnie twojej sorokin? Wszystko cacy? Wszyscy wiedzą o olimpiadzie?
      Wszyscy kończą średnią szkołę, wszędzie latarnie się palą, żałują na wojsko?

• felusiak1 errata 05.01.14, 18:30
        Powinno być W USA zawaliło się w ostatnich 30 latach 111 mostów
        • igor_uk felusbaum,pizdzisz. 05.01.14, 18:45
          Ale generalnie podtwierdziles to,co pisalem w poscie,otwierajacym watek.

p.s. Nie pamjetam tego dnia,w ktorym przedstawilem sie tobie.Czy nie uwazasz,ze zwracac sie do mnie po nazwisku,przy tym sam ukrywasz sie za durnowatym nickiem,jest czyms niestosownym?
          wykazujesz sie natura zydka esbeka,ktory daje do zrozumienia,ze cos wiecej wie o innych.
          • igor_uk felusbaum,jak skomentujesz to? 05.01.14, 18:56
            i.huffpost.com/gen/255764/US-PASSPORT-MAP.jpg
          • 1blueelvic Igor, felusiak nie potwierdza ... 05.01.14, 19:07
            On tylko mowi, ze nie znasz realiow Ameryki, ze czytasz wybiorczo i jestes nieobiektywny.
            • igor_uk Nic podobnego. 05.01.14, 19:14
              felus bardzo dokladnie i merytorycznie odpisal i w sumie podtwierdzil to,ze wiekszosc z tego,co ja napisalem,ma miejsce.
              To co on dopisal na moj temat,dla mnie nie ma zadnego znaczenia.Bo to nie ja jestem tematem tego watku.
              blu,wspaniale zaczales dyskusje w tym watku,pytajac o to,kiedy Stany padna,na co dostales moja odpowiedz.Lepiej trzymac sie podobnego sposobu dyskusji.
              • 1blueelvic Moze potwierdzil, a moze i nie. 05.01.14, 19:33
                Wszystko zalezy od tego pod jakim katem na ten problem patrzysz.

Igor, to ze nie znasz Stanow z autopsji kladzie sie cieniem na Twojej ocenie wszystkich wymienionych zaszlosci. Czy jest w tym cos zlego? Nie obrazam, nie ironizuje ... Jestem po prostu racjonalny.

• igor_uk Re: Moze potwierdzil, a moze i nie. 05.01.14, 19:35
                  A moze jest tak,ze oceniam calosc Stanow,widzac ich na odleglosc,a nie tak,jak felus,na podstawie tego,co obserwuje w swojej wiosce :-)
          • felusiak1 Re: felusbaum,pizdzisz. 05.01.14, 19:37
            a czy to moja wina, że wklajasz zdjęcia swojego ekranu i tam stoi napisane sorokin czyli przedstawiłeś się niechcacy. A ja naprawdę nazywam się Feliks Gutzenheimer-Schnitzelbaum.
            Wysłałem ci fotografię na igor_uk@gazeta.pl ze zdjęciem z naszego poznania.
            • igor_uk Re: felusbaum,pizdzisz. 05.01.14, 19:45
              Czy naprawde myslisz,ze nie wiem skad znasz to nazwisko?

Ja u ciebie pytalem,czy przedstawialem sie tobie.
      • eva15 Feluś z którego palucha ssiesz rewelacje? 05.01.14, 19:16
        Ad 3. Fakt, że nie dziwią ale nie przesadzajmy. W USA zawaliło się w ostatnich
        > 30 latach 11 mostów. W tym czasie w Niemczech zawaliło się 55. Ale w Rosji tylk
        > o 1. Tam mosty są dobre.

Z którego palucha ssiesz te rewelacje? W Niemczech w ostatnich 30 latach zawaliło się KILKA (6-7) mostów, z tego głównie albo przez upadek drzerw w czasie wichury, albo wskutek wylania wód, albo statek o niedozwolonej wysokości zahaczył itd, itd.
        Ze starości i zmurszenia zwalałiy się 3-4 mosty dla PIESZYCH, ale 2 były zamknięte dla ruchu a na jeden mostek dla pieszych postanowił wjechać traktor (!).

Zamiast jak zawsze piździć przestudiuj sobie poniższą listę zawalenia mostów na świecie od wieków. USA , całkiem jak w 3. świecie są w czołówce, obok Chin i Indii.

www.brueckenweb.de/2content/datenbank/katastrophen/katastrophen.php#.UsmcxPt5Fbw

Rosja ma faktycznie niezwykle dobre mosty. Zawaliły się przez 30 lat tylko dwa, to tyle, co w USA w 2 miesiące !!!
        • eva15 Re: Feluś z którego palucha ssiesz rewelacje? 05.01.14, 19:38
          Przeliczyłam na szybko - razem z mostami dla pieszych zawaliło się w Niemczech przez 30 lat łącznie 16 mostów i mostków, z tego ca 7-9 ze starości.
          • igor_uk Teraz kolej na felusia. 05.01.14, 19:42
            Ciekawo,skad on ma swoi dane?
        • 1blueelvic Pizdzenie i liczenie ... 05.01.14, 19:42
          nie idzie w parze.

To tylko przez skojarzenie rzeczywistosci z Twoim linkiem.
        • felusiak1 Re: Feluś z którego palucha ssiesz rewelacje? 05.01.14, 19:48
          eva15 napisała: Z którego palucha ssiesz te rewelacje?

Nie z palucha a z kciuka.
          • eva15 Re: Feluś z którego palucha ssiesz rewelacje? 05.01.14, 19:53
            No i się wyjaśniło, dzięki.
            • igor_uk A dla mnie nic nie wyjasnilo sie. 05.01.14, 20:07

Bo ja caly czas myslalem,ze kciuk to tez paluch:-)
              • eva15 Re: A dla mnie nic nie wyjasnilo sie. 05.01.14, 20:17
                To prawda, feluś jest nieprecyzyjny, każdy palec można mało grzecznie w języku potocznym nazwać paluchem, włącznie z kciukiem.
                Jezykowo prawidłowo paluch to duży palec u nogi.
            • 1blueelvic Nie do konca ... 05.01.14, 20:25
              sie wyjasnilo.

Z Twojego linku wynika: na 610 000 mostow w Stanach w ostatnich 55 latach zawalilo sie ca 55 mostow. Jaki to jest odsetek wstyd pisac. Wspolczynnik korlacji sie klania.

Jak wyglada sprawa w Niemczech?
              • igor_uk Re: Nie do konca ... 05.01.14, 20:27
                felus podal,ze zawalilo sie 111 mostow w Stanach.
                • 1blueelvic Ja wzialem pod uwage ... 05.01.14, 20:35
                  link przekazany przez Ewe.
                  • 1blueelvic Z szybkiego ... 05.01.14, 20:40
                    podliczenia wyszlo mi, ze w Stanach zawalilo sie ca 45 mostow. Zaokraglilem do 55 - na wszelki wypadek.
                    • igor_uk Re: Z szybkiego ... 05.01.14, 20:46
                      Musimy dowiedziec sie o tym,skad felus czerpie swoi dane.
                      Bo link do swojego kciuku on nie wkleil.
    • 1blueelvic Przykro patrzec - ciemnosci po amerykansku ... 05.01.14, 20:34
      www.google.ca/search?client=safari&rls=en&q=USA+at+night&ie=UTF-8&oe=UTF-8&gws_rd=cr&ei=QbPJUqqePKn_yQGv8oDwCw
      • igor_uk Na Europe patrzec jeszcze bardziej przykro. 05.01.14, 20:37
        Zwroc uwage na to co dzieje sie na Wschodzie
        upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4b/Europa-bei-nacht_1-1024x768.jpg
        • 1blueelvic No to jedziemy ... 05.01.14, 20:41
          na tym samym wozku.
          • igor_uk Re: No to jedziemy ... 05.01.14, 20:47
            Nie zupelnie.Na twoich mapach czarngo koloru sporo wiecej:-)
            • 1blueelvic A jednak jedziemy ... 05.01.14, 21:27
              www.zonu.com/images/0X0/2009-11-04-10823/Satellite-image-photo-of-Europe-at-night.gif
              Postrzeganie to pojecie wzgledne.
              • igor_uk Nie ma spraw. 05.01.14, 21:31
                Jak chcez jechac razem,to mnie to nie przeszkadza :-)
                • 1blueelvic I wlasnie o to chodzi:)) 05.01.14, 21:37
                  jw.
    • wojciech.2349 Re: Znasz-li ten kraj?... 05.01.14, 20:34
      Nie pojadę już więcej do Jankesów.
      Wsiądę na konia by odwiedzić Felusiaka i most się zawali.

Never.
    • przyjacielameryki Re: Znasz-li ten kraj?... 07.01.14, 10:14
      Zakompleksiony propagandysta jak widać cały czas w swoim żywiole i na posterunku. Nawet na Święta nie dali ci urlopu? Trzeba jednak przyznać, że zabawne są te amerykańskie kompleksy czekisty, ale to chyba dotyczy wielu Rosjan.
      Odpowiedz sobie pajacu na pytanie: ile np. km. autostrad jest w USA a ile w Rosji. Z pewnością Rosjanie lepiej sobie radzą z remontami tych swoich autostrad niż Amerykanie, bo praktycznie ich nie mają. Hi!, hi!, hi!

Te kompleksy to paranoja, jakaś choroba czy to tylko propaganda?
      Będę musiał zapytać znajomego lekarza - specjalisty psychiatry.

• bywszy1 Re: dlaczego tak zjadliwie o Rosji?+ 07.01.14, 10:46

Rosja za kacapa nie odpowiada.
        Nie ma z nia nic wspolnego.
        Kiedys bunczuznie twierdzil:
        "tam gdzie Rosjanin-tam Rosja."
        Rosjanie mu z glowki to wybili,twierdzac:
        "Tam gdzie Rosja-jest Rosjanin"
        Wiec ten pajac zostal bez ziemi Ojczystej.
        Stwierdzili oni,ze jest wanka biezrodnym
        .czyli bomz od urodzenia,z ukonczonym kursie grania na kradzionej garmoszce.

• kaszebe12 Re: dlaczego tak zjadliwie o Rosji?+ 07.01.14, 12:39
      -Przylaczam sie , jen...
      • kaszebe12 Ssanie z palca... 07.01.14, 12:42
        -Wiecie , dlaczego mitoman pefcia nie moze dojechac autostopem do Francji ? -Bo myli palec wskazujacy z kciukiem...
    • malkontent6 Na pewno nie USA. 07.01.14, 14:06
      igor-z-uk napisał(a):

> 7.Byle zalamanie pogody powoduje calkowity paraliz Kraju.

Obawiałem się, że piszesz o USA, ale okazuje się, że masz na myśli inny kraj. :)
      • yurek11111 Re: Na pewno nie USA. 07.01.14, 14:45
        Pewnie ze to nie o USA,bo info o mostach tez nie pasuje,w Stanach jest okolo 600 000 mostow,nie liczac kolejowych,nawet jak pozwolili zawalic sie kilkudziesieciu,to abstrachujac od powodow(moze byly zbedne),jest to ulamek procenta w stosunku do funkcjonujacych.....
      • igor_uk A jednak. 07.01.14, 16:17
        Zimowy paraliż w Stanach Zjednoczonych
        • romad2447 Re: A jednak. 08.01.14, 08:00
          Igor,
          ulzyles sobie ,lepiej sie teraz czujesz ?
          A ja Ci powiem dlaczego ja sie lepiej czuje mimo duzych mrozow.
          W 2013 bezrobocie s USA spadlo z 7.8 % na 7.0 %,DOW up 26%,SP500 up 29%,
          NASDAQ up 38%.Prognozy na ten rok bezrobocie spadnie do 6%, DOW 18,500-19,000.
          Gospodarka USA wchodzi na wysokie obroty, i to najbardziej boli, wszystkich USA haters.
          • elka-sulzer Re: A jednak. 08.01.14, 15:09
            romad2447 napisał:

> W 2013 bezrobocie s USA spadlo z 7.8 % na 7.0 %,DOW up 26%,SP500 up 29%,
            > NASDAQ up 38%.Prognozy na ten rok bezrobocie spadnie do 6%, DOW 18,500-19,000.
            > Gospodarka USA wchodzi na wysokie obroty, i to najbardziej boli, wszystkich USA
            > haters.

Nomad, pozostaje ci sie tylko w ugwiezdzona flage owinac i bez nieba mozesz sie obejsc, hehehe. Jestes w raju! Urojonym ale raju.

I jeszcze pytanie, o jakiej gospodarce ty marudzisz? Wall street mafia to ... gospodarka?
          • igor_uk Romado,nadal nic nie rozumiez. 08.01.14, 16:07
            Mieszkam w UK,a ten kraj jest bardzo mocno powiazany z USA.Jak w USA beda dziac sie zle rzeczy dzis,to jutro ja to odczuje na wlasnej skorze.
            Ja nie jestem z tych,kto na zlosc babci jest gotow odmrozic sobie uszy.

p.s. Niestety,wszystkie dane,ktore podales,to tylko efekt kreatywnej ksiegowosci.Ale o tym mozesz wiecej pogadac z felusiem,ktory Tobie to wszystko wytlumacze.Przy Obamie,z zasady,nie moze byc zadnej poprawe w USA.
            • igor_uk Wspolne sracze. 08.01.14, 18:27
              Cholera,zapomnialem o tym,ze w tym kraju rozpoczela sie walka o to,zeby ubikacje dla kobiet i mezczyzn byli wspolne,bo rozdzielne dyskryminuja tych innych :

www.slate.com/blogs/outward/2013/12/26/gender_neutral_bathrooms_all_bathrooms_should_be_open_to_all_users.html
              • yurek11111 igorczik,czyscicielu angielskich sr@czy... 08.01.14, 18:59
                Nareszcie piszesz o czyms,na czym sie znasz...:-)))
                Co do wspolnych sraczy,to napisz jak juz je wprowadza,bo ja pamietam takie jedne panstwo,co o swiatowy bolszewizm walczylo,i panstwa nie i bolszewizmu swiatowego nie ma,widzisz ludzie sa rozsadni z reguly,i zwykle oszolomow tobie podobnych nie sluchaja...:-)))
                • igor_uk yureczek,ekspercie od trzepania workow. 08.01.14, 19:02
                  Ulzylo?
                  • jk2007 igorka zasuwa na zmywaku 08.01.14, 19:09
                    aby byc jak najdalej Rosji :)
        • malkontent6 Wyglądam przez okno i... 08.01.14, 20:10
          igor_uk napisał:

> Zimowy paraliż w Stanach Zjednoczonych

... słońce świeci, śniegu nie widać. :(

Jak widać nie cały kraj jest sparaliżowany.
          • igor_uk A dalej wlasnego "okna" nie widzisz?:-) 08.01.14, 20:19
            Czy los tych Anerykanow,ktory za oknem widza inne widoki Cebie nie obchodzi?
            • malkontent6 Re: A dalej wlasnego "okna" nie widzisz?:-) 08.01.14, 20:43
              igor_uk napisał:

> Czy los tych Anerykanow,ktory za oknem widza inne widoki Cebie nie obchodzi?

Napisałeś:

"7.Byle zalamanie pogody powoduje calkowity paraliz Kraju. "

Zwracam uwagę, że to nie jest prawda.
              • igor_uk Re: A dalej wlasnego "okna" nie widzisz?:-) 08.01.14, 20:46
                A czy masz zalamanie pogody w swoim regionie?
                • malkontent6 Re: A dalej wlasnego "okna" nie widzisz?:-) 08.01.14, 20:56
                  Nie. Jest zimno, ale pamiętam gorsze mrozy z Polski.
                  • igor_uk Re: A dalej wlasnego "okna" nie widzisz?:-) 08.01.14, 20:58
                    Nu to ciesz sie.Nie ma zalamania pogody,to nie masz i paralizu :-)
                    • igor_uk W tym kraju policja "leczy" psychicznych. 11.01.14, 14:07
                      'We called for help, and they killed my son,' North Carolina man says

Jak by cos podobnego wydarzylo sie w Rosji,to w Polsce o tym dyskutowalo sie przez pare dni,ale w tym kraju jest normalka,kiedy policjanci zabijaja niewinnych ludzi,w tym dzieci i chorych.
                      • igor_uk W tym kraju jest mozliwo wszystko. 12.01.14, 19:41
                        www.powerlineblog.com/archives/2013/08/the-power-line-100-mike-adams.php
                        1. In the early spring semester of 2013, a women’s studies professor and a psychology professor at Western Carolina University co-sponsored a panel on bondage and S&M. The purpose of the panel was to teach college students how to inflict pain on themselves and others for sexual pleasure. When you called me the biggest embarrassment in higher education, you must not have known about their bondage panel. Maybe you were tied up that evening and couldn’t make it.

2. At UNC Chapel Hill, there is a feminist professor who believes that women can lead happy lives without men. That’s nothing new. But what’s different is that she thinks women can form lifelong domestic partnerships with dogs and that those relationships will actually be fulfilling enough to replace marital relationships with men. I can’t make this stuff up, Ed. I don’t drop acid. Well, at least not since the late 1980s. But I promise this story is real and not an LSD flashback.

3. At Duke University, feminists hired a “sex worker” (read: prostitute) to speak as part of an event called the Sex Workers Art Show. After his speech, the male prostitute pulled down his pants, got down on his knees, and inserted a burning sparkler into his rectum. While it burned, he sang a verse of “the Star Spangled Banner.” I believe that stripping incident was almost as embarrassing as the other one involving the Duke Lacrosse team.

4. A porn star was once paid to give a speech at UNCG. The topic was “safe sodomy.” After her speech, the feminist pornographer sold autographed butt plugs to students in attendance. I’m not sure whether the ink could contribute to rectal cancer. I’m no health expert. But I do know it was pretty darned embarrassing when the media picked up on the story.

5. A few years ago at UNC-Chapel Hill, a feminist group built a large vibrator museum in the middle of the campus quad as a part of their “orgasm awareness week.” I think that was probably the climax of the semester, academically speaking. But they certainly weren’t too embarrassed to display a vibrator that was made out of wood back in the 1920s. Keep your batteries charged, Ed. We’re about halfway done.

6. A feminist administrator at UNC-Wilmington sponsored a pro-abortion event. During the event they sold tee shirts saying “I had an abortion” to students who … well, had abortions. That’s right, Ed. The students were encouraged to boast about the fact that they had killed their own children. That’s how the UNC system is preserving the future of our great Tar Heel state.

7. The following semester, that same UNCW administrator sponsored a workshop teaching students how to appreciate their orgasms. I learned art appreciation in college. Today, college kids are taught orgasm appreciation. I will let you decide whether that’s an embarrassment to higher ed., Ed.

8 A few years ago, a UNCW English professor posted nude pictures of under-aged girls as a part of an “art exhibit” in the university library. The Provost then ordered the nude pictures to be moved away from the library and into the university union. This decision was made after several pedophiles had previous been caught downloading child pornography in the university library just a few yards away from the location of the display. The English professor was incensed so she asked the Faculty Senate to censure the provost for violating her “academic freedom.” The faculty senate sided with the feminist professor. The provost was later pressured to leave the university.

9. A different feminist professor at UNCW accused a male professor of putting tear gas in her office. She was later caught putting her mail in a microwave oven. She did this because she thought people were trying to poison her with anthrax and that the oven would neutralize the toxins. She was not placed on leave for psychiatric reasons. Instead, she was designated as the university’s official “counter terrorism” expert.

10 And then there is Mike Adams. He thinks marriage is between a man and a woman.
    • jk2007 Karabasz - symbol Rosji, fotki 08.01.14, 09:37
      Кaрaбaш – кaк выглядит aд.
      Кaрaбaш в Челябинcкoй oблacти – oдин из caмых грязных гoрoдoв в мире. Меcтный медный кoмбинaт преврaтил прocтрaнcтвo вoкрyг в выжженнyю пycтыню, a cредняя прoдoлжительнocть жизни здеcь 38 лет.
      ttolk.ru/?p=19516

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka