Dodaj do ulubionych

jednostki niepełnosprytności

12.01.14, 14:33
Dziennikarz uważa, że więcej wie o życiu żab niż biolog.
Aktor, który dobrze zagra Napoleona uważa, że mógłby
być świetnym generałem i lepiej dowodzić wojskiem.

Ergo.
Mój ranking niepełnosprytności.

Od najniższego poziomu.
1. Polityk.
2. Dziennikarz.
3. Aktor.
Obserwuj wątek
    • borrka Romek Polanski i aktorzy. 12.01.14, 14:37
      Okreslal aktorow mianem "malpy" i niezbyt, poza Nicholsonem, powazal.
      Ale ja sklaniam sie do zdania Andrzeja Lapickiego, iz dobre aktorstwo, to kwestia talentu, a nie inteligencji.
      W konsekwencji moga byc swietni, ale bardzo glupi aktorzy.
      • wojciech.2349 Re: Romek Polanski i aktorzy. 12.01.14, 14:44
        borrka napisał:
        > Okreslal aktorow mianem "malpy" i niezbyt, poza Nicholsonem, powazal.
        > Ale ja sklaniam sie do zdania Andrzeja Lapickiego, iz dobre aktorstwo, to kwest
        > ia talentu, a nie inteligencji.
        > W konsekwencji moga byc swietni, ale bardzo glupi aktorzy.
        ----------
        Hitchcock mówił o aktorach bydło.
        Im dalej tym lepiej mówią o aktorach.

No są też piosenkarze.
        Teraz jest jakiś Bimber.
        Naprawdę nie wiem jaka jest pisownia tego "Bimbera."
      • tojabogdan Re: Romek Polanski i aktorzy. 12.01.14, 15:35
        w pełni podzielam ten pogląd, że aktor nie musi być (prywatnie) ani intelektualistą, ani nawet nie musi umieć mówić samodzielnie. Słyszałem kilku naprawdę wielkich aktorów prywatnie, a jeszcze gorzej, gdy mieli wygłaszać jakieś prywatne sądy na konkretny temat.
        Wystarczyło jednak, że dostali tekst do ręki i od razu prezentowali kunszt.

borrka napisał:

> Okreslal aktorow mianem "malpy" i niezbyt, poza Nicholsonem, powazal.
        > Ale ja sklaniam sie do zdania Andrzeja Lapickiego, iz dobre aktorstwo, to kwest
        > ia talentu, a nie inteligencji.
        > W konsekwencji moga byc swietni, ale bardzo glupi aktorzy.
        • wojciech.2349 Re: Romek Polanski i aktorzy. 12.01.14, 15:45
          tojabogdan napisał:
          > w pełni podzielam ten pogląd, że aktor nie musi być (prywatnie) ani intelektual
          > istą, ani nawet nie musi umieć mówić samodzielnie. Słyszałem kilku naprawdę wie
          > lkich aktorów prywatnie, a jeszcze gorzej, gdy mieli wygłaszać jakieś prywatne
          > sądy na konkretny temat.
          > Wystarczyło jednak, że dostali tekst do ręki i od razu prezentowali kunszt.
          --------------
          Aktor to taka teściowa.
          Żyje cudzym życiem.

Własnego nie ma.
    • polski_francuz Medium is message 12.01.14, 15:29
      Pokazales zawody w ktorych przekaz jest najistotniejszy. Tak troche jakby w pracy naukowca: praca laboratoryjna-publikacja w czasopismie, wlasnie czasopismo gralo najwazniejsza role.

Tak troche jest w rzeczy samej. Ale od czasu do czasu rzeczywistosc skrzeczy i wowczas trzeba sie zajac raczej trescia niz forma.

Z drugiej strony, wyobraz sobie kogos, kto pisze: E=mc^2 i odchodzi. Z niego tez niewiele pozytku:)

PF
      • polski_francuz Aha 12.01.14, 15:34
        I jeszcze przyszedl mi do glowy Reagan. Aktor a nie zaden mysliciel a to wlasnie On przechytrzyl przy pomocy picowanych Star Wars Rosjan i dzieki niemu Polacy stali sie wolni...

A przeciez nakowcy wiedzieli, ze takich mocy sie nie da laserami koncentrowac na dalekich obiektach. Bo najmniejsza przeszkody juz by czesc mocy zuzyla.

Idac tym tropem, ile szkod mozna wyrzadzic plotka bez pokrycia.

Nie wiec bym sie nie spieszyl z twierdzeniami.

PF
        • de_oakville Re: Aha 12.01.14, 19:06
          polski_francuz napisał:

> I jeszcze przyszedl mi do glowy Reagan. Aktor a nie zaden mysliciel a to wlasni
          > e On przechytrzyl przy pomocy picowanych Star Wars Rosjan i dzieki niemu
          > Polacy stali sie wolni...

To duze uproszczenie z tymi "gwiezdnymi wojnami". Amerykanie mieli naprawde ogromna przewage techniczna w dziedzinie militarnej nad ZSRR - np. pociski Cruise i Pershing. Pierwsza wojna w Iraku byla pogromem wojsk Huseina majacych na uzbrojeniu radzieckie czolgi, ktore amerykanskie helikoptery "odstrzeliwaly" jak kaczki. Szkoda mlodych ludzi wyslanych przez Saddama na taki front. No, a przede wszystkim fatalny stan gospodarczy "obozu postepu i socjalizmu" w latach 80-tych. W Polsce niektore bloki w malych miasteczkach poczerniale jak od sadzy, odrapane i pachnace stechlizna klatki schodowe, bez domofonow, konne furmanki na ulicach. Wielu ludzi po powrocie z Zachodu bylo chorych po zobaczeniu czegos takiego - francuskie Lazurowe Wybrzeze lub Berlin Zachodni wydawaly sie doslownie "rajem na ziemi". Dzisiejsza Polska to na szczescie normalny kraj. Wielu mlodych tego nie wie, bo i skad. Nie potrafia sobie nawet wyobrazic.
          • polski_francuz Epoke star wars 12.01.14, 21:49
            przezylem na postdoku. I dyskutowalem zawziecie z nowo mianowanym profesorem, ktory mi robil madra mine. I powtarzal, ze takich informacji komus zza zelaznej kurtyny nie moze dawac. Z tej epoki bierze sie tez moje zainteresowanie laserami. Jako narzedziami technologicznymi rzecz jasna. Nie jako bronia.

I patrze sie na te epoke inaczej. Rosjanie dali sie "podpuscic". Bali sie, ze powstala taka, jak w Los Alamos, cudowna bron laserowa. Nie powstala.

To byla podpucha. I tym lepiej dla nas. Kredyt bym dal wlasnie aktorowi, jednemu z tych ktorych Wojciech tu objezdza.

PF
      • wojciech.2349 Re: Medium is message 12.01.14, 15:37
        polski_francuz napisał:
        > Z drugiej strony, wyobraz sobie kogos, kto pisze: E=mc^2 i odchodzi. Z niego te
        > z niewiele pozytku:)
        ------------------
        Ten magik od E=mc^2 był moralnie świnią i spłodził chyba 2 synów psychicznie
        chorych.

Dziwny człek.
    • mara571 dziennikarze niesprytni? 12.01.14, 15:49
      polityce klamia, rzecz znana od lat.
      A dziennikarze manipuluja.
      " Również Mariusz Max Kolonko w najnowszym filmiku zamieszczonym na YouTube krytykuje Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy i Przystanek Woodstock, wielką imprezę, która jest podziękowaniem fundacji za zbiórkę. To jeden z większych darmowych festiwali w Europie."

Material jest z pazdziernika.
      Potem nastepuja wysokooceniane wpisy w obronie Owsiaka.
      Na koncu forumowicze podaja fakty:
      Owsiak i jego imprezy do dobra platforma reklamy zaprzyjaźnionych politycznych mafiosów zarządzających III Rzeczą.
      Dane na podstawie oficjalnego sprawozdania WOŚP za 2009 rok:

Zbiórka - 54.506.270,77 zł, z czego na pomoc opisaną w statucie fundacji przeznaczono 28.993.580,43 zł.

Na działalność dobroczynną przeznaczono więc niecałe 54 proc. a gdzie jest reszta? Fundacja wykazuje dochód w wysokości 14.100.823,66 zł i oczywiście znaczna część środków została przekazana na zorganizowanie przystanku demoralizacji - „Przystanku Woodstock”. Wszystko dostępne jest na oficjalnej stronie s.wosp.org.pl/Files/Bilans_Fundacji_2009.pdf WOŚP i można porównać.

Warto dla porównania przyjrzeć się sprawozdaniu Caritas z 2009 roku:

Ogółem Caritas Polska zebrało 441.581.695,94 zł. Na pomoc potrzebującym przeznaczył zaś 435.799.984,43 zł, czyli prawie 99 proc. wpływów.

Wrzucajcie do puszek tym razem na dokończenie willi córki Owsiaka. 4 tys. oficjalniej pensji a jeździ Range Roverem za pół miliona.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15259793.html?v=1&obxx=15259793&order=najfajniejsze&page=2#opinions
      • polski_francuz Mara, mara 12.01.14, 22:00
        Nie znam ani WOSP ani Owsiaka. Ale widze, ze daje wglad w swoje konta. I dobrze.

Jak dla mnie, kanalizuje polska opinie publiczna w sposob troche "rock and roll" ale na bardzo pozytywnych rzeczach. I za to mu chwala.

Polacy, jak Polacy jak ktos cos pozytywnego robi to nie spoczna zanim mu latki nie przypna.

PF
        • brat_ramzesa Od Owsiaka wara on jest nasz 12.01.14, 22:03
          Drylujemy wasze kieszenie pod palszczykiem pomagania, my czekisci zwieramy szeregi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka