Dodaj do ulubionych

Czy to forum to naprawdę "Forum Świat"?

04.02.14, 18:57
Bo jak się popatrzy na tytuły wątków dyskusji, to świat ogranicza się praktycznie tylko do Rosji i Putina. Tak na oko to nie mniej niż 80% wątków dotyczy tej właśnie tematyki. I jeśli jestem w stanie zrozumieć Igora, że chce robić reklamę swojej ojczyźnie, to już zupełnie nie rozumiem borrków, wojtków, kylaxów i wszystkich innych, którzy masowo zakładają i pielęgnują rosyjskie wątki.

A może ja źle to oceniam, bo przecież według klasyków reklamy "dobrze czy źle, byle mówili i po nazwisku". Za tak zmasowaną reklamę służby musiały by zapłacić ciężką kasę. Chyba, że jest coś na rzeczy, a ja, naiwniak, nie wiem i nawet czasami pomagam. Zaręczam, że zupełnie bezpłatnie:)
Obserwuj wątek
    • igor_uk Lubat,wypraszam sobie :-) 04.02.14, 19:05
      Ja bardzo rzadko zakladam watki o Rosji i Putinie.
    • nie-tak Re: Czy to forum to naprawdę "Forum Świat"? 04.02.14, 19:10
      Odnosze wrazenie ze forum gazety dla wielu tu postujacym to cale zycie jak i ich osobiste wyzwanie. Bez przyjaciol, bez rodziny, bez hobby, bez (moge sie domyslac) pracy, bez ... ot spedzanie czasu na okroglo bez celu jak i efektow, gdyz wiekszosc postow na tym forum to mlucenie cepem slomy czyli bez zadnej puczajacej wartosci czy wiedzy.
    • wojciech.2349 propozycja dla adminów 04.02.14, 19:11
      Można stworzyć podforum "Rosja" takie jak "Bliski Wschód"
      i tam przenosić wątki dotyczące Rosji.

Myślę, że Autor wątku będzie zadowolony.
      • nie-tak Re: propozycja dla adminów 04.02.14, 19:13
        wojciech.2349
        odezwal sie ten z propozycja co najwiecej mluci cepem slome.

• igor_uk borrat zabije wojtusia. 04.02.14, 19:24
        Bo w taki sposob pozbawi syna kucharki sensu zycia :-)

A pefcia jak bedzie leczyc swoi kompleksy?
        • wojciech.2349 Re: borrat zabije wojtusia. 04.02.14, 19:26
          Igorku,
          i gdzie Ty będziesz pisał o Leninu, Stalinu i Hitleru?
    • ukos Może zmienić nazwę na "Czyn Komsomołu"? n/t 04.02.14, 19:31
      • pijatyka "Tuba CzeKi" ;) 05.02.14, 11:48
        forum.gazeta.pl/forum/w,654,144065999,144065999,Swiat_to_Rosja.html
    • jk2007 lubacie chybiles 04.02.14, 20:02
      lubat napisał:
      > I jeśli jestem w stanie zrozumieć Igora, że chce robić reklamę swojej ojczyźnie,

ojczyzna Igora jest Tadzykistan
      • lubat Re: lubacie chybiles 04.02.14, 20:24
        Nie chybiłem! Igor może za Olegiem Gazmanowem zaśpiewać:
        "Я рoжден в Сoветcкoм Сoюзе"

www.youtube.com/watch?v=J16ea2LXAwc
        • igor_uk Brawo,Lubat. 04.02.14, 20:30
          Wielokrotnie wspominalem na forum o tym,ze moi rodzice z zawodu byli geologami i z racji tego caly ZSRR byl moja ojczyzna,ale za mala Ojczyzne zawsze u nas w rodzinie uwazal sie Vladimir,chociaz zadne z trojki dzieci w nim nie urodzilo sie.
          • bywszy1 Re: nie truj,panie ajgorze+ 04.02.14, 20:37

Ojczyzne swoja sprzedales,okradles.
            I doprowadziles ja do upadku.
            Pozostales wanka bezrodnym-tak pana okreslili Rosjanie.
    • swiblowo Nie jest. 05.02.14, 00:50
      Ale wiekszosci to odpowiada. Nawet wykazuja "zrozumienie". Nie ma wiec problemu.
    • j-k Belkot pro-rosyjsko-imperialistycznej WEB-brygady. 05.02.14, 00:59
      lubat napisał:
      jak zwykle byle co.

ani mi sie sni otwierac tu wontki n/t Rassiji...
      a do zwyklych Rosjan nie mam nic.

I wontpie,. by inni ten temat szczegolnie lubili.

natomiast uporczywie pojawiajaca sie tu propaganda post-sovieckiej WEB-brygady sklania do antyimerialistycznych i antyrosyjskich uwag.

Dr. J.K.

• aby Re: Czy to forum to naprawdę "Forum Świat"? 05.02.14, 02:58
      Takie jakie jest - jest już dobre. Wątki rosyjskie na ogół ciekawe i potrzebne, by nie poddać się dominującej nachalnej antyrosyjskiej pisaninie w stylu pana Radziwinowicza (rzecz dotyczy nie tylko GW). Audiantur et altera pars.
      Oskarżenia pod adresem kilku popularnych forumowiczów są chybione, gdyż istotą ich zazwyczaj dobrze udokumentowanych postów nie jest lukrowanie obrazu Rosji, lecz obnażanie podwójnych standardów i hipokryzji tzw. Zachodu. Czy przekonywająco, to zależy od przypadku do przypadku, i podlega ocenie czytelników.
      • przyjacielameryki Re: Czy to forum to naprawdę "Forum Świat"? 05.02.14, 09:19
        aby napisał:

> Takie jakie jest - jest już dobre. Wątki rosyjskie na ogół ciekawe i potrzebne,
        > by nie poddać się dominującej nachalnej antyrosyjskiej pisaninie w stylu pana
        > Radziwinowicza (rzecz dotyczy nie tylko GW). Audiantur et altera pars.
        > Oskarżenia pod adresem kilku popularnych forumowiczów są chybione, gdyż istotą
        > ich zazwyczaj dobrze udokumentowanych postów nie jest lukrowanie obrazu Rosji,
        > lecz obnażanie podwójnych standardów i hipokryzji tzw. Zachodu. Czy przekonywaj
        > ąco, to zależy od przypadku do przypadku, i podlega ocenie czytelników.

Przykro mi ale widać, że jesteś słabym obserwatorem i wyciągasz złe wnioski skoro w dużej aktywności tych "kilku popularnych forumowiczów" widzisz tylko obnażanie podwójnych standardów i hipokryzji tzw. Zachodu.
        Czy zatem, nieustanna krytyka i ataki na USA dosłownie za wszystko, krytyka wydobycia gazu łupkowego i polskiej drogi uniezależnienia się energetycznego od Rosji, krytyka budowy polskiego Gazoportu w Świnoujściu, krytyka polskiego członkostwa w NATO i sojuszu Polski z USA, ataki na polskie wsparcie europejskich dążeń Ukrainy, wspieranie rosyjskich politycznych embarg wobec Polski, nieustanne mataczenie i wypisywanie półprawd n/t historyczne w tym II w.ś., nieustanne ataki na polską drogę modernizacji kraju, ewidentny antysemityzm, ani grama krytyki obecnych władz Rosji(czegoś takiego nie ma w normalnym świecie, zawsze jest jakaś krytyka władz ale u twoich pupilów są tylko hymny pochwalne), . . . . . . . . . . . . etc., to też obnażanie podwójnych standardów i hipokryzji Zachodu?

Oczywiście, świętych raczej mało jest na tym świecie i zachód z pewnością do nich nie należy ale to wszyscy wiemy. Niemniej jednak, jeżeli wezmiemy pod uwagę całokształt życia, funkcjonowania państwa, prawo, wolność, cywilizację, itd., itd. to Europa i zachód generalnie są brylantem i wielkim skarbem tego świata. I warto o tym pamiętać.
        • kaszebe12 Bo tak wyglada swiat... 05.02.14, 11:39
          - ROSSIJA i...........reszta.
          • bywszy1 Re: Bo tak wyglada swiat-naprawde?+... 05.02.14, 15:43

Rossija-normalny kraj z normalnymi ludzmi.
            Oprocz ludzi nienormalnych(przyglupow,durni,choryh umyslowo,...!?
            Jak w kazdym innym kraju.
            Z jednym wyjatkiem-russkij jazyk mojj jezyk ojczysty.
            A co za tym idzie-wiele ruszczyzny w moim ciele,co wcale nie znaczy,ze Rosje i Rosjan nie nalezy oceniac objektywnie(co to jest?)
            Ale staram sie na temat Rosji i Rosjan sie nie wypowiadac,pomimo ze dom jest wypelniony rosyjskoj,ukrainaskoj,russkoj,polskoj literatura.
            Pan,kaszub niepolski,zamieszkaly w reszciewypowiada sie jak prawdziwy niewolnik
            (dosadnie-RAB po russki).
            .Rzygac sie chce.
            Nie ma pan honoru.
            Nie ma pan Dumy.
            Szmata!

P.S
            W reszcie tez ludzie zyja.
            Np,panskie zafajdane potomstwo.
            I pan tez.Swiat pan zasmierdza.
            • zeitgeist2010 Re: Bo tak wyglada swiat-naprawde? 07.02.14, 09:32
              bywszy1 napisał:

> Rossija-normalny kraj z normalnymi ludzmi.

Szkoda ze nie jest takowa reprezentowana na tym forum w adekwatny sposob i w normalnym wymiarze.

Zamiast tego jednostronni sowieccy propagandzisci, ktory o ironio! odgrzewaja dawna pogarde do rosyjskiego sowietyzmu i przysparzaja temu krajowi wiele nowej niecheci.

Na polskim forum jest to „no win approach” szermowac sovieckim stylem, ktory Polakom kojarzy sie z serwilizmem i propaganda lat PRL-u.
              • bywszy1 Re: Bo tak wyglada swiat-naprawde?+ 07.02.14, 10:42

bywszy1 05.02.14, 15:43 Odpowiedz

Rossija-normalny kraj z normalnymi ludzmi.
                Oprocz ludzi nienormalnych(przyglupow,durni,choryh umyslowo,...!?
                Jak w kazdym innym kraju.
                <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                Widocznie na tym forum ci normalni nie sa reprezentowani.
        • ubiquitousghost88 Wiesz, czemu "aby" cię nie zauważa?... 07.02.14, 09:59
          ...Bo nie upadł tak nisko jak ty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka