Dodaj do ulubionych

Daria Sorokin kontra McCain.

20.05.14, 20:18
Мyниципaльный депyтaт Дaрья Сoрoкинa решилa нaпoмнить aмерикaнcкoмy cенaтoрy Джoнy Мaккейнy o егo бoевых «пoдвигaх» вo время вoйны вo Вьетнaме в 1967 гoдy, врyчив coветcкyю рaкетy, кoтoрaя cбилa тoгдa егo caмoлет. Сегoдня инициaтивнaя грyппa вo глaве c депyтaтoм передaлa предcтaвителям пocoльcтвa США в Мocкве мaкет coветcкoй рaкеты «С-75».
(Mejski radna Daria Sorokin postanowila przypomniec amerykanskiemu senatorowie John McCain o jego bojowych "wyczynach" w czasie wojny we Wietnamie w 1967 roku, wreczac "radziecka rakiete", ktora stracila wtedy jego samolot. Dzis grupa inicjatywna na czele z Radna przekazala przedstawicielom ambasady USA w Moskwie model radzieckiej rakiety S-75).
To ma przypomniec nie tylko temu biedaku,ogarnietemu zwierzeca rusofobia (w sumie zrozumiala) ,a i tym wszystkim,kto wystepuje przeciwko Rosji,ze zawsze znajdzie sie odpowiedz na kazda sankcje ,czy inny wrogi krok , adekwatna odpowiedz.
Przekaz jest wyjatkowo jasny.

p.s. Nawet sam nie wiem dla czego ta wiadomosc z Moskwy zwrocila moja uwage :-)
Obserwuj wątek
    • engine8 Re: Daria Sorokin kontra McCain. 20.05.14, 20:52
      I uwazasz za z takiego zachowania dawca powinien byc dumny? Chyba to nie reprezentuje zachowania normalnych ludzi rosyjskich?
      O czym swiadcza takie prezenty? Na pewno nie o tym ze chcemy pokoju i wyciagamy reke w takim kierunku nawet jak oponent nie robi tego samego...
      Mc Cain dobrze wie jak rakieta go stracila
      Troche to takie prymitywne i nieokrzesane - pokazuje slabosc ofiarodawcy ze jest przyciniety do muru i boi sie wiec robi glupie gesty z doza desperacji...??
      • arkaf Re: Daria Sorokin kontra McCain. 20.05.14, 21:49
        engine8 napisał(a):
        > Troche to takie prymitywne i nieokrzesane - pokazuje slabosc ofiarodawcy ze je
        > st przyciniety do muru i boi sie wiec robi glupie gesty z doza desperacji...

tak, calkiem jak Igor
      • igor_uk Engine,wybacz. 20.05.14, 21:51
        Ale takie gesty sa zrozumiale tylko dla przedstawiciele silnych narodow.Ty,jako przedstawiciel narodu polskiego,takie gesty nie jestes wstanie odebrac prawidlowo,zreszta to nie pod adresem Polakow bylo skierowano.
        • engine8 Re: Engine,wybacz. 21.05.14, 00:24
          "Ale takie gesty sa zrozumiale tylko dla przedstawiciele silnych narodow."
          Silnych w jakim sensie? wiesz przeciez ze obrazanie albo kpienie kogos to nie oznaka sily ale slabosci...
          Ktos kto robi taki gest powinien sie zastanowic jaki efekt to ma przyniesc - ciekawi mie wiec co to mialo poprawic w sosunkach midzyludzkich czy miedzynarodowych?

Niektore narody sa jak Kobra - kiedy ja nadepniesz to zapamieta Twoj zapach na cale zycie i nawet za kilka lat jak bedzi emie cokazje to cie ukasi...

Ja mieszkam w tym kraju dluzej - duzo dluzej niz w Polsce wiec mam pojecia jak odbierane sa niektore zachowania....
          I wydaje mi sie ze taki gest nie ma zadnego pozytywnego efektu a duzy negatywny..
          • igor_uk Re: Engine,wybacz. 21.05.14, 00:31
            I nadal nie rozumiesz,engine.
            Przez wiele lat Rosjanie i Amerykanie uwazali sie godnymi siebie przeciwnikami.Ja nie wiem z kim ty spotykassz sie,ale ja przez dwa lata mieszkalem next door z amerykanskim lotnikiem wosjkowym z pobliskiej bazy.My z nim doskonale rozumieli sie .On nie mial zadnych kompleksow woobec mnie,jako Rosjanina,nie miala zadnej zyzszosci,on traktowal mnie,jako rownego sobie.ja go traktowalem takze.
            Z Polakami tak sie nie da,przy najlepszych checiach.
            Do czego zmierzam?
            Ty odbierasz ten ruch calkowicie inaczej. To nie jest kpina,a nie obraza.To przypomnienie - nic wiecej.

p.s. to nie wazno,jak dlugo mieszkasz w Stanach,ty nadal jestes Polakiem,ze wszystkimi minusami,jak i plusami.
            • engine8 Re: Engine,wybacz. 21.05.14, 01:11
              pitolisz Igor..

"To nie jest kpina,a nie obraza.To przypomnienie - nic wiecej."

Przypomnienie czego? Tego ze w wietnamie Rosjanie byli po jednej stronie a Amerykanie po drugiej i my Ciebie zestrzelielismy nasza rakieta?
              Jaki to ma cel? Poddenerwowanie? Kpine? czy moze grozbe?

Za pare lat jak prezydentem zostanie republikanin - kto wie co bedzie....na pewno mniej przyjazni... McCain moglby sie przydac aby jesli nie byl po stronie rosyjskiej to przynajmnieje aby nie byl mocno po przeciwnej..

A taki incydent nie ma zadnej wagi politycznej - i bardzo mala symboliczna

Dziwi mnie jedynie to ze Ty takimi tematami sie podniecasz...
              • igor_uk Re: Engine,wybacz. 21.05.14, 01:26
                engine,przeczytaj moj post,otwierajacy watek,ponownie i bardziej uwaznie.Tam sa odpowiedz na pytania,ktore Ty szukasz.
                • engine8 Re: Engine,wybacz. 21.05.14, 01:53
                  Czytalem i to nic nie zmienia..

Tak samo jak tutaj na forum opluwanie innych budzi jedynie awersje tak samo i w polityce - grozby ze my mamy rakiety sa po prostu niepwazne ale denerwujace
                  • igor_uk Re: Engine,wybacz. 21.05.14, 01:57
                    Dobranoc ,engine.
                    ja ide spac.Ten temat pozostanie sie niedokonczony,zreszta ,jak twierdzilem,ty nie jestes wstanie odebrac tego prawidlowo,poniewaz to nie bylo skierowano do Polakow.
      • sorokin15 A, Daria... duraczka - cała rodzina... 21.05.14, 01:54
        ...się jej wstydzi.
    • tojabogdan tej hańby, jaką była agresja amerykańska w wietnam 20.05.14, 21:07
      tej hańby, jaką była agresja amerykańska w Wietnamie, tak łatwo amis nie zmażą. Skutki, jakie pozostawił agent orange będzie truł i zabijał jeszcze wiele pokoleń. Sami stracili chyba ponad 50 tysięcy swoich, ale zabili ponad milion miejscowych.
      McCaina zestrzelono, gdy usiłował bombardować obiekt cywilny w Hanoi.
      A czy Daria to osoba z rodziny?

• igor_uk Tak,to prawda,Bogdanie. 20.05.14, 21:53
        Sadze,ze Wietnam siedzi mocno w tych Amerykanach,ktore pamjetaja ta wojne.
        p.s. "A czy Daria to osoba z rodziny?"
        He,he.
    • eva15 Re: Daria Sorokin kontra McCain. 20.05.14, 21:09
      >p.s. Nawet sam nie wiem dla czego ta wiadomosc z Moskwy zwrocila moja uwage :-)

Ty masz wszędzie swoich ludzi:-))).
      • igor_uk Re: Daria Sorokin kontra McCain. 20.05.14, 21:54

eva15 napisała:"Ty masz wszędzie swoich ludzi:-)))."

My,Rosjanie,tak juz mamy :-)
        • ubiquitousghost88 Re: Daria Sorokin kontra McCain. 20.05.14, 22:03
          Nu, jeśli siostra, to pozdrów ją ode mnie...-:)
          • igor_uk Ubi. 20.05.14, 22:12
            Mozez to zrobic osobiscie
            www.dnsorokina.ru/contakt.html
            • ubiquitousghost88 Re: Ubi. 20.05.14, 22:24
              Niczewo siebie!
              Sympatyczna!
      • boavista4 Re: powinni mu dac nagrania jego wystepow w radio 20.05.14, 21:58
        w Radio Hanoi i rtranskrypt jego informacji dla komunistow , ktore dobrowolnie zlozyl, dzieki ktorym wielu lotnikow amerykanskichj zginelo. J MC byl zdrajca i tak samo pozostaje dzis
        • igor_uk Re: powinni mu dac nagrania jego wystepow w radio 20.05.14, 22:09
          Myslisz,ze on nie ma tego nagrania?
    • swiblowo Re: Daria Sorokin kontra McCain. 20.05.14, 22:28
      To Sorokin, czy Sorokina?
      • igor_uk Re: Daria Sorokin kontra McCain. 20.05.14, 22:30
        swiblowo,przeciez powinnas wiedziec,ze w jezyku polskim tak wlasnie pisze sie.
        • swiblowo Re: Daria Sorokin kontra McCain. 20.05.14, 22:36
          No co ty? Ludmila Putin? - tak pisze sie?
          • igor_uk Re: Daria Sorokin kontra McCain. 20.05.14, 22:50
            Moja zo na we wszystkich dokumentach ma koncowke - in,a nie -ina.Kiedy zapytalem,dla czego tak jest,dostalem odpowiedz,ze w jezyku polskim nie odmieniaja rosyjskich nazwisk.

W cieniu swojego męża. Kim jest tajemnicza Ludmiła Putin?

p.s. jaka pogoda byla w ubieglym roku we wrzesniu w Moskiwe? Czy padalo i bylo cieplo?
            • swiblowo Re: Daria Sorokin kontra McCain. 20.05.14, 23:15
              Zgadza sie, nie odmieniaja, zeby nie bylo pomylek. Ale w artykule jest odmienione, wiec nie byloby pomylki.
              Ja sobie jaja robie, a ty juz na пocтy :))) Ech...lubisz ty siebie.

pogoda? a ja pamietam? przyjedziesz, poczujesz. zawsze tu jest pogoda dla bogaczy - wez kapuste, to parasol kupisz :))
              • igor_uk Re: Daria Sorokin kontra McCain. 20.05.14, 23:33
                Ja z toba tylko serio,bo nigdy nic nie wiadomo.
                Ale jak to byli tylko jaja,to docenilem i usmialem sie :-)

p.s. Kupilem wycieczke.
                • swiblowo Re: Daria Sorokin kontra McCain. 20.05.14, 23:43
                  > p.s. Kupilem wycieczke.

:)) To dobrze, jest co zwiedzac - muzea, teatry, synagogi...
                  Moze o azyl polityczny poprosisz i zostaniesz?
                  Пoлиция yже пoлyчилa yведoмление o выcoкoпocтaвленнoм визите.
                  • igor_uk Re: Daria Sorokin kontra McCain. 21.05.14, 00:34
                    Moskwe lat 80-ch znam jak swoi 5 palcew,swiblowo.Sadze,ze bedzie ciekawe porownanie z Moskwa wspolczesna.
                    Nowe podswietlenie Moskwy na ekranach TV wyglada super,a jak w rzeczywistosci?

p.s. Czemu policja ,a nie kremlowski karaul dla uroczystego powitania?
                    • swiblowo Re: Daria Sorokin kontra McCain. 21.05.14, 22:36
                      Moje podworko ciemne jak dziura w...

Karaul lubiankowski powiadomiony, aвтoзaк c эcкoрoм ждет нa aэрoпoрте :))
                      • igor_uk Re: Daria Sorokin kontra McCain. 21.05.14, 23:10
                        "aвтoзaк c эcкoрoм ждет нa aэрoпoрте" (Автoзaк c эcкoртoм ждёт в aэрoпoртy) .
                        Czy mozesz zalatwic,zeby powitanie wygladalo mniej wiecej tak?

• swiblowo Re: Daria Sorokin kontra McCain. 22.05.14, 00:01
                          He,he, niezle. Dobra...poszukam jakichs бaйкерoв :)
    • felusiak1 Rosjanie potrzebują wroga jako kleju 21.05.14, 01:16
      W Rosji mogą panować tylko dwa polityczne systemy. Albo anarchia albo dyktatura. Rosjanie nie dorośli do demokracji i jeszcze długo nie dorosną. Prędzej Iran stanie się demokratyczny niż Rosja.
      Do trzymania całego społeczeństwa za mordę potrzebny jest klej a tenklej to wróg, który czai się na kazdym kroku, knuje i okrąża biedną Rosję, która musi się nieustannie bronić.
      Teraz wrogiem ponownie stały się USA, co jest łatwe bo propagandowe wzorce zostały napisane przed 69 lat temu i teraz są ponownie wykorzystywane bez aktualizacji.
      • igor_uk Aha, felus . 21.05.14, 01:24
        I to wlasnie Rosja zainicjowala 81% wszystkich konfliktow zbrojnych,ktore mieli miejsce po II WS.
        felus, takie bajeczki dla przyglupa proamerykanskiego mozesz opowiadac,lub zuzce,co udziela sie pod nickiem kzet,ale rob to w bardziej dostepnej dla nich formie .Bo klej oni wachaja i nie rozumia twoich alegoria.
        • boavista4 Re: felus jest jak zegarek 21.05.14, 02:12
          dikladnie mozna przewidziec co on wymysli. Jego Klamstwa maja to do siebie ze sa odlegle o 180 stopni od prawdy.
          • igor_uk Ja o felusiu mowie inaczej. 21.05.14, 10:42
            On jest prosty w budowie ,jak AK-47 i tak samo niezawodny.Mozno z dokladnoscia do jednego slowa przywidziec,co on napisze . I chociaz on glupi nie jest,mysli bardzo schematycznie.
      • tojabogdan po pierwsze, anarchia to nie system, ale jego brak 21.05.14, 11:45
        po drugie, to USA w szczególności, a ogólnie tzw. NATO obudziło się z rączką w nocniku, gdy zaskoczone zostało zniknięciem wroga, tzw. układu warszawskiego, a więc powodów własnego istnienia. I na gwałt trzeba było wymyślić sobie nowych wrogów, nowe wojny, nowe konflikty, by móc strzelać, bombardować i mordować. I tak też zrobiono, i nadal się robi.
        Trzeba być ślepym, by tego nie zauważyć.
        USA jest nadal, bo zmianie dychotomicznego podziału świata, najbardziej zideologizowanym państwem wśród tzw. demokratycznych krajów . W sumie jedynym. I to właśnie widać w ich działaniach, a zwłaszcza w retoryce ich polityków. A w tej retoryce posługują się pojęciami religijnymi, m.in. walko dobra ze złem. Co widocznie dociera najlepiej do amerykańskich wyborców.
        • igor_uk Dobry post,Bogdan. 21.05.14, 12:37
          Lubie twoi posty,w ktorych w pare zdaniach potrafisz wykazac najwazniejsze.
          • engine8 Re: Dobry post,Bogdan. 21.05.14, 20:07
            I jak sie to ma do tematu? Czy tylko okazja zeby os tam powiedziec anty-amerykanskiego?
            • igor_uk Przeczytaj post felusia,engine. 21.05.14, 20:39
              To jest odpowiedz Bogdana na jego slowa.
      • ukos Tak "broniąc się" biedactwo podbiło pół świata 21.05.14, 11:57
        felusiak1 napisał:

> Do trzymania całego społeczeństwa za mordę potrzebny jest klej a tenklej to wró
        > g, który czai się na kazdym kroku, knuje i okrąża biedną Rosję, która musi się
        > nieustannie bronić.

A ma apetyt na znacznie więcej. Zaledwie pół świata (no dobra, niech będzie 11%) dla 2% jego ludności to straszna krzywda.
        Krzywda!
        Krzywdaaa!!!
        Krzywdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • man_sapiens Re: Daria Sorokin kontra McCain. 21.05.14, 11:49
      Ten śmieszny gest potwierdza jedno: amerykańska interwencja w Wietnamie to nie była próba uciemiężenia narodu wietnamskiego jak trąbiła sowiecka propaganda, ale - niestety nieudana - próba powstrzymania ruskiego imperium przed zagarnięciem i zniewoleniem tego kraju.
    • ukos Nie musisz wiedzieć 21.05.14, 11:51
      1igor-uk napisał(a):

> grupa inicjatywna na czele z Radna przekazala
      > przedstawicielom ambasady USA w Moskwie
      > model radzieckiej rakiety S-75
      > ...
      > nie wiem dla czego ta wiadomosc z Moskwy zwrocila moja uwage :-)

Kazali pisać, to pisz.
      • igor_uk ukos,biedaczysko. 21.05.14, 12:39
        Chyba jestes jedynym,kto nie wie o co chodzi.Ale to dla ciebie normalka,wszak nigdy wiedza nie potrafiles wykazac sie.
        • bywszy1 Re: tak skromnie,panie ajgor+ 21.05.14, 17:30

pan jednak posiada bardzo wielki zasob pseudowiedzy.
          Pier... pan od rzeczy i sam nie wie dlaczego(jak wyzej i nizej)
    • bywszy1 Re: Daria Sorokin kontra McCain.to i owo+ 21.05.14, 12:11

1.
      В рyccкoм языке и некoтoрых дрyгих cлaвянcких языкaх (из-зa мoрфoлoгичеcких ocoбеннocтей языкa) женcкие фaмилии, кaк прaвилo, oтличaютcя пo фoрме oт
      мyжcких.
      2.
      Mam dobrą wiadomość: wszystko zależy od Pani. Zarówno polskie prawo, jak i autorytety w dziedzinie poprawności językowej dają możliwość wyboru wszystkim kobietom, które przyjmują nazwisko męża tożsame z przymiotnikiem pospolitym. Równie dobre są zatem formy Magdalena Światła i Światły, Ewa Mądra i Mądry, Anna Zielona i Zielony,
      Iga Żelazna i Żelazny.
      3.
      1igor-uk
      p.s. Nawet sam nie wiem dla czego ta wiadomosc z Moskwy zwrocila
      moja uwage :-)
      Temu panu czesto sie zdarza,ze majaczy.
      I sam nie wie o tym.
      4.
      Krolewna,zabka i ropucha.
      Jest taka bajka o ksiezniczce,co zabkae pocalowala,a ten psubrat w pieknisia krolewicza sie przemienil.
      Ale istnieja rowniez ropuchy,ktorych ktoby nie calowal,to ledwie w brzydkiego bomza ze zdeptanymi koslawymi pietami by zamienil:
      Widac go z daleka
      Upiera sie toto,ze jest
      Rosjaninem
      chociaz Rosjanie w "tri miga" jemu wyjasnili,ze zadnym Rosjaninem nie jest.
      A faktycznie jest wanka biezrodnym.
      Dodam od siebie,ze faktycznie jest polskim kacapem(ma obywatelstwo polskie) zamieszkalym w UK.
      Nie jest obywatelem Rosji.
      I jako taki,nie wchodzi w braterska rodzine roznych narodow wchodzacych w sklad barodu rosyjskiego.:
      rosjanie:
      www.opoccuu.com/narody.htmoraz
      www.opoccuu.com/npo4ue.htm
      A ten subjekt upiera sie,ze jest Rosjaninem.
      Przez co psuje dobre imie uczciwych,pieknych i dumnych Rosjan.
        • igor_uk A czego yudek smieci tu? 21.05.14, 17:50
          A poszla swolocz parchata stad.
          • bywszy1 Re: oczyszczam powietrze+ 21.05.14, 21:32

po smierdzacym polskim kacapem z koslawymi woniuczymi pietami.
            Zyjesz jeszcze?
            Ubludek i padalec.
            • bywszy1 Re:Rosjanie a kacapy+ 21.05.14, 22:00
              www.opoccuu.com/narody.htm
              oraz

www.opoccuu.com/npo4ue.htm
              Kacapow wsrod nich niema.
              • igor_uk fuj+++ 21.05.14, 22:02
                czosnek.
                • bywszy1 Re: uj,uj+ 21.05.14, 22:13

g.wno!
    • darekvtb Re: Daria Sorokin kontra McCain. 21.05.14, 22:14
      Teraz powstaja takie kreskowki w Chinach..
      • igor_uk Re: Daria Sorokin kontra McCain. 21.05.14, 22:18
        Ten misiek po lewej jest sympatyczniejszy.Taki swojski :-)
        • bywszy1 Re: Daria Sorokin kontra McCain.+ 21.05.14, 22:23

taka swojska pie....
    • bywszy1 Re:czy ten truszkin+ 21.05.14, 22:52

te tysiac rubli dostal jednorazowo.
      Czy jakodoplate do pensji miesiecznej?
      A gwiazde czerwona dostal on sam,czy wszyscy z dzialonu?
    • igor_uk [...] 21.05.14, 23:06
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • bywszy1 Re: a my kacapom+ 22.05.14, 00:15

wszywym mowimy:pocaluj nas w
        жoпoчкy

kacap swietuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka