Dodaj do ulubionych

Niedlugo Putina zaczna wyklinac

10.06.14, 22:49
mam wrazenie ze cos sie zacielo, cos nie poszlo, rewolucyjnosc, chec walki o swoje okazala sie slaba strona Ukraincow, typowa rabska nacja, mam wrazenie ze im wszystko zupelnie obojetne, ichny rzad zyje w swojej bance, zdychajace spoleczenstwo w swojej, troche to dla mnie nie pojete ale mam wrazenie ze Rosja sie gnie przed upadajacym mocarstwem co wrozy dla Europy, nas zle
Obserwuj wątek
    • marko125 Re: Niedlugo Putina zaczna wyklinac 10.06.14, 22:57
      No wreszcie Brat zaczynasz pojmować :) Rewolucja już zdycha. Rosja już się dawno poddało. Te sygnały płyną już od dawna. A akcja w Marinówce tylko to potwierdziła, nastepnie uszczelnienie granic przez Putina. Niestety nic z tego nie będzie.
    • igor_uk brat...,spokojnie. 10.06.14, 23:10
      Ty widzisz tylko jeden fragment wielkiej bitwy geopolitycznej.To co dzieje sie na Ukrainie,jest widowiskowo,ale nie tu tocza sie prawdziwe bitwy miedzy Rosja i USA.Na razie na Ukrainie i Rosja i Stany wzieli przerwe techniczna i tam toczy sie wszystko samoistnie,stad ten marazm.
      Ale mozesz byc pewien jednego - Donieck i Lugansk nie poddadza sie.
      Te slowa Putina sa niezwykle wazne:
      "В.ПУТИН: Я дyмaю, чтo этo нyжнo cделaть немедленнo: нyжнo немедленнo прекрaтить кaрaтельнyю oперaцию нa югo-вocтoке Укрaины. Тoлькo тaк мoжнo coздaть ycлoвия для тoгo, чтoбы нaчaть реaльный перегoвoрный прoцеcc co cтoрoнникaми федерaлизaции. Ведь дo cих пoр им никтo ничегo кoнкретнoгo не cкaзaл, никтo ничегo кoнкретнoгo не предлoжил. И люди вooбще не пoнимaют, a кaк oни бyдyт дaльше жить, в кaких ycлoвиях, кaкoвы бyдyт ocнoвные пaрaметры бyдyщей Кoнcтитyции, ведь рaзгoвoрa oб этoм нет.

Вo вcякoм cлyчaе еcть рaзгoвoр и cпoр. В хoде был рaзгoвoр и cпoр, рaзличные cпoры, в тoм чиcле в рaмкaх крyглых cтoлoв междy yчacтникaми президентcкoй гoнки. Нo предcтaвителей югo-вocтoкa cтрaны никтo не приглaшaл. И этa cитyaция дoлжнa быть кaрдинaльнo измененa. Президентcкие выбoры нa Укрaине зaкoнчилиcь, бoрьбa зa президентcкий пocт зaкoнчилacь. Нyжнo перехoдить к cyбcтaнтивнoй, кaк гoвoрят диплoмaты, рaбoте, непocредcтвеннo рaбoте c людьми."
      news.kremlin.ru/news/45869
      • brat_ramzesa Re: brat...,spokojnie. 10.06.14, 23:20
        Lada dzien hunta zacsnie odbudowywac i zwiekszac potencjal militarny kosztem ludzi ktorych chce wykorzenic czyli mieszkanocow Dniero i Charkowa, raby maja to do siebie ze sa glupie ostrza noz ktory ich zarznie, tak to widze.te dwa obqwody jak sie nie uwolnia beda zrodlem niezlego cyrku
        • igor_uk Juz wiem o co tobie chodzi. 10.06.14, 23:30
          Przeczytales to,co powiedzial Glazyev.
          • brat_ramzesa Re: Juz wiem o co tobie chodzi. 10.06.14, 23:42
            Nie , staram sie byc realista, , zaczy mi sie to nie podobac, bardak sie robi ktrorego lada dzien nikt nie ogarnie
            • pimpus18 Re: Juz wiem o co tobie chodzi. 10.06.14, 23:44
              A jak Ci się wydaje, kto za to będzie odpowiadał?
              • brat_ramzesa Re: Juz wiem o co tobie chodzi. 10.06.14, 23:54
                My wszyscy
                • igor_uk Bardzo dziwny jestes dzis ,brat_ramzesa. 11.06.14, 00:07
                  Kiedys podobna metamorfoza zdarzyla sie bddominik .Z wielkiego rusofila powoli zaczel wylazic rusofob,az w pewnym momencie zapomnial mareczek przelogowac sie i odpisal pod nickiem bddominik ,co ja odrazu zauwazyl i w ten sposob ten nick zniknal z forum.
                  Mam nazieje,ze ty jestes autentyczny,bo szkoda byloby stracic Brata.
                  • pimpus18 Re: Bardzo dziwny jestes dzis ,brat_ramzesa. 11.06.14, 00:23
                    Ja też trzymam kciuki.
                  • brat_ramzesa Rusofoba ze mnie nie uda ci sie zrobic 11.06.14, 09:20
                    Po prostu mam wrazenie ze w nowych republikach robi sie bardak nie do ogarniecia a w tym czasie nacystow aktywnie dozbraja USA, m.in w sprzet komunikacyjny, nokotwizory, etc.Obawiam sie ze moze sie zaczac rzeznia ktora wyjdzie spod kontroli poniewaz reszta kraju jest w rozkladzie
                    Brat jestem autentyczy czasem autentycznie pokrytykuje jak mnie cos wku...a ;)
                    Pozdrawiam
                    • arkaf Rusofob 11.06.14, 09:28
                      Masz pisac jak kurdupelek sobie tego zyczy i koniec dyskusji, zakaz totalny jakichkolwiek przemyslen odbiegajacych od lini igruszki wieszczenia, inaczej bedziesz rusofobem i tyle, je s'il nie bedziesz to i tak bedziesz
                    • igor_uk Nie mam zamiaru z ciebie nikogo robic. 11.06.14, 21:52
                      Wrazenia mozno miec rozne,ale w wyciaganiu wnioskow,na ich podstawie ,trzeba byc ostroznym .Ty albo panikujesz,albo niecierpliwisz sie.
                      Generalnie mi wydaje sie,ze Ukraincow ty zbyt dobrze nie znasz.Owszem,znasz nie zle mentalnosc banderowcow,ale Ukraincow,zwlaszcza z centralnej Ukrainy ty nie znasz. Na ogol to amorficzna masa,gotowa zyc pod kazdym Panem,oby tylko szmat sadla byl nie cienszy,niz 5 cm :-)
                      Najbardziej dosadnie mentalnosc Ukraincow ilustruje to,co zdarzylo sie w szpitalu wojskowym na Krymie.
                      otoz,tam sporo lekarze,pochodzenia ukrainskiego (z centralnej Ukrainy) ,po tym,jak Krym stal rosyjski,wyrazili chec powrotu do Ojczyzny,czyli na Ukraine ,motywujac tym,ze dawali przysiege sluzyc ukrainskiemu narodu i nie ma takiej sily,zeby oni przysiege zlamali.I tak stalo sie,oni wraz z rodzinami wsiadli do pociagu i pojechli.Ale akurat w tym dniu do szpitala przyszla lista z nowymi placami,o wiele wyzszymi,niz do tej pory.Jeden z lekarze,co pozostal sie,wyslal SMS swojemu koledze,ktory byl w pociagu .Krotko mowiac - na najblizszym przystanku ,to bylo Dzankoje,wszysci,jak jeden,wysiadli i powrocili do szpitala.

p.s. nie ma zadnego intensywnego dozbrojania przez USA.O ile masz konkretne dane,to chetnie z nimi zapoznam sie.
        • pimpus18 Re: brat...,spokojnie. 10.06.14, 23:40
          Ja to widzę zupełnie inaczej.

Ludzi bardzo głupich - podobnie jak bardzo mądrych - jest bardzo mało.

"Głupoty" zwykłych ludzi nie należy przeceniać.

Oni tam swoje wiedzą i jak się wku...wią, to wymiotą tych na górze, nim się połapią.
      • drugiwojwa Re: brat...,spokojnie. 11.06.14, 08:00
        Słowa Putina nic nie warte.
        On sobie może i myśleć i dumać i gadać co mu ślina na język przyniesie. Ze trzeba "natychmiast " przerwać represyjną operację itd. itp... to tylko prośba Putina do władz w Kijowie. To tylko prośba - nic więcej. Putin może tylko ... prosić..Poroszenke....
        Ja rozumiem, że ty igor nic nie możesz napisać od siebie prawdziwego o Putinie bo byś wyleciał z roboty. I to jest nieszczęście Rosji ze tam brak prawdziwej opozycji.
        Putin przez 14 lat was wodzi za nos. Krym zabrał i co dalej ? Tylko same kłopoty. A te korowody z ceną na gaz ?, albo z południowym gazociągiem ? Normalny prezydent to już dawno by się podał do dymisji, a tu nie tylko kombinuje jak przedłużać swoją kadencję..po co ??? Carem chce zostać ??? .
        I żeby coś z tego było ... a tu tylko same kłopoty.... A ta euroazjatycka unia ? To czysta fikcja.. Pomyśl żeby na terenie byłego ZSRR - ludzie bez przerwy do siebie strzelali, mordowali, okradali się - to tylko wstyd że piszesz takie nonsensy.
        Albo gospodarka Rosji - ledwo zipie, samolot najnowszej generacji się zapala, rakieta się rozpada, sputniki tracą orientację, tam was ktoś podpala bo bez przerwy szaleją pożary, nikt nie potrafi zrobić porządnego systemu przeciwpowodziowego i olbrzymie tereny są zalewane, dróg nie ma .... Katastrofa Igor - katastrofa.
        Albo ta TV rosyjskie ? nazywa wydarzenia w Odessie " Tragedią"" ??? Tak jakby chodziło o sztukę w teatrze a nie czystej wody zaplanowane morderstwo...
        Tragedia to utwór dramatyczny, w którym ośrodkiem akcji jest nieprzezwyciężalny i kończący się nieuchronną klęską, konflikt wybitnej jednostki z siłami wyższymi - losem, fatum, prawami historii, prawami moralnymi, prawami społecznymi itp.

Czyli wasza telewizja usprawiedliwia tych morderców bo nimi kierowały prawa moralne, społeczne , jakieś fatum .... I ty wierzysz w te pierdoły ????
    • vladexpat Re: Niedlugo Putina zaczna wyklinac 11.06.14, 00:03
      A może po prostu czas, by Rosja zamiast odbudowywać zewnętrzne imperium wzięła się porządnie za swoje sprawy. Zrobiła porządek z korupcją i rozkradaniem państwa, z samowolą urzędników, z krzywymi drogami i rozpadającymi się domami? Rosja to nie tylko Moskwa, to także Kaukaz, na którym od początku tgo roku FSB zastrzeliła 130 bojowników. Nie warto przyjrzeć się przyczynom? To także Władywostok, do którego nadal nie udało się zbudować drogi z europejskiej części kraju. Czemu drastycznie obniża się w kraju Puszkina, Gogola i Czechowa kryteria zaliczenia matury (EGE) z języka rosyjskiego? Może zamiast budować kolejne łodzie podwodne warto popracować nad edukacją? Mam nadzieję, że władze na Kremlu (demokraycznie wybrane czy też nie, to akurat nie ma znaczenia) kiedyś to zrozumieją, choć mam coraz większe wątpliwości.
      • br0f Re: Niedlugo Putina zaczna wyklinac 11.06.14, 05:29
        en.wikipedia.org/wiki/Military_budget
        en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures
        en.wikipedia.org/wiki/Drone_attacks_in_Pakistan
        www.thebureauinvestigates.com/2014/04/21/civilians-die-in-yemen-drone-strike-as-weekend-of-attacks-kills-at-least-35/
        www.thebureauinvestigates.com/2014/02/08/civilian-drone-deaths-triple-in-afghanistan-un-agency-finds/
        www.usdebtclock.org/
        www.google.ca/search?q=detroit+decline+photos&rlz=1C2CHJW_enCA467CA467&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=0syXU_fGGc_4oATGyoKgBQ&ved=0CBsQsAQ&biw=1366&bih=643
        • arkaf Re: Niedlugo Putina zaczna wyklinac 11.06.14, 09:45
          To takie dziecinne jest i az dziwi ze jeszcze coniektorzy jedyny argument jaki moga znalezc to cos w stylu "bof, à w Ameryce to murzynow bija"
        • vladexpat Re: Niedlugo Putina zaczna wyklinac 11.06.14, 10:35
          Czy to, że Amerykanie są be to wystarczający powód, by Rosjanie też byli be? Tym bardziej, że między poziomem rozwoju USA i FR jest jak na razie przepaść.
      • brat_ramzesa Re: Nie za bardzo sie zgadzam 11.06.14, 09:39
        Przywolanie Polski jet jak najbardziej na miescu, choc inne wyzwania inne propytety, Rosja idzie inna droga.Polska ma ladne, drogi odremontowane domy, odrestaurowane skwery, chodniczki, parki plus bezrobocie ktorego nie mozan okielznac wynikajace z rozpadu przemyslu, zrodlem sily roboczej, krajem zadluzonym, ktory dostaje dotacje dotacje na ww projekty, co z tego ze jest biorca netto wwysokosci 12 mld Euro, skoro struktura finansow przypomina kolonie
        Rosja zachowala przemysl i zaczela go aktywnie odbudowywac, fakt ze nie maja jeszcze ladnych elewacji i dobrych drug, wynika z braku reform tego segmentu, brat tego bo siedza stare dziady ktore wyciagaja lapska po lapowki.Co do drogi do Wladika ona juz dawno jest, co do edukacji zgadam sie ksztalci sie mase humanistow" brak ludzi na kierunkach scislych.Zdaje sie ze to problem calej Zachodniej cywilizacji, w pPolsce tez nie jest z tym najlepiej dobrze wiesz.Na studiach moich okreslenie humanista bylo obelzywym ;)
        Niewatpliwie Rosja ma przed soba wiele wyzwan, reform, odejscia od myslenia cetralistycznego, m in aktywnieszego wprowadzania liberalizu gospodarczego, austyjackich zasda ekonomii, budowania silnego, spojnego i prostego prawa, tyle ze nei da sie tego drazu, w Polsce tez maja dalej problem ze zrozumieniem zdrowych zasad wolnosciowych w gospodarce vide pisowscy socjalisci
        Co do Ukrainy zupelnie sie nie zgadzam bez uporzadkowania tego regionu i pozbycia go statusu lakomego kaska dla obcych mocarstw nie ma mowy o rozwoju i stabilnosci tak dla Ukrainy jak i ROsji
        • vladexpat Re: Nie za bardzo sie zgadzam 11.06.14, 10:54
          brat_ramzesa napisał:

> Przywolanie Polski jet jak najbardziej na miescu, choc inne wyzwania inne propy
          > tety, Rosja idzie inna droga.Polska ma ladne, drogi odremontowane domy, odresta
          > urowane skwery, chodniczki, parki plus bezrobocie ktorego nie mozan okielznac w
          > ynikajace z rozpadu przemyslu, zrodlem sily roboczej, krajem zadluzonym, ktory
          > dostaje dotacje dotacje na ww projekty, co z tego ze jest biorca netto wwysokos
          > ci 12 mld Euro, skoro struktura finansow przypomina kolonie

W czym przypomina kolonie? Przecież sam piszesz, że to Polska ssie Zachód a nie odwrotnie. Naprawdę sądzisz, że kolonie tak miały? A bezrobocie jest strukturalnym problemem wszystkich gospodarek w których gwałtownie rośnie wydajność. Więc bezrobocia w Rosji praktycznie nie ma.

> Rosja zachowala przemysl i zaczela go aktywnie odbudowywac, fakt ze nie maja je
          > szcze ladnych elewacji i dobrych drug, wynika z braku reform tego segmentu, bra
          > t tego bo siedza stare dziady ktore wyciagaja lapska po lapowki.

Jedyny przemysł (poza zbrojeniowym) jaki w Rosji faktycznie został, to produkcja na potrzeby wydobycia surowców + samo wydobycie. No może trochę ciężkiej chemii. I to bardzo prymitywnej. Nie wiem jak w tej chwili, ale jeszcze niedawno Rosja importowała wysokooktanowe benzyny. Rosyjski polipropylen jest na polskim rynku zdecydowanie tańszy od zachodniego. I co z tego, skoro nie da się go wykorzystać do produkcji jakościowych wyrobów.

> Co do drogi do
          > Wladika ona juz dawno jest, -
          Jesteś pewien? Bo mam wrażenie, że jeszcze niedawno była nie droga a przecinka w lesie przejezdna tylko podczas suchego lata. Coś się ostatnio zmieniło?

co do edukacji zgadam sie ksztalci sie mase humanis
          > tow" brak ludzi na kierunkach scislych.Zdaje sie ze to problem calej Zachodniej
          > cywilizacji, w pPolsce tez nie jest z tym najlepiej dobrze wiesz.Na studiach m
          > oich okreslenie humanista bylo obelzywym ;)
          > Niewatpliwie Rosja ma przed soba wiele wyzwan, reform, odejscia od myslenia cet
          > ralistycznego, m in aktywnieszego wprowadzania liberalizu gospodarczego, austyj
          > ackich zasda ekonomii, budowania silnego, spojnego i prostego prawa, tyle ze ne
          > i da sie tego drazu, w Polsce tez maja dalej problem ze zrozumieniem zdrowych z
          > asad wolnosciowych w gospodarce vide pisowscy socjalisci
          Znowu odwracanie kota ogonem. Jak za komuny, wszystkie niepowodzenia były tłumaczone wojną światową i wrażymi knowaniami Zachodu. Nieszczęściem Rosji jest to, że nienawidząc USA zaczęła kopiować wszystko to, co w Ameryce najgorsze i najbardziej prymitywne.

Polska gospodarka z okresu komuny wyszła kompletnie zdemolowana. Dziś jest w bez porównania lepszym stanie. Można? Można.

> Co do Ukrainy zupelnie sie nie zgadzam bez uporzadkowania tego regionu i pozbyc
          > ia go statusu lakomego kaska dla obcych mocarstw nie ma mowy o rozwoju i stabil
          > nosci tak dla Ukrainy jak i ROsji

Mam nadzieję, że Ukraińcy sami uporządkują swój kraj i sami wybiorą, czy w porządkach będzie pomagała Rosja, czy Zachód. W strategicznym interesie Polski jest wybór prozachodni, więc nie dziw się, że polskie władze i większość społeczeństwa temu wyborowi sprzyjają.
          • brat_ramzesa Re: Nie za bardzo sie zgadzam 11.06.14, 11:45
            Przyp;omina kolonie wspolczesnymi zaleznosciami i struktura przemyslu tzw dotacyjno-uslugowa
            Co do przemyslu rosyjskiego ma sie duzo lepiej niz polski polecam gks.ru narazie nie mam o czym z toba polemizowac, piszesz nieprawde
            POlska gospodarka a raczej przemysl dopiero od pd dwoch lat nadrobil straty ktore notowal od 20 lat, do tego doszlo potene zadluzenie ktore lata sie wyprzedajac resztki majatku
            Zadam ci zagwozdke choc moze tobyc trudne dla ciebie, dlaczego utrzymuje sie wysokie bezrobocie mimo ogromnego odplywu ludnosci ?Przez dotacje Polska stala sie przyslowiowa wioska potiomkinowska z ladnymi skwerami, drogami, peelnym domkow jednorodzinnych, z ladnymi zagranicznymi dyskontami, Polska to taka "sypialnia" Europy, szczegolnie jaskrawo to widac w mniejszych miastach ladnie pieknie ludzie nie maja gdzie znalezc pracy za 1500 zl

Co do strategicznego intersu to jedynym jest dobro ludzi, Ukraina bez Rosji a wlasciwie z nia zerwanie relacji nie jet w stanie zbudowac funkcjonujacego panstwa co pokazalo 25 lat samostijne a teraz zbiera tego owoce
            wot wsio
            • panibiedroniowa Re: Nie za bardzo sie zgadzam 11.06.14, 14:25
              Brat Ramzesa chyba jakiś nie swój i rzeczywiście "podrobiony"!Pisze jak człowiek a nie propagandysta , choć nie ze wszystkim się zgadzam.Krytyka polskiej ekonomii jest częściowo słuszna.Wiele błędów i złodziejstwa na początku transformacji było.Nie ma się co czarować.Obecnie widac postęp bo pilnuje np UE.Co do zadłużenia RP,to jest ono średnie w skali UE(w relacji do PKB) i od 3 lat w tej relacji nie rośnie istotnie.Zadłużenie w dużej mierze tłumaczyć można prowadzeniem przez rząd w latach 2008-9 anty cyklicznej i interwencjonistycznej polityki gospodarczej.Wzrost deficytu pozwolił utrzymać popyt i uchronić kraj od recesji.Przyczyną wzrostu zadłużenia jest też konieczność posiadania wkładu własnego na projekty dofinansowywane przez UE(ca 30%).Ja uważam,że jest zasadne by część kosztów budowy np nowych autostrad ponosiły przyszłe pokolenia(poprzez spłatę obligacji)gdyż także im będą one służyły.Co do bezrobocia-jest dramat.Gdyby nie emigracja byłaby katastrofa.Przyczyna:na rynku pracy "spotkały się" dwa wyże demograficzne.Do tego dochodzą błędy w polityce przemysłowej.Jeśli chodzi o demografię za klika lat nastąpi wyjście z rynku pracy wyżu powojennego i silą rzecz sytuacja na rynku pracy poprawi się.Szkoda tylko,że wielu młodych Polaków nie wróci już do Kraju z emigracji.

• brat_ramzesa Re: Nie za bardzo sie zgadzam 11.06.14, 15:13
                Kto wie? moze wroci emigracja, za max 10 lat nastapi kumulacja skutkow blednej polityki, wyzwania nachodza.Pomyslnosc kraju powinnismy budwoac bdac jedna noga za zachodzie druga na wshodzie, za Atlatyk daleko mozan dosnac trwalego uszkodzenia w wyniku szpagatu

Tu facet bardzo madrze gada o reformach i przemianach ustrojowych, rewolucjach przewaznie niepotrzebnych przynoszacych szkode
                www.radiownet.pl/publikacje/rynek-energii-i-geopolityka
                Ps
                Takie wymiana zdan moglaby byc tyle ze web-brygady nie daja spokoju ;)
            • vladexpat Re: Nie za bardzo sie zgadzam 11.06.14, 15:30
              brat_ramzesa napisał:

> Przyp;omina kolonie wspolczesnymi zaleznosciami i struktura przemyslu tzw dotac
              > yjno-uslugowa
              > Co do przemyslu rosyjskiego ma sie duzo lepiej niz polski polecam gks.ru narazi
              > e nie mam o czym z toba polemizowac, piszesz nieprawde
              > POlska gospodarka a raczej przemysl dopiero od pd dwoch lat nadrobil straty kto
              > re notowal od 20 lat, do tego doszlo potene zadluzenie ktore lata sie wyprzedaj
              > ac resztki majatku
              > Zadam ci zagwozdke choc moze tobyc trudne dla ciebie, dlaczego utrzymuje sie wy
              > sokie bezrobocie mimo ogromnego odplywu ludnosci ?Przez dotacje Polska stala si
              > e przyslowiowa wioska potiomkinowska z ladnymi skwerami, drogami, peelnym domko
              > w jednorodzinnych, z ladnymi zagranicznymi dyskontami, Polska to taka "sypialni
              > a" Europy, szczegolnie jaskrawo to widac w mniejszych miastach ladnie pieknie l
              > udzie nie maja gdzie znalezc pracy za 1500 zl
              >
              Znaczy w Rosji wygląda, że jest źle, państwo żyje z wyprzedaży nieprzetworzonych surowców, ale wg ciebie świadczy to o rozwoju i postępie. Z drugiej strony Polska wygląda dobrze, żyje głównie z usług (czyli z tego, z czego żyją rozwinięte gospodarki) ale to świadczy o zacofaniu i kolonialnej zależności? To ja już wolę taką zależność.
              Przypominam, że w peerelu nie było bezrobocia. Co więcej, nieposiadanie w dowodzie stempelka z miejsca pracy mogło skończyć się wizytą w komisariacie. Znaczy wtedy było lepiej.

> Co do strategicznego intersu to jedynym jest dobro ludzi, Ukraina bez Rosji a w
              > lasciwie z nia zerwanie relacji nie jet w stanie zbudowac funkcjonujacego panst
              > wa co pokazalo 25 lat samostijne a teraz zbiera tego owoce
              > wot wsio

Od 25 lat Ukraina zachowywała pozorną niepodległość przy niemal pełnej zależności politycznej i gospodarczej od Rosji. Jakie są skutki, każdy widzi.
              Pamiętam prostą receptę na poprawę stanu polskiej gospodarki z lat 80-tych: zamknąć wschodnią granicę i otworzyć granice na Zachód. Tak się stało w 89 roku. I zadziałało. Polska zmieniła się z socjalistycznego baraku w normalne państwo. Jak tego nie widzisz to znaczy, że jesteś ślepy.
              • brat_ramzesa Re: Nie za bardzo sie zgadzam 11.06.14, 15:53
                Bijesz piane, ja nie ma czasu i checi na to samo
                ekonomista to ty nigdy nie bedziesz,
                Podeprzyj swoje wywody liczbami, statystykami wowczas moze bedzie o czym pogadac
                Salut!
    • gobo2 Niedlugo Putina zaczna wynosic na niebiosa 11.06.14, 15:23
      jak w syrii...
      mam wrazenie ze Rosja sie nie ugnie przed upadajacym mocarstwem co wrozy dla Europy, nas, dobrze...!

>brat_ramzesa napisał:
      > mam wrazenie ze Rosja sie gnie przed upadajacym mocarstwem co wrozy dla Europy, nas zle
    • pijatyka Re: typowa rabska nacja 11.06.14, 15:24
      Paradne - dyżurny kacapski przydupas akurat Ukraińców wyzywa od "rabów"... LOL
      • brat_ramzesa Re: typowa rabska nacja 11.06.14, 15:29
        Na drzewo web-brygadzisto !
        Ile ci placa za smiecenie na forum ?
      • pijatyka Re: typowa rabska nacja 11.06.14, 15:37
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,150432118,150432118,Nieludzkie_wycie_hordy_sowieckich_rabow.html
    • j-k Tlumacze jak dziecku - po niemiecku :) 11.06.14, 15:37
      Oczekiwanie , ze problem wschodniej Ukrainy/Donbassu moze byc rozwiazany jednym pociagnieciem, czy jednym powstaniem - traci naiwnoscia (pisze bez ironii).

Donbass - to nie Krym.
      Zbyt wiele sprzecznych interesow - zarowno ekonomicznych, narodowych i zewnatrz-politycznych
      tam sie przeplata.
      Nawet jak obecna "rebelia" zsotanie tam zdlawiona - to jej przyczyny nie znikna.
      A wszystko bedzie sie tlilo nadal.

Jak to mawiaja Rosjanie: - "Pracess paszol w pieriod" (proces ruszyl)
      • gobo2 tlumacze, piosenka zawiedzonego serca, 11.06.14, 15:59
        z okresu, kiedy celebrytow nie bylo..!
        www.youtube.com/watch?v=zgcVDLKMtRQ
        • j-k Ataman wie lepiej :) 11.06.14, 16:16
          a i tekst lepiej do sytuacji pasuje:
          "milo bratcy milo"...
          www.youtube.com/watch?v=brk1SXTQZRU
          • gobo2 osiecka wiedziala lepiej 11.06.14, 16:28
            Wbijałam w łeb, jak dziecku, po rusku, po niemiecku:
            nie na to jest perfuma, byś ją pił, pił, pił.

j-k napisał: (...)
    • pijatyka Re: cos sie zacielo, cos nie poszlo 08.07.14, 00:38

• pijatyka Re: ja tam nie widzę 28.07.14, 11:25
      Mowa o drugiej stronie ;->

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka