Dodaj do ulubionych

Oglaszam, ze wiem na 90% co spotka Ukraine

18.06.14, 13:20
Poskladalem to wszystko do kupy i jesli to sie nie stanie bedzie po Ukrainie ale jesli to sie stanie Ukraina bedzie cala a Poreszenko, Parubij i innne dziady zawisna, niestety nie moge sie podzielic info jak to sie stanie chyba ze na priva :)))Mysle ze to jest juz tuz tuz, a wszystkim opadna kopary
Obserwuj wątek
    • brat_ramzesa Jesli Putin tego nie zrobi to bedzie frajer;)) 18.06.14, 13:24
      a ja wierze ,ze nie jest frajerem
    • eva15 Re: Oglaszam, ze wiem na 90% co spotka Ukraine 18.06.14, 13:40
      No to pusc na priva, prosze...
      • brat_ramzesa Re: Oglaszam, ze wiem na 90% co spotka Ukraine 18.06.14, 13:58
        Nie wiem tylko czy czas jest juz dogodny dla calej tej sytuacji ale to jedyny rozsadny wariant
        • eva15 Re: Oglaszam, ze wiem na 90% co spotka Ukraine 18.06.14, 14:09
          Jak z tym privem?
      • brat_ramzesa poszlo 18.06.14, 14:14
        mam nadzieje ze doszlo
        • 1igor-uk Puszc i do mnie,Brat... 18.06.14, 14:20
          Na ta skrzynke:

igor_uk@gazeta.pl
          • brat_ramzesa chyba pojszlo, sprawdz ;) 18.06.14, 14:36

• 1igor-uk Sprawdzilem. 18.06.14, 14:53
              Doszlo:-)
              ja juz na to zwrocilem uwage,ale bez dpowiednich porozumien z ukrainskaj armia to nie ma sensu,to bedzi pulapka,w ktora wpadnie Rosja.Oczywiscie wiekszych problemow nie bedzie z osignieciem wszystkich postawionych cele wojskowe,ale politycznie Rosja przegra.
              Biorac pod uwage pasywnosc ukrainskiej armii,bardzo mozliwe,ze jakies porozumienia mogli byc zawarte.
              Ale to tylko spekulacje.
              • brat_ramzesa Re: Sprawdzilem. 18.06.14, 15:00
                Tego nie sprawdzimy choc usilnie staralem sie wyluskac jakies informacje, oczywscie musi tego chciec i zrobic pierwszy krok sama armia ukrainska a mysle ze sporo jest myslacych, legalnie wybranym prezydentem w swietle prawa jest wciaz JAnukowycz i uwazam ze ma ciagla on za saoba pewna elite.To jest najrozsadniejsza opcja, byc moze dopiero na jutro.
                • 1igor-uk Re: Sprawdzilem. 18.06.14, 15:51
                  Bez tego to bedzie bardzo glupi krok.
                  • brat_ramzesa Re: Sprawdzilem. 18.06.14, 16:16
                    Oczywiscie ze tak, wowczas Rosja moze w try miga pomoc, Na Ukrainie od 2004 takie przewroty to codziennosc wiec biore to jako jeden z glownych wariantow, moze Putin ma lepszy plan? jesli ne to jest spalony
                    Co do technologii oglupiania mas, widze zadziwiajaco wiele zbieznosci ukrainskiej z polska propaganda, zapewne te same grupy nacisku za tym stoja
                    • marko125 Re: Sprawdzilem. 18.06.14, 17:12
                      Poroszenko da kilka dni na złozenie broni o ewentualne wyjechanie separatystów do FR. Potem ma nasapić zniszczneie separatystów. Podobno Putin zaakceptował ten plan.
                      • marko125 Putin zaakceptował plan Poroszenki 18.06.14, 17:26
                        Czyli albo się rozbroicie albo was pozabijamy a Putinek temu przyklasnął. To Ci strateg. Jedyna nadzieja w Oseti południowej może jej zołnierze przypłyną na tratwach z Abchazji.
        • eva15 Przyszlo 18.06.14, 14:35
          Serdeczne dzieki, doszlo. Sama nie wiem, co odpowiedziec, mam za malo danych, ale brzmi to bardzo interesujaco. Ciekawie, co Igor i romrus by na to powiedzieli....
          • wojciech.2349 Re: Przyszlo 18.06.14, 15:26
            eva15 napisała:

> Serdeczne dzieki, doszlo. Sama nie wiem, co odpowiedziec, mam za malo danych,
            > ale brzmi to bardzo interesujaco. Ciekawie, co Igor i romrus by na to powiedzie
            > li....
            ----------------
            Nie wiem co tam napisane, ale 100% są to głupoty.
            • pimpus18 Re: Przyszlo 18.06.14, 15:31
              Wojciechu, pooglądaj sobie Na Wspólnej.

Someone still loves you!
              • wojciech.2349 Re: Przyszlo 18.06.14, 15:34
                pimpus18 napisał:

> Wojciechu, pooglądaj sobie Na Wspólnej.
                >
                > Someone still loves you!
                ---------------------
                Sorry, jestem w domu sam i nie włączam telewizora.
                Zabił ktoś kogoś?
                • pimpus18 Re: Przyszlo 18.06.14, 15:35
                  Wiedziałem - sierota.

• marsaqua nie wiem co to jest, 18.06.14, 16:27
              ale tego nie ma. przyznal wojtek - jak przystalo na debila.
              • wojciech.2349 Re: nie wiem co to jest, 18.06.14, 16:34
                marsaqua napisał(a):
                > ale tego nie ma. przyznal wojtek - jak przystalo na debila.
                --------------
                A Ty napij się lemoniady.
    • wojciech.2349 Re: Oglaszam, ze wiem na 90% co spotka Ukraine 18.06.14, 13:50
      A mnie się wydaje, że Rosjanie powieszą na Placu Czerwonym
      Putina. Taki widzę finał tej zabawy.
      • 5magna Re: Oglaszam, ze wiem na 90% co spotka Ukraine 18.06.14, 14:01
        A ja jestem pewny ze w Kanadzie wystawia pomniki Wedzonego Kartofla.....

www.google.ca/search?q=vegreville+ukrainian+egg&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=5X6hU6DyHYPjoASYmICABw&ved=0CDUQsAQ&biw=1024&bih=649#facrc=_&imgrc=nyewo56EHVKtUM%253A%3BK23cQd0v33_0fM%3Bhttp%253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fcommons%252F9%252F95%252FVegreville_pysanka_August_2008.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fen.wikipedia.org%252Fwiki%252FVegreville%3B3872%3B2592
        • brat_ramzesa Re: Oglaszam, ze wiem na 90% co spotka Ukraine 18.06.14, 14:15
          Jeden stoi juz kolo Koszalina na trasie do Szczecina
          • 1igor-uk Brawo cenzurze. 18.06.14, 14:55
            Od zalozenia watku i przeniesienia go na osla,minelo zaledwie poltory minuty.
            forum.gazeta.pl/forum/w,396,151556423,151556423,Mam_pytanie_do_opiekuna_tego_forum_.html
            • pimpus18 Re: Brawo cenzurze. 18.06.14, 15:28
              Igor, Twoje pisanie wzbudza (u kogoś) strach.

Jak to możliwe, żeby potomkowie przyżywszach holokaust zbratali się z potomkami niedobitków SS-Galizien?
              • wojciech.2349 Re: Brawo cenzurze. 18.06.14, 15:32
                pimpus18 napisał:
                > Igor, Twoje pisanie wzbudza (u kogoś) strach.
                ----------------
                Chyba wśród jego reniferów.
                • pimpus18 Re: Brawo cenzurze. 18.06.14, 15:36
                  Ty jeszcze tu nigdy nic mądrego nie napisałeś.

• wojciech.2349 Re: Brawo cenzurze. 18.06.14, 15:44
                    pimpus18 napisał:
                    > Ty jeszcze tu nigdy nic mądrego nie napisałeś.
                    --------------
                    Oj, oj Pimpek,
                    napij się oranżady albo zagraj w chińczyka.
                    • pimpus18 Re: Brawo cenzurze. 18.06.14, 15:55
                      A czego Ty się napijesz?

Lepiej byś zrobił podkop do banku.
              • 1igor-uk Pimpus. 18.06.14, 16:06
                Przeciez nic strasznego nie pisze! Opisuje dzialania pare forumowicze,ktore dzialaja wedlug instrukcje.Nic wiecej.
                • brat_ramzesa Re: Pimpus. 18.06.14, 16:09
                  mnie tez wydaje sie ze te anale to jakies michnikowskie web brygady
                  • pimpus18 Re: Pimpus. 18.06.14, 16:16
                    To chwasty, których nikt nie podlewa.

Michnika stać chyba na inteligentniejszych kretynów?
                • pimpus18 Re: Pimpus. 18.06.14, 16:15
                  Jednak, to co robisz, wzbudza kontrowersje.

Benderowcy np. nie wzbudzają kontrowersji - nic o ty się nie wspomina.

Nie bierz poważnie i bądź tu dalej aktywny.
                  • igor_uk Re: Pimpus. 18.06.14, 16:40
                    Nie bierze tego na powaznie i oczywiscie bede nadal aktywny:-)
                    • pimpus18 Re: Pimpus. 18.06.14, 16:47
                      lubisz to:

www.dailymotion.com/video/x1wcq4_nirvana-smells-like-teen-spirit-1_music

Zajebiste.
                      • igor_uk Re: Pimpus. 18.06.14, 16:52
                        To jedyny utwor w ich wykonaniu,ktory lubie.Skad wiedziales?
                        • pimpus18 Re: Pimpus. 18.06.14, 17:12
                          Masz dobry gust, ta cała płyta jest zajebista.

www.telegraph.co.uk/culture/music/rockandjazzmusic/3563114/Nirvanas-Nevermind-baby-recreates-famous-image.html
                    • ekwiwokacja To dobrze Igor... 18.06.14, 17:36
                      W Polsce (na zachodzie rowniez) media stracily resztki wiarygodnosci. Gazeta Wyborcza jak i jej blada kopia (w wydaniu elektronicznym) to buble, z ich nadetym i stetryczalym bufonem Michnikiem i stadem jego skrybow majacych sie za dziennikarzy!
                      Sensacyjne tytuly zaczynajace sie od "ostra reakcja ...","ujawniono ..." i wiele innych w koncu o niczym nieinformujace, a robiace wrazenie jakby...
                      Cenzura amatorow przyglupow ustalajaca wlasne "widzimisie" i pozostawiajaca chamskie, rasistowskie i o niczym nieinformujace watki...
                      Jesli niekiedy wpadam na to forum, to zeby przeczytac watki niektorych forumowiczow (jak np Twoje)... ale najczesciej bez pozostawienia sladow.
                      Od bardzo dawna nie mieszkam w Polsce, a interesuja mnie aktualne wydarzenia w Rosji i na Ukrainie.
                      W kraju, ktorego jestem obywatelem, ze wzgledu na dystans nie ma zbyt wiele informacji, a jezeli juz sa to zalezy to od uczciwosci i profesjonalizmu ludzi je podajacych.
                      Dzis w wiekszosci media zachodnie (podlegle finansjerze) stanowia tube propagandowa ich wlascicieli z usluzna sluzba jej dysponowanych niby dziennikarzy, ekspertow i innych pudli probujacych zarobic na miche strawy i robienia dobrego wrazenia na im wspolczesnych.
                      Wszystkiego najlepszego Igor :-)
                      • brat_ramzesa !!!!!prawda!!!!!!!!! 18.06.14, 17:46

• ekwiwokacja Re: !!!!!prawda!!!!!!!!! 18.06.14, 17:50
                          Dlaczego myslisz, ze mogloby byc nieprawda?
                          Twoje wpisy tez czytam.
            • igor_uk Czym ten watek cenzurze przeszkodzil? 18.06.14, 17:31
              forum.gazeta.pl/forum/w,396,151558110,151558110,_Oni_zyja_.html
              Cenzura dziala zgodnie z haslem z tego filmu: "Nie dawajcie wole wlasnemu wyobrazeniu"
    • tornson To byłaby najlepsza opcja z możliwych. 18.06.14, 15:32
      Ale czy naprawdę realna?
      • wojciech.2349 Re: To byłaby najlepsza opcja z możliwych. 18.06.14, 15:35
        tornson napisał:
        > Ale czy naprawdę realna?
        --------------
        Jednak powieszą na Placu Czerwonym Putina.
        To koszmar.
        • tornson Re: To byłaby najlepsza opcja z możliwych. 18.06.14, 19:58
          wojciech.2349 napisał(a):

> tornson napisał:
          > > Ale czy naprawdę realna?
          > --------------
          > Jednak powieszą na Placu Czerwonym Putina.
          > To koszmar.
          Znaczy się komuniści go obalą?
    • malkontent6 Re: Oglaszam, ze wiem na 90% co spotka Ukraine 18.06.14, 15:51
      brat_ramzesa napisał:

> Mysle ze to jest juz tuz tuz, a wszystkim opadna kopary

Poprosiłem moją wróżkę o przepowiednię. Popatrzyła w swoją szklaną kule i powiedziała -
      widzę Putina na białym koniu.
    • jankowski1960 Re: Oglaszam, ze wiem na 90% co spotka Ukraine 18.06.14, 17:39
      Prosze. Wyslij
      • igor_uk jankowski. 18.06.14, 18:08
        Mozesz czekac na list brata....,a mozesz i sam domyslic sie

vchaspik.ua/v-mire/267288vozle-kalugi-stoit-15-kilometrovaya-kolonna-bronetehniki-rf-snbo
        • brat_ramzesa Re: jankowski. 18.06.14, 18:39
          Co niektorzy pisza o ze moze zwyciezyc wariant rewolucyjny, wowczas Rosja moze wjechac jako rozjemnca, mnie sie wydaje ze na dlusza mete powstancy nie wytrzymaja obym sie mylil no chyba ze sie dogadaja z armia ale propaganda tam robi swoje a jet wyjatkowo ordynarna
          • igor_uk Widoczna jest duza koncentracj wojsk... 18.06.14, 18:50
            w obwodzie rostowskim przy granice z Ukraina.Tam oczekuje sie w tej chwile wizyta Szojgu.

www.mk.ru/politics/2014/06/18/korrespondent-mk-na-granice-s-ukrainoy-usilivaetsya-gruppirovka-armii-rf-zhdut-shoygu.html
            • brat_ramzesa Re: Widoczna jest duza koncentracj wojsk... 18.06.14, 18:53
              cos jest na rzeczy, biegam od info do info i narazie moge mowic o instynkcie, przeczuciu, cos wisi w powietrzu,oby za plecami junty dogadali sie a wiem ze armia nie chce walczyc
              • igor_uk Re: Widoczna jest duza koncentracj wojsk... 18.06.14, 19:06
                Brat...,to nie moze byc zwykla operacja wojskowa.Bez porozumienia z dowodztwem ukrainskiej armii,to bedzie polityczna pulapka.
                • brat_ramzesa Re: Widoczna jest duza koncentracj wojsk... 18.06.14, 19:12
                  Ile razy mam powtarzac ze TAK ZGADZAM SIE, oczywiscie ze jednostronne wejscie Rosji nie jest dobrym posunieciem ale jesli ukrainskie elity wojskowe dogadali sie a nalezy pametac ze rosyjscy jak i ukrainscy oficerowie to czesto kumple ze studiow, poza tym nie zapominaj ile jednostek na Krymie przeszlo na strone rosyjska w tym czesc sluzb specjalnych.Wczoraj rozmawialem z znajomym z Drohobycza, on wyraznie stwierdzil ze UE ich wydymala, jesli zachod Ukrainy jest rozczarowany to pomysl o reszcie kraju
                • eva15 Re: Widoczna jest duza koncentracj wojsk... 18.06.14, 19:13
                  Nie sądzę, że Putin naiwnie da się wciągnąć w pułapkę.
                  • igor_uk Re: Widoczna jest duza koncentracj wojsk... 18.06.14, 19:23
                    Jakby chcial wpasc w pulapke,to mial ku temu wiele okazje :-)
        • eva15 Re: jankowski. 18.06.14, 18:49
          Igorze, no ale to jest ukraińskie źródło. Można mu wierzyć?
          • igor_uk Ewa. 18.06.14, 19:02
            Oczywiscie,ze do konca im nie mozno wierzyc,bo banderowcy maja dobrych doradcow,jak oklamywac spoleczenstwa.
            Przeczytaj ten gniot informacyjny:
            Бoевики бoмбят Крaмaтoрcк и Слaвянcк и нaглo врyт, чтo этo yкрaинcкaя aрмия
            To da Tobie pojecie o tym,w jakiej przestrzeni informacyjnej znajduja sie Ukraincy.
            Co do tej informacji,to sa rozne materiale w necie,ktore podtwierdzaja,ze cos jest na rzeczy.
            Zreszta i ja w swoim watku pisalem,ze Rosja koncentruje wojska.
            • eva15 Re: Ewa. 18.06.14, 19:15
              Może Rosja chce tylko postreaszyć? Sam chyba pisałeś, że jak ros. wojska były przy granicy, to junta mniej szalała, bo się bała.
              • brat_ramzesa Re: Ewa. 18.06.14, 19:21
                I dlatego widac koncentracje wojsk rosyjskich na glownej trasie do Kijowa ?
                • eva15 Re: Ewa. 18.06.14, 19:22
                  No fakt, masz rację... Ale z drugiej strony i to może być taktyką zastraszania.
                  • brat_ramzesa Re: Ewa. 18.06.14, 19:24
                    Ona moze sprawdzic sie w obwodzie rostowskim ale w innych ?
              • igor_uk bardzo mozliwe,Ewa... 18.06.14, 19:24
                ze to tylko element nacisku .I ta wersja dla mnie jest najbardziej prawdopodobna.
                • eva15 Co nie wchodzi w rachubę 18.06.14, 19:49
                  Na razie ne wiemy, co jest grane, ale wiemy, co na pewno nie wchodzi w rachubę. Otóż w rachubę nie wchodzi, że Putin da się wciągnąć w pułapkę i samotnie zaatakować. Gdyby miał taki zamiar, zrobiłby to już wcześniej.
                  Więc albo faktycznie jest za tym jakiś plan, którego nie znamy, jak właśnie np. porozumienie z armią Ukr., albo jest to element zastraszania i jednocześnie patrzenia , jak tym razem zareagują USA i EU.
                  A USA i EU mają teraz jeszcze na karku Irak.... Wyhodowana przez USA ISIS dla celów zwalczania Assada zajęła właśnie największe pola naftowe,, wypędzając stamtąd Amis i spółkę:-))). Jest wesoło.
                  • pimpus18 Re: Co nie wchodzi w rachubę 18.06.14, 19:54
                    Typowo po burżujsku:

Idzie wojna, morze nieszczęścia - a Tobie jest wesoło!?
                    • eva15 Re: Co nie wchodzi w rachubę 18.06.14, 19:57
                      Masz problem, skoro nie rozumiesz złośliwej ironii pod adresem USA i EU.
                      • pimpus18 Re: Co nie wchodzi w rachubę 18.06.14, 20:04
                        Mogłabyś się bardziej wysilić w obecnej sytuacji.

Chałturzysz.
            • brat_ramzesa Ukraina to nie Polska 18.06.14, 19:23
              kazdy na Ukrainie ma kogos w Rosji a ostatnio jeszcze wiecej ludzi wyjechalo do Moskwy, wiec tak latwo nie da sie manipulowac, mysle ze Ukry maja niezly bajzel teraz w glowach
              • eva15 Brat-R, Igor, wiecie co się dzieje w 18.06.14, 20:10
                Brat-R, Igor, wiecie co się dzieje w tej chwili w Mariupolu? Niemcy na blogach podają, że powstańcy zrobili tam banderowcom kocioł. Prawda to?
                • marko125 Okolice Ługańska. 18.06.14, 20:15
                  Rządowi koncentrują sily pancerne w okolicach Ługańska

www.youtube.com/watch?v=DN0rQVT-Jys
                  • igor_uk mapeczek ty nasz wielonickowy. 18.06.14, 20:23
                    Przeciez to rosyjskie T-72 .Przynajmniej tak twierdza Amerykanie :-)

p.s. A skad wiesz,ze to w okolicach Luganska?Sadzac po drzewkach,to poligon "Jaworiw",ktory znajduje sie we Lwowskim obwodzie.
                    • marko125 Re: mapeczek ty nasz wielonickowy. 18.06.14, 20:28
                      Są i też Bułaty.
                      • pimpus18 Re: mapeczek ty nasz wielonickowy. 18.06.14, 20:30
                        A na co to dobre?
                        • marko125 Re: mapeczek ty nasz wielonickowy. 18.06.14, 20:36
                          I kolejna kolumna okolice Doniecka

www.youtube.com/watch?v=0p9Y1zpjHQU
                          • pimpus18 Re: mapeczek ty nasz wielonickowy. 18.06.14, 20:42
                            A na kogo to wszystko?

Banderowscy zbrodniarze z zachodnimi zbrodniarzami (Irak, Afganistan, Libia, Jugosławia), opieka finansowa od żydków, których ich przodkowie nie spalili.

Na Wołyniu to też było bez pardonu.

Ale w Pomrocznej tego nie pokazują.
                      • igor_uk mapeczko. 18.06.14, 20:37
                        jestes tak glupia,ze nie wiem,czy warto nadal z ciebie nabijac sie. Poszukaj zuzie69 i idzcie razem zabawic sie do piaskownicy.
                        • marko125 Re: mapeczko. 18.06.14, 20:41
                          A Kim Ty jesteś żeby mi mówić co ja mam robić ? Czy ja Cię obrażam personalnie ? Ani jedno wyzwisko personalne nie pada z mojej strony.
                          • pimpus18 Re: mapeczko. 18.06.14, 20:43
                            No to ja ci powiem:

Może byś przez pamięć dla ofiar banderowców stulił na pewien czas mordę.
                            • marko125 Re: mapeczko. 18.06.14, 20:45
                              Sam stul mordę.
                              • pimpus18 Re: mapeczko. 18.06.14, 20:48
                                Kim ty tępy x jesteś, żeby się tu szarogęsić?

Tu jest forum do dyskusji, tępy x!
                                • marko125 Re: mapeczko. 18.06.14, 20:50
                                  A kim Ty jesteś, żeby mi kazać stulić pysk co ?
                                  • pimpus18 Re: mapeczko. 18.06.14, 20:56
                                    Ja cię x kultury dyskusji nauczę.

Pisz kutasie na temat.
                                    • marko125 Re: mapeczko. 18.06.14, 20:58
                                      Ależ piszę. Kultury dyskusji sam się najpierw naucz. Na początek skończ z wycieczkami personalnymi.
                                      • pimpus18 Re: mapeczko. 18.06.14, 20:59
                                        No, razem się nauczymy, banderowskie ścierwo.
                                        • marko125 Re: mapeczko. 18.06.14, 21:01
                                          Mylisz się nie jestem żadnym banderowcem. No popracuj popracuj.
                                          • pimpus18 Re: mapeczko. 18.06.14, 21:04
                                            Będę cię tak oceniał, jak tu piszesz.
                          • igor_uk mapeczko. 18.06.14, 20:45
                            Ty obrazasz pamiec ofiar banderowcow.
                            • marko125 Re: mapeczko. 18.06.14, 20:48
                              Bo naśmiewam się z Putina ? Czy moze bo wkleiłem film co ?
                              • pimpus18 Re: mapeczko. 18.06.14, 20:49
                                Dyskusji kretynie nikt cię dotąd nie nauczył?
                                • marko125 Re: mapeczko. 18.06.14, 20:51
                                  > Dyskusji kretynie nikt cię dotąd nie nauczył?

O następny z wyzwiskami :) nerwy puszczają co.
                                  • pimpus18 Re: mapeczko. 18.06.14, 21:00
                                    Z chamami trzeba w ich języku, terapia musi być intensywna.
                                    • marko125 Re: mapeczko. 18.06.14, 21:02
                                      To znaczy mam zacząć rozmawiać w Twoim języku ? Rozpoczynając od wyzwisk każde zdanie hmmm.
                                      • pimpus18 Re: mapeczko. 18.06.14, 21:06
                                        Nie strój się w piórka intelektualisty.

Staraj się bardziej, co tu piszesz, a żadnych problemów nie będzie.
                                    • igor_uk Pimpus. 18.06.14, 21:06
                                      To scierwo nie jest chamem,to etatowy pracownik michnikowski,piszacy tu pod roznymi nickami.
                                      Moze jest i tak,ze ten gosc,z ktorym dyskutujesz wyzej,jest ta sama malpa,co i ta.
                                      • pimpus18 Re: Pimpus. 18.06.14, 21:28
                                        Igorze, Ty jesteś dużo większym profesjonalistą ode mnie.

Ale spece od różnych konkurencji też się przydają.
                  • pimpus18 Re: Okolice Ługańska. 18.06.14, 20:28
                    Łuk Kurski im się marzy?

Tygrysy na cywilów ściągają?

Telewizornia mówiła o zawieszeniu broni, a o przygotowaniach ukraińskich bańdziorów nic nie było.
                • igor_uk Re: Brat-R, Igor, wiecie co się dzieje w 18.06.14, 20:19
                  Nic mnie o tym nie wiadomo.
                  W pulapku wpadl batalion " Ajdar" i poniosl bardzo powazne straty,ale to w obwodzie Luganskim. A Mariupol lezy w obwodzie Donieckim.
                  • eva15 Re: Brat-R, Igor, wiecie co się dzieje w 18.06.14, 20:38
                    Mogło się jakiemuś Niemcowi coś pomylić.
                    • igor_uk Re: Brat-R, Igor, wiecie co się dzieje w 18.06.14, 20:44
                      To bardzo mozliwe.
    • gobo2 mnie,opada kopara,jak za lecha w,tu robisz (n/t) ! 18.06.14, 18:21
      brat_ramzesa napisał:

> Poskladalem to wszystko do kupy i jesli to sie nie stanie bedzie po Ukrainie ale
      >jesli to sie stanie Ukraina bedzie cala a Poreszenko, Parubij i innne dziady zawisna, :)))
      > Mysle ze to jest juz tuz tuz, a wszystkim opadna kopary...(...)
      • marko125 Re: mnie,opada kopara,jak za lecha w,tu robisz (n 18.06.14, 18:23
        Opowieści ku pokrzepieniu serc. Wschód Ukrainy przegrał. Pytanie tylko czy się poddadzą czy będą walczyć do końca.
        • gobo2 czy moge zapytac, o uscislenie wschodu ukrainy..? 18.06.14, 18:34
          czy granica jest rzeka dniestr, czy cos innego?

marko125 napisał:

> Wschód Ukrainy przegrał. Pytanie tylko czy się poddadzą, czy będą walczyć do końca.
          • marko125 Re: czy moge zapytac, o uscislenie wschodu ukrain 18.06.14, 18:36
            Chodzi o zbuntowane dwa obwody.
            • j-k A tam jest jakas wladza w Kiivie ? 18.06.14, 18:43
              marko125 napisał:
              > Chodzi o zbuntowane dwa obwody.

A tam jest jakas wladza w Kiivie ?
              Bo myslalem, ze rzadzi tam jedynie Majdan i banderowcy
              - a Poroszenko tylko udaje, ze ma wladze.
              • igor_uk Janusz,w Kijowie jest wladza. 18.06.14, 19:09
                Urzeduje pod tym adresem: 10 Yurii Kotsiubynskyi St. 01901 Kyiv, Ukraine
            • gobo2 pozwol, ze sie z toba nie zgodze.... 18.06.14, 19:04
              po pierwsze to nie zbuntowane obwody, tylko obwody, ktore oglosily poprzez ludowe wybory niemozliwosc zycia w unitarnym panstwie zwanym "ukraina"..
              po drugie,nie musza walczyc do konca, bo poro-uki same oglaszaja rozejm i polityczne
              manewry
              en.itar-tass.com/world/736636
              marko125 napisal :
              >Wschód Ukrainy przegrał. Pytanie tylko czy się poddadzą czy będą walczyć do końca.

marko125 napisał:
              > Chodzi o zbuntowane dwa obwody.
              • marko125 Re: pozwol, ze sie z toba nie zgodze.... 18.06.14, 19:08
                Chyba nie zrozumiałeś więc wytłumaczę jeszcze raz. Podczas rozejmu mają się poddać, rozbroić itp. Po to jest rozejm i to jest ten manewr polityczny.
                • gobo2 nie musisz, kochasiu, twoje ultimatum, jest 18.06.14, 19:21
                  bardzo czytelne... i bardzo marzycielskie...!!!
                  marko125 napisał:

> Chyba nie zrozumiałeś więc wytłumaczę jeszcze raz. Podczas rozejmu mają się pod
                  > dać, rozbroić itp. Po to jest rozejm i to jest ten manewr polityczny.
                  • marko125 Re: nie musisz, kochasiu, twoje ultimatum, jest 18.06.14, 19:25
                    Kochasia to sobie poszukaj gdzie indziej pajacu dobra. To jest ultimatum Poroszenki.
                    • gobo2 nie kochasiu, to twoje ultimatum, jest....! 18.06.14, 19:32
                      Autor: marko125 18.06.14, 19:08

Podczas rozejmu mają się poddać, rozbroić itp. Po to jest rozejm i to jest ten manewr polityczny.

marko125 napisał:

To jest ultimatum Poroszenki.
                      • marko125 Re: nie kochasiu, to twoje ultimatum, jest....! 18.06.14, 19:34
                        Buhahahahahah
                        • j-k Smiechu warte... 18.06.14, 19:39
                          a tu masz ukrainska armie :)
                          jednym slowem - banderowskie lachudry:
                          wyborcza.pl/1,76842,7657015,II_wojna_polsko_ukrainska.html
                        • gobo2 no wlasnie, tylko to ci zostaje, jak wielu 18.06.14, 19:48
                          przed toba...:(! smiech zgniecionego kartofla...:(!
                          marko125 napisał:

> Buhahahahahah
                          • marko125 Re: no wlasnie, tylko to ci zostaje, jak wielu 18.06.14, 19:50
                            Raczej śmiech politowania nad Tobą. Żegnam pojęcia za bardzo nie masz o czym mówisz.
                            • gobo2 zapraszam, na film, o smiechu politowania nad...! 18.06.14, 20:11
                              troche za niechecia, ze fajny film sie marnuje....bez korzysci!

www.youtube.com/watch?v=fG6jEv6w67w&feature=kp
                              marko125 napisał:

> Raczej śmiech politowania nad Tobą.
              • j-k Na Ukrainie jest 7 mln Rosjan. 18.06.14, 19:09
                wysiedlic ich sie raczej nie da.
                i maja prawo do narodowego samookreslenia.
                i pisze to bez zadnej szczegolnej sympatii do Putina.

Ukraina - dla Ukraincow.
                Rassija - dla Rosjan.
                • marko125 Re: Na Ukrainie jest 7 mln Rosjan. 18.06.14, 19:12
                  Jak sobie wywalczą to będą mieć takie prawo. Jak przegrają nie. Tutaj nie ma senstymentów. Obecnie nie wygląda to na to aby wywalczyli sobie niepodległość.
                  • j-k Re: Na Ukrainie jest 7 mln Rosjan. 18.06.14, 19:20
                    marko125 napisał:
                    > Jak sobie wywalczą to będą mieć takie prawo. Jak przegrają nie. Tutaj nie ma se
                    > nstymentów. Obecnie nie wygląda to na to aby wywalczyli sobie niepodległość.

zgoda.
                    ale... zarobki w Rassiji sa 2 razy wyzsze, niz na Ukrainie.
                    "separatysci" padna teraz - to bedzie kolejne powstanie za 2-3 lata.

• marko125 Re: Na Ukrainie jest 7 mln Rosjan. 18.06.14, 19:24
                      Nie będzie żadnego powstania pózniej. Wschód wykorzystal ogólny burdel i słabosć Ukrainy po puczu. Za 3 lata jak sytuacja się ustabilizuje nie będa wstanie tak łatwo przejmować jednostek wojskowych itp róznych składów itp Przez długi okres armia Ukrainy była w totalnym rozkładzie nic nie działali gdy tamci się uzbrajali.
                      W przyszłości ich zmiażdzą ich w zalążku a nie będa się certolić. Jak to mówią teraz albo nigdy. Ale niestety teraz już przegrali.
                      • j-k bzdety... 18.06.14, 19:33
                        sytuacja gospodarcza Ukrainy jest katastrofalna.

i swiety Boze nie pomoze (ani UE, ani USA)

gospodarczy upadek Ukrainy - to dopiero zobaczysz.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                        ekonomista.

• marko125 Re: bzdety... 18.06.14, 19:35
                          FR też już ma coraz większe kłopoty, nawet gaz i ropa już im nie pomogą.
                        • brat_ramzesa "swiety boze nie pomoze";)) 18.06.14, 19:37
                          Ten tekst jest dobry ale nie pamietam z jakiego filmu
                          • brat_ramzesa To z "Gulczas a jak myslisz" ? 18.06.14, 19:39

• marko125 Re: To z "Gulczas a jak myslisz" ? 18.06.14, 19:41
                              Jak tam Brat dziś opowiadasz bajeczkę pod tytułem, zbuntowane wojsko Ukr robi przewrót wraz z Rosją :) Kilka osób nawet to kupiło :) Zawsze można mieć nadzieję w tej beznadziejnej sytuacji
                              • brat_ramzesa Re: To z "Gulczas a jak myslisz" ? 18.06.14, 19:45
                                Spoko mareczek be watching
        • pimpus18 Re: mnie,opada kopara,jak za lecha w,tu robisz (n 18.06.14, 19:54
          Ty też zamierzać bzdurzyć do końca?
    • wojciech.2349 no to co spotka Ukrainę? 18.06.14, 19:41
      Myślę, że najgorsze Ukraina ma za sobą.
      Będzie już tylko lepiej.
      • pimpus18 Re: no to co spotka Ukrainę? 18.06.14, 19:55
        Może z Tobą będzie lepiej?

Czy będzie, jak z banderowcami?
    • arkaf Dzieki 10% brat nie zrobi z siebie glupa 18.06.14, 19:45
      i to go rozni od innych pewnych pewnosci
      • pimpus18 Re: Dzieki 10% brat nie zrobi z siebie glupa 18.06.14, 19:57
        Brać przykład z telewizji w Pomrocznej - i morda w kubeł - na 100%
        • arkaf Re: Dzieki 10% brat nie zrobi z siebie glupa 18.06.14, 20:34
          no wlasnie, zamilknij wiec na wieki
    • jorl Re: Oglaszam, ze wiem na 90% co spotka Ukraine 18.06.14, 22:06
      Zaciekawia mnie pare spraw. Nagle banderowcy oglaszaja ze cha i to jednostronnego rozejmu. To przeciez jakas glupota. Jak sami przestana strzelac to przeciez ich przeciwnicy ich powybijaja. Ale przeciez glupi nie jest. A wiec co?
      Wyglada na to wojska rosyjskie zbieraja sie spowrotem nad granice. I ja jakos w mediach niemieckich nie slysze o tym a tym bardziej zadan, jak to bylo niedawno, aby sie wycofaly.
      Pamietam tez dobrze jak Merkel podczas spotkania w Normandii zadala zawieszenia broni na Wschodzie Ukrainy ktory mialo byc, i tak wyraznie powiedziala, juz w poprzednim tygodniu. Banderowcy nie wzieli tego na powaznie probowali masowymi atakami jeszcze wygrac ta wojne. Nie wygrali jej i teraz wrzeszcza o rozejmie.
      Mysle ze Poroszenko przerzekl Merkel rozejm w poprzednim tygodniu i slowa nie dotrzymal. No to wyglada na to ze Rosja dostala od Merkel zielone swiatlo az do interwencji zbrojnej. A conajmniej zolte. Stad te wojska nad granica.
      Poroszenko to wie ze oslony Europy czyli Niemiec nie bedzie mial juz teraz bo rozejmu w poprzednim tygodniu nie zrobil i nagle jest w panice.
      Moze nawet zrobi rozejm jednostronny ale wtedy nie bedzie zadnej interwencji czolgami a sily specjalne wybija szybko banderowcow. To byloby najlepsze rozwiazanie.
      USA napewno z Merkel sie nie zgadza ale nagle, jak diabel z pudelka ma klopoty w Iraqu. I to nie jacys islamisci terrorysci a glownie dowodzi tam general Saddama, zorganizowali ta armie powstancza oficerowie i zolnierze Saddama. Czekali az sie Amis wycofaja i teraz po 10 latach chca wygrac wtedy przegrana wojne. I maja szanse na to.
      I jak wygraja to beda Saddama oficjalnie czcic i co wtedy USA? Jednoznacznie wojne przegrala. A wiec ma zagryche jak cholera wiec z Ukraina i Iraqiem ai przeciw Niemcom to za duzo. I dla USA.
      A Polska? Wazny kraja bo graniczy z Ukraina i wielki przejaciel USA gotowy przeciw Niemcom wystapic aby USA sie przepodobac? I to tez wynika oczywiscie z wlasnyc przekonan Polski.
      Nie ma Polska nagle jakis klopotow? Jak USA w Iraqu? Ma!!! Tasmy jak diabel z pudelka. Mysle ze Sikorskiemu nie w glowie teraz Ukraina, moze jakis stan wojenny w Polsce Tusk wprowadzi? Jednym slowem i tu problemy.

Zobaczymy co bedzie dalej ale ja wiedziec nie bede. Od jutra po poludnia wycieczka z kochanka do niedzieli zadnego netu, TV sa wazniejsze sprawy na tym Swiecie. Zajechac dziewczyne...
      Jak wroce zobacze.

Pozdrowienia
      • ekwiwokacja Re: Oglaszam, ze wiem na 90% co spotka Ukraine 18.06.14, 22:18
        Bardzo rozsadna jest Twoja analiza - nic dodac, nic ujac. :-)
        • eva15 Junta kijowska wbiła klin między USA i EU 18.06.14, 23:14
          Amerykański scenariusz puczu na Ukrainie z niczym się nie liczy, bo nie musi - USA są daleko, ale w scenariuszu EU nie przewidywano masowych mordów, palenia żywcem ludzi w Odessie oraz ataku junty bronią ciężką przeciw własnemu podobno narodowi.

Junta siedzi w rozkroku - ma z jednej strony US-carte blanche, z drugiej jednak coraz większe niezadowolenie EU. W końcu to EU ma zapłacić za to wszystko rachunek (włącznie z rachunkiem za gaz) a nie USA. I to EU, nie USA, jest znów zagrożona ukraińską kradzieżą rosyjskiego gazu za który zapłaciła.
          Jakby złego było mało demokratyczne elyty Kijowa rozkradły w mig kasę EU przeznaczoną na uszczelnianie granicy z Rosją i teraz ponownie jej żądają.
          EU ma przedsmak tego, co ją jeszcze dalej czeka...
          • ekwiwokacja Re: Junta kijowska wbiła klin między USA i EU 19.06.14, 00:37
            Evo, nie mam watpliwosci, ze Amerykanie (politycy z Obama na czele) to bufony, ignoranci, cynicy i uzurpatorzy (poniewaz europejscy politycy - zreszta tez miernota - uwaza USA za jedynych i nieomylnych przywodcow Swiata i "gwaranta demokracji").
            USA leza daleko od Europy (Europa z duza iloscia niewielkich terytorialnie i duzo mniej licznych w obywateli krajow, jest dla nich generalnie abstrakcja), USA nie znaja nazizmu... ani nie maja zadnych nazistowskich trwalych "pamiatek" - to rowniez dla nich abstrakcja. Nazizm w Europie jednak troche trwal i pochlonal wiele istnien ludzkich. Ludzie zyjacy w Europie maja w zwiazku z tym bardziej rozwinieta wrazliwosc na tego rodzaju zjawisko.
            W dzisiejszym swiecie politycy maja znikomy wplyw na jakosc zycia, zatrudnienie czy zadowolenie obywateli kraju, w ktorym sprawiaja wrazenie ze rzadza. Dzis losem ludzi rzadzi finansjera i co i gdzie im sie oplaca produkowac i w ewentualnej ilosci. Pisze o jeszcze do niedawna bogatych panstwach zachodu.
            Strategia UE w stosunku do Ukrainy jest zupelnie inna niz USA. UE szuka rozwiazan gospodarczych, by tanio i blisko produkowac i miec blisko sporego dluznika i kupca jakim bylaby Ukraina, a USA mysla jakby tu posiasc olbrzymie bogactwa Rosji ... izolujac ja i starajac sie ja oslabic!! Ukraina dzisiaj dla kilku cwaniakow amerykanskich, to jak dla psa mucha - ona nie ma nic do zaoferowania co mogloby interesowac USA (oczywiscie poza bazami amerykanskimi morskimi i ladowymi, by byc blizej granic Rosji i by moc ja w jakikolwiek sposob draznic.
            Wielowiekowa historia Rosji, jej kultura i jej duma, sa rzeczami z ktorych kompletnie amerykania nie zdaja sobie sprawy! Mimo roznic w jakosci zycia, to Amerykanie prezentuja sie w stosunku do Rosji, jak pucybut ktory w ciagu dnia znalazl portfel z pieniedzmi poszedl do sklepu kupil sobie cygaro, a nastepnie poszedl do opery na powiedzmy "Jezioro labedzie" bo inni dobrze ubrani tez tam szli!
            UE przy dzisiejszych swoich wielorakich problemach nie ma jeszcze swiadomosci ceny jaka bedzie zmuszona zaplacic za jej nieodpowiedzialnych przedstawicieli (np Ashton i pomijam inne marionetki i przyglupy jak Sikorski)!
            Ukraina dzisiaj to truchlo razem ze swimi oligarchami! Jej prezydent Poroszenko to poziom Walesy bez "Solidarnosci". Nie jestem w stanie przewidziec jak to sie skonczy, ale ani przez moment nie mysle, ze mogloby dobrze...
            :-)
            • ekwiwokacja Evo... 19.06.14, 01:10
              to co napisalem jest tylko znikomym fragmentem moich przemyslen...
              A to co aktualnie dzieje sie na Ukrainie jest barbarzynstwem, wynikajacym z wszelakiej ignorancji, nieodpowiedzialnosci i awanturnictwa wszelkiej masci politykow Ukrainy, UE i USA!!
              Jest dramatem dla olbrzymiej wiekszosci spoleczenstwa Ukrainy i wrazliwej, bezradnej spolecznosci Europy...
              • darekvtb Re: Evo... 19.06.14, 11:17
                amen!
    • jk2007 Re: Oglaszam, ze wiem na 90% co spotka Ukraine 19.06.14, 14:27
      ciekawa analiza
      Евгений Гильбo: Нa Укрaине выживет не бoлее вocьми миллиoнoв челoвек
      nvdaily.ru/info/27459.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka