Dodaj do ulubionych

Kolejna porazka junty.

14.07.14, 16:39
Poroszenko przeprowadzil narade ze swoimi generalami,gdzie zje.bal wszystkich,wrzeszczac ,tupajac nozkami i uzywajac slow,powszechnie uznawanych za nieparlamentarne. Po tym,jak troche uspokoil sie, banderowcy postanowili,ze trzeba zawezic "zone antyterrorystycznej operacji" ,czytaj,ze wycofac sie gdzie sie da i przejsc do obrony.Rowniez postanowili,ze trzeba wzmocnic obrone granicy.Oprocz tego Poroszenko oglosil,ze przed "Ukrobronmasz" zostala postawiona zadacza zrobic wszystko ,co jest mozliwe,zeby zwiekszyc dostawy broni dla ukr.wojsk.Nic o pienjadzach Prosiaczek nie wspominal,a nie moze nie wiedziec,ze kasa jest pusta i dla tego "Ukrobronmasz" wiele zrobic nie moze.
Coz,jak ja przywidywalem,kolejna ofensywa banderowcow skonczyla sie kolejna porazka.
Nadal czekam na wyznaczenie przez Prosiaczka kolejnego terminu ostatecznego zwyciestwa nad separatystami. Wszystkie potrzebne zostali przez banderocow zapomniane.
Obserwuj wątek
    • igor_uk Ta informacja pomoze zrozumiec... 14.07.14, 16:49
      dla czego junta przegrywa:
      "Врaчи Днепрoпетрoвcкa зaявили oб изменении хaрaктерa рaнений yкрaинcких вoенных"
      Кaк cooбщил зaведyющий трaвмaтoлoгичеcким oтделением клиники Ивaн Жердев, еcли в первoе время в бoльницy пocтyпaли пocтрaдaвшие c пyлевыми рaнениями, тo теперь – в ocнoвнoм c рaнениями oт ocкoлкoв. Пo cлoвaм врaчa, рaненые прибывaют в бoльницy «иccеченные, кaк решетo»,
      • igor_uk Banderowcy ,az tak pepi nie sa. 14.07.14, 16:53
        I doskonale zdaja sobie sprawe z tego,ze tu wpakowali sie w pulapke:
        pp.vk.me/c617125/v617125794/118e0/WNygjTg8fvo.jpg
        Jedyne wyjscie - ucieczka.
      • brat_ramzesa dziwne gdyby bylo inaczej 14.07.14, 17:04
        kto zna sytuacje Ukrainy i postaw sztuki wojny wie ze inny scenariusz bylby raczej malo prawdopodobny...w miare jak ukrowojska "czynia postepy" rozrasta sie partyzantka i jest coraz lepiej uzbrojona, na dzis liczy juz grubo ponad 20 tys, widzimy rowniez za zaczynaja kozystac z bardziej wyrafinowanej techniki jak awiacja, tylko w ciagu kilku ostatnich dni na lono Abrahama odeszlo wiecej ukrobojcow niz przez ostatnie tygodnie.
        • igor_uk Mogloby byc inaczej. 14.07.14, 17:12
          Ale banderowcy zbyt dlugo skakali:
          img12.nnm.me/a/f/5/4/e/a896342f6d1451fe7e61afd7f0e.jpg
          A to nie moglo nie skazac sie na ich stan umyslowy.
          Czy slyszales to,co powiedzial Awakow o tym,ze majdan byl zorganizowany przez FSB?
          • brat_ramzesa Re: Mogloby byc inaczej. 14.07.14, 17:30
            Tak, czytalem juz wypwiedz Avakowa,jestem ciekaw kiedy banderowcy obroca sie przeciw obecnej wladzy
          • brat_ramzesa ps 14.07.14, 17:32
            Uwazam za bardzo prawdopodobne uzycie "pancyra" w straceniu "ANa"
            Wczesniej powstancy zadbali by hunta byla slepa czyli zniszczli radary i udowodnic tego bedzie niemozliwym ;)
            • igor_uk Re: ps 14.07.14, 17:40
              AN -26 byl zestrzlony jakas powazna bronia,to fakt.Zbyt wysoko on lecial,na oko sporo powyzej 5000 metrow.To mogla byc bron z przeciwlotniczej jednostki A-1402,ktora opolczency opanowali pod koniec czerwca.Tam byli w dosc dobrym stanie kompleksy "Buk",dla ktorych ten pulap nie jest problemem.
              • 5magna Re: ps 14.07.14, 18:20
                Zestrzelily go Ingneedy napedzane spirytusem z wedzonych kartofli.....
              • pijatyka Re: Tam byli w dobrym stanie kompleksy "BUK" 17.07.14, 21:37
                Chyba te, nie?...

pbs.twimg.com/media/BsxGC7WCUAAFxlg.png

Tym razem napiszę po effcinemu: Igor proszę, napisz coś jeszcze
                • igor_uk Byli w dosc dobrym stanie,pijaczynko. 17.07.14, 21:47
                  5 000 metrow i 10 000 metrow,zbyt duza roznica,oprocz tego opolczency nie maja systemow wczesnego ostrzegania,a bez tego nie mieli szansow namierzyc samolot,lecacy z predkoscia ca 900 km na godzine i na wysokosci ponad 10 000 metrow. Dopoki oni go zlapaliby na swoim radarze,on juz dawno opuscilby zone dzialania "Bukow"
                  "Buki", w dosc dobrym stanie,mogli zestrzelic AN-26,lecacy na pulapie 5 500 -6 000 metrow i z predkoscia ca 550 km na godzine,wykorzystujac tylko wlasny system wykrywania celu,ale nie samolotu.

p.s. pijaczynko,mam nadzieje,ze teraz juz wiesz wszystko w tym temacie.
                  • pijatyka Och, wybacz - zapomniałem, że... 18.07.14, 00:19
                    ...tępy ruski buc wszystko czyta dosłownie i za grosz nie wyczuwa sarkazmu...

No to wprost: nie interesują mnie wasze kolejne krętactwa, żałosny sowku; zbyt otwarcie i radośnie świętowaliście zestrzelenie ukraińskiego transportowca - póki ten nie okazał się malezyjskim samolotem pasażerskim.
                    Przyzwyczaiłem się do tego, że nawet złapani za rękę łżecie w żywe oczy; cóż, może jeszcze pasażerowie - cali i zdrowi - odnajdą się jeszcze np. w Mandżurii, kto wie?...
                    • igor_uk Pijaczynko . 18.07.14, 00:24
                      Jestes tak durna,ze nie zrozumialas nikuja z tego,co napisalem do ciebie.Na twoja dziecieca prowokacje,ktora ty niewiadomo czemu nazwala sarkazmem,ja odpowiedzialem prawdziwym sarkazmem,ale to dla ciebie jest niepojete.

Czy ten AN-26 w ostatecznosci okazal sie malezyjskim samolotem?
                      www.youtube.com/watch?v=_M9gyq3Zn30
                      Trzy dni czekales,zeby otkryc prawde .
                      A teraz ,szowinistyczna swinia,umyj zabki,wyplucz paszcze sokiem z cytryny,zeby czosnkiem tak od ciebie nie jechalo i przytul sie do podusi.
    • kzet69 Re: Kolejna porazka junty. 14.07.14, 18:23
      1igor-uk napisał(a):

> Poroszenko przeprowadzil narade ze swoimi generalami,gdzie zje.bal wszystkich,
      > wrzeszczac ,tupajac nozkami i uzywajac slow,powszechnie uznawanych za nieparlam
      > entarne. Po tym,jak troche uspokoil sie, banderowcy postanowili,ze trzeba zawez
      > ic "zone antyterrorystycznej operacji" ,czytaj,ze wycofac sie gdzie sie da i p
      > rzejsc do obrony."

Pytanie do oficera prowadzącego igora: czemu Panie Oficerze torturuje Pan polskie forum takim agentem - przygłupem?????
      • boavista4 Re: panie Kzet 14.07.14, 19:00
        personalne uwagi trzzymaj pan dla siebie.
        • igor_uk Bracie... 14.07.14, 19:01
          To kaprysna dziewczynka Zuzia,ona nie moze po innemu.
        • kzet69 Re: panie Kzet 14.07.14, 19:05
          Boavista to ty jesteś oficerem prowadzącym igora???? To proponuje jak najszybciej wymienić go na nowszy model, igorowa, matrixowa propaganda w Polsce powoduje jedynie plucie ze śmiechu w monitor
          • igor_uk Zuzia. 14.07.14, 19:12
            Twoja piaskownica,to jeszcze nie cala Polska.Smiem twierdzic,ze twoja piaskownica znajduje sie w internacie dla dzieci specialnej troski.
    • marko125 A tymczasem Putinek 14.07.14, 18:59
      wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjski-msz-zapraszamy-obserwatorow-obwe-na-granice-z-ukraina/x8lp3
      Hehehe nie będzie już tajemniczych konwojów do Ługańska :)
      • igor_uk Genialne posuniecie Putina. 14.07.14, 19:03
        Otwartosc,gotowosc do wspolpracy z miedzynorodowymi organizacjami,to jest to.
        • marko125 Re: Genialne posuniecie Putina. 14.07.14, 19:04
          Niech tylko wspólnie dobrze uszczelnią granicę to Noworosja jeszcze szybciej padnie.
          • igor_uk Mareczek,Michnik ciebie wywali. 14.07.14, 19:11
            Przeciez ty caly czas piszesz o tym,ze zadnej pomocy od strony Rosji nie ma dla Noworosji,a tym razem piszesz calkiem co innego.
            Czy nie zdaza sie tobie tak,ze probujez wysikac sie,a srasz w gacie? Wszystko wskazuje na to,ze robisz to regularnie.
            • marko125 Re: Mareczek,Michnik ciebie wywali. 14.07.14, 19:15
              Czytaj uważnie pisałem wielokrotnie, że może jakaś symboliczna jest. Ale to już przeszłość.
              • igor_uk Ha,ha. 14.07.14, 19:18
                mareczek,jestes glupszy nawet od zuzi 69.Ty nie rozumiesz nic .Twoi tylko 30% jeszcze nikt nie przebil na forum.Michnik naprawde wywala kase w bloto,zatrudniajac ciebie.
                • igor_uk mareczek. 14.07.14, 19:24
                  Na sasiednim watku ty,pod nickiem indeed4,piszesz o tym,ze Poroszenko zaapelowal do Rady Europy,zeby ona powstrzymala Rosje.Ty tam cos wspominasz o tym,ze on prosi "o wydanie opinii w sprawie nielegalnego przepływu ciężkiego sprzętu wojskowego przez rosyjsko-ukraińską granicę i w sprawie ataku rosyjskich żołnierzy na ukraińskie pozycje wojskowe."
                  Powiedz ,mareczek ty nasz wielonickowy,czemu w jednym watku piszesz jedno,a w drugim cos calkiem innego?
                  Mam do ciebie jeszcze jedno pytanie:
                  -czy po kazdemu sikaniu musisz zmieniac portki?
                  • marko125 Re: mareczek. 14.07.14, 19:28
                    Ja nie piszę pod nickiem Indeed. Ja piszę teraz tylko i wyłącznie pod jednym nickiem.
                    • igor_uk Zostaw te bajki. 14.07.14, 19:30
                      Lepiej odpowiedz,dla czego jestes tak nerwowy? I czemu nazywasz mnie komuchem?
                      forum.gazeta.pl/forum/w,50,151986143,151990037,Won_komusze_scierwo_bt_.html
                      • marko125 Re: Zostaw te bajki. 14.07.14, 19:33
                        Igorku mój drogi ja pod Twoim adresem nie wypisywałem żadnych wyzwisk. Serio daj spokój nie pisze pod tym nickiem.
                        • igor_uk Re: Zostaw te bajki. 14.07.14, 19:39
                          Ale to niemozliwie,zeby na forum bylo dwa tak samo glupich czlowieka:-)
                          • adamusb Re: Zostaw te bajki. 14.07.14, 23:38
                            Fakt, niemożliwe, ciebie pacynko w głupocie nikt nie przebije.
                            • igor_uk Sorry,adamek z USB, 14.07.14, 23:44
                              zapomnialem o tobie .
    • igor_uk Junta w panice:-) 14.07.14, 19:28
      Лyгaнcкие террoриcты coздaют coбcтвенный вoеннo-прoмышленный кoмплекc

Lugansk i Donieck posiadaja dosc powazny przemysl i przy pomocy Rosji wkrotce beda produkowac bron w ogromnych ilosciach .Moze i Polska kupi cos od Noworosji.Bo Polska nie potrafi nic obecnie wyprodukowac:-)
      • kzet69 Re: Junta w panice:-) 14.07.14, 19:32
        www.cda.pl/video/6468893/Matrix-online-caly-film-lektor-PL
        • igor_uk Zuzia,ucz jezyki obce. 14.07.14, 19:42
          Bajeczki, w przekladzie na polski ,tobie nie pomoga w zyciu.
          Zalinkowalem prorzadowy portal,finansowany przez jednego z ukrainskich oligarchow i to w nim pisze sie o tym,na co ja wskazalem.To nie moj matrix,to twoja glupota.
          • kzet69 Re: Zuzia,ucz jezyki obce. 14.07.14, 19:50
            zalinkowałeś facebookowe sny jednego z ługańskich terrorystów cytowane przez ukraiński dziennik
            • 5magna Re: Zuzia,ucz jezyki obce. 14.07.14, 19:58
              Zuzia zaliczyla wiele jezykow ale to bylo dawno. Ostatni to byl krowi......
    • igor_uk Zostalo otwarto bezposrednie pollaczenie... 14.07.14, 22:08
      kolejowe Doniecka i Rosji wykorzystujace nieuzywane od czasow radzieskich tory.Zaczyna kursowc pociag pasazerski ,chyba i towarowe rowniez beda jezdzic.
      Przygotowuje sie otwarcie polacznie Luganska z Rosja.Cos nie udaje sie,wbrew temu,co tu twierdzi mareczek wielonickowy,odciac Noworosje od Rosji.
      • eva15 Re: Zostalo otwarto bezposrednie pollaczenie... 14.07.14, 22:13
        A tak swoją drogą - co na to wszystko doradcy CIA siedzący w Kijowie? Jak oni działają... Coś marnie się spisują.
        • igor_uk Re: Zostalo otwarto bezposrednie pollaczenie... 14.07.14, 22:17
          Oni tylko potrafia narzekac,ze GRU jest lepsze:-)

www.foreignpolicy.com/articles/2014/07/07/putins_secret_weapon_military_intelligence_gru_ukraine
          • marko125 Hahah 14.07.14, 23:29
            Ale po co ? Niebawem padnie Ługańsk a pozniej Donieck i Noworosja przejdzie do historii. Kijów zrobi to siłą albo poprzez negocjacje by separatyści złożyli broń. I tyle.
            • igor_uk Mareczek. 14.07.14, 23:35
              Nie wazno,co napisales,kolejna bzdura.Ale watek podbiles,a co jeszcze o ciebie potrzebuje?
              • marko125 Re: Mareczek. 14.07.14, 23:40
                Igorek serio to ja nie wiem jak Ty przeżyjesz upadek Ługańska i Doniecka i to, że nie ma żadnego planu Putina. Ale mam nadzieję, że nię będą musieli Cię doprowadzać do jako-takiego stanu medykamentami. Tak więc powoli oswajaj się już z tą myślą. Będziesz potem mniej nerwowy. I tutaj naprawdę nie pomoga mityczne odziały, mityczne połączenia kolejowe, Osetia Południowa. Choć jak to mówią nadzieja umiera ostatnia...
                • igor_uk Wiesz,mareczek. 14.07.14, 23:47
                  Twoj problem polega w tym,ze ja doskonale wiem co ty robisz.Ty draznisz mnie i wiem dla czego.ja wykazalem twoja glupote i nikczemnosc i ty w ten sposob mscisz sie na mnie.Ale zle trafiles,ty dla mnie jestes tylko kolejnym glupkiem,skaczacym kolo moich stop i niczym wiecej.jak by popatrzyles na lewo i prawo,to zauwazylbys,ze skaczesz nie sam.
          • eva15 Re: Zostalo otwarto bezposrednie pollaczenie... 14.07.14, 23:38
            Uważam tę histerię za lekko przesadzoną, ale OK, niech się boją, tak jest lepiej...

"Rosja nigdy nie jest ani tak słaba, ani tak silna jak się wydaje"
            • igor_uk Wrog zastraszony, 14.07.14, 23:48
              wrog zwyciezony:-)
              • eva15 Re: Wrog zastraszony, 14.07.14, 23:58
                :-))) Oby taksię stało !
    • romrus Nowy kontrolery lotow w Doniecku 15.07.14, 00:08
      pp.vk.me/c613520/v613520428/199e9/oOB3tjkkcqw.jpg
      • pijatyka Spisały się dziś chłopaki, nie?... 18.07.14, 00:08

• romrus Nowy ukrainski czolgi Bulat-M 15.07.14, 00:13
      Pala sie nawet lepiej, niz stary.
      ic.pics.livejournal.com/andrei_bt/18425682/207337/207337_900.jpg
      • igor_uk Re: Nowy ukrainski czolgi Bulat-M 15.07.14, 00:25
        To fakt,Bulaty im nie udali sie.Kiedys w Charkowie bylo najlepsze w ZSRR biuro konstrukcyjne ,projektujace czolgi.Tamze byla ogromna fabryka,produkujaca czolgi,jak swieze buleczki.W Kremenczugie byla rowniez potezna fabryka,produkujaca czolgi i rowniez czas przeszly.Wszystko ukry prosrali za lata niezaleznosci,a winni temu moskale.
        • xavras_wyzhryn Re: Nowy ukrainski czolgi Bulat-M 18.07.14, 00:30
          Jak tak Ukraińcy wszystko zmarnowali, to czemu skamlecie, że bez ukraińskich silników modernizacja waszej armii leży i kwiczy?
          • igor_uk Kolejny znafca. 18.07.14, 00:53
            Gdzie wy bierzecie sie? Zeby chociazby cos wiedzieli w temacie.
    • grba BUK 17.07.14, 22:00
      BUK ma zasięg do 18 kilometrów, służy do zwalczania celów manewrujących i tych celów może być jednocześnie 22.

Ustalono, że PZRK ma zasięg z ogromnym zapasem 5 kilometrów, dołożyli do tego ok. 1,5 km i w ten sposób był zakaz latania na wysokości poniżej ok. 6,5 km. A tu mamy cel niemanewujący, lecący na krechę...

Z doświadczenia wiem, że niedługo dowiemy się skąd została rakieta wystrzelona, jaki był jej cel, usłyszymy zapis rozmów operatorów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka