1-igor.uk 22.08.14, 11:44 Konwoj ,w asyscie sil opolczenia,ruszyl w kierunku Luganska. Bedzie tam najpozniej za 2 godziny. To dobra decyzja,starcze cyrku,ktory urzadzila junta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1-igor.uk Re: MSZ Rosji- "dalej zwlekac nie bedziemy". 22.08.14, 11:48 www.mid.ru/brp_4.nsf/newsline/9BACEA6220212D7544257D3C0029BDF9 Ситyaция c беcкoнечными иcкyccтвенными зaтяжкaми решения вoпрoca o нaчaле дocтaвки рoccийcкoгo гyмaнитaрнoгo грyзa в рaйoны Югo-Вocтoкa Укрaины cтaлa нетерпимoй. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: MSZ Rosji- "dalej zwlekac nie bedziemy". 22.08.14, 11:49 A gazeta juz trabi na lewo i prawo ze nie bylo pozwolenia by wiechal konwoj na teren Ukrainy. Miedzynarodowy Czerony Krzyz prowadzil pertraktacje i pozwolenie wbrew twierdzenim gazety uzyskal. _______________________________________________________________ Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Nie-tak. 22.08.14, 11:53 W tej chwile to juz nie jest wazno.Junta pokazala swiatu,ze nie jest zainteresowana w tym,zeby ludzi na wschodzie Ukrainy dostali pomoc.Pizdzenie polsko-jezycznej prasy nie ma zadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: MSZ Rosji- "dalej zwlekac nie bedziemy". 22.08.14, 12:04 Wbrew twierdzeniom gazety niezawlaszone media na Zachodzie pisza tak: Cytat: Der Konvoi wird von 35 Mitarbeitern des Roten Kreuzes begleitet, die für die Verteilung der Hilfsgüter sorgen sollen. Nach russischen Angaben haben die Lkw Wasser, Babynahrung und andere humanitäre Güter geladen. Die ukrainische Regierung hatte die Fahrzeugkolonne mit der Begründung aufgehalten, Russland könne den Konvoi als Deckmantel für eine Intervention nutzen. Am Wochenende hatte die Regierung den Konvoi dann prinzipiell als humanitäre Hilfe anerkannt. Mitarbeitern = pracownicy des Roten Kreuzes = czerwonego krzyza begleitet = towarzyszy Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Oczywiscie,ze tak i jest. 22.08.14, 12:08 Przestawiciele CK eskortuja konwoj. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Bez eskorty 22.08.14, 13:41 Nie eskortuja, bo jest zbyt niebezpiecznie Jak zareaguje Rosja, jesli Junta zacznie strzelac do konwoju? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Bez eskorty 22.08.14, 13:44 eva15 napisała: > Nie eskortuja, bo jest zbyt niebezpiecznie > > > Jak zareaguje Rosja, jesli Junta zacznie strzelac do konwoju? --------------------------- Nie sadze zeby tego wladze Rosji nie wzieli pod uwage. www.wiwo.de/politik/ausland/100-prozent-grupp-wladimir-putin-ist-kein-kriegstreiber/10346560.html _______________________________________________________________ Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bez eskorty 22.08.14, 13:48 Oczywiscie, ze wziely, dlatego sie zastanawiam, co w razie czego zrobia. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Bez eskorty 22.08.14, 13:54 eva15 napisała: > Oczywiscie, ze wziely, dlatego sie zastanawiam, co w razie czego zrobia. --------------------------- Bez ubespieczenia i zabespieczenia konwoju nie poczynili tego kroku, badz sobie pewna. Na pewno juncie kijowsko-amerykanskiej byly przeslane odpowiednie przeslanki. _______________________________________________________________ Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bez eskorty 22.08.14, 14:20 To na pewno. ja zastanawiam sie tylko, czy nie znajda sie jacys idioci wsrod banderowcow i nie ostrzelaja konwoju na wlasna reke. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Re: Ewa,to Ciebie powinno zainteresowac. 22.08.14, 14:23 ria.ru/world/20140822/1020999787.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa,to Ciebie powinno zainteresowac. 22.08.14, 14:28 Madrze zrobili, robia co moga, by zabezpieczyc konwoj. Ale i tak jakies odmorozki banderowskie moga (bez zgody Kijowa) zaatakowac konwoj. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Re: Ewa,to Ciebie powinno zainteresowac. 22.08.14, 14:32 Tacy beda po prostu zniszczone,a konwoj bedzie jechac dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa,to Ciebie powinno zainteresowac. 22.08.14, 14:34 Gorzej bedzie, jesli USA uznaja, ze to ostatnia dobra okazaja, by wciagnac wreszcie Rosje do wojny na Ukrainie i zrobia jakas wieksza prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Ewa,to Ciebie powinno zainteresowac. 22.08.14, 14:36 Ameryka ledwo zipi i ma u siebie wielkie problemy. Snucie nowego punktu zapalnego by podejsc i rozebrac Turcje, Iran, Syrie zaimuje im wiecej czasu jak Ukraina. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Ewa,to Ciebie powinno zainteresowac. 22.08.14, 14:38 Odnosze wrazenie ze Ami Ukraine fallengelassen i nie maja juz interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa,to Ciebie powinno zainteresowac. 22.08.14, 14:40 USA jeszcze nigdy nie wylazly dobrowolnie z danego kraju, do ktorego wlazyl. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Ewa,to Ciebie powinno zainteresowac. 22.08.14, 14:45 Dokładnie. Z Ukrainy też już nie wyjdą. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 po polsku brzmi lepiej...:)! 22.08.14, 14:48 USA jeszcze nigdy nie wylazly dobrowolnie z danego kraju, do ktorego wlazly...! powoli, poznajemy , rodowody...:)! eva15 napisała: > USA jeszcze nigdy nie wylazly dobrowolnie z danego kraju, do ktorego wlazyl. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: po polsku brzmi lepiej...:)! 22.08.14, 14:54 gobo2 Nie dziw sie, jak sie szybko cos pisze robi sie bledy i nie zastanawia sie nad zasadami pisania. W Niemczech w zdaniach podrzednych przy pewnych wyrazach (nie chce mi sie szukac polskiego znaczenia) czasowniki pisze sie na koncu. Ja tez pisze je czesto na koncu z przyzwyczajenia jak i stosowania niemieckiej pisowni i co w tym dziwnego? Zdanie jest zrozumiale i wie sie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk nie-tak. 22.08.14, 14:57 To nieudany geniusz,ktory chcialby zablysnac na forum,ale jemu nie udalo sie.Dlatego czepia sie mnie i Ewy.Nie wart uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 Re: po polsku brzmi lepiej...:)! 22.08.14, 15:25 masz racje, tyle tylko, ze jak sie pisze szybko, to pisze sie uzywalac polskiej skladni zadan, a nie innych ...takze odmian...:)! jest intuacyjna wrazliwosc jezykowa,prawdopodobnie wyssana z mlekiem matki, ktora odroznia orginal, od podrobki....:)! nie-tak napisała: > gobo2 > Nie dziw sie, jak sie szybko cos pisze robi sie bledy i nie zastanawia sie nad > zasadami pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk payatzyk numer dwa. 22.08.14, 15:35 Zwykla przestanowka liter,ktora zdarza sie kazdemu.Nic wiecej,ale dla czlowieka pozbawionego wyobrazni,to zbyt trudne: Ewa napisala : wlazyl . Takiego slowa nie ma w jezyku polskim i nie ma mowy o zadnej odmianie. Powinno byc: wlazly. I wlasnie tak chciala napisac Ewa,ale dopuscila zwykla przestanowke liter,ktora przy pisaniu na komputerze zdarza sie bardzo czesto. Udowodniles to,ze jestes podrobka.Bo oryginal nigdy nie napisalby,ze slowo "wlazyl" jest zla odmiana . Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: po polsku brzmi lepiej...:)! 22.08.14, 20:13 gobo2 napisał(a): > masz racje, tyle tylko, ze jak sie pisze szybko, to pisze sie uzywalac polskiej > skladni zadan, a nie innych ...takze odmian...:)! > jest intuacyjna wrazliwosc jezykowa,prawdopodobnie wyssana z mlekiem matki, kto > ra odroznia > orginal, od podrobki....:)! --------------------- Nie wszyscy tu piszacy na forum konczyli polskie szkoly, nawet ich nie rozpoczynali, inni od dlugich lat mieszkaja poza granicami Polski, rozmawiaja jezykiem tubylcow i ta skladnia zdania inaczej wyglada jak polska. Wyjedz, wrosnij w spoleczenstwo, naucz sie jezyka uzywanego na codzien wtedy dowiesz sie ze to inaczej wyglada jak tu nam piszesz. Wiec wiecej zrozumienia jak i tolerancji dla innych. _______________________________________________________________ Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: po polsku brzmi lepiej...:)! 22.08.14, 15:37 Nie chodzi o miejsce czasownika, tylko o to, ze polknelam jedna litere -" y", i gluptasinski ma teraz "powazny temat". Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 to mozesz sie poprawic..? 22.08.14, 15:46 eva15 napisała: > USA jeszcze nigdy nie wylazly dobrowolnie z danego kraju, do ktorego wlazyl. eva15 napisała: > Nie chodzi o miejsce czasownika, tylko o to, ze polknelam jedna litere -" y",(...) Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Pajatzyk numer dwa. 22.08.14, 15:50 Zacznij od siebie i popraw to,co nabazgrales w swoim watku. p.s. przypominam - nazwiska i nazwy miast piszemy z duzej litery.Jako przyklad: Putin,Kijow. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Ewa,to on jest jeszcze glupszy. 22.08.14, 15:48 Niz ja sadzilem.Do tego ten "straznik" poprawnej ortografii nie wie,jak pisac nazwiska i nazwy miast. forum.gazeta.pl/forum/w,50,153159463,153159463,ciekawa_triada_.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa,to on jest jeszcze glupszy. 22.08.14, 15:53 Glupiec bierze sie za nauke polskiego i to akurat mnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 po polsku brzmi lepiej...:)! 22.08.14, 16:01 Glupiec bierze sie za nauke polskiego i to akurat za mnie:-)? eva15 napisała: > Glupiec bierze sie za nauke polskiego i to akurat mnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: po polsku brzmi lepiej...:)! 22.08.14, 17:37 Owszem możesz się wziąć za naukę polskiego co najwyżej za mnie, bo akurat mnie nie potrzebujesz uczyć. Zęby bolą od tego twojego "polskiego" Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 to mozesz sie poprawic...? 22.08.14, 17:57 eva15 napisała: > USA jeszcze nigdy nie wylazly dobrowolnie z danego kraju, do ktorego wlazyl. eva15 napisała: > Owszem możesz się wziąć za naukę polskiego co najwyżej za mnie, bo ak > urat mnie nie potrzebujesz uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: to mozesz sie poprawic...? 22.08.14, 18:20 Odmorozku, Igor-Rosjanin już wyjaśnił, w czym rzecz. Skoro do ciebie nie dotarło, to idź na dodatkową lekcję polskiego do Igora, ja nie mam cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 to mozesz sie poprawic...? 22.08.14, 18:39 ja mam cierpliwosc,dlatego bede pytal... mozesz sie poprawic...? eva15 napisała: > Glupiec bierze sie za nauke polskiego i to akurat mnie:-) eva15 napisała: > USA jeszcze nigdy nie wylazly dobrowolnie z danego kraju, do ktorego wlazyl. eva15 napisała: (...) ja nie mam cierpliwości. (.../)| Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Re: Ewa,to on jest jeszcze glupszy. 22.08.14, 16:04 Przy tym nie zauwazyl przyglup tego,co nat ja,Rosjanin z pochodzenia,zauwazyl od razu.Ze nie chodzilo o zla odmiane.Jak by ten payatzyk zostanowial sie na tym co ty napisala,to nie wyskoczylby z ta durnowata uwaga. Mnie rowniez doczepil sie tego,ze ja pisze o sprzecznych informacjach z Kijowa .na dowod tego,ze ja nie mam racji,wkleeil tekst,z ktorego wynika,ze jeden z osrodkow wlady w kijowie cos twierdzi i to jego zdaniem,cos ma udowodnic. A co mowi Lysienko,ten przyglup nie wie i wiedziec nie moze . Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 ewa ,rycerz w twojej obronie, stawil sie ...:)! 22.08.14, 16:22 rosjanin z pochodzenia ....! rzuca przyglupami i zauwaza od razu...! 1-igor.uk napisał(a): > Przy tym nie zauwazyl przyglup tego,co nat ja,Rosjanin z pochodzenia,zauwazyl o > d razu.(...) Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Ewa,Stany moga wiele czego chciec, 22.08.14, 14:48 ale to na miejscu musi ktos wykonac ich zamiary.Posluchaj,z kim Ameykanie musza wspolpracowac: voicesevas.ru/news/yugo-vostok/3956-zapis-peregovorov-ukrainskih-karateley.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa,Stany moga wiele czego chciec, 22.08.14, 15:35 nie mam teraz dzwieku, poslucham wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa,Stany moga wiele czego chciec, 22.08.14, 17:56 obejrzałam, zupełna makabra. Jednak Amsi nie mają odwagi dać banderowcom nowoczesnego sprzętu do naprowadzania, zresztą pewnie nie umieli by obsłużyć. -- Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk I wlasnie o to mnie caly czas chodzi. 22.08.14, 18:07 Sprzet to nie wszystko,potrzebni sa ludzi. Ci barany nie potrafia obslugiwac najprostszy sprzet. Amerykanie nie dadza nic nowoczesnego jeszcze i z innego powodu.On bardzo szybko okaze sie w rekach opolczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: I wlasnie o to mnie caly czas chodzi. 22.08.14, 18:10 A jakie to ma znaczenie skoro opołczenie będzie niebawem składać broń ? Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Nie ,mareczek,nie tak predko. 22.08.14, 18:28 Najpierw musza zdobyc Kijow i Lwow. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Nie ,mareczek,nie tak predko. 22.08.14, 18:32 Najpierw niech przejmą chociaż DRL i ŁRL w całości i wywalą wojska Junty z tych obwodów. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: I wlasnie o to mnie caly czas chodzi. 22.08.14, 18:18 To prawda, a Ruskie szybko podszkolą opołczeńców, jak taki sprzęt obsługiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Re: I wlasnie o to mnie caly czas chodzi. 22.08.14, 18:30 Opolczency sami potrafia obslugiwac najbardziej skomplikowany sprzet.Tam mnostwo weteranow radzieckiej armii. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: I wlasnie o to mnie caly czas chodzi. 22.08.14, 18:35 Oj, Igor, Igor, armia radziecka nie miała 25 lat temu takiego sprzętu, jaki teraz jest. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Wbrew pozoram nie wiele zmienilo sie, 22.08.14, 18:42 pod wzgledem obslugiwania sprzetu.To po pierwszych,Ewa.A po drugich ,czlowiek myslacy i znajacy sie na rzeczy,bardzo szybko oswaja obsluge nowych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Wbrew pozoram nie wiele zmienilo sie, 22.08.14, 18:49 Nie przesadzaj, dzisiejszy sprzęt to skomplikowana elektronika. Nikt, kto 25 lat temu służył w armii radzieckiej i potem już był tylko w cywilu, nie będzie umiał od razu bez żadnegop przygotowania obslużyć takiego sprzątu. Nie przekonuj mnie, bo i tak Ci się nie uda:-) Wiem, że armia radziecka była potężna i niezwyciężona:-) ale bez jaj... Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Re: Wbrew pozoram nie wiele zmienilo sie, 22.08.14, 18:57 Komputer pokladowy byl juz na statku kosmicznym "Wostok" z Gagarinem na pokladzie .I to komputer sterowal calym lotem. Ale nie o to chodzi,Ewa.Sprzet wojskowy konstruuje sie tak,zeby przeszkolenie odbywalo sie,jak najszybciej,dlatego obsluga sprzetu z przed 20 lat nie wiele rozni sie od sprzetu dzisiejszego.Chociaz sam sprzet stal o wiele bardziej skomplikowany.Oprocz tego nie zwrocilas uwage na te slowa: "A po drugich ,czlowiek myslacy i znajacy sie na rzeczy,bardzo szybko oswaja obsluge nowych rzeczy. " W opolczenie ida tylko tacy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Bez eskorty 22.08.14, 14:13 www.nzz.ch/international/erste-lastwagen-passieren-grenzlinie-1.18368354 Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Wolfgang Grupp napisał prawdę 22.08.14, 18:08 nazywając Poslkę i Pribałtykę paranoikami. Nie ma racji co do Węgier, no ale nie musi znać wszystkich szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Bez eskorty 22.08.14, 13:48 Wyrazi wielkie ubolewaniel. Na nic więcej nie stać tego pseudo mocarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Ewa,a jaki sens? 22.08.14, 14:14 Jaki cel moze przesladowac junta,zeby ostrzelac konwoj? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa,a jaki sens? 22.08.14, 14:18 A jaki sens mialo zestrzelenie samolotu? Zwala na opolczencow, choc to kompletna bzdura, bo opolczency ochraniaja konwoj. Tak serio - nie sadze, by Kijow dal taki rozkaz, az tak glupi nie jest. Ale to wie, czy az tak glupi nie sa jacys banderowcy pod Luganskiem i Donieckiem... Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk W tym przypadku w to nikt nie uwierzy. 22.08.14, 14:21 Banderowcy glupi sa,ale nie az do takiego stopnia . Zestrzelenie samolotu bylo genialnym pomyslem sluzb specjalnych USA,tylko wykonanie banderowcow okazalo sie fatalne . Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 wymoc na rosji, oficjalna interwencje 22.08.14, 14:25 przeciez, o to chodzi, od czterech miesiecy...! jak gradobicie miast, nie odnosi skutkow, to co pozostaje...? 1-igor.uk napisał(a): > Jaki cel moze przesladowac junta,zeby ostrzelac konwoj? Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk To bedzie samoboj. 22.08.14, 14:26 Taki sam,jak i atak na Krym.Swiat tego nie kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: To bedzie samoboj. 22.08.14, 14:29 Jestem pewien, że jakby rozwalili ten konwój to Ławrow wyraził by mocne ubolwanie. I na tym by się skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: To bedzie samoboj. 22.08.14, 14:34 marko125 napisał: > Jestem pewien, że jakby rozwalili ten konwój to Ławrow wyraził by mocne ubolwan > ie. I na tym by się skończyło. -------------------- Bzdury piszesz, przed wizyta naszej pani kijowsko-amerykanska junta nie moze pozwolic sobie na takie wybryki. Poroszenko obiecuje sobie wiele, nawet powoluje sie na plan Marshall'a dla Ukrainy. Gdyby on wiedzial czym byl ten plan dla Niemiec nigdy by nie zawarl paktu z Amis, a moze wie i przez to zaprasza nasza pania z wielkim oczekiwaniem? _______________________________________________________________ Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk mareczek. 22.08.14, 14:45 na razie nic nie pisz,bo watek i tak na gorze listy. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: wymoc na rosji, oficjalna interwencje 22.08.14, 14:28 Nic. Rosja nigdy nie ośmieli się najechać zbrojnie Ukrainy. Chocby w Donbasie ginęło tys ludzi dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
pradinozaur Jest to bezprawne wtargnięcie na obce terytorium 22.08.14, 12:05 nc. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Co ty powiesz,jaszczurku? 22.08.14, 12:07 LNR wyrazila nie tylko zgode a i zapewnila bezpieczenstwo przejazdu konwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
dupeteczek Re: MSZ Rosji- "dalej zwlekac nie bedziemy". 22.08.14, 12:13 Ruscy zachowują się na wschodzie Ukrainy jak w okupowanym kraju:/ Typowy dla kacapstwa brak poszanowania granic i prawa międzynarodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Pisalem, ze konwoj wjedzie w kazdym razie... 22.08.14, 12:26 ...za zgoda kijowskich oszolomow czy bez. Wszyscy pozory byli zachowani, Chochlam byla dana mozliwosc zachowac sie po ludzsku, sprawdzic konwoj i go wpuscic, a w taki sposob zachowac twarz. Teraz nawet juz Cz.Krzyz i kraje zachodni maja palantow dosyc. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Spadaj, zalosny trollu. b/t 22.08.14, 12:33 sromnarus napisał: > romrus napisał: > > > sromnarus > > Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Wideo: konwoj wjechal na teren Noworosji 22.08.14, 12:47 www.youtube.com/watch?v=6dBUNAF4wiM Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Wideo: konwoj wjechal na teren Noworosji 22.08.14, 12:55 "Pieknie" by Poroszenko wygladal gdyby nie przepuscil humanitarnej pomocy dla Ukraincow przed wizyta Kanclerz Merkel w Kijowie. Jakos dzienie ze propagandowki nie zdaja sobie z tego sprawy i dalej tumania czytelnikow. Jak mozna ufac takim mediom? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Wideo: konwoj wjechal na teren Noworosji 22.08.14, 13:09 nie-tak napisała: > "Pieknie" by Poroszenko wygladal gdyby nie przepuscil humanitarnej pomocy dla U > kraincow przed wizyta Kanclerz Merkel w Kijowie. Jakos dzienie ze propagandowki > nie zdaja sobie z tego sprawy i dalej tumania czytelnikow. Jak mozna ufac taki > m mediom? Nie ma ani zgody, ani gwarancji bespieczenstwa ze strony Kijowa. Konwoj pojechal i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Wideo: konwoj wjechal na teren Noworosji 22.08.14, 13:38 Romrus jak dotad czyta sie sprzeczne wiadomosci jesli chodzi o pozwolenie, poczekajmy pare dni dowiemy sie odrobine prawdy. Czym kijowsko-amerykanska junta doznaje wielkich strat tym wiekszy krzyk na forum swiat przeciw Rosji. www.zerohedge.com/news/2014-08-21/council-foreign-relations-ukraine-crisis-west%E2%80%99s-%E2%80%93-not-putin%E2%80%99s-%E2%80%93-fault Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Bardzo trzezwa ocena sytuacji 22.08.14, 18:03 nie-tak napisała: > rel="nofollow">www.zerohedge.com/news/2014-08-21/council-foreign-relations-ukraine-crisis-west%E2%80%99s-%E2%80%93-not-putin%E2%80%99s-%E2%80%93-fault > Zeby tylko jeszcze decydenci w usranskim knesecie potrafili czytac ... Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 jak zwykle rosja tworzy fakty, reszta, tylko 22.08.14, 14:04 reaguje....! jutro spotkanie merkel-poroszenko.. cokolwiek powiedza, i tak, juz jest nieaktualne...:)! 1-igor.uk napisał(a): > Konwoj ,w asyscie sil opolczenia,ruszyl w kierunku Luganska. Bedzie tam najpoz > niej za 2 godziny.(...) Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Sprzeczne informacje z Kijowa. 22.08.14, 14:19 Wyraznie widac,ze jednego osrodku wladzy w Kojwie nie ma. Administracja Prosiaczka swoje,Awakow swoje,banderowcy swoje.jedni twierda,ze zgoda na knwoj jest,inni ,ze nie ma.MSZ Rosji w tm przypadku postapilo tak,jak powinno-zadbalo o potrzebujacych.A przyglupy,udajace wladzy Ukrainy,niech walcza miedzy soba. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Sprzeczne informacje z Kijowa. 22.08.14, 14:24 Wlasnie, Igor tak wyczytuje sie z mediow, jedni pisza tak drudzy inyczej, gdzie lezy prawda? Dowiemy sie za pare dni. W kazdym badz razie po rozbieznosci zdan kijowsko-amerykanskiej junty widzi sie roznorodnosc decyzji jak i zdan, co to oznacza? Wielka walka o wlasne stolki a nie o ludnosc Ukrainy. Notabene, dziwne zachowanie gazety wobec faktu, nie sadzisz? Brak grozb i krzyku pod adresem humanitarnego konwoju. _______________________________________________________________ Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Re: Sprzeczne informacje z Kijowa. 22.08.14, 14:31 Zgadza sie,nie-tak,nawet w Polsce dosc wstrzemiezliwie o tym pisza.W sumie tylko informuja,bez histerii. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 bzdruki gadasz jednocyferkowy...:) 22.08.14, 14:37 en.itar-tass.com/world/746263 KIEV, August 22./ITAR-TASS/. Ukrainian military will not use air force aircraft against the Russian convoy carrying relief supplies which entered Ukraine on Friday, head of Ukraine's Security Service Valentin Nalivaichenko told reporters on Friday. "No, we won't use aviation against them," Nalivaichenko said. Kiev will inform the International Committee of the Red Cross about the situation with the convoy, he said adding that Ukraine could not stop the convoy as it was moving through the militia-controlled territory. 1-igor.uk napisał(a): > Wyraznie widac,ze jednego osrodku wladzy w Kojwie nie ma.(...) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: bzdruki gadasz jednocyferkowy...:) 22.08.14, 14:46 gobo2 przynajmniej jedna pozytywna wiadomosc z Kijowa, oby dotrzymali swojego slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Ahahaha:-) 22.08.14, 14:52 gobo2 napisał(a): > en.itar-tass.com/world/746263 > KIEV, August 22./ITAR-TASS/. Ukrainian military will not use air force aircraft > against the Russian convoy > "No, we won't use aviation against them," Nalivaichenko said. Oczewiscie ze nie beda wiecej uzywac lotnictwa, przedwczoraj z dymem poszlo 2 smiglowcy oraz SU-24:-) Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk A ty znow zabral sie za moi pieta? 22.08.14, 14:55 Wyzej nie siegasz? Czy zrozumiales chociazby cos z tego,co pisze?I co ma twoj link udowodnic,oprocz twojej glupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 to , ze piszesz fatmasfagorie 22.08.14, 15:06 en.wikipedia.org/wiki/Fantasmagorie_(1908_film) 1-igor.uk 22.08.14, 14:19 Wyraznie widac,ze jednego osrodku wladzy w Kojwie nie ma. Administracja Prosiaczka swoje,Awakow swoje,banderowcy swoje.jedni twierda,ze zgoda na knwoj jest,inni ,ze nie ma 1-igor.uk napisał(a): >I co ma twoj link udowodnic,oprocz twojej glupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Ty nie jestes wstanie zrozumiec proste zdania. 22.08.14, 15:14 Dlatego podgryzasz pieta. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 personalnosc, twoich ostatnich wypowiedzi 22.08.14, 15:38 sugeruje, ze twoja intelektulna roztropnosc, jest troche oszolomiona....:)! zrob se przerwe...? :)! 1-igor.uk napisał(a): > Dlatego podgryzasz pieta. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk gobo,nie osmieszaj sie. 22.08.14, 15:42 Ty wylacznie zajmujesz sie personaliami,bo nie na nic wiecej ciebie nie stac. Swoj poziom intelektualny pokazales w swoim watku .Dno,z ambicjami pokrywki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 zero meritum,personalia...! 22.08.14, 16:07 to kiedy iguruk wraca? 1-igor.uk napisał(a): > na nic wiecej ciebie nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Ty i meritum? 22.08.14, 16:08 Ty sluzysz do podbijania watku,do niczego wiecej nie nadajesz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 zero meritum,personalia...! 22.08.14, 16:13 1-igor.uk napisał(a): > Ty sluzysz do podbijania watku,do niczego wiecej nie nadajesz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: MSZ Rosji- "dalej zwlekac nie bedziemy". 22.08.14, 15:23 Jeden z formuowiczow na niemieckim forum pisze tak, pozwole sobie jego wpis zacytowac: Cytat: In welchem LKW sind die Zwangsjacken und Paranoja Medikamente? Der muss sofort Richtung Kiev mir Begleitung vom roten Kreuz. In = w welchem LKW= w ktorym samochodzie ciezarowym sind = sa die Zwangsjacken = kaftany bespieczenstwa und = i Paranoja Medikamente = lekarstwa na paranoje Der = w tym wypadku ten (chodzi o samochod ciezarowy) muss = musi sofort = natychmiast Richtung Kiev = kierunek Kijow mir Begleitung (tu jest blad powinno byc mit = z towarzyszeniem vom roten Kreuz = czerwonego krzyza deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/08/22/ukraine-wertet-weiterfahrt-des-russischen-hilfskonvois-als-invasion/ Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Bardzo dobry komentarz:-) 22.08.14, 15:28 Gosc nie tylko ma poczucie humoru,a i znajomosc tego,co obecnie dzieje sie na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bardzo dobry komentarz:-) 22.08.14, 15:52 Wszystkie kometarze pod tym artykulem sa prorosyjskie. Wszyscy pisza, ze Rosja zrobila slusznie, a w Kijowie rzadzi banda faszystowskich wariatow. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Re: Bardzo dobry komentarz:-) 22.08.14, 16:07 Musze wiecej zwracac uwage na niemieckie media.Chyba jest warto. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bardzo dobry komentarz:-) 22.08.14, 18:06 media są do d.py, są kompletnie na US-smyczy, ale wpisy pod artykułami bywają świetne. Najlepsze były w FAZ, tam pisali najinteligentniejsi ludzie, ale FAZ postanowił okryć się hańbą i zakazał wpisów pod tematami o Ukrainie. WSTYD , co za wasalstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Trzeba było nie napadać, to pomoc by była 22.08.14, 16:09 1-igor.uk napisał(a): > Konwoj ,w asyscie sil opolczenia,ruszyl w kierunku Luganska. Bedzie tam najpoz > niej za 2 godziny. > To dobra decyzja,starcze cyrku,ktory urzadzila junta. niepotrzebna.. To tak jak by jakiś sk,wysyn bandzior pobił na ulicy niewinnego człowieka, a potem zaproponował mu pomoc w leczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Bardzo madra uwaga,ryju. 22.08.14, 16:11 Tylko watek nie o pomocy humanitarnej Stanow,a o konwoju z pomoca humanitarna z Rosji. Odstaw jabola i zacznij troche myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Bardzo madra uwaga,ryju. 22.08.14, 18:08 1-igor.uk napisał(a): > Tylko watek nie o pomocy humanitarnej Stanow,a o konwoju z pomoca humanitarna z > Rosji. > Odstaw jabola i zacznij troche myslec. A co tu nmyśleć K-urwa zaatakwała sasiada i teraz chce mu pomóc? Na ch..., lepiej było nie atakować. Ja wam wróżę to czego pragniecie: www.filmweb.pl/film/Nazajutrz-1983-97843 TYlko dlaczego takie k.urwy jak ty chcą nam to zafundować? Nie mozecie się sami z waszym czołowym KGbistą sami spopielić, a demokratyczny świat pozostawić w spokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: MSZ Rosji- "dalej zwlekac nie bedziemy". 22.08.14, 16:23 Przeciez Ukry temu konwojowi nic zrobic nie moga. Napewno z Rosji jest ostrzal wszystkiego co tylko temu konwojowi mogloby zaszkodzic drony rosyjskie lataja ogien jest prowadzony ciagle przeciez do Luganska niedalego. Lepiej dla Ukrow byloby jak sie pochowaja w mysie dziury bo przy okazji tego konwoju beda masowo rozwaleni. Przed paru dniami juz konwoje ale tylko wojskowe przejechaly bez strat do Luganska i Doniecka, tez ostrzelujac okolicznych Ukrow. Ten konwoj to demonstracja sily Rosji. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk My tu gadu,gadu... 22.08.14, 16:36 A konwoj juz dawno dotarl do Luganska.Wszystko odbylo sie zgodnie z planem.Kolejne moralne zwyciestwo Polski :-) Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: My tu gadu,gadu... 22.08.14, 16:45 A wojna polsko-ukrainska juz sie zaczela...... warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,16514460,Polsko_ukrainska_awantura_w_autobusie__Bili_sie_o.html Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Polska to starcie przegrala,magna. 22.08.14, 16:56 Z przykrocia musze stwierdzic:-) Banderowcy czuja sie w Warszawie,jak u siebie gdzies pod Zytomierzem. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 tego rodzaju opinie, powoduja, ze coraz berdziej 22.08.14, 17:24 lubie Voltaire pl.wikipedia.org/wiki/Voltaire Nie zgadzam się z tym co mówisz, ale oddam życie, abyś miał prawo to powiedzieć. 1-igor.uk napisał(a): > Banderowcy czuja sie w Warszawie,jak u siebie gdzies pod Zytomierzem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Spiegel:Ukraina przegrała bitwę z Rosją ws. pomocy 22.08.14, 18:53 Spiegele raczył wysmażyć artykuł w którym krytykuje Ukrainę za przetrzymywanie konwoju i robienie sztucznych trudności. Ba, nawet pisze, że było do przewidzenia, że Rosja wreszcie straci cierpliwość i sama podejmie decyzję. Putin wygrał na punkty, a Ukraina przegrała wojnę propagandową. www.spiegel.de/politik/ausland/ukraine-russischer-hilfskonvoi-als-mittel-im-propagandakrieg-a-987604.html Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Rosja wygrala w tym dniu... 22.08.14, 19:08 kiedy wyslala ten konwoj z Moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rosja wygrala w tym dniu... 22.08.14, 19:19 uciekł mi post, wiąc jeszcze raz: to prawda, ale wygrana Moskwy byłyby mniejsza, mniej spektakularna, gdyby Kijów od razu, bez szemrania zgodził się na przejazd konwoju. Kompletne wygłupy Kijowa powiększyły zwycięstwo Moskwy i z całą pewnością spowodowały irytację w Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Re: Rosja wygrala w tym dniu... 22.08.14, 19:25 Ukry posluzyli za uzytecznych idiotow Putina. Nie tylko mnie oni naleza sie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Rosja wygrala w tym dniu... 22.08.14, 19:31 eva15 napisała: > uciekł mi post, wiąc jeszcze raz: > > to prawda, ale wygrana Moskwy byłyby mniejsza, mniej spektakularna, gdyby Kijów > od razu, bez szemrania zgodził się na przejazd konwoju. Kompletne wygłupy Kijo > wa powiększyły zwycięstwo Moskwy i z całą pewnością spowodowały irytację w Berl > inie. ---------------------------- Naturalnie odslonily nieludzkie oblicze usa, unii a przede wszystkim kijowsko-amerykanskiej junty, natomiast Rosja pokazala sie w oczach Ukraincow jak i swiata jako humanitarne panstwo. Gdzie jest humanitarna pomoc z Brukseli, ani takiej mysli nie potrafia przepuscic przez ich eurokratyczne ciezkomyslace glowy!!! Gdzie jest humanitarna pomoc naganiacza do wojny, prowokatora jak i wykonawce tego losu Ukraincow, to znaczy Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Rosja wygrala w tym dniu... 22.08.14, 19:26 Jadac autem na i z zakupow slyszalam w wiadomosciach nastepna relacje, bie strony uzgodnily miedzy soba ze ten konwoj dojedzie do potrzebujacych bez interwencji z strony Ukrainy czy Rosji. Wygrali ludzie Luganska ze narescie ich cierpienie bedzie zlagodzone przy wrescie ludzkiego podejscia z strony ukarainskiej do przepuszczenia konwoju. Bez zaprzeczenia wygrala Rosja ze byli twardzi w pertraktacjach z niczego nie zrezygnowali mimo ogromnych szykan jak i oskarzen. A co najsmieszniejsze po wiadomosciach byla zaraz wypowiedz NATO-wskiego krzykacza naganiacza do wojny, on trabil zaraz swoja wersje co przeczylo podanym wiadomosciach. Tu widzi sie jak osmiesza sie tego chorego psychicznie (bo jak to nazwac?) Dunczyka. _______________________________________________________________ Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rosja wygrala w tym dniu... 22.08.14, 19:35 On by świetnie pasował na Polaka, powinien dostać honorowe obywatelstwo. Nikt tak głośno nie drze mordy jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 ciekawe, czy kanclerz niemiec, powie to jutro 22.08.14, 19:10 prezydentciurze poroszenko....! eva15 napisała: > Spiegele raczył wysmażyć artykuł w którym krytykuje Ukrainę za przetrzymywanie > konwoju i robienie sztucznych trudności. Ba, nawet pisze, że było do przewidzen > ia, że Rosja wreszcie straci cierpliwość i sama podejmie decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: ciekawe, czy kanclerz niemiec, powie to jutro 22.08.14, 19:20 gobo2 napisał(a): > prezydentciurze poroszenko....! A ty w jakim języku piszesz, biedaku pocieszny? Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 ten konwoj,to demonstracja solidarnosci dla 22.08.14, 16:44 zwyklych ludzi wpierdoooolonych ,w geopolityke usa....! a takze niezgode rosji,na amerykanskie wpie...aaanie sie, w zycie zwyklych ludzi...! jorl napisał: > Ten konwoj to demonstracja sily Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: MSZ Rosji- "dalej zwlekac nie bedziemy". 22.08.14, 17:18 >Przed paru dniami juz konwoje ale tylko wojskowe przejechaly bez strat do Luganska Może zapodasz zdjęcia tych konwojów ? Oj nie ma ale szkoda :) Konwoje w Twojej głowce i w propagandzie Kijowa. Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Mareczek,masz duzy problem. 22.08.14, 18:12 Propaganda junty,w ktorej chwala sie mitycznymi zwyciestwami tobie pasuje,ale jak junta informuje o rosyjskiej pomocy,to uwazasz,ze klamie. Musisz cos z tym zrobic,bo calkowicie zglupiejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa chyba mu przyznam racje 22.08.14, 18:58 Ja tam juncie nie wierze za grosz, mareczek tez nie i dobrze robi Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Ale problemem mareczka jest to,brat... 22.08.14, 19:10 ze on raz wierzy,a raz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Spiegel o MH17:dziwne milczenie śledczych kastrofy 22.08.14, 19:31 No proszę proszę, Spieggele dał głos i zaczął się zastanawiać, czemu śledztwo w sprawie zestrzelenia MH17 tak się ślimaczy, a śledczy tak dziwnie milczą.... Der Absturz von Flug MH17 über der Ukraine wirft immer noch viele Fragen auf. Um die Ermittlungen ist es auffällig still geworden. Kritiker werfen dem Westen vor, Beweismaterial zurückzuhalten - zu Recht? czyli: Katastrofa samolotu MH17 nadal stawia przed wieloma pytaniami. Jakoś uderzająco cicho zrobiło się wokół śledztwa. Krytycy zarzucają Zachodowi ukrywanie dowodów - czy słusznie? www.spiegel.de/panorama/flug-mh17-was-das-schweigen-der-ermittler-ueber-den-abschuss-bedeutet-a-987100.html Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Spiegel o MH17:dziwne milczenie śledczych kas 22.08.14, 19:33 Milcza w sprawie MH17 bo podpisali lojalki w Brukseli i NATO, kto jest winny spoleczenstwa juz dawno wiedza. _______________________________________________________________ Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Spiegel o MH17:dziwne milczenie śledczych kas 22.08.14, 19:36 Nie wiem, czy im się tak z tym milczeniem uda. Nie dość, że Rosja i Malezja naciskają w tej sprawie, to jeszcze i rodziny zabitych Holendrów żądają podania prawdy.... Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Chyba nie uda sie im . 22.08.14, 19:42 Dzis Czurkin w ONZ na konferencji prasowej znow o tym sporo mowil. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Chyba nie uda sie im . 22.08.14, 19:53 Niewykluczone, że przy następnej zmianie władzy zwalą wszystko w Kijowie na poprzednią. Zależy, jak potoczą się dalsze wypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Chyba nie uda sie im . 22.08.14, 19:59 eva15 napisała: > Niewykluczone, że przy następnej zmianie władzy zwalą wszystko w Kijowie na pop > rzednią. Zależy, jak potoczą się dalsze wypadki. ------------------------------------------------- Eva15 co tu wladza zmieni skoro ona boi sie ukrainskich neonazistow? Jak brutalnie jest neonazistami na Ukrainie tego sobie nie wyobrazasz, widzialas te wideo? www.youtube.com/watch?v=hHUqVwIMotM Tego widea nie mozna obejrzec do konca trzeba pewne momenty przeskakiwac gdyz czlowiek nie moze sie z tym pogodzic ze w tym wieku tak zdziczalo i zbandycilo sie spoleczenstwo. To sa juz nie ludzie to sa bandyci ich popieraja Stany, Polska jak i Bruksela, Kanada i Australia!!! _______________________________________________________________ Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Chyba nie uda sie im . 22.08.14, 20:36 Wiem, znam filmiki na ten temat od dawna. Wg mnie naziści są dla USA wygodni, jak przestaną, to ich szybko usuną. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Spiegel o MH17:dziwne milczenie śledczych kas 22.08.14, 20:08 eva15 napisała: > Nie wiem, czy im się tak z tym milczeniem uda. Nie dość, że Rosja i Malezja nac > iskają w tej sprawie, to jeszcze i rodziny zabitych Holendrów żądają podania pr > awdy.... ------------------------- Eva15 Malazja naciska? Chyba nie czytasz malezyjskich mediow ze tak twierdzisz, dzis w Malazji jest przywoz cial w trumnach z Holandii. Odnosze wrazenie czytajac ich media w angielskim jezyku ze Malazja jest pod ogromnym naciskiem, szantazem z Stanow jak i ich malych kompanow. _______________________________________________________________ Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Spiegel o MH17:dziwne milczenie śledczych kas 22.08.14, 20:16 Malezja od dawna jest na wojnie z USA. www.gegenfrage.com/malaysisches-gericht-verurteilt-bush-zum-kriegsverbrecher/ www.epochtimes.de/MH17-und-MH370-Racheakte-an-Malaysia-George-W-Bush-und-Tony-Blair-der-Kriegsverbrechen-fuer-schuldig-befunden-a1170044.html Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Spiegel o MH17:dziwne milczenie śledczych kas 22.08.14, 20:20 Jest na wojnie ale mimo tego zrozumiec jej doniesien nie mozna w sprawie MH370 jak i MH17, szczegolnie ministra obrony Malazji. Ten to mnie zaszokowal swoimi publicznymi wyznaniami, przed paroma tygodniami czytalam w malazyjskich mediach jego stwierdzenia. O tytul albo link juz mnie nie pytaj moge podac ci link do medium w angielskim jezyku. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Spiegel o MH17:dziwne milczenie śledczych kas 22.08.14, 20:34 ja czytałam artykuły krytyczne z ich prasy, ale linku już też nie będę teraz szukać. Nie warto, poczekamy, zobaczymy, co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: MSZ Rosji- "dalej zwlekac nie bedziemy". 22.08.14, 18:12 tak jak w palestynie, tak i w rosji terroryści chronią się za instalacjami cywilnymi. od lat powtarzam, że rosja to państwo terrorystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: MSZ Rosji- "dalej zwlekac nie bedziemy". 22.08.14, 19:30 1-igor.uk napisał(a): > Zestrzelenie samolotu bylo genialnym pomyslem sluzb specjalnych USA,tylko wykon > anie banderowcow okazalo sie fatalne . igor jedziesz po bandzie . jestes Igor, nie musisz popadac w ton wojtkow , borkow innych oszolomow, stac cie na to ;) . mniej spekulowac , wiecej faktow i jest ok . wiem, wiem czasami ponosza emocje, nieraz palce pisza szybciej niz glowa pomysli , zdarza sie . Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: MSZ Rosji- "dalej zwlekac nie bedziemy". 22.08.14, 19:36 karbat napisał: > 1-igor.uk napisał(a): > > > Zestrzelenie samolotu bylo genialnym pomyslem sluzb specjalnych USA,tylko > wykon > > anie banderowcow okazalo sie fatalne . > > igor jedziesz po bandzie . > jestes Igor, nie musisz popadac w ton wojtkow , borkow > innych oszolomow, stac cie na to ;) . mniej spekulowac , wiecej faktow i jest > ok . -------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk To zadna jazda po bandzie,karbat. 22.08.14, 19:44 Zachowanie USA tuz po tragedii wskazuje,ze o niej znali wczesniej.Ja mam absolutna pamiec i pamjetam dokladnie to,co z USA lecialo w swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: To zadna jazda po bandzie,karbat. 22.08.14, 21:06 1-igor.uk napisał(a): > Zachowanie USA tuz po tragedii wskazuje,ze o niej znali wczesniej.Ja mam absolu > tna pamiec i pamjetam dokladnie to,co z USA lecialo w swiat. no pyskowali no i co ... ? , to ma byc dowod ... ? Kto zestrzelil samolot , w tej sprawie moze byc miarodajne tylko to , co powie Holandia i Malazja . seperatysci zajmowali miejsce katastrofy , zgodzili sie w zasadzie na miedzynarodwa komisje, ktora ma dokladnie wyjasnic przyczyne katastrofy ( kto zestrzelil samolot ) i ... w tym momencie Kijow rozpoczyna intensywne walki z seperatystami na tamtym obszarze . szok !. dla normalnego czlowieka . fakty , dowody zestrzelenia poznamy po latach , albo jak ktos wczesniej sypnie . niestety . Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk To posredni dowod. 22.08.14, 23:36 Zreszta nie tylko ja tak sadze. Jak znasz angielski,to poczytaj sobie to.Swiezszego jeszcze nie ma:-) thiscantbehappening.net/node/2423 Odpowiedz Link Zgłoś
1-igor.uk Brawo Rosja,brawo Putin! 23.08.14, 09:35 Tylko tak mozno podsumowac wczorajszy dzien. I to boli rusofobow. Odpowiedz Link Zgłoś