Dodaj do ulubionych

Sam się Putin o to prosi

31.08.14, 09:50
Putin nie przestrzega żadnych traktatów, to i Zachód nie ma takiego obowiązku.

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Niemieckie-media-NATO-stworzy-piec-nowych-baz-w-Europie-Wschodniej,wid,16849637,wiadomosc.html?ticaid=1135c9&_ticrsn=3
Obserwuj wątek
    • mariner4 I bardzo dobrze 31.08.14, 09:56
      Putin nie rozumie niczego innego nioż siła.
      M.
    • uk-igor Mentalnosc niewolnikow. 31.08.14, 09:59
      Pan musi bronic,a niewolnik robic laske :-)
      • arkaf Re: Mentalnosc niewolnikow. 31.08.14, 10:12
        uk-igor napisał(a):

> Pan musi bronic,a niewolnik robic laske :-)

no bardzo pieknie i prawdziwie opisales ten stosunek wladza - spoleczenstwo panujacy w Rosji. Moge tylko sie domyslec ze na taka wiedze wplyw mialy wlasne, twe doswiadczenia
      • pijatyka Re: niewolnik musi robic laske 31.08.14, 13:25
        Dziękujemy za ten - wynikający z osobistego doświadczenia - głos, ale bez przesadnego ekshibicjonizmu proszę...
      • volupte Re: Mentalnosc niewolnikow. 31.08.14, 13:31
        Leczysz kompleks rabie?
      • mariner4 Fakt, to wasza ruska przypadłość. 31.08.14, 19:33
        Bez kańczuga nad łbenm nie potraficie egzystować.
        No i samoogon, sało i ogórcy.
        M.
    • karbat Re: Sam się Putin o to prosi 31.08.14, 10:09
      to sie nazywa polityka deeskalacji konflikow przez NATO

kraje Europy wschodniej czlonkowie NATO sa Zagrozeni ... przez kogo ,
      przez ruskiego ? , a kto Kaze ruskiemu naopadac na te kraje , kto robi
      ludziom goofno z mozgu .... ? . kto podgrzewa ta histerie , kto ma w tym interes .

Sam się Putin o to prosi... , powaznie , ruski robi co moze ,
      aby nie byc non stop otaczanym i osaczanym przez NATO, ma inne wyjscie ... , Jakie ? ! .

liczymy ? , bazy ruskie wokol krajow NATO i .... bazy NATO wokol Rosji ,
      od lat zblizajace sie do ich granic ... kto ma w TYM interes !.
      • ukos No to liczymy 31.08.14, 12:50
        karbat napisał:

> liczymy ? , bazy ruskie wokol krajow NATO i .... bazy NATO wokol Rosji ,

Z ilu tych baz napadnięto Rosję (0), a ile krajów bez tych baz napadła Rosja: Gruzja (Abchazja, Osetia), Mołdawia (Naddniestrze), Azerbejdżan (Górny Karabach rękami Ormian z rosyjskim wsparciem materialnym), Ukraina (Krym, Donbas, dywersanci w innych regionach), wcześniej napaści Omonu na Litwę, Łotwę i Estonię korzystające z "zagwarantowanego" w "konstytucji" ZSRR prawa do wystąpienia z imperium, mordowanie ich obywateli broniących tego prawa. Ostatnio groźby ataku jądrowego na Polskę i kraje bałtyckie, co wobec sygnatariuszy układu o nieproliferacji jest formą agresji. Mało jeszcze? Dla kacapa zawsze mało, brak możliwości panowania nad kimś i gnojenia go to dla kacapa straszliwa krzywda i niesprawiedliwość. Kacapy są umysłowo chore.
        • remez2 Re: No to liczymy 31.08.14, 12:58
          Skoro uwielbiasz wyliczanki, zrób jeszcze jedną. Listę konfliktów zbrojnych po II WŚ, w których bezpośrednio/pośrednio uczestniczyły USA.
        • karbat Re: No to liczymy 31.08.14, 13:41
          ukos napisał:
          > karbat napisał:
          > > liczymy ? , bazy ruskie wokol krajow NATO i .... bazy NATO wokol Rosji ,
          > > Gruzja ,

istnieje na ten temat sprawozdanie komisji miedzynarodowej . -
          robisz blad sluchajac kaczorenek , kaczorenkow i innych burakow .
          Gruzja pierwsza wystrzelila na Rosje i... dostala wpie.dol . amen .

zapamiataj to sobie . by juz nie wypisywac bzdur na ten temat .

wiesz gdzie sie ukrywa twoj sympatyk Szaakaszwili
          i za co go szukaja Gruzini scigaja ...........

• remez2 Re: Sam się Putin o to prosi 31.08.14, 12:56
      Nie wiem o co prosi W.Putin, natomiast wiem o co ja proszę. Żadnych obcych wojsk w Polsce.
      • pijatyka "Żadnych obcych wojsk w Polsce" - drą się tuby... 31.08.14, 13:28
        ...Kremla.

No więc tubom już dziekujeme ;->
        • remez2 Wykonaj dyspozycję ministerki J.Fedak. ntx 31.08.14, 13:35
          • pijatyka Spad, ruski fiucie. 31.08.14, 18:49

• taziuta Re: Sam się Putin o to prosi 31.08.14, 18:47
        remez2 napisał:

> Nie wiem o co prosi W.Putin, natomiast wiem o co ja proszę. Żadnych obcych wojsk w
        > Polsce
        .

Nie uważasz, że Ukraińcy też o to proszą? I co, i pstro. Putin ma ich prośby głęboko gdzieś...
        • remez2 Re: Sam się Putin o to prosi 31.08.14, 19:07
          taziuta napisał:
          > remez2 napisał:
          > > Nie wiem o co prosi W.Putin, natomiast wiem o co ja proszę. Żadnych ob
          > cych wojsk w Polsce
          .
          > Nie uważasz, że Ukraińcy też o to proszą? I co, i pstro. Putin ma ich prośby głęboko gdzieś...
          Nie bardzo rozumiem logikę tej wypowiedzi. Dlatego, że Rosja zachowuje się źle, ja mam akceptować obce wojska w moim kraju? Ryzykować konflikt zbrojny?
          • taziuta Re: Sam się Putin o to prosi 31.08.14, 19:27
            remez2 napisał:

> Nie bardzo rozumiem logikę tej wypowiedzi. Dlatego, że Rosja zachowuje się źle,
            > ja mam akceptować obce wojska w moim kraju? Ryzykować konflikt zbrojny?

Obcych wojsk nie było na Ukrainie, więc Putin tam wlazł. My jesteśmy następni w kolejce, chyba że wcześniej wejdą tu obce wojska, które nas przed Putinem obronią. Taka jest moja logika.
            • remez2 Re: Sam się Putin o to prosi 31.08.14, 19:45
              taziuta napisał:

> remez2 napisał:
              >
              > > Nie bardzo rozumiem logikę tej wypowiedzi. Dlatego, że Rosja zachowuje si
              > ę źle,
              > > ja mam akceptować obce wojska w moim kraju? Ryzykować konflikt zbr
              > ojny?
              >
              > Obcych wojsk nie było na Ukrainie, więc Putin tam wlazł. My jesteśmy następni w
              > kolejce, chyba że wcześniej wejdą tu obce wojska, które nas przed Putinem obro
              > nią. Taka jest moja logika.
              1. Sytuacja Ukrainy i Polski jest diametralnie różna.
              2. Od 1991 r. nie zauważyłem nieprzyjaznego gestu Rosji wobec Polski (pomijam kilkukrotne embargo będące odpowiedzią na nasze działania).
              3. "Postrzeganie Rosji wyłącznie jako państwa wrogiego i agresywnego przez pryzmat konfliktu ukraińskiego jest największym błędem percepcyjnym polityki zagranicznej Polski" - pisze dla Onetu prof. Stanisław Bieleń z Uniwersytetu Warszawskiego. Politolog przekonuje też, że uległość naszego kraju względem USA "w razie konfliktu globalnego uczyni z Polski pobojowisko, jakim była w dwu wojnach światowych".
              • taziuta Re: Sam się Putin o to prosi 31.08.14, 20:07
                remez2 napisał:

> 1. Sytuacja Ukrainy i Polski jest diametralnie różna.

Tak, nas ma kto bronić. I ja wolę by ci obrońcy byli jak najbliżej potencjalnego agresora.

> 2. Od 1991 r. nie zauważyłem nieprzyjaznego gestu Rosji wobec Polski (pomijam kilkukrotne
                > embargo będące odpowiedzią na nasze działania).

Grożenie nam bronią jądrową jest gestem przyjaznym? Gra na nacjonalistycznej nucie powrotu do imperium (w skład którego wchodziły również terytoria obecnie należące do Polski) to gest przyjazny?

> 3. [i]"Postrzeganie Rosji wyłącznie jako państwa wrogiego i agresywnego przez pryzmat
                > konfliktu ukraińskiego jest największym błędem percepcyjnym polityki zagranicznej Polski" -
                > pisze dla Onetu prof. Stanisław Bieleń /.../

Polska do duży kraj, nie dziwota, że i rusofile się w nim znajdą. A jeśli ich poglądy mają się nijak do faktów? Tym gorzej dla tych drugich. :/
                • remez2 Re: Sam się Putin o to prosi 31.08.14, 20:20
                  taziuta napisał:
                  > Tak, nas ma kto bronić. I ja wolę by ci obrońcy byli jak najbliżej potencjalneg
                  > o agresora.
                  Przed kim bronić? A jeżeli doszłoby do walki to nie na kije czy pięści.
                  > Grożenie nam bronią jądrową jest gestem przyjaznym? Gra na nacjonalistycznej nu
                  > cie powrotu do imperium (w skład którego wchodziły również terytoria obecnie na
                  > leżące do Polski) to gest przyjazny?
                  Ty naprawdę wierzysz w takie "michałki"? Pamiętasz kolportowane przez telewizje całego świata zdjęcia setek masowych grobów z tysiącami ofiar w b.Jugosławii? I różne rodzaje broni w Iraku?
                  > Polska do duży kraj, nie dziwota, że i rusofile się w nim znajdą. A jeśli ich p
                  > oglądy mają się nijak do faktów? Tym gorzej dla tych drugich. :/
                  Zgubił Ci się fragment:
                  Politolog przekonuje też, że uległość naszego kraju względem USA "w razie konfliktu globalnego uczyni z Polski pobojowisko, jakim była w dwu wojnach światowych".
                  Dotyczy to również a właściwie bardziej rusofobów.
                  • taziuta Re: Sam się Putin o to prosi 01.09.14, 06:18
                    remez2 napisał:

> taziuta napisał:
                    > > Tak, nas ma kto bronić. I ja wolę by ci obrońcy byli jak najbliżej potencjalnego agresora.

> Przed kim bronić? A jeżeli doszłoby do walki to nie na kije czy pięści.

Jasne, że nie na kije czy pięści. Putin używa wojsk pancernych, a samoloty zestrzeliwuje rakietami. Natomiast nie rozumiem Twojego pytania. Przecież rozmawiamy o rosyjskiej napaści na Ukrainę, której nie ma kto (nikt nie chce) bronić. Dwa razy by się gość zastanowił, zanim najechał kraj, w którym znajdują się bazy NATO.
                    • remez2 Re: Sam się Putin o to prosi 01.09.14, 07:42
                      taziuta napisał:
                      > Jasne, że nie na kije czy pięści. Putin używa wojsk pancernych, a samoloty zest
                      > rzeliwuje rakietami. Natomiast nie rozumiem Twojego pytania. Przecież rozmawiam
                      > y o rosyjskiej napaści na Ukrainę, której nie ma kto (nikt nie chce) bronić.
                      Nie. Założyłeś wątek o nowych bazach w trzech krajach bałtyckich, Polsce i Rumunii. Ja oprotestowałem ten pomysł w odniesieniu do Polski. Uważam, że byłaby to kolejna, niepotrzebna prowokacja z naszej strony, militarnie bez znaczenia
                      > Dwa razy by się gość zastanowił, zanim najechał kraj, w którym znajdują się bazy NATO.
                      Z bazą czy bez bazy, jesteśmy pełnoprawnym członkiem NATO.
                      Od początku Majdanu uważam, że obowiązkiem naszym jest udzielić Ukrainie pomocy humanitarnej, i tylko humanitarnej. Obecne władze wybrały (moim zdaniem) najgorsze z możliwych rozwiązanie - walkę z własnym narodem. Po czymś takim przegrani są wszyscy, i aby przywrócić ład społeczny, potrzebne są długie lata. :- (
                      • taziuta Re: Sam się Putin o to prosi 01.09.14, 08:24
                        remez2 napisał:

> Od początku Majdanu uważam, że obowiązkiem naszym jest udzielić Ukrainie pomocy
                        > humanitarnej, i tylko humanitarnej. Obecne władze wybrały (moim zdaniem) najgorsze z
                        > możliwych rozwiązanie - walkę z własnym narodem. Po czymś takim przegrani są wszyscy, i
                        > aby przywrócić ład społeczny, potrzebne są długie lata. :- (

Walka z własnym narodem? A nie z rosyjskim najeźdźcą? Hmm.
                        • humbak Re: Sam się Putin o to prosi 01.09.14, 08:52
                          Niezależnie od tego, w które informacje wierzyć- czy w to że jest to powstanie, samodzielne, lub wspierane w niewielkim stopniu przez Rosjan, czy też że Rosjanie są tu siłą sprawczą, a miejscowi tylko marionetkami, to nie Kijów wybrał walkę. To powstanie zaczęło przejmować władze nad wschodnimi terytoriami zjamując budynki rządowe, samorządowej, policji itd.
                        • remez2 Re: Sam się Putin o to prosi 01.09.14, 12:56
                          taziuta napisał:

> remez2 napisał:
                          >
                          > > Od początku Majdanu uważam, że obowiązkiem naszym jest udzielić Ukrainie
                          > pomocy
                          > > humanitarnej, i tylko humanitarnej. Obecne władze wybrały (moim zdaniem)
                          > najgorsze z
                          > > możliwych rozwiązanie - walkę z własnym narodem. Po czymś takim przegrani
                          > są wszyscy, i
                          > > aby przywrócić ład społeczny, potrzebne są długie lata. :- (
                          >
                          > Walka z własnym narodem? A nie z rosyjskim najeźdźcą? Hmm.
                          Z własnym narodem.
                          btw - w Odessie spalono Rosjan czy obywateli Ukrainy?
                          • taziuta Re: Sam się Putin o to prosi 01.09.14, 16:09
                            remez2 napisał:

> taziuta napisał:
                            > > Walka z własnym narodem? A nie z rosyjskim najeźdźcą? Hmm.

> Z własnym narodem.

Putin też tak twierdzi. Jeśli nawet namierzą tam Rosjan, to tylko tych którzy zabłądzili...

> btw - w Odessie spalono Rosjan czy obywateli Ukrainy?

Wiesz na pewno, kto ich tam spalił?
                            • remez2 Re: Sam się Putin o to prosi 01.09.14, 17:16
                              Powtórzę się - jakich byśmy nie użyli argumentów jedno jest pewne. Tej wojny nikt nie wygra a powstały w tkance społecznej rany będą się zabliźniać latami. I stawiam zarzut władzom ukraińskim - to nie jest droga do stworzenia społeczeństwa otwartego, wolnego i demokratycznego. :- (
                              • taziuta Re: Sam się Putin o to prosi 01.09.14, 17:29
                                remez2 napisał:

> /.../ I stawiam zarzut władzom ukraińskim - to nie jest droga do stworzenia społeczeństwa
                                > otwartego, wolnego i demokratycznego. :- (

Agresorom z Rosji zarzutów nie stawiasz? Bo mnie oburza cynizm Putina, oskarżającego rząd w Kijowie o rosyjskie zbrodnie. :/
                                • remez2 Re: Sam się Putin o to prosi 01.09.14, 18:43
                                  taziuta napisał:

> remez2 napisał:
                                  >
                                  > > /.../ I stawiam zarzut władzom ukraińskim - to nie jest droga do stworzen
                                  > ia społeczeństwa
                                  > > otwartego, wolnego i demokratycznego. :- (
                                  >
                                  > Agresorom z Rosji zarzutów nie stawiasz? Bo mnie oburza cynizm Putina, oskarżaj
                                  > ącego rząd w Kijowie o rosyjskie zbrodnie. :/
                                  To jest dwustronna wojna informacyjna, w której obie strony nie przebierają w środkach. Ja z uporem maniaka stawiam pytanie - dlaczego prezydent i rząd ukraiński nie podejmują rozmów z konfederatami? Chcą sprowokować III WŚ jak swego czasu M. Saakaszwili? Przecież siedzą, i my z nimi, na beczce prochu.
                                  • humbak Re: Sam się Putin o to prosi 01.09.14, 18:54
                                    Pewnie nie chcą się znaleźć w sytuacji takiej jak Saakashwili, który ma do czynienia z dwoma rosyjskimi enklawami udającymi niezależne państwa przez nikogo nieuznawane. Albo jak Mołdawianie. Albo jak Azerowie i Ormianie.
                                    • remez2 Re: Sam się Putin o to prosi 01.09.14, 18:59
                                      humbak napisał:

> Pewnie nie chcą się znaleźć w sytuacji takiej jak Saakashwili, który ma do czyn
                                      > ienia z dwoma rosyjskimi enklawami udającymi niezależne państwa przez nikogo ni
                                      > euznawane. Albo jak Mołdawianie. Albo jak Azerowie i Ormianie.
                                      Lepszy Irak, Syria, Libia? Tam też giną ludzie, tylko bardziej masowo. :- (
                                      Może federacja byłaby jakimś rozwiązaniem?
    • wojciech.2349 Re: Sam się Putin o to prosi 31.08.14, 13:00
      taziuta napisał:
      > Putin nie przestrzega żadnych traktatów, to i Zachód nie ma takiego obowiązku.
      -------------------
      To nie takie proste.
      Pomyśl co będzie jak KGB zaserwuje Fiutinowi muchomory?

Mogą być teraz podjęte złe decyzje.
    • chateau Re: Sam się Putin o to prosi 31.08.14, 13:31
      Umowa dotyczy stałych baz NATO lokowanych w krajach przyjętych od chwili podpisania tej umowy.
      Prawdopodobnie nowe bazy będą bazami niestałymi ;-)
      • dociek Re: Sam się Putin o to prosi 31.08.14, 13:58
        chateau napisał:

> Umowa dotyczy stałych baz NATO lokowanych w krajach przyjętych od chwili podpis
        > ania tej umowy.
        > Prawdopodobnie nowe bazy będą bazami niestałymi ;-)
        >

To jest oczywiste. Szyld na takiej bazie będzie miał w nazwie: "Niestała baza NATO".

Mamy doskonałe wzorce ze strony Rosji. Przykładowo: tzw."zielone ludziki" - "miejscowi powstańcy" umundurowani i uzbrojeni dzięki "sklepom myśliwskim", "konwój humanitarny" - zaopatrzenie wojenne dla rosyjskich dywersantów, "rosyjskie siły pokojowe" - regularne oddziały Armii Rosyjskiej prowadzące inwazję zbrojną na terytorium niepodległego państwa, czy oficjalne oświadczenie Kremla: "na terenie Ukrainy nie działają żadne rosyjskie oddziały wojskowe"....
        • pijatyka Re: Szyld będzie: "Niestała baza NATO" 31.08.14, 16:04
          Dobre ;)
      • mariner4 Nie istnieje żaden racjonalny powód, aby 01.09.14, 18:47
        perzejmlować się zobiowiązaniami wobec Rosji.
        Oni właśmnuie łamią wszelkie porozumienia.
        M.
        • remez2 Re: Nie istnieje żaden racjonalny powód, aby 01.09.14, 18:54
          Na innym forum zadałem Ci pytanie - kiedy i gdzie zmieściłem tekst pisany cyrylicą? Możesz odpowiedzieć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka