Dodaj do ulubionych

NATO traci Ukraine.

17.09.14, 23:27
Bardzo dobry tekst trafil sie mnie w sieci:
NATO Loses Ukraine

"The signs of desperation in the capitalist West are obvious. Their “rebels” in Syria can’t defeat Assad, they can’t get support among their own people for war and yet they still used Ukraine’s political crisis to take on Putin and failed. The United States is committed to making war on the rest of the planet and uses its military and economic muscle to get its way. Peace is the last thing that the Nobel Peace Prize winning president wants to see."

(Oznaki desperacji na kapitalistycznym zachodzie sa oczywiste.Ich "rebelianci" w Syrii nie moga pokonac Assada,ich wlasny narod nie popiera ich parcia do wojny,a jednak oni skorzystali z kryzysu na Ukrainie,zeby stoczyc walke z Putinym,i nie udalo sie.USA sa nastawione na rozwiazywanie wojen w calym swiecie i gotowe wykorzystac dla osiagniecia tego cala swoja militarna i ekonomiczna moc.Pokoj - to ostatnie czego chce Prezydent,ktory oberwal pokojowym Noblem.)

p.s. felus,ja wiem,ze Margaret Kimberley jest stara komuszka i byc moze kochanka Putina,nie musisz mnie tego uswiadomiac :-)
Obserwuj wątek
    • weteranus Re: NATO traci Ukraine. 18.09.14, 00:13
      "The signs of desperation in the capitalist West are obvious. Their “rebels” in Syria can’t defeat Assad, they can’t get support among their own people for war and yet they still used Ukraine’s political crisis to take on Putin and failed. The United States is committed to making war on the rest of the planet and uses its military and economic muscle to get its way. Peace is the last thing that the Nobel Peace Prize winning president wants to see."

To jest tekst na miarę złodzieja, który uciekając krzyczy łapać złodzieja.
      Po pierwsze NATO nigdy nie miało Ukrainy więc nie ma co tracić. Po drugie do Syrii NATO nie weszło i ludzików Assadowi nie podesłało. Po trzecia Ukraina przegrała Donbas, a NATO jak widać nie protestuje.
      • igor-u.k Re: NATO traci Ukraine. 18.09.14, 00:17
        Nie wiele zrozumiales z tekstu.
        • pimpus18 Re: NATO traci Ukraine. 18.09.14, 00:25
          On go zrozumiał inaczej.

Jak Nato wreszcie dostanie pokojowego nobla (najwyższy czas), to on wygłosi encomium.

Tyle serca wkłada w te brenie, które tu wypisuje.
        • elka-sulzer Re: NATO traci Ukraine. 18.09.14, 00:25
          Zadziwiajacym jest, Igor, jak wielu nie rozumie tego co czyta ... nawet w jezyku polskim.
          Tak jakby mieli jakas zapore ... w "czajniku", hehehe
        • weteranus Re: NATO traci Ukraine. 18.09.14, 00:33
          Igor, ten tekst doskonale zrozumiałem, tylko mam zupełnie odmienne zdanie na ten temat. Każdy patrzy ze swojego punktu widzenia, a punkt widzenia jest uzależniony do punktu siedzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka