Dodaj do ulubionych

Ale dziewczynka!

10.10.14, 20:00
Malala Youzafzai, Pakistanka zyjaca w UK dostala pokojowa nagrode Nobla.

Malala walczyla o prawa do nauki i do stania kim sie chce stac dla pakistanskich kobiet. I to majac tylko 11 lat.

Moze ta nagroda przychodzi troche za wczesnie w jej zyciu. Ale z tego co media nam mowia, dziewczynka ma nature liderki i na nagrode zasluguje.

Ano, w takim razie mozna sie tylko do gratulacji przylaczy i zyczyc Malali udanych studiow i udanego zycia.

Przypomina mi sie ze inna mloda kobieta z Iranu dostala tegoroczny medal Fieldsa (Nobel z matematyki). Malali ma wiec zupelnie racje walczac o prawo do nauki dla mlodych muzulmanek.

PF
Obserwuj wątek
    • zeitgeist2010 i muzulmanka 11.10.14, 15:23
      5 Norwegow bedzie musialo przez wiele lat pracowac na to, zeby zmyc hanbe za wybor Obamy i UE na nagrode.

JEst tu tez bardzo istotny kontekst miedzynarodowy. drugim wybranym jest Hindus.

Zaproszenie do zgody miedzy panstwami antagonistami.
    • bywszy1 Re: zawsze w miodzie+ 11.10.14, 17:44

znajdzie sie lyzka dziegcia.
      I to gdzie?W Pakistanie.
      W TV mimochodem podanop,ze ja popiera rzad i wojsko,miasto.
      Na prowincji uwazaqj ja za zdrajczynie - agentke CIA.
      A pozatym telewizja podala,ze konflikt Indyjsko - Pakistanski ostatnio sie wzmogl.
      Jeszce jeden elektryk noblista pokojowiec
      Kailash Satyarthi
      • polski_francuz Wiza do Indii 11.10.14, 18:11
        "A pozatym telewizja podala,ze konflikt Indyjsko - Pakistanski ostatnio sie wzmogl."

W formularzu wizowym pytaja sie, czy Twoj ojciec byl Pakistanczykiem i czy ostatnio przebywales w Afganistanie.

Pierwszy raz widzialem tak precyzyjnie-nacjonalistyczny formularz wizowy.

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka