Dodaj do ulubionych

Tylko nie popuszczać

16.10.14, 09:35
wyborcza.biz/biznes/1,100896,16811269,Szarza_na_sankcje__Rosja_chce__by_sankcje_zostaly.html#BoxSlotIMT
Już ledwo zipią.
M.
Obserwuj wątek
    • lech.junosza "mariner" kiedyś byłeś normalnym i 16.10.14, 09:41
      zrównoważonym emocjonalnie forumowiczem. Nie dawało się odczuć, że jesteś rezunem a nie Polakiem. Szkoda.
      • mariner4 Uważasz, że Rosjaniom wolno tak rozrabiac w 16.10.14, 09:59
        Europie?
        Nie jestem bezkrytyczny wobec Ukrainy, ale to Rosja jest agresorem.
        Tęsknisz za ZSRR? Bo ja nie. Odgrażanie się Polsce broną jądrowa? Traktowanie nas nadal jak Priwilamnski Kraj? Nie widzisz tego? Ustąpić im? Na kolanach?
        M.
        • brat_ramzesa problem wasz jst taki 16.10.14, 10:04
          ze macie omamy urobione przez propagnade, kazecie w nia wierzyc wszystkim i jestescie agresywni, porpaganda hoduje niebezpieczne potworki ktore z nozem w zebach krzycza o demokracji
          • mariner4 Dośiadczenia ostatnicjh kiolkudziesięciu lat 16.10.14, 10:21
            to propaganda. Mordowaliście nas bez skrupułów. I co? Mamy Wam dziękować?
            Zapomnieć?
            Wybaczyć można, ael musicie uznać swoje winy. Bez tego mowy nie ma.
            Ja pracowałem z Rosjanami. Normalni pozornie liudzie. Ale roztaczali przede mną "wspaniałe" perspektywy słowianskiego mocarstwa ze swoją przewodnią rola, oczywiście. Za nic nie mogli pojąc, że chcemy być od nich neizależni.
            A macie tyle roboty u siebie.
            Myślisz, że do was zaufanie nagle wróci? Zapomnijciue o tym.
            M.
            • brat_ramzesa Zdecydowanie prania mozgu 16.10.14, 10:27
              Chociaz by po tym ze jestem mlody, urodzilem sie i mieszkam w Polsce a wy "prawdziw"i z uporem maniaka dzielicie spoleczestwo na Polakow i Niepolakow, to jest efekt prania mozgow, jak pisalem, zamkniety na merytoryczna dyskusje, zaczadzony proaganda z piana na mordzie
              Faszyzujesz czlowieku byc moze nie widzac tego
              • wtopek Re: Zdecydowanie prania mozgu 16.10.14, 10:27
                dlaczego uważasz, że to my jesteśmy urobienie przez propagandę, a wy nie jesteście?
                • brat_ramzesa dlatego ze "wy" dzieilcie 16.10.14, 10:32
                  przyklejacie sobie morde za wszystkich Polakow , gluia maniera wypowiadania sie za wszystkich,a jak nie "my" to "Ruski".,mow za SIEBIE jak kazdy madry czlowiek
                  Czas w koncu podjac debate nad sposobami robienia wody z mozgu, kilka razy rpobowalem ale rozwiedka GW natychmiast usuwa i grozi zablokowaniem
                  • indeed4 Napisz tumanku reklamację do CBOS, że "dzieli"... 16.10.14, 12:44
                    forum.gazeta.pl/forum/w,50,151842156,151842156,Kim_jest_te_3_Polakow_popierajacych_Putina.html
                  • malkontent6 Cenzura jest wszędzie. 16.10.14, 14:26
                    brat_ramzesa napisał:

> rozwiedka GW natychmiast usuwa i grozi zablokowaniem

RT nagminnie usuwa moje wpisy na ich forum. A ja nawet nie piszę nic antyrosyjskiego, po prostu mam inny punkt widzenia na pewne sprawy. I nie dotyczy to tylko spraw rosyjskich. Wycięli moje wpisy pod artykułam o zabójstwie tego czarnego chłopaka w St Louis. Ale zostawili odpowiedź jakiegoś kolesia na jeden z nich.
              • mariner4 Nie czunję sie "prawdziwym" 16.10.14, 12:31
                Polakiem. jestem krytyczny wobec własnego narodu.
                To przybysze muszą się do nas dostopsować, a nie odwrotnie.
                Są winni przynajmniej lojalności a nie być V kolumną.
                M.
          • pijatyka Re: Tylko nie popuszczać 06.07.15, 22:36

forum.gazeta.pl/forum/w,50,158101898,158109586,Re_wyjatkowo_upierdliwy_cenzor.html
        • lech.junosza Re: Uważasz, że Rosjaniom wolno tak rozrabiac w 16.10.14, 10:07
          mariner4 napisał:

> Europie?
          > Nie jestem bezkrytyczny wobec Ukrainy, ale to Rosja jest agresorem.
          > Tęsknisz za ZSRR? Bo ja nie. Odgrażanie się Polsce broną jądrowa? Traktowanie n
          > as nadal jak Priwilamnski Kraj? Nie widzisz tego? Ustąpić im? Na kolanach?
          > M.
          Oddychaj głęboko. Łyknij coś na uspokojenie i zastawów się: Czy ponad 10 mln. Rosjan żyjących na wschodzie Ukrainy nie miało prawa do autonomii i zachowania urzędowej dwujęzyczności (które to prawo "Majdan" im odebrał? Czy przypadkiem jedynym wyjście nie byłaby federalizacja Ukrainy? Dlaczego my mamy płacić za rozpierduchę zainicjowaną przez USA (m.in. te "skromne" 5 mld. USD wpompowane w "Majdan"?
          L.
          • mariner4 Rosja chce odbudować imoperiuum w którym 16.10.14, 10:15
            my też mamy swoje miejsce.
            Mnie się to nie podoba. Tobie tak?
            Mają tyle przesterzeni, bogactw, ale nie pozbyli się wyciagania rąk po cudze.
            Ja im nie uifam. Był taki moment, że miałem nadzieję, ale ona się ulotniła.
            Stosuję politykę szantażu. Oni się z naszą od nich niezaleznośia nie pogodzili. Chxcesz powtorki z PRL?
            M.
            • gosc_ze_smolenska Re: Rosja chce odbudować imoperiuum w którym 16.10.14, 10:25
              Ty sie boisz, bo jestes karmiony propaganda. Wczoraj na ZDF ogladalem niemiecki film dokumentalny o bestialstwach w czasie wojen. Miedzy innymi pokazano tam pana Goebbelsa, ktory mawial, ze nie wystarczy, zeby zolnierze nienawidzili wroga, trzeba, zeby oni tez bali sie wroga. Tylko zolnierz w takim nastroju moze byc bezwzgledny i skuteczny
              • brat_ramzesa Propagandowe zombie na slowo Rosja dostaja sraczki 16.10.14, 10:28
                to forma blokady umyslowej
              • wtopek Re: Rosja chce odbudować imoperiuum w którym 16.10.14, 10:28
                a ty nie jesteś karmiony propagandą? taką że nawet prezenterki RT odchodzą z pracy, bo nie mogą takiego stężenia absurdu i kłamstwa?
                • gosc_ze_smolenska Re: Rosja chce odbudować imoperiuum w którym 16.10.14, 10:49
                  owszem, ja nie jestem wyjatkiem. Jestem rowniez karmiony propaganda. Ale czerpie swoja wiedze z roznych zrodel, karmionych przez rozne propagandy. Porownujac tych propagandowcow, musze Ci powiedziec, ze polska propaganda w stosunku do Rosji i konfliktu na Ukrainie jest chyba najbardziej agresywna w Europie, chociaz Polska w zadnym stopniu nie jest strona w konflikcie. Komu to jest potrzebne?
              • pijatyka Re: pokazano tam pana Goebbelsa 16.10.14, 12:25
                Strzelasz sobie w stopę, gościu ; w mowach pana Goebbelsa i pana Hitlera uzasadniających anschluss Austrii i Sudetenlandu wystarczy zamienić "Niemców" na "Rosjan" - i nie trzeba więcej zmieniać już nic, nawet przecinka...
                • gosc_ze_smolenska Re: pokazano tam pana Goebbelsa 16.10.14, 17:56
                  moge zapytac? Pan/pani w ogole czytala/sluchala Hitlera/Goebbelsa? Liczyl (liczyla) przecinki? Czy tak, generalnie mowi?
                  • pijatyka Re: czy Pan liczył przecinki? 16.10.14, 18:27
                    Nie - takie precyzyjne rachuby pozostawiam aptekarzom ze Smoleńska; zakładam, że towarzysze nie zawiodą...
                    • gosc_ze_smolenska Re: czy Pan liczył przecinki? 16.10.14, 19:09
                      jasne, ze aptekarz wszystko policzy i kazdego rozliczy. Jednak z Twojego postu wynika, ze materialow zrodlowych nie odrabiales. Ale nic z tego, tacy specYjalisci sa zawsze najbardziej wiarygodni.
          • markvanreesk Re: Junosza ma racje 16.10.14, 17:47
            Ukrainski zlodziej Chruszcow ukradl Rosjanom Krym i Wschodnia Ukraine korzystajac z tego ze obydwie narodowosci razem z innymi znajdowaly sie w ramach jednego panstwa.Byl to wewnetrzny podzial administracyjny.Niestety w nowej faszystowskiej rzeczywistosci Rosjan na wschodzie Ukrainy spotkal by taki sam los jak Polakow na Wolyniu.Juz teraz ukrainscy faszysci dokonuja masowych morderstw na Ukraincach.Trzeba walczyc do konca i zniszczyc ukrainskich faszystow. Rosjanie w Donbasie nie maja innej alternatywy.Albo zniszcza faszystow albo sami zostana zniszceni.Calym sercem jestem za wolnym Donbasem!
      • chateau Re: "mariner" kiedyś byłeś normalnym i 08.11.14, 20:58
        Kiedyś miałeś m.in. nick lech.niedzielski.
    • szwampuch58 Re: Tylko nie popuszczać 16.10.14, 10:22
      Putin ostro skrytykował Obamę przed swoją podróż na szczyt. W związku z sankcji gospodarczych wobec Rosji, ustawienie USA może tylko jako "wrogie" to powiedział w opublikowanym oświadczeniu Kremla w środę Putina. "Mamy nadzieję, że nasi partnerzy rozumieją bezwzględność szantażu wobec Rosji", powiedział Putin. Każdy musi zrozumieć, że kłótnia między dwoma mocarstwami jądrowymi mieć konsekwencje dla stabilności.
      • mariner4 To oczywiste, ale 16.10.14, 10:24
        To nie amerykane zamordowali prawie 300 pasazerów samolotu.
        Ja po prostu Rosji sie boję. I z diavbłem bym w pakt wszedł przeciwko nim.
        M.
        • szwampuch58 Re: Nikt dzisiaj nie wie:Kto? 16.10.14, 11:02
          Podejrzenia sa rowno podzielone: separatysci z poparciem Rosji czy banderowcy z poparciem USA,przypominam a jak masz pelne gacie strachu to twoj problem,nie moje klocki
          • mariner4 Aż takiego strachu nie odczuwam 16.10.14, 12:28
            Ja po prostu Rosji nie ufam.
            I tyle.

M.
        • romrus No w koncu - diagnoza "fobia" 16.10.14, 17:48
          mariner4 napisał:
          > Ja po prostu Rosji sie boję.

Idz do lekarza, czlowieczku.
          Wypisze cie fluoksetyne i bedziesz mial swiety spokoj.
          O ile cie na lekarza stac.

To rowniez dotyczy jeszcze kilku tutejszych rusofobow.
          To sie leczy, chlopaki.
          • mariner4 Spadaj do Rosji 16.10.14, 17:51
            świnio.
            M.
            • markvanreesk Re: Spadaj do Rosji 16.10.14, 17:51
              ha ha ha ,prawda w oczy kole ha ha ha
    • zgred-zisko Re: Tylko nie popuszczać 16.10.14, 14:07
      Przez wszystkie urocze lata PRL-u słyszałem i czytałem, że kapitalizm gnije, rozpada się a dni jego są policzone. Przytaczano przy tym fakty świadczące o tym, że tak się rzeczywiście dzieje. Kapitalizm ma się ciągle dobrze a o PRL-u zaczynamy pomału zapominać.
      Los wróżki jest ciężki. Może wprawdzie prorokować rozmaite nieszczęścia, ale nie ma żadnego wpływu na ich spełnienie.
      Prorokuj sobie dalej zdrowo, może Ci ulży?
    • pijatyka Re: nie popuszczać 16.10.14, 17:36
      Merkel spotka się z Putinem. Zapowiada: sankcje wobec Moskwy pozostaną

wiadomosci.wp.pl/lbid,8901,title,Wladimir-Putin-spotka-sie-dzis-z-Petro-Poroszenka,nazywo.html
      • markvanreesk Re: nie popuszczać 16.10.14, 17:50
        Merkel to marionetka amerykanska ,moze sobie wewnetrznie porzadzic ale w sprawach zagranicznych gra tak jak CIA pozwala,dotyczy to wszystkich tak zwanych wolnych narodow swiata.Ameryka daje im wolnosc na wlasnej grzadce ,w calym ogrodku rzadzi Waszynkton.Slowo amerykanow rzecz swieta.
      • pijatyka Re: Merkel: sankcje wobec Moskwy pozostaną 20.06.15, 12:13

tvn24bis.pl/ze-swiata,75/unia-robi-decydujacy-krok-przedluza-sankcje-gospodarcze-wobec-rosji,552973.html
        • pijatyka Re: sankcje wobec Moskwy pozostaną 21.12.15, 13:16

• wojciech.2349 Re: Tylko nie popuszczać 16.10.14, 17:41
      Po oddaniu Krymu można pomyśleć o
      rozmowach.
    • europitek Re: Przez lata PRL-u czytałem, że kapitalizm gnij 08.11.14, 16:55
      Nic dziwnego, gdyż to jeden z przejawów ideowego nawrotu breżniewizmu. Jedyną praktyczną różnicą jest zastąpienie internacjonalizmu proletariackiego przez wielkoruski nacjonalizm służący za narzędzie umacniania rządów oligarchii.
    • ghooost Re: "Szarża Putina na sankcje" 13.06.15, 15:11

Szarżuj sobie, Wowa, szarżuj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka