Dodaj do ulubionych

Putin zwycieza w nowej zimnej wojnie.

01.12.14, 20:39
Wbrew temu,co pisza forumowi rusofoby,Rosja nie jest na przegranej pozycji:
Why Putin Is Winning The New Cold War?

www.globalresearch.ca/why-putin-is-winning-the-new-cold-war/5417041
p.s. bystrzaki,musicie z tym nauczyc sie zyc.Sorry!
Obserwuj wątek
    • antyk-acap Re: Putin zwycieza w nowej zimnej wojnie. 01.12.14, 20:51
      Tak. Wygrywa. Jak w Australii...
      • igor_uk8 Przeciez napisalem,antyk-acap,sorry. 01.12.14, 20:55
        I poradzilem nauczyc sie z tym zyc.
        • antyk-acap Re: Przeciez napisalem,antyk-acap,sorry. 01.12.14, 20:56
          Z Rosjaninem nie da się żyć na jednej planecie.
          • romek1612 Nie ma sprawy 01.12.14, 20:59
            antyk-acap napisał:
            > Z Rosjaninem nie da się żyć na jednej planecie.

Spadaj na Mars:-)
            • antyk-acap Re: Nie ma sprawy 01.12.14, 21:06
              Sam spie...j!
              • romek1612 Nie mam zamiaru 01.12.14, 21:45
                antyk-acap napisał:
                > Sam spie...j!

Ale jesli poprosisz, to mozeme cie pomoc wylecec:-)
                • antyk-acap Re: Nie mam zamiaru 01.12.14, 21:52
                  Traktuję to jako groźbę karalną.
                  art 190 § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona,
                  podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
                  • romek1612 Malpowanie nie jest twoja mocna strona 01.12.14, 22:02
                    antyk-acap napisał:
                    > Traktuję to jako groźbę karalną.
                    > art 190 § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub
                    > szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę
                    > , że będzie spełniona,
                    > podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat
                    > 2.

Cienias, pomogame Jankiesam wylecec na orbite, to mozeme i ciebie pomoc, pod warunkiem ze masz odpowiednia kase. Jankiesi placa za bilet na orbite chyba po 70 mln.$ za glowe, za twoja glowe na Marsa bedzie drozej. Polecam kredyt w PKO Bank Polski SA.
                    • antyk-acap Re: Malpowanie nie jest twoja mocna strona 01.12.14, 22:05
                      Zachowaj tłumaczenia dla prokuratora.
              • jankowski1960 Re: Nie ma sprawy 01.12.14, 23:55
                Zamilcz wasc.
          • igor_uk8 Zawsze mozesz,antyk-acapie, 01.12.14, 21:03
            wyemigrowac na ksiezyc.
    • szwampuch58 Re: Putin zwycieza w nowej zimnej wojnie. 01.12.14, 21:03
      "temperatura" co prawda zimna ale zimnej wojny jeszcze nie ma,wiec nie ma tez triumfatora.....o ile mozna watpic ze ktokolwiek na tym cokolwiek wygra.
      • igor_uk8 Zimna wojna toczy sie na calego. 01.12.14, 21:09
        Ona zaczela sie wraz z rozbiorem Serbii.Byl czas,kiedy wszysci udawali,ze jest zimny pokoj(he,he),ale to nie wszystkich zmylilo.Putin calkiem nie przypadkowo zaczal przezbrojac armie wtedy,kiedy wszystkim wydawalo sie,ze miedzy Rosja i USA panuje idylla.Putin doskonale wiedzial o tym,ze dla USA silna Rosja bedzie koscia w poprzek gardla.A na slaba Rosje,rzadzona przez obcych,Rosjanie nie mogli zgodzic sie.konflikt byl nieunikniony,ale nie Rosja byla jego inicjatorem.
        • igor_uk8 Moze nie calkiem o tym,o czym mowa w watku 01.12.14, 21:12
          Ale ma jakis zwiazek:

China, S.Korea launch won-yuan market in Seoul

thebricspost.com/china-s-korea-launch-won-yuan-market-in-seoul/#.VHzLJMmopph
    • dupeteczek Re: Putin zwycieza w nowej zimnej wojnie. 01.12.14, 21:13
      Gdy Titanic tonął, to też orkiestra grała...:)
      • igor_uk8 dupeteczka. 01.12.14, 21:17
        Ty piszesz o tej orkiestrze,co dzis grala w Brukseli?
        • dupeteczek Re: dupeteczka. 01.12.14, 21:26
          Nie, ja piszę o podobnej propagandzie jak za zdychającej komuny - im było gorzej, tym było większe zwycięstwo:) Propagandowo Rosja zatrzymała się na latach 80-tych dwudziestego wieku!
      • jankowski1960 Re: Putin zwycieza w nowej zimnej wojnie. 01.12.14, 23:57
        Ty ta o $?
        • dupeteczek Re: Putin zwycieza w nowej zimnej wojnie. 02.12.14, 17:11
          Nie o $, tylko o twojej ojczyźnie!
          Wiem że to dla kacapka skomplikowane, ale czytanie ze zrozumieniem tekstu pisanego, dzieci w polskich szkołach opanowują w pierwszych klasach szkoły podstawowej.
    • igor_uk8 W wojnie nuklearnej Putin tez ma szanse. 01.12.14, 21:16
      5 Proofs Russia is Geared-Up for Shooting War with U.S. and Can Win Future Nuclear Showdown

au.ibtimes.com/articles/574203/20141127/russia-nuclear-world-war-3-nato.htm#.VHzLz8moppg
      • marko125 Re: W wojnie nuklearnej Putin tez ma szanse. 01.12.14, 21:23
        Po co wojna nuklearna Rosję można zniszczyć gospodarczo. Co właśnie się zaczyna dziać :)
        • karbat Re: W wojnie nuklearnej Putin tez ma szanse. 01.12.14, 21:41
          czy Putin wygrywa ... , nie daje sobie nas.ac naglowe , placac niemala cene .
          Zachod zez placi ... mniejsza cene .

Powtorzyla sie wersja Egipska .w ... Kijowie .
          Ludzie protestowali , biegali po Majdanie ,
          wykopano legalnego prezydenta , zrobiono sobie wybory .
          i ... wiekszosc ludzi w Parlamencie , w wladzach lokalnych
          to te same postacie co przed wyborani . co najwyzej zmienili sobie partie.

co sie zmienilo na Ukraine od roku ... poza wieksza bieda ....
          jakie perspektywy ... no raczej ... beznadziejene .
          • antyk-acap Re: W wojnie nuklearnej Putin tez ma szanse. 01.12.14, 21:48
            No tak. Bez galeonu nie pożyjesz.
    • cytrynowiec Proporcjonalnie do powstawania kolejnych 01.12.14, 22:02
      klonów tego samego Igora rośnie głupota jego wpisów.
      Człowieku, co ty wypisujesz?
      W Moskwie w ciągu 6 miesięcy wszystko już podrożało o 30% i to nie koniec, rubel stracił na wartości na razie 50%, sklepowe półki coraz bardziej puste. Ludzie okupują kantory w celu zamiany makulatury na normalną walutę, a ty wypisujesz o jakichś zwycięstwach. Kogo i czego nad czym i nad kim? Chcesz wcisnąć ciemnotę, że głupota zwycięża nad rozumem?
    • johnny-kalesony Monty Putin & The Flying Russian Circus 01.12.14, 22:08
      A propos "zwyciężania" Putina ... Igor, widziałeś kiedyś ten skecz?

youtu.be/zKhEw7nD9C4

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
    • eva-1.5 Re: Putin zwycieza w nowej zimnej wojnie. 01.12.14, 22:38
      Igor, artykuł jest ciekawy i sporo w nim racji, ale zerohedge myli się z jednym:

wg mnie prędzej EU utonie razem z USA niż się odważy na rozwód.

USA panują nad doborem elit politycznych w EU i dopóki tak jest nic hameryce ze strony EU nie grozi.
      • xavras_wyzhryn Re: Putin zwycieza w nowej zimnej wojnie. 01.12.14, 23:17
        Było: 1 PLN = 10 rubli
        Jest: 1 PLN = 16 rubli

Zwyciężacie :D
        • jankowski1960 Re: Putin zwycieza w nowej zimnej wojnie. 02.12.14, 00:00
          Pamietam jak € byl po 3 pln.
      • ubiquitousghost88 Rozwoduniebędzie... 02.12.14, 08:42
        Alegazuteż...:)))))
        • igor_uk8 Gazbedzie,ubi,... 02.12.14, 14:10
          aledrozszy:-))))
      • igor_uk8 Jestem wiekszym optymistom,Ewa. 02.12.14, 14:10
        Juz powstala nowa generacja europejskich politykow,ktore Stany maja gdzies.Na nich CIA papierow nie ma i szantazowac ich nie maja czym.
        • 99venus Re: Jestem wiekszym optymistom,Ewa. 02.12.14, 14:26
          KGB ma papiery?
          kremlowski frajerze nie podniecaj się nadaremno.świat się poznał na was już dawno.dzicz i agresja czyli Rosja imperium Zła.
        • lubat Re: Jestem wiekszym optymistom,Ewa. 02.12.14, 16:30
          igor_uk8 napisał(a):

> Juz powstala nowa generacja europejskich politykow,ktore Stany maja gdzies.Na n
          > ich CIA papierow nie ma i szantazowac ich nie maja czym.

Obawiam się, że nie masz racji. Nowa generacja jest przecież nieodrodnym dzieckiem swoich czasów i niewiele mądrzejsza od forumowych bystrzaków. Oczywiście polityków można szantażować, ale skuteczniejszym sposobem jest indoktrynacja - i nie myślę tu wcale o islamistach, a jak najbardziej o "demokratach", którzy poświęcą dobro swojego narodu (ale broń boże nie swoje) dla dobra światowej (czytaj: amerykańskiej) demokracji.
          • igor_uk8 Lubat,jestem pewien tego,ze mam racje. 02.12.14, 16:47
            We Francji,Wloszach,Wegrach,Slowacji,Czechach zaczynaja dziac sie rzeczy,ktore podtwierdzaja moja racje.Nie mozno zacykliwac sie na Merkel i polskiej "elycie".
            • antyk-acap Re: Lubat,jestem pewien tego,ze mam racje. 02.12.14, 16:54
              Parę skorumpowanych polityków ma zmienić politykę Unii? W UE karty rozdają Niemcy. A po numerze z psem Merkel miłością do Putina nie pała.
              • igor_uk8 Skorumpowanymi politykami sa ci,antyk-acap. 02.12.14, 17:08
                Kogo CIA potrafi szantazowac.
    • dupeteczek Kolesie Putina dostają histerii od tych zwycięstw 02.12.14, 16:41
      i.obozrevatel.ua/8/1657793/inner/893937.jpg
      Wreszcie do zakutych łbów zaczyna docierać, że Zachód już na zaloty Putina nie reaguje:)
      • igor_uk8 dupeteczka. 02.12.14, 16:51
        Nie wklejaj tego,czego nie rozumiesz.
        • 5magna Re: dupeteczka. 02.12.14, 16:53
          sputniknews.com/politics/20141202/1015408926.html
        • dupeteczek Re: dupeteczka. 02.12.14, 17:07
          Ty nie rozumiesz, tak jak twoi instruktorzy!
          Nie trzeba histeryzować, tylko wystarczy wyjść z Ukrainy (Krym, Donbas) i wszystko zacznie się układać.
          • igor_uk8 Re: dupeteczka. 02.12.14, 17:09
            Powinni opuscic Ukraine Amerykanie.Wtedy tam zapanuje lad i pokoj.I powiem ci,dupeczka,ze to juz bedzie wkrotce.
            • dupeteczek Re: dupeteczka. 02.12.14, 17:35
              Amerykanie nie weszli z woskiem na Ukrainę!
              Oszczędź mi tej żałosnej propagandy rodem ze stalinizmu:)
          • ubiquitousghost88 dupeczkawidaćdawnowLidluniebyła... 02.12.14, 17:29
            ...tamnajtaniej...
            • dupeteczek Re: dupeczkawidaćdawnowLidluniebyła... 02.12.14, 17:36
              Pilnuj Pikuś swoich kramików, na których robisz zakupy, a nie moich:)
    • br0f igor, igor 02.12.14, 17:44
      jak narazie ruskim idzie dobrze. widac ze do tej gry przygotowali sie. ale ta zabawa bedzie sie ciagnac i na to zeby ruscy to wygrali zupelnie potrzeba chekac jakies 3-4 lata. (gdy rury z gazem beda gotowe do pompowania gazu na wschod) bys moze zaczna w tym czasie przygotowywac sie do dodania innych rur moze do indii
      wtedy wojtek z resza z wiaderkami beda chodzic po gas plynny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka