Dodaj do ulubionych

Nie jest prawdą, że w Moskwie są sklepowe kolejki

18.12.14, 01:24
za wszystkim. Tego dowiedziałem się czytając niektóre wpisy na tym forum.
To nie prawda, że rubel traci na wartości, to zachodnia propaganda, bo rubel jest tylko niedowartościowany. Prawdą jest natomiast, że rosyjska gospodarka ma się bardzo dobrze.
To nie prawda, że Rosjanie się denerwują wzrostem cen o 30-40%, bo w Rosji ceny spadają.
Kto myśli inaczej jest wrogiem prawdy, dobrobytu, kremlowskiej władzy i Wielikiej Rassiji.
Obserwuj wątek
    • j-k a co cie obchodza kolejki w ruskich sklepach ? 18.12.14, 01:34
      mnie obchodza i wqoorviaja kolejki w polskich - konkretnie w aptekach.
      czy musze pol godziny stac w kolejce miedzy jeczacymi i chrychajacymi staruszkami ?
      jakby nie mogli w domu siedziec i zamowic leki poprzez Amazon...
      • uyxv Re: a co cie obchodza kolejki w ruskich sklepach 18.12.14, 01:41
        Co mam Ci napisać?
        W zasadzie mam w głębokim poważaniu co się dzieje w Rosji, rublem, dolarem, juanem i nowotworem Putina.
        W tym zakresie masz rację. Co do aptek dotychczas nie miałem takiego problemu. Idę stoję za jakimś medykamentem max 10 minut i to wszystko, ale mieszkam w W-wie. Gdzie indziej może być inaczej.
        Jeśli zaliczyłeś takie długie stanie za lekarstwami w jakiejś aptece, to faktycznie możesz być zdenerwowany.
        • j-k Re: a co cie obchodza kolejki w ruskich sklepach 18.12.14, 01:53
          no tesz opisuje sytuacje w Warszawie.
          konkretnie na Muranowie - obecnie dzielnicy emeryckiej, bo wszystko co mlode wyjechalo do Londynu,
          albo przenioslo sie pod Warszawe.

dlatego smiesza mnie uwagi n/t Rosji, jakby w Polsce nie bylo dziur w jezdniach.
          • przyjacielameryki Re: a co cie obchodza kolejki w ruskich sklepach 18.12.14, 08:40
            j-k napisał:

> no tesz opisuje sytuacje w Warszawie.
            > konkretnie na Muranowie - obecnie dzielnicy emeryckiej, bo wszystko co mlode wy
            > jechalo do Londynu,
            > albo przenioslo sie pod Warszawe.
            >
            > dlatego smiesza mnie uwagi n/t Rosji, jakby w Polsce nie bylo dziur w jezdniach
            > .

Znowu bredzisz albo kłamiesz. W polskich aptekach nie ma żadnych kolejek. Jest inny problem - hurtownie sprzedają niektóre ważne leki do innych państw UE bo mogą więcej zarobić i zdarza się, że czasami niektórych brakuje. Ale temat jest już rozwiązywany.
            Wiem lepiej od ciebie bo tu mieszkam i z aptek korzystam na bieżąco.
            • j-k Re: a co cie obchodza kolejki w ruskich sklepach 18.12.14, 11:45
              przyjacielameryki napisał:
              > Wiem lepiej od ciebie bo tu mieszkam i z aptek korzystam na bieżąco.

No to idz do tej na Nowolipkach przy Smoczej (fakt, ze w poblizu nie ma innych)
              to zobaczysz - jak wygladaja komunistyczne kolejki samych staruszkow :)
              • przyjacielameryki Re: a co cie obchodza kolejki w ruskich sklepach 18.12.14, 17:06
                j-k napisał:

> przyjacielameryki napisał:
                > > Wiem lepiej od ciebie bo tu mieszkam i z aptek korzystam na bieżąco.
                >
                > No to idz do tej na Nowolipkach przy Smoczej (fakt, ze w poblizu nie ma innych)
                > to zobaczysz - jak wygladaja komunistyczne kolejki samych staruszkow :)

Sprawdzę przy okazji. Ale gdyby nawet, to jedna apteka a nie apteki w Polsce.
                Klasyczne, propagandowe przekłamanie kolego a nie fakty.

• x2014 Re: a co cie obchodza kolejki w ruskich sklepach 18.12.14, 18:58
                apteki w polsce sa na kazdym kroku, nie wiem czy na dzien dzisiejszy nie najwiecej na swiecie(w tym akurat jestesmy rekordzistami) no moze oprocz meksyku a kolejke widzialem w jednej aptece, ponoc najtansza w miescie stad kolejka staruszkow
          • uyxv Re: a co cie obchodza kolejki w ruskich sklepach 18.12.14, 12:01
            j-k napisał:
            > no tesz opisuje sytuacje w Warszawie.

Panie doktorze z kropką,
            proszę nie robić nagminne błędów ortograficznych,
            bo mnie, doktora bez kropki, to razi.
        • pijatyka Re: Nie jest prawdą, że 23.12.14, 12:34
          Uff, teraz już jestem całkiem spokojny ;->
    • romek1612 Ahahaha:-) 18.12.14, 01:38
      uyxv napisał:
      > To nie prawda, że rubel traci na wartości, to zachodnia propaganda,

forum.gazeta.pl/forum/w,50,155934132,155937685,Ja_mam_dwa_posty_i_tez_jestem_trollem_.html
      • uyxv Re: Ahahaha:-) 18.12.14, 01:43
        Romek,
        dobra rada, wyhamuj.
        • romek1612 Re: Ahahaha:-) 18.12.14, 01:55
          uyxv napisał:
          > Romek,
          > dobra rada, wyhamuj.

Rada?
          Kim ty sie wyobrazasz, pajacu?:-)
          • j-k Romrus... 18.12.14, 02:00
            Moja Slubna (Pani Docent Rusycystyki) wskazala mi, ze moze powinienem Cie przeprosic
            za pare zlosliwych uwag...
            co niniejszym czynie...

Rosja wpakowala sie, po czesci nie z wlasnej winy, w trudna sytuacje...
            nie chcialbym byc na waszym miejscu.

3m sie - na ten trudny 2015...
            • romek1612 Witam, Panie Doktorze:-) 18.12.14, 02:11
              j-k napisał:
              > Moja Slubna (Pani Docent Rusycystyki) wskazala mi, ze moze powinienem Cie przeprosic za pare zlosliwych uwag...
              > co niniejszym czynie...

Jasiu, zname sie nie pierwszy dzien i twoich uwag nie traktowalem jako zlosliwych.
              Nie wielu tu na forum jest ludzi, ktory sa na luzie, wiec nie masz za co przepraszac.
              Jednak cenie, ze to robisz.
              Chapeau!

> Rosja wpakowala sie, po czesci nie z wlasnej winy, w trudna sytuacje...
              > nie chcialbym byc na waszym miejscu.

E tam, bylo kiedys o wiel gorzej.
              Teraz naprwade zadnej tragedji nie ma, na razie cojnamniej.

> 3m sie - na ten trudny 2015...

Dzieki.
              Wszystko bedzie dobrze.
              Albo i nie:-)
          • uyxv Re: Ahahaha:-) 18.12.14, 02:02
            Wiem kim jestem, a ty wiedzieć nie musisz.
            Możesz przyjąć dobrą radę albo ją olać, twoja sprawa.
            PS.
            romek1612 napisał(a):
            Kim ty sie wyobrazasz, pajacu?:-)

Jesteś chyba zdenerwowany, ponieważ źle budujesz zdania (to tak nawiasem).
            Na dzisiaj daj sobie spokój.
            Dobranoc!

• j-k bzdury piszesz, hloopcze. 18.12.14, 02:05
              jak na Rosjanina z St. Petersburga - Romrus swietnie pisze po polsku.
              lepiej, niz ja po rosyjsku - mimo 8 lat szkolnej nauki.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
              • uyxv Re: bzdury piszesz, hloopcze. 18.12.14, 02:08
                No to możemy pogadać jak doktor z doktorem, tylko ja jestem dr bez kropki.
                • j-k Re: bzdury piszesz, hloopcze. 18.12.14, 02:19
                  no a ja jestem Dr. "Zachodni" - o czym juz tu wielokrotnie pisalem.

zatem z kropka :)
                  • przyjacielameryki Re: bzdury piszesz, hloopcze. 18.12.14, 08:45
                    j-k napisał:

> no a ja jestem Dr. "Zachodni" - o czym juz tu wielokrotnie pisalem.
                    >
                    > zatem z kropka :)

No i głupio się robi, żebym ja mgr. musiał nieustannie poprawiać bzdury, półprawdy a czasami kłamstwa "Dr. Zachodniego".
                    • ubiquitousghost88 Lećdoapteki... 18.12.14, 09:23
                      ...Viagręrzucili...
                      Iwięcejrespektudladoktorów(zkropkąibez)...
    • douglasmclloyd Otóż to 18.12.14, 03:11
      Kolejki są przed sklepami, bo sklepy zamknięte.
    • dupeteczek Rosjanie wykupują wszystko 18.12.14, 09:32
      www.vedomosti.ru/lifestyle/photogallery/273871/skupayut-vse-kak-rossiyane-pytayutsya-sohranit-svoi
    • romek1612 Rosjanie morduja sie w sklepach 18.12.14, 14:16
      Drastyczny sceny w rosyjskich sklepach

www.youtube.com/watch?v=9ZOTo1K_Kp0
    • jk2007 brakuje gotowki 18.12.14, 15:05
      Из-зa резкoгo пaдения кyрca рyбля в пocледние дни бaнки cтoлкнyлиcь c нaплывoм вклaдчикoв и дефицитoм нaличнocти. В некoтoрых бaнкaх мoжнo пoлyчить депoзит, тoлькo зaпиcaвшиcь зa неcкoлькo дней.
      top.rbc.ru/finances/17/12/2014/549184569a7947489b83c8c1
    • schabowy-kotlet Re: Nie jest prawdą, że w Moskwie są sklepowe kol 18.12.14, 18:29
      uyxv napisał:
      > za wszystkim. Tego dowiedziałem się czytając niektóre wpisy na tym forum.

> To nie prawda, że rubel traci na wartości, to zachodnia propaganda, bo rubel je
      > st tylko niedowartościowany. Prawdą jest natomiast, że rosyjska gospodarka ma s
      > ię bardzo dobrze.
      > To nie prawda, że Rosjanie się denerwują wzrostem cen o 30-40%, bo w Rosji ceny
      > spadają.
      > Kto myśli inaczej jest wrogiem prawdy, dobrobytu, kremlowskiej władzy i Wielik
      > iej Rassiji.

Dzisiaj dokładnie tak samo sytuację ekonomiczną Rosji przestawił W.Putin.
      W Rosji nic niepokojącego się nie dzieje, Rosjanie żyją normalnie jak wszyscy w wysokorozwiniętych krajach świata. Rezerwy walutowe bardzo duże, rezerwy w kruszcach szlachetnych ciągle wzrastają. Rosja jest w stanie przetrzymać nawet wieloletni kryzys bez szkody dla swoich obywateli.
      • romek1612 2 nowych nicka na dobe to juz przesada:-) 18.12.14, 18:37
        schabowy-kotlet napisał:
        > Dzisiaj dokładnie tak samo sytuację ekonomiczną Rosji przestawił W.Putin.
        > W Rosji nic niepokojącego się nie dzieje, Rosjanie żyją normalnie jak wszyscy w
        > wysokorozwiniętych krajach świata. Rezerwy walutowe bardzo duże, rezerwy w kru
        > szcach szlachetnych ciągle wzrastają. Rosja jest w stanie przetrzymać nawet w
        > ieloletni kryzys bez szkody dla swoich obywateli.

Nawet dla ekipy banderowskich trolli:-)
        • schabowy-kotlet Re: 2 nowych nicka na dobe to juz przesada:-) 18.12.14, 18:51
          Ponoć dziennie rejestruje się na forach GW średnio 8 000 osób.
          Widzisz coś w tym złego?
          A może chciałbyś zabronić nowych rejestracji, bo to przeszkadza tutaj twojej działalności?
          • x2014 Re: 2 nowych nicka na dobe to juz przesada:-) 18.12.14, 19:01
            to bardziej przypomina tube ruskiej propagandy niz forum
    • romek1612 Rosjanie morduja sie w sklepach 23.12.14, 13:13
      www.youtube.com/watch?v=-xL8rE9DT4g
      • pijatyka A w USA znowu biją Murzynów. W sklepach LOL 03.01.15, 17:17

• 0rkan Prawdą jest że w moskiewskich sklepach brakuje 04.01.15, 14:35
      towarów, wielu towarów. Ceny rosną a płace i emerytury stoją w miejscu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka