vladexpat 26.12.14, 21:37 Rozszerzeniu NAO mówimy NIET! Ciekaw jestem jaka byłaby reakcja Moskwy gdyby państwa NATO wpisały do swojej doktryny podobne zapisy dotyczące sojuszów wojskowych zawieranych przez Rosję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borrka Powtorka z rozrywki. 26.12.14, 21:42 Podobnie bylo, gdy wstepowaly inne "bratnie kraje". Proby straszenia przez ten chory kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
romek1612 Ojojoj:-) 26.12.14, 22:11 vladexpat napisał: > Rozszerzeniu NAO mówimy NIET! > Ciekaw jestem jaka byłaby reakcja Moskwy gdyby państwa NATO wpisały do swojej d > oktryny podobne zapisy dotyczące sojuszów wojskowych zawieranych przez Rosję. Jaka roznica co jest napisane, jesli n/p Pani Klinton otwate powiedziala, ze USA beda przeszkadzac nawet nie sojuszam wojskowym, a gospodarczym? To juz sie dzieje i to nie od wczoraj: "Клинтoн oтметилa, чтo нoвый СССР мoжет быть coздaн пoд нoвыми нaзвaниями – «Тaмoженный coюз или Еврaзийcкий coюз». Гoccекретaрь США oтметилa, чтo рoccийcкие влacти пoддерживaют этoт плaн для yглyбления экoнoмичеcких cвязей c cocедями. «Дaвaйте не делaть oшибoк. Мы знaем, чтo являетcя целью, и мы пoпытaемcя нaйти эффективный cпocoб для зaмедления или предoтврaщения этoгo прoцеcca», - пoдчеркнyлa Клинтoн, передaет Financial Times. Jestes lemmingem czy wynajetym propagandistom? Odpowiedz Link Zgłoś
krzyysioo Re: Ojojoj:-) 27.12.14, 00:02 I nie wiem czy sytuacja nie jest gorsza niż w czasach zimnej wojny. wiesz co mnie martwi najbardziej? Że będzie podobnie jak z Ukrainą, oberwą miliony (oby nie miliardy) ludzi po to by bogaci byli jeszcze bogatsi a mocarstwa utrzymały lub wzmocniły swoje pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Ojojoj:-) 27.12.14, 08:57 sądząc po twojej pisaninie,stylu,błędach ortograficznych to ty zostłeś wynajęty przez Władymira Adolfowicza Putlera. pani Clinton,nie Klinton.Cała argumentacja taka jak twoja pisanina kremlowski najemniku. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyysioo Re: Ojojoj:-) 27.12.14, 09:35 A ja ten wpis nie bardzo ogarniam, jedyne wytłumaczenie jest takie iż chyba po świętach nie wytrzeźwiałeś i nie popatrzyłeś komu odpisujesz. Romrus/romek to Rosjanin który jakiś czas mieszkał w Polsce, teraz siedzi w Rosji i sam siebie określa imperialistą rosyjskim (w co akurat wątpię bo za dużo zdrowego rozsądku ma), nie tylko nie ukrywa tego ale pisał już ileś razy to. Więc czepiać się go o to że broni Rosji która jest jego krajem jest trochę niepoważne. Można (a niekiedy nawet trzeba) się z nim nie zgadzać ale określanie go Twoim sposobem za poważne nie jest. A swoją drogą - gdyby założyć że Putin płaci wszystkim swoim poplecznikom/zwolennikom to nawet całkiem ciekawa rzecz wychodzi, płaci za poparcie ok 70-80 % z tych co mieszkają w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 26.12.14, 22:28 Po dpuszczeniu Kubie dlugow ,reaktywowaniu bazy nasluchowej tamze przez Rosjan,raptem USA nawiazuje stosunki dyplomatyczne z Kuba i znosi ponad 50 -letnie sankcje na ten kraj...jednak ta doktryna ma pozytywne efekty. Obama przestraszyl sie? The Russian are coming ..haslo ponownie staje sie aktualne i znow zaczna straszyc ludzi w USA? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 12:34 Oczywiście że ma, najbardziej pozytywnym efektem będzie taki że Kuba z ulgą wykopie od siebie Rosjan razem z ich stacją nasłuchową, bo zasiedzieli się tam ponad 50 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
krzyysioo Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 26.12.14, 23:58 Rosja tylko głośno powiedziała to co NATO i tak już robi. www.dw.de/g%C3%BCnter-grass-trzecia-wojna-%C5%9Bwiatowa-ju%C5%BC-si%C4%99-rozpocz%C4%99%C5%82a/a-18144229 Ja podzielam zdanie tego Pana choć Rosji jako imperium nie trawię. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 00:14 Rosja powinna skończyć jak III Rzesza. A rasPutin jak Ribbentrop. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 00:35 A pamiętasz bystrzaku jaka była reakcja USA, gdy ZSRR chciał rozmieścić broń A na Kubie? Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 00:39 Cap przezyje... Zezre sznorek i gazete. Takie to sa capy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k ja pamietam, Drogie Dziewcze. 27.12.14, 00:44 - USA zagrozilo Rosji wojna atomowa. tyle, ze Amerykanie w 1962 mieli 10 razy wiecej Bombek "A" , niz ZSRR. dzisiaj jest po rowno: - wiec wojny atomowej raczej nie bedzie beda za to wszelkie inne dzialania. upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/US_and_USSR_nuclear_stockpiles.svg Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: ja pamietam, Drogie Dziewcze. 27.12.14, 01:01 Jedno pytanie: Rosja popełni samobójstwo i rozpocznie wojnę atomową? Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: ja pamietam, Drogie Dziewcze. 27.12.14, 02:45 Cap zamieni sie w szczura I pezezyje wojne atomowa..... Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 08:59 pamietam.Rosja podwineła ogon.i tak z wami trzeba.tylko argument siły do was trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
x2014 Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 02:53 malo kogo dzisiaj obchodzi ryczenie zdychajacego misia Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 07:22 x2014 napisał: > malo kogo dzisiaj obchodzi ryczenie zdychajacego misia > Obchodzi i to bardzo. Co gorsza miś jest w całkiem dobrej kondycji bo w czasach prosperity zgromadził sporo tłuszczyku na zapas, więc lekceważenie go jest dużym błędem. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Wiadomo, że to jest adresowane do 27.12.14, 08:29 tego bydła, zwanego narodem rosyjskim. Kto ich chce napaść i wziąć na utrzymanie? M. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Wiadomo, że to jest adresowane do 27.12.14, 08:45 Czekaja abys ich wzial..... www.google.com/search?q=russian+military+power&sa=X&rlz=1T4WQIB_enCA559CA560&biw=1024&bih=676&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=2mGeVJjeG8OtogS27oIw&ved=0CFUQsAQ Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Wiadomo, że to jest adresowane do 27.12.14, 08:54 Nie groź bo się zesrasz!!! www.google.pl/search?q=russian+military+power&sa=X&rlz=1T4WQIB_enCA559CA560&biw=1024&bih=676&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=2mGeVJjeG8OtogS27oIw&ved=0CFUQsAQ&gws_rd=cr#safe=off&tbm=isch&q=usa+military+power&facrc=_&imgdii=_&imgrc=b8GQuzZTDMbE7M%253A%3BIFVhUWbV81XVhM%3Bhttp%253A%252F%252Fwarisboring.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2009%252F03%252F070212-f-2034c-010.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.warisboring.com%252F2009%252F03%252F09%252Fpretend-annual-report-military-power-of-the-united-states-of-america%252F%3B3000%3B1919 Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Wiadomo, że to jest adresowane do 27.12.14, 09:21 Usrali sie na Vietnamie...... www.google.pl/search?q=russian+military+power&sa=X&rlz=1T4WQIB_enCA559CA560&biw=1024&bih=676&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=2mGeVJjeG8OtogS27oIw&ved=0CFUQsAQ&gws_rd=cr#safe=off&tbm=isch&q=usa+military+power&facrc=_&imgdii=_&imgrc=CfI8Tu87U0iIzM%253A%3B1ent_owhDtO75M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.worldaffairsboard.com%252Fattachments%252Feast-asia-pacific%252F23415d1294425850-us-cannot-accept-china-military-power-state-media-thumbnail.aspx.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.worldaffairsboard.com%252Feast-asia-pacific%252F57996-us-cannot-accept-china-military-power-state-media.html%3B205%3B300 Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Wiadomo, że to jest adresowane do 27.12.14, 09:22 Rosjanie usrali się w Afganistanie... Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Wiadomo, że to jest adresowane do 27.12.14, 09:00 tylko papieru toaletowego jak nie było w uzyciu powszechnym tak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Willa w Swinoujsciu zaraz po 27.12.14, 09:08 opuszczniue bazy przez Rosjan. W pokoju na parterze w podłodze wybite kilka otworów do piwinicy. Tam sr.... gaspadiny oficery CA! I taka kulturę chcecie zanieść do Europy? Inna scena. Mi9ejscowość Siadło dolne na Dolnym Sląsku. Osiedle rosyjskie przy drodze nr 3 niedaleko lotniska. Bloki 4 piętrowe widoczne z samochodu. Ogrodzone betonowym prefabrykowanym płotem. Wieczoerm widac. Gołóe żarówki i okina gazetamio pozasłaniane. Brud totalny. Dzisuiak? Płotu nie ma. Wszystko wyremointowane i mieszkają tam już normalni ludzie. Dzicz się wyniosła. Takie przykądy można mnoiżyć w nieskonczoność. Zdechynijci8e w swoim syfie, prymitywy. M. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Willa w Swinoujsciu zaraz po 27.12.14, 09:23 Ty zdechniesz predzej w swoich luksusach..... Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Willa w Swinoujsciu zaraz po 27.12.14, 09:26 Ale dlaczego go tak nienawidzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Prawda w oczy kole 27.12.14, 10:53 Przedstawiciel narodu degeneratów się denerwuje. Co oni mogą światu zaproponowac? Pytałem kilka razy co "Made in Russia mogę" w sklepie kupić. Cisza. M. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-uk15 mariner,jestes,jak wrzod na doopie. 27.12.14, 11:12 Towarow,ktore mozno nazwac rosyjskimi,w Polsce jest mnostwo,tylko ty nie zdajesz sobie z tego sprawe. Zubrowka,Soplica, Absolwent, Bols, Palace i Royal - naleza do Rosjan. W Polsce jezdi sporo Lad,ktore mozesz zatankowac na stacjach paliw "Lukoila". Wegiel rosyjski jest niezbedny dla polskiego hutnictwa. Buty marki Kari i Centro,ktore sa rosyjskie i produkuja sie w Rosji,mozesz kupic w ponad 90 salonach sprzedazy po calej Polskie (ale ciebie nie stac na to obuwie). Oprogramowania antywirusowe:Kaspersky, Outpost i Dr. Web sa produkcji rosyjskiej.Wiedziales o tym? Rosyjskie opony do ciezarowek sa bardzo popularne wsrod polskich przewoznikow,dzieki dobrej jakosci i cenie. Jak jestes amatorem dobrej herbaty,to niewykluczono,ze kupujesz Greenfield,ktora produkuje sie w Rosji. Radze tobie czytac uwazniej to,co na etykietach pisze sie drobnym druczkiem.W ten sposob unikniesz zawodu,myslac ze kupujesz towar polski,lub angielski,a tak naprawde rosyjski.Bo towarow wyprodukowanych w Rosji,a sprzedajacych sie w Polsce jest bardzo duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: mariner,jestes,jak wrzod na doopie. 27.12.14, 12:25 tak cię igorku prawda zabolała?trudno nazwać rosyjskimi towarami to co nie zostało wyprodukowane w Rosji ani przez Rosjan. lepiej napisz kiedy oddacie to wszystko co w Polsce nagrabiliscie i nakradliscie przez wieki. a co z 30 milionami rubli w złocie zapisanymi w traktacie ryskim? Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: mariner,jestes,jak wrzod na doopie. 27.12.14, 12:35 99venus napisał: > tak cię igorku prawda zabolała?trudno nazwać rosyjskimi towarami to co nie zost > ało wyprodukowane w Rosji ani przez Rosjan. To akurat żaden wyznacznik. Kiedy ostatni raz widziałeś na sklepowej półce coś z napisem Made in USA? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 A Intel Misiu? 27.12.14, 16:55 Ruscy eksportują surowce. Mądzry myśl techniczną. Nie ważny jest kraj, gdzie coś produkują. Wazne jest co czyje projekty są realizowane. M. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Opony powiadasz? 27.12.14, 19:03 A Lady to ja już ładnych parę lat nie widziałem na ulicy. To był zresztą odpad Fiata. Lukoil? Nigdy nie tankowałem. W każdym razie ta Twoja wyliczanka nikogo na kolana nie rzuci. Takie rzeczy to już w Afryce produkują. Mnie chodzi o coś, co jest produktem nowoczenej technologii. Walonki, kufajki, samowary się nie liczą. M. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: Prawda w oczy kole 27.12.14, 11:19 mariner4 napisał: > Co oni mogą światu zaproponowac? > Pytałem kilka razy co "Made in Russia mogę" w sklepie kupić. Cisza. > M. Za to możesz sięgnąć po kanon światowej literatury i znaleźć wśród autorów całkiem sporą gromadkę rosyjskich pisarzy. Niestety żaden z Polaków nie dostąpił tego zaszczytu. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Prawda w oczy kole 27.12.14, 12:21 szczytowym osiągnięciem rosyjskiej kultury politycznej jest tekst paktu Ribbentrop-Mołototow, wraz z załącznikami.to wspólne dzieło dwóch bratnich narodów pozostanie na zawsze w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: Prawda w oczy kole 27.12.14, 12:31 99venus napisał: > szczytowym osiągnięciem rosyjskiej kultury politycznej jest tekst paktu Ribbent > rop-Mołototow, > wraz z załącznikami.to wspólne dzieło dwóch bratnich narodów pozostanie na zaws > ze w historii. Hitler nie unieważnił Goethego ani Stalin Dostojewskiego. Politycy przemijają, arcydzieła ludzkiego umysłu i rąk są ponadczasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Pewnie masz rację 27.12.14, 12:31 5magna napisał(a): > Ty zdechniesz predzej w swoich luksusach..... Szczury łatwo nie zdychają, trudno plugastwo wytępić. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Terroryści nie rozpłyną się w powietrzu 27.12.14, 12:08 Rosja mobilizując w powszechnej opinii dużą liczbę terrorystów będzie miała problem z pozbyciem się ich. Nawet gdyby udało się zażegnać ten konflikt w pełni, to ci ludzie, wyposażeni w broń i będący w jakimś sensie poza prawem, nie wrócą do tak zwanego cywila, tylko to już są, można powiedzieć, wykształceni gangsterzy, którzy nie rozpłyną się w powietrzu i będą stanowili różnego rodzaju zagrożenia zarówno dla samej Rosji, jak i dla Ukrainy - wyrokuje. Czyli GTA w Moskwie razy 10... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 12:47 Wyraził opinię, że Rosja zdecydowała się kontynuować politykę z ostatnich lat, ale dodała argumenty do jej prowadzenia. - W tej doktrynie wskazuje się na wyraźną cechę współczesnych konfliktów i wojen - na ich kompleksowość, z prowadzeniem tych wojen na mniejszą i większą skalę z użyciem nie tylko środków wojskowych, ale także ekonomicznych, informacyjnych i politycznych. To, prawdę powiedziawszy, niemal dokładne odwzorowanie podejścia amerykańskiego, które również uwzględnia te czynniki w swojej charakterystyce konfliktów zbrojnych - zauważył Koziej. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 13:16 Vladki nie znaja doktryny wojennej Usa , obowiazujacej od lat Vladki nie znaja nawet pobieznie obecnie wprowadzonej doktryny wojennej ruskich znajomosc , porownanie ww to przerasta mozliwosci dyletantow vladki , postacie , ktore nie przeocza zadnej okazji , by ... popluc sobie na ruskiego . ich swiat jest ograniczony sprowadza ie do dwoch kolorow ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzyysioo Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 16:03 Tak jeszcze z ciekawości zapytam - jak nasi z USA chcieli tarczę robić to w kogo ona była wymierzona? W Iran jak głosiła propaganda czy w Rosję? By rozwalić Libię a rodzinę Kadafich potraktować tak a nie inaczej też żadna doktryna nie była potrzebna o ile pamiętam. Ci którzy na Kadafiego i Libię wydali wyrok jeszcze kilka miesięcy wcześniej na salonach go przyjmowali i po plecach poklepywali. Więc nie wiem po co ten płacz, ja tam wolę dobrze zdefiniowanego wroga niż przyjaciela kombinującego jak mi nóż w plecy wpakować. Z wrogiem przynajmniej wiadomo jak rozmawiać, ze sk...m podającym się za przyjaciela już trudniej. Podobnie i tu na forum, wolę Romrusa/Romka który napisze że jest imperialistą rosyjskim a NATO jest dla niego wrogiem niż zwolenników wiecznej przyjaźni polsko - rosyjskiej z podporządkowaniem Polski pod Rosję. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Spoko,Putin-wie-co-robi...2 27.12.14, 17:40 Swołoczy-trzeba-ciągle-kułak-pod-nos-stawiać. Kułak-jest-po-to-żeby-go-używać. A-co-za-rozkosz-kiedy-swołocz-w-pory-robi-nie-tylko-w-dzień-powszedni-ale-i-na-święta...:))) Odpowiedz Link Zgłoś