Dodaj do ulubionych

Nowa doktryna wojskowa Rosji

26.12.14, 21:37
Rozszerzeniu NAO mówimy NIET!
Ciekaw jestem jaka byłaby reakcja Moskwy gdyby państwa NATO wpisały do swojej doktryny podobne zapisy dotyczące sojuszów wojskowych zawieranych przez Rosję.
Obserwuj wątek
    • borrka Powtorka z rozrywki. 26.12.14, 21:42
      Podobnie bylo, gdy wstepowaly inne "bratnie kraje".
      Proby straszenia przez ten chory kraj.
    • romek1612 Ojojoj:-) 26.12.14, 22:11
      vladexpat napisał:
      > Rozszerzeniu NAO mówimy NIET!
      > Ciekaw jestem jaka byłaby reakcja Moskwy gdyby państwa NATO wpisały do swojej d
      > oktryny podobne zapisy dotyczące sojuszów wojskowych zawieranych przez Rosję.

Jaka roznica co jest napisane, jesli n/p Pani Klinton otwate powiedziala, ze USA beda przeszkadzac nawet nie sojuszam wojskowym, a gospodarczym?
      To juz sie dzieje i to nie od wczoraj:
      "Клинтoн oтметилa, чтo нoвый СССР мoжет быть coздaн пoд нoвыми нaзвaниями – «Тaмoженный coюз или Еврaзийcкий coюз». Гoccекретaрь США oтметилa, чтo рoccийcкие влacти пoддерживaют этoт плaн для yглyбления экoнoмичеcких cвязей c cocедями.

«Дaвaйте не делaть oшибoк. Мы знaем, чтo являетcя целью, и мы пoпытaемcя нaйти эффективный cпocoб для зaмедления или предoтврaщения этoгo прoцеcca», - пoдчеркнyлa Клинтoн, передaет Financial Times.

Jestes lemmingem czy wynajetym propagandistom?
      • krzyysioo Re: Ojojoj:-) 27.12.14, 00:02
        I nie wiem czy sytuacja nie jest gorsza niż w czasach zimnej wojny. wiesz co mnie martwi najbardziej? Że będzie podobnie jak z Ukrainą, oberwą miliony (oby nie miliardy) ludzi po to by bogaci byli jeszcze bogatsi a mocarstwa utrzymały lub wzmocniły swoje pozycje.
      • 99venus Re: Ojojoj:-) 27.12.14, 08:57
        sądząc po twojej pisaninie,stylu,błędach ortograficznych to ty zostłeś wynajęty przez Władymira Adolfowicza Putlera.
        pani Clinton,nie Klinton.Cała argumentacja taka jak twoja pisanina kremlowski najemniku.
        • krzyysioo Re: Ojojoj:-) 27.12.14, 09:35
          A ja ten wpis nie bardzo ogarniam, jedyne wytłumaczenie jest takie iż chyba po świętach nie wytrzeźwiałeś i nie popatrzyłeś komu odpisujesz. Romrus/romek to Rosjanin który jakiś czas mieszkał w Polsce, teraz siedzi w Rosji i sam siebie określa imperialistą rosyjskim (w co akurat wątpię bo za dużo zdrowego rozsądku ma), nie tylko nie ukrywa tego ale pisał już ileś razy to. Więc czepiać się go o to że broni Rosji która jest jego krajem jest trochę niepoważne. Można (a niekiedy nawet trzeba) się z nim nie zgadzać ale określanie go Twoim sposobem za poważne nie jest.

A swoją drogą - gdyby założyć że Putin płaci wszystkim swoim poplecznikom/zwolennikom to nawet całkiem ciekawa rzecz wychodzi, płaci za poparcie ok 70-80 % z tych co mieszkają w Rosji.
    • melord Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 26.12.14, 22:28
      Po dpuszczeniu Kubie dlugow ,reaktywowaniu bazy nasluchowej tamze przez Rosjan,raptem USA nawiazuje stosunki dyplomatyczne z Kuba i znosi ponad 50 -letnie sankcje na ten kraj...jednak ta doktryna ma pozytywne efekty.

Obama przestraszyl sie?
      The Russian are coming ..haslo ponownie staje sie aktualne i znow zaczna straszyc ludzi w USA?
      • kzet69 Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 12:34
        Oczywiście że ma, najbardziej pozytywnym efektem będzie taki że Kuba z ulgą wykopie od siebie Rosjan razem z ich stacją nasłuchową, bo zasiedzieli się tam ponad 50 lat...
    • krzyysioo Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 26.12.14, 23:58
      Rosja tylko głośno powiedziała to co NATO i tak już robi.
      www.dw.de/g%C3%BCnter-grass-trzecia-wojna-%C5%9Bwiatowa-ju%C5%BC-si%C4%99-rozpocz%C4%99%C5%82a/a-18144229
      Ja podzielam zdanie tego Pana choć Rosji jako imperium nie trawię.
    • antyk-acap Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 00:14
      Rosja powinna skończyć jak III Rzesza. A rasPutin jak Ribbentrop.
    • eva15 Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 00:35
      A pamiętasz bystrzaku jaka była reakcja USA, gdy ZSRR chciał rozmieścić broń A na Kubie?
      • 5magna Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 00:39
        Cap przezyje... Zezre sznorek i gazete. Takie to sa capy.
      • j-k ja pamietam, Drogie Dziewcze. 27.12.14, 00:44
        - USA zagrozilo Rosji wojna atomowa.
        tyle, ze Amerykanie w 1962 mieli 10 razy wiecej Bombek "A" , niz ZSRR.

dzisiaj jest po rowno:
        - wiec wojny atomowej raczej nie bedzie
        beda za to wszelkie inne dzialania.
        upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/US_and_USSR_nuclear_stockpiles.svg
        • antyk-acap Re: ja pamietam, Drogie Dziewcze. 27.12.14, 01:01
          Jedno pytanie: Rosja popełni samobójstwo i rozpocznie wojnę atomową?
          • 5magna Re: ja pamietam, Drogie Dziewcze. 27.12.14, 02:45
            Cap zamieni sie w szczura I pezezyje wojne atomowa.....
      • 99venus Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 08:59
        pamietam.Rosja podwineła ogon.i tak z wami trzeba.tylko argument siły do was trafia.
    • x2014 Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 02:53
      malo kogo dzisiaj obchodzi ryczenie zdychajacego misia
      • vladexpat Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 07:22
        x2014 napisał:

> malo kogo dzisiaj obchodzi ryczenie zdychajacego misia
        >
        Obchodzi i to bardzo. Co gorsza miś jest w całkiem dobrej kondycji bo w czasach prosperity zgromadził sporo tłuszczyku na zapas, więc lekceważenie go jest dużym błędem.
    • mariner4 Wiadomo, że to jest adresowane do 27.12.14, 08:29
      tego bydła, zwanego narodem rosyjskim.
      Kto ich chce napaść i wziąć na utrzymanie?

M.
      • 5magna Re: Wiadomo, że to jest adresowane do 27.12.14, 08:45
        Czekaja abys ich wzial.....

www.google.com/search?q=russian+military+power&sa=X&rlz=1T4WQIB_enCA559CA560&biw=1024&bih=676&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=2mGeVJjeG8OtogS27oIw&ved=0CFUQsAQ
        • antyk-acap Re: Wiadomo, że to jest adresowane do 27.12.14, 08:54
          Nie groź bo się zesrasz!!! www.google.pl/search?q=russian+military+power&sa=X&rlz=1T4WQIB_enCA559CA560&biw=1024&bih=676&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=2mGeVJjeG8OtogS27oIw&ved=0CFUQsAQ&gws_rd=cr#safe=off&tbm=isch&q=usa+military+power&facrc=_&imgdii=_&imgrc=b8GQuzZTDMbE7M%253A%3BIFVhUWbV81XVhM%3Bhttp%253A%252F%252Fwarisboring.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2009%252F03%252F070212-f-2034c-010.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.warisboring.com%252F2009%252F03%252F09%252Fpretend-annual-report-military-power-of-the-united-states-of-america%252F%3B3000%3B1919
          • 5magna Re: Wiadomo, że to jest adresowane do 27.12.14, 09:21
            Usrali sie na Vietnamie......

www.google.pl/search?q=russian+military+power&sa=X&rlz=1T4WQIB_enCA559CA560&biw=1024&bih=676&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=2mGeVJjeG8OtogS27oIw&ved=0CFUQsAQ&gws_rd=cr#safe=off&tbm=isch&q=usa+military+power&facrc=_&imgdii=_&imgrc=CfI8Tu87U0iIzM%253A%3B1ent_owhDtO75M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.worldaffairsboard.com%252Fattachments%252Feast-asia-pacific%252F23415d1294425850-us-cannot-accept-china-military-power-state-media-thumbnail.aspx.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.worldaffairsboard.com%252Feast-asia-pacific%252F57996-us-cannot-accept-china-military-power-state-media.html%3B205%3B300
            • antyk-acap Re: Wiadomo, że to jest adresowane do 27.12.14, 09:22
              Rosjanie usrali się w Afganistanie...
        • 99venus Re: Wiadomo, że to jest adresowane do 27.12.14, 09:00
          tylko papieru toaletowego jak nie było w uzyciu powszechnym tak nie ma.
        • mariner4 Willa w Swinoujsciu zaraz po 27.12.14, 09:08
          opuszczniue bazy przez Rosjan.
          W pokoju na parterze w podłodze wybite kilka otworów do piwinicy. Tam sr.... gaspadiny oficery CA! I taka kulturę chcecie zanieść do Europy?
          Inna scena.
          Mi9ejscowość Siadło dolne na Dolnym Sląsku. Osiedle rosyjskie przy drodze nr 3 niedaleko lotniska. Bloki 4 piętrowe widoczne z samochodu. Ogrodzone betonowym prefabrykowanym płotem. Wieczoerm widac. Gołóe żarówki i okina gazetamio pozasłaniane. Brud totalny.
          Dzisuiak? Płotu nie ma. Wszystko wyremointowane i mieszkają tam już normalni ludzie.
          Dzicz się wyniosła. Takie przykądy można mnoiżyć w nieskonczoność. Zdechynijci8e w swoim syfie, prymitywy.
          M.
          • 5magna Re: Willa w Swinoujsciu zaraz po 27.12.14, 09:23
            Ty zdechniesz predzej w swoich luksusach.....
            • antyk-acap Re: Willa w Swinoujsciu zaraz po 27.12.14, 09:26
              Ale dlaczego go tak nienawidzisz?
              • mariner4 Prawda w oczy kole 27.12.14, 10:53
                Przedstawiciel narodu degeneratów się denerwuje.
                Co oni mogą światu zaproponowac?
                Pytałem kilka razy co "Made in Russia mogę" w sklepie kupić. Cisza.
                M.
                • igor-uk15 mariner,jestes,jak wrzod na doopie. 27.12.14, 11:12
                  Towarow,ktore mozno nazwac rosyjskimi,w Polsce jest mnostwo,tylko ty nie zdajesz sobie z tego sprawe.
                  Zubrowka,Soplica, Absolwent, Bols, Palace i Royal - naleza do Rosjan.
                  W Polsce jezdi sporo Lad,ktore mozesz zatankowac na stacjach paliw "Lukoila".
                  Wegiel rosyjski jest niezbedny dla polskiego hutnictwa.
                  Buty marki Kari i Centro,ktore sa rosyjskie i produkuja sie w Rosji,mozesz kupic w ponad 90 salonach sprzedazy po calej Polskie (ale ciebie nie stac na to obuwie).
                  Oprogramowania antywirusowe:Kaspersky, Outpost i Dr. Web sa produkcji rosyjskiej.Wiedziales o tym?
                  Rosyjskie opony do ciezarowek sa bardzo popularne wsrod polskich przewoznikow,dzieki dobrej jakosci i cenie.
                  Jak jestes amatorem dobrej herbaty,to niewykluczono,ze kupujesz Greenfield,ktora produkuje sie w Rosji.
                  Radze tobie czytac uwazniej to,co na etykietach pisze sie drobnym druczkiem.W ten sposob unikniesz zawodu,myslac ze kupujesz towar polski,lub angielski,a tak naprawde rosyjski.Bo towarow wyprodukowanych w Rosji,a sprzedajacych sie w Polsce jest bardzo duzo.
                  • 99venus Re: mariner,jestes,jak wrzod na doopie. 27.12.14, 12:25
                    tak cię igorku prawda zabolała?trudno nazwać rosyjskimi towarami to co nie zostało wyprodukowane w Rosji ani przez Rosjan.
                    lepiej napisz kiedy oddacie to wszystko co w Polsce nagrabiliscie i nakradliscie przez wieki.
                    a co z 30 milionami rubli w złocie zapisanymi w traktacie ryskim?
                    • vladexpat Re: mariner,jestes,jak wrzod na doopie. 27.12.14, 12:35
                      99venus napisał:

> tak cię igorku prawda zabolała?trudno nazwać rosyjskimi towarami to co nie zost
                      > ało wyprodukowane w Rosji ani przez Rosjan.
                      To akurat żaden wyznacznik. Kiedy ostatni raz widziałeś na sklepowej półce coś z napisem Made in USA?
                      • mariner4 A Intel Misiu? 27.12.14, 16:55
                        Ruscy eksportują surowce. Mądzry myśl techniczną.
                        Nie ważny jest kraj, gdzie coś produkują. Wazne jest co czyje projekty są realizowane.
                        M.
                  • mariner4 Opony powiadasz? 27.12.14, 19:03
                    A Lady to ja już ładnych parę lat nie widziałem na ulicy. To był zresztą odpad Fiata. Lukoil? Nigdy nie tankowałem.
                    W każdym razie ta Twoja wyliczanka nikogo na kolana nie rzuci. Takie rzeczy to już w Afryce produkują.
                    Mnie chodzi o coś, co jest produktem nowoczenej technologii.
                    Walonki, kufajki, samowary się nie liczą.
                    M.
                • vladexpat Re: Prawda w oczy kole 27.12.14, 11:19
                  mariner4 napisał:

> Co oni mogą światu zaproponowac?
                  > Pytałem kilka razy co "Made in Russia mogę" w sklepie kupić. Cisza.
                  > M.
                  Za to możesz sięgnąć po kanon światowej literatury i znaleźć wśród autorów całkiem sporą gromadkę rosyjskich pisarzy. Niestety żaden z Polaków nie dostąpił tego zaszczytu.
                  • 99venus Re: Prawda w oczy kole 27.12.14, 12:21
                    szczytowym osiągnięciem rosyjskiej kultury politycznej jest tekst paktu Ribbentrop-Mołototow,
                    wraz z załącznikami.to wspólne dzieło dwóch bratnich narodów pozostanie na zawsze w historii.
                    • vladexpat Re: Prawda w oczy kole 27.12.14, 12:31
                      99venus napisał:

> szczytowym osiągnięciem rosyjskiej kultury politycznej jest tekst paktu Ribbent
                      > rop-Mołototow,
                      > wraz z załącznikami.to wspólne dzieło dwóch bratnich narodów pozostanie na zaws
                      > ze w historii.
                      Hitler nie unieważnił Goethego ani Stalin Dostojewskiego. Politycy przemijają, arcydzieła ludzkiego umysłu i rąk są ponadczasowe.
            • ukos Pewnie masz rację 27.12.14, 12:31
              5magna napisał(a):

> Ty zdechniesz predzej w swoich luksusach.....

Szczury łatwo nie zdychają, trudno plugastwo wytępić.
    • antyk-acap Terroryści nie rozpłyną się w powietrzu 27.12.14, 12:08
      Rosja mobilizując w powszechnej opinii dużą liczbę terrorystów będzie miała problem z pozbyciem się ich. Nawet gdyby udało się zażegnać ten konflikt w pełni, to ci ludzie, wyposażeni w broń i będący w jakimś sensie poza prawem, nie wrócą do tak zwanego cywila, tylko to już są, można powiedzieć, wykształceni gangsterzy, którzy nie rozpłyną się w powietrzu i będą stanowili różnego rodzaju zagrożenia zarówno dla samej Rosji, jak i dla Ukrainy - wyrokuje. Czyli GTA w Moskwie razy 10...
    • remez2 Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 12:47
      Wyraził opinię, że Rosja zdecydowała się kontynuować politykę z ostatnich lat, ale dodała argumenty do jej prowadzenia. - W tej doktrynie wskazuje się na wyraźną cechę współczesnych konfliktów i wojen - na ich kompleksowość, z prowadzeniem tych wojen na mniejszą i większą skalę z użyciem nie tylko środków wojskowych, ale także ekonomicznych, informacyjnych i politycznych. To, prawdę powiedziawszy, niemal dokładne odwzorowanie podejścia amerykańskiego, które również uwzględnia te czynniki w swojej charakterystyce konfliktów zbrojnych - zauważył Koziej.
      • karbat Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 13:16
        Vladki nie znaja doktryny wojennej Usa , obowiazujacej od lat
        Vladki nie znaja nawet pobieznie obecnie wprowadzonej doktryny wojennej ruskich

znajomosc , porownanie ww to przerasta mozliwosci dyletantow

vladki , postacie , ktore nie przeocza zadnej okazji , by ... popluc sobie na ruskiego .
        ich swiat jest ograniczony sprowadza ie do dwoch kolorow ...

• krzyysioo Re: Nowa doktryna wojskowa Rosji 27.12.14, 16:03
      Tak jeszcze z ciekawości zapytam - jak nasi z USA chcieli tarczę robić to w kogo ona była wymierzona? W Iran jak głosiła propaganda czy w Rosję?

By rozwalić Libię a rodzinę Kadafich potraktować tak a nie inaczej też żadna doktryna nie była potrzebna o ile pamiętam. Ci którzy na Kadafiego i Libię wydali wyrok jeszcze kilka miesięcy wcześniej na salonach go przyjmowali i po plecach poklepywali.

Więc nie wiem po co ten płacz, ja tam wolę dobrze zdefiniowanego wroga niż przyjaciela kombinującego jak mi nóż w plecy wpakować. Z wrogiem przynajmniej wiadomo jak rozmawiać, ze sk...m podającym się za przyjaciela już trudniej. Podobnie i tu na forum, wolę Romrusa/Romka który napisze że jest imperialistą rosyjskim a NATO jest dla niego wrogiem niż zwolenników wiecznej przyjaźni polsko - rosyjskiej z podporządkowaniem Polski pod Rosję.
    • br0f czy kogos obchodzi co jest w doktrynie? 27.12.14, 16:25

• ubiquitousghost88 Spoko,Putin-wie-co-robi...2 27.12.14, 17:40
        Swołoczy-trzeba-ciągle-kułak-pod-nos-stawiać.
        Kułak-jest-po-to-żeby-go-używać.
        A-co-za-rozkosz-kiedy-swołocz-w-pory-robi-nie-tylko-w-dzień-powszedni-ale-i-na-święta...:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka