Dodaj do ulubionych

Ropa testuje minima

28.01.15, 18:28
I znów ceny ropy crude testują minima. Jeżeli uda się je przełamać, to droga do 35$ za beczkę stoi otworem. A u mnie na stacji już 4,09. Jeszcze chwila i nastąpi ten upragniony moment! :)
Obserwuj wątek
    • br0f Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 18:43
      vladek jak spadnie ponizej zera to na stacjach beda doplacac, jednym slowem disneylad, disneyland
      • 5magna Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 18:49
        Bedzie niedlugo testowala I w gore......

www.bloomberg.com/news/articles/2015-01-27/opec-s-el-badri-says-200-oil-possible-with-lack-of-investment
        • antyk-acap Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 18:57
          Ruskie marzenie. Tyle że to brednia. Jeśli cena wzrośnie cenę zbiją łupki.
    • wojciech.2349 Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 19:02
      Według mnie już dużo nie spadnie.

Gdybym bawił się w giełdę teraz zająłbym
      na kontraktach pozycję long.
      • vladexpat Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 19:06
        wojciech.2349 napisał(a):

> Według mnie już dużo nie spadnie.
        >
        > Gdybym bawił się w giełdę teraz zająłbym
        > na kontraktach pozycję long.

I pewnie straciłbyś kasę. Derywaty to nie jest zabawa dla małych żuczków, bo duzi i tak prędzej czy później ich wycyckają. Przekonałem się o tym na własnej skórze i od tego czasu z daleka trzymam się od tego kasyna. To już black jack bezpieczniejszy.
        • wojciech.2349 Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 19:09
          No dobra wirtualnie wchodzę w tej chwili 44.86
          na CL.F i zobaczymy za miesiąc.

OK?
          • wojciech.2349 detale 28.01.15, 19:21
            Jest wejście long na ropę crude CL.F 44.86$ na miesiąc.
            Stop loss 37.98$.
            • vladexpat Re: detale 28.01.15, 19:26

> Jest wejście long na ropę crude CL.F 44.86$ na miesiąc.
              > Stop loss 37.98$.
              Tak głęboki stoploss oznacza, że nie możesz użyć standardowej dźwigni. Czyli na jeden kontrakt musisz zainwestować kilkukrotną jego wartość. Czyli ryzykujesz mała stratę, ale nie możesz liczyć na duży zysk.
              • wojciech.2349 Re: detale 28.01.15, 19:35
                vladexpat napisał:
                > Tak głęboki stoploss oznacza, że nie możesz użyć standardowej dźwigni. Czyli na
                > jeden kontrakt musisz zainwestować kilkukrotną jego wartość. Czyli ryzykujesz
                > mała stratę, ale nie możesz liczyć na duży zysk.
                ------------------------------------
                Zgadza się.
            • wojciech.2349 no to zarobiłem 01.03.15, 11:51
              > Jest wejście long na ropę crude CL.F 44.86$ na miesiąc.
              > Stop loss 37.98$.
              -------------------------------------------------------------
              49.44 $/bbl.
          • vladexpat Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 19:21

> No dobra wirtualnie wchodzę w tej chwili 44.86
            > na CL.F i zobaczymy za miesiąc.
            >
            > OK?
            Wirtualne wejścia nie mają sensu bo pomijają działanie pułapek na stoplosy. A to na nich zarabiają wielcy a wszystko tracą mali.
            • wojciech.2349 Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 19:42
              vladexpat napisał:
              > Wirtualne wejścia nie mają sensu bo pomijają działanie pułapek na stoplosy. A t
              > o na nich zarabiają wielcy a wszystko tracą mali.
              -------------------------------
              OK. No to zamiast stop loss ustalamy ewakuację na open następnego dnia
              gdy close danego dnia jest oczko wyżej czyli 37.98 + 1 = 38.98$.
          • vladexpat Re: Ropa testuje minima 29.01.15, 17:08

>
            > OK?

Jak na razie jesteś mocno w plecy. Na szczęście wirtualnie ;-)
          • wojciech.2349 Re: Ropa testuje minima 30.01.15, 20:11
            ------------------------------------
            No to zarabiam.
            46.72 $
    • malkontent6 Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 19:17
      U mnie cena benzyny spadła już do ok. $2 za galon. Na niektórych stacjach nawet poniżej.
      • vladexpat Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 19:28
        malkontent6 napisał:

> U mnie cena benzyny spadła już do ok. $2 za galon. Na niektórych stacjach nawe
        > t poniżej.
        >
        I pomyśleć, że kiedyś człek marzył zarabiać w Ameryce a wydawać w Polsce :(
        • mlody776 Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 19:49
          Masz racje. Teraz do Ameryki na wakacje, zakupy czy nawet na starość.
        • europitek Re: Ropa testuje minima 29.01.15, 17:57
          Nie narzekaj, bo na takim Krymie właśnie zaczęła drożeć.
    • mlody776 Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 19:22
      To 4.09 jest za litr i w złotówkach? U mnie jest $1.87 za galon czyli około 3.7l. $1 to 3.73 zł, to za 3.7l jest 7.43zlotego. A was kosztuje 3.7l tylko 13.80zlotych. Jak już wiecie, w ta cenę są wliczone różne opląty ściągane przez państwo. Sa tam nawet opłaty za drogi, których ciągle nie macie a jak są to są płatne. Wniosek z tego, jak chcecie tańsze paliwo to goncie własnych zbawców itd.
      • vladexpat Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 19:31
        mlody776 napisał:

> Sa tam nawet opłaty za drogi, których ciągle nie macie a jak są to są płatn
        > e. Wniosek z tego, jak chcecie tańsze paliwo to goncie własnych zbawców itd.

Za to mamy bezpłatne kolejki w przychodniach zdrowia ;-)
        A na poważnie, to ostatnio miałem problemy ze zdrowiem i państwowa służba zdrowia okazała się całkiem dobra. Więc jakoś mi lżej cierpieć wysokie podatki.
        • 5magna Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 19:39
          Ha,ha wojtusiu idz zrobic siusiu bo po co masz prac spodnie.......Glupki angielskiego nie znaja ale moga przetlomaczyc......

news.goldseek.com/GoldenJackass/1422463428.php
          • mlody776 Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 19:48
            Wszytko się zgadza, ale kiedy dokładnie się to stanie. Ja już słucham te przepowiednie od przynajmniej kilku lat i nic. Już się nawet przygotowałem do takiego wydarzenia. W koncu jak długo można czekać?
        • mlody776 Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 19:42
          Poważnie, cieszysz się z tego ze masz obowiązkowa "opiekę społeczną" i "szkolnictwo" na koszt podatnika? Przecież oni z ciągają podatki po byle pozorem nie dając w zamian prawie nic.
          • 5magna Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 19:54
            Stanie sie to niedlugo. Jak wolisz to mozesz opierac sie na analizach wojtusia......

www.financialsensearchive.com/Market/willie/bio.html
            • mlody776 Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 20:03
              A ty jesteś gotowa do upadku ekonomi? Moze nawet zarobisz na tym? Ja już tyle rożnych ludzi z tytułami słuchałem i ciągle nie wiem dokładnie kiedy się to stanie.
      • pijatyka Re: goncie własnych zbawców 29.01.15, 18:19

Mlody, daj sobie na dłuższy czas spokój z udzielaniem jakichkolwiek rad (a przynajmniej dopóki nie nauczysz się odróżniać Stalingradu od Leningradu - i w ogóle nie nabędziesz jakiegoś pojęcia o wyobrażeniu )
    • vladexpat No i mamy nowy rekord na crude. 28.01.15, 20:16
      Wygląda na to, że petrodolarowe potęgi plany ekspansji będą musiały odłożyć do archiwum. No chyba, że jak UAE czy Norwegia potrafiły pieniądze z ropy w okresie wysokiej koniunktury dobrze zainwestować. A reszta? Trzeba będzie usiąść w kąciku i czekać na lepsze czasy.
    • br0f Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 20:46
      www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84924572&v=yEknOqaa60Y&x-yt-ts=1422411861#
      • br0f Re: Ropa testuje minima 28.01.15, 20:48
        www.maxkeiser.com/
    • vladexpat I znów na południe. 29.01.15, 17:11
      Już crude poniżej 44 za beczkę. Wygląda na to, że w najbliższych dniach codziennie będziemy widzieli rekordy. Coś mi się wydaje, że w kilku krajach ciężko będzie dopiąć budżet.
      • br0f Re: I znów na południe. 29.01.15, 17:28
        2 czynniki vladek

wojna ekonomiczna swiatowej spolecznosci miedzynarodowej (finansowa miedzynarodowka) z rosja ( skutki uboczne wenezuela) z nadzieja ze wreszcie rosja sobie podporzadkuja.

brak rozwiazania na panujaca obecnie recesje ktora jest praktycznie depresja (bomba derywatywowa tyka i tyka)

tak wiec moze bedzie dalej spadac do moment az ruscy otworza silosy. wtedy 'nauki metafizycznej finansjerni" przestana sie liczyc

finansowa miedzynarodowka zakochana w sobie wierzy ze wygra to starcie. dlatego ruscy sprawdzaja schrony. radze vladek zlokalizowac najblizszy schron. moze cie wpuszcza w godzinach proby
      • wojciech.2349 Re: I znów na południe. 29.01.15, 17:42
        vladexpat napisał:
        > Już crude poniżej 44 za beczkę. Wygląda na to, że w najbliższych dniach codzien
        > nie będziemy widzieli rekordy. Coś mi się wydaje, że w kilku krajach ciężko będ
        > zie dopiąć budżet.
        ---------------------------------------
        Nie wierzę w dalsze znaczące spadki.
        Ropa (brent) powinna chodzić w przedziale 50-55$.

Zejście do 30$ jest możliwe w przypadku bessy w USA.
        • europitek Re: I znów na południe. 29.01.15, 18:04
          > Zejście do 30$ jest możliwe w przypadku bessy w USA.

Niekoniecznie. Prawdopodobnie wszystko zależy od decyzji politycznych na linii USA-Zatoka Perska. Możliwe, że Saudowie chcą wymusić urzędową reakcję władz USA (jakiś układ) w sprawie ropy. I pewnie się doczekają, bo Waszyngtonowi nie będzie na rękę całkowite zastopowanie łupków.
          • 5magna Re: I znów na południe. 29.01.15, 18:56
            Niedlugo saudy tez sie wyprztykaja z pieniedzy. Amerykanskie lupki, dupki leza a w Kanadzie tragedia.....
            • wojciech.2349 Re: I znów na południe. 29.01.15, 19:06
              5magna napisał(a):
              > Niedlugo saudy tez sie wyprztykaja z pieniedzy. Amerykanskie lupki, dupki leza
              > a w Kanadzie tragedia.....
              ----------------------------
              Bercik,
              łupki wyznaczają maksima na ropie.
              Dla ropy jest to poniżej 60$.

Dla Kacapii oznacza to biedę.
              • 5magna Re: I znów na południe. 30.01.15, 04:29
                news.goldseek.com/GoldSeek/1422630600.php
                • 5magna Re: I znów na południe. 30.01.15, 16:25
                  www.cchange.net/2015/01/27/heinberg/
    • wojciech.2349 stało się coś? 30.01.15, 20:21
      Ropa crude up prawie 6,5%.
      • europitek Re: stało się coś? 30.01.15, 21:51
        Spokojnie, prawdopodobnie będa takei wahnięcia, bo cena jest gdzieś niedaleko "równowagi". Pewnie będzie okres próbowania jak duża nadwyżka podaży (wydobycia) jest potrzebna Rijadowi, zeby utrzymywać pożądane ceny.
        • 5magna Re: stało się coś? 30.01.15, 23:01
          Beda wachniecia jak diabli a to zalatwi cala ekonomie swiata. Nic nie wybudujesz z dnia na dzien. Teraz ropy "z kranu juz niema". Tak dla ciekawosci budowa jednej przetworni ropy z piachu W Kanadzie kosztuje $7-9 miliardow I zajmuje 7 lat. Kto zainwestuje pieniadze kiedy to ne wiadomo co bedzie za tydzien? To samo z amerykanska ropa. Teraz jak firmy poplajtuja to nie tak szybko powstana nowe I kto im pozyczy pieniedzy ?
          • 5magna Re: stało się coś? 31.01.15, 05:28
            oilprice.com/Energy/Crude-Oil/
          • europitek Re: stało się coś? 31.01.15, 07:10
            > I kto im pozyczy pieniedzy ?

O to nie ma się co martwić, bo na świecie jest dostatek kasy, której nie ma w co włożyć. Jak tylko pojawię się perspektywy zarobku, to kandydaci na wierzycieli sami się znajdą.
            • 5magna Re: stało się coś? 02.02.15, 05:20
              www.gold-eagle.com/article/oil-market-mchugh%E2%80%99s-fearless-forecast-2015-part-4
              • 5magna Re: stało się coś? 01.03.15, 13:09
                A no bilety testuja maxima.....

wyborcza.biz/biznes/1,100896,17496800,Tania_ropa___tani_bilet_na_autobus__Zapomnijcie.html
    • jankowski1960 Re: Ropa testuje minima 01.03.15, 13:14
      w Czechach ropa by juz po 99 centow, a teraz 1,20?.... straszne...
      Dlaczego byszczaki odpuscily Rosji?
      Bo to byl strzal we wlasne nozki... silionki nie tie - mowia starzy Ruscy::)
    • pijatyka Re: Ropa najtańsza od 18 lat 15.04.20, 21:10

Kurs kontraktów na ropę naftową WTI spadł dziś do najniższego od 18 lat poziomu 19,25 dolarów za baryłkę pod presją doniesień o utrzymującej się nadpodaży surowca i malejącym popycie z powodu globalnych ograniczeń przemieszczania się związanych z pandemią koronawirusa oraz braku skoordynowanych zakupów surowca w celu jego strategicznego przechowywania.
      Cena kontraktów na ropę Brent traci dziś 7% zbliżając się do poziomu 27 dolarów za baryłkę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka