nie-tak 03.06.15, 23:12 Jawnej, loegalnej korupcji ktora nazywa sie w USA lobby. www.zerohedge.com/news/2015-06-03/under-hillary-us-sold-66-million-chemical-arms-clinton-foundation-donors-gassing-the Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyk-acap Re: Tu macie najlepszy przyklad amerykanskiej kor 03.06.15, 23:16 Napisz lepiej jak Putin z pensji prezydenckiej zbudował pałac w Soczi... Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: antykacapie , kto tobie placi za pisanie 03.06.15, 23:22 bo legalne piniadze to nie sa. Palac prezudencki w Soczi to jest wlasnosc Rosji , a nie Putina, Jest to Rosyjski Camp David. A teraz powiedz mi o forsie Clintonow, znasz sie na tym wiecej nioz na Putinie. Albo skad pochodzi fortuna Bushow. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: antykacapie , kto tobie placi za pisanie 03.06.15, 23:26 czy tylko Bushow? A o Sorosie ani slowa? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Tu macie najlepszy przyklad amerykanskiej kor 03.06.15, 23:22 czy tylko w Soczi w calej Rosji. Durnowate stwierdzenie, jeszcze drniejsza odpowiedz gdyz duren rozumie tylko taka rozmowe, innej sie nie nauczyl ani nie nabyl mimo ze jest juz w podeszlym wieku. O czym to swiadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
free-sound Korupcja w USA to jeden promil korupcji rosyjskiej 03.06.15, 23:21 Nigdy się nie dowiesz skąd kremlowskie kacyki mają tyle kasy, nie wspominając już o Putinie. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Korupcja Berezowskich , Chodorkowskich itd 03.06.15, 23:26 to ze nakradli wiemy, ale to ze iomperium dobra w odynie I NY chroni ich - mozesz wytlucmaczyc. A moze cos o ciezko zapracowanych na wojnach swiatoych trylionach Rotschildow? Tryliony ! Forsa oligarchow wyrzuconych z Rosji jest czescia tego imperium! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Korupcja Berezowskich , Chodorkowskich itd 03.06.15, 23:28 Hehe USA wraz z europejskim zachodem budowali latami rosyjska jak i ukrainska (nie tylko!!!) oligarchie dla wlasnych (tz. zachodnich) potrzeb. To nie jest juz zadna tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
free-sound Re: Korupcja Berezowskich , Chodorkowskich itd 04.06.15, 00:02 Mechanizm był troszkę inny, ale i tak planowano jako efekt końcowy cholerę a wyszła dżuma. Liczono na współdziałanie biznesowe a wyszły sankcje. Tak naprawdę zaczynam się w tym wszystkim gubić ponieważ podpieranie głupoty zawziętością do niczego dobrego nie doprowadzi. W przeszłości obawiałem się zmiany ustrojowej w Polsce a okazało się, że niepotrzebnie, bo teraz żyje mi się zdecydowanie lepiej niż w PRL. Bałem się kapitalizmu i gospodarki rynkowej a okazało się, że jest to system bardziej przyjazny, bardziej humanitarny niż peerelowski zamordyzm, który kiedyś uważałem za ustrój sprawiedliwości społecznej. Nie ma co wracać za siebie. Np. z Rosją i Ukrainą jest teraz podobnie. Gdyby Ukrainę zasilił kapitał UE i i Rosja miałaby z tego niemałe korzyści. Jestem pewien, że wzajemne obroty handlowe by znacznie wzrosły, Ukraina byłaby wypłacalna na bieżąco. To samo w relacjach Rosja UE. PO co prężyć muskuły skoro wszyscy mogliby czerpać z tego niezłe korzyści. Jest jeden warunek. Polityka musi być całkowicie odcięta od biznesu, finansów i gospodarki. W dzisiejszych czasach centralne sterowanie to grobowiec dla narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Korupcja Berezowskich , Chodorkowskich itd 04.06.15, 01:05 free-sound napisał: W dzisiejszych czasach centralne sterowanie to grobowie > c dla narodu. --------- no coz nasz brukselski kolchoz pedzi w tym kierunku. Zyje ci sie lepiej, nam tez zylo sie tez lepiej jak nie bylo brukselskiego kolchozu. Dzis wali sie w Polske by zrobic z Polski byly DDR dla wiadomej konkurencji ale to jest tylko do czasu, a co pozniej? _______________________________________________________________ zeitgeist-online.de/exklusivonline/nachdenkliches-und-schoengeistiges/1026-als-trojanischer-esel-der-nato-in-den-3-weltkrieg.html quer-denken.tv/index.php/403-offener-brief-von-juergen-todenhoefer-an-obama Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Korupcja Berezowskich , Chodorkowskich itd 04.06.15, 07:13 Skoro tak źle ci się żyje w Unii to spie...j do cudownej Rosji! Kupię ci nawet bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Korupcja w USA to jeden promil korupcji rosyj 03.06.15, 23:27 free-sound napisał: > Nigdy się nie dowiesz skąd kremlowskie kacyki mają tyle kasy, nie wspominając już o Putinie. A Ty coś wiesz na ten tema? Podziel się tymi informacjami. ------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek zerohedge, hahahahahahha 04.06.15, 10:33 rationalwiki.org/wiki/ZeroHedge Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: wtopek ... tylko 04.06.15, 12:05 rzydo-propagande bierzesz za prawde objawiona? Odpowiedz Link Zgłoś