polski_francuz 03.08.15, 21:25 Czyli quiz pt. jaki kieliszek do jakiego alkoholu? Do pobicia jest wynik 7/10, ktory mi sie udalo usiagnac:) PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yurek11111 Re: Elegancja Francja 03.08.15, 21:42 Nie znalazlem najbardziej popularnego naczynia do picia,z moich mlodzienczych lat-musztardowki,z ktorego praktycznie wszystko sie pilo ,jak tylko bylo co....:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Elegancja Francja 03.08.15, 21:50 "Nie znalazlem najbardziej popularnego naczynia do picia,z moich mlodzienczych lat-musztardowki" Vive le Quebec français, sa przynajmniej ciut kulturalni:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
dicksmith Re: Elegancja Francja 05.08.15, 10:35 Fakt, naczynie uniwersalne. Ciekawe czy kloszardzi też na to wpadli? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Elegancja Francja 03.08.15, 21:48 No prosze. Mam kilku koleow ze studiow w Silicon Valley. Widze, ze to oni maja slodkie zycie:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Silicon Valley... 03.08.15, 21:52 polski_francuz napisał: > No prosze. Mam kilku koleow ze studiow w Silicon Valley. Widze, ze to oni maja > slodkie zycie:) > > PF Silicon Valley... syn tam siedzi od kilku miesiecy popija pivo z "biznemenka" - Chinka... takie trendy, nie poviem - coby mi sie to podbalo... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Silicon Valley... ? 03.08.15, 22:09 biznesmenka ? - no to taka, co cus przedaje i cus kupuje... PS. dziwne , ze tam jeszcze jacys BIALI Amerykanie zostali... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Silicon Valley... ? 04.08.15, 00:37 A dlaczego to niby amerykanie mieliby byc tylko biali? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 A skąd on ma to wiedzieć?... 04.08.15, 11:16 Przecież on nie francuski Polak jak Chopin... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ano dlatego, ze Chinczycy np. 04.08.15, 14:50 wcale nie zamierzaja zostac Amerykanami, a jedynie Chinczykami mieszkajacymi w USA - ze wzgledu na kase... Wlascicielka domu (Chinka), gdzie pokoj wynajmuje moj syn, jest maklerka, a jej maz siedzi pol roku w Chinach u swojej rodziny i przyjezdza tylko wtedy, gdy trzeba jej w czyms pomoc... czasy asymilacji i multi-culti chyba sie koncza i narody chca zyc obok siebie i kazdy po swojemu, a nie razem ze soba... to miedzy innymi efekt TV satelitarnej... kazdy oglada swoja narodowa TV - a nie miejscowa- czyli kraju w ktorym zyje... Odpowiedz Link Zgłoś
gloubiboulgomm Re: Ano dlatego, ze Chinczycy np. 04.08.15, 15:03 Calkowita racja, jk. To samo we Francji z obcokrajowcami; I ja tez ogladam Gazete Wyborcza..... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Skora w centki 04.08.15, 15:32 Zalezy bardzo od tego jak multi-kulti definiujesz. W Europie zyjemy juz coraz bardziej obok siebie pielegnujac nasze korzenie ale rozumiejac (i szanujac) korzenie innych. Mlody kolega Rumun, ktory ma etat od niedawna w naszym laboratorium, nie chce wcale zmieniac paszportu, ten rumunski mu w zupelnosci wystarczy by sie czuc u siebie. I my tez (mysle tu o dzi-kej i o gloubim) mozemy nasza polskosc pielegnowac w krajach gdzie zyjemy. Troche inaczej pewnie jest w Stanach gdzie liczy sie glownie forsa. jak ja masz to mozesz miec skore w centki i cie akceptuja. No a w Europie liczy si chyba bliskosc kulturalna. PF Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Być Amerykaninem... 04.08.15, 16:08 ...pragną tylko ci, którzy są nikim u siebie. Chińczyk to wiadomo kto. Yankee to nie wiadomo kto. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Tautologia 04.08.15, 10:16 Con jest zawsze silly:) Ale za taka gre slow mozna u nas dostac carte tricouleure (nie mylic z green card). PF Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Re: 9/10 - miałem problem tylko z kawą po irlandz 04.08.15, 11:09 Mnie ona też nie chciała się wlać do żadnego z nich. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Na szczęście Rosjanie nie maja takiego 04.08.15, 11:11 dylematu. Stakan, to stakan. Najlepszy po musztardzie. M. Odpowiedz Link Zgłoś
eva.aus.moskau Re: Elegancja Francja 04.08.15, 16:25 Nas w GRU chyba nie nauczyli z czego powinno sie pic. Wynik 0/10 Odpowiedz Link Zgłoś
dicksmith też 7/10 05.08.15, 10:27 utrudnieniem są rysunki fatalnej jakości; co to jest wściekły pies? Odpowiedz Link Zgłoś
deutor Re: też 7/10 05.08.15, 11:37 dicksmith napisał: > utrudnieniem są rysunki fatalnej jakości; fakt, tez mialem z tym problem + z kawa po irlandzku? > co to jest wściekły pies? koktail/drink...wodka,tabasko,sok malinowy Odpowiedz Link Zgłoś
gloubiboulgomm Re: dla ciebie ubi równiez gratulacje się należą 05.08.15, 14:03 Ale stakan 88 to kandydat do nagrody Nobla z literatury.... Odpowiedz Link Zgłoś