polski_francuz 07.08.15, 21:04 www.spiegel.de/video/virales-video-streit-zwischen-radfahrer-und-autofahrer-video-1597504.html Stwierdzil poturbowany automobilista:) PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Re: Z rowerzysta nie wygrasz 07.08.15, 22:01 Drogi mają na przedmieściach Londynu całkiem jak w 3. świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k I znowu ten Tfuj Reich najlepszy... :) 07.08.15, 22:13 Eehh. Evelein - ty to masz zycie... :) 30 lat jezdze do roboty po sciezkach roverowych... - mialem jeden (niegrozny) wypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Nie, w Reichu, 07.08.15, 22:51 eva15 napisała: > A nie w Rajchu? Nie, w Reichu, ale ten Reich jest Tfuj , a nie muj. - cos niejasne ? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nie, w Reichu, 07.08.15, 22:57 Niejasne jest po co tak się męczysz. Dla socjalu? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: I znowu ten Tfuj Reich najlepszy... :) 08.08.15, 09:38 A czesto jezdzisz dzi-kej? Czy raczej w weekendy? PF Odpowiedz Link Zgłoś
free-sound Jak widzę rowerzystę na drodze, 07.08.15, 22:48 Jak widzę rowerzystę na drodze, to mnie krew zalewa. Czy, gdy będę go wyprzedzał, gibnie się w moją stronę czynie? Dwa lata temu taki jeden tak raptem wykręcił "piruet", że mi lusterko urwał. Za drugim razem, jadąc lewym pasem ledwie zahamowałem, jak palantowi zachciało się skręcać z prawego pasa w lewo. Chcą korzystać z drogi, powinni obowiązkowo zaliczą kurs. Stanowią poważne zagrożenia na drodze, przede wszystkim dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k mam recepte: 07.08.15, 22:53 free-sound napisał: Stanowią poważne zagrożenia na drodze, przede wszystkim dla siebie. mam recepte: rzucaj skorki od banana. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Un homme un vrai 08.08.15, 09:37 To o Polak za kolkiem kierownicy. Rowerzystow w Polsce nie znam i nie wiem czy macie duzo sciezek rowerowych i jakie sa stosunki kierowca/rowerzysta. I naszych niemieckich sasiadow (spojrz na wymiane postow powyzej) jest duzo sciezek, duzo rowerzystow ale sa i konfrontacje bo i jedni i drudzy maja sklonnosc to rechthaberyzmu (to ja mam racje!). We Francji polnocnej jest podobnie a w poludniowej jest zbyt malo sciezek rowerowych. W kazdym razie rower to zdrowie i, ogolniej, ruch to zdrowie. Poswiecil temu, moj ulubiony tygodnik der Spiegel, caly numer, wiec wiem to juz na pewno:). Ruch to praca mozgu nad koordynacja ruchow a wiec praca umyslowa. W rezultacie ruchu czlowiek staje sie inteligentniejszy a mozg sie powieksza. Pol godziny na rowerze czy joggingu jest dla mozgu lepsze niz 8 godzin glowkowania nad problemem przy biurku. No to ide sie poruszac:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 Z rowerzysta , zawsze wygrasz 08.08.15, 10:00 jak mu dasz pierwszenstwo.... z rowerzysta, jak z kobieta...;)! polski_francuz napisał: > Stwierdzil poturbowany automobilista:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Z rowerzysta nie wygrasz 08.08.15, 11:07 Hm, powiem coś dziwnego - ścieżka, droga,... by przemieścić się z punktu A do punktu B powinna być optymalna dla 1. piechura, 2. tego co jedzie na koniku, 3. rowerzysty, 4. tego co jedzie brumkiem. Ten z brumkiem jest gościem na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 5. tego co jedzie bez kierowcy 08.08.15, 20:22 wojciech.2349 napisał(a): > Hm, > powiem coś dziwnego - ścieżka, droga,... by przemieścić > się z punktu A do punktu B powinna być optymalna dla > 1. piechura, > 2. tego co jedzie na koniku, > 3. rowerzysty, > 4. tego co jedzie brumkiem. > > Ten z brumkiem jest gościem na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś