Dodaj do ulubionych

Demokracja

03.10.15, 21:01
to forma wyłaniania egzekutywy. Dosyć głupia ponieważ większość społeczeństw jest średnio inteligentna, średnio się orientuję w polityce (tak jak ja) itd. Rządy średniaków i tyle. Takich jak Obama.
Obserwuj wątek
    • uu1 Re: Demokracja 03.10.15, 21:14
      superspec napisał:

> to forma wyłaniania egzekutywy. Dosyć głupia ponieważ większość społeczeństw je
      > st średnio inteligentna, średnio się orientuję w polityce (tak jak ja) itd. Rzą
      > dy średniaków i tyle. Takich jak Obama.
      Masz rację ale z drugiej strony demokracja amerykaNska nad Wisłą to epokowe wydarzenie.
      btw - obawiam się, że czasy mężów stanu przeminęły bezpowrotnie.
      -----------------
      • superspec Lata mi zajęło dojście do tego wniosku. 03.10.15, 21:25
        Zgadzam się czasy mężów stanu przeminęły.
        • tirol1 Re: Lata mi zajęło dojście do tego wniosku. 03.10.15, 21:30
          Niech zywi nie traca nadziei ,-w ludzie sa schowane diament ktore w odpowiednia pore zablyszcza;)
          • superspec :) 03.10.15, 21:44
            www.youtube.com/watch?v=lWA2pjMjpBs
            www.youtube.com/watch?v=V_A4G1jkw24
        • uu1 Re: Lata mi zajęło dojście do tego wniosku. 03.10.15, 21:41
          superspec napisał:

> Zgadzam się czasy mężów stanu przeminęły.
          I w tej sytuacji dowolna (ale zdyscyplinowana) miernota mająca poparcie finansjery, urządza świat zgodnie z otrzymanymi wytycznymi.

----------------------
          • superspec Banksteryzm jest faktem. Niestety.:(n/t 03.10.15, 21:50

• superspec Każdy uczciwy ekonomista przyzna, 03.10.15, 21:56
              że nastąpił przerost przedsiębiorstw finansowych (które są potrzebne) nad realną gospodarką.
              • uu1 Re: Każdy uczciwy ekonomista przyzna, 03.10.15, 22:01
                superspec napisał:

> że nastąpił przerost przedsiębiorstw finansowych (które są potrzebne) nad realn
                > ą gospodarką.
                Masz rację ale uczciwy ekonomista to rara avis.
                Wraca (a właściwie jest non stop realizowana) zmodyfikowana teoria - 20/80.

-------------------------
    • antyk-acp20 Re: Demokracja 03.10.15, 22:09
      Profesor to przeciętniak? A ty kim jesteś? Nadprofesorem? To po pierwsze. Po drugie - demokracja ma jedną wielką zaletę. Można usunąć w wyborach zły rząd. Dyktatora można tylko zabić.
      • uu1 Re: Demokracja 03.10.15, 22:13
        antyk-acp20 napisał(a):
        > Profesor to przeciętniak?
        Średnia durniów wśród profesorów nie odbiega od średniej durniów wśród rzeźników.
        > Po drugie - demokracja ma jedną wielką zaletę. Można usunąć w wyborach zły rząd.
        Znasz taki przypadek?

----------------
        • superspec Przed wyborami prezydenckimi w 2005 roku 03.10.15, 23:47
          czytałem artykuł w którym wypowiadał się specjalista od zarządzania zasobami ludzkimi. Twierdził że profesor Kaczyński i mgr Tusk nie nadają się do fotela prezydenta ponieważ wcześniej nie mieli za bardzo doświadczenia w zarządzaniu czymkolwiek. Historia przyznała rację specjaliście. Zarówno ś.p. Lech Kaczyński jak Tusk nie nadawali się na funkcję które pełnili. Według mnie dużo zależy od wcześniejszego doświadczenia zarządczego i posiadanych papierków ( w mniejszym stopniu) oraz uczciwości. Ale co z tego jak większość wybierze średniaka sterowanego przez banksterów.
          • kaszebe12 Demokracja ,specu ? 04.10.15, 09:18
            -" to forma wylaniania egzekutywy" ? -Cos sie Tobie chyba poplatalo...
            • uu1 Tak. 04.10.15, 09:49
              kaszebe12 napisał:

> -" to forma wylaniania egzekutywy" ? -Cos sie Tobie chyba poplatalo...
              Nic się nie poplątało:
              Władza wykonawcza, egzekutywa – działalność polegająca na wykonywaniu zadań państwowych mających na celu realizację dobra ogółu (społeczeństwa)[1].
              Egzekutywa jest władzą bezpośrednio zarządzającą sprawami państwa. Wprowadza ona prawa i obowiązki obywateli w życie, jeśli zgodne są one z konstytucją.

--------------------
              • kaszebe12 Re: Nie.. 04.10.15, 10:28
                Demokracja dotyczy calego systemu spolecznopolitycznego , a "forma wylaniania egzekutywy " jest jedynie jej praktycznym elementem.
                • uu1 Re: Nie.. 04.10.15, 10:39
                  kaszebe12 napisał:

> Demokracja dotyczy calego systemu spolecznopolitycznego , a "forma wylaniania e
                  > gzekutywy " jest jedynie jej praktycznym elementem.
                  Oczywiście. Autor wątku dokonał pewnego skrótu myślowego, bo w końcu każdego z nas dotyka praktyczna strona sprawowanych rządów.

---------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka