superspec 03.10.15, 21:01 to forma wyłaniania egzekutywy. Dosyć głupia ponieważ większość społeczeństw jest średnio inteligentna, średnio się orientuję w polityce (tak jak ja) itd. Rządy średniaków i tyle. Takich jak Obama. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uu1 Re: Demokracja 03.10.15, 21:14 superspec napisał: > to forma wyłaniania egzekutywy. Dosyć głupia ponieważ większość społeczeństw je > st średnio inteligentna, średnio się orientuję w polityce (tak jak ja) itd. Rzą > dy średniaków i tyle. Takich jak Obama. Masz rację ale z drugiej strony demokracja amerykaNska nad Wisłą to epokowe wydarzenie. btw - obawiam się, że czasy mężów stanu przeminęły bezpowrotnie. ----------------- Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Lata mi zajęło dojście do tego wniosku. 03.10.15, 21:25 Zgadzam się czasy mężów stanu przeminęły. Odpowiedz Link Zgłoś
tirol1 Re: Lata mi zajęło dojście do tego wniosku. 03.10.15, 21:30 Niech zywi nie traca nadziei ,-w ludzie sa schowane diament ktore w odpowiednia pore zablyszcza;) Odpowiedz Link Zgłoś
superspec :) 03.10.15, 21:44 www.youtube.com/watch?v=lWA2pjMjpBs www.youtube.com/watch?v=V_A4G1jkw24 Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Lata mi zajęło dojście do tego wniosku. 03.10.15, 21:41 superspec napisał: > Zgadzam się czasy mężów stanu przeminęły. I w tej sytuacji dowolna (ale zdyscyplinowana) miernota mająca poparcie finansjery, urządza świat zgodnie z otrzymanymi wytycznymi. ---------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Każdy uczciwy ekonomista przyzna, 03.10.15, 21:56 że nastąpił przerost przedsiębiorstw finansowych (które są potrzebne) nad realną gospodarką. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Każdy uczciwy ekonomista przyzna, 03.10.15, 22:01 superspec napisał: > że nastąpił przerost przedsiębiorstw finansowych (które są potrzebne) nad realn > ą gospodarką. Masz rację ale uczciwy ekonomista to rara avis. Wraca (a właściwie jest non stop realizowana) zmodyfikowana teoria - 20/80. ------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acp20 Re: Demokracja 03.10.15, 22:09 Profesor to przeciętniak? A ty kim jesteś? Nadprofesorem? To po pierwsze. Po drugie - demokracja ma jedną wielką zaletę. Można usunąć w wyborach zły rząd. Dyktatora można tylko zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Demokracja 03.10.15, 22:13 antyk-acp20 napisał(a): > Profesor to przeciętniak? Średnia durniów wśród profesorów nie odbiega od średniej durniów wśród rzeźników. > Po drugie - demokracja ma jedną wielką zaletę. Można usunąć w wyborach zły rząd. Znasz taki przypadek? ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Przed wyborami prezydenckimi w 2005 roku 03.10.15, 23:47 czytałem artykuł w którym wypowiadał się specjalista od zarządzania zasobami ludzkimi. Twierdził że profesor Kaczyński i mgr Tusk nie nadają się do fotela prezydenta ponieważ wcześniej nie mieli za bardzo doświadczenia w zarządzaniu czymkolwiek. Historia przyznała rację specjaliście. Zarówno ś.p. Lech Kaczyński jak Tusk nie nadawali się na funkcję które pełnili. Według mnie dużo zależy od wcześniejszego doświadczenia zarządczego i posiadanych papierków ( w mniejszym stopniu) oraz uczciwości. Ale co z tego jak większość wybierze średniaka sterowanego przez banksterów. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Demokracja ,specu ? 04.10.15, 09:18 -" to forma wylaniania egzekutywy" ? -Cos sie Tobie chyba poplatalo... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Tak. 04.10.15, 09:49 kaszebe12 napisał: > -" to forma wylaniania egzekutywy" ? -Cos sie Tobie chyba poplatalo... Nic się nie poplątało: Władza wykonawcza, egzekutywa – działalność polegająca na wykonywaniu zadań państwowych mających na celu realizację dobra ogółu (społeczeństwa)[1]. Egzekutywa jest władzą bezpośrednio zarządzającą sprawami państwa. Wprowadza ona prawa i obowiązki obywateli w życie, jeśli zgodne są one z konstytucją. -------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Nie.. 04.10.15, 10:28 Demokracja dotyczy calego systemu spolecznopolitycznego , a "forma wylaniania egzekutywy " jest jedynie jej praktycznym elementem. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Nie.. 04.10.15, 10:39 kaszebe12 napisał: > Demokracja dotyczy calego systemu spolecznopolitycznego , a "forma wylaniania e > gzekutywy " jest jedynie jej praktycznym elementem. Oczywiście. Autor wątku dokonał pewnego skrótu myślowego, bo w końcu każdego z nas dotyka praktyczna strona sprawowanych rządów. --------------- Odpowiedz Link Zgłoś