Dodaj do ulubionych

Lewica na Świecie popiera uchodźców

08.11.15, 18:04
bo będzie miała w kogo pompować pieniądze publiczne. Bo dla nich trzeba zbudować mieszkania wysłać ich na szkolenia a później na staże.

Też popieram uchodźców ale po co wydawać publiczny grosz. Lepsze byłoby moim zdaniem zmniejszanie podatków i likwidacja deficytów budżetowych w krajach na Świecie. Co pozwoliłoby na powstanie oszczędności w ich gospodarkach i pobudziłoby inwestycje prywatne z czego skorzystaliby też uchodźcy.

To co napisałem nie jest prawdą objawioną. I dlatego zapraszam do polemizowania z moimi wypotami.:) Rzecz jasna w kulturalny sposób. Chociaż nie. Bądźcie sobą.:)
Obserwuj wątek
    • kaszebe12 Lewica , specu ? 08.11.15, 18:24
      -Co Ty nazywasz "lewica" ? -Owa "lewica" ma jakies idee , programy ? -Dlaczego nazywasz toto "lewica" ? - Ze ma cos "lewego" , czy chodzi o Lewiego ?
      • czuk1 Re: Lewica , specu ? 08.11.15, 21:31
        Też zastawiałem się jaką lewicę na myśli miał autor wątku. Akceptuję taką definicję lewicy i o takim
        pojęciu pisałem, odpowiadając super specowi (który wniósł wątek i zniknął ?)

"W kraju lewicowym wszyscy ludzie są równi. Ten z wykształceniem wyższym, czy podstawowym, stary, czy młody. Oni wszyscy są równi. Tak samo każdy z nich ma szanse na dobre zatrudnienie. Kapitalizm nie jest mile widziany. Gospodarka opiera się raczej na przemyśle i handlu państwowym. Większość instytucji jest państwowa i wspólna. Ludzie mają nieograniczoną wolność. Mogą robić na co mają ochotę pod warunkiem, że nie krzywdzą innych. Nie można dyskryminować mniejszości, które mają pełne prawo do swoich przekonań i poczynań, dlatego trzeba je chronić. Stąd istnieje poparcie homoseksualistów, feministek, aborcji itd. W wyniku tego Kościół jest raczej odsunięty na dalszy plan. Istnieje jako instytucja bez żadnego wpływu na to, co dzieje się w kraju. Bardzo rozwinięty jest system socjalny stąd również państwowa służba zdrowia, edukacja."

Czytaj wiecej: www.wiadomosci24.pl/artykul/prawica_i_lewica_podzial_znany_a_nierozumiany_124729-2--1-d.html
      • superspec Ma program. Przynajmniej tak twierdzi: 08.11.15, 22:21
        partiarazem.pl/program/
        • czuk1 Re: Ma program. Przynajmniej tak twierdzi: 08.11.15, 23:27
          superspec napisał: partiarazem.pl/program/
          Każda partia ma program, lewicowe też. Nie ma partii którą mógłbym zaakceptować glosować za jej programem. W każdej są zamiary szkodliwe dla państwa i obywateli. Każda przed wyborami , dążąc do udziału we władzy przekazuje, potencjalnym wyborcom, chwytliwe obietnice, w tym nierealne.
          A co najważniejsze, część z nich jest szkodliwa dla państwa.

Partia Razem .... ma hasła utopijne ale i możliwe do wprowadzenia.
          Ja reaguję na programy - "Nowoczesna Polska" (liberalno-demokratyczne).
          Takie miał TR, taki program ma .Nowoczesna.pl.
    • tojabogdan a jeszcze lepsze byłoby niemieszanie się 08.11.15, 18:39
      w sprawy innych, komupsywne "demokratyzowanie" alla americana, itp.
      • czuk1 Re: a jeszcze lepsze byłoby niemieszanie się 08.11.15, 19:21
        Też tak uważam. Za daleko poszła wolność przemieszczania się ludzi na świecie. Państwa, wspólnoty państw, grupy suwerennych państw powinny zadbać bardziej o swoje bezpieczeństwo.
        Ludzkość nauczona doświadczeniami historycznymi powinna swoje państwa zabezpieczać granicami i chronić bardziej przed napadami z zewnątrz, też klęskami żywiołowymi. Tak zorganizowana ludzkość żyła by w warunkach pokoju, mniej było by mieszania w problemy/sprawy sąsiadów.
        Taka znana, jednolita i ustabilizowana organizacja państw eliminowała by takie jak obecnie świat przeżywa masowe przemieszczenia narodów , ograniczała wojny lokalne.

PS. Piszę tak, choć zdaję sobie sprawę, że jest w dużym stopniu utopia.
        Nawiązuję do wypowiedzi/ rozwijam jedynie wypowiedź tojabogdana , który pisze - "jeszcze lepsze byłoby niemieszanie się
    • czuk1 Lewica na Świecie popiera uchodźców 08.11.15, 19:06
      Superspec piszesz: Lewica na Świecie popiera uchodźców bo będzie miała w kogo pompować pieniądze publiczne. Bo dla nich trzeba zbudować mieszkania wysłać ich na szkolenia a później na staże.
      Nie sądzę by Lewica miała złe intencje, by chciała urządzać obcych kosztem swojego społeczeństwa. Z zachowań rządu polskiego takich zachowań nie wyczytasz. Również partie lewicowe nie nalegają na maksymalizację gestu Polski , do uchodźców.

Też popieram uchodźców ale po co wydawać publiczny grosz.
      Nie wyolbrzymiał bym problemu tej pomocy dla uchodźców. W budżecie państwa zawsze jest
      rezerwa na klęski żywiołowe. Ten exodus , jest takim zdarzeniem. W br. nie było wielkich wydatków na te cele. A następne lata ? Poza tym, nie sądzę by uchodźcy chcieli się w Polsce ulokować na stałe. Przecież ich celem są Niemcy i inne "socjalne" państwa Europy.

Lepsze byłoby moim zdaniem zmniejszanie podatków i likwidacja deficytów budżetowych w krajach na Świecie. Co pozwoliłoby na powstanie oszczędności w ich gospodarkach i pobudziłoby inwestycje prywatne z czego skorzystaliby też uchodźcy.
      No, tutaj Twoje myślenie nie jest spójne. Zmniejszenie podatków - przy zachowaniu stałych wydatków budżetowych na utrzymanie państwa wymusić musi rosnące zadłużenie państwa
      a więc zmniejszyło by to w sumie możliwości przyjęcia uchodźców. Masz natomiast rację - zmniejszenie podatków prawdopodobnie - w ciągu kilku lat - ożywi inwestycje --> gospodarkę i zwiększy PKB a w rezultacie dochody budżetu. Ale wcale nie musi się to przenieść na zwiększenie możliwości finansowania/ przyjęcia uchodźców.

To co napisałem nie jest prawdą objawioną.
      Słusznie, ale warto zawsze być sobą. Z przykrością muszę zauważyć, że tu jest grupka wyjątkowych Azjatów, niesamowitych chamów , którzy poniżają swoich adwersarzy, obrzucają - mnie też - obelgami .
      To oczywiste, że , każdy ma swoje zdanie na poruszane tematy. Tu akurat mam spojrzenie zawodowe.... 35 lat pracy w administracji i 16 lat w banku.

I dlatego zapraszam do polemizowania z moimi wypotami.smile Rzecz jasna w kulturalny sposób. Chociaż nie. Bądźcie sobą.smile
      • kaszebe12 Szalom , czuku ! 08.11.15, 19:35
        -Piszesz o "grupce wyjatkowych Azjatow , niesamowitych chamach..." .-Moze wymienisz ich pseudonimy , ich obelgi ? -Moze chodzi o ciagle wyzwiska i obrazy w wykonaniu pijatyk, szujow, wykrywaczy i innych blueblumow ? - Ci "panowie" maja bardzo malo wspolnego z Azja , a tym bardziej z Europa. -Sa pochodzenia bliskowschodniego...
        • 3.ndd Re: Szalom ,kaszebe ! 08.11.15, 19:59
          >Sa pochodzenia bliskows
          > chodniego...

Arabowie ?
          • polski_francuz Take it easy 08.11.15, 21:08
            3.ndd. Antysemityzm tego nicka wynika z rodzinnych pierepalek zwiazanych z transfuzja krwi we Francja w latach 80-tych. On za to oskarza ex-premiera Fabiusa. I wszedzie widzi zydowskie mafie.

Nie potrafil swojego zalu przemyslec i popatrzec w przyszlosc.

PF
            • kaszebe12 Znowu bluznisz , franco ? 08.11.15, 22:38
              -Gdzie widzisz "antysemityzm tego nicka" ? -Skad wytrzasnales "rodzinne pierepalki " ? -Zydowskia mafia ? -Tego pojecia uzyles ty , nie ja -jestes antysemita ? - Tak a propos...BH Levy , Sarkozy , Copelovic , Moscovitz ,Holland , Bloch Dassault ,Benguigui , Kohn ,Cambadelis ,Dray, Balkany, Praszkier i spolka...sami uczciwi ludzie. - Tysiace nazwisk z listy Falcianiego -tez sami uczciwi...
        • tirol1 Re: Szalom , czuku ! 08.11.15, 21:00
          Kaszebe zeby nie bylo watpliwosci jestem dumny w moim rodzinnym kattowitz powolano do zycia Panstwo Israel ,zawsze bede go bronil, i uwazam ze judaizm jest bardziej zyciowy i pragmatyczny niz chrzescijanstwo dlatego jestem zwolennikiem tez ze Mesjasz ze jeszcze nie nadszedl bo jakby tu juz byl to by tu na ziemi nie byloby takiego burdelu i zepsucia...
          • kaszebe12 Zgadzam sie tirol... 08.11.15, 22:26
            Judaizm w Izraelu a judaizm w Europie maja diametralnie inny charakter , inne cele , inna przyszlosc...
        • czuk1 Re: Szalom , czuku ! 08.11.15, 21:16
          Kaszebe . Na wolnym czasie przeanalizuj wpisy. Ja widzę - jak napisałem . Wymienione przez Ciebie loginy piszą złośliwie ale bez obelg. Obelgi ich(i moje) są wyłącznie odpowiedziami na chamskie wpisy
          tych że .... opisanych przeze mnie. No Ty , masz inny punkt widzenia....ze względu na inny punkt siedzenia.
          A do dyskusji o Żydach mnie nie mieszaj. Jestem słabo wtajemniczony. Domyślam się, że "szalom"
          tzn. "witaj"
          • kaszebe12 Re: Szalom , czuku ! 08.11.15, 22:29
            Nikt nie wymaga od ciebie jakiegokolwiek "wtajemniczenia" , czuku...odrobina wiedzy wystarczy. A kto tu pisze o Zydach ? -Chyba nasz notoryczny wieszcz ,wychowanek TPPR.
      • kylax1 Dlaczego obrażasz Azjatów? 08.11.15, 19:39
        Dlaczego obrażasz Chińczyków, Japończyków, Tajów, Hindusów, Persów i wielu innych, nazywając ich "chamami"?
        • czuk1 Re: Dlaczego obrażasz Azjatów? 08.11.15, 21:08
          kylax1 napisał: Dlaczego obrażasz Chińczyków, Japończyków, Tajów, Hindusów, Persów i wielu innych, nazywając ich "chamami"?

Jeśli ktoś tak zrozumiał ..... to przepraszam. Mam na myśli zachowania jak azjatyccy najeźdźcy na Polskę, głównie w stosunku do mnie, przez kilku naszych forumowych chamów . Zachowują się zawsze jak historyczni "Azjaci" (Turcy, Mongołowie, Tatarzy ) , są złośliwi, brutalni, wyjątkowo groźni.
          • kylax1 Ani Turcy, ani Mongołowie nie są chamami. 08.11.15, 22:39
            Zatem też nie rozumiem takiego porównania. A fakt, że byli/są wojowniczy, to raczej powód do ich podziwiania.
      • tirol1 Re: Lewica na Świecie popiera uchodźców 08.11.15, 20:12
        Dajmy tych uchodzcow do haruwy w pgr erach i kopalniach i u naszych prywaciarzy a nasza klasa dotychczas harujaca stanie sie klasa nadzorcow!
    • tirol1 Re: Lewica na Świecie popiera uchodźców 08.11.15, 20:08
      Lewica to stronnictwo ktore broni biednych i jednoczesnie chce swieckiego laickiego neutralnego swiatopogladowo Panstwa
      • kaszebe12 Re: Lewica na Świecie popiera uchodźców 08.11.15, 20:11
        ..to ci twoi ludzie Kremla wszedobylscy we wladzach USA i UE , tirol ?
        • tirol1 Re: Lewica na Świecie popiera uchodźców 08.11.15, 20:54
          Kaszebe nie badz taki czepialski :) i kreml nie jest wszechmogacy:) ,ps moze po paru piwach poniosla mnie huzarska polska fantazja:)
          • kaszebe12 W porzadku , tirol... 08.11.15, 21:07
            -Trzeba bylo tak od razu napisac...
            -My mamy wlasnie taka "lewice" we Francji ,prawie wszyscy "sami swoi", starsi bracia w wierze , he,he,he...oglupiali Francuzi nie sa juz w stanie dostrzec tego , ze ich dzialania sa otwartymi aktami Zdrady Narodowej (doslownie !).-Moze dlatego ci mafiozi usuneli z Konstytucji, kilka lat temu , po cichu , artykuly o zdradzie prezydenckiej ( la Haute Trahison).
          • karbat Re: Lewica na Świecie popiera uchodźców 08.11.15, 21:10
            wolno jej .
            jeszcze lepiej by bylo , gdyby ta Lewica na Swiecie wziela sobie tych
            wszystkich uciekinierow na swoje utrzymanie , zapewnila im dach nad glowa itd .
            Poparcie bez konkretow . nazywam gebowaniem .

Merkel , ktora zaprasza uciekinierow do Niemiec , to lewica ...
            • nie-tak Re: Lewica na Świecie popiera uchodźców 08.11.15, 21:17
              Dla idiotów będzie NPD tez lewica i co tu z durniami więcej dyskutować? :-)))))))))))
              Mierni ale wierni systemowi. :-)))))))))))))

Polecam lekturę:
              forum.gazeta.pl/forum/w,50,159231203,159238074,Re_Orban_kpi_z_europejskiej_poprawnosci_politycz.html
              forum.gazeta.pl/forum/w,50,159231203,159238396,Re_Orban_kpi_z_europejskiej_poprawnosci_politycz.html
    • danillko A niemieccy nauczyciele ostrzegają 12-latki przed 08.11.15, 21:39
      ... seksem z muzułmanami. Nawet tymi przystojnymi:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19157452,niemieccy-nauczyciele-ostrzegaja-przed-seksem-z-muzulmanami.html#MTstream
      Nauczyciele w Saksonii-Anhalcie ostrzegają przed seksem z uchodźcami już 12-latki; pedagodzy opisują też przypadki molestowania, którego mają się rzekomo dopuszczać imigranci. - To szerzenie półprawd - odpowiada landowy minister edukacji.

To chyba są prawicowcy?!
      • kylax1 DDR to siedlisko neonazistów. 08.11.15, 22:41
        Zatem nic dziwnego, że piszą takie bzdury. Młode kobiety same będą decydować o tym z kim chcą uprawiać seks, a sam seks niczym nie grozi, bo w Niemczech jest aborcja na żądanie, dostęp do antykoncepcji i prezerwatyw. Zatem brednie o ciąży i innych rzeżączkach można wsadzić między DDRowskie karty Mein Kampf.
    • el.commendante Neoliberalne mżonki, których w poważnych krajach 08.11.15, 22:43
      nikt już na serio nie traktuje.

superspec napisał:

> Lepsze byłoby moim zd
      > aniem zmniejszanie podatków i likwidacja deficytów budżetowych w krajach na Świ
      > ecie. Co pozwoliłoby na powstanie oszczędności w ich gospodarkach i pobudziłoby
      > inwestycje prywatne z czego skorzystaliby też uchodźcy.
      W Niemczech na ten przykład, jedyna partia która bełkocze o obniżaniu podatków jest już grubo poniżej progu wyborczego.
      • superspec Nie jestem neoliberałem tylko ordoliberałem. 08.11.15, 22:54
        A on hula w Niemczech. Liberałowie są za powszechną aborcją a ja nie. Petru jest liberałem. "Ordoliberałowie co prawda akceptowali podstawowe kategorie liberalizmu gospodarczego, jak konkurencja czy wolność gospodarcza, ale były one przez nich reinterpretowane. Nie ma mowy o absolutyzowaniu któregoś z tych czynników – np. uznano, że konkurencja musi mieć wyraźnie zakreślone granice. Wilhelm Röpke stwierdzał nawet, iż nie jest ona układem stosunków zupełnie bezpiecznym pod względem moralno-socjologicznym, stąd trzeba ją dozorować, aby nie zatruła ciała społecznego. Dlatego pewne sfery muszą pozostać wolne od konkurencji: sfera wspólnoty, drobnych codziennych stosunków, państwa itp. Podobnie granice wolności miały być ściśle określone prawem, w przeciwnym razie efektem będą kolejne kryzysy, monopole i oligopole, korzystające z niczym nieograniczonej swobody, a następnie niczym wirusy chorobotwórcze niszczące rynek i konkurencję.

Centralne planowanie i nadmierny interwencjonizm również nie cieszyły się sympatią ordoliberałów. Uważali oni zresztą, że ich powstanie to w dużej mierze skutek rozkładu leseferyzmu, słabości liberalizmu XIX-wiecznego. Stojąc na gruncie zasady pomocniczości, protestowali przeciw przesadnemu zwiększaniu kompetencji państwa, pochłanianiu przez nie mniejszych wspólnot i ich zadań. Można powiedzieć, iż chcąc silnego państwa, wcale nie kładli głównego nacisku na nie, lecz na społeczeństwo. Ich ideałem nie jest „państwo dobrobytu”, ale raczej „społeczeństwo dobrobytu”."
        nowyobywatel.pl/2011/04/30/doktryna-niemieckiego-cudu-gospodarczego/
        • kylax1 Jeżeli chcesz zabraniać kobietom aborcji, to nie 08.11.15, 23:29
          jesteś liberałem, bo liberałowie za priorytet uważają wolność jednostki do decydowania o własnym życiu.
          • czuk1 Re: Jeżeli chcesz zabraniać kobietom aborcji, to 08.11.15, 23:44
            Wciągasz mnie do dyskusji na tematy osobiste. Co ty ? Nie jestem przeciwnikiem aborcji. Jestem przeciwnikiem kary śmierci .
            • kylax1 Pisałem do superspeca. 08.11.15, 23:59

• czuk1 Re: Jeżeli chcesz zabraniać kobietom aborcji, to 09.11.15, 00:01
              Na temat aborcji mam konkretnie takie zdanie. Z konieczności stoję na gruncie polskiego prawa które zezwala na dokonanie aborcji jedynie w trzech wypadkach:
              GDY CIĄŻA JEST WYNIKIEM PRZESTĘPSTWA
              GDY CIĄŻA ZAGRAŻA ŻYCIU LUB ZDROWIU KOBIETY
              GDY U PŁODU STWIERDZA SIĘ CIĘŻKIE I NIEODWRACALNE WADY
              Dokonanie zabiegu w innym wypadku niż powyżej opisane jest w Polsce NIELEGALNE. Lekarzowi wykonującemu nielegalny zabieg grozi kara do dwóch lat pozbawienia wolności. Kara grozi również osobie, która nakłoniła kobietę do zabiegu. Natomiast kobiecie nie grożą żadne prawne konsekwencje. Gdybym mógł listę tych zezwoleń rozszerzyłbym na przypadki "bezkarnego" wykonania zabiegu dla lekarzy i namawiających do usunięcia ciąży przez kobiet
              w rodzinach wielodzietnych, patologicznych, upośledzonych umysłowo, niepełnosprawnych i
              nie mających możliwości wychowania dzieci. Ale na to nie można liczyć, w państwie prawie
              wyznaniowym.

• czuk1 Re: Jeżeli chcesz zabraniać kobietom aborcji, to 09.11.15, 00:03
                Nie napisałeś kogo pytasz i niepotrzebnie wciąłem się w "rozmowę".
              • el.commendante Polskie prawo jest w tym temacie totalitarne. 09.11.15, 12:40
                czuk1 napisał:

> Na temat aborcji mam konkretnie takie zdanie. Z konieczności stoję na gruncie p
                > olskiego prawa które
          • superspec Jestem za aborcją w sytuacjach gdy 08.11.15, 23:51
            jest zagrożone życie kobiety, nienarodzony człowiek jest śmiertelnie chory czy pochodzi z gwałtu. Ze względów społecznych aborcja nie powinna być moim zdaniem dopuszczalna.

A, że liberałem nie jestem to dla mnie jasna sprawa.
            • kylax1 Gdyby mężczyźni rodzili dzieci, aborcja byłaby 08.11.15, 23:58
              dostępna na całym świecie na żądanie od zarania czasów. Nie Twój interes, co kobieta robi z własnym ciałem.
              • superspec Mam prawo do krytyki aborcji. 09.11.15, 00:08
                Poza tym w poście otwierającym napisałem że to co piszę nie jest prawdą objawioną. Można polemizować.
                • kylax1 A ja napisałem, dlaczego istnieją przeciwnicy 09.11.15, 00:09
                  aborcji. Bo dokonują jej kobiety, a mężczyźni chcieliby kontrolować kobiecą seksualność. Gdyby mężczyźni też rodzili, to tematu zakazu aborcji by nawet nie było.
                  • superspec W czasach antykoncepcji aborcja ze względów 09.11.15, 00:21
                    społecznych to przeżytek.
                    • kylax1 Antykoncepcja nie jest 100% skuteczna. 09.11.15, 00:40
                      W dodatku nie wszystkie kobiety mogą ją stosować. Niektóre formy antykoncepcji mogą być szkodliwe w dłuższym okresie, dlatego aborcja jest bezpieczniejsza.
                      • superspec A co sądzisz o wazektomii? 09.11.15, 01:24
                        facet.interia.pl/news-wazektomia-to-nie-sterylizacja,nId,449983
                    • el.commendante Re: W czasach antykoncepcji aborcja ze względów 09.11.15, 12:41
                      superspec napisał:

> społecznych to przeżytek.
                      W XXI wieku bełkot o "zabijaniu nienarodzonych" to przeżytek, a wręcz powinien być karalny, bo nazywanie kogoś mordercą bez dowodów to oszczerstwo które zwykle jest ścigane przez prawo.
        • el.commendante Re: Nie jestem neoliberałem tylko ordoliberałem. 09.11.15, 12:39
          Może i nie jesteś neoliberałem, ale to nie zmienia faktu że nawoływanie dziś do obniżki podatków, w sytuacji szybko rosnących dysproporcji majątkowych, zadłużenia państw i problemów z realizacją przez państwa swoich zadań, to są poglądy neoliberalne.
          • czuk1 Re: Nie jestem neoliberałem tylko ordoliberałem. 09.11.15, 12:56
            Elcomendante. Piszesz chyba do superspeca.
            A w sprawie aborcji słusznie nam zwracasz uwagę. Powszechna antykoncepcja spowodowała, ze problem aborcji przestał być wielkim problemem społecznym.
            • kylax1 Aborcja nigdy nie była żadnym "problemem" społeczn 09.11.15, 20:07
              ym. Oczywiście nie piszę tutaj o watykanistanach typu Polska, Filipiny, Paragwaj i ewangelicznych przygłupach z południa USA.
    • j-k A Prawica muvi im, ze maja wracac do domu. 09.11.15, 18:12
      - cos pomoglem ?
      • superspec Liczyłem na więcej z Twojej strony.:) 09.11.15, 20:05
        Jako ekonomista mógłbyś napisać jak się robi wzrost PKB.:)
        • czuk1 Re: Liczyłem na więcej z Twojej strony.:) 09.11.15, 20:29
          Superspecu .... nie jesteś nim, super specem, jak sam sie nazywasz ?
          Dziwne to stawiasz pytania. Podejrzane to, bo ja jak czegoś nie wiem szukam w sieci.
          Nikt Ci nie odpowiada. Ja odpowiadam dokładnie na pytania. Nie rozwijam .... z braku czasu
          i (uważałem) potrzeby rozwijania tematu. Ty teraz masz pretensję, że "mógłbyś napisać jak się robi wzrost PKB" ? Nie rozumiem potrzeby stawiania wątków , z pytaniami jak na egzaminie.
          Szablonem na forum jest - stawiam temat wątku , którego syntetyczna nazwa nazwa zachęca do dyskusji na forum. W 1 wpisie (w wątku) wyrażam swoje poglądy na temat wątku. Następnie mogę/nie muszę podać źródła na podstawie których uruchomiłem wątek + ewentualnie podaję linki do tych źródeł.
          A Ty zadajesz jedno pytanie . Nie przedstawiasz swoich poglądów. A następnie zadajesz drugie pytanie - na temat całkowicie niezgodny z wątkiem.

To takie koleżeńskie zdziwienie.... starego (od 12 lat) forumowicza i założyciela trzech własnych forum. Nie obrażaj się. Nie mam czasu na kontynuowanie / na zdawanie egzaminu nt. - "jak
          się robi wzrost PKB".
          • superspec Jestem magistrem historii którą skończyłem 09.11.15, 20:44
            zaocznie. A JK to chemik i ekonomista. Przedstawiciel Elity. Gdzie mi do Niego jeżeli chodzi o wiedzę o gospodarce o chemii nie wspominając. Mnie się wydaję iż wzrost PKB się robi np. budując most donikąd:
            www.nationalreview.com/article/277962/obamas-bridge-nowhere-andrew-stiles
            • czuk1 Warto samemu wiedzieć... 09.11.15, 21:07
              Superspecu. Warto samemu wiedzieć jak powstaje PKB, jakie są jego źródła i składniki.
              Mamy w sieci bardzo przystępne źródła do uzyskania potrzebnej wiedzy. Wystarczy, że przeczytasz i będziesz wiedział wszystko co Cię nurtuje w tym temacie.

Składniki PKB | Składniki PKB | Khan Academy
              Film dla zapytania składniki PKB▶
              pl.khanacademy.org/.../components-of-gdp
              Na tym wideo przedstawię PKB z perspektywy wydatków. abyśmy mogli się zastanowić, jak PKB może być ...

Zagadnienia z makroekonomii, PKB, agregatowy podaż ...
              mailgrupowy.pl/.../9367,zagadnienia-z-makroekonomii-pkb-agregatowy...
              NAJPROŚCIEJ: Produkt krajowy brutto (PKB) – miara wartości produkcji wytworzonej w gospodarce w ciągu roku. Składniki PKB to wydatki na konsumpcję, ...

[PDF]ZADANIA Z MAKROEKONOMII – ZRÓB TO SAM ZADANIE 1 ...
              www.ioz.pwr.wroc.pl/.../ZADANIA%20Z%20MAKROEKONOMII.pdf
              W tabeli poniżej przedstawiono składniki PKB pewnej gospodarki w danym roku, wyrażone w cenach bieżących: Składniki PKB. Wartość [mln.jednostek ...

[PDF]Zadanie 1 Podana tabela 1.1 przedstawia składniki PKB ...
              www.ioz.pwr.wroc.pl/.../Lista%201%20makroekonomia%20%20v2.pdf
              Zadanie 1. Podana tabela 1.1 przedstawia składniki PKB pewnej gospodarki w danym roku, wyrażone w cenach bieżących (z tego samego roku). Tabela 1.1.

Produkt krajowy brutto – Encyklopedia Zarządzania
              mfiles.pl/pl/index.php/Produkt_krajowy_brutto
              22.06.2015 - Produkt krajowy brutto (PKB) - jest to łączna wartość wyrażona w pieniądzu końcowych dóbr i usług wytworzonych w danym kraju w danym ...

PS. Nie obraź się tylko, na mnie ....

• xystos Re: Lewica na Świecie popiera uchodźców 09.11.15, 20:24

tzw Lewica i inne Komunisty
      to wszystko Zydy,tylko Zydy

Chrzescijanie nigdy na Zydow
      nieglosuja oile niezostana oszukani

ZEN
      • kylax1 Kolejny przygłup z webbrygady. 09.11.15, 20:38
        Ja np. jestem lewicowcem, a Żydem nie jestem.
        • 0becny Re: Kolejny przygłup z webbrygady. 09.11.15, 20:43
          Daj spokój, to jest jeden z forumowych kretynów.
    • 0becny To niech Lewica weźmie sobie ich pod opieką 09.11.15, 20:42
      do domu.
    • mara571 popierasz, bo nie masz okazji widziec tego z blisk 09.11.15, 21:11
      a.
      I dziekuj Bogu za to.
      Powiedzmy sobie szczerze: druga spontaniczna decyzja w kanclerskim zyciu Angeli Merkel bedzie miala skutki dla Niemiec przez nastepne wieki. I dla Europy.
      W dzisiejszych czasach obrazu raz wprowdzonego do sieci nigdy nie daje sie usunac. Najezdzom zdobywajacym obecnie Europe przemytnicy obiecuja tzw zlote gory. W Erstaufnahmelager pojawiaja sie glosy zniecierpliwienia, bo jakos nie widac tego domu i samochodu, ktory rzekomo miala otrzymywac kazda rodzina przybywajaca do Niemiec. W Szwecji uchodzcy zawiezieni na polnoc do malych miasteczek nie chca wysiadac z autobusow, bo nie po to sie trudzili, aby teraz zamieszkac w jakiejs dziurze.
      Rzadza nami cieniasy, ktorzy wspolnie z doradcami nie sa w stanie dokonac prostej analizy i przewidziec skutkow wlasnych decyzji. A Wysoki Komisarz ds Uchodzcow juz wiosna ostrzegal, ze maja za malo pieniedzy na wyzywienie ludzi w obozach.
      Dodatkowo Merkel utracila poczucie rzeczywistosci: nie trzeba byc medrcem, aby wiedziec, ze Arabowe nie beda w stanie zastapic starzejacych sie Niemcow na ich miejscach pracy przy produkcji nowoczesnych produktow.
      Ona nie zdaje sobie sprawy z roszczeniowej postawy tych ludzi.

PS Pierwsze decyzja dotyczyla wylaczenia elektrowni atomowych po katastrofie w Fukushimie.
      • 0becny Łatwo popierać, trudniej rozwiązać problem. 09.11.15, 21:55
        Popierać to pustosłowie nic nie znaczące.
      • czuk1 Re: popierasz, bo nie masz okazji widziec tego z 09.11.15, 22:37
        mara571 - wprowadzasz jakiś nowy temat do wątku . Po to aby zakłócić dyskusję ?
        Nie licz, że znajdziesz "rozmówców".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka