Dodaj do ulubionych

Kartel zmowy milczenia...

07.01.16, 08:55
Nie byle kto, a byly minister spraw wewnetrznych Niemiec Fridrich , wypowiada sie publicznie, ze byly zakazy wewnetrzne informowania o przestepstwach popelnianych przez przybyszow z krajow arabskich i azylantow. To wyjasnia powod 4 dniowego opoznienia informowania o zajsciach o charakterze terrorystycznym w Noc Sylwestrowa jak juz wiadomo w conajmnien 7 miastach niemieckich. Zrodla sa na razie nieujawniane. Wiadomo, ze dotyczy to w pierwszym rzedzie prasy springerowskiej oraz telewizji i radia panstwowego. Okazuje sie juz, ze wiele gwaltow w Kolonii udalo sie w ostatniej chwili uniknac na skutek interwencji przechodniow lub policji. Wsrod aktualnie zatrzymanych w Kolonii jest 14 oczekujacych na azyl z Syrii.
informacja chociazby w:
deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/06/koelner-gewalt-ex-innenminister-wirft-medien-ein-schweigekartell-vor/
Nalezaloby oczekiwac , ze w Warszawie roch obrony demokracji zrobi jakas akcje solidarnosci z ponizanymi dziewczetami niemieckimi w ramach ludzkiego odruchu ludzi uczciwych.

Obserwuj wątek
    • dziadek_alex Re: Kartel zmowy milczenia... 07.01.16, 08:57
      Przepraszam za literowke, poprawmy na "ruch obrony demokracji"
      • polski_francuz Gdyby nowe polskie wladze 07.01.16, 09:57
        znaly jezyki, mialy wyczucie chwili i poczucie humoru, to bylyby zaoferowaly pomoc sasiadom poddanym uchodzczym atakom. A nawet gadatliwy Paszczykowski milczy:)

Pani Kazmierczak sie niestety zakalapuckala i jej polityka zielonego swiatla dla uchodzcow dochodzi do swego konca.

PF
        • scibor3 Re: Gdyby nowe polskie wladze 07.01.16, 10:38
          Raczej mogłyby wyrazić zaniepokojenie wolnością prasy u sąsiadów.
        • polski_francuz Przemowil 07.01.16, 16:34
          Na szczescie Waszczykowski czyta nasze forum i napisal list do MSZ Niemiec.

Bardzo dobrze. Co prawda nie jest ladnie cieszyc sie z nieszczesc sasiada, ale jak sasiad uwielbia dawac lekcje innym to przyjemnie jest moc mu udzielic lekcji od czasu do czasu:)

PF
          • dziadek_alex Re: Przemowil 07.01.16, 17:03
            Drogi Francuzie dzieki za link.
            W pelni podzielam Twoj poglad. Jasne , ze radosc jest troche Schadenfreude z jednej strony, ale chodzi tez o te biedne dziewczyny i okazanie im naszej solidarnosci z drugiej strony.
            Nikt uczciwy nie bedzie traktowal z wyrozumialoscia tych aktow terroryzmu choc bez uzycia broni.
    • czuk1 Re: Kartel zmowy milczenia... 07.01.16, 10:16
      Nowy login na forum i na starcie .... chcesz by cię nie lubić . A za to zdanie:
      ..."Nalezaloby oczekiwac , ze w Warszawie roch obrony demokracji zrobi jakas akcje solidarnosci z ponizanymi dziewczetami niemieckimi w ramach ludzkiego odruchu ludzi uczciwych. "

To są głupie sugestie i sądzę, że z pozycji przeciwnika KOD a obrońcy pisowskiej autarkii .
      Głupie, bo sprawy nie mają związku. KOD jest poważnym, ratunkowym polskim ruchem obywatelskim w sprawach najważniejszych dla demokratycznego państwa prawa, który powstał spontanicznie i rozwija się by zatrzymać akcje nieodpowiedzialnych polityków , rozwalających polski ład prawny i zamierzających wprowadzić samowolę partii rządzącej.
      Zaś spraw poniżanych kobiet w Niemczech skutecznie bronić będą niemieckie sądy - których niemieckie władze nie programują i linczują.
      • scibor3 Re: Kartel zmowy milczenia... 07.01.16, 10:52
        Nie myślałeś aby występować w kabarecie? Tekst już masz gotowy. Spontaniczny ruch. Koń by się uśmiał.
        • czuk1 Re: Kartel zmowy milczenia... 07.01.16, 13:42
          Scibor3. piszesz, m.in.

> Nie myślałeś aby występować w kabarecie?
          A Ty jako śledczy ? Bo wiesz, że ruch nie jest spontaniczny. Wiesz i nie powiesz ?!

.>Tekst już masz gotowy.
          Piszę na temat, każdy temat jest inny. Nie mogę więc mieć gotowego tekstu. Mam tylko każdorazowo swoje zdanie. Nie zgadzasz się z nim.... pisz dlaczego..nie. ?

Zaiste , dobiłeś może argumentem - Koń by się uśmiał. - że jakoby nie mam racji .
          • europitek Re: Kartel zmowy milczenia... 07.01.16, 14:09
            czuk1 napisał:
            > Zaiste , dobiłeś może argumentem - Koń by się uśmiał.
            > - że jakoby nie mam racji .

Każdy używa argumentów z dostepnego mu poziomu egzystencji. Koń powołuje się na konia itd.
      • dziadek_alex Byc demokrata we wlasnej wsi... 07.01.16, 11:03
        Wez to pod uwage, prosze, ze chodzi tu przede wszystkim o rodzaj terroryzmu w stosunku do kobiet. Zarowno Polacy jak i polscy Zydzi w znakomitej wiekszosci traktuja kobiety jesli nie calkowicie rownoprawnie to w kazdym razie z duzym szacunkiem i to co sie pod dworcami dzialo nie jest chyba do wyobrazenia w normalnych warunkach pod dworcem Warszawa Centralna.

Ja sie jak powinienes to wczesniej zauwazyc nie mieszam w aktualna polityke w Polsce. Ani nie odczuwam milosci do PO ani do PIS czy jakiejkolwiek innej partii.

Wydaje mi sie , ze jesli nie okaza solidarnosci w powazny i wywazony sposob sily demokracji i porzadku, to ten "as" propagandowy zostanie wykorzystany w sposob badz smieszny, badz naiwny, badz wrogi spoleczenstwu niemieckiemu przez inne sily. W kazdym razie dla spokoju Merkel nie warto ryzykowac pogorszenia stosunkow z Niemcami jako spoleczenstwem. Jestem przekonany, ze "mlody Adam Michnik" by to doskonale rozumial.

Wierze naprawde gleboko w to, ze w "KOD" jest ktos , kto z glowa potrafi nadac jakas forme wyrazenia solidarnosci z ofiarami pokazujac, ze polskim demokratom nie sa obojetne prawa kobiet w Europie. Siedzac jak mysz pod miotla traci sie wiarygodnosc. Ja zdaje sobie sprawe, ze KOD ma lek przed nowym wyzwaniem. I Ty to bardzo dobrze wyrazasz.
        Jeszcze raz, albo KOD jest ruchem na rzecz demokracji, albo nim nie jest. "Szlachectwo zobowiazuje" - jak stoi u powszechnie znanego genialnego brytyjskiego dramaturga.

Otoz te ostatnie, haniebne dla demokracji i panstwa praworzadnego wydarzenia, stawiaja pod znakiem zapytania ten nasz wspolny optymizm co do skutecznosci policji niemieckiej,
        uczciwosci i rzetelnosci radia i telewizji oraz prasy w tym w szczegolnosci springerowskiej, ktora w Polsce tez ma swoje przedstawicielstwa.

Widzialem wiele wywiadow telewizyjnych, bo teraz tama informacyjna pekla, z ofiarami tego terroryzmu. Sa pelne powody do tego by wyzej wspomniane media zaczely juz teraz sypac sobie przyslowiowy popiol na glowe jak w "srode popielcowa", bo zgrzeszyly ciezko przeciw demokracji.

Moglbym powtorzyc za znanym filozofem, ze przyjacielem jest Plato, a jeszcze wiekszym przyjacielem prawda. Ten cytat pamietam jeszcze z ogolnoiaka z lekcji laciny.
        Jesli Twoim przyjacielem jest prawda, te nie bedziesz mial mi za zle tego co napisalem.
        • krzysiozboj Re: Byc demokrata we wlasnej wsi... 07.01.16, 11:20
          Ktoś z nas ma mocno skrzywiony obraz KOD, nie jestem pewny kto, nie wykluczam że ja. Ale dla mnie KOD stoi akurat "po drugiej stronie barykady", dla mnie to desperacka obrona interesów obecnych elit pod fajnymi i chwytliwymi hasełkami.

Gdyby media w Niemczech nie były mocno zmonopolizowane to ten numer nie byłby trzymany kilka dni w tajemnicy, poszłaby szybko informacja w którychś mediach o szerokim zasięgu. Jeśli nie poszła znaczy tylko jedno - władza i kilku sku...eli mających media pod sobą ma kontrolę nad informacją i może sterować reakcjami całych narodów.

Nie podoba mi się sposób skoku PiS na media ale ... zauważam ze to może być jakaś równowaga. Do tej pory główne media nadawały w jednym tonie. Jeśli publiczna zacznie nadawać po linii PiS to wierz mi że TVN, Polsat, GW i podobne nadrobią w drugą stronę. Żadna ważna informacja nie zostanie przemilczana, jeśli nie poda jej jedna strona to poda druga.
          • czuk1 Re: Byc demokrata we wlasnej wsi... 07.01.16, 11:43
            Krzysiu , wg mnie , równowaga informacyjna mediów (kształtowana w sposób rynkowy) jest w sieci.
            Nie zgodzę się, że ..."Do tej pory główne media nadawały w jednym tonie."
            Wg mnie, może jedynie GW trzymała/trzyma stronę PO a pozostałe prywatne (główne) TVN, Polsat, Onet, Interia + główne media papierowe ... są profesjonalne, przekazują informacje obiektywnie, przekazują racje stron sporów. Również publiczne media TVP i Polskie Radio , ich dziennikarze byli obiektywne ,może z wyj. red. Lisa i Jana Pospieszalskiego - by stronnicze. Po stronie aktualnie rządzących jest wielka grupa mediów prawicowych : radiowo-telewizyjno-gazet papierowych i b.mocne media elektroniczne.
            Bardzo niebezpieczne dla Polaków jest to, że media publiczne staną się tubami rządowymi (stracą widzów i dochody z reklam, rząd to przewiduje i z góry zwiększa dotacje dla mediów rządowych) co spowoduje, że głównymi mediami dla Polaków, będą media prywatne - a te są głównie niemieckie.
            I masz rację:
            "Jeśli publiczna zacznie nadawać po linii PiS to wierz mi że TVN, Polsat, GW i podobne nadrobią w drugą stronę. Żadna ważna informacja nie zostanie przemilczana, jeśli nie poda jej jedna strona to poda druga."

Ale człowieku..... czy tak powinno być ? Rząd nie widzi negatywnych skutków swoich decyzji i zamiarów? Rząd rozpieprza media państwowe, wzmacnia media niemieckie.
            • krzysiozboj Re: Byc demokrata we wlasnej wsi... 07.01.16, 11:53
              Tak, jakaś równowaga jest w sieci ale wierz mi że z tego źródła korzysta o wiele mniej niż z TV. I właśnie dzięki sieci rypła się sprawa w Kolonii, poszedł szum przez net, media papierowe i TV przemilczały to.

Mocno nie podoba mi się to co dzieje się z mediami, nie podoba mi sie to co robi PiS ale dla mnie obecna media to karykatura mediów. Kłopot w tym właśnie ze prywatne media są mocno zmonopolizowane w rękach niemieckich, przy rozbieżnych interesach Polski i Niemiec będzie ogłupianie mas na modłę niemiecką. Media publiczne jako tuba propagandowa to patologia ale taką samą patologią są media prywatne. Ja bym to porównał właśnie do Pospieszalskiego i Lisa - obaj zacietrzewieni politycznie i karykatury dziennikarzy. Ale jeśli oglądniesz obu to wiesz jakie tematy mogą być ważne i będziesz szukał informacji dalej, każdy z nich przejaskrawi tylko sobie wygodne informacje a przemilczy niewygodne. Naprawdę wolałbym dwóch dobrych dziennikarzy miast dwóch w/w, moim zdaniem po stronie prywatnych mediów mamy takiego "Lisa", to o czym pisze to serwowanie "Pospieszalskiego" po drugiej stronie, też patologia, wiem.

Kiedyś czytałem fajny art n/t tego dlaczego wymarło prawdziwe dziennikarstwo, takie obiektywne i rzeczowe. Pytanie czy jest możliwe by takie się odrodziło.
              • europitek Re: Byc demokrata we wlasnej wsi... 07.01.16, 14:26
                krzysiozboj napisał:
                > Media publiczne jako tuba propagandowa to patologia ale taką
                > samą patologią są media prywatne.

Inaczej to podsumowując, w niektórych sferach życia rynek tworzy patologie analogiczne do patologii generowanych przez struktury państwowe. Tak więc rynek nie jest panaceum na wszelkie bolączki naszego świata, zatem należy stosować go wybiórczo do niektórych dziedzin życia społecznego, w których eksperymentalnie stwierdziliśmy jego pozytywny wpływ.
                • krzysiozboj Re: Byc demokrata we wlasnej wsi... 07.01.16, 14:46
                  Mam tylko nadzieję że bez ironii to napisałeś.

Moim zdaniem właśnie mniej więcej tak jest, rynek puszczony całkiem wolno dojdzie do miejsca gdzie nastąpi monopolizacja (lub zmowa), i pojedyncze osoby będą decydowały o całych gałęziach, to nie tylko mediów tyczy, bardziej przemysłu/finansjery na którego usługach są media. Porównanie tego do struktur przesadnie kontrolowanych przez państwo (choćby i tych z czasów PRL) chyba nie jest złe, sporo różnic ale jedno i drugie patologia.

A jak temu zapobiegać nie wiem. Jakimś pomysłem jest utrudnienie monopolizowania się dziedzin, znaczy im jesteś większy tym masz trudniej stać się jeszcze większym, na starcie jako mały masz bardzo łatwo. Tyle że zazwyczaj jest dokładnie odwrotnie, szczególnie w produkcji/przemyśle, im jesteś mniejszy tym trudniej tobie sprostać pewnym wymogom czy skorzystać z ułatwień dawanych dużym (kwestia certyfikacji, patentów czy możliwość wyprowadzania dochodów do rajów podatkowych). I tu nakładają się dwie rzeczy, raz kontrola systemowa państwa by do tej monopolizacji nie dochodziło a dwa walny rynek działajacy na zasadach faktycznej konkurencji. Ja naprawdę jestem zwolennikiem wolnego rynku opartego na konkurencji ale przypadek Murdocha w GB jaskrawo pokazuje że tam nie było już wolnego rynku, tam był jednoosobowy monopol medialny, to nie ma nic wspólnego z wolnym rynkiem i konkurencją.

No chyba że ktoś lubi monopole państwowe czy prywatne, tak też można.
                  • europitek Re: Byc demokrata we wlasnej wsi... 07.01.16, 15:57
                    krzysiozboj napisał:
                    > Mam tylko nadzieję że bez ironii to napisałeś.

Troche była, ale raczej nie pod Twoim adresem, lecz liberalno-wolnorynkowych oszołomów typu Balcerowicza, którzy wszystko chcieli załatwiać dzięki "niewidzialnej ręce rynku". Takie lekarstwa dobre na wszystko są rezulttatem uproszczonego obrazu świata, który jest skutkiem ograniczonej wiedzy. Najczęściej ograniczonej do jednej dyscypliny lub nawet subdyscypliny.

> A jak temu zapobiegać nie wiem. Jakimś pomysłem jest
                    > utrudnienie monopolizowania się dziedzin, znaczy im jesteś
                    > większy tym masz trudniej stać się jeszcze większym, na starcie
                    > jako mały masz bardzo łatwo.

To jest metoda ze wszech miar sensowna, ale...
                    > Tyle że zazwyczaj jest dokładnie odwrotnie, szczególnie
                    > w produkcji/przemyśle, im jesteś mniejszy tym trudniej
                    > tobie sprostać pewnym wymogom czy skorzystać z ułatwień
                    > dawanych dużym

Wcześniej zdefinowana metoda musi być realizowana konsekwentnie i przede wszystkim faktycznie. Jak sam wyżej zauważyłeś "skorzystać z ułatwień dawanych dużym"... czyli z jednej strony stwarza się ograniczenia wzrostu dla największych organizacji, ale z drugiej strony robi się też jakieś ułatwienia. To jest właśnie brak konsekwencji, który powoduje słabą efektywność działań antykoncentracyjnych i antymonopolowych.
                    Moim zdaniem najprostszą metodą jest ostra progresja podatkowa, która może być w stanie pozbawić kandydata na monopolistę środków do realizacji tego celu. O wszystkim decydują pieniądze i ich "relatywny niedostatek" powinien skutecznie powstrzymywać koncentrację władzy w gospodarce. Systemowy brak wzrostu dochodów przy koncentracji władzy będzie skutecznie zniechęcać do jej kumulowania.

> Ja naprawdę jestem zwolennikiem wolnego rynku opartego
                    > na konkurencji

Ja też... ale widzę istotne ograniczenia ich przydatnści dla życia społecznego, a nawet aspekty szkodliwe. Współczesna gospodarka kapitalistyczna zbudowana jest na "przegięciach", które powodują duże problemy społeczne, które z kolei odbijają się na efektywności samego systemu gospodarczego. Mówiąc inaczej, pewne oddziaływania danego systemu gospodarczego na społeczeństwo tworzą sprzężenie zwrotne negatywnie wpływające na gospodarkę.

> No chyba że ktoś lubi monopole państwowe czy prywatne, tak też można.

Czasami ich istnienie to wymuszona konieczność. Niektóre przedsięwzięcia są tak wielkiej skali, że trudno jest sensownie mówić o konkurencji w ich wypadku.
                    • czuk1 Re: Byc demokrata we wlasnej wsi... 07.01.16, 16:36
                      Na temat gospodarki mamy podobne zdania . Kilku z nas.

....zauważam ....
            • krzysiozboj Re: Byc demokrata we wlasnej wsi... 07.01.16, 12:07
              Goebbels miał teorię - kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą. Manipulowanie prawdą poszło nico dalej od tego czasu, bezczelne kłamstwo nawet powtarzane 1000 razy da rady zdemaskować. Skutecznie jest manipulować poprzez dobór informacji, to co tzreba puszczamy, nawet na czerwono mimo że news bzdurny, a to co nie trzeba marginalizujemy. Nikt kłamstwa nie zarzuci, swoje osiągamy. Jeśli musimy już podać kłamstwo to trzeba to zrobić w masie prawdziwych informacji, wpierw budujemy wiarygodnosć a później na jej bazie przeciskamy to co dla nas ważne. I tak moim zdaniem działają media które określasz "profesjonalne", profesjonalnie to one dbają o swój PR i wiarygodność medialną. Gdyby były profesjonalne to informacje z Kolonni szłyby od pierwszych godzin na czerwono, byłaby próba alarmowania i ratowania kobiet pod tym dworcem.

Tu być może będziemy się różnili w ocenie ale poczytaj jak opisują Twoje profesjonalne media sytuację w PI, komu przypisują rozwalenie struktur PI, ile jest informacji o tym że Turcja wprost wspiera ISIS. I jak sprytnie przemilcza się to co robią tam Rosjanie. Do czasu jak tzw koalicja zachodnia walczyła z ISIS to PI kwitło i rozwijało się, USA potrafiło wytropić pojedynczego człowieka za pomocą satelitów a umykały im kilkukilometrowe konwoje z ropą do Turcji. Po kilku latach walki tej koalicji PI zwyczajnie rosło w siłę, weszli Ruski i diametralna zmiana. Zwyczajna parodia informacyjna a nie profesjonalne media.
            • danillko Re: Byc demokrata we wlasnej wsi... 07.01.16, 19:58
              czuk1 napisał:

> Wg mnie, może jedynie GW trzymała/trzyma stronę PO a pozostałe prywatne
              > (główne) TVN, Polsat,[...] Również
              > publiczne media TVP i Polskie Radio , ich dziennikarze byli obiektywne ,

Hłe, hłe, hłe...
        • czuk1 Byc demokrata we wlasnej wsi... 07.01.16, 11:23
          Dziadku jeśli szczerze piszesz ,to wyrażę zdanie - polski KOD koncentruje swoją uwagę na obronie polskiej , zagrożonej demokracji i nie będzie (chyba) wdawał się w uboczne tematy
          i to takie które są problemami Niemiec.

.... być może gdzieś , ktoś z ludzi znaczących w KOD powie, że w Niemczech nie liczono się
          z demokracją kiedy Kanclerz Merkel podjęła - bez społecznej konsultacji - decyzję by sprowadzić
          milion różnej maści zbiegów i terrorystów z BW, na utrzymanie Niemiec . Teraz zaczynają być odczuwalne dotkliwie ich przestępcze zachowania.
          • dziadek_alex Re: Byc demokrata we wlasnej wsi... 07.01.16, 12:20
            Tak naprawde staram sie byc centrysta i stac w srodku. Ja naprawde pisze powaznie o tym wszystkim.
            Ja wiem , ze koncerny prasowe pracuja podobnie jak koncerny samochodowe.
            I wiem jak mogla zapasc decyzja o oszustwie z parametrami samochodow dieslowskich firmy VW.
            I wiem , ze inzynierowie dostaja propozycje nie do odrzucenia podobnie jak dziennikarze w koncernach medialnych.

Ja KOD znam powierzchownie z deklaracji programowych.
            Jednak Europa jest budowana wedlug deklaracji w oparciu o powszechnie uznawane wartosi.
            Jedna z tych niezbywalnych wartosci jest rownouprawnienie i prawo do nietykalnosci osobistej.
            Nawet jesli mnie jakies kobiety zdenerwowaly w zyciu nigdy nie zszedlem ponizej standardow europejskich. Tego wymagam wiec w szczegolnosci od instytucji i organizacji, firm i stowarzyszen i czego tam jeszcze...

Jedna z siedemnastolatek w Kolonii otoczyla grupa tanczacych meszczyzn zdarla z niej czesc odziezy lacznie ze slipami, okradla i zabierala sie za gwalcenie. Na szczescie przechodnie z policja ja uratowali.
            Dla tego malolata to trauma na dlugie lata.
            Jak mowie, ze oczekuje solidarnosci z tymi dziewczetami (niezaleznie od ich naiwnosci) to mowie to bardzo powaznie i poczucie solidarnosci u innych ludzi jest dla mnie miara ich uczciwosci i czlowieczenstwa.
            I nie ma to nic wspolnego z taktyka partyjna czy jakakolwiek inna.

Oczywiscie te wydarzenia moga byc okazja do glupawych pouczen Niemcow i to nie bedzie dobre. Dlatego byloby bezwzglednie lepiej gdyby udalo sie jakos cywilizowanie te solidarnosc wyrazic, zmniejszajac szanse dowcipnisiow i ekstremistow.
            • krzysiozboj Re: Byc demokrata we wlasnej wsi... 07.01.16, 12:49
              > Ja wiem , ze koncerny prasowe pracuja podobnie jak koncerny samochodowe.
              > I wiem jak mogla zapasc decyzja o oszustwie z parametrami samochodow dieslowski
              > ch firmy VW.
              > I wiem , ze inzynierowie dostaja propozycje nie do odrzucenia podobnie jak dzie
              > nnikarze w koncernach medialnych.

Tego warto mieć świadomość. Mało tego, tu jeszcze dochodzi współpraca między koncernami, początek dały chyba ... żarówki. Warto poczytać o tzw spisku żarówkowym.

Co do Kolonii - Niemcy (a niestety to już nie tylko problem niemiecki, Skandynawowie przerabiają to samo i też wyciszają medialnie) sami sobie muszą odpowiedzieć co z tym zrobić.
        • kylax1 Jaki terroryzm? 07.01.16, 11:31
          Terroryzm stosuje Rosja i to na skalę państwową destabilizujący Europę i Bliski Wschód.

Poza tym równouprawnienie polega m.in. na tym, że macanie kobiet jest tak samo traktowane jak macanie mężczyzn. Fakt posiadania innej rzeczy między nogami, nie powoduje, że kobiety są bardziej "delikatne".
        • 2154bb Re: Byc demokrata we wlasnej wsi... 08.01.16, 05:39
          A co mają do rzeczy tu żydzi....? Co chcesz w tym wątku przeszmuglowac? Wyjdz.
    • czuk1 Re: Kartel zmowy milczenia... 07.01.16, 10:20
      Dziadku a przemilczenia, zmowę milczenia będziesz obserwował za pół roku w polskich rządowych mediach, po czystce i "reformie mediów" rozpoczętej przez PiS.
      I w Polsce wiarygodnych informacji zaczniesz szukać w niemieckim kartelu medialnym, działającym w Polsce.
      • krzysiozboj Re: Kartel zmowy milczenia... 07.01.16, 11:09
        Przesadzasz i to sporo, zarówno w kwestii prasy jak i w kwestii tego co może PiS. Do tej pory jest próba zrobienia czegoś dokładnie odwrotnego niż sugerujesz i masz tego próbkę w Niemczech - blokada informacji na niewygodne tematy. I to nie jest żadna mrzonka, żadna utopia, to coś bardzo realnego w demokratycznym zachodnim kraju. Gdyby nie niszowe media i portale społecznosciowe do dzisiaj o niczym byśmy nie wiedzieli.

Napiszę Tobie co ja robiłem kiedyś gdy chciałem mieś sensowny obraz sytuacji - czytałem wyborczą i jeszcze wtedy bardziej prawicową rzepę (przed jej przekształceniami), co przemilczeli jedni, to uwypukliła druga strona. I do tego idą zmiany w Polsce, obie strony będą miały dostęp do szerokich mediów.

Poczytaj o numerze który zrobił Murdoch w GB, jak ostra i bezpardonowa była medilalna obrona sku...na mającego pod sobą media, i jak ostry atak medialny poszedł na tego który aferę ujawnił. To jest już karykatura mediów a nie media i PiS nie miał z tym nic do czynienia.

Przy KOD się wygłupiasz, odpuść go sobie. Oni mają tyle samo z obroną demokracji co organizatorzy majdanu na Ukrainie. Trochę motłochu się załapie na fajne hasełka i poprze to a organizatorzy to sk...ny kute na cztery lapy i grające swoje interesy.
      • scibor3 Re: Kartel zmowy milczenia... 07.01.16, 11:16
        A teraz powiedz mi KTO blokuje komentarze pod artykułami dotyczącymi "uchodźców". Nie ci sami co tak dużo szczekają na temat wolności słowa?
        • krzysiozboj Re: Kartel zmowy milczenia... 07.01.16, 11:22
          Swoista ironia losu. Kiedyś była blokada np na słowo monsanto (już zniesiono to), wpisanie tego słowa blokowało post, nieważne co sie chciało napisać, była blokada i już. Blokada ze strony własnie piewców wszelakich wolności.
      • dziadek_alex Re: Kartel zmowy milczenia... 07.01.16, 11:45
        Mozliwe, ze masz racje i razem bedziemy domagac sie jawnosci.
    • kylax1 Kartel zmowy kacapskiej propagandy. 07.01.16, 11:15
      Znowu rosyjscy propagandziści szaleją, żeby zdestabilizować Niemcy i wzbudzić nienawiść między Polakami i Niemcami.
      • brat_kryzysa Zajmij sie lepiej szambami i LGBT 07.01.16, 11:21
        czyli na tym czym sie znasz
        • kylax1 A co ja robię? 07.01.16, 11:28
          forum.gazeta.pl/forum/w,50,160043946,160044530,No_przeciez_zajmuje_sie_szambami_.html
      • el.commendante Re: Kartel zmowy kacapskiej propagandy. 07.01.16, 12:09
        kylax1 napisał:

> Znowu rosyjscy propagandziści szaleją, żeby zdestabilizować Niemcy i wzbudzić n
        > ienawiść między Polakami i Niemcami.
        Jak raczej widzę gnojów którzy hodują nienawiść pomiędzy braćmi Słowianami.
        • kylax1 Bracia Słowianie, którzy kradną cudze terytorium i 07.01.16, 12:10
          wszczynają wojny domowe. Takie to "rosyjskie braterstwo".....
        • krzysiozboj Re: Kartel zmowy kacapskiej propagandy. 07.01.16, 12:30
          commendante, Ty się jakoś zdecyduj, bo raz chcesz by w dbaniu o demokrację pomagał nam zły zachód, a drugi raz chciałbyś pielęgnować braterstwo słowiańskie, przy okazji piętnować gnojów którzy w tym przeszkadzają. Wtedy z commendante może wyjść comediante.
          • el.commendante Re: Kartel zmowy kacapskiej propagandy. 07.01.16, 14:06
            krzysiozboj napisał:

> commendante, Ty się jakoś zdecyduj, bo raz chcesz by w dbaniu o demokrację poma
            > gał nam zły zachód, a drugi raz chciałbyś pielęgnować braterstwo słowiańskie, p
            > rzy okazji piętnować gnojów którzy w tym przeszkadzają. Wtedy z commendante moż
            > e wyjść comediante.
            Dla ciebie tylko albo sojusz albo wojna, niema nic pośredniego?
    • nie-tak Czy to nie kartel milczenia? Austriackie media 07.01.16, 13:25
      Czy to nie kartel milczenia?
      Austriackie media przyznają się dopiero dzisiaj ze w Austrii było to samo z naszymi cennymi zaproszonymi gośćmi przez Merkel.

diepresse.com/home/panorama/oesterreich/4899559/Silvesternacht_Sexuelle-Uebergriffe-auch-in-Salzburg
      Jak to ocenić? Kto kieruje kartelem milczenia?
    • indeed4 Chwila relaksu 07.01.16, 14:00

przy felietonie jednej z czołowych polskich feministek o "książętach Orientu"

"To książę z Orientu obsypie komplementami, będzie pragnął mieć wiele dzieci i jeszcze do tego nie pije. Jest dzielny i zaradny – inaczej by go tu nie było. I jak pięknie wygląda! Orientalna uroda to jednak coś innego niż karki z kartoflanymi nosami i ze świńskimi głowami na kiju."

m.krytykapolityczna.pl/felietony/20150924/polskie-kobiety-witaja-uchodzcow

Dziś, po wydarzeniach w Kolonii ten tekst ma podwójny (albo nawet potrójny!) ładunek komiczny ;-)

• dziadek_alex Re: Chwila relaksu 07.01.16, 20:01
        Swietnie wylapales. W niemczech tez feministki poza Alice Schwarzer milcza jak zaklete.
        Prawie wszystkie zrobily podobny blad i nie wiadomo jak sie z tego inteligentnie wycofac.
        Sam mialbym na ich miejscu problemy by z twarza wyjsc.
        Jak to w pisaniu trzeba byc dalekowzrocznym!!!
        • indeed4 Re: Chwila relaksu 07.01.16, 22:49
          > Alice Schwarzer

Przepraszam, właśnie uruchomiłem google i muszę o coś zapytać: czy ta pani kiedyś była mężczyzną?

www.neuepresse.de/var/storage/images/np/menschen/boulevard/sechs-geheimnisse-der-alice-schwarzer/28579753-1-ger-DE/Sechs-Geheimnisse-der-Alice-Schwarzer_ArtikelQuer.jpg
          • dziadek_alex Re: Chwila relaksu 07.01.16, 23:28
            Ona jest troche babochlop. Jest tworca czasopisma Emma. Nie jestem jej fanem.
            Ja ja cenie za konsekwencje i uczciwosc intelektualna.
            Z uczciwoscia podatkowa to chyba troche gorzej.
            • indeed4 Re: Chwila relaksu 07.01.16, 23:37
              Rozumiem, a w jaki sposób komentuje to, co się dzieje? Nasze feministki - jak by tu powiedzieć - znikły z przestrzeni publicznej. Wsiąkły jak kamfora, aż zaczynam się martwić czy coś im się nie stało ;-)
      • 2154bb Re: Chwila relaksu 08.01.16, 05:45
        Orientalna uroda jest obrzydliwa dla każdej szanującej się kobiety,nie mówiąc już o mentalności tychże osobników.
    • tojabogdan antycypujesz dziadek, czy zgadujesz? 07.01.16, 15:24
      oficjalna wiadomość z godziny 13:44 niemieckiej ARD:
      ...Dotychczas udało się ustalić 16 podejrzanych, którzy, być może, mają związek z wydarzeniami. Większość z podejrzanych nie jest zidentyfikowanych, ale można ich rozpozać na zdjęciach lub na filmach. Dotychczas policja zatrzymała czterech podejrzanych, dwóch z nich jest w areszcie. Jednakże nie jest jasne, czy zatrzymani w noc sylwestrową napadali i napastowali seksualnie kobiety.
      Czyli wiadomość o syryjskich uchodźcach pochodzi pewnie od pegidy i ma spełnić określony cel

Jasne jest, że policja, po pierwsze, nie przewidziała zorganizowanej akcji rabusiów i złodziei, co, zważywszy na środki, jakie w Niemczech przeznacza się na konfidentów, świadczy o skandalu.
      Po drugie, działania policji było wręcz amatorskie, co, jak niektórzy komentują, świadczyć może o sylwestrowym nastroju, jaki się im, czyli policji, udzielił
      • nie-tak Re: antycypujesz dziadek, czy zgadujesz? 07.01.16, 15:49
        tojabogdan napisał:

> oficjalna wiadomość z godziny 13:44 niemieckiej ARD:
        > ...Dotychczas udało się ustalić 16 podejrzanych, którzy, być może, mają związek
        > z wydarzeniami. Większość z podejrzanych nie jest zidentyfikowanych, ale można
        > ich rozpozać na zdjęciach lub na filmach. Dotychczas policja zatrzymała cztere
        > ch podejrzanych, dwóch z nich jest w areszcie. Jednakże nie jest jasne, czy zat
        > rzymani w noc sylwestrową napadali i napastowali seksualnie kobiety.
        > Czyli wiadomość o syryjskich uchodźcach pochodzi pewnie od pegidy i ma spełnić
        > określony cel
        -------------------------
        Kobiety, jak i kobiety z mężczyznami, policjantki napadały w wielu niemieckich miastach jak i w Austrii same na siebie twoim zdaniem, same się tez gwałciły co nie tojabogdan żeby pegidzie zrobić przyjemność. :-((((((((
        Co za bełkot!!!
        >
        > Jasne jest, że policja, po pierwsze, nie przewidziała zorganizowanej akcji rabu
        > siów i złodziei, co, zważywszy na środki, jakie w Niemczech przeznacza się na k
        > onfidentów, świadczy o skandalu.
        > Po drugie, działania policji było wręcz amatorskie, co, jak niektórzy komentują
        > , świadczyć może o sylwestrowym nastroju, jaki się im, czyli policji, udzielił

Policja miała sama trudności (vide okrążona, obmacywana policjantka) musiała się bronic od pijanych, wściekłych głodnych na seks i rabunek ogierków. Policja zażądała wzmocnienia niestety nie dostała gdyż wszyscy policjanci byli w akcji.

www.facebook.com/Dr.Frauke.Petry/posts/1040372092682104............................................................
        lese / czytaj: Zwei Mustereuropäer, die Europa nicht braucht
        www.nachdenkseiten.de/?p=28670
        www.zlv.lu/spip/spip.php?article15666
        • nie-tak Re: antycypujesz dziadek, czy zgadujesz? 07.01.16, 15:51
          jeszcze raz link do Willkommenskultur Merkel.

www.facebook.com/Dr.Frauke.Petry/posts/1040372092682104
          bazonline.ch/basel/gemeinden/vier-syrer-vergewaltigen-zwei-minderjaehrige/story/12595800?comments=1
        • tojabogdan też jesteś wszystko wiedząca? 07.01.16, 16:50
          ciskasz się, chociaż to tylko cytat z ARD.
          Kto twierdzi, że się same gwałcą? Owszem
          • nie-tak Re: też jesteś wszystko wiedząca? 07.01.16, 18:25
            tojabogdan napisał:

> ciskasz się, chociaż to tylko cytat z ARD.
            > Kto twierdzi, że się same gwałcą? Owszem
            --------------------------
            Cytat uwypukla się na forum inaczej. :-)))
            ............................................................
        • kylax1 Nietaczka codziennie dokonuje samogwałtu. :) 07.01.16, 17:07
          I nie piszę tylko o samogwałcie umysłowym....
      • dziadek_alex Re: antycypujesz dziadek, czy zgadujesz? 07.01.16, 16:53
        Drogi Bogdanie, nie wszyscy , ktorych w zyciu spotykamy to sa fantasci i sensacjonaci.

Zamiast sie tlumaczyc odsylam do artykulu z "die Welt" :
        www.welt.de/politik/deutschland/article150735341/Die-meisten-waren-frisch-eingereiste-Asylbewerber.html
        oraz do raportu lokalnej policji
        www.welt.de/politik/deutschland/article150729450/Das-Protokoll-zur-Koelner-Chaos-Nacht-zum-Nachlesen.html
        "Die Welt" o ile jestem dobrze poinformowany nie jest czasopismem oficjalnym Pegidy, a ja tez z pegida nie mam nic wspolnego, choc pewne ich tezy rozumiem.

Nie zajmuje sie z Wami tu zgadywaniem bo nie mam szczescia. Gdybym je mial to antycypujac na opisie losow totolotkowych milionerow zajmowalbym sie wygrywaniem w totolotka pozostalbym nadal malo szczesliwym. to ostatnie wlasnie jest wynikiem mojej antycypacji.
      • mara571 nie zacietrzewiaj sie, prawda o kolonskim Sylwe 07.01.16, 20:34
        strze wycieka kropla po kropli.
        Wydaje sie, ze ludzie i policjanci bali sie cokolwiek opowiedziec. Ta pietnastke policjanci schwytali na placu przed dworcem, obejrzeli ich papiery, ale nie dostali samochodow do ich przewozu.
        A co najzdzcy mowili mozesz przeczytac w Die Welt, Express (Köln).
    • nie-tak Nasza szefowa się obudziła z zimowego snu 07.01.16, 16:26
      Po tylu dniach obudziła się nasza szefowa i domaga się szybkiego wydalenia przestępców.

www.n-tv.de/politik/Merkel-erwaegt-schnellere-Abschiebungen-article16717401.html
      Przestępcy mogą być wydaleni dopiero jak będą osadzeni wymiarem 3 lata kary. :-((((

Silvester-Exzesse in Großstädten
      Ab drei Jahren Strafe müssen Ausländer raus

Ekscesy sylwestrowe w dużych miastach
      Od trzech lat kary cudzoziemcy musi iść / wydalony

www.n-tv.de/politik/Ab-drei-Jahren-Strafe-muessen-Auslaender-raus-article16715391.html
    • indeed4 Jest list Waszczykowskiego 07.01.16, 19:13

forum.gazeta.pl/forum/w,28,160050695,160050695,Waszczykowski_Steinmeier_Jak_rowny_z_rownym_.html
      • dziadek_alex Re: Jest list Waszczykowskiego 07.01.16, 20:10
        Dobrze zrobione.
        To nie chodzi o to , zeby robic awantury, tylko by zbierac punkty do istotnych w przyszlosci przetargow. Polacy sa grzeczni a strona niemiecka pozostaje z poczuciem, ze im cos nie wyszlo.

Osobiscie uwazam, ze najlepszym rozwiazaniem byloby, gdyby Merkel zostala papiezem. Toby naprawde wszystkim w Europie zrobilo dobrze, moze poza Watykanem.
        • mara571 sa juz zeznania swiadkow i policjantow, 07.01.16, 20:26
          ktorzy zatrzymali 14 Syryjczykow i 1 Afganczyka, ale nie mogli ich odtransportowac, bo nie przyslano odpowiedniego samochodu.
          wpolityce.pl/swiat/277393-co-za-zuchwalosc-sprawca-napasci-w-kolonii-do-policjantow-jestem-syryjczykiem-musicie-traktowac-mnie-zyczliwie-pani-merkel-mnie-zaprosila
          www.faz.net/aktuell/politik/inland/uebergriffe-in-koeln-so-schildern-polizeibeamte-die-silvesternacht-14001656.html
          Polskie streszczenie:
          wpolityce.pl/swiat/277424-policjanci-z-kolonii-bez-watpliwosci-i-zludzen-napastnicy-to-w-wiekszosci-dopiero-co-przybyli-uchodzcy-starajacy-sie-o-azyl
          Wywiad z Gadowskim, ktory w ubieglym roku byl w Kurdystanie dluszy czas.
          wpolityce.pl/polityka/277372-gadowski-o-atakach-imigrantow-w-niemczech-mamy-wojne-cywilizacji-ci-mlodzi-mezczyzni-czuja-sie-bezkarni-sa-usprawiedliwiani-ideologia-islamu-nasz-wywiad
          W Europie doszło do rozbrojenia ideologicznego. Europa dała się rozbroić, bo wszystko jest lepsze od chrześcijaństwa. Europa walczy z chrześcijaństwem, nie mając w zamian niczego do zaproponowania. Rozbrojenie ideologiczne powoduje, że w Europie zaczyna panować pomieszanie, konfuzja. Nikt nie wie, jak się ma zachować. To się wiąże z terrorem politycznej poprawności, który trwa w Europie od kilkudziesięciu lat. On obezwładnił już wszystkich. I dlatego nikt nie chce się wychylać.

Tak Pan tłumaczy milczenie ws. sylwestrowych ataków?

To ma swoje znaczenie. Nikt nie chce się wychylać, ani ponosić odpowiedzialności za podejmowanie radykalnych decyzji. Dlatego np. oficerowie policji są obezwładnieni, media są obezwładnione polityczną poprawnością i cenzurą, jaka się z nią wiąże. To wszystko razem sprawia, że ci młodzi mężczyźni, którzy zachowują się jak przestępcy, czują się bezkarni, czują, że Europa nic nie może w ich sprawie zrobić. Europa jest zbyt słaba, by coś zrobić. W Niemczech doszło do ataków na kobiety, próba gwałtów, gwałtów rabunków. Ale doszło również do zbezczeszczenia katedry w Kolonii.
          W jaki sposób?

Muzułmanie załatwiali się na murach katedry. To było symboliczne, symbolicznie zaatakowano symbole religii panującej do niedawna w Europie. Muzułmanie czują, że ideologia chrześcijańska w Europie jest w defensywie, i z tego korzystają. Bezczynność rozzuchwala. A to pada na podatny grunt, ponieważ widać w działaniu ideologów islamskich mentalność gangów. Popycha się ludzi do przestępstw, by obudzić w nich zagrożenie i poczucie wspólnoty. Im więcej przestępstw, tym lepiej dla ideologów islamskich.
          • kylax1 Katoliccy wariaci wykorzystują kłopoty w Niemczech 07.01.16, 20:33
            do propagandy.

Jakoś w ateistycznych Chinach, czy ateistycznych Czechach nie mają takich problemów.
            • mara571 naprawde? 07.01.16, 20:37
              ndie.pl/w-chinach-muzulmanie-wszczynaja-zamieszki/
              www.fakt.pl/wydarzenia/w-chinach-zginelo-sto-osob-podczas-zamieszek-na-zachodzie-kraju,artykuly,478801.html
              www.sfora.pl/swiat/Wladza-brutalnie-tlumi-protesty-w-Chinach-a8690
              • kylax1 To są rdzenni muzułmanie. 07.01.16, 20:42
                Poza tym Chiny wiedzą jak postępować z fanatykami wszelkich religii. Buldożer i nie ma meczetu, czy kościoła.

Po prostu fanatycy religijni chcieliby (zarówno islamscy, jak i chrześcijańscy) zaszczepić szaleństwa ze swoich krajów, ale rząd chiński na to nie pozwoli. I bardzo dobrze.

Nota bene, jedna z najkrwawszych wojen w historii ludzkości była wywołana przez chrześcijańskich Tajpingów w XIX wieku. Na szczęście dynastia Qing to stłumiła (z pomocą brytyjską i francuską).
            • j-k napij sie - to ci przejdzie, hloopcze: 07.01.16, 20:38
              stopsyjonizmowi.files.wordpress.com/2011/06/wodka.jpg
          • j-k Nie ma jeszcze zadnej bezsilnosci Reichu 07.01.16, 20:36
            moga wyslac 1000 Policjantow w dowolne miejsce.
            a po zmiane konstytucji rowniez 1000 zolnierzy (jak we Francji)

stawiam teze: - ze MERKEL stala sie ZAKLADNIKIEM Socjaldemokratow (SPD)
            • kylax1 Jest, ale mnie to nie martwi. 07.01.16, 20:43
              Sprawiedliwość dziejowa za wyrżnięcie kilkudziesięciu milionów ludzi w czasie II wojny światowej.
              • j-k Jestes islamuskiem ? 07.01.16, 20:49
                gdyz Polacy z Niemcami dawno sie pogodzili

- jak Biali z Bialymi
                i Chrzescijanie Z Chrzescijanami.

chcesz bym siegnal do srodkow administracyjnych ?
                pamietaj - tu nie jest miejsce dla islamuskow.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                • kylax1 Spytaj igorka. 07.01.16, 20:51
                  On Ci powie. :) W końcu się znamy. :)
          • nie-tak Re: sa juz zeznania swiadkow i policjantow, 07.01.16, 21:08
            W samej Brukseli:
            www.youtube.com/watch?v=r9s-1ua_4YI
            Cytat:
            In Europa sind viele Idioten bis zur Selbstaufgabe so tolerant geworden und geben alle christlichen Symbole freiwillig auf, weil sie ja die Fremden stören. In Brüssel hat man schon die Silvesterfeiern wegen der Terrorgefahr durch Ausländer abgesagt. Die gleichen Kriminellen haben im Stadtteil Anderlecht einen Weihnachtsbaum mit einer Brandbombe angezündet und dabei "Allahu Akbar" gerufen.

alles-schallundrauch.blogspot.de/2016/01/das-neue-jahr-fangt-ja-wieder-gut-an.html
            Co na to Tusk, Juncker, Schulz?

Żadnego zajęcia stanowiska w tej sprawie?
            Ot nasze władze w Brukseli?

• kylax1 Skończ bredzić. 07.01.16, 21:16
              Wywalanie symboli religijnych z życia publicznego jest jak najbardziej właściwe. Jakoś Chiny, ani Czechy nie mają takich problemów.
              • scibor3 Re: Skończ bredzić. 07.01.16, 22:33
                Kilak znów mózg uciska? Zaskocz mnie i choć raz napisz coś na czym się znasz. Niech będzie i o wiązaniu butów. Jeżeli chcesz przekonać kogoś do swoich lewackich poglądów, to twoje pisanie wywołuje akurat efekt dokładnie odwrotny od zamierzonego.
                • kylax1 Prawactwo rusko-polskiego i tak nie przekonam. 08.01.16, 00:59
                  Zatem nie ma sensu się starać.
                  • kylax1 Prawactwa n/t 08.01.16, 01:00

• 2154bb Re: Skończ bredzić. 08.01.16, 05:58
                A Ty tylko byś podjudezał.
          • dziadek_alex Stan na dzien 8 08.01.16, 09:42
            Mara,
            nowe informacje sa coraz bardziej przygnebiajace i daja przedsmak nadciagajacych problemow
            Az nie moge uwierzyc, ze cos takiego zamieszcza "Die Welt".
            www.welt.de/politik/deutschland/article150748740/Die-Fakten-am-Tag-8-nach-den-Exzessen.html
    • nie-tak Pobożne życzenia, ledwo przybyli już żądania 07.01.16, 21:40
      Pobożne życzenia, ledwo przybyli już żądania, ano mieszkań.
      www.derwesten.de/staedte/essen/fluechtlinge-stimmung-in-essen-karnap-droht-zu-kippen-id11439514.html
      • scibor3 Re: Pobożne życzenia, ledwo przybyli już żądania 07.01.16, 22:27
        Widać Gó...aną czytali, że ledwie przyjadą a zaraz dostaną mieszkanie i Koran będzie leżał na stole. A tu psinco.
        • nie-tak Re: Pobożne życzenia, ledwo przybyli już żądania 08.01.16, 00:01
          scibor3 napisał:

> Widać Gó...aną czytali, że ledwie przyjadą a zaraz dostaną mieszkanie i Koran b
          > ędzie leżał na stole. A tu psinco.
          ---------------------
          pisz więcej po śląsku, przypomina mi się mowa moich rodziców. :-))))

no niestety psinco, albo do domu do Syrii albo dla nielicznych długie czekanie na mieszkanie i długie dorabianie się czegoś skoro znają j. niemiecki i maja jako takie wykształcenie, ci co maja braki jednego i drugiego miotła, szufelka, mop za parę groszy i wieczne wiązanie koniec z końcem czyli ubóstwo.
          ............................................................
      • karbat Re: Pobożne życzenia, ledwo przybyli już żądania 07.01.16, 22:28
        nie-tak napisała:
        > Pobożne życzenia, ledwo przybyli już żądania, ano mieszkań.

przeciez oni tylko powaznie traktuja slowa Merkel o szybkiej integracji .
        oni chca sie szybko integrowac. maja sie integrowac w osrodkach dla azylantow ...

przeciez juz przed miesiacami Merkel obiecywala budowe mieszkan dla nich .
        gdzie te mieszkania Merkel buduje, media milcza ... jak zaklete .

• mara571 Tama politycznej poprawnosci pekla 07.01.16, 22:59
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19441554,kolonia-hamburg-a-teraz-salzburg-kolejne-skargi-ws-molestowania.html#Czolka3Img
      Nigdzie nie slysze glosow feministek. Srodowiska LBTG, ktore sie "brzydzi" przemoca.
      Jedna Alice Schwarzer nie wystarczy za wszytskich.
      • dziadek_alex Feministki 08.01.16, 00:14
        Dla mnie dosc odpychajacy artykul pani Margarete Stokowski w Spieglu:
        www.spiegel.de/kultur/gesellschaft/margarete-stokowski-ueber-sexualisierte-gewalt-a-1070905.html
        • nie-tak Re: Feministki 08.01.16, 00:25
          dziadek_alex dobre czasy Spiegla dawno minęły kiedy człowiek go chętnie czytał.
        • kylax1 Przecież dobrze napisała. 08.01.16, 01:04
          Te zdarzenia są wykorzystywane przez rasistów i prawicę, do wzbudzenia nienawiści wobec uchodźców.
      • kylax1 Z tego co czytam, w Europie jakikolwiek kontakt 08.01.16, 01:02
        mężczyzny z kobietą jest "molestowaniem". Z pewnością wiele przypadków takich miało miejsce, ale znaczna część kobiet za molestowanie uważa rzeczy, które nimi nie są. Dlatego brałbym to z przymrużeniem oka.
        • krzysiozboj Re: Z tego co czytam, w Europie jakikolwiek konta 08.01.16, 13:53
          No i masz wypowiedź/stanowisko zwolennika LGBT :) W końcu co złego w rozebraniu kobiety na ulicy, małym obmacaniem jej i zabraniu jej telefonu?

Gdyby trafiła sie jakaś parka homo i ktoś jej pedalstwo zarzucił to byłoby już przegięcie warte uwagi.
          • kylax1 A Ty nie potrafisz czytać. 08.01.16, 13:57
            Napisałem, że było wiele potwierdzonych przypadków macania, ale w Europie "molestowaniem" jest nawet zapytanie kobiety o seks. I z pewnością wielu uchodźców nie dotykało kobiet, a tylko pytało, ale to już jest "molestowanie".
            • europitek Re: A Ty nie potrafisz czytać. 08.01.16, 20:36
              > a tylko pytało, ale to już jest "molestowanie".

Całe szczęście, że szachy są generalnie rozdzielnopłciowe (a nawet mogą być korespondencyjne - dla szczególnie ostrożnych), a filatelistyka to dziedzina samotnicza - przynajmniej człek nie podpadnie byle czego.
    • nie-tak Re: Kartel zmowy milczenia... 08.01.16, 00:39
      Kartel milczenia przerwał z milczeniem i wychodzą na jaw przestępstwa naszych cennych gości.

Freiburg: Zwei minderjährige Mädchen von 4 Männern vergewaltigt
      Freiburg: dwie małoletnie dziewczynki wielokrotnie zgwałcone przez 4 mężczyzn.

deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/07/freiburg-zwei-minderjaehrige-maedchen-von-4-maennern-vergewaltigt/
      • dziadek_alex Coraz bardziej ponury obraz 08.01.16, 09:28
        Wyglada na to, ze reakcja policji w Kolonii powstrzymana byla z powodow politycznych.
        A to jest skandal o bardzo duzym wymiarze.

www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.vorwuerfe-aus-den-eigenen-reihen-an-die-polizeispitze-herkunft-der-maenner-bewusst-verschwiegen.1e881001-5dc4-49a8-aa97-b42e67237cdf.html
        • polski_francuz Willkomenskultur i taryfa 08.01.16, 10:07
          Ano wladze chca isc po linii oficjalnej Wilkommenskultur zas uchodzcy sadza, ze wladze sa miekkie. A w arabskich zwyczajach "Ty twardy ty szef, ty miekki - ja szef" i uchodzcy poczuli sie, ze wszystko im mozna. Juz kiedys zatrzymywali pociagi, ktore ich wiozly nie tam gdzie chcieli.

I ta roznica faz jest zbyt duza i doszlo do wybuchu o podlozu seksualnym, bo mlodzi wyemigrowali bez kobit i im chucie buzuja.

I ja siem pytam, co teraz z Willkommenskultur? Moze dac kazdemu uchodzcy z 50,- € na wizyte w burdelu (Jorl pewnie zna obecne taryfy to uscisli sume). A moze prostytutki sie oddadza za darmo by poprzec linie Kazmierczakowej:)

PF
          • dziadek_alex Re: Willkomenskultur i taryfa 08.01.16, 13:57
            Mnie przekonuje Twoje przedstawienie ogolnie powiedzmy arabskiego postrzegania rzeczywistosci. To moge zrozumiec. To , ze ciezko nawiedzona Claudia Roth jako cel integracji europejskiej widzi wspolne obcowanie kultur, to tez jestem w stanie zrozumiec, ze jako ktorastam vice-szefowa Bundestagu bierze miesiecznie 12 tys Euro nieopodatkowane i ma szybujace po niebie marzenia. Moze jestem niesprawiedliwy i gdybym ja byl na miejscu Claudii i mogl pierdziec w fotel prezydialny za 12 tysiec Euro netto miesiecznie, to tez bym pewnie marzyl o obcowaniu z roznymi kulturami.
            Problemem dla mnie jest, ze szefowa duzego, nowoczesnego panstwa przedtawia od pewnego czasu tak zwane "Rozwazania wiejskiego listonosza" jako glowne cele panstwa.
            I te rozwazania maja charakter coraz bardziej pastoralny. Francuz, zrozum mnie dobrze, ja nie atakuje zadnej religii ani milosiernego postepowania. Szefowa to jest glowny manager Niemiec i moze nawet Europy. Najwazniejsze jest rowniez dla niej motto co sobie Clinton na biurku nalepil - "NAJPIERW GOSPODARKA DURNIU". Owszem ona dba ale tylko o duze koncerny. Mittelstand ma wieksze problemy niz sie o tym mowi. Wiem cos o tym. Oczywiscie moglibysmy sie pastwic i analizowac jej wszystkie ostatnie przemowienia gdzie jakies wogole stanowisko zajela. Szkoda gadac. Wyglada jakby bez watpliwosci chciala przyjac cale 60 milionow ludzi co to sa w stanie ucieczki z miejsca gdzie zyli, oraz wysyla wojsko do coraz to nowych krajow. Juz chyba razem jest 9 krajow gdzie cos robia zolnierze niemieccy.
            Ja tego nie umiem sobie w zaden sposob wytlumaczyc , bez uzycia metodologii tworzenia teorii spiskowej. A na medycynie nie znam sie na tyle , by jakas odpowiednia diagnoze medyczna postawic. Najciekawsze, ze pytano sie czy chce przyjac do domu jakas rodzine azylantow. Nie moze bo nie ma czasu zajmowac sie takimi drobnymi sprawami.
            To brzmi jakby kaznodzieja zalecal nam do obiadu pic wode a sam zapijal dobre wino.
            No to Francuz na zdrowie ta zalecana woda.
            • polski_francuz Tlumaczenie 08.01.16, 15:09
              Cokolwiek mozna powiedziec, to Kazmierczakowa podjela niedobra decyzje (otwierajac granice Niemiec w sierpniu chyba) i stworzyla niedobra dynamike.

Tyle moge powiedziec jako obecny inzynier i byly manager. Pomylki sie zdarzaja. Jej bedzie trudno zawrocic, bo jest jak piszesz szefowa i Niemiec i Europy, a taki szefuncio ma ponad 300 mln ludzi "pod soba". No i brnie dalej i caly aparat panstwowy lojalnie za nia.

Mozna sie spytac czemu sie pomylila? Ano jako corka pastora, kobieta, najbardziej lubiana kanclerka wszechczasow i kanclerka od 9 czy 10 lat juz, do tego kanclerka "najbardziej sympatycznego kraju swiata" przeszla o jeden most za daleko. I to przejscie wydawalo sie calkiem ligicznym krokiem. Niestety pomyslka pozostake pomylka i konsekwencja bedzie jedna, chyba straci wladze niezadlugo i przyjdzie kanclerz troche bardziej "meski".

Co do wina, to lepiej w poludnie go nie pic. I jesli juz, to czerwone i nie wiecej niz 3 kieliszki.

W koncu, widze ze podchodzisz to tego z emocjami. pewnie mieszkaniec Niemiec nie jest przyzwyczajony do fanaberii wladz jak mieszkaniec czy Polski czy Francji. Podejdz do tego bardziej filozoficznie: wladze sie myla od czasu do czasu.

Niestety

PF
              • polski_francuz Pomylki 08.01.16, 15:20
                ...logicznym..pomylka pozostaje...chyba Kazmierczakowa straci...Pewnie...

Nawet mnie sie pomylki zdarzaja:)

PF
                • nie-tak Re: Pomylki 08.01.16, 15:46
                  Ot poprawność polityczna, zakłamywać wszystko:
                  Cytat:
                  Journalisten beim Fernseh-Interview: »Bitte reden Sie nicht über Flüchtlinge«
                  Dziennikarze w wywiadzie telewizyjnym: "Proszę nie mówić o uchodźców

www.youtube.com/watch?v=t8ISpPOfNgA
                  • nie-tak Re: Pomylki czy celowo sterowana propaganda? 08.01.16, 16:00
                    to jest taka sama "poprawność polityczna" jak tu na forum, zakłamuje się wszystko.

Watek który wyleciał na oślą ławkę
                    forum.gazeta.pl/forum/w,396,160052623,160052623,Przy_cenie_10_Saudowie_wytrzymaja_gora_rok.html
                    Propaganda antyrosyjska została:
                    forum.gazeta.pl/forum/w,50,160043236,160043236,Saudowie_wytrzymaja_i_10_za_barylke_.html
                    teraz oceńcie sobie sami wolność słowa jak i zakłamywanie wszystkiego w medialnej propagandzie.

a tak nawiasem poprawność polityczna zdalnie sterowanej naszej pani.

www.zerohedge.com/news/2016-01-08/ms-merkel-invited-me-refugee-sex-assaults-reported-finland-switzerland-austria
                • nie-tak Re: Pomylki 08.01.16, 16:09
                  Tu masz pefcia o kartelu SYSTEMU zakłamywania, cenzurowania więcej, no cóż mleko się rozlało i tak jest dobrze przynajmniej społeczeństwa dowiedzą się jak się nas zakłamuje, oszukuje dla "politycznej poprawności" naszych pożal się Boże elit.

deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/08/koeln-experte-berichtet-von-zensur-versuchen-vor-tv-interviews/
        • kylax1 Za miesiąc nikt nie będzie o tym pamiętał. 08.01.16, 12:25
          Będą inne rzeczy.
        • mara571 wiesci z Kolonii 08.01.16, 15:13
          Kiedy naprawde zaczela sie rozroba? Zaraz po rozpoczeciu Mszy Sw. Jedni mowia, ze o 18:30, inni, ze o 19.
          Muzulmanie zaczeli strzelac wykorzystujac sylwestrowe rakiety (sprzedawanie w Niemcuech tylko tego dnia) celujac w witraze katedry.

Podobno wtedy juz kolonska policja zazadala przyjazdu jednej z 18 Bereitschaftspolizeihundertschaften, ktore ma NRW. Nie bylo na to politycznej zgody z Düsseldorfu.

To sa wiadomosci od znajomych z codziennych podrozy, wspolpracownikow, ktorzy mieszkaja w Kolonii.
          Jako potwierdzenie traktuje informacje Kölner Stadt Anzeiger, ze glowna konserwatorka kolonskiej katedry Barbara Schock-Werner zada od miasta ustanowienia wokol niej "Raketen-Schutzzone".

W poniedzialek ma sie odbyc specjalna debata w Landtagu.
          • kylax1 Buahahahaha. 08.01.16, 15:32
            Raketenschutzzone. Może jeszcze Atomraketenabwehrzone
    • 2154bb Re: Kartel zmowy milczenia... 08.01.16, 05:35
      Policja nie reagowała... wina władzy jest ewidentna. Osoby poszkodowane powinny otrzymać odszkodowania.Koniec.Kropka.
      • kylax1 A kiedy Polska otrzyma odszkodowania za II wojnę 08.01.16, 12:26
        światową od Niemiec i Rosji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka