Dodaj do ulubionych

bryty glupieja

IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 17:00
poziom oswiaty w naszej dawnej wielkiej brytanii osiagnal zenitu.dzieci nawet
nie wiedza co to pepek,i co na to gabryska powie? dawniej bryty byly pepkiem
swiata a teraz na psy zeszly.:(
www.dailyrecord.co.uk/news/tm_objectid=14677975&method=full&siteid=89488&headline=navels-are-all-at-sea-name_page.html
Obserwuj wątek
    • wojcd Re: bryty glupieja 24.09.04, 17:35
      Rachelko
      problem staje sie BARDZO powazny.
      Jak powstana nastepne pokolenia?
      • Gość: rachelka Re: bryty glupieja IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 17:40
        wojcd napisał:

> Rachelko
        > problem staje sie BARDZO powazny.
        > Jak powstana nastepne pokolenia?
        niestety to nie tylko bryty ale i cala ameryka glupieje,dlatego ludzie wszystkie
        kity kupuja. nowe pokolenie w wiekszosci jest totalnie pozbawione wiedzy o
        swiecie,jak rowniez nie ma rzadnego ogolnego dobrego wyksztalcenia.jesli masz
        inteligentnych rodzicow,co w us kojarzy sie przewaznie z cudzoziemcami z pewnych
        krajow,to twoje dzieci maja szanse dostac sie na dobre uczelnie i wyjsc ponad
        przecietnosc. reszta to do noiczego,wiele nawet konczac szkoly nie umie czytac.
        w us to okolo 30%.zastraszajace statystyki.
        pozdr.
        czy jeszcze czytujesz e-mail?
        • Gość: igor Ciekawe? 80% rejestrowanych wynalazkow w IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 17:48
          US Patent Bureau to ostatnie 25 lat i to w 90% przez Amerykanow. Mozna
          powiedziec, ze znowu paplacie bez wyszukiwarek. Rachelko nie odpowiedzialas mi
          na moje pytania w innym watku, ktory sama otworzylas. Oswiata w UK i USA -
          (sprawdzcie World Universities Ranking). Polskie najlepsze (UJ i UW)sa w 4
          setce. Na 50 najlepszych praktycznie tylko amerykanskie i brytyjske. O czym wy
          tu paplacie?
          • Gość: rachelka Re: Ciekawe? 80% rejestrowanych wynalazkow w IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 17:55
            Gość portalu: igor napisał(a):

> US Patent Bureau to ostatnie 25 lat i to w 90% przez Amerykanow. Mozna
            > powiedziec, ze znowu paplacie bez wyszukiwarek. Rachelko nie odpowiedzialas mi
            > na moje pytania w innym watku, ktory sama otworzylas. Oswiata w UK i USA -
            > (sprawdzcie World Universities Ranking). Polskie najlepsze (UJ i UW)sa w 4
            > setce. Na 50 najlepszych praktycznie tylko amerykanskie i brytyjske. O czym wy
            > tu paplacie?
            mozna powiedziec igor ze ty znasz sie i na modzie i na mocnej wodzie,poprostu
            nie masz sobie rownego na forum. czytaj uwaznie o czym rozmawiamy zanim swoje
            mlode slowa ,niedoswiadczonego mlokosa wtracisz. nie chodzi tu o ranking
            uniwersytetow i nota bene wiadomo dlaczego taki ranking istnieje.tu nie trzeba
            byc igorku ensteinem,zeby znowu moc przewidziec pewne rzeczy.nie wiem czy wiesz
            ,ze zwykle rankig jest prowadzony dla grad schools,nie undergrad. wiadomo,ze
            amerykanie bija na glowe inne biedne nacje,nie dlatego,ze wspaniale ucza ale
            dlatego,ze maja kupe pieniedzy i miedzynarodowych studentow.amerykanskie szkoly
            publiczne naleza do jednych z najgorszych na swiecie,sprawdz to w us dept.of
            education mlokosie.
            • Gość: igor Dziekuje rachelko za mile slowa. Moj boss tez IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 18:02
              zadowolony ze mnie. Moze podwyzka to sobie kupie wieksza zaglowke. rachelko
              inteligencja pomaga znalez info - to tyle. nie wolno zasmiecac pamieci faktami,
              trzeba wiedziec jak do nich dotrzec. Sa wyszukiwarki. Ranking uniwersytetow by
              oglaszany niedawno. Rzeczypospolita, Dziennik Polski, Gazeta, wszystkie
              odpisaly info. Jakie czytasz gazety, Czy czytasz dla porownania z roznych
              kierunkow politycznych? Tylko tak mozesz wyrobic swoje zdanie. A naprawde to
              trzeba pomoc polskim uniwersytetom. Ja np. przesylam troche dolarow do Wyzszej
              Szkoly Humanistycznej w Pultusku. Wejdz na ich strone - naprawde nastawiona na
              przyszlosc uczelnia. Nowa, ambitna Polska mlodych ludzi.
              • Gość: rachelka Re: Dziekuje rachelko za mile slowa. Moj boss tez IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 18:10

> zadowolony ze mnie. Moze podwyzka to sobie kupie wieksza zaglowke. rachelko
                > inteligencja pomaga znalez info - to tyle. nie wolno zasmiecac pamieci faktami,
                >
                > trzeba wiedziec jak do nich dotrzec. Sa wyszukiwarki. Ranking uniwersytetow by
                > oglaszany niedawno. Rzeczypospolita, Dziennik Polski, Gazeta, wszystkie
                > odpisaly info. Jakie czytasz gazety, Czy czytasz dla porownania z roznych
                > kierunkow politycznych? Tylko tak mozesz wyrobic swoje zdanie. A naprawde to
                > trzeba pomoc polskim uniwersytetom. Ja np. przesylam troche dolarow do Wyzszej
                > Szkoly Humanistycznej w Pultusku. Wejdz na ich strone - naprawde nastawiona na
                > przyszlosc uczelnia. Nowa, ambitna Polska mlodych ludzi.
                no nie wiem jak podwyzke dostaniez,gdyz statystyk jest duzo. jesli tu tyle lat
                mieszkasz to powinienes te fakty znac. tu nie ma czegos takiego jak jeden
                ranking. moze byc ranking uniwersytetu ze wzgledu na wydzial,na ilosc
                noblistow,na pieniadze przeznaczone na studenta,na wielkosc capusu,na najlepsze
                stypendia,na 1000000+ rzeczy. jak wiadomo nikt nie idzie do Yale na malarstwo a
                do Harward na medycyne,chociaz oba uniwersytety sa znane. jak juz mowilam pisz z
                sensem,bo po pierwsze nie czytasz o czym mowimy,po drugie nie pamietasz detali o
                rozmowcach obrazajac ich a po trzecie skaczesz z watku na watek z tymi samymi
                bzdurami. igor w twoim wieku nie powinno sie miec tylu problemow.podziwiam to
                wasze piszace biuro. nikt z was tam chyba niczego oprocz slow nie wytwarza
                24/7,bo co dzien jakis kandydat omawia sprawy ogolne na tym forum z podziwu
                godna starannoscia i tymi samymi slowami.gratulacje.
                • Gość: igor rachelko.Nie musialas tak duzo pisac ale to nic. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 18:43
                  Ranking jest generalnie oparty na wielu czynnikach (poziom badan naukowych,
                  ilosc osiaganych nagrod krajowych i miedzynarodowych, ilosc zakonczonych
                  przewodow doktorskich, wdrazanie badan do produkcji - czyli patenty itd.) jest
                  tego duzo wiecej ale kryteria sa obiektywne, tzn mozna je obliczyc. Dla
                  przykladu: Yale przy wspolpracy z wydzialem socjologii UW finansowal badania
                  nad gminami w Polsce. Wiem bo mam kontakt z socjologami warszawskimi. Czy
                  wejdziesz na strone WSH? Naprawde ciekawy przyklad nowej Polski.
                • Gość: !!! Re: Dziekuje rachelko za mile slowa. Moj boss tez IP: 195.152.54.* 24.09.04, 18:44
                  rachelka, you tell him!
          • wojcd Tracą Noble, nie budują reaktorów 24.09.04, 19:41
            US Patent Bureau to ostatnie 25 lat i to w 90% przez Amerykanow.
            .....................
            O czym wy tu paplacie?
            europejską i azjatycką konkurencją - dowodzi ujawniony wczoraj raport Narodowej
            Rady Nauki, który raz na dwa lata trafia w ręce prezydenta USA.
            .........................................................
            Jak doktor, to nie z USA
            - Ten odpływ naukowców to naturalny efekt globalizacji. Amerykanie będą
            musieli do tego przywyknąć - sądzi Jack Fritz z National Academy of
            Engineering. Statystyki National Science Foundation wskazują na to, że Ameryka
            coraz słabiej drenuje światowe mózgi. Wciąż do USA chętnie przyjeżdżają młodzi
            naukowcy, by zdobyć wiedzę i wykształcenie, ale coraz częściej... wracają potem
            do rodzimych krajów.

www.racjonalista.pl/index.php/s,38/d,15/t,1740
            tlumaczenie z
            www.nytimes.com/2004/05/03/science/03RESE.html?ex=1084595025&ei=1&en=
            • Gość: rachelka Re: Tracą Noble, nie budują reaktorów IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 19:45
              wojcd napisał:

> Gość portalu: igor napisał(a):
              > US Patent Bureau to ostatnie 25 lat i to w 90% przez Amerykanow.
              > .....................
              > O czym wy tu paplacie?
              > ___________________________________________________________
              > Dogania nas Europa Zachodnia i azjatyckie tygrysy - alarmuje "The New York
              > Times". Stany Zjednoczone są wciąż największym producentem i eksporterem
              > nowoczesnych technologii, ale z roku na rok maleje dystans między nimi a
              > europejską i azjatycką konkurencją - dowodzi ujawniony wczoraj raport Narodowej
              >
              > Rady Nauki, który raz na dwa lata trafia w ręce prezydenta USA.
              > .......
              wojtek do kogo piszesz te teksty do gabci czy igorka,przeciez im jedno w glowie?
              • wojcd Re: Tracą Noble, nie budują reaktorów 24.09.04, 20:06
                Gość portalu: rachelka napisał(a):
                wojtek do kogo piszesz te teksty do gabci czy igorka,przeciez im jedno w
                glowie?
                _______________________________________________________________________
                Zachowuja sie jak Swiadkowie Jehowy. Nie docieraja do nich racjonalne
                argumenty, nie przyjmuja do wiadomosci faktow.
                • Gość: rachelka Re: Tracą Noble, nie budują reaktorów IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 20:10
                  no to wojtku na swiadkow jehowy naslij biedronke,ona ich wykonczy gadka. a na
                  pocieszenie
                  www.bitoffun.com/images/wei-cactus.jpg
                  • wojcd Re: Tracą Noble, nie budują reaktorów 24.09.04, 20:16
                    Gość portalu: rachelka napisał(a):
                    > no to wojtku na swiadkow jehowy naslij biedronke,ona ich wykonczy gadka. a na
                    > pocieszenie
                    > www.bitoffun.com/images/wei-cactus.jpg
                    ___________________________________________________________________________
                    No tak. Nie ma rozy bez kolcow.
    • Gość: !!! Re: bryty glupieja IP: 195.152.54.* 24.09.04, 17:47
      >>> problem staje sie BARDZO powazny.
      >>> Jak powstana nastepne pokolenia?

ani brytyjczycy ani jankesi nie musza sie oto martwic
      ilosc ciezarnych nastolatkow (a bardzo czesto i ponizej 11/12 lat) nie ma
      rownych.
      • Gość: rachelka Re: bryty glupieja IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 17:56
        Gość portalu: !!! napisał(a):

> >>> problem staje sie BARDZO powazny.
        > >>> Jak powstana nastepne pokolenia?
        >
        > ani brytyjczycy ani jankesi nie musza sie oto martwic
        > ilosc ciezarnych nastolatkow (a bardzo czesto i ponizej 11/12 lat) nie ma
        > rownych.

no co fakt to fakt, to jest problem straszny i wcale nie malejacy.
    • rattler Re: bryty glupieja 24.09.04, 18:03
      Tego nam trzeba , zajmujcie sie glupiejacymi Bratkami a zydy w miedzyczasie
      robia wam kolo dupy , korumpujac politykow , okradajac i depczac konstytucja .

narazie

Podaj dalej !

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16066845
      • Gość: igor rachelko, znalazlas dyskutanta. Gratuluje tematu i IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 18:13
        osoby. Zauwazylas, ze jestes jedna z tych osob, ktore lubia dyskutowac z tymi,
        co sie z Toba zgadzaja? rattler, Gucio, Tomson, wojciech, vci, totyle i pare
        innych osob. Gratuluje, chociaz to tlumaczy, dlaczego nie rozumiesz tak duzo.
        Od nich nic sie nie dowiesz oprocz paplania, plucia i chamstwa.
        • Gość: rachelka Re: rachelko, znalazlas dyskutanta. Gratuluje tem IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 18:15

> osoby. Zauwazylas, ze jestes jedna z tych osob, ktore lubia dyskutowac z tymi,
          > co sie z Toba zgadzaja? rattler, Gucio, Tomson, wojciech, vci, totyle i pare
          > innych osob. Gratuluje, chociaz to tlumaczy, dlaczego nie rozumiesz tak duzo.
          > Od nich nic sie nie dowiesz oprocz paplania, plucia i chamstwa.
          jak juz nadmieniles igor jestem od ciebie starsza i nie potrzebuje pytac sie
          ciebie,czy twej rodziny o to z kim moge rozmawiac na forum. zachowaj to dla
          siebie,gdyz nie prosze ciebie o pomoc.
          • Gość: igor rachelko. Sama pisalas o swoim wieku, wiec nic IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 18:25
            nie odkrylem. Moje sa tylko obserwacje. Jako zwolenik libertarian atakowalbym
            kazdego, kto odbieralby Ci prawo wyboru.
            • Gość: !!! Re: rachelko. Sama pisalas o swoim wieku, wiec ni IP: 195.152.54.* 24.09.04, 18:27
              and your point is?
              • Gość: igor przeczytaj wszystkie posty rachelki i moje to IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 18:35
                zrozumiesz (slbo nie). Za wyjasnienia to mi placa w USA. I przestan sie wcinac
                z angielskim zbyt czesto. Tu jest polskie forum i wykorzystuje je do nauki
                lepszego polskiego niz moj. Jest tez forum angielskojezyczne to wejdz na nie.
                • Gość: !!! Re: przeczytaj wszystkie posty rachelki i moje to IP: 195.152.54.* 24.09.04, 18:40
                  no thank you
        • rattler Re: rachelko, znalazlas dyskutanta. Gratuluje tem 24.09.04, 18:33
          Ej ty , nickowa hydro (z bagien zionu), co od ciebie mozna sie nauczyc , jak
          skubac podatnika i system ? Etyki pracy ? Jak kochac blizniego ? Kultury ?

Watpie !

narazie
      • Gość: rachelka Re: bryty glupieja IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 18:14
        rattler napisał:

> Tego nam trzeba , zajmujcie sie glupiejacymi Bratkami a zydy w miedzyczasie
        > robia wam kolo dupy , korumpujac politykow , okradajac i depczac konstytucja .
        >
        > narazie
        >
        > Podaj dalej !
        >
        rattler w NY city sa panstwoe zydowskie tylko szkoly,nie mowiac juz o innych
        swietnych pomyslach naszych politykow. nie wiem ile razy kontaktowalam sie z
        reprezentantami na temat tego fenomenu i nic. tak czy tak pieniadze ida na wiele
        glupich pomyslow a ludzie nawet nie sa swiadomi tego faktu. nie boj bidy ja
        robie swoje w moim wlasnym obrebie,zby walczyc z ciemnota i korupcja. zycze
        kazdemu aby mala dzialke wykonal.
        • Gość: Borek Re: bryty glupieja .Amerykance tez. IP: *.g.pppool.de 24.09.04, 18:37
          DEBIL AMERYKANSKI

Wyniki zaszokowaly
          amerykanska opinie publiczna; okazalo sie, ze w USA zyje 27 mln analfabetow i
          45 mln tzw. analfabetow funkcjonalnych. Prawie polowa ze 191 milionow
          doroslych Amerykanow nie jest w stanie wykonac tak prostej czynnosci jak
          wypelnienie przekazu bankowego. Tylko 4 proc. potrafi przy uzyciu
          elektronicznego kalkulatora obliczyc koszt wykladziny, majac podana cene
          metra kwadratowego i rozmiary pokoju.
          Naukowcy przeprowadzajacy
          badania zmuszeni byli zastosowac nowa definicje analfabetyzmu. W tradycyjnym
          pojeciu analfabeta byl osobnik podpisujacy sie krzyzykiem. Testy Departamentu
          Edukacji dowiodly, ze wiele osob umie czytac w technicznym tego slowa
          znaczeniu, tzn. sa w stanie rozszyfrowac slowa, ale brak im umiejetnosci
          koniecznych do korzystania z tej informacji (sa to owi analfabeci
          funkcjonalni, ktorych liczbe szacuje sie na 45 mln). Co ciekawe, polowa osob,
          ktore osiagnely najgorsze wyniki, to absolwenci High School. Niektorzy z
          dyplomami tych uczelni nie umieli w ogole ani czytac, ani pisac.
          Poziom nauczania w USA
          jest o wiele nizszy niz w Europie Zachodniej, np. 40 proc. uczniow
          europejskich szkol srednich jest w stanie rozwiazac zadania matematyczne,
          ktorych 90 proc. amerykanskich uczniow na tym samym poziomie nie umie
          rozwiazac.
          W 1947 r. 45 proc.
          uczniow w USA bylo w stanie odnalezc na mapie Europe, w 1988 r. bylo ich
          zaledwie 25 proc. Podczas wojny w Zatoce Perskiej w 1991 r., kiedy to 500
          tys. zolnierzy amerykanskich znajdowalo sie na froncie, az 80 proc.
          Amerykanow nie wiedzialo, gdzie lezy Irak, natomiast 92 proc. wiedzialo, ze
          prezydent Bush nie lubi i nie bedzie jadl brokul.
          Dzieje sie tak
          pomimo, ze w latach 80. USA zainwestowaly w edukacje 420 mld dol. (czyli o 29
          proc.) wiecej niz kiedykolwiek w historii. W wielkosci wydatkow na
          ksztalcenie studenta Stany ustepuja na swiecie jedynie Szwajcarii. Okazuje
          sie jednak, ze wysokie naklady finansowe nie gwarantuja rownie wysokiego
          poziomu nauczania.

W USA nie ma matury,
          jedynie SAT dla tych, ktorzy chca studiowac. SAT to skladajacy sie z dwoch
          czesci - matematycznej i werbalnej - egzamin, okreslajacy kwalifikacje do
          studiow wyzszych. Jest on dla uniwersytetow praktycznie tym samym, co Dow-
          Jones-Index dla Wall Street. Dla tych, ktorzy nie chca studiowac, nie jest on
          istotny. Dyplom High School otrzymuje sie niezaleznie od SAT-u. Wystarczy
          zaliczyc dana liczbe kursow (credits).

Szkoly upodobnily
          sie przez to do centrow handlowych, tzw. shopping malls, ktore przyciagaja
          szerokie spektrum konsumentow o roznych gustach. Przegladajac katalog jednej
          ze szkol (nota bene, liczacy 65 stron i zawierajacy 400 kursow) znajdziemy
          tam takie przedmioty nauczania, jak: astrologia, cheerleading, higiena
          dziecka, mass media, zywnosc, football amerykanski, prostytucja, sztuka
          kulinarna, rysowanie komiksow, bron, gra na gitarze, nauka jazdy, ogien i my,
          szycie plecakow, smierc, jak uzyskac skuteczne srodki antykoncepcyjne itd.
          Jednoczesnie oferta uzalezniona jest od zapotrzebowania uczniow, np. jesli na
          kurs z matematyki nie zapisze sie odpowiednia liczba chetnych, jest on
          skreslony z rejestru.
          W katalogu znalazlem
          tez "jezyk angielski dla klasy 8". Oferowane byly 3 kursy o roznym stopniu
          trudnosci: najwyzszy "dla tych, ktorzy chca i sa w stanie przeczytac 2 albo 3
          ksiazki kwartalnie, i ktorzy napisza o swoich przezyciach czy tez o ksiazce
          raz na tydzien"; sredni "dla uczniow, ktorzy czytaja i pisza tylko wtedy,
          kiedy musza"; najnizszy "dla tych, ktorzy maja klopoty z czytaniem i
          pisaniem. Wiekszosc czytania bedzie wykonywana podczas lekcji." Te ostatnie
          zajecia zdominowane sa przez lekture "Piotrusia Pana" i "Czlowieka Pajaka".
          W Stanach nie istnieje
          cos takiego jak powtarzanie klasy, powtarza sie jedynie nie zaliczony kurs w
          roku nastepnym.
          Co piaty
          publiczny college ma obowiazek przyjac kazdego absolwenta szkoly sredniej bez
          wzgledu na jego wyniki w nauce, jezeli jest obywatelem danego stanu. Oznacza
          to, ze obojetnie, czy uczen zakonczy kurs rysowania komiksow i gotowania
          obiadow, czy fizyki i chemii - i tak zostanie przyjety na studia.

KLASOWKA CZYLI GWALT

Swoj wklad w
          obnizanie poziomu wyksztalcenia Amerykanow wniosly tez podreczniki. Badania
          dowiodly, ze uczniowie byli w stanie poradzic sobie z 80 proc. materialu
          zawartego w podrecznikach, zanim w ogole je otworzyli. Bierze sie to stad, ze
          drukowanie podrecznikow stalo sie lukratywnym biznesem. Ponad 20 stanow
          kupuje hurtowo podreczniki dla szkol na swoim terenie. Sprzedanie miastu Los
          Angeles swojego elementarza oznacza zarobienie kilku milionow dolarow.
          Wydawcy nie moga wiec sobie pozwolic na ryzyko, ze ich podreczniki wywolaja
          czyjes niezadowolenie czy protest. Cale sztaby ludzi pisza i kontroluja
          teksty, aby, bron Boze, kogos nie obrazic i nie zgorszyc. Wszelkie kwestie
          kontrowersyjne sa natychmiast wycinane, stad np. w podreczniku historii USA
          brak jakichkolwiek informacji o Thomasie Jeffersonie.
          Powolana przez
          Reagana komisja zwrocila tez uwage na inflacje stopni dokonywana przez
          nauczycieli. Okazalo sie, ze nauczyciele przestawali stawiac zle stopnie,
          poniewaz w spoleczenstwie, ktore kocha cenzurki ponad wszystko, byloby to
          rownoznaczne ze skazywaniem uczniow na niepowodzenie. Wprowadzaloby to
          niezdrowy podzial na obiecujacych sukces i na nieudacznikow, ktorzy mieliby
          pozniej klopoty na rynku pracy.

CHRYSTUS MOWIL PO ANGIELSKU

Innym powodem
          kryzysu edukacji w USA, ktorego powolana przez Reagana komisja nie podaje,
          jest niski poziom wyksztalcenia samych nauczycieli. W zawodzie tym wystepuje
          selekcja negatywna; bardziej atrakcyjna jest profesja adwokata lub biznesmena.
          Dosyc znana byla
          sprawa pewnej nauczycielki klas piatych z Chicago, ktora w 1980 r. wniosla
          oskarzenie do sadu, poniewaz szkola nie przedluzyla jej kontraktu. Podczas
          rozprawy poddano ja sprawdzianowi znajomosci slow. Znaczenie
          slowa "suffrage" - czyli prawo do glosowania - podala ona jako: "kiedy ludzie
          z jakiegos powodu cierpia", mylac to slowo z "suffer", co oznacza
          rzeczywiscie "cierpiec". Podobnie wypadla reszta testu. Pomimo to, sedzia
          nakazal przedluzenie jej kontraktu. Zdecydowal sie na to, poniewaz na
          swiadectwie zwolnienia doszukal sie bledu ortograficznego i zlej skladni, zas
          na 82 stronach oficjalnego katalogu szkoly znalazl 77 bledow ortograficznych.
          Nauczycielka, zapytana na ulicy przez
          reportera TV, jakiego przedmiotu uczy, odpowiada: "I teaches English" - "ja
          nauczac angielskiego".
          • Gość: igor teraz rozumiesz dlaczego Bush chce wysylac armie IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 18:59
            USA wszedzie. To poczatek procesu podniesiena wiedzy geograficznej w USA. Jak
            zyjesz w bzdetnym panstwie jak np. Polska to musisz wiedziec, kto Ci moze
            wkopac i dlaczego. Dobrze tez znac pare jezykow jak zebrzesz o robote na
            swiecie. Jak jestes w USA to nic nie musisz. gdzie jedzies mozesz dogagac sie
            po angielsku, wiz nie potrzebujesz, roboty nie szukasz np. w Polsce, dolce
            biora wszedzie, to po co masz wiedziec wiecej. Kapisz. A teraz popatrz sie w
            swoim mieszkaniu i powiedz co wymyslono w USA a co w Polsce. czekam na rzeczowa
            dyskusje.
            • Gość: !!! Re: teraz rozumiesz dlaczego Bush chce wysylac ar IP: 195.152.54.* 24.09.04, 19:02
              I wonder, what is the best time (from standing) igor slides (extra points for
              what they call- no grease) into bush ass
              After reading his posts (just a few) I can honestly say - hello fox, goodbye
              real world not to mention self promotion
              • Gość: . Pogodi zajac! Pora zaniatsja Putinym.... IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.04, 19:06
          • Gość: Bleman Re: bryty glupieja .Amerykance tez. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 00:53
            > Innym powodem
            > kryzysu edukacji w USA, ktorego powolana przez Reagana komisja nie podaje,
            > jest niski poziom wyksztalcenia samych nauczycieli. W zawodzie tym wystepuje
            > selekcja negatywna; bardziej atrakcyjna jest profesja adwokata lub biznesmena.

Niestety u nas też. :(
    • Gość: . Szkoly gminne w UK sa dla prolos, Muslimow i IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.04, 19:00
      innej imigracji. Anglicy oddaja dzieci do tzw. public schools(szkol - wbrew
      nazwie-prywatnych) - ilosc malych Muslimkow sprawia, ze srednia przecietna
      uczniow nawet nie zna angielskiego. Jest tak zle, ze nawet czarni zaczeli
      zakladac wlasne prywatne i spoleczne szkoly, a wiec rachelciu twe badania
      dotycza glownie malych Pakis i bialej holoty, genetycznie skazanej na zycie z
      socjalu: szkoda tu nawet inwestowac w podniesienie poziomu edukacji.
      • Gość: . PS: A poza tym Muslimki i white trash do szkoly i IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.04, 19:09
        tak nie chodzi - w jednym z regionow rozpoczeto regularne lapanki na
        wagarowiczow z udzialem policji i karanie grzywnami (a nawet odsiadka) ich
        rodzicow.
      • Gość: igor krytykowanie rachelki to jak zarzucanie Gucio, ze IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 19:11
        jest zle poinformowany. Nie ma sensu. Probowalem z nia rozmawiac. jak
        przegrywa to ucieka na nowy watek. To jest strasznie smieszne stworzenie, choc
        wiek dojrzaly. Ona nawet nie rozumie, ze publiczna szkola ma inne znaczenie w
        UK niz w USA.
        • Gość: rachelka Re: krytykowanie rachelki to jak zarzucanie Gucio IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 19:20
          Gość portalu: . napisał(a):

> innej imigracji. Anglicy oddaja dzieci do tzw. public schools(szkol - wbrew
          > nazwie-prywatnych) - ilosc malych Muslimkow sprawia, ze srednia przecietna
          > uczniow nawet nie zna angielskiego. Jest tak zle, ze nawet czarni zaczeli
          > zakladac wlasne prywatne i spoleczne szkoly, a wiec rachelciu twe badania
          > dotycza glownie malych Pakis i bialej holoty, genetycznie skazanej na zycie z
          > socjalu: szkoda tu nawet inwestowac w podniesienie poziomu edukacji.
          zeby rozmawiac igor to trzeba miec partnera i czas.ja wole poczytac jak
          geniuszka kamuflazu gabrielcia rozmawia z toba.
      • Gość: rachelka Re: Szkoly gminne w UK sa dla prolos, Muslimow i IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 19:19

> innej imigracji. Anglicy oddaja dzieci do tzw. public schools(szkol - wbrew
        > nazwie-prywatnych) - ilosc malych Muslimkow sprawia, ze srednia przecietna
        > uczniow nawet nie zna angielskiego. Jest tak zle, ze nawet czarni zaczeli
        > zakladac wlasne prywatne i spoleczne szkoly, a wiec rachelciu twe badania
        > dotycza glownie malych Pakis i bialej holoty, genetycznie skazanej na zycie z
        > socjalu: szkoda tu nawet inwestowac w podniesienie poziomu edukacji.
        gabryska skad ten rasistowski jezyk? czyzby wplywy.....
        • Gość: . Nie jestem Gabryska, Mosku, ale GDZIE tu jezyk IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.04, 19:34
          rasistowski choc fakt: pelno anglicyzmow (np.Muslim), a "prolos" i "white
          trash" napewno rasistowskie nie sa - odnosza sie do tutejszych dolow
          spolecznych, pasozytujacych na naszych podatkach: moze mam holote za to
          chwalic? Komuna jeszcze ciagle czkawka ci sie odbija, rachelko, obok
          proletariackiego internacjonalu...
          • Gość: igor "white trash" jest jednym z nieformalnych okreslen IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 19:38
            uzywanych szczegolnie czesto przez prase na East Cost. O ile sie nie myle to ty
            rachelko mieszkasz w NYC. Jesli oczywiscie czytasz prase to powinnas wiedziec.
            • Gość: rachelka Re: "white trash" jest jednym z nieformalnych okr IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 19:44

> uzywanych szczegolnie czesto przez prase na East Cost. O ile sie nie myle to ty
              >
              > rachelko mieszkasz w NYC. Jesli oczywiscie czytasz prase to powinnas wiedziec.

oj igorek ales sie rozgadal niczym nasza milusinska gabcia. powiedzialam juz
              idzcie na ulice i nadawajcie te terminy. ja nic nie czytam,przeciez jestem juz
              stara.
              • Gość: . To TY mieszkasz w dzielnicy white trash? My mozemy IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.04, 19:49
                to sobie mowic - sasiedzi zaraz sie dolacza do wyrzekania na te holote...
                NB. miejscu takiego twego zamieszkania ja sie wcale nie dziwie - im glebszy
                dolek spoleczny, tym wiekszy antysemityzm, a i Muslimom latwiej i TANIEJ kupic
                sobie wyznawcow, nawet za przyznanie "dole"...
                • biedronka24 Mamma mia :) 24.09.04, 20:02
                  To juz spoleczenstwo dzieli sie na muslimow i reszte (nie bedacych w dolku
                  oczywiscie) semitow :)?
                  Interesujace wnioski drodzy panstwo. W sam raz jak na piatkowy wieczor.
                  Moja dziatwa wlasnie doksztalca sie na Liesenacht z latarka i moze nawet juz
                  wszami (bo byl przypadek- jak sie dzis dowiedzialam ale tu nie ma zwyczaju
                  wywieszania informacji dla rodzicow o takim zagrozeniu) w szkole w ktorej jednak
                  ucza czegos wiecej niz gotowania i smierci a ja czytam o potedze edukacji tylko
                  jeszcze sie nie dowiedzialam - czyjej i z jakiego mianowicie powodu :)
                  • Gość: . A od kiedy Muslim to white? Zazwyczaj to Asian IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.04, 20:09
                    choc trafia sie i polska biedota: ktos z USA tu podawal ile kupienie
                    Polaka/Polki tam kosztuje. Tanio.
                    Wszy w szkolach to w UK rowniez zdobycz ostatnich lat: dzieciaki Muslimow i z
                    Azji, i z Albanii... Tez brak informacji dla rodzicow, za to w TV leci reklama
                    jakiegos anti-lice srodka Johnsona.
                    Niech cie Amerykanie kupia - stac cie bedzie na najlepsze szkolu dla twoich
                    panienek.
          • Gość: rachelka Re: Nie jestem Gabryska, Mosku, ale GDZIE tu jez IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 19:42

> rasistowski choc fakt: pelno anglicyzmow (np.Muslim), a "prolos" i "white
            > trash" napewno rasistowskie nie sa - odnosza sie do tutejszych dolow
            > spolecznych, pasozytujacych na naszych podatkach: moze mam holote za to
            > chwalic? Komuna jeszcze ciagle czkawka ci sie odbija, rachelko, obok
            > proletariackiego internacjonalu...
            no rozumiem gabryska,ze idziesz na ulice swa brytyjska i do kazdego co sie tobie
            nie podoba a jest ich mnostwo,mowisz"hi white trash,hi blackie,hi paki".co za
            tolerancja ala.....
            a komuna to tobie sie odbija i to tymi samymi metodami,jezykiem i
            namolnoscia,ale to juz smierdzi starzyzna gabciu, to przezytek epoki.
        • biedronka24 To jest Gabrys 24.09.04, 19:47
          pamietam jak dzis gdy w jakiejs dyskusji nt psow przedstawil mnie jako (sic)
          wykladowce- choc ja sama sie tak nigdy nie przedstwialam....
          Ten osobnik tak ma i juz rachelku :)
          To taki aniolek stroz...

A z tym poziomem szkol masz jednak racje. Statystyk nie robi sie na wybrancach i
          szkolach dla dzieci niepelnosprawnych a firmy ktore sie tym zajmuja maja za
          zadanie informowac o przyjetych kryteriach i badanych grupach.
          A ze w USA czy GB istnieja szkoly elitarne to wiemy wszyscy swietnie. Podobnie
          jak istnieja elitarne instytuty naukowe i elitarne grupy badawcze. Trafisz do
          nich raz i masz juz plus w karierze..
          Ale znow poziomem elit mozna sie zachwycac jesli poziom ogolny nie jest
          najnizszy. W przeciwnym razie zachwycac sie bedziemy naszymi wschodnimi sasiadami.
          Bo jak sie okazuje poziom matematyki w szkole w jakims nowosybirsku jest o niebo
          lepszy niz przecietnej szkoly o pare tys. km na zachod. Moze nie ma tam szkol
          elitarnych ale na pewno jest bardzo malenka grupa szalenie bogatych osobnikow
          ktorych dzieci pewno stac na nadrozsze uczelnie elitarne na zachodzie.

Mysle ze nie warto bagatelizowac takich niebezpiecznych sygnalow.
          Stany wciaz skutecznie przyciagaja doktorantow.
          Ale spojrzy juz chocby na Niemcy. Calkiem niezly jak na Europe system
          finansowania nauki i co? Kto chce sie nia parac? Okazuje sie ze glownie
          przybysze ze wschodu i trzeciego swiata...
          Dobrzy naukowcy Niemieccy- wyksztalceni w Niemczech wyjezdzaja do... Stanow...
          • Gość: . A nie, bo Leo Sean, Chajko... IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.04, 19:50
            • biedronka24 Dobrze, dobrze - ja sie zdazylam przyzwyczaic 24.09.04, 19:53
              nowi przybysze jeszcze nie moga. Mnie tylko ciekawi sens owego strozowania...
              Zanim zgine na jakiejs konferencji ktora pewno bedzie nastepnym celem
              terrorystow gdzie zginie kwiat, gros i co tam jeszcze a napewno jedyna czesc
              inteligencji zdobycznej amerykanskiej to moze sie wreszcie dowiem :) ?
              • Gość: . Zycze ci szczerze zostania amerykanska uczona IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.04, 20:03
                zdobycza - jak cie juz zdobeda to zobaczysz, jak swietnie w porownaniu z Europa
                za niezle mozgi placa...
                • biedronka24 Nie mozna sie nie zgodzic 24.09.04, 20:21
                  Bo z innych zrodel wiem ze tak jest.
                  Osobiscie mnie w Stanach najbardziej pociaga jednak przyroda. Choc wlasciwie
                  chodzi o caly kontynent amerykanski.
                  W Afryce np. na duzych przestrzeniach na dluzsza mete po prostu nie da sie zyc.
                  Tylko niewielka czesc ma warunki ktore daloby sie np porownac z amerykanskimi
                  pod wzgledem przychylnosci klimatu dla czlowieka z Europy. Ponadto te konflikty
                  etniczne itd.
                  To nie tylko kapitalizm. To cala masa i caly lancuch przyczyn i skutkow.
                  Ale i tak twierdze ze w naszych czasach poziom edukacji przecietnego obywatela
                  swiata w stosunku do poziomu jaki moglibysmy reprezentowac na dzien dzisiejszy
                  czyni nasz wiek wiekiem ciemnym.
                  A jednak bagaz tradycji Europy to wazna sprawa. Bez niego i w Stanach nie
                  zdazyloby sie nic...
                  Bez niego nie byloby calkiem niezle naukowo rozwijajacej sie dzis Kanady...
    • Gość: igor Polacy to geniusze, Brytyjczycy i Amerykanie to IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 19:04
      glupcy. Zapraszam wiece do rozejrzenia sie po mieszkaniu, miejscu pracy, w
      otoczeniu. Co wymyslono w USA a co w Polsce? Prosze bardzo, smialo. Mozecie tez
      dorzucic troche z kultury 'glupkow" w Hollywood, nie tylko technologii.
      • Gość: !!! Re: Polacy to geniusze, Brytyjczycy i Amerykanie IP: 195.152.54.* 24.09.04, 19:22
        Have you ever heard of brain drain, oh the clever one
        Besides, No one is saying that Poles are better

oh yes they are
        • Gość: igor Have you ever hard of brain drain to stupid countr IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 19:27
          I'm waiting for your answer. Are you serious or you logic has normal flaw
          typical for Poles who never studied in USA or UK. What is your education,
          anyway? And stop making simple grammar mistakes.
        • Gość: rachelka Re: Polacy to geniusze, Brytyjczycy i Amerykanie IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 19:37
          no nie obrazac tu hamerykanskich geniuszy,tozto watek o brytach.please keep your
          eyes on the ball boys and stay focused.
          www.bitoffun.com/weirds-Bush_Binocular.htm
          • Gość: igor rachelko. Prosze, tu jest powazna dyskusja. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 19:47
            O niczym to mozna z Toba sie przekomarzac. Ale jesli chcesz. Co w Twoim
            wielkim, jak pisalas mieszkaniu, nie jest produktem glupich Amerykanow? Makaty,
            zdjecia, dywany mozesz sobie darowac. Kara za zla odpowiedz - zsylka do KRLD.
            Zebys wiedziala, ze to jest mozliwe.
            • Gość: rachelka Re: rachelko. Prosze, tu jest powazna dyskusja. IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 19:54
              tak igorku i gabi,to jest bardzo powazna dyskusja.ja uwazam,ze powinnismy ja
              wkrotce skonczyc aby moc skierowac swe mysli na inne tory.
              zalecam tez dbanie o cialo, gdyz ciagle siedzenie sprzyja nadwadze. niektorzy
              jak widze spedzaja tu niemalze cala dobe powtarzajac te same rymy.uwazajcie
              abyscie nie skonczyli jak ten pan.
              www.bitoffun.com/weirds-Belly_Full.htm
              • biedronka24 Alez rachelku 24.09.04, 19:56
                mnie z kolei zastanawia ten Twoj dramat. Nieznosisz tych amerykancow a mieszkasz
                tam..Nie lepiej bylo na te zielona wyspe?
              • Gość: . Za godzinke-dwie ide do pubu - chce pare nowych IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.04, 20:11
                Polish jokes o rachelkach na te wizyte uzbierac. Polataj sobie...
                • Gość: rachelka Re: Za godzinke-dwie ide do pubu - chce pare nowy IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 20:14
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=15925494&wv.x=2&a=15978931
                  a bedziemy mogli zobaczyc drugiego..
                  • Gość: . Bylem juz tlumaczem z Jeleniej Gory - nic mnie juz IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.04, 20:19
                    u was nie zdziwi...
                    • Gość: rachelka Re: Bylem juz tlumaczem z Jeleniej Gory - nic mni IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 20:22
                      e byles(las) juz paroma innymi i to sam o tym pisales(las) ale teraz to jestes
                      hot dziewczynka to lepiej, i to z jakimi referencjami,pozazdroscic,c,mon gabi
                      cale forum czeka
                      • Gość: igor rachelko. Chcesz mnie obrazic? Czekam na Twoje IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 21:02
                        odpowiedzi na kilka pytan. Jak z twoim wlosko-polskim pochodzeniem np?
                        • Gość: rachelka Re: rachelko. Chcesz mnie obrazic? Czekam na Twoj IP: *.twcny.rr.com 24.09.04, 21:06

> odpowiedzi na kilka pytan. Jak z twoim wlosko-polskim pochodzeniem np?

dobrze zgadles igorku chce cie obrazic jako,ze czas na mnie,bedziesz musial zyc
                          razem ze swoim inteligentnym biurem bez odpowiedzi na wiodace pytania,jako,ze
                          wiele razy to opisywalam i nawet w moim zaawansowanym wieku nie lubie sie powtarzac.
                  • Gość: igor Mozesz podac jakie sa najlepsze puby w NYC. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 20:54
                    Zakladam, ze sa to te, do ktorych Ty uczeszczasz. Inaczej byloby to raczej
                    nielogiczne - chodzic do gorszych, jesli sie wie o lepszych.
            • biedronka24 Hi, hi, to tak jak z Polska 24.09.04, 19:55
              niby marnie, ale jak spojrzec na poziom sprzedawanych produktow w owych firmach
              miedzynarodowych to sie okazuje ze Polska na czele :)
              I tluka sie o ten nasz rynek, mimo problemow, niestabilnego wciaz prawa...
      • biedronka24 Na pewno nie... 24.09.04, 19:51
        ale jesli wiadomo ze istnieja np rozne strategie przygotowywania instrukcji i
        specjalne standardy na rynek amerykanski np. uwaga - kawa jest goraca - mozna
        sie oparzyc, lub nie suszyc kota w mikrofalowce :) to zaczyna to zastanawiac...
        W Polsce mimo wszystko jeszcze takich instrukcji nie czytalam :).
        • Gość: igor Kapitalizm amerykanski musi to robic z uwagi na IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 20:02
          rozpowszechnienie spraw sadowych. Jest na ten temat kilka dobrych pozycji z
          najbardziej glosnymi i idiotycznymi sprawami. Jedna z Kalamazoo w Michigan
          dotyczyla sadzenia GM za to, ze nie bylo napisane, ze nie wolno przyczepiac sie
          do walu napedowego w ciezarowce. Takie cos sie zdarzylo jak facet chcial
          sprawdzic dlaczego stuka pod maska. Kolega jechal samochodem a on byl pod maska
          przywiazany. Szczatki faceta szukano na trasie 10 mil. Zona sadzila i dano jej
          wysokie odszkodowanie. Niestety, tego typu proba "wyludzania" pieniedzy od
          kompanii roznosi sie po swiecie. W Europie juz sie zaczelo. W Polsce, jak
          zacznie sie tego typu sadzenie bedzie jeszcze weselej niz w USA. Powod
          dodatkowy, bledy przy tlumaczeniach instrukcji.
          • biedronka24 To racja- ale nie tylko to... 24.09.04, 20:07
            Mimo wszystko w Europie nie slychac o takich przypadkach a zwierzeta sie pierze
            i tutaj:) Mimo to nie suszy w mikrofali...
            Odnosze wrazenie ze to ten pospiech. Tam trzeba odpracowac te 12 godz. i jeszcze
            miec czas na hobby. Hobby musi miec shimmering look wiec ...
            Jak piesek zasiusia trawnik to trzeba wstawki robic ze zrolowanego, handler na
            show musi fascynowac bialym nieskazitelnym ubiorem itd....

Kapitalizm mi nie przeszkadza. Wrecz przeciwnie. Przeszkadzaja tylko buble i
            nadmiar rzeczy..
            No i ten pospiech. W nauce czasem on troche szkodzi..
            Nie zawsze da sie ocenic wiedze tempem wydawania nowych publikacji..
            • Gość: igor biedronko. lubie dobre dyskusje. Chciwosc ludzka IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 20:13
              nie ma granic a w USA laczy to sie z waznym faktem. 60% prawnikow swiata jest w
              tym kraju. Pracowalem i pracuje dla prywatnego byznesu. Wierz mi (lub
              przeczytaj na temat), ze mozna zrujnowac maly byznes litigacja. Nie zycze tego
              w Polsce, bo byznes jest biedny i dopiero sie zaczyna.
              • biedronka24 W Polsce maly business lub biznes likwiduja 24.09.04, 20:32
                wszyscy. Na poczatek ustawy i prawo a na koniec wyspecjalizowane firmy nawet i z
                Europy...
                I nie chodzi tu tylko o prawnikow. Problemem jest przeplyw pieniadza..
                • Gość: igor Czekam na mojego bossa. Pojechal do Polski IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 20:39
                  i wraca za tydzien. Bedzie mial swieze info, i to nie z ulicy. Glownie z
                  MPPiOS - chodzi o sierocince w Polsce. Male byznesy niestety plajtuja wszedzie.
                  Ale tez powstaja w USA jak na drozdzach. Tu bez przerwy nowy byznes. Splajtuje
                  to znowu, i znowu nowy jakis. inny produkt, inny profil itd. W koncu cos
                  wyjdzie. Zycze tego uporu Polakom
                  • wojcd Re: Czekam na mojego bossa. Pojechal do Polski 24.09.04, 20:46
                    Ale tez powstaja w USA jak na drozdzach. Tu bez przerwy nowy byznes. Splajtuje
                    to znowu, i znowu nowy jakis. inny produkt, inny profil itd. W koncu cos
                    wyjdzie.
                    __________________________________________________________________________
                    Cos jednak sie zmienia. Spojrz tutaj.
                    Europa- centrum transakcyjne
                    news.aol.pl/cgi/wyswietl.pl?id=7346&typ=0
                    Zycze tego uporu Polakom
                    Moj kolega specjalista od makroekonomi podal mi ciekawa informacje. Dynamika
                    wzrostu gospodarczego Polski w ostatnich latach jest FENOMENEM w skali swiata.
                    Fakt, ze to idzie z niskiego poziomu, ale pozyjemy - zobaczymy.
                    • Gość: igor Dlatego wierze, ze Polacy dadza sobie rade. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.09.04, 20:50
                      Wierze, ze wspolczesny kapitalizm pasuje do psychiki Polakow - indywidualizm
                      powinien tu byc pozadany. Natomiast nie maja szans ludzie, ktorych umysly
                      zostaly zdeprawowane komunizmem. Oni tylko narzekaja.
                      • wojcd Re: Dlatego wierze, ze Polacy dadza sobie rade. 24.09.04, 21:10

> Wierze, ze wspolczesny kapitalizm pasuje do psychiki Polakow - indywidualizm
                        > powinien tu byc pozadany. Natomiast nie maja szans ludzie, ktorych umysly
                        > zostaly zdeprawowane komunizmem. Oni tylko narzekaja.
                        ___________________________________________________________________________
                        Ile jestesmy warci bedzie widac za jakies 5 lat. Jesli sie wtedy pojawi
                        entuzjazm, optymizm,.. mlodego pokolenia, to bedzie OK. Jesli nie, to bedzie
                        zle.
            • Gość: . Biedronko, Mercedes juz byl sadzony o brak info IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.04, 20:15
              w instrukcji (chodzilo bodajze o ABS, ze nie zastepuje umiejetnosci kierowcy),
              chyba sadzila Amerykanka, ktorej cos sie stalo. Przegral przed niemieckim sadem.
        • wojcd Re: Na pewno nie... 24.09.04, 20:11
          biedronka24 napisała:
          nie suszyc kota w mikrofalowce :) to zaczyna to zastanawiac...
          W Polsce mimo wszystko jeszcze takich instrukcji nie czytalam :).
          ________________________________________________________________________
          Mam mikrofalowke i mam kota rodzaju zenskiego - troche wredny.
          Kolezanka Malzonka nie widzi tego co pisze.
          Powiedz czy mam zalatwic sprawe po amerykansku?
          • biedronka24 Wyrzucic mirkofalowke :) 24.09.04, 20:30
            My sie bez niej obchodzimy zupelnie dobrze.
            Ratatouille w niej zrobic sie nie da, przyrumienionych nalesnikow tez nie.
            Ja wobec tego wytocze proces firmie produkujacej tostery. (Maz -informatyk i
            bystre dzieci nie wiedzialy ze nie podgrzewa sie na nim parowek i moj gustowny
            toster sie nieco zwichrowal :) Wlasciwie to moze powinna byc reklamacja na
            gwarancji? :)

Kote wyprac na sucho, lapki wbic w kocyk przy czesaniu, nie dawac dzieciom do
            strzyzenia - zwlaszcza wasow...

PS.
            W Polsce czytalam tylko o kapielach z suszarkami - ale to moglo byc
            niekoniecznie dobrowolne ze strony suszacych sie delikwentek. Zreszta to byly
            chyba dawne czasy...
            • wojcd Re: Wyrzucic mirkofalowke :) 24.09.04, 22:59
              Dzieki Tobie kot ocalal.
              Dzieci maluja zwykle to co ma biale flamastrem na czarno i mowia,
              ze to calkiem nowy kot.
            • Gość: . A gdzie tam (chodzi o kapiele z suszarkami) - to IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.04, 23:06
              nie tylko polska specjalnosc. I dlatego w UK zadna firma ci chalupy i ciebie
              nie ubezpieczy, jesli w lazience masz gniazdko na wiecej niz 12V. A jesli
              suszarka to tak jak w niemieckich hotelach - kabel "wyrastajacy" ze sciany
              daleko od wanny i prysznica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka