Dodaj do ulubionych

USA zolnierze w Syrii

17.09.16, 20:27
zostali wypedzeni z terenu Syrii przez ... FSA , Wolna Armie Syryjska ,-

FSA , Wolna Armia Syryjska / zbrojne ramie demokratycznej opozycji w Syrii ,
wypedzila zolnierzy , wojskowych specjalistow z USA , - musieli ratowac sie
ucieczka na teren Turcji .

deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/09/17/syrien-von-usa-unterstuetzte-islamisten-verjagen-us-soldaten/
Obserwuj wątek
      • kacza_aberracja [...] 17.09.16, 22:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • wasyl_szuja Re: A ty, czyim trollem jestes? 18.09.16, 00:08
          Kłamstwo powtórzone 100 razy stanie się prawdą? Nie z nami te numery Goebels. Przepisywać od rosyjskich źródeł zdarza się i naszym. Dlaczego niemiecki szmatławiec wyciął tureckie czołgi? Nie zgadzały się z historyjką?
          Dla mnie to video jest niejasne, ale że RT i inne rosyjskie gadzinówki rozgłosiło to, znaczy że na pewno jakiś putinowski fake.
        • kacza_aberracja Czy wasyl_szuja jest twarza FS w Gazeta.pl? 18.09.16, 14:20
          Co w moim poscie uzasadnialo jego usuniecie?
          Czy Dyrekcja Gazeta.pl wspolpracuje z okreslonymi forumowiczami, ktorych uwaza za wiarygodnych i publikuje ich madrosci jako pokrywajace sie z linia redakcyjna (czytaj: propaganda redakcyjna) i wszelkie inne opinie uczestnikow tego forum musza byc cenzurowane?
          Kto w Administracji Gazeta.pl jest odpowiedzialny za publikowanie tylko "prawd" internautow, ktore "cenzor" Gazeta.pl za takowe uwaza?
          Czy Forum Swiat jest platforma publikowania wylacznie tresci propagandowych Dyrekcji Gazeta.pl i ktore wykluczaja (cenzurujac) podawane informacje innych europejskich mediow jak na przyklad Le Figaro?
          Czy osoba odpowiedzialna na Forum Swiat w Gazeta.pl, za publikowanie (lub czenzure) jest w jakims stopniu kontrolowana, formowana i uswiadomiona przez Dyrekcje za tresci publikowane i ma swiadomosc odpowiedzialnosci prawnej?
          W koncu - czy Forum Swiat jest jeszcze jakimkolwiek Forum, czy juz wylacznie witryna propagandowa Zespolu Redakcyjnego Gazeta.pl, wylacznie z jej "prawdami", jej "opiniami" i jej forumowiczami?
          • green-balon Re: Czy wasyl_szuja jest twarza FS w Gazeta.pl? 18.09.16, 14:35
            kacza_aberracja napisał:

>
            > internautow, ktore "cenzor" Gazeta.pl za takowe uwaza?
            > Czy Forum Swiat jest platforma publikowania wylacznie tresci propagandowych Dyr
            > ekcji Gazeta.pl i ktore wykluczaja (cenzurujac) podawane informacje innych euro
            > pejskich mediow jak na przyklad Le Figaro?
            > Czy osoba odpowiedzialna na Forum Swiat w Gazeta.pl, za publikowanie (lub czenz
            > ure) jest w jakims stopniu kontrolowana, formowana i uswiadomiona przez Dyrekcj
            > e za tresci publikowane i ma swiadomosc odpowiedzialnosci prawnej?
            > W koncu - czy Forum Swiat jest jeszcze jakimkolwiek Forum, czy juz wylacznie wi
            > tryna propagandowa Zespolu Redakcyjnego Gazeta.pl, wylacznie z jej "prawdami",
            > jej "opiniami" i jej forumowiczami?

Celnie to ująłeś. To forum stało się tubą propagandową tylko jedynie słusznej opcji.
          • wasyl_szuja Z czym masz problem? 18.09.16, 15:55
            Ja np. czasem poprawiam wypierdy twórców prasówek na forum Sputnika. Piszę to samo co tu, kulturalnie, rzeczowo, podpieram się linkami i to najchętniej video, bo papier wszystko przyjmie.
            I mnie kasują.
            Natomiast obelżywe i wulgarne teksty pod moim adresem tam zostają.
            Nie możecie w takim razie kacapiątka liczyć na taryfę ulgową. Poskarż się pajacom ze Sputnika.
            • kacza_aberracja Dyrektor Forum Swiat na Gazeta.pl? 18.09.16, 17:40
              wasyl_szuja napisał:
              > Ja np. czasem poprawiam wypierdy twórców prasówek na forum Sputnika. Piszę to s
              > amo co tu, kulturalnie, rzeczowo, podpieram się linkami i to najchętniej video,
              > bo papier wszystko przyjmie.
              > I mnie kasują.
              > Natomiast obelżywe i wulgarne teksty pod moim adresem tam zostają.
              > Nie możecie w takim razie kacapiątka liczyć na taryfę ulgową. Poskarż się pajac
              > om ze Sputnika.

Z zamieszczonego przez ciebie tekstu wynika, ze jestes pracownikiem Gazeta.pl na Forum Swiat (byc moze jestes Dyrektorem) i decydujesz, zarowno o doborze swoich wspolpracownikow, jak i o tym co mozna na twoim Forum publikowac, a co nalezy cenzurowac. To, ze na tym Forum nikt nie odwazy sie ciebie cenzurowac jest oczywistoscia. A z racji, ze (prawdopodobnie) zajmujesz najwyzsze stanowisko na tym Forum, przekonany jestes ze jestes "kulturalny, rzeczowy i inteligentny", masz prawo "czasem poprawiac wypierdy twórców prasówek na forum Sputnika", mimo ze "tam cie kasuja"... i tutaj jestes u siebie i sie innym rewanzujesz?
              Co maja wspolnego, twoje zwierzenia o twoich wyczynach ze Sputnikiem, z trescia usunietego przez twoja(?) cenzure mojego postu?
              Nigdzie w moim poscie nie mialem potrzeby cytowac cokolwiek ze Sputnika - Sputnik byl nieobecny w zamieszczonym przeze mnie tekscie, a posluzylem sie artykulem Le Figaro.
              Poniewaz jestes przekonany, ze jestes "kulturalny i rzeczowy", i oburzaja cie "obelżywe i wulgarne teksty" pod twoim adresem, wobec tego pozwalasz sobie na pisanie do mnie - "nie możecie w takim razie kacapiątka liczyć na taryfę ulgową. Poskarż się pajacom ze Sputnika."?
              Wszystkie osoby pracujace w Gazeta.pl sa rownie "kulturalne, rzeczowe" i wrazliwe "na obelzywe i wulgarne teksty", jak ty... i znajace etymologie tych slow?
              Masz fobie na punkcie Sputnika (sporo miejsca Sputnik zabiera w twoim tekscie).
              Ty decydujesz, ktore zrodlo informacji jest wiarygodne, a ktore nim byc nie moze. Co dla ciebie jest prawda i co powinno byc propagowane. Slyszales kiedys "wiem, ze nic nie wiem"? Wątpię...
              Chcesz uchodzic za "kulturalnego i rzeczowego"? Probuj nadal i uprawiaj swoja propagande, a nazwe Forum Swiat, koniecznie zmien na "Forum Wasyla i jego przyjaciol rusofobow" - bedzie wlasciwiej, uczciwiej i duzo blizej prawdy.
              • wasyl_szuja Nie nie jestem. 18.09.16, 17:54
                Tak samo nie jestem politykiem, a zwracam się do rosyjskich polityków jak do kolegów po fachu.
                Dlaczego twój post został usunięty to pytanie do moderatora.
                I nie narzekaj na delikatne "kacapiątka", bo ja dostaję tam i czasem tutaj wiązanki per "sqrwysyn", co traktuję jako ostatni argument w ręku pokonanego przeciwnika.
          • czuk1 a skąd mamy wiedzieć ? 18.09.16, 22:49
            kacza_aberracja napisał:
            > Co w moim poscie uzasadnialo jego usuniecie? - odpowiadam kursywą zapytaj adminów, załóż pocztę na GW, odpowiedzą Ci.
            > Czy Dyrekcja Gazeta.pl wspolpracuje z okreslonymi forumowiczami, ktorych uwaza
            > za wiarygodnych i publikuje ich madrosci jako pokrywajace sie z linia redakcyjna (czytaj: propaganda redakcyjna) i wszelkie inne opinie uczestnikow tego forum
            > musza byc cenzurowane? --- być może, ale to nie znaczenia przy ocenie wpisów i ich usuwaniu.
            > Kto w Administracji Gazeta.pl jest odpowiedzialny za publikowanie tylko "prawd"
            > internautow, ktore "cenzor" Gazeta.pl za takowe uwaza? --
            • kacza_aberracja [...] 19.09.16, 09:22
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • czuk1 Re: Poniewaz wydajesz sie Rzecznikiem Gazeta.pl 19.09.16, 09:57
                kacza_aberracja napisał, bezpośrednio za moim wpisem. Nie wiemy do kogo pisze, komu imiennie odpowiada . Na pewno nie do mnie. Ale.... tu jest forum - hydepark , tylko dlatego protestuję, bo nie mogę zgodzic sie z treścią kolejnego wpisu o cenzurze na forum Agory.. A po drugie ... treść poniższego jego wpisu mnie trochę trochę uraża bo zwierzyłem się kaczej-aberracji, przekazałem swoje przypuszczenia i forumowe doświadczenie .... i nie chyba zostałem zrozumiany ? Bo nie mam odpowiedzi.
                Ponadto poprzednie polityczne oskarżenia GW zostają rozszerzone z wasyla na jakiś Korpus Egzekucyjny.
                Podkreślone fragmenty wpisu wymagają odpowiedzi , kogoś do kogo są adresowane. Wg mnie - pogrubione (przeze mnie) fragmenty wpisu są nieprawdziwe:
                > Wasyl to twoj mentor, a ty sprawdzasz i korygujesz na Forum interpretacje forumowiczow i ewentualnie zawiadamiasz (o wypadku niesubordynacji jakiegos twardziela) forumowa cenzure, lub mniejszemu twardzielowi uswiadamiasz forumowa egzystencje? Czyli, co powinien myslec i jak powinien pisac, by nie zostal usuniety on i jego post z tego Forum? Kolidujacy z twoimi przekonaniami maja szczescie, ze nie sa ukrzyzowani przez ciebie i twoje forumowe komando ru"SS"ofobow... a
                > cenzura tego Forum to twoj Korpus Egzekucyjny. Napisalem "twoj", a powinienem napisac "wasz" - ograniczone rusofoby, hodowane i pielegnowane przez Dyrekcje Gazeta.pl... No jak?
                • czuk1 Re: Poniewaz wydajesz sie Rzecznikiem Gazeta.pl 19.09.16, 11:40
                  kacza_aberracja. Widzę, że usunięto Twój ostatni wpis. Jego fragment jest w moim wpisie. Ja odnoszę się pośrednio do tego wpisu. Mnie nie wadził ale moderatorom forum Agory, "nawrzucałeś insynuacji". Nie dziwię się, że post ten został wykreślony .... jako niezgodny z netykietą i regulaminem forum.
                  • kacza_aberracja Dzieki za odpowiedz, czuk 19.09.16, 16:14
                    Usuniety bez sladu moj wpis, skierowany byl do postu kylax1 (ponizej)

Wasyl napisał Ci, co i jak.
                    kylax1 18.09.16, 13:39
                    Turcy przejeżdżali przez wiochę, razem z siłami syryjskiej opozycji i siłami specjalnymi na pickupach, może z USA, może z Turcji. Bez znaczenia. Znowu ruSSka propaganda.

Ani karbat w swoim watku, ani ja w swoim nie zamiescilismy informacji z rosyjskich zrodel - a Prawo nie tylko w Polsce tego nie zabrania.
                    Karbat zamiescil link do niemieckiej informacji, zas ja do tej samej informacji zamieszczonej we Francji podalem link do artykulu Le Figaro, gdzie pod artykulem widnieje rowniez moj komentarz po francusku
                    www.lefigaro.fr/flash-actu/2016/09/16/97001-20160916FILWWW00219-des-soldats-americains-chasses-de-la-syrie.php?pagination=2#nbcomments
                    Jezeli moj komentarz do postu kilaxa uwazasz za insynuacje, wobec tego nie wykluczam domagania sie sadownej weryfikacji i ewentualnych konsekwencji
                    1 czy post moj zawieral generalnie insynuacje
                    2 czy posty kilaxa i wasyla sa postami o charakterze rasistowskim (ciagle widniejace na tym (niby) Forum
                    3 czy Dyrekcja Gazeta.pl prowadzaca ogolniedostepne Forum, ma prawo dyskryminowania uczestnikow tego Forum wyrazajacych sprzeciw w rozpowszechnianiu rasizmu
                    4 czy prawo w Polsce zezwala na propagowanie rasizmu, miedzy innymi w mediach (Forum Swiat)
                    5 kilka innych udokumentowanych fenomenow publikowanych bezkarnie na Forum Swiat w portalu Gazeta.pl

Zapewniam cie, ze na zadnym francuskim forum tego rodzaju wpisy nie istnieja, poniewaz we Francji jest to scigane z Urzedu i sadowo karalne. Zatem zaden francuski portal internetowy tego nie zaryzykuje publikowac, a jezeli ktos napisze na murze, czy plocie... francuska prokuratura zobowiaze policje, lub zandarmerie by przeprowadzic dochodzenie i postawic sprawce przed Trybunalem.
                    We Francji mieszkam prawie 40 lat i wiem o czym mowie. Zdarzylo sie to (powiedziec - nie napisac!) znanemu francuskiemu politykowi (przez glupote), jak i dziennikarzowi (pewnie rowniez przez glupote, albo nieostroznosc?). We Francji z rasizmem sedziowie Trybunalow sie nie cackaja.

• kacza_aberracja Artykuly do przeczytania dla ogolu tutaj... 19.09.16, 23:16
                      Poniewaz fobia jest zaburzeniem psychicznym, a rusofobia pochodna ksenofobii - zatem rowniez zwyczajnym rasizmem - na przestroge niefrasobliwym.
                      Zwracam sie nie tylko do komentatorow-ignorantow Forum Swiat, ale rowniez ogolu pracownikow Gazeta.pl
                      www.newsweek.pl/polska/rasizm-wrog-ludzi-przyzwoitych,artykuly,388492,1.html
                      i szczegolnie dokladnie to
                      teczka.pl/prawo/co-grozi-za-rasizm
                      • czuk1 To są twoje fobie ... 20.09.16, 07:28
                        kacza_aberracja napisał: Poniewaz fobia jest zaburzeniem psychicznym, a rusofobia pochodna ksenofobii - > zatem rowniez zwyczajnym rasizmem - na przestroge niefrasobliwym. Zwracam sie nie tylko do komentatorow-ignorantow Forum Swiat, ale rowniez ogolu pracownikow Gazeta.pl

Jest ten apel. Przeanalizuję więc Twój wpis , przy otwartej kurtynie.
                        Piszesz - fobia jest zaburzeniem psychicznym,... (wg SJP)
                        Czy to jest prawda ? Sprawdźmy ... niżej znaczenia tego słowa w SJP, na moim przykładzie.
                        Wg mnie - nie masz racji.

1.*fobia «chorobliwy lęk[/u] przed jakimiś przedmiotami lub sytuacjami»
                        **-fobia «ostatni człon wyrazów złożonych oznaczających [u]nieuzasadniony lęk przed czymś lub przed kimś albo wstręt, niechęć do czegoś lub kogoś»
                        Otóż, moje fobie mogą być nieraz nieuzasadnione (wynikają z ostrożności bądź nietrafności przewidywań) ale na pewno nie są chorobliwe. Bo ja nimi nie żyję (nie mają wpływu na moje codzienne życie), w dyskusjach zmieniam swoje zdanie , kiedy mnie ktoś przekona, że nie mam racji.

2. *ksenofob «człowiek niechętnie lub wrogo usposobiony do cudzoziemców i cudzoziemszczyzny albo obawiający się ich»
                        **rusofobia «wrogość lub niechęć do Rosjan i do wszystkiego, co rosyjskie albo obawa przed Rosjanami
                        Nie jestem wrogo nastawiony do Rosjan, przeciwnie mam do nich sentyment i wielokrotnie tam jeździłem, mam tam znajomych . Przyjaźń do Rosjan nie musi oznaczać akceptacji ich państwa rządzonego w sposób autokratyczny, prowadzącego imperialną , zaborczą politykę.Takie państwo i jego przywódcę krytykuję w sieci (i tylko tyle), zresztą podobnie jak władze PiS w Polsce.

*rasizm «pogląd oparty na przekonaniu o nierównej wartości biologicznej, społecznej i intelektualnej ras ludzkich, łączący się z wiarą we wrodzoną wyższość ...
                        Takie poglądy (rasistowskie) na forum występują dosyć rzadko i są (słusznie) tępione przez adminów forum. Wg mnie .... z poglądami rasistowskimi wychylają się tu jedynie antysyjoniści.

Zachowania nasze (tzw. suwerena ;)) tłumaczy przywódca narodowy , mówiąc:

"My nie kierujemy się tutaj żadnymi urazami albo rusofobią, albo germanofobią, albo niczym innym. My kierujemy się takimi względami jak wszystkie normalne państwa świata, które chcą mieć rozpoznanie, chcą mieć informacje, chcą mieć oczy i uszy". Autor Jarosław Kaczynski.[/i]

Ja zaś mogę dodać , kieruję się pobudkami patriotycznymi .... krytykując wszystkich i wszystko co nie służy interesowi Polski i Polaków, co jest niebezpieczne dla świata.
                        I nikt mi tego nie zabierze.... w wolnej póki co Polsce.
                    • czuk1 Re: Dzieki za odpowiedz, czuk 20.09.16, 06:43
                      Do kogo piszesz kacza-abberacjo. Nie stosujesz podstawowej zasady
                      stosowanej na forum.

Znajdź najpierw regulamin i netykietę.
                      I sprawdź czy nie było podstaw do usunięcia Twojego wpisu.
                      Nie strasz ich sądem. Zawsze, na każdego z nas ... da się haka znaleźć.

Nie jesteś niewolnikiem portalu Agory. Nie podoba Ci się... odejdź.
                      Podobno najlepszy portal dla forumowiczów jest na Onecie.
    • szwampuch58 Re: Czlowieku ... 17.09.16, 21:17
      ...przestan tu wyskakiwac z newsami od tego niemieckiego"naszego Nocnika" ,calkiem ci odbilo?.....kurna , zawiodlem sie na ciebie
      • wasyl_szuja Re: Czlowieku ... 17.09.16, 21:19
        Szambuch nie poznaję cię. Podwójny agent czy co?
      • wasyl_szuja Re: Czlowieku ... 17.09.16, 21:21
        Dodam, że gadzinówka RT opowiada to samo. Widać ruscy lubią wojnę informacyjną.
      • wasyl_szuja Re: Czlowieku ... 17.09.16, 23:54
        Kłamstwo powtórzone 100 razy stanie się prawdą? Nie z nami te numery Goebels. Przepisali od kogoś. Czemu niemiecki szmatławiec wyciął tureckie czołgi? Nie zgadzały się z historyjką?
        • wasyl_szuja Re: Czlowieku ... 17.09.16, 23:55
          To było do kaczej abberacji
    • karbat Re: USA zolnierze w Syrii 17.09.16, 21:28
      podalem link z filmikiem .

video zrobione , rozpowszechniane przez BBC,- na ktorym widac, jak zolnierze Wolnej Armii Syryjskiej zniewazaja grupe zolnierzy USA ( z sil specjalnych ) i wypedzaja ich z Syrii .

po zniewagach przez zoldakow wolnej arii syryjskiej, zolnierze USA ratuja sie ucieczka ,
      opuszczaja syryjska wioske, udajac sie na terytorium Turcji .

ci ludzie z Woln. Armii Syryjskiej wolaja pod aderesem USA zolnierzy ,-
      nie chcemy niewiernych na terenie Syrii . Wyzywali ich od psow i swin .

USA oddzial przylaczyla sie do oddzialu tureckiej armii i wraz z nia opuszcza
      terytorium Syri. - by sie znalesc na terytorium Turcji .
      • wasyl_szuja Gdzie masz to video? 17.09.16, 21:34
        Widać to samo co ci pokazałem, tylko krócej, bez tureckich czołgów. Po czym poznajesz, że to amerykańscy komandosi, a nie tureccy?
    • wasyl_szuja Posłużę się goownem. 18.09.16, 00:15
      Wyjątkowo zamieszczam tego ruskiego smroda, żeby pokazać putinowskie kłamstewka. Czasem trzeba sobie pobrudzić ręce.
      Oni piszą o amerykańskich czołgach:
      pl.sputniknews.com/swiat/20160917/3896885/usa-syria-konflikt.html
      Wyżej udowodniłem, że amerykańskie nie są.
    • karbat Re: USA zolnierze w Syrii 18.09.16, 10:22
      USA, jak podaja, ciezko pracowaly nad zawieszeniem broni w Syrii .

Ledwo nastapilo to zawieszenie broni, lotnictwo USA zabija, morduje
      kilkadziesieciu zolnierzy suwerennego kraju, ponad setka zranionych .

Wojska syryjskie niedawno odbily maly skrawek terenu na wschodzie swojego kraju z rak
      islamistow IS .
      i Natychmiast zostali oni zbombardowani, zabici, poprzez lotnictwo USA .
      Po zabiciu syryjskich zolnierzy, kontrole nad tym obszarem przejmuja islamisci IS .

USA sojusznikiem ... IS ...

• 5magna Re: USA zolnierze w Syrii 18.09.16, 16:32
        A gdzie Rosja ? Ten Putin to tez jakis zart.....
    • kylax1 Wasyl napisał Ci, co i jak. 18.09.16, 13:39
      Turcy przejeżdżali przez wiochę, razem z siłami syryjskiej opozycji i siłami specjalnymi na pickupach, może z USA, może z Turcji. Bez znaczenia. Znowu ruSSka propaganda.
    • 1.melord Friendly fire.. 18.09.16, 18:55
      Amerykanie sa w tej dziedzinie wyspecjalizowani.
      Z reguly bombarduja swoje wojska lub szkoly,kosciola,pogrrzeby,wesela innych.
      Tym razem przez " oczywista" pomylke wspomogli ISIS w zdobyciu jakiegos loniska na trenie Syrii.
      Dziwni ci Amerykanie.....tak jakby nauki pobierali od Bolka...chcom ale nie mogom
      • wasyl_szuja Re: Friendly fire.. 18.09.16, 19:20
        Jakiś czas temu Rosjanie zbombardowali opołczenie i powiedzieli "upsik":

wyborcza.pl/1,75399,20436381,rosja-zbombardowala-baze-sil-specjalnych-usa-i-uk-w-syrii.html?disableRedirects=true

Junta to samo, goowno raportowało:

pl.sputniknews.com/swiat/20160820/3734994/syria-pentagon-asad.html

Brzdąkanie Zacharowej należy odczytać jako hipokryzję pierwszej wody.
        • wasyl_szuja Re: Friendly fire.. 18.09.16, 19:21
          "Rosja: Nie wskazaliście, czego nie bombardować"-he he, jak to karma wraca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka