Dodaj do ulubionych

hamas chce?

02.10.04, 19:28
wlasnie czego oni chca? czy ktos mi pomoze zrozumiec terrorystow hamasu
?
hamas proponuje israliowi zawieszenie broni?????
"jesli israel przerwie ofensywe w gazie i wyprowadzi swoje jednostki, wowczas
hamas przerwie ostrzeliwanie israela rakietami. wczesniej hamas ostrzegal
mieszkancow aszkelonu ostrzelanie wlasnie tymi rakietami"
podaje dunskie tv:
nyhederne.tv2.dk/article.php?id=1391268&forside
zastanawiam sie, czy oni wogole potrafia dogadac sie ze soba?
Obserwuj wątek
    • Gość: z daleka Re: hamas chce? IP: *.inter.net.il 02.10.04, 19:45
      Nie za bardzo( potrafia dogadac sie ze soba). To zalezy ktora bojowka akurat
      udziela wywiadu i jakie straty poniosla w ciagu ostatnich 12 godzin.
      Zawieszenie broni? Toz bylismy na tym filmie wielokrotnie. To sie nazywa czas
      na przegrupowanie, zaladowanie rakiet na furgonetki i wyprawienie kilkoro
      dzieci na tamten swiat. Ile razy mozna ogladac to samo?
      • Gość: dana33 Re: hamas chce? IP: *.broadband.actcom.net.il 02.10.04, 19:54
        nu, ja za dlugie megilot pisze, z daleka. to co mnie zabralo 10 minut, to ty
        napisales w 2. ale jestesmy tego samego zdania... :)
    • Gość: dana33 Re: hamas chce? IP: *.broadband.actcom.net.il 02.10.04, 19:52
      sol, ja ci wytlumacze, bo my to wszystko znamy juz z poprzednich lat. this
      movie script wyglada tak:

1. terrorysci ostrzeliwuja, zabijaja, rania
      2. israel przez krotki czas sie wstrzymuje, tylko ostrzegajac
      3. terrorysci nasilaja ostrzeliwanie, zabijanie i ranienie, bo wg nich
      ostrzezenia to okazywanie slabosci
      4. my uderzamy w nich leciutko i ostroznie
      5. terrorysci, z powodu znikomych strat, nasilaja ostrzeliwanie, zabijanie i
      ranienie, zeby dokladnie pokazac "kto tu pan"
      6. powtorzenie punktu 4 jeszcze jakies 3-4 razy
      7. powtorzenie punktu 5 jeszcze 3-4 razy
      8. rozochoceni terrorysci, myslac, ze my juz lezymy na obu lopatkach,
      wrzeszczac do siebie z radosci, ze "israel z nami nigdy nie wygra, my sie nie
      poddamy, my bedziemy walczyc az do zniszczenia israela" zapominaja sie w swoim
      upoju zwyciestwem i ostrzeliwuja zabijaja i raniac jeden raz za mocno.
      9. israel wchodzi w ich miasta i zaczyna robic porzadna czystke, wylapujac
      bojownikow, bron, zabijajac wielu z nich.
      10. terrorysci "wracaja na ziemie" i widza, ze mimo "wielkiego zwyciestwa"
      dostaja mocno w dupe, traca bron, ludzi, drogi przemytu. ostatnim tchem jeszcze
      groza (a nuz sie israel przerazi?), ze zaczna ostrzeliwac rowniez i ashkelon.
      do tego wielki generalissimo nie rusza sie, nic specjalnego nie dziala,
      najwyzej po 3 dniach strat zwoluje do "bojkotu", ktory polega na tym, ze w
      gazie sklepy maja byc zamkniete i w ten sposob te pare groszy, ktore arab z
      gazy moze zarobic tez ida w cholere.
      11. po krotkim przemysleniu sytuacji, bojownicy o wolnosc i niepodleglosc,
      oswiadczaja "wielkodusznie" ze jesli israel opusci ich miasta i zaprzestanie
      oczyszczac ich szeregi, to oni przestana na nas strzelac, zabijac i raniac.

dotychczas israel szedl na ich "wielkodusznosc", a bohaterscy bojownicy, ktorzy
      jak ci wiadomo z forum, wg mirmilka/katolika polskiego/rozlupanca/zafajdanca/i
      reszty zaslepionych + jak wiadomo z prasy, ktora natychmiast nawoluje do "dania
      szansy pokojowi", natychmiast wykorzystywali ten czas rozejmu do przegrupowania
      i zorganizowania siebie i nowych dostaw broni. a potem ostrzeliwanie, zabijanie
      i ranienie zaczyna sie od poczatku.

mam nadzieje, ze tym razem israel nie zaprzestanie czystki.
      • sol4000 Re: hamas chce? 02.10.04, 20:01
        witam cie dana.
        przed chwila podano w dk (19.00) tv, ze zabity zostal nastepny przywodca
        hamasu. wiesz cos o tym, czy to tylko 'propaganda' dunska? -;)))
        • Gość: dana33 Re: hamas chce? IP: *.broadband.actcom.net.il 02.10.04, 20:24
          czystka idzie dalej sol. wlasnie pokazali nam w wiadomosciach, jak to bojownicy
          o wolnosc uzywaja samochodow onz-owskich. israel bedzie zadal wyjasnien od onz.
          ciekawa jestem, jak sie koffi annan wykreci tym razem.. :)
          • sol4000 Re: hamas chce? 02.10.04, 20:36
            a jak sie wykrecal do tej pory? teraz powola sie na usa..."-;)
        • Gość: wiktor Re: hamas chce? IP: *.red.bezeqint.net 02.10.04, 20:33
          to prawda
          • sol4000 Re: hamas chce? 02.10.04, 20:36
            :)))
        • Gość: jarek-Zyd ne telus Nie zabi& & #35; 236;to jednego tylko dwom ulatwiono IP: *.fastres.net 02.10.04, 22:49
          powrot do islamskiego raju( w islamie nie ma piekla ani raju, tylko jest
          pierwotny ogrod rajski, to wzieli od Grekow i Rzymian, w ktorym kazdy z
          zaleznosci od ziemskich zaslug( zycie na ziemi jest przejsciowe- nie ma
          znaczenia) bedzie mial odpowiedni udzial w rajskich uciechach).
          • moskowit Re: Nie zabi& & & #35; 35; 236;to jednego tylko 02.10.04, 23:02
            Nu jaka dla Cie roznica do jakiego raju oni sobie pojda? Oni sobie wybrali
            burdel, to co im bedziesz zawracal glowy Greckimi, czy tam Rzymskimi! Niech
            sobie, tylko nich sie troche pospiesza!!!!
            Ty mienia ponial? Nu wot!

Slluhaj jarek, Zyd ne telus (nie mogles cos latwiejszego Ty wybrac), co karaku
            w tytule oznaczaja? Nu wyjasni mi, a to to takie dziwne dla mnie? Wyjasnisz?
            Nu Ty paren' molodiec!
            • Gość: jarek-Zyd ne telus Re: Nie zabi& & & & #35; 35; 35; 236;to j IP: *.fastres.net 06.10.04, 09:31
              To chyba bledy typograficzne
            • Gość: jarek-Zyd ne telus powinno byc IP: *.fastres.net 06.10.04, 09:35
              Nie zabili tylko jednego tylko, dwom ulatwiono

a co do nicku to mnie do tego ten idiota z bchsia .telus.net zmusil, bo on
              arabski zlodziej strasznie lubi po innych sie podszywac, a teraz jak sie
              podszywa to bardzo latwo mozna zobaczyc ,ze moj provider telus nie jest.
              Teraz on uzywa jarek-festweb, bo moj logowany jest jarek-fastweb.
              Ciezkie jest zycie arabskiego zlodzieja z bchsia.telus.net.
        • moskowit Re: hamas chce? 02.10.04, 23:10
          Ej sol (Ty sol ziemli, czy tak sobie sol?), nu co Ty bedziesz sie zastanawial
          prawda to czy nie? Chyba nie sprzedaliscie wasze tv arabczykom, a? Nu, jesli
          nie sprzedali, to znaczy hasamiec sprzatniety!
          Ty mienia ponial? Nu wot!

A Dannoczkie takimi bzdurami, to Ty glowy nie zawracaj!!!! Wot. Ona i tak ma
          pelne rece roboty.....
          Ty talem tych swoich muhamedow pilnuj, a jak mozesz to po dupie daj, jak beda
          podskakiwac;)))) Ponimajesz? Nu molodie!

• Gość: . Ty, starszina...Nie udawaj generala! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 06.10.04, 06:44
            • Gość: Cep Re: Ty, starszina...Nie udawaj generala! IP: *.aster.pl 06.10.04, 09:37
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=4592725&a=4593089
              • moskowit Re: Ty, starszina...Nie udawaj generala! 06.10.04, 14:12
                Nu Cepik, nie wiedzialem, ze potrafisz podkradac "poezje" innych ;))))

Nu to ja tez pozycze i troche dopasuje do "sytuacji".....

Cep, nie Kapral, ale jak zwawy kogucik
                i skacze, i pieje, i mloci
                ma super przemowy
                i zawsze gotowy
                kota ogonem odwrocic.

Nu nie sadzisz, ze to pasuje do Cepa?
                Mam nadzieje, ze autor nie wezmie mi tego "dopasowania" za zle ;)))

• moskowit Re: Ty, starszina...Nie udawaj generala! 06.10.04, 14:03
              Udawac generala....? Nu cos Ty beznikowy, ja nawet starszyny nie mam zamiaru
              udawac ;)))

• Gość: jarek-Zydc ne telu A moze by tak te arabscy okupanci z calego IP: *.fastres.net 02.10.04, 19:59
      Israela sie wycofaly, albo zniwa beda trwaly.
    • yahve1 hamas chce?ale czy mossad pozwoli????? 06.10.04, 09:34

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka