borrka 26.07.17, 22:59 Nie ma lepszego zespolu i lepszego wokalisty. Stonesi sa lepsi nawet od Garika Suchaczowa i Sznura - to wielki komplement z mojej strony. Happy birthday, czyli po wschodnioeuropejskiemu: с днем рожденья поздравляем тебя! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lont12 Re: Mick konczy 74 lata 27.07.17, 00:40 z tym Garikiem toś walnął jak łysy o beton Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Niby dlaczego? 27.07.17, 01:14 Jestem czlowiekiem Wschodu w 100%. "Zachodniosci" we mnie mniej, niz trucizny w zapalce. Fakt, iz doceniam osiagniecia zdegenerowanego Zachodu, swiadczy wiec o otwartosci i liberalnych pogladach. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Mick konczy 74 lata 27.07.17, 12:11 "Nie ma lepszego zespolu i lepszego wokalisty." Dwie mocne bzdury w jednym zdaniu jak na moj gust. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Mick konczy 74 lata 27.07.17, 13:57 74 lata? Happy Birthday. Moje dzieciństwo i młodość... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Moje dzieciństwo i młodość... 27.07.17, 14:39 Trzy pokolenia moga już tak powiedziec:) I to jest niesamowite. Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Mick konczy 74 lata 27.07.17, 14:16 Życzę Mickowi jeszcze wielu lat życia i aktywności artystycznej. Ale jednak zawsze wolałem soul: www.youtube.com/watch?v=4TYv2PhG89A Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Mick konczy 74 lata 27.07.17, 15:03 Nu, borrka,mimo ze i ja lubie Micka, to Bitelsi pozostana czterema gwiazdami na zawsze na firnamencie muzycznym. A propos widzialem youtube z Wladimirem Wysockim, ktory byl wygimnastykowany i umiesniony. Dawal siem lubic. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Jako zaciekly liberal... 27.07.17, 17:12 Rzeknę: rzecz gustu. Jako bezwzgledny czlowiek Wschodu ... nieobecni nie maja racji. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Mick konczy 74 lata 27.07.17, 18:06 Skojarzenie: www.youtube.com/watch?v=QhQdIAj70ec Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Mick konczy 74 lata 27.07.17, 19:32 Tez mam jedno :klasyczny przypadek rzadkiego kawalku muzycznego,genialnego zreszta, w innej mowie niz angielski. Numer jeden tych przypadkow: www.youtube.com/watch?v=f8HHLj-plUk Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Mick konczy 74 lata 28.07.17, 10:29 szwampuch58 napisał: > Tez mam jedno :klasyczny przypadek rzadkiego kawalku muzycznego,genialnego zres > zta, w innej mowie niz angielski. > Numer jeden tych przypadkow: > www.youtube.com/watch?v=f8HHLj-plUk > sehr schön! No to forum świat przekształcił się w festiwal muzyczny. Dodam więc jeszcze jedną moją ulubioną gwiazdę: www.youtube.com/watch?v=srMkjFwsmeM Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Wątek nie jest o muzyce 28.07.17, 13:03 Jest o facecie, ktory osiagnąl OSTATECZNY sukces. Nie zaćpal sie do 30. Nie miotal sie, lecz ewoluowal i rozwijal. Wyksztalcil pewien styl, co nie udalo sie wielu jego rowiesnikom - przyklad stanowią The Animals. Nie bawil sie (zbytnio) w filozofie. Ostatnie xx lat nie bawil sie w skandaliste. Chyba nie jest jakims scientologiem (vide Cruise) i nie ma mafijnych powiazań. Zarobil wielką kase. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: Wątek nie jest o muzyce 29.07.17, 07:52 Sukces finansowy osiągnął - prawda. Znał się na tym, studiował ekonomię w collegu, a poza tym z t.zw. dobreej rodziny był (w odróżnieniu od Keitha Richarda)... ale czy się rozwijał?....Rozwijał to się Jeff Beck. Początkowo znanz pamiętnej sceny z filmu Antonioniego "Powiększenie", gdzie grając w zespole Yardbirds, prekursorze Led Zeppelin, koło uśmiechniętego Jimmy Page'a, rozbił gitarę i rzucił jej części w stronę publiczności... Jeff jest dziś wirtuozem gitary, podczas gdy wielki Jimmy Page już raczej nie chwyta za gryf, a jak chwyci to od razu widać że wyszedł z wprawy. Jeff Beck: www.youtube.com/watch?v=HIkQnjodCrg Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 (zły) przykład stanowią The Animals 29.07.17, 08:00 > Wyksztalcil pewien styl, co nie udalo sie wielu jego rowiesnikom - przyklad stanowią The Animals. Mylisz się, po pierwsze Jagger nie wykształcił żadnego stylu, a poza tym Eric Burdon był ciekawszym wokalistą od Jaggera, ale zdaje się że u dziewcząt miał mniejsze powodzenie, bo i też i z robotniczej rodziny był, a nie inteligenckiej, jak Jagger www.youtube.com/watch?v=iPKTQkkK3YM Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Re: (zły) przykład stanowią The Animals 29.07.17, 11:56 Kto dzis pamieta o Burdonie - ostatni raz widzialem go w TV z 15 lat temu, ale nie spiewal. Przyjechal na motorze na jakis festiwal muzyczny. Animalsi w porownaniu z Rolling Stones, to gwiazdy jednej nocy, choc istotnie znakomici. Pochodzenie spoleczne i powodzenie u panienek wydaja sie byc drugorzedym czynnikiem . Dla emigracji lat 80, dominujacej na forum, 8idealny przyklad, by nie odpuszczac. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Re: (zły) przykład stanowią The Animals 29.07.17, 11:58 Znaczy, Stonesi stanowia dobry i motywujacy przyklad dla ludzi bliskich... hmmm ... emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 "Kto dzis pamieta o Burdonie" 29.07.17, 12:29 a czy ktoś jeszcze pamięta Petera Garretta? Jeszcze większy szołmen od Jaggera, a do tego polityk www.youtube.com/watch?v=old4EV84log Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Wątek nie jest o muzyce 29.07.17, 13:03 jedno mnie ciekawi z tego (co piszesz):Jaki styl wylansowal? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Wątek nie jest o muzyce 29.07.17, 14:15 Erica Claptona tym"obciazam" prawde powiedziawszy Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Re: Wątek nie jest o muzyce 29.07.17, 14:29 Moze i slusznie, ale Clapton jest bardziej elitarny, Stonesi to popularyzatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: Mick konczy 74 lata 29.07.17, 14:40 wzrastalem z Roling Stones i innymi zespolami tego czasu ale...to nie byl band ktory jakos mnie porywal zycze Mickowi kolejnych 100 lat.... mam podziw dla faceta,ktory tyle beczek gorzaly wychlal,kilogrmy narkotykoq lyknal ,setyki fanek przelecial.....i dalej w przyzwoitej kondycji Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: Mick konczy 74 lata 30.07.17, 01:13 Te narkotyki to nie Mick, tylko jego kolega Keith. Mick to przebiegły biznesmen, który zawsze dbał o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: Mick konczy 74 lata 30.07.17, 01:14 Za narkotyki to wyleciał z zespołu Brian Jones. Wbrew pozorom u Rolling Stonsów była dyscyplina. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Muzyk paru pokolen 29.07.17, 14:57 Ja na przyklad lubie stara Joplinową, ale ile trwala jej kariera? Przyklady Garika, czy Sznura, to czysta przekora, bo artysci raczej niszowi - ich pelny odbiór wymaga znajomosci rosyjskiego. A Stonesi byli, są i beda. "Satisfacion" IX Symfonią 20 wieku:) A wszystko obylo sie bez dramatow, szalenstw i zalaman psychicznych! I jest swietnym rzemioslem. Jadac do roboty chetnie slucham "It's only rock n roll". 30 lat temu tez sluchalem:) Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: Muzyk paru pokolen 30.07.17, 01:22 >A Stonesi byli, są i beda Nudni. Byli ciekawym zespołem tylko gdzieś do 1969 roku, a potem zaczęli przynudzać (It's only rock n roll). Dziś są już tylko biznesmenami. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 gamiest Stonesów posłuchajmy panny Stone 30.07.17, 02:49 on a nie jest nudna, nawet gdy śpiewa standard www.youtube.com/watch?v=xu8RAA8AkDk Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re zamqist celebrowac taki kicz aglosaski, posluch 30.07.17, 03:21 Posluchakcie prawdziwgo geniuszam.youtube.com/watch?v=-7Vkrh_8CSw;;-7Vkrh_8CSw;;https://i.ytimg.com/vi/-7Vkrh_8CSw/default.jpg;;Jan Lisiecki - Chopin - 2 Nocturnes, Op 9 Odpowiedz Link Zgłoś