Dodaj do ulubionych

Dalsza ciekawostka z Francji

29.05.18, 13:51
Kto we Francji decyduje o wolności prasy?

Oto jest pytanie!
Obserwuj wątek
    • the-great-inuk Re: Dalsza ciekawostka z Francji 29.05.18, 13:58
      To samo w języku angielskim.

Ot, co!
    • polski_francuz Poprawka 29.05.18, 14:13
      Kto decyduje o wolnosci kioskow do robienia takiej reklamy jaka sie chce. W tym wypadku kiosku w Valence, tureccy imigranci nie chcieli widziec reklamy tytulu tygodnika Le Point Erdogan - dyktatorek.

Z drugiej strony, nasi koledzy amerykanscy forumowi nie lubia jak sie krytykuje Trumpa. A jak sie skrytukuje Putina to sie zjawial Ola z Olgina i zaczyna ci szukac dziury w calym. W koncu, jak moi koledzy z pracy napadaja na szefuncia, to ja im chetnie przypominam Pétaina i inne historyjki zamiecione pod dywan. Bo nie lubie jak sie krytykuje Polske.

Mozna zatem Turkow zrozumiec.

PF
      • the-great-inuk Re: Poprawka 29.05.18, 14:22
        polski_francuz napisał:

> Mozna zatem Turkow zrozumiec.
        >
        ==================================

Ich orientalną mentalność, niekontabilną z mentalnością Okcydentu !

Ot, co...
        • the-great-inuk Z francuskojęzycznej Belgi donoszą 29.05.18, 16:28
          o czterech świeżych nieboszczykach.

Złoczyńca jest/był obywatelem belgijskim, ale nikt nie wie jakiej narodowości...

Ot, co...
          • szwampuch58 Re: Z francuskojęzycznej Belgi donoszą 29.05.18, 16:33
            Polakiem szmalcownik,pasi?
      • felusiak1 Re: Poprawka 29.05.18, 16:15
        Mnie krytyka Trumpa nie przeszkadz tak długo jak oparta jest na faktach. I tu zaczyna się problem gdyż wasza krytyka jest czysto emocjonalna i daleko od faktów. Ponadto my nie napadamy na kioski.
        • szwampuch58 Re: Poprawka 29.05.18, 16:32
          ty z szwagrem felus?.......a kioski tam w Teksasie czym handluja aminicja do coltow?
      • ola.z.opola Re: Poprawka 29.05.18, 16:35
        Mnie krytyka Putina nie przeszkadza tak długo, jak oparta jest na faktach. I tu zaczyna się problem, gdyż wasza krytyka jest czysto emocjonalna i daleko od faktów. Ponadto my nie napadamy na kioski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka