Gość: . IP: *.range81-156.btcentralplus.com 16.10.04, 01:41 BAGDAD - AMERYKANIE Z BAGDADU NA FALUDZE... I dobrze. news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/3748360.stm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pjuk Re: BRYTYJCZYCY PRZESUWAJA ODDZIALY Z BASRY NA IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 16.10.04, 01:59 Gabrysia, ja tam do konca nie wiem czy znowu az tak dobrze... na pasku Busha to moze chodzic Kwach i spolka , ale zyciem naszych brytyjskich chlopakow lepiej nie szastac zbyt lekkomyslnie, zwlaszcza gdy nie wyjasnionych jest kilka istotnych kwestii dotyczacych ich przyporzadkowania jankeskiemu dowodztwu Tory leader Michael Howard called for a statement from the government. He said: "If it's the case that British troops are to be moved out of area, it's vital that a statement is made in Parliament at the earliest possible opportunity so that we can ask the relevant questions." Liberal Democrat defence spokesman Paul Keetch warned against placing British forces under US command. He said: "British forces should remain under direct British control within the British sector. Any change to this basic command structure should be brought before the House of Commons. "With the public disquiet about ongoing operations in Iraq, placing British forces under direct US control would not be supported by the British people." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Pjuk, nie jestem gabrysia, ale nie wierz w gre pod IP: *.range81-156.btcentralplus.com 16.10.04, 02:11 elekcje, bo chlopcow wala sie i ponizej pasa - Howard nie ma szans (wiesz, jak sie dzis zblaznil, tj. jego shadow od kultury nt. Liverpoolu), Kennedy - niestety - takze. Wybor pomiedzy nazistami z UKIP i Labour... A jesli chodzi o cala operacje, to nikt nie szafuje - to zawodowy i madry zolnierz; jedyna obawa, ze - mimo cichego ukladu z szyitami - po oslabieniu garnizonu w Basrze jakies glaby irackie moga zaczac podskakiwac. To co mowia te lebki polityczne nie znaczy nic - o przegrupowaniu wojsk nie decydowal, nie decyduje i nie bedzie decydowal parlament: to sprawa dowodztwa w Iraku.A o przejeciu dowodztwa przez amerykanow...POWIEDZ NASZYM GENERALOM! Jasne, przy pojedynczych operacjach dowodzca moze byc tylko jeden, ale nie mysl, ze bedzie mial wolna reke - nie tak jest w koalicyjnych sztabach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjuk Re: Pjuk, nie jestem gabrysia, ale nie wierz w gr IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 16.10.04, 03:45 Nie-Gabrysia , w wiekszosci sie zgadzam z tym co napaisales/as. Borys najlepiej sie sprawdzil w Have I got news for you, ale przeczytaj dokladnie co napisal , dla mnie ma racje co najmniej w 80%. A po majowych wyborach to pewno bedziemy mieli rzad mniejszosciowy Blaira (lub jego nastepcy)… Nie masz racji co do tego ze przegrupowanie wojsk w amerykanska strefe (sic!) to sprawa dowodztwa w Iraku. To jest sprawa rzadu i dlatego Amerykanie zwrocili sie do Blaira. Jak wiesz w UK, w przeciwienstwie np do zakwaszonej Polski – Parlament dokladnie pilnuje rzadu , zwlaszcza gdyby zaszla koniecznosc, o czym coraz glosniej sie mowi wyslania do Iraku dodatkowych wojsk… jest jeszcze pare innych kuluarowych niuansow, ale o nich nie chce mi sie albo nie moge pisac… sledz sam/sama miedzy wierszami … A najpiekniejsza wczorajszego dnia byla decyzja w sprawie Abu Hamzy … jankesow ponoc zalala krew … Mars, pudelek potrafi jeszcze odwarknac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mars bo Debiljarze 'desperately need support' IP: 64.63.244.* 16.10.04, 02:09 a poniewaz nikt nie garnie sie by przylozyc reki do zbrodni, wiec zostal im tylko pudelek Blair oraz buraczarnia z eks-komuny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Tumanku - historii, jak kazdy po komuszej szkole IP: *.range81-156.btcentralplus.com 16.10.04, 02:32 nie znasz: Brytyjczycy nie sa w Iraku dla Busha, sa by naprawic to, co Lawrence of Arabia z Churchillem spieprzyli, tworzac Irak z gromady dzikich, wzajemnie wyrzynajacych sie plemion dominium... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjuk Re: Tumanku - historii, jak kazdy po komuszej szk IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 16.10.04, 03:48 wiesz ja mysle ze ty jednak jestes Gabrysia, zdradza cie ten watek z Lawrence of Arabia :=) Odpowiedz Link Zgłoś