Gość: BiednaBialorus IP: *.bredband.comhem.se 19.10.04, 19:41 Wladza upaja. Niedlugo kolchozowiec Lukaszenko zacznie jadac z talerza. A moze nawet nauczy sie uzywac lyzki i widelca? Pelna kultura. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: .. no gdzie jestesci pacole???? IP: *.utc.com 19.10.04, 19:44 tam gdzie potrzeba to was nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adolf H. Adriu powiedzial, ze uczciwe .. to uczciwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAKER LEPER TEZ BIJE ?? JAK NIE TO BEDZIE !!! IP: *.chello.pl 19.10.04, 20:20 ALE TYCH DEBILI CO BEDA NA NIEGO GLOSOWAC !!! TRZA BYLO MYSLEC KIEDYS BIALORUSINI JAK TEGO SKURW... WYBIERALISCIE A NIE TERAZ !!! TOO LATE !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rutek Re: LEPER TEZ BIJE ?? JAK NIE TO BEDZIE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 22:14 mistrzu!! 'Caps Lock' ci sie zawiesil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwejk! A jak opozycjonista Michnik chce pomóc? IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.04, 11:36 Jakoś ani słychu ani widu, żeby "opozycjonista" Michnik zechciał pomóc białoruskiej opozycyjnej prasie lub innym organizacjom. Nie słychać, żeby Agora podarowała niezależnym gazetom cokolwiek - papier, stary komputer, o stypendiach u siebie w redakcji nie wspominając. A złote czasy dla opozycji już się skończyły. Mógł sobie Michnik i jego pieski napchać kieszenie amerykańskimi pieniędzmi, bo to było 20 lat temu. Amerykańska pomoc dla opozycji na Białorusi jest dzisiaj minimalna. Seweryniec to wspaniały facet, w przeciwieństwie do cwaniaka Michnika. Amerykanie nie mają żadnej pewności, że w przypadku zwycięstwa będzie chodził na ich sznurku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fretka *... LUKASZENKO - BIALORUSKA KROLOWA ... * IP: *.ght.iadfw.net 20.10.04, 13:01 Rosyjska opozycja nienawidzi Lukaszenke i nazywa go ironicznie Bialoruska Krolowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: A jak opozycjonista Michnik chce pomóc? IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 20.10.04, 14:40 A co pan o tym wie, idioto? Czy mysli pan, ze o pomocy dla bialoruskiej opozycji i wolnej prasy Adam Michnik bedzie publicznie zawiadamial, na przyklad pana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: A jak opozycjonista Michnik chce pomóc? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 14:54 no pewnie, list polecony mu wysle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto po co wyzywać od idiotów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:26 to oczywiste, że takiej pomocy udziela się po cichu - jawne są tylko niektóre gesty. Podobało mi się, jak dawno temu Lech Wałęsa, jeszcze jako lider "S" , pytany przez komunistów w 1980 czy ma pieniądze od CIA, powiedział "NIE - od Kongresu Stanów Zjednoczonych Ameryki" - uwielbiam ten moment, jak zgasiło to tych komunistycznych idiotów! Na CIA sobie mogli psy wieszać dowoli, ale Kongresowi nie odważyliby się podskoczyć ... W ogóle próbowali się podlizywać USA, wystarczy poczytać encyklopedię 4tomową PWN z 1976 ... Mało złych rzeczy o USA, więcej np. o RFN ... Pozdrawiam, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
wpia Re: A jak opozycjonista Michnik chce pomóc? 20.10.04, 23:54 ten Szwejk to jakiś niewydarzony cham, niewie że Michnik leży w szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto Re: A jak opozycjonista Michnik chce pomóc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:23 nie wszystko się robi jawnie i otwarcie. Czasem takimi jawnymi gestami można bardziej zaszkodzić niż pomóc. Skąd wiesz że Agora nie wspiera tej opozycji po cichu? Ja też nie wiem, więc może damy sobie z tym spokój? A przy okazji polecam serwis bialorus.pl - dobry, prodemokratyczny serwis opozycji białoruskiej. Pozdrawiam, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ból Re: LEPER TEZ BIJE ?? JAK NIE TO BEDZIE !!! IP: 217.78.11.* 19.10.04, 23:46 Ten opozycjoniste pewni ucza pływania w betonowym obuwiu tak mi sie zdaje smutne ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mathias POMÓŻMY BIAŁORUSI!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 00:19 sami kiedyś potrzebowaliśmy podobnej pomocy z zachodu i ją dostawaliśmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator Dostaliśmy pomoc jak jasna cholera!!! IP: 217.153.221.* 20.10.04, 00:37 Dzięki czemu 4mln naszych obywatli niema pracy, a Polska nie jest w stanie produkować dziś nawet głupiej stali (ostatnie huty oddaliśmy Hindusom i Ukraińcom), nie mówiąc o samochodach czy elektronice. Musiałbym bardzo nienawidzieć Białorusi by życzyć im takiej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Ale pajac z ciebie:(( 20.10.04, 01:59 Juz zapomniales jak nas palowano na ulicach by wszystkim nam bylo szczesliwie i radosnie w tym najpiekniejszym ze wszystkim komunistycznym raju:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator Jak ktoś nie robił bandyckich rozrób nic mu nie IP: 217.153.221.* 20.10.04, 15:00 groziło, a motłochowi który zrobił na początku lat 80-ych tą całą rozpierduchę należało się porządne lanie. Ale komuchy to mięczaki, gdyby analoiczne rozróby wybuchły w którymś z kapitalistycznych krajów, to tamci by się nie patyczkowali, nie marnowaliby czasu na pałowanie, odrazu by strzelali. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot masz wiecej takich madrosci? 20.10.04, 20:32 Komuna jeszcze sie zachowala w kilku zakatkach swiata. Chcesz ja zaeksportowac z powrotem do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator A co to ma do rzeczy? IP: 217.153.221.* 20.10.04, 23:52 leszek.sopot napisał: > Komuna jeszcze sie zachowala w kilku zakatkach swiata. Chcesz ja zaeksportowac > z powrotem do Polski? Chcę by Polska odstawała od Zachodu tak jak w latach 70-ych, każdy przy zdrowych zmysłach by tego chciał. Ale wśród Polaków było zbyt wielu totalnych głąbów i dziś cierpią za swoją głupotę. Bo walczono wtedy o prawo do okradania ludzi dla grupki faciów (dziś zwanych oligarchią i politykami), a walczyli o to na ulicach (oczywiście nieświadomie że akurat o to się biją), poprzez rozruby ludzie którzy są dziś dla tych faciów śmieciami wartymi tylko tyle ile można z nich wycisnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
wpia jesteś niedojrzały chcesz żyć na kredyt, 20.10.04, 23:59 chcesz żeby Polska przodowała w statystykach, chcesz zeby własność była wspólna, czego jeszcze, jestes komunistą, betonem, nie do ruszenia. Powiedz mi czy lepiej zeby była huta, która niby jest Polska, stanowi współwłasnosć wszystkich, która jest źle zarządzana, bo nikomu w zasadzie ni zależy na zysku i dobrych pomysłach, czy żeby miała nawet 50% mniej zatrudnionych ale działala sprawnie, miala jasno okreslonego wlasciciela, sprawna organizacje i zarzadzanie, i przedewszystkim przynosila zysk, bo od zyskow, placi sie podatek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator No nie przeginaj człowieku!!! IP: 217.153.221.* 21.10.04, 00:14 Na kredyt to chciały żyć solidaruchy, których ja potępiłem powyżej. To oni masowymi strajkami sprzeciwiali się gdy Gierek zaczął spłacać kredyty zaciągnięte na rozwój państwa. To ich poprzednicy w 1970 wywalczyli sobie to by spora część kredytów szła na królewskie życie dla obywateli, zamiast wszystko wydać na rozwój ojczyzny. wpia napisał: > chcesz żeby Polska przodowała w statystykach, chcesz zeby własność była wspólna > , > czego jeszcze, jestes komunistą, betonem, nie do ruszenia. NIE JESTEM KOMUNISTĄ!!! Moja wina że tamten ustrój mimo swej beznadziejności był niepomiernie lepszy niż to co dzisiaj jest w Polsce? > Powiedz mi czy lepiej zeby była huta, która niby jest Polska, stanowi > współwłasnosć wszystkich, która jest źle zarządzana, bo nikomu w zasadzie ni > zależy na zysku i dobrych pomysłach, Nie to jest problemem naszych hut. > czy żeby miała nawet 50% mniej > zatrudnionych ale działala sprawnie, Dlatego jestem za tym by duże strayegiczne zakłady były w rękach państwa. Lepiej żeby robnik nadmiarowo zatrudniony wypracował, powiedzmy 500zł i dostał 1000zł, nawet 800zł pensji, niż żeby siedział na bezrobociu i dostał za nic 600zł. Lepsze to i dla niego i dla państwa (mniejsze straty niż na socjal) i dla społeczeństwa (mniej bezrobotnych = mniejsza przestępczość). > miala jasno okreslonego wlasciciela, Pieniądz niema narodowości, ale właściciel ma. Jeśli nasze fabryki będą w obcych łapskach to działać one będą na korzyść obcych państw a nie Polski. > sprawna organizacje i zarzadzanie, i przedewszystkim przynosila zysk, bo od > zyskow, placi sie podatek? Nie ośmieszaj się, ta niby organizacja i zarządzanie dająca krociowe zyski, to nic innego jak obniżenie zarobkówi i zwiększenie zakresu obowiązków dla robotników. Więc może pójdźmy na całość. Nich robole zamiast pracować 12 godzin za 800zł, niech zasuwają po 16 godzin za dwa posiłki dziennie i łóżko do spania w jakimś zbiorczym baraku. Przecież dla was to i tak podludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
wpia Re: No nie przeginaj człowieku!!! 21.10.04, 00:35 Gość portalu: penetrator napisał(a): > Na kredyt to chciały żyć solidaruchy, których ja potępiłem powyżej. To oni > masowymi strajkami sprzeciwiali się gdy Gierek zaczął spłacać kredyty > zaciągnięte na rozwój państwa. To ich poprzednicy w 1970 wywalczyli sobie to by - wybacz nie bede komentowal. Powiem jedno powinni cie zamknac, za propagowanie komunizmu. >Nie ośmieszaj się, ta niby organizacja i zarządzanie dająca krociowe zyski, to >nic innego jak obniżenie zarobkówi i zwiększenie zakresu obowiązków dla >robotników. Więc może pójdźmy na całość. Nich robole zamiast pracować 12 godzin >za 800zł, niech zasuwają po 16 godzin za dwa posiłki dziennie i łóżko do spania >w jakimś zbiorczym baraku. Przecież dla was to i tak podludzie... Widac ze nieznasz podstaw dobrego zarzadzania,jestes komunista, dla ciebie kapitalizm to zlo, wytlumacz dlaczego na Bilorusi poziom zycia jest zenujaco niski, czy dlatego ze sprzysiegly sie zle sily calego swiata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator Re: No nie przeginaj człowieku!!! IP: 217.153.221.* 21.10.04, 00:49 wpia napisał: > Gość portalu: penetrator napisał(a): > > > Na kredyt to chciały żyć solidaruchy, których ja potępiłem powyżej. To on > i > > masowymi strajkami sprzeciwiali się gdy Gierek zaczął spłacać kredyty > > zaciągnięte na rozwój państwa. To ich poprzednicy w 1970 wywalczyli sobie > to by > - wybacz nie bede komentowal. Nie łam się, mało kto jest w stanie sensownie odpowiedzieć na te argumenty. > Powiem jedno powinni cie zamknac, za > propagowanie komunizmu. I pewnie tak zrobią, dlatego nim zajmę się polityką muszę wyrobić sobie "mocne plecy". Teraz nic mi nie grozi, ale gdy wejdę do polityki i pociągnę za sobą masy, stanę się zagrożeniem dla mafii,oligarchii,obcego kapitału, itp., więc pewnie będę pierwszy do odstrzału. > >Nie ośmieszaj się, ta niby organizacja i zarządzanie dająca krociowe zyski > , to > >nic innego jak obniżenie zarobkówi i zwiększenie zakresu obowiązków dla > >robotników. Więc może pójdźmy na całość. Nich robole zamiast pracować 12 g > odzin > >za 800zł, niech zasuwają po 16 godzin za dwa posiłki dziennie i łóżko do s > pania > >w jakimś zbiorczym baraku. Przecież dla was to i tak podludzie... > > Widac ze nieznasz podstaw dobrego zarzadzania,jestes komunista, dla ciebie > kapitalizm to zlo, Ani komunizm, ani kapitalizm nie jest złem, złem są wypaczenia jednego i drugiego. Wypaczona wersja komunizma zdechła u nas wraz ze Stalinem, kapitalizmu zaś nikt nie chce reformować do "ludzkiej" postaci. > wytlumacz dlaczego na Bilorusi poziom zycia jest zenujaco > niski, czy dlatego ze sprzysiegly sie zle sily calego swiata? Na Białorusi ludzie zyją skromnie, ale ponad 60% naszych rodaków żyje wcale nie lepiej niż Białorusini. Fakt nie ma tam tego kilku procentowego odsetka rażącego bogactwem, ale niema tam też skrajnej nędzy j w jakiej żyją miliony Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wali7 Re: Dostaliśmy pomoc jak jasna cholera!!! IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 20.10.04, 08:28 Głupiś i do tego niedoinformowany. Tak się składa że produkujemy sporo stali i żeliwa, które eksportujemy m.in. do W. Brytanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator My produkujemy??? Ile hut jest w naszych rękach? IP: 217.153.221.* 20.10.04, 14:41 Co z tego że w Polsce składa się samochody czy nawet telewizory, jeśli są to jedynie montownie należące do obcych koncernów, ich działalność ma w pierwszej kolejności służyć interesom rodzimych państw, dopiero w dalszej kolejności Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto Re: My produkujemy??? Ile hut jest w naszych ręk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:46 lepiej produkować dla firm zagranicznych telewizory i samochody, i na tym zarabiać ... Niż oddawać WIĘKSZOŚĆ ZASOBY NATURALNYCH ZSRRowi - ZA DARMO !! Bo tak to właśnie wyglądało - ZSRR okradł Polskę z całego mnóstwa bogactw. Które jeszcze były wywożone na polskich statkach !! A w zamian "Polska" (tak naprawdę żadna Polska, tylko Kraj Priwiślansij, pod 4 rozbiorem) utrzymywała Armię Czerwoną, której celem było stłumienie polskich ruchów niepodległościowych, jakby jakieś się pojawiły (jak w Czechosłowacji w 1968). Albo jesteś totalnie naiwny, albo masz złą wolę, jeśli nie wiesz, że ten reżim był NIEREFORMOWALNY (Dubczek próbował w Czechosłowacji w 1968, i CO?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator ZA DARMO????? Nie ośmieszaj się człowieku! IP: 217.153.221.* 21.10.04, 00:02 Gość portalu: Critto napisał(a): > lepiej produkować dla firm zagranicznych telewizory i samochody, i na tym > zarabiać ... Niż oddawać WIĘKSZOŚĆ ZASOBY NATURALNYCH ZSRRowi - ZA DARMO !! O taaaak, szczególnie ropę i gaz... Jakie to zasoby naturalne mogli od nas chcieć Ruscy? Węgla mieli aż nad to, podobnie jak zboża. > Bo > tak to właśnie wyglądało - ZSRR okradł Polskę z całego mnóstwa bogactw. Które > jeszcze były wywożone na polskich statkach !! A w zamian "Polska" (tak naprawdę > żadna Polska, tylko Kraj Priwiślansij, pod 4 rozbiorem) utrzymywała Armię > Czerwoną, której celem było stłumienie polskich ruchów niepodległościowych, Przed wojną nie mieliśmy takiego protektora jak ZSRR, efekt - przez cały okres międzywojenny nie potrafiliśmy uzyskać produkcji ziem polskich sprzed IWŚ. Po IIWŚ produkcję z 1938 uzyskaliśmy już na samym początku lat 50-ych. Nie no człowieku... NO COMMENT.... Nawet nie chce mi się odpowiadać na takie żałosne coś... > jakby jakieś się pojawiły (jak w Czechosłowacji w 1968). Pojawiły się w latach 80-ych i co? Dziękować Bogu że byliśmy satelitą ZSRR a nie USA, bo jankesi za takie coś wycelowane w ich "idealny ustrój" zniszczyliby nas przynajmniej tak jak Wietnam. > Albo jesteś totalnie > naiwny, albo masz złą wolę, jeśli nie wiesz, że ten reżim był NIEREFORMOWALNY > (Dubczek próbował w Czechosłowacji w 1968, i CO?) No i ten reżim pokazał swą wyższość nad Amerykańcami. Porównaj sobie tą... nie będę się ośmieszał mówiąc "interwecję". Porównaj sobie tą demonstrację siły do nawracania na "właściwe tory myślenia" przez USA. Czy to bezpośrednio (Wietnam, Korea,Gwatemala), nieoficjalnie (Nikaragua,Salwador,Indonezja), czy też całkiem pośrednio, poprzez swych kacyków (Chile,Argentyna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurier Re: Dostaliśmy pomoc jak jasna cholera!!! IP: *.unil.ch 20.10.04, 09:55 Penetrator, jestes typowym przykladem zezwierzecenia do ktorego doprowadzil komunizm, dac zrec, dach nad glowa(mniejsza z tym ze radioaktywny) i jestesmy szczesliwi. Po co komu jakies swobody obywatelskie, dostep do literatury, prawda o historii. Koryto jest i jest pieknie no nie? Wyemigruj na Bialorus, tam ciagle msz szanse odnalezc raj utracony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Dostaliśmy pomoc jak jasna cholera!!! IP: 156.17.253.* 20.10.04, 10:26 Brawo! Racja.Ale zapomniałeś,że jest jeszcze Kuba. Tam też jest raj na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator No tak, teraz obrona zdychających z głodu IP: 217.153.221.* 20.10.04, 14:53 bezrobodnych i umierającego państwa to zezwierzęcenie? Ciekawa,ciekawe... > dac zrec, dach nad glowa(mniejsza z tym ze radioaktywny i jestesmy > szczesliwi. Po co komu jakies swobody obywatelskie, A co za komuny nie było swobód obywatelskich? Co za swobody masz dzisiaj? Że możesz sobie pójść pod ratusz i powrzeszczeć, że możesz sobie raz na parę lat pójść zagłosować? I ci to da, zmienisz coś dzięki temu? NIC! Swobody w IIIRP są dla złodziejskiej oligarchii, mafii i dresiarstwa, zwykli ludzie gówno z tego mają. > dostep do literatury, A co za komuny nie było??? > prawda o historii. O taaak, dzisiaj masz dostęp do prawdy historycznej, gdy wciska się ludziom jakimi to wielkimi patriotami byli mordercy i bandyci z NSZ, przyjaciele nazistów, oraz jacy to zdrajcy z żołnierzy AL i komunistycznej partyzantki, która u boku Armii Czerwonej ratowała kraj od nazistowskiej zarazy. > Koryto jest i jest pieknie no nie? Wyemigruj na Bialorus, > tam ciagle msz szanse odnalezc raj utracony. Argument godny przedszkolaka. Odpowiedz Link Zgłoś
wpia Re: No tak, teraz obrona zdychających z głodu 21.10.04, 00:03 nie mozna bronic bezrobotnych, bo to znaczy tylko tyle ze bronisz bezrobocia. Bezrobotnych trzeba aktywizowac zawodowo, a to mozna dzis robic poprzez odnalezienie sie w nowym systemie a nie poprzez ogladanie sie z sentymentem wstecz na Gierka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator A co ja do jasnej cholery robię!!! IP: 217.153.221.* 21.10.04, 00:19 Dlatego potępiam oddawanie w obce łapska naszych fabryk, by powstrzymać wzrost bezrobocia. wpia napisał: > nie mozna bronic bezrobotnych, bo to znaczy tylko tyle ze bronisz bezrobocia. > Bezrobotnych trzeba aktywizowac zawodowo, a to mozna dzis robic poprzez > odnalezienie sie w nowym systemie a nie poprzez ogladanie sie z sentymentem > wstecz na Gierka. To tylko przykład. Nie podoba ci się? Proszę bardzo, proponuję model Koreański (z południa oczywiście) czy Japoński. Interwencjonizm państwowy, centralne planowanie (Kora Południowa swoją ostatnią pięciolatkę zakończyła na początku lat 90ych), cła ochronne dla rozwijającego się przemysłu, władza tzw. twardej ręki. Na Dalekim Wschodzie dało to wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
wpia Re: A co ja do jasnej cholery robię!!! 21.10.04, 00:36 ty mówisz wszystko czyli nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto niech emigruje na KSIĘŻYC !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:08 Białorusini zasługują na lepszy los. Podobnie jak każdy. Pozdrawiam, Critto PS. "Bunt przeciw tyranom to posłuszeństwo Bogu" - Jefferson/Franklin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamietam Re: Dostaliśmy pomoc jak jasna cholera!!! IP: *.bredband.comhem.se 20.10.04, 10:00 A nie zauwazyles Penetratorze ze teraz produkujemy papiet toaletowy? Za komuny to bylo nie osiagalnym rarytasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawian Re: Dostaliśmy pomoc jak jasna cholera!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 13:24 wlasnie wtedy tylko trybuna mogla pomoc (i to taki symbol do czego sie nadaje komunizm do podtarcia...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator buuuuahahahaha!!!! Co tam motoryzacja, przemysł IP: 217.153.221.* 20.10.04, 14:56 elektromaszynowy, elektronika, żywność, Polakom do szczęścia wystarcza papier toaletowy! :oD buuuahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!! ;oD O MATKO! Nic tylko spierdalać z tego państwa idiotów! :o( Odpowiedz Link Zgłoś
wpia Re: buuuuahahahaha!!!! Co tam motoryzacja, przemy 21.10.04, 00:08 >Nic tylko spierdalać z tego państwa idiotów! życzymy szczęscia w nowym życiu na Białorusi. Zakręć sie wokól Łukaszenki, on lubi pochlebców, może nawet kiedys powie, patrzcie oto mamy obywatela polskiego i on z tej biednej Polski przyjechał do nas za chlebem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator A poco mam się pchać na Białoruś? IP: 217.153.221.* 21.10.04, 00:22 Ona jest zbyt mocno gnojona przez Zachód? Czy myślisz że w 1939 roku jakikolwiek Niemiec wscydzący się własnej ojczyzny i potępiający agresję na Polskę, zdecydowałby się na emigrację do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
wpia Re: A poco mam się pchać na Białoruś? 21.10.04, 00:37 ty wogóle niemasz zadnych sprecyzowanych pogladow, a wchodzisz na forum zeby dac ujscie swojemu slowotokowi. Bo co ma wynikac z twojej wypowiedzi ze UE to nazisci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pene Re: A poco mam się pchać na Białoruś? IP: 217.153.221.* 21.10.04, 00:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator Nie pisałem że UE to naziści. IP: 217.153.221.* 21.10.04, 00:51 Poprostu chciałem pokazać tobie jak bezdennie głupie są pseudo-argumenty w rodzaju "jedź na Białoruś", "jedź na Kubę" i jak widać udało mi się :o] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyfus Re: Dostaliśmy pomoc jak jasna cholera!!! IP: *.eranet.pl 20.10.04, 10:13 penetrator to jakis pajac który nie wie co się dookoła niego dzieje. Pewnie wolałby stać w kolejce po papier toaletowy z 6 h na mrozie. Albo oberwać pałą od zomowca.bOŻE nie dałeś mu rozumu.... spiredalaj penetrator na Białoruś może nawet dziennikarzem zostaniesz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto PRECZ Z PRLem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 11:35 najgorsze że tacy jak Predator, chcieliby wciągać nas, Młodych, w bagno i kajdany komunizmu. W okowy szarej, beznadziejnej codziennności PRLu,w której nie było żadnych szans na poprawę, a jedynym wyzwoleniem była albo ucieczka z kraju (normalnie wyjechać praktycznie się nie dało, można było np. pojechać na wycieczkę do Grecji i nie wrócić), albo śmierć. Teraz jest ciężko , ale PRL to była nędza bez perspektyw, bez szans na jakikolwiek rozwój finansowy i społeczny. Przed tym my, ludzie MŁODZI, powinniśmy uchronić swoich kolegów i koleżanki z Białorusi. Ja mam 27 lat, zahaczyłem o kawałek PRLu, pamietam jeszcze stane w kolejkach po papier toaletowy i wszechobecny syf. W PRLu Polacy byli NIEWOLNIKAMI, to była taka w miarę łagodna plantacja niewolnicza, w której każdy miał łach na grzbiet, kąt do spania i coś do żarcia, ale ŻADNYCH perspektyw - nawet granic plantacji nie mógł przekroczyć bez zgody SWOJEGO PANA, czyli PZPRowskiego urzędnika. Ciekawe, czy zwolennicy i obrońcy PRLu chcieliby teraz chylić karki przed PARTYJNYMI PANAMI, za nieposłuszeństwo wobec których byliby szykanowani? Czy raczej chcieliby być w ich szeregach, i gnębić SWOICH RODAKÓW? Pozdrawiam, Critto liberter.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator Nie ośmieszaj się! IP: 217.153.221.* 20.10.04, 15:28 Gość portalu: Critto napisał(a): > najgorsze że tacy jak Predator, > chcieliby wciągać nas, Młodych, w bagno i kajdany komunizmu. W okowy szarej, > beznadziejnej codziennności PRLu,w której nie było żadnych szans na poprawę, ŻE CO???!!!! Porównaj sobie, młody aktywisto kapitalistyczny jak żyło się ludziom w latach 50-ych, jak w 60-ych, a jak w 70-ych. Buuuuahahahahahaha!!!! O taaaak, żadnej poprawy ;oD Według twego rozumowania pod koniec lat 70-ych żyliśmy jak w 1945. A dodając fakt że PKB per captia z końca lat 70-ych uzyskaliśmy dopiero pod koniec lat 90- ych... O MATKO, miszczu nie ośmieszaj się, skąd ty się urwałeś? > a > jedynym wyzwoleniem była albo ucieczka z kraju (normalnie wyjechać praktycznie > się nie dało, można było np. pojechać na wycieczkę do Grecji i nie wrócić), W Grecji było dużo gorzej niż w PRLu. > albo > śmierć. ŻE CO???? O czym ty piszesz? Czy ty wiesz o jakim ty okresie mówisz? > Teraz jest ciężko , ale PRL to była nędza bez perspektyw, bez szans na > jakikolwiek rozwój finansowy i społeczny. Nie ośmieszaj się! Zajrzyj dzieciątko do sensownych opracowań a nie do durackich propagandówek. Jeśli według ciebie PRL'70 = PRL'50, to ty naprawdę jesteś niespełna rozumu. Dziś młodzierz niema żadnych perspektyw, Polacy są dziś podludźmi, mają wybór albo pracować u siebie jako wyrobki dla montowni Zachodnich koncernów za 1/10 tego co na Zachodzie, albo żebrać o wizę, mimo że nasze uczelnie kształcą lepszych specjalistów niż większość krajów Zachodu Europy. To dla ciebie jest perspektywa? > Przed tym my, ludzie MŁODZI, powinniśmy uchronić swoich kolegów i koleżanki z > Białorusi. Ja mam 27 lat, zahaczyłem o kawałek PRLu, pamietam jeszcze stane w > kolejkach po papier toaletowy Miliony ludzi żyje w skrajnej nędzy, w Polsckich rękach niema NIC, ani przemysłu, ani kapitału, ale jest papier, spełniło się marzenie Polaków! ;o) O Boże, Polacy naprawdę są skrajnie pierdolnięci... :o( > i wszechobecny syf. Jaki syf? O co ty znowu jęczysz? > W PRLu Polacy byli > NIEWOLNIKAMI, to była taka w miarę łagodna plantacja niewolnicza, w której każd > y > miał łach na grzbiet, kąt do spania i coś do żarcia, ale ŻADNYCH perspektyw - > nawet granic plantacji nie mógł przekroczyć bez zgody SWOJEGO PANA, czyli > PZPRowskiego urzędnika. ŻE CO??? NIEWOLNIKAMI KOGO??? A kto ci bronił wstąpić do PZPR? Zresztą nie osmieszaj się porównaj sobie jak żyli PRLowscy urzędnicy, a jak żyją współcześni panowie (dzisiejsi politycy i oligarchia). Komunistyczna władza sama sobie postawiła za obowiązek dać każdemu obywatelowi pracę, dach nad głową, opiekę medyczną, edukację, godne życie i systematycznie zwiększać standard życia obywateli. A dla dzisiejszej władzy (politycy, oligarchia,mafia) jesteś śmieciem. Jeśli jesteś do czegoś potrzebny to zapierdalaj za psie grosze, jeśli nie jesteś potrzebny to zdychaj bez środków do życia, bez opieki medycznej. Tak rozumuje dzisiejsza władza. > Ciekawe, czy zwolennicy i obrońcy PRLu chcieliby teraz chylić karki przed > PARTYJNYMI PANAMI, za nieposłuszeństwo wobec których byliby szykanowani? Czy > raczej chcieliby być w ich szeregach, i gnębić SWOICH RODAKÓW? Jakie schylanie karków? Co ty znowu wymyślasz? Porównaj sobie jak traktowano pracowników w PRLu, a jak traktuje się dziś. W PRLu każdemu dawano godną pracę i masę praw pracowniczych, dziś karze się ludziom żebrać o najpodlejszą i najbardziej upokarzającą pracę, gdzie byle ścierwo może ciebie zgnoić jeśli tylko jest wyżej w hierarchii niż ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto niewolnicy tęsknią do swoich Panów, niestety:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:05 tak było od zawsze ... od kiedy Żydzi wyszli z niewoli egipskiej, zaczęli tęsknić do Egipskich Panów, gdy tylko zaczęło się im robić ciężej ... Gdy w USA zniesiono niewolnictwo w 1865, Murzyni również tęsknili do "Good Ol' Old Massuh", czyli "Starego Dobrego Pana" - poczytaj sobie Chatę Wuja Toma chociażby ... I teraz niektórzy Polacy, a właściwie post-PRLacy, tęsknią do swojego Dobrego Pana - PZPR. Nie był to najokrutniejszy z możliwych panów, gdy porównać go np. z Hitlerem, Mao-Zedongiem czy Kim Ir Senem. Karmił i odziewał - zgadza się. Ale mimo wszystko był to PAN, który rządził swoim FOLWARKIEM, swoją PLANTACJĄ, i zabraniał ją opuszczać. I wciskał wszystkich w okowy szarej, ponurej codzienności, z której nawet nie można było wyjechać. Jeśli już tak bardzo lubisz socjalizm, to popieraj model SOCJALDEMOKRATYCZNY, taki jak w Szwecji czy Danii - to jest model, w którym da się żyć, w którym nikt głodny nie chodzi, a bezrobocie jest niewysokie (mimo wszystkich regulacji praw pracowniczych). Każdy też może sobie z tej "krainy szczęścia" wyjechać w dowolnej chwili. Można krytykować władzę i dążyć do zmian politycznych. Model sowiecko-PRLowski natomiast to czysta tyrania, która NIGDZIE się nie sprawdziła. Tęsknisz do niewoli - to jedź sobie na Kubę czy do Korei Płn, czy choćy na Białoruś, A OD MŁODYCH POLAKÓW I POLEK - WARA !!! My cieszymy się, że żyjemy w WOLNYM kraju, w którym można robić KARIERĘ, zarabiać pieniądze, dążyć do samorealizacji, lub wyjeżdżać, gdy komuś tu źle. A do PZPRu nie mi, ale moim rodzicom zabraniała wstąpić MORALNOŚĆ - aby nie kumać się ze zdrajcami Polski, z tymi, którzy przynieśli do naszego kraju obcy, bandycki reżim na bagnetach, i ich potomkami i pogrobowcami, którzy wspierali to łajdactwo. Z kumplami bandytów takich, jak mordercy księdza Jerzego Popiełuszki czy ci, co strzelali do robotników (państwo praw pracowniczych, co?) w 1970 - Prawa pracownicze w PRLu ? W 1956, 1970, 1976, 1981? Do siniaków od milicyjnej pałki albo ołowianej kuli w głowę? "To władza strzela do ROBOTNIKÓW Janek Wiśniewski PADŁ!" (tak się składa, że mieszkam niedaleko Stoczni Gdańskiej, i moi rodzice pamiętają tamte czasy ...) Nie pozdrawiam, bo komuchom ręki nie podaję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator Do tego na początku nawet się nie odniosę, IP: 62.181.161.* 21.10.04, 00:40 są jakieś granice beznadziejności możliwej do skomentowania. Gość portalu: Critto napisał(a): > Jeśli już tak bardzo lubisz socjalizm, to popieraj model SOCJALDEMOKRATYCZNY, > taki jak w Szwecji czy Danii Ten model jest beznadziejny, ja jestem za dawaniem ludziom pracy, a nie dawaniem prawa do niepracowania. Jestem za symbiozą państwa i gospodarki, która służy rozwojowi państwa i narodu, a nie obcym i paru lokalnym bogaczom. > - to jest model, w którym da się żyć, w którym nikt > głodny nie chodzi, To nie zasługa tego modelu, lecz poziomu na jakim były te państwa. Szwecja nie brała udziału w obu wojnach, Dania też nie (niby napadły ich Niemcy, ale nie bądźmy śmieszni, oni IIWŚ nie odczuli). Kraje te nie były wcześniej eksploatowane przez ponad 100 lat przez okupantów. Więc ich sytuacja była całkiem inna niż Polski. > a bezrobocie jest niewysokie (mimo wszystkich regulacji praw > pracowniczych). Każdy też może sobie z tej "krainy szczęścia" wyjechać w > dowolnej chwili. Można krytykować władzę i dążyć do zmian politycznych. Model > sowiecko-PRLowski natomiast to czysta tyrania, która NIGDZIE się nie sprawdziła > . > Tęsknisz do niewoli - to jedź sobie na Kubę czy do Korei Płn, czy choćy na > Białoruś, A OD MŁODYCH POLAKÓW I POLEK - WARA !!! My cieszymy się, że żyjemy w > WOLNYM kraju, w którym można robić KARIERĘ, zarabiać pieniądze, dążyć do > samorealizacji, lub wyjeżdżać, gdy komuś tu źle. Porównać PRL z lat 70-ych do KRLD to niepomiernie większy idotyzm niż powiedzieć że za komuny żyło się u nas lepiej niż na zachodzi. Więc tej głupoty też nie będę komentował. > A do PZPRu nie mi, ale moim rodzicom zabraniała wstąpić MORALNOŚĆ - aby nie > kumać się ze zdrajcami Polski, Nie bądź śmieszny! W jaki sposób oni zdradzili Polskę? Tym że współpracowali z Sowietami przeciw nazistowksiej zarazie? Tym że odbudowali kraj z największych zniszczeń wojennych jakie kiedykolwiek miały miejsce? Tym że przez lata zamienili zacofane rolnicze państwo w nowoczesną uprzemysłowioną 10 potęgę przemysłową świata. Ty jesteś żałosny i masz wypaczone pojęcie zdrady i patriotyzmu. > z tymi,którzy przynieśli do naszego kraju obcy, > bandycki reżim na bagnetach, i ich potomkami i pogrobowcami, PRZYNIEŚLI NA BAGNETACH???!!!! Rozumiem, czyli dla ciebie zdradą jest trzymanie z tymi którzy wybili hitlerowskich skurwieli systematycznie unicestwiających Polaków? Wolałbyś by twój Naród został unicestwiony, niż znosić "hańbę" bycia wyzwolonym przez Armię Czerwoną? Nie nazwę ciebie głupkiem, bo nie chcę zwykłych głupców obrażać... Nie nazwę ciebie zdrajcą, bo chyba nie było aż takiego precedensu zdrady, że zdrajca rządałby całkowitego unicestwienia swojej nacji. Nawet nie mogę ciebie wyzwać, bo obraziłbym ludzi których już określiłem pewnymi wyzwiskai. Wybacz ale po tym co przeczytałem nie jestem już w stanie z tobą dalej dyskutować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto tęskniący do PRL-Pana niewolniku ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:20 "Dziś młodzierz niema żadnych perspektyw, Polacy są dziś podludźmi, mają wybór albo pracować u siebie jako wyrobki dla montowni Zachodnich koncernów za 1/10 tego co na Zachodzie," BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA!!! 1/10 pensji zachodniej, naiwniaku, to nie jest wcale takie złe ... W PRLu zarabiałeś w przeliczeniu 2 dolary amerykańskie miesięcznie, jeśli dobrze poszło - taka była średnia pensja w latach 70x-80x. A ile to było? Jakaś 1/1000 PRZECIĘTNEJ pensji zachodniej ... Nie wspominając o tym, że nie szło kupić nic, albo towary bardzo badziewne. Czekanie na mieszkanie 50 metrów kwadratowych w obrzydliwym bloku przez 20 lat - w tym czasie na Zachodzie PRZECIĘTNA, taka bez większych aspiracji biznesowych, rodzina (np. robotnicza) dawno spłaci kredyt za DOMEK Z OGRÓDKIEM NA PRZEDMIEŚCIACH. Mam krewnych w Niemczech, oboje są robotnikami i mają 4 samochody i 2 mieszkania. Porównaj to, naiwniaku, z PRLem - jeden maluch na talony za 10 lat, jak dobrze pójdzie ... " albo żebrać o wizę" Zawsze lepiej żebrać o wizę niż o kartki na mięso, cukier czy talony na "malucha". Zresztą jesteśmy w UE i możemy jeździć gdzie chcemy. Kolejne państwa będą otwierać granice. Ja popieram członkostwo Polski w UE. ", mimo że nasze uczelnie kształcą lepszych specjalistów niż większość krajów Zachodu Europy. " Cóż. UCzelnie się starają, rządy - niekoniecznie. >To dla ciebie jest > perspektywa? O niebo lepsza niż PRL, choć nie uważam III RP za raj bynajmniej. > ŻE CO??? NIEWOLNIKAMI KOGO??? A kto ci bronił wstąpić do PZPR? MORALNOŚĆ - nie każdy chce się kumać z bandytami, złodziejami i ich kolegami. A kto bronił twojemu dziadkowi wstąpić do SS? Niemcy nawet proponowali Polakom utworzenie polskiego SS. Na szczęście nasi przodkowie mieli więcej honoru i się nie zgodzili. Zresztą nie > osmieszaj się porównaj sobie jak żyli PRLowscy urzędnicy, a jak żyją > współcześni panowie (dzisiejsi politycy i oligarchia). > Komunistyczna władza sama sobie postawiła za obowiązek dać każdemu obywatelowi > pracę, dach nad głową, opiekę medyczną, edukację, godne życie i systematycznie > zwiększać standard życia obywateli. ... i kulę w łeb dla tych, co mają odmienne poglądy - albo kamień do szyi, jak Popiełuszce. Albo choćby pałowanie na komisariacie za rozdawanie ulotek antyrządowych, i szykany za niechodzenie na wybory czy cyrki pierwszomajowe. > A dla dzisiejszej władzy (politycy, > oligarchia,mafia) jesteś śmieciem. Nie lubię dzisiejszej władzy, ale dla PRLowskiej byłeś niekiedy CELEM, na którym 'waaadza' ćwiczyła strzelanie, bicie pałami czy rozjeżdżanie samochodami (1956, 1970, 1976,1981). Tow. Kociołek w 1970 "Idźcie do pracy ..." - po czym kazał otworzyć ogień do ludzi w Gdyni idących do pracy ... A zresztą ta władza wywodzi się z PRLu w linii prostej ... Myślisz że gdyby ta 'kraina szczęścia' jeszcze trwała, to władza zachowywałaby się lepiej? Jeśli jesteś do czegoś potrzebny to > zapierdalaj za psie grosze, o niebo większe niż w PRLu. PS. Uważam że powinno się było rozliczyć PZPRowców. Wszystkim odebrać prawa wyborcze, tych na samej górze - sądzić za zdradę i tyranię. Błąd że tego nie zrobiono. Odpowiedz Link Zgłoś
wpia a ty sobie porównaj dane z PRL z RFN 21.10.04, 00:11 lata 50, 60 ,70, 80, 90 i dzis. I co gdzie sie lepiej zyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator Ziemie tworzące RFN od zarania dziejów były lepiej IP: 217.153.221.* 21.10.04, 00:53 uprzemysłowione niż Polska i komunizm niema nic do tego, to zaszłości sięgające aż średniowiecza i mocno pogłębione podczas zaborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: PRECZ Z PRLem!!! IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 20.10.04, 17:09 Przesada jest glupia. I "penetrator" i "critto" daja wynaturzony obraz rzeczywistosci. PRL nie byla rajem i nie byla plantacja pelna niewolnikow. Rzeczywistosc byla i jest znacznie bardziej zroznicowana, panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto Re: PRECZ Z PRLem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:06 PRL było plantacją niewolniczą. Plantacja niewolnicza to nie obóz koncentracyjny, nie musi być tam SKRAJNIE źle. Niektórzy Panowie z Południa byli całkiem dobrymi plantatorami i traktowali niewolników jak swoją rodzinę. Wielu z nich traktowało ich znaczine lepiej niż władze PRLowskie swoich 'obywateli'. Ale zawsze jest to niewola, a nie wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator buuuuahahahahahaha!!!! Papier toaletowy to wasz IP: 217.153.221.* 20.10.04, 15:02 jedyny argument przeciw komunie??? ;oD Ale z was głaby, o ja nie mogę, głupota Polaków rzeczywiście jest niewypowiedziana. :o( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto NAWET papieru, towarzyszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:30 śmiej się śmiej, ale ze _swojej własnej_ głupoty raczej. Nie przemawia do ciebie, że sytuacja kraju , w którym brakuje NAWET PAPIERU TOALETOWEGO nie jest do pozazdroszczenia? Chcesz innych argumentow ? Proszę bardzo - brak rzeczy na 'w' - WSZYSTKIEGO! Po pierwsze, WOLNOŚCI. Po drugie - mięsa, mleka, ciepłych bułeczek (teraz są w prawie każdym sklepie:), sera, chleba, ubrań, butów, makaronów, kasz, cukru (główny problem), kawy, herbaty, wędlin, ryb, SZNURKA DO SNOPOWIĄZAŁEK, części zamiennych do maszyn i urządzeń, samochodów, mieszkań, domów, rur kanalizacyjnych i wodociągowych, pieniędzy, surowców, PASZPORTÓW i możliwości WYJAZDU z tego 'raju na ziemi'. Tylko WÓDKI nie brakowało, bo ROZPIJANIE SPOŁECZEŃSTWA to była metoda sprawowania władzy przez komunistów - oparta na starych na wzorcach z carskiej Rosji. Aha, i ZACOFANIE TECHNOLOGICZNE. Huty budowane w latach 60x i 70x miały technologię z ... przełomu wieków XIX i XX. Rzeczywiście, PRL=POSTĘP ... :) Tyle że UJEMNY ... Tak to możnaby rozwijać. Nu wam niczego nie brakowało, towariszcz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator aaa, chodzi tobie o okres kiedy solidaruchy IP: 217.153.221.* 21.10.04, 00:55 swoimi strajkami doprowadziły Polskę do totalnej ruiny. Takm ja też to potępiam. Ale gdzie ty tu widzisz winę komunizmu? No może jedynie to że był za miękki dla motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Dostaliśmy pomoc jak jasna cholera!!! IP: 156.17.253.* 20.10.04, 10:22 Twoje informacje są do d..y.. Przede wszystkim żadni Hindusi nie kupili żadnej z naszych hut, bo w porę im podziękowano, a elektronikę mieliśmy od zawsze na gównianym poziomie więc nie wiem o co ci chodzi. Samochody też nie były naszą najmocniejszą stroną.Natomiast eksportujemy dużo doskonałej jakości żywności, więc się ciskaj, bo racji nie masz za grosz ignorancie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g/. Re: Dostaliśmy pomoc jak jasna cholera!!! IP: *.gov.pl 20.10.04, 10:27 spenetruj sobie lodowke, przelicz na dolary i porownaj z zarobkami na Bialorusi. Penetratorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator Jakbym miał uznać siebie za statystycznego IP: 217.153.221.* 20.10.04, 15:34 Polaka to musiałbym napisać że jest u nas jak na Zachodzie :o] Gość portalu: g/. napisał(a): > spenetruj sobie lodowke, przelicz na dolary i porownaj z zarobkami na > Bialorusi. Penetratorze. Ale niestety mój standard życia to dla większości Polaków luksus, a w cywilizowanym państwie powinien być to standard. :o( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto Re: Dostaliśmy pomoc jak jasna cholera!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:31 co chcesz, ma pełną lodówkę to mu PRL niestraszny:) widać, że to jakiś stary towarzysz:) partyjny - bo takim wtedy nic nie brakowało ... Komunistyczni bonzowie w PRLu paśli się na krwi i pocie robotników, którym płacili po 1 dolarze na miesiąc (sprzedawca w sklepie czy nauczyciel mógł zarobić 2 dolary), a sami opływali w luksusy. Samochody, wille (które budowały 'krasnoludki', czyli wykorzystywani przez nich robotnicy), luksusowe alkohole z Pewexu albo wprost z Zachodu (i Wschodu) ... Panienki do towarzystwa ... Eleganckie lokale ... Sklepy za żółtymi firankami ... Czysty APARTHEID, biały bonzo z RPA przed zniesieniem apartheidu mógłby to samo powiedzieć - 'było nam bardzo dobrze' ... I teraz tacy próbują wciskać nam, że wtedy DOBRZE SIĘ ŻYŁO ... Zawsze dobrze się żyło tym, co byli z władzą i gnębili lud, niestety. W średniowieczu baronom też się dobrze żyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbu Re: Dostaliśmy pomoc jak jasna cholera!!! IP: *.noname.net.icm.edu.pl 20.10.04, 11:41 Kolego, na Białorusi jak kiedyś w PRL-u jest olbrzymie ukryte bezrobocie. Nie ma co płakać za zmianą struktury przemysłu w Polsce, ponieważ hutnictwo, górnictwo stają się domeną państw III świata. A że aktualnie wysokie ceny stali powstrzymują nieuniknione reformy to przedłuża polityczne życie postkomuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodnix Re: POMÓŻMY BIAŁORUSI!!! IP: 82.137.1.* 20.10.04, 21:18 Czekam na propozycje, tez uwazam,ze juz wystarczajaco dlugo Polska ignoruje to, co sie tam dzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jackcpl Re: NIE BADZMY EGOISTAMI POMOZMY BIALORUSI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:56 Oni nas prosza nie badzmy obojetni, kiedys nam oni maga sie odzwieczyc(rzecz jasna w inny sposob), jestesmy sasiadami stanmy sie przyjaciolmi.Tylko demokracja powinna rzadzic na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista www.panstwodobra.pl IP: 62.148.81.* 19.10.04, 22:24 'pacyfikuje' bialorus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raav Pomoc dla Bialorusi! IP: *.mofnet.gov.pl 20.10.04, 09:27 A moze zamiast angazowac sie zbrojnie w niejasne interesy USA na Bliskim Wschodzie, powinnismy zajac sie sprawa, ktora ma konkretne znaczenie dla Nas i dla naszego regionu. Chcemy byc graczem na swiatowej zacznijmy moze od swojego sasiedztwa. Oprocz oczywistego interesu wlasnego zaczniemy byc takze postrzegani jako powazny, przewidywalny partner w UE, ktory ma determinacje do wyrazania wlasnego stanowiska. Nie bójmy sie wyrazic swojego zdania w slusznej sprawie i wesprzyjmy demokratyczna opozycje u naszego sasiada, dopoki jeszcze tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3 Re: Pomoc dla Bialorusi! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.10.04, 13:15 zgadzam się - należy Białorusi pomóc tylko nikt nie wie w jaki sposób? interwencja NATO w Jugosławii w 1999 roku okazała się wielkim skandalem - zamiast obalić ichniego ZBRODNIARZA (który m.in. przyjmował wtedy ZBRODNIARZA białoruskiego) i wspomagać opozycję NATO wolało wspierać separatystów, a co z tego wyszło wszyscy wiemy śmierć Zorana Dzindzicia jest największym dowodem że NATO w sprawie WOLNOŚCI dla Serbii i Czarnogóry nie zrobiło prawie nic, a więcej - niszcząc mosty i fabryki w tworzeniu wolności w Serbii wydatnie przeszkodziło Miejsce Łukaszenki jest w więzieniu obok Slobo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto wspierać opozycjw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:53 myślę, że najlepsze to wspierać opozycje 1. nadawać, jak obecnie, Radio Racja z terenów Polski - taką białoruską 'wolną Europę' 2. nadawać z Polski niezależną telewizję dla Białorusinów 3. przemycać zakazane tam z powodów politycznych treści i ułatwiać taki przemyt 4. dostarczać opozycji białoruskiej fałszywych dokumentów, aby bronić ją przed poczynaniami władz 5. udzielać azylu politycznego opozycji białoruskiej 6. dawać tej opozycji pieniądze, poparcie na świecie 7. legitymizować OPOZYCJĘ BIAŁORUSKĄ na salonach politycznych, jednocześnie izolując Łukaszenkę 8. potępiać wszelkie łamanie praw człowieka na Białorusi, i ukazywać je światu To powinno robić Państwo Ppolskie - tak, jak podobnie postępowały USA i kraje Europy Zachodniej w czasach, gdy Polska była w niewoli komunizmu. To tyle, może ktoś ma więcej pomysłów? Pozdrawiam, Critto liberter.webpark.pl współpracownik liberator.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokFM Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 19:44 Co tu komentować - mały Hitlerek nam a Europie rośnie, w dodatku ma blisko do grobów facetów, od których Hitler się uczył... TRAGEDIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.04, 08:21 Tak gwoli ścisłości. Hitler został wybrany w demokratycznych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
miluu2 Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska 20.10.04, 08:32 tak gwoli ścisłości to powołał go na urząd kanclerza P.von Hindenburg. Nie chodzi o szczegóły ale o zapędy do niedemokratycznych metod jakie wg swych zapowiedzi będzie stosował Andrej L., gdy dojdzie do władzy jego partia. Wszyscy wiemy jak w Niemczech rozprawiano się z wszelakimi inaczej myślącymi. Po tym jak zobaczyłem Leppera ściskającego rękę Łukaszenki, zacząłem się naprawdę zastanawiać co by się stało gdyby Samoobrona doszła do władzy i (to mało prawdopodobne) miała w parlamencie bezwzgędną większość głosów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.D. ATTAC Polska Precz z reżimami !!! IP: *.akademiki.uni.torun.pl 19.10.04, 19:50 Nie uznaję tych wyborów! Te wybory to farsa! Dzisiaj pojawiła się szansa dla rządów państw europejskich na potępienie polityki Łukaszenki. Zobaczymy, jaka będzie reakcja. Dlaczego tak łatwo jest krytykować reżimy afrykańskie, bliskowschodnie... a co z Europą??? Za blisko Rosjii? Czyżbyśmy nie chcięli drażnić "wszechwładnego" Putina? Białorusini tez chcą się poczuć Europejczykami, lecz żyją w strachu, boją się przyznać że nie chcą tej władzy. Wiedzą, że jak za stalinizmu, jedno słowo przeciw władzy, to wyrok na siebie samego i na całą rodzinę. Ludzie! Apeluję do was! Do polskiej inteligencji! Wystosujmy list do Rządu Polskiego, aby zajął stanowisko potępiające sytuacje na Białorusi. Przecież są tam łamane prawa człowieka. Nie bójmy się Rosji! Rosja jest słaba, to olbrzym na glinianych nogach. Walczmy o wolność! My juz ją odzyskaliśmy, pomóżmy Białorusinom, nie zapominajmy też o Czeczenach. Wiemy przecież, że "(...)Każdy naród ma prawo do posiadania własnego państwa". Jeszcze raz apeluję, potępiajmy reżimy i wszelkiego typu próby łamania praw człowieka. Pomóżcie! Tylko w jedności siła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązeczek Re: Precz z reżimami !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.04, 22:47 Najgorsze jest to że białoruśini w większości popierają tego debila .Niby nie ma wolności słowa ,ale u nas tez nie było a ludzie nie chcieli komuny .Na demonstracje chodziło nie 3 tyś a 300 tyś ludzi . Na wspaniałą Europe nie licz bo ona woli sprzedawać broń np . do Chin .Wszystko co Polska może zrobić to prześladowanych uznać za uchodzców politycznych i dać im u nas azyl.Ci mądrzejsi unikneli by prześladowań ,a kołchożniki niech jedzą suche ziemniaki,do czasu aż ich oświeci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: Precz z reżimami !!! IP: 217.78.11.* 19.10.04, 23:56 jedyne swiatło które zobacza to chyba w momencie smierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyklerykał Re: Precz z reżimami !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.04, 07:56 A może nie tacy debile. Przez "ścianę" widzą co sie u nas dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyklerykał Re: Precz z reżimami !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.04, 07:57 precz z reżimem katonazistów w Polsce!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Precz z reżimami !!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:00 A propos sprawy z embargiem na sprzedaz broni do chin, po artykule na ten temat napisalem do ue i wyobrazcie sobie, ze nawet dostalem odpowiedz... Znaczy sie czytaja tam listy - a to oznacza, ze jesli cos nie pasuje, to nie mozna machac reka, tylko TRZEBA O TYM MOWIC - nieobecni glosu nie maja, same dobre checi nie wystarcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator Masz więc dwa wyjścia. IP: 217.153.221.* 20.10.04, 00:31 Pokwiczeć sobie żałośnie, co jak widać robisz, albo pojechać sobie na Białoruś, spróbować narzucić Białorusinom swoje zdanie i dostać porządny wpierdol. Tylko to możesz zrobić Białorusinom i ich prezydentowi, żałosny polaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot dalsze wywody pajaca:(( 20.10.04, 02:01 sam jestes zalosny wypisujac te swoje glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator no tak, głupek ze mnie i zdrajca, bo niechcę byśmy IP: 217.153.221.* 20.10.04, 15:38 siłą zmuszali Białoruś do myślenia nazymi kategoriami... leszek.sopot napisał: > sam jestes zalosny wypisujac te swoje glupoty. jeśli tak wygląda twe rozumowanie, to już wolę być dla ciebie głupkiem, niż oświeconym iteligentem kóry chce rozpieprzyć w puch Białoruś za to że wybrano tam opcję która nam się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot poprawna samokrytyka 20.10.04, 20:39 Na razie to zgodnie z prawda moglbys pisac, ze przemoca zmusza sie Bialorusinow by mieli takie same poglady jak Lukaszenko. Ja chcialbym aby mieli oni mozliwosc swobodnie wyrazac swoje poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto Re: poprawna samokrytyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:34 ja też, i chyba każdy NORMALNIE MYŚLĄCY, młody lub stary, człowiek. Przeciw swobodzie wyrażania poglądów są: faszyści, naziści, fundamentaliści religijni (jakiejkolwiek religii), komuniści. Pozdrawiam, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator poszanowanie woli większości w demokratycznych IP: 217.153.221.* 21.10.04, 00:56 wyborach to dla ciebie przemoc? Lecz się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Masz więc dwa wyjścia. IP: 156.17.253.* 20.10.04, 10:40 Penetrator, ty bucu.Albo urodziłeś się idiotą, albo chodziłeś do kretyńskiej szkoły. Skąd takie idiotyzmy przychodzą ci do głowy. Ty naprawdę wierzysz w to, co piszesz? Jeśli tak to współczuję. Jedyne wyjście dla Ciebie to emigracja na Białoruś ewentualnie na Kubę. Szerokiej drogi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator tylko tyle masz do powiedzenia? IP: 217.153.221.* 20.10.04, 15:45 Gość portalu: Max napisał(a): > Jedyne wyjście dla Ciebie to emigracja na > Białoruś ewentualnie na Kubę. Szerokiej drogi..... buuuuahahahahahahaha!!!! To są wszystkie wasze argumenty? "Wyjedź na Kubę lub Białoruś"? A jeśli tobie się nie podoba Łukaszenko i Castro, to jedź sobie do Hondurasu czy Armenii, bo tak będą wyglądały oba te kraje gdy stracą swych wielkich przywódców. Z czworga złego ja już wolę Białoruś i Kubę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: tylko tyle masz do powiedzenia? IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 20.10.04, 17:15 A nie przychodzi panu do glowy, penetratorze, ze Kuba i Bialorus beda "tak wygladaly" (to znaczy beda w nedzy), kiedy straca "swych wielkich przywdocow" Castro i Lukaszenke nie dlatego, ze ich zabraknie tych tytanow mysli, tylko wlasnie dlatego, ze istnieli, ze sprowadzili te kraju do stanu anachronicznych kolchozow, odcieli je od swiata, postepu, reform? Jechac na Kube i Bialorus nie ma powodu, ale czy tak trudno chwile pomyslec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto Re: tylko tyle masz do powiedzenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:33 tacy jak on chcieliby, abyśmy my, Polacy, żyli w wielkim kołchozie. Nie w epoce informacji , rozwoju, globalnej wiosce, samorealizacji - ale w kołchozie. Bo to właśnie zapewnia Białorusinom Łukaszenko. Kołchoz czyli radziecka wersja plantacji niewolniczej - znacznie gorsza niż plantacje na Poludniu USA do 1865. Pozdrawiam, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto Brawo ATTAC'owiec !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:50 Jeśli to naprawdę jest pogląd ATTACu, to Wam GRATULUJĘ. Nie jest mi blisko do lewaków, ale widzę, że są o niebo lepsi od komunistów. Tak trzymać !!! PRECZ Z TYRANIĄ !!! Pozdrawiam, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosoń Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 19:52 To co się dzieje w sąsiedniej Białorusi w jakimś stopniu obciąża sumienie Polaków. Ingerujemy (i słusznie) w sprawie obrony praw człowieka w Inguszetii i Osetii, a polski poseł popiera reżim Łakaszenko, twierdząc, że "nie stwierdził naruszenia swobody wyborów" na Białorusi. I nic się nie dzieje. Sejm milczy. Media także. Św. pamięci ks. J. Popieuszko byłby bardziej szczęśliwy, gdyby te tysiące Polaków demonstrowało swe poparcie dla białoruskiej opozycji pod ambasadą tego kraju, niźli marzło paląc świeczki pod Jego kościołem na Żoliborzu. Ale my Polacy jesteśmy mistrzami pustego gestu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:16 no i pytam sie po raz kolejny: po co UE ta bialorus byla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.10.04, 20:18 Bo jaki Polak by się przejmował jakimiś ruskimi, którzy właściwie ruskimi nie są, chociaż gadają prawie jak ruscy (też niezrozumiale). Co innego krzyczeć o prawach człowieka w Chinach, Chiny to przynjamniej na globusie widać, bo ta Białoruś, to za bardzo nie wiadomo gdzie, poza tym, że na wschód od nas (ciekawe dla ilu osób byłoby zaskoczeniem, gdyby im powiedzieć, że graniczymy z nimi?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek 567 A kto z forumowiczow byl na Bialorusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 00:04 ja bylem . jeden raz . i obiecalem sobie wiecej tam nie pojechac . jak wracalem , to bylem gotow calowac polska ziemie i obejmowac celnikow . czysto ,brak glupich napisow spryem na parkanach , piekne dymy noca blisko jeziora Switez ... i pusto ...i cisza - kazdy boi sie powiedziec slowa , co pare krokow - a bylem tylko w Grodnie , wiec moge sobie wyobrazic jak to jest w Minsku - stoi czarny z kalachem , granica ? potwornosc - 17 godzin w zonie miedzy granicami . wiem jedno , kolega wypowiadajacy sie gdzies przede mna mial racje - to jest jedyna szansa dla tych ludzi tam na Bialorusi a moze i dla Europy , zeby odciac sie ALE CALA UNIA POWINNA SOLIDARNIE PODJAC TAKA DECYZJE !!! od tego szalenca . a tu slysze w TV z ust fachowca od finansow , ze nie , ze unia powinna tam wejsc z kapitalem , z businessem , bo tak tylko mozna nauczyc Bialorusinow demokracji ,bo gdy oni sie beda bogacic , to i wzrosnie ich samoswiadomosc polityczna . zrozumialem , jak doszlo do II wojny swiatowej ... wiem , ze gdy nie zostana podjete odpowiednie kroki na najwyzszych szczeblach polityki , moze najpierw unijnej ale jak najszybciej swiatowej - restrykcje gospodarcze i wszelkie mozliwe inne dzialania , to normalny czlowiek z Europy , niekoniecznie Polak - niekoniecznie madry , przewidujacy jak przed II wojna Zyd powinien spieprzac z Europy do Nowej Zelandii . tam w/g Nevila Shute'a ludzkosc przetrwa pare miesiecy dluzej...na ostatnim brzegu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloody Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 19.10.04, 20:23 takie radio o jakim mowil ten opozycjonista mozna stworzyc - ktorys z polskich europarlamentarzystow wystosowal nawet odpowiedni wniosek. problem europy z bialorusia jest taki, ze oni najprawdopodobniej nie traktuja tego kraju jako suwerennego, niezaleznego organizmu, mysla ze to jakas tam czesc rosji ktora nie wiedziec czemu oficjalnie jest od niej odrebna. w calej europie o bialorus dbaja tak napradwde tylko polacy - ale i tak robimy duzo mniej niz bysmy mogli. najbardziej boli mnie, ze ci ludzie w nas wierza, postrzegaja nas jako przyklad tych, ktorzy zrzucili jarzmo. jednak nie robimy wszystkiego co w naszej mocy, a mozemy wiele, zwlaszcza teraz, w ue. podobnie rzecz ma sie z ukraina, tam tez - bez pomocy z zewnatrz - moze zapanowac dyktatura albo jakas sterowana z kremla oligarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: 70.18.1.* 19.10.04, 22:41 bardzo sluszne spostrzezenie,Polacy pewnie juz zapomnieli swoje cierpienia pod pregierzem komunistow,teraz przynajmniej powinni cos zrobic,aby Unia Europejska sie prawami czlowieka w Bialorusi uwazniej przyjrzala,a beda jeszcze lepiej przez Bialorusinow uwazani !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: *.sympatico.ca 19.10.04, 20:39 Ludzie trzeba pamietac o jednym. Rosjabedzie dazyc wszelkimi sposobami do zapewnienia sobie dominacji na "swoich" dawnych terenach. To co dzieje sie na Bialorusi i Ukrainie jest doskonalym przykladem. W tej chwili moze pomuc tylko stanowczy protest calej europy i sankcje. Niestety tam mosi byc jeszcze gorzej, zeby w koncu ludzie sami pozbyli sie tych skur.... Odpowiedz Link Zgłoś
qwasyx My Polacy jestesmy mistrzami pustego gestu 19.10.04, 20:44 Mocno powiedziane! Tym bardziej, ze to prawda! NIESTETY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: *.home1.cgocable.net 19.10.04, 21:26 po czemu sprzedajesz takie gawno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ "polski poseł" IP: *.top.net.pl 19.10.04, 22:14 Proszę tego określenia wobec Leppera nie używać! Co jeszcze Lepper ma zrobić, żeby ludzie wreszcie zdali sobie sprawę, kim on naprawdę jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: 217.78.11.* 19.10.04, 23:58 niestety ale to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska 20.10.04, 02:08 Gość portalu: kosoń napisał(a): > To co się dzieje w sąsiedniej Białorusi w jakimś stopniu obciąża sumienie > Polaków. Ingerujemy (i słusznie) w sprawie obrony praw człowieka w Inguszetii > i Osetii, a polski poseł popiera reżim Łakaszenko, twierdząc, że "nie > stwierdził naruszenia swobody wyborów" na Białorusi. I nic się nie dzieje. Nieprawda, byla mala demonstracja przed ambasada Bialorusi, co prawda wzieli w niej udzial politycy, ktorzy sa teraz poza parlamentem - z UW, ale na Bialorus tez pojechali obserwatorzy z Parlamentu Europejskiego. Mam nadzieje, ze to, co zapowiadal Onyszkiwicz uda sie przeglosowac w parlamencie europejskim - mianowicie nie uznania waznosci wyborow i wladz pochodzacych z tych wyborow. > Sejm milczy. Media także. Troche w mediach bylo, mam nadzieje, ze temat nie zniknie. > Św. pamięci ks. J. Popieuszko byłby bardziej > szczęśliwy, gdyby te tysiące Polaków demonstrowało swe poparcie dla > białoruskiej opozycji pod ambasadą tego kraju, niźli marzło paląc świeczki > pod Jego kościołem na Żoliborzu. Prosze, nie mieszaj jednego z drugim. Gdyby ks. Jerzy zyl, na pewno nie musielibysmy dzis go wspominac, ani modlic sie za niego. > Ale my Polacy jesteśmy mistrzami pustego > gestu. To sie jeszcze okaze. Przede wszystkim miejmy ciagle w pamiecie tysiace Polakow mieszkajacych na Bialorusi oraz o tym, ze te ziemie i ludzie tam zyjacy, to najbiedniejszy kraj w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raav Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: *.mofnet.gov.pl 20.10.04, 09:56 Gwoli scislosci pod ambasada bialoruska oprocz przedstwicileli UW byli tez dzialacze Zieloni 2004. Mysle,ze chodzilo raczej o biernosc wladz polskich w tym temacie. Wsrod zwyklych obywateli zawsze znajda sie porzadni ludzie. Mamy jednak tez prawo oczekiwac, ze nasi przedstawiciele, tez beda reagowac w takich sytuacjach jak ta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx petycja? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:07 Teraz nasuwa sie pytanie, co mozemy zrobic my - forumowicze, ktorzy chca pomoc. Wiadomo, ze radia nie otworzymy itp., ale moze np. wystosowac jakas petycje do odpowiednich wladz (MSZ?) Prosimy o interwencje, zalozcie rozglosnie, nie uznawajcie wynikow wyborow, mieszajcie w UE, nie zapominajcie o sprawie - cos w tym stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: petycja? 20.10.04, 20:46 Gość portalu: atx napisał(a): > Teraz nasuwa sie pytanie, co mozemy zrobic my - forumowicze, ktorzy chca pomoc. > Wiadomo, ze radia nie otworzymy itp., ale moze np. wystosowac jakas petycje do > odpowiednich wladz (MSZ?) Prosimy o interwencje, zalozcie rozglosnie, nie > uznawajcie wynikow wyborow, mieszajcie w UE, nie zapominajcie o sprawie - cos w tym stylu? Tez o tym myslalem, ale chyba zadna forumowa aktywnosc nie ma sensu. Takie dzialanie musi byc zorganizowane przez jakas organizacje. Jak na razie nie slychac, by ktos wyszedl z jakas inicjatywa i prosil o przylaczenie sie do niej, jak petycja, demonstracja, wysylanie listow itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lukaszenke do Guantanamo! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.10.04, 20:20 Lukaszenke do Guantanamo??? Przeca tam ropy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Lukaszenke do Guantanamo! IP: 208.252.134.* 19.10.04, 20:23 Gdzie nie ma ropy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lukaszenke do Guantanamo! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.10.04, 20:33 Na Białorusi. Kto by wtrącał się do kraju, w którym nie ma ropy, nie ma gazu, nie ma kasy, nic właściwie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Lukaszenke do Guantanamo! IP: 208.252.134.* 19.10.04, 20:42 W Afganistanie tez niewiele bylo, a rozpirzyli Taliban na 4 wiatry. Moze by zaimputowac, ze na Bialorusi jest siatka terrorystyczna Al Kaidy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat A przeciez USA do Bosni i Kosowa sie wtracily!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:43 Jak sie okazalo , ze europejscy impotenci (Francja, Niemcy, Wlochy Hszpania, itd.) potrafia tylko mlec ozorami ale goovno robic, jak tylko potrzeba troche odwagi i dobrej woli! W Polnocnej Korei tez ropy nie ma ( tak jak nie bylo jej na Grenadzie) a przciez wtracilismy sie pol wieku temu, i niezadlugo wtracimy znowu! Czy wy debile nawet nie wiecie, ze wiekszosc importowanej do Ameryki ropy pochodzi z jej sasiedztwa: Kanady, Meksyku, Wenezueli, Brazylii?? A wy nic, ino te komusza propagande, co ja wam 20 lat temu wpoili! :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: A przeciez USA do Bosni i Kosowa sie wtracily IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.10.04, 20:58 W Korei wojna była częścią Zimnej Wojny, jakbyś nie zauważył. Afganistan był częścią tzw. "Kampani Antyterrorystycznej" W Kazdej wojnie był jakiś interes (polityczny, gospodarczy, osobisty). Tymczasem na Białorusi nic nie ma, nikt nie ma interesu babrać się tam. PS: W Kosovie był interes, bo media nagłośniły sprawę, gdy trupów zrobiło się dużo (trup w telewizji czy w gazecie dobrze się sprzedaje - o Biłorusi, dopóki nikt się nie naparzał na ulicach było raczej cicho, a i dzisiaj większym wydarzeniem był wypadek Martyny, niż napierdzielanki na ulicach.) Gość portalu: meerkat napisał(a): > Jak sie okazalo , ze europejscy impotenci (Francja, Niemcy, Wlochy Hszpania, > itd.) potrafia tylko mlec ozorami ale goovno robic, jak tylko potrzeba troche > odwagi i dobrej woli! > > W Polnocnej Korei tez ropy nie ma ( tak jak nie bylo jej na Grenadzie) a > przciez wtracilismy sie pol wieku temu, i niezadlugo wtracimy znowu! > > Czy wy debile nawet nie wiecie, ze wiekszosc importowanej do Ameryki ropy > pochodzi z jej sasiedztwa: Kanady, Meksyku, Wenezueli, Brazylii?? > > A wy nic, ino te komusza propagande, co ja wam 20 lat temu wpoili! :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: A przeciez USA do Bosni i Kosowa sie wtracily IP: 208.252.134.* 19.10.04, 21:05 No, to wlasciwie jaka teze chce pan tu przepchnac, prosze pana? Cieszy sie pan, ze na Lukaszenke nie ma sposobu, czy zalamuje pan rece nad cynizmem swiata tego, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: A przeciez USA do Bosni i Kosowa sie wtracily IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.10.04, 01:30 Trudno mi sobie wyobrazić, że w imię wolności, demokracji czy jakichśtam praw człowieka ktokolwiek z władzą sprawdzi chociaż gdzie ta cholerna Białuruś na globusie jest. Białoruś nie zagraża militarnie lub gospodarczo komukol- wiek, więc nikt tam nie będzie się spieszył. Problemy Biało- rusinów nie są praktycznie czyimikolwiek problemami poza Białorusią. Niedawno w jakimś mało znanym państewku w Afryce kilkadziesiąt tysięcy ludzików ubyło. I ubywa nadal. Ale news się zestarzał, więc mało kto pamięta teraz, w którym to państwie było. Jesli zwykli ludzie nie zaczna "drzeć mordy" polityce się tym nie zajmą. Najwyżej nałożą jakieś śmieszne, sankcje które Łukaszenka ciepłym moczem obleje, bo gospodarki już mu nikt nie dobije, bo i nie ma czego za bardzo. A Putin zawsze coś mu na obiad przyśle. Jednak jeśli zrobi się o tym głośno, gazety zaczną o tym pisać, a politykom będzie niezrę- cznie tematu nie poruszyć. Nas (Polaków) to może nie dotyczy, bo teraz mamy swoje problemy, afery, rywiny, kulczyki, pedałów którzy chcieliby ślubów i inne wazkie problemy. Chwilowo Biało- ruś zbytnio nie mieści się w dzienniku (aczkolwiek kilku dzien- nikarzy polskich wpierdol dostało od omonu, więc może coś się ruszy). Łukaszenka od dawna rządzi (rządzi czy po prostu jest?) Białorusią, ale gdyby nie Leper, za którym kamery zawsze podąża- ją, bo zawsze cos "ciekawego" palnie, to nie byłoby sensacji z zatrzymywaniem i biciem dziennikarzy, więc nie byłoby i tematu. Paradoksalnie Lepper popierając Łukaszenkę wsparł opozycję. Kto z polityków się odważy niezakwestionować wyniku referendum i wyborów, skoro Lepper mówi że jest OK? Coby Lepper nie powiedział trzeba być w opozycji do niego. Więc może Solidarność zechce zrobić na tym troche politycznych punktów i jakąś starą radiostację wyjmie z muzeum i uruchomi przy granicy? Cynizm polityką rządzi. Jeśli ktoś uzna, że na Białorusi zarobi (polity- cznie - czyli zwiększy swoje poparcie w swoim kraju) to i coś zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: A przeciez USA do Bosni i Kosowa sie wtracily IP: *.sympatico.ca 19.10.04, 23:15 Jedna prosba. Nie nazywaj mnie debilem bo mi przykro. Po drugie mieszkam w Kanadzie i ,pamiec mnie nie opuszcza ja dotad, a W bush obiecywal wszystkim na tym kontynencie,ze jak tylko "wprowdzi demokracie w Iraku" to benzyna, ropa spadnie na leb na swzyje. Czeka teraz na wyniki wyborow u mojego poludniowego sasiada zeby sie przekonac na ile amerykanow juz popierdolilo. Jesji wygra W. Bush to wszyscy mamy przechlapane, jak Kery to dopiero mozemy zobaczyc czy bedzie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Tylko Tomsony lubia takie wiesci 19.10.04, 20:27 Gość portalu: BiednaBialorus napisał(a): > Wladza upaja. Niedlugo kolchozowiec Lukaszenko zacznie jadac z talerza. A > moze nawet nauczy sie uzywac lyzki i widelca? Pelna kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Wszędzie biją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:39 I taki jest świat. Pamiętam, było to w stanie wojennym. Pewien znajomy Francuz, kiedy opowiadaliśmy mu o wyczynach ZOMO, stwierdził, że ZOMO przy francuskich oddziałach prewencji i ich działaniu w roku 1968 (za de Gaulle`a), to amatorzy. We Francji to dopiero bili. Zawsze są bijący i bici. Czasami bici awansują na bijących i leją jeszce mocniej. Taka jest niestety natura ludzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat W USA TEZ BIJA- MURZYNI!!! :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Kanady Re: W USA TEZ BIJA- MURZYNI!!! :-))) IP: *.bchsia.telus.net 19.10.04, 20:50 Spróbujcie pomyśleć politycznie, zamiast paplać byle co. W interesie Polski, a więc Was wszystkich, leży żeby Białoruś i Ukraina były demokratyczne. I żeby Rosja nie miała z Polską bezpośredniej granicy. A nawiasem mówiąc, po wyczynie Lepera członkowie jego partii powinni go posłać na zieloną trawkę: wygląda, że dla niego na Białorusi bardziej zielona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: W USA TEZ BIJA- MURZYNI!!! :-))) IP: 208.252.134.* 19.10.04, 20:53 Rosja JUZ ma granice z Polska. Prosze spojrzec troche na polnoc od Goldapi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: W USA TEZ BIJA- MURZYNI!!! :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:55 Adruje Pan, ale nie pojmuję swoją słabą mózgownicą, jakie znaczenie dla Polski, przynależnej od maja b.r. do RAJU NA ZIEMI ma fakt, czy w Białorusi lub na Ukrainie będzie demokracja (a przynajmniej to, co za nia uważacie) czy monarchia, czy anarchia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Kanady Re: W USA TEZ BIJA- MURZYNI!!! :-))) IP: *.bchsia.telus.net 19.10.04, 21:01 Bez demokracji ani Białoruś ani Ukraina nie będą niepodległe. Zresztą, niepodległość tych krajów leży także w interesie Europy. Nie ma demokracji doskonałych, ale są demokracje niedoskonałe i reżimy autorytarne, dyktatorskie. Łatwo zauważyć między nimi różnicę, nawet przy słabej mózgownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: W USA TEZ BIJA- MURZYNI!!! :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:05 Nie ma demokracji doskonałych, ale są demokracje niedoskonałe i reżimy autorytarne, dyktatorskie Strasznie skomplikowana ta Pańska demokracja. Coś, jak kiedyś "normy leninowskie" w działalności PZPR. Niby były, ale nikt nie wiedział, na czym polegają. Więc mamy nowego bożka - demokrację. A prezydent Łukaszenka będzie pierwszą ofiarą na jego ołtarzu? Proszę mi wyjaśnić, dlaczego według Pana zła jest monarchia czy anarchia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto POWINNO nas to obchodzić !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:36 chociażby takie, że demokratyczna Białoruś nie będzie stanowić dla Polski zagrożenia. I że będą otwarte granice, będzie kwitł handel, wymiana kulturalna, więzi międzynarodowe będą się zacieśniać. A dopóki istnieje reżim totalitarny czy autorytarny, to ZAWSZE może się stać agresywny. Łukaszenko fascynuje się Hitlerem, wychwalał jego rządy i 'dokonania gospodarcze' - kto wie, czy kiedyś nie zechce postąpić, jak Hitler w 1939. Inna sprawa, że nie miałby szans przy NATO i UE ... I przy polskich wojakach, weteranach zaprawionych w Afganistanie i Iraku ... Tylko wolny kraj jest bezpieczny dla otoczenia. Anarchia też nie jest zła, monarchia - może być, jeśli rozsądna (jak brytyjska chociażby). Ale nie taki komunistyczny zamordyzm jak Łukaszenkizm. Pozdrawiam, Critto PS. "Brak sprawiedliwości gdziekolwiek jest zagrożeniem dla sprawiedliwości wszędzie" - ś.p. Martin Luther King, bojownik o prawa Murzynów w USA z lat 60x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:41 Gość portalu: Polak z Kanady napisał(a): > Spróbujcie pomyśleć politycznie, zamiast paplać byle co. W interesie Polski, a > więc Was wszystkich, leży żeby Białoruś i Ukraina były demokratyczne. I żeby > Rosja nie miała z Polską bezpośredniej granicy. Tak jest. Bardzo dobry argument, rozwinąłem to tuż obok. > A nawiasem mówiąc, po wyczynie Lepera członkowie jego partii powinni go posłać > na zieloną trawkę: wygląda, że dla niego na Białorusi bardziej zielona. Oni są mu idealnie posłuszni! W Samoobronie został na wysokich stanowiskachsam "BETON", któremu odpowiada wszystko, co Wódz powie.A młodzi 'karierowicze' będą akceptować jego wybryki, bo liczą że dorwą się do władzy po jego plecach. Samoobrona powinna IMHO zostać zdelegalizowana za wspieranie zakazanych polskim i międzynarodowym prawem reżimów dyktatorskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Wszędzie biją IP: 208.252.134.* 19.10.04, 20:44 No, to to fakt. Francuscy policjanci potrafia dobrze przylozyc (nie zeby mnie sie to przytrafilo, ale slyszalem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto ale nie wszędzie jesteś bezbronny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:39 tyle że: 1. ich możesz POZWAĆ DO SĄDU, i wygrać odszkodowanie, a ich wpakować do pierdla - nikt nie będzie cię szykanować za to, że wytoczysz proces 2. możesz opisać sprawę w gazecie i narobić policji 'siary' - nikt nie zakaże ci takiej publikacji ani nie będzie Cię za nią szykanować; i to nie tylko we francuskich gazetach, ale także w zagranicznych, gdzie chcesz 3. pozwać Państwo Francuskie do Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu (też we Francji, ale to nie ma znaczenia) i wygrać odszkodowanie. W PRLu: 1. za próbę wytoczenia procesu byłyby kolejne szykany, prześladowania, groźby i ich realizacja 2. nie mógłbyś o tym napisać (cenzura prewencyjna), a za kolportaż prasy podziemnej - kary i szykany; za podanie informacji do Radia Wolna Europa - oskarżenie o ZDRADĘ PAŃSTWA 3. PRL nie uznawał wyroków tego Trybunału, a nawet gdyby uznawał, to utrudniłby maksymalnie składanie pozwów, i szykanowałby za to Pozdrawiam, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
qwasyx Pan Prezydent nauczyl sie juz czytac... 19.10.04, 20:41 ... wiec narod buduje biblioteke. Taki dowcip mozna uslyszec na ulicach Minska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Napiszcie protest IP: 213.246.197.* 19.10.04, 20:54 wejdzcie na strone i napiszcie do lukaszenki president.gov.by/eng/president/mail.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Napiszcie protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:00 Ilość Szanowny Panie nie przejdzie w jakość. Nawet milion protestów. Poza tym, jako wyraźny przeciwnik prezydenta Łukaszenki, nie widzi Pan, że każe protestować przeciwko niemu na stronie, którą on sam polecił założyć? Przyjmuje Pan tym samym jego warunki i pole walki. Nie jest to aby żenująca nieznajomość zasad strategii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejo Re: Napiszcie protest IP: *.rzeszow.mm.pl 19.10.04, 21:57 Lukaszenko nie umie czytac lacinskich liter.Tu lezy problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapowiedziany Re: Napiszcie protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 00:00 a moze by te strony jakos zhackowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: *.home1.cgocable.net 19.10.04, 20:56 to straszelenie straszne Odpowiedz Link Zgłoś
qwasyx W tym straszeniu jest metoda... 19.10.04, 21:11 ... postepowanie organow wykonawczych bylo latwe do przewidzenia! Teraz mozna sie spodziewac, ze sytuacje zagrozenie bezpieczenstwa Panstwa ze strony opozycji (protesty na ulicach) zostanie wykorzystana do ogloszenia przedterminowych wyborow prezydenckich. Lukaszenka musi pojsc za ciosem! Jesli to sie uda to bedzie w Europie wesolo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: W tym straszeniu jest metoda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:17 A ja sądzę, że powiedzmy za tydzień, będzie Pan "analizował dogłębnie" całkiem inny temat. Cechą charakterystyczną tego Forum jest jego doraźność. A i Europa jakoś wytrzyma. Nikt przecież nie najechał np. frankistowskiej Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
qwasyx "doglebna analiza" 19.10.04, 21:37 Sytuacje na Bialorusi znam z wlasnego doswiadczenia a analizowania innych tematow raczej mnie nie zajmuje z braku czasu i wiedzy. Co do cech charakterystycznych tego Forum to na cale szczescie jest tutaj troche inaczej niz na Bialorusi i kazdy moze pisac "co mu slina na jezyk przyniesie". Co prowadzi do pojedynkow slownych niekoniecznie na argumenty. Co do frankistowskiej Hiszpanii to nie mam zdania bo sie nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: *.acn.waw.pl 19.10.04, 21:02 Czy prezydent Kwaśniewski złożył już oficjalne gratulacje Łukaszence? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajko Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: *.toya.net.pl 19.10.04, 21:12 Wolność Białorusi!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa Logiczne IP: *.acn.waw.pl 19.10.04, 21:13 "Czołowy białoruski opozycjonista apeluje do Polski i Europy o powstrzymanie reżimu Aleksandra Łukaszenki. Kilka godzin później ten sam człowiek zostaje skatowany przez policję na mińskiej ulicy" No chyba drugie zdanie logicznie wypływa z pierwszego. A ten człowiek, po cholerę on wracał na Białoruś? Rodzinę do pociągu i do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atheist Re: Bic wrogow demokracji... IP: *.crowley.pl 19.10.04, 21:18 ... ktorzy nie licza sie w glosem wyborcow, to bardzo sluszna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz czy tak trudno o snajpera IP: *.zabrze.net.pl 19.10.04, 21:33 bracia ukraincy wam pomoga za niewielka oplata oni sie w tym specjalizuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: czy tak trudno o snajpera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:40 Chamstwo, które przemawia przez Pana można chyba jedynie porównać z Pańską tchórzliwością. Dalejże - nawołując do tak radykalnych działań, trzeba mieć odwagę i napisać explicite: Ja (tutaj imię i nazwisko) nawołuję do zastrzelenia głowy państwa sąsiedniego kraju, z którym to krajem Polska utrzymuje zresztą stosunki dyplomatyczne. A nie jakiś "grzegorz"? Czy Pan się boi zemsty wszechobecnych agentów Łukaszenki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: czy tak trudno o snajpera IP: 208.252.134.* 19.10.04, 21:50 Cos pan, z byka spadl, panie sceptyk? A moze von Stauffenberg tez mial sie oglaszac, ze zamierza podlozyc bombke pod nozki Hitlera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Kanady Re: czy tak trudno o snajpera IP: *.bchsia.telus.net 19.10.04, 22:03 Takimi wypowiedziami pomaga Pan tylko Łukaszence (a chyba? nie o to Panu chodzi) A Gazeta Wyborcza nie powinna zamieszczać publicznych nawoływań do mordodania kogokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: czy tak trudno o snajpera IP: 208.252.134.* 19.10.04, 22:06 Ja nie chce go mordowac. Ja chce go wyslac na Guantanamo (patrz wyzej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: czy tak trudno o snajpera IP: *.zabrze.net.pl 19.10.04, 22:07 czy ja napisalem zeby kogos zamordowac...???? kolego pomysl o tych biednych opozycjonistach co znikneli jak kamfora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: czy tak trudno o snajpera IP: *.zabrze.net.pl 19.10.04, 22:03 chyba masz czlowieku klapy na oczach i nie widzisz a moze nie chcesz co sie tam dzieje doszlo do tego ze tylko radykalny srodek moze pomoc tym biedny ludzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Kanady Re: czy tak trudno o snajpera IP: *.bchsia.telus.net 19.10.04, 22:09 Wiem dobrze co się tam dzieje. Ale nie wolno nawoływać publicznie do mordowania kogokolwiek. A tym bardziej "głowy" sąsiedniego państwa. To tylko woda na młyn Łukaszenki i jego służb specjalnych. Niech Pan się zastanowi, czy to nie brzmi jak prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Pomozmy Bialorusinom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:43 Przestanmy popierac ukrainskiego watazke, ktorego odrzuca cala UE a Kwasniewksi wita jak ze swoim i pomozmy wreszcie sasiadom, ktorzy na to zasluguja, zarowno Bialorusinom jak i Ukraincom. To co sie dzieje na Bialorusi jest nie do pomyslenia, a niedlugo podobne rzeczy beda sie dzialy na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 25 sierpnia 91 Organizacje na rzecz opozycji białoruskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:56 Czy ktoś zna namiary lub adresy internetowe polskich lub polsko-białoruskich organizacji wspomagających białoruską opozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Organizacje na rzecz opozycji białoruskiej? IP: *.Moscow.dial.rol.ru 19.10.04, 22:12 Rozpedzanie demonstracji dowodem przwdziwej demokracji! Nedawno ogladalem to w kolebce owej, Wlk.Brytanii.Bicie za mlodu nikomu jeszcze nie zaszkodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapowiedziany Re: Organizacje na rzecz opozycji białoruskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 00:04 tak jak nigdy nie uzywam takich slow, tak tobie teraz powiem: spier_dalaj gnoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Polska lata osiemdziesiąte IP: *.top.net.pl 19.10.04, 22:07 Wypisz-wymaluj, jak w Polsce w latach osiemdziesiątych. Z tą różnicą, że nie ma na Białorusi ludzi pokroju Wałęsy, Kuronia czy Michnika. No i nie ma też duchownych formatu Popiełuszki. Inna sprawa, że w Polsce są gnidy, które do tamtych czasów tęsknią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam to w dupie... A co nas to w ogóle obchodzi?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 22:09 Ludzie! A co nas to w ogóle obchodzi?! Co my już innych problemów nie mamy niż to co się na jakiejś tam Białorusi dzieje?? Opamiętajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlad Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: *.chello.pl 19.10.04, 22:14 Solidaryzujmy sie z uciemiezonym narodem bialoruskim. Nie zasluzyl na takiego bydlaka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penetrator Białorusini to mięczaki, już po nich. IP: 217.153.221.* 19.10.04, 22:18 Zdrajca wykrzykuje i nawołuje do interwencji obcych państw na Białorusi, a te mięczaki tylko go obiły... Odpowiedz Link Zgłoś
terra0 Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska 19.10.04, 22:25 >Czołowy białoruski opozycjonista apeluje do Polski i Europy o powstrzymanie > reżimu Aleksandra Łukaszenki. Gdyby nie apelowal, szkola byla by go. A tak - przeciez zdrajca. I za to otrzymal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 20.10.04, 17:26 Rozum postradaliscie? Od kiedy to czlowiek, ktory nawoluje - bedac w swoim kraju - do powstrzymania (nawet nie do obalenia) rzadu lub prezydenta jest zdrajca? Znaczenia slow juz nie znacie? Slowo daje, kretyni. Odpowiedz Link Zgłoś
terra0 Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska 20.10.04, 21:04 >Od kiedy to czlowiek, ktory nawoluje - bedac w swoim > kraju - do powstrzymania (nawet nie do obalenia) rzadu lub prezydenta jest > zdrajca? Chyba od tej chwili, gdy nieustannie zwraca sie do innych Panstw, rzady ktorych tylko obecnosc Rosji powstrzymuje od rozwiazania wojny przeciwko Bialorusi. A co do "powstrzymywania" - czy sam wierzysz w to, ze "tylko" taka cele stawi przed soba opozycja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alp Niech żyje Lepper nasz wielki pierdziepper! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 19.10.04, 22:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jejeje Re: Białoruska opozycja bita na ulicach Mińska IP: *.81.76.83.cust.bluewin.ch 19.10.04, 22:43 Lepper na przewodniczacego UNO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio To ta Ameryka jest juz w Minsku!!! IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 19.10.04, 22:46 > Jak ta amerykanska kultura sie szybkotam zadomowila!!!! Odpowiedz Link Zgłoś