Dodaj do ulubionych

Zgrzyt na koniec wizyty marszałka Senatu w Kana...

• Gość: lolo Re: Zgrzyt na koniec wizyty marszałka Senatu w Ka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.10.04, 22:35
      nadaje z kanady

oswiadczam, ze my longinka tu nie chcielismy, my go nie lubimy, wiecej, mamy w
      glebokim otworze

a jak sie skurwiel pcha, gdzie go nie chca, to ma
      szkoda, ze tak malo przeszedl, niech sie cieszy, ze go nie zgwalcili

wniosek:
      niech kto wreszcie pomysli i przysle LUDZI na poziomie, a nie popluczyny komuchow

jak zobacze raz jeszcze tych umazancow, to moze sie zdarzyc, ze nie zdzierze
      • Gość: M Re: Zgrzyt na koniec wizyty marszałka Senatu w Ka IP: *.eseenet.com 23.10.04, 22:38
        Szlachecka fantazja ot co . Popieram .
    • Gość: Dziki Cowboy Dzicy to som pastusiaki i komuchowe Poloki IP: 64.185.37.* 23.10.04, 22:37
      Polskie chamstwo wychodzi na jaw razem ze slomom z butow zacofanego Pastusiaka!
      Niech cham siedzi w polsce i nie wyjezdza do normalnych krajow bo jego tutaj
      nie chcemy!
      • neceser Czego sie po dziczy spodziewac? Cywilizacji zachod 23.10.04, 23:12
        -niej? A skad?
        Gość portalu: Dziki Cowboy napisał(a):

> Polskie chamstwo wychodzi na jaw razem ze slomom z butow zacofanego
        Pastusiaka!
        >
        > Niech cham siedzi w polsce i nie wyjezdza do normalnych krajow bo jego tutaj
        > nie chcemy!
        • Gość: Prawa Reka K. Czy wiesz Pan jak mnie zegnali 'kulturalni" SB-cy? IP: 63.227.76.* 24.10.04, 00:27
          A to goral pisal. w sumie i szczerze i madrze. Nam komunistow nie potrzeba.
          Moga jezdzic do Rosji. Nawet bez viz - wisi mi to. Tam ich miejsce, tylko
          ten 'raj" przymusowo innym zacwalali i stawiali za wzor, a za jego krytyke
          kazali katowac, dreczyc, wiezic. Nasi WLASNI.
      • Gość: kanacki szlachcic PASTUCHOW CI U NAS W ALBERCIE DOSTATEK!!!n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 07:39
    • Gość: Windsor Pastusiakowi zajrzeli w ...papiery IP: *.cogeco.net 23.10.04, 22:39
      Brawo pracownicy portu lotniczego w Calgary za wykonywanie swoich obowiazkow.

Pan marszalek po prostu pomylil Szeremietiewo z Calgary International Airport!
      Ach te przyzwyczajenia, mowia ze to druga natura.
      Dlaczego takie traktowanie, tak "waznej delegacji"?
      W ramach programu walki z terroryzmem i bedacej czescia tego programu tzw.
      pomaranczowej i czerwonej liscie, czlonkowie partii komunistycznych zostali
      widocznie tam zakwalifikowani.
      Skad taki wniosek?
      Zobaczmy kto wchodzil w sklad tej "reprezentacji Senatu RP"?
      Longin Hieronim Pastusiak - SLD-UP
      Janusz Stefan Bielawski - SLD-UP
      Krystyna Sienkiewicz - SLD-UP
      Krzysztof Szydlowski - SLD-UP
      Jozef Szwarc - PSL w przypadku tego senatora, to tak jak za czasow PRL "gral"
      jako parawan sojuszu "klasy robotniczej miast i wsi".
      I jesli zalozyc iz 30-osobowa delegacja "biznesmanow", do ktorych z pewnoscia
      zaliczala sie pani marszalkowa, posiadala podobny procentowo sklad orientacji
      politycznej, to nawet najbardziej leniwy kontroler MUSIAL zobaczyc "czerwony
      kolor" i wyslal co znaczniejszych na "rentgena".

Co nalezy Pastusiakowi przypisac na plus w tym wszystkim, to to ze jest
      konsekwentny i "trzyma sie ze swoimi", nawet jak zamiast Moskwy jedzie do
      Kanady.

Byl tez jeszcze inny "zgrzyt" ale w tym przypadku pan marszalek ani marszalkowa
      nie protestowali.
      Otoz w Toronto, na spotkaniu z Polonia wital delegacje Senatu przedstawiciel
      Polskich kombatantow tymi slowami "...witamy pana my-weterani, ktorzy oddawali
      zycie i przelewali krew za Polske, w zamian za co komunistyczny rzad Polski
      Ludowej odebral nam obywatelstwo i zabronil powrotu do Ojczyzny".
      Chcialo by sie powiedziec cierpiacemu juz na starczy zanik pamieci wiarusowi,
      ze "to nie ten sam Marszalek, co przyjechal do Kanady" ale TEN SAM posel, ktory
      takie zakazy uchwalal.
      Ale w tym ostatnim przypadku pan marszalek juz nie siega tak daleko pamiecia,
      warto odwiedzic jego strone internetowa - nic z "czerwieni".
      Teraz jest czas "grania" w socjaldemokracje i pelnienie roli "trzeciego po
      Bogu", jak to napisala pelna zachwytow torontonska "Gazeta".
      Problem w tym, ze pan marszalek chyba nie wierzy w Boga. Czyzby wiec byl
      tym...drugim?
      I tu nasuwa sie sprawa Orlenu i wyjasnienie nurtujacej Polakow zagadki - kto
      jest tym "pierwszym"?
      Moze profesor bylej Wyzszej Szkoly Nauk Politycznych przy Komitecie Centralnym
      Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej a obecnie pelniacy funkcje marszalka
      Senatu RP -Longin Hieronim Pastusiak?
      I co na to Kwasniewski?
      • Gość: Prawa Reka K. Re: Pastusiakowi zajrzeli w ...papiery - Bravo! IP: 63.227.76.* 23.10.04, 22:48
        A ja tak dliugo (USA) myslalem dlaczego nie chca mi oddac zniszczonych
        przez czubkow z SB polskich papierow. Teraz juz wiem - tow. Pastusiak.
      • Gość: meerkat URBANOWI trzeba zajrzec do...garazu! ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 07:44
        "Dziennikarz i "amerykanista" (jak Pastuch) plk Wieslaw Gornicki niestety juz
        nie zyje. Ale np. rzecznik junty wojskowej Jerzy URBAN?

Moze by mu ktos zajrzal do...garazu i tego Jaguara za $80,000.00.....:-)))))))))
        • Gość: qwerty Re: URBANOWI trzeba zajrzec do...garazu! ;-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 11:15
          A kto mu go kupił ? Głupie czerwone łebki co głosują na takich i kupują "Nie".
          A potem biadolą ze nie mają czego do garnka włoożyć.
        • Gość: Bogusław Re: URBANOWI trzeba zajrzec do...garazu! ;-))) IP: *.pila.dialup.inetia.pl 24.10.04, 13:54
          Gość portalu: meerkat napisał(a):

> "Dziennikarz i "amerykanista" (jak Pastuch) plk Wieslaw Gornicki niestety juz
          > nie zyje. Ale np. rzecznik junty wojskowej Jerzy URBAN?
          >
          > Moze by mu ktos zajrzal do...garazu i tego Jaguara za $80,000.00.....:-
          ))))))))
          > )

Jerzy Urban za czasów tak przez was znienawidzonych,oświadczył publicznie
          w telewizji,że jeżeli w Polsce nastanie kapitalizm,to on jako pierwszy stanie
          się kapitalistą.
          No i o co chodzi?
          W kapitaliźmie tak jest,że jeden nie ma na chleb a drugi w luksusach opływa.
          Czy w kapitaliżmie jest sprawiedliwość społeczna?Chyba tylko w mniemaniu
          głupich!
    • Gość: zygmunt Re: Zgrzyt na koniec wizyty marszałka Senatu w Ka IP: *.sympatico.ca 23.10.04, 22:42
      Jakby nie gw to bym nie wiedzial, ze w Kanadzie byla jakas delegacja, ale
      Calgry jest daleko ja mieszkam w Montrealu i zadne media o tej wizycie nie
      mowily. A co do "incydentu" na lotnisku. Zostali potraktowani jak kazdy to nie
      maja sie co burzyc
      • Gość: Prawa Reka K. Przywykli w Polsce ze jak jada blokuja autostrady IP: 63.227.76.* 23.10.04, 22:56
      • Gość: meerkat "Obsiedli go w kolo, calowali w...colo"(goralskie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 07:47
        Czemu masz wiedziec, i czemu sie masz wsydzic?

Montreal to nie Kanada! To FRANCA!

Gdybys byl z Labradoru, a o co innego! :-)))))
    • Gość: antysemita GDYBY NIE JUDEN LOBBY POLACY NIE MIELI BY PROBLEMU IP: *.dip.t-dialin.net 23.10.04, 22:48
      Wszyscy w Polsce wiedza o co chodzi!
      Chodzi o kamienice w W-wie, Kazimierzu,Krakowie itd.
      Dziekujemy wam Zydzi,ze tak odplacacie nam nasza pomoc.
      Sami chcieliscie z Polski zrobic Kibuz,a teraz
      odbierac chcecie to,co sami oddaliscie!!!!
      Trzeba sie zmobilizowac i powiedziec Zydom NIEE!!!!!
      • Gość: M Re: GDYBY NIE JUDEN LOBBY POLACY NIE MIELI BY PRO IP: *.eseenet.com 23.10.04, 22:51
        To idz i im powiedz i wspomnij tez cos cyklistom . My tu wszyscy dobrze wiemy o
        co chodzi juz nam wczesniej powiedziales .
      • Gość: kazio Re: GDYBY NIE JUDEN LOBBY POLACY NIE MIELI BY PRO IP: *.proxy.aol.com 24.10.04, 02:20
        podaj adres to ci ministerstwo antysemityzmu jurka busza
        przysle podziekowanie za troske.
    • Gość: antysemita BEZ JUDEN LOBBY NIE BYLO BY PROBLEMU IP: *.dip.t-dialin.net 23.10.04, 22:57
      Wszyscy w Polsce wiedza o co chodzi!
      Chodzi o kamienice w W-wie, Kazimierzu,Krakowie itd.
      Dziekujemy wam Zydzi,ze tak odplacacie nam nasza pomoc.
      Sami chcieliscie z Polski zrobic Kibuz,a teraz
      odbierac chcecie to,co sami oddaliscie!!!!
    • rattler Re: Zgrzyt na koniec wizyty marszałka Senatu w Ka 23.10.04, 22:59
      Cywilizowana ??? Pokaz dyplomacji :) Z geografii tyz glomb :))) Mam nadzieje ,
      ze nastepne spotkanie nie bylo z Prezydentem USA :)

Poznajta demokracje , palanty , a jak siem nie podoba to zaplacta za prywatny
      charter z prywatnego lotniska i nikt was macal nie bendzie .

narazie

--------------------

jak dzicy kowboje gdzieś z Zachodu Ameryki,
      -----------------------------------------------

"Zostaliśmy poddani takiemu badaniu, jak grupa terrorystyczna, jak dzicy
      kowboje gdzieś z Zachodu Ameryki, a nie cywilizowana delegacja Senatu RP.
    • Gość: anty-k A TAK POWAŻNIE: IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 23.10.04, 23:00
      A tak poważnie rzecz ujmując to służby kanadyjskie przesadziły. Dlaczego?
      Bo nie wiedzieli kim jest Pastusiak i reszta. Gdyby wiedzieli na 100 proc
      nie byłoby tej historii z przeszukiwaniem. Niestety. Polacy byli przez
      długi okres po stronie komunistycznej. Dlatego są problemy z wizami i
      takie incydenty jak dzisiaj z tym komuchem Pastusiakiem. Wcale się nie
      dziwie ,że USA nie chce pozwolić nam swobodnie podróżować. Wiecie ile
      komunistycznych szpiegów i innej bolszewickiej zarazy jeszcze działa. W USA
      to wiedzą.
      Niestety będziemy cierpieć przez rządy komuny w Polsce jeszcze długo.
      Niestety.

Nienawidzę komunistów . Więc cały incydent z towarzyszem Pastusiakiem był dla
      mnie bardzo miły. Widzisz towarzyszu do czego doprowadziłeś ty i twoi
      towarzysze zPZPR SLD??? Widzisz durniu czy nie???

• Gość: M Re: A TAK POWAŻNIE: IP: *.eseenet.com 23.10.04, 23:04
        On widzi ale inaczej .
        • Gość: Prawa Reka K. Re: A TAK POWAŻNIE: - kilka pytan istotnych IP: 63.227.76.* 23.10.04, 23:33
          - ile kosztowal biedna, glodna Polske wyjazd garstki nierobow za cudze pieniadze?
          - jakie wymierne korzysci przyniosla wizyta bylych komunistow zwyklym Polakom?
          - dlaczego za swe zamilowania globtrotterskie rozni darmozjady-towarzysze nie placa ze swoich kieszeni?
          - dlaczego wciaz ZAPOMINAJA ze tu zyja ich byle ofiary, itorym sa winni odszkodowania, przeprosiny, opieke zdrowotna, reparacje?
          w takiej sytuacji to personel lotniska musi robic to co uczynilby KAZDY
          uczciwy czlowiek z tymi bandytkami i bandytami.
          Rasizmu nie mieszajciem dywersanci. Nie kazdy jest oszolomem.
          • Gość: M Re: A TAK POWAŻNIE: - kilka pytan istotnych IP: *.eseenet.com 23.10.04, 23:45
            " dlaczego wciaz ZAPOMINAJA ze tu zyja ich byle ofiary, i ktorym sa winni
            odszkodowania, przeprosiny, opieke zdrowotna, reparacje?"

Malo tego oni wlasnie apeluja do tych ludzi o pomoc w walce z rzadem
            kanadyjskim . Rzadem ktory kiedys podal nam pomocna reke . Czy oni mysla ze
            mysmy tu od nadmiaru demokracji bardziej oglupieli niz oni ??. A moze licza na
            nielicznych kolaborantow co sie zalapali na emigracje ??. Chcesz zniesienia wiz
            Pastusiak to negocjuj z rzadem kanadyjskim a nam d..y nie zawracaj . Polonia ma
            cie w glebokim powazaniu i rzad ktory reprezentujesz .
            • Gość: Prawa Reka K. Re: A TAK POWAŻNIE: - kilka pytan istotnych IP: 63.227.76.* 23.10.04, 23:54
              Alez ja TU zyje. w Calgary mam rodzine, mieszkam w USA. Cudem komunistom
              ucieklem, kiedy jeszcze mieli brutalna sile. Pisze w innym miejscu szczerze:
              nie zycze sobie nowych bylych chwalcow komuny tutaj. Mlodzi - tak. Problem
              viz to nie tylko problem rzadow ale i mozliwosci wchloniecia przybyszow.
              Juz teraz Polaka ktory wjechal jako "turysta" trudno wypedzic, chronia sie
              nawzajem, zmieniaja miejsca zamieszkania, przedluzaja pobyt o rok-piec lat
              nielegalnie. A co sie stanie gdy zabraknie viz?
              Ktos tu pisze o Canada przemilczajac jedno: zarobki tam to okolo max 60%
              tego co zarabia sie w USA. Dollar canadyjski ma niska sile nabywcza.
              Inflacja tez jest tam jak na Ameryke ogromna. Wellfare - tak. Canada to
              kraj dla starych ludzi. Mlodym odradzam. Brak perspektyw.
              • Gość: M Re: A TAK POWAŻNIE: - kilka pytan istotnych IP: *.eseenet.com 24.10.04, 00:08
                Co sie stanie po zniesieniu wiz ??. Mysle ze je przywroca bardzo szybko i tym
                razem permanentnie . Specjalnie nie zauwazam wielkiej roznicy pomiedzy nami a
                US . CDN$ dociagnal do 0.81 US$ wiec nie jest tak zle . To moja opinia .
                Co do emigracji nie mam nic przeciwko tak dlugo jak jest legalna . "turystow"
                nam nie potrzeba i tych co ich chca tu wyslac jak np. Pastusiak tez nie .
                • Gość: Prawa Reka K. Re: A TAK POWAŻNIE: - kilka pytan istotnych IP: 63.227.76.* 24.10.04, 00:21
                  OK. szczerze - mam prace i hobby. Do hobby Canada only. Maluje. Piekny
                  kraj. Przyznam ze nie znam francuskiego a zdarzaja sie monszalanccy
                  ludzie. Ja juz za stary na nauke jestem. Dlatego ograniczam region swej
                  penetracji Canady do strefy angielskiej. Tez przyrodniczo pieknej, nie
                  musi mi Pan pisac. Praca? Kalkulowalem co by bylo gdybym przeniosl f-me
                  (nowe prawo emerytalne). Zyski z tego prawa niweluja wyzsze podatki i
                  inflacja. W USA "twardym" dollarem z oszczednosci wlasnych uzupelnie,
                  zobacze miejsca ktorych nie widzialem. Czekam na te dni.
                  Zas visy nie sa moim zdaniem problemem, ale pokomunistyczna mentalnosc
                  wiekszosci, w tym mlodych!, Polakow. Prosze sobie ich "zazalenia"
                  poczytac - nic nie robic - $50 na godzine - wymog Polaka. Nielegalny
                  ceni sie nizej (zaleta?). nigdy nie donioslem na nielegalnego, w koncu
                  to Rodacy. Patrze tylko jak kombinuja i nie wierze aby vizy zmienily
                  cokolwiek poza jeszcze wiekszymi kombinacjami. Obywatele z nich beda
                  marni. Tym bardziej Patrioci, w Polsce od lat nie ucza tego slowa.
                  Pozdrowienia
                  • Gość: Jacek Re: A TAK POWAŻNIE: - kilka pytan istotnych IP: *.netinfo2.net.ubc.ca 24.10.04, 00:53
                    Wizy akurat sa problemem. Od ponad dwoch lat jestem na studiach doktoranckich
                    Kanadzie i moja narzeczonej juz kilkakrotnie odmowiono wizy, gdy chciala
                    przyjechac mnie odwiedzic. Moi rodzice bez problemu dotali 10 letnie wizy do
                    USA, do Kanday dostana tylko polroczne, wiec jesli beda chcieli odwiedzic mnie
                    jeszcze raz, beda znow musieli ubiegac sie o wize. Malo osob sobie zdaje z tego
                    sprawe, ale wize kanadyjska duzo trudniej uzyskac niz amerykanska. No i
                    urzednicy w ambasadzie w Warszawie zachowuja sie jak k.tasy (przynajmniej ta
                    czesc, ktora jest polakami, z kanadyjsska czescia nie sposob sie skontaktowac)
                    i sa malo zorientowani np kwestiach studiowania w Kandzie itd, a ich znajomosc
                    angielskiego jest zenujaca.

Inna sprawa, ze sami sobie jestesmy winni, a raczej winni sa ci co przyejzdzaja
                    tam po nielegalna prace. Uderza to pozniej na przyklad w moja rodzine.

Pozdro,
                    Jacek
                    • Gość: Prawa Reka K. Re: A TAK POWAŻNIE: - kilka pytan istotnych IP: 63.227.76.* 24.10.04, 01:06
                      Panie Jacku, ja rozumiem studentow, dyplomantow z Polski. Ale to jest
                      mniejszosc dzis, sam Pan wspomina ze Pan wie. Jako czlowiek, ktory
                      startowal tu "na garnuszku Reagana" (zero pomocy, rzucony na zywiol
                      i zupelnie sobie obce prawa i urzedy) uwazam ze brak pomocy HARTUJE,
                      a zarazem uczy nas Milosci do nowej Ojczyzny (bez szkody dla tej
                      starej). Rozumiem Pana rozzalenie, tesknote was obojga, sam dzialam
                      ZA zniesieniem viz dla Polakow bombardujac pismami wszelkie szczeble
                      wladzy. Ale mam przy tym mieszane uczucia, prosze mnie zrozumiec.
                      Zycie za mna TWARDE, bez skrotow i udogodnien. Przede mna juz tylko
                      kawaleczek drogi. Kocham Polske i nie umiem Jej darowac ze mnie
                      ODRZUCILA i skatowala okrutnie tylko za Jej umilowanie i za Prawde.
                      Kocham swoja nowa Ojczyzne, czego juz dowiodlem (dziecko jedyne na
                      wojnie jest). Nie chce aby to sie kiedykolwiek "rozcienczylo"
                      A nielegalnych zawsze w koncu INS dopada tylko ze czasem po latach.
                      Powodzenia i Pozdrowienia
                  • Gość: reprymenda Re: A TAK POWAŻNIE: -a jak się cenią Żydzi? 500$/h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 13:45
                    Wysokie zarobki w Kanadzie są dla imigrantów żydowskich. Polak w Kanadzie nie
                    powinien dostawać więcej niż 50$ dziennie. Już my Żydzi dołożymy starań, żeby
                    tak było. Niestety nie wszystko możemy załatwić i trudno nam trzymać Polaków pod
                    kontrolą. Nie chcą z nami w tym kierunku współpracować. No cóż, antysemici.
    • Gość: Ala Re: Zgrzyt na koniec wizyty marszałka Senatu w Ka IP: *.proxy.aol.com 23.10.04, 23:08
      Ze niby senator to nadczlowiek?A dlaczego go nie przesluchiwac! mnie ostatnio w
      Istambule poproszono o zdjecie stanika !i to on dzwonil !
    • Gość: tomek 1 Re: Zgrzyt na koniec wizyty marszałka Senatu w Ka IP: 5.5D* / 213.40.3.* 23.10.04, 23:13
      A ja pamiętam jak pan Pastusiak tak mocno opowiadał się za poddaństwem Polski
      wobec Moskwy, że żałuję, że ten pan, taka żałosna bezczelna kreatura, mnie i
      mój kraj gdziekolwiek reprezentuje.
    • Gość: mac Re: Zgrzyt na koniec wizyty marszałka Senatu w Ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 23:22
      No cóż - albo chce się popierać walkę z terroryzmem, albo... No właśnie. Łatwo
      się popiera USA, wysyła na wojnę żołnierzy, ale jak nagle coś dotyka polityków,
      święte krowy cywilizowanego świata, to podnosi się larum... A nas - szaraczków -
      coś takiego dotyka codziennie!

I dobrze że czasem zejdą na ziemię. Tak jak np. senator Kennedy został
      zatrzymany na lotnisku, bo znalazł się na liście 'nielatających'. To że szajba
      amerykanom odbija całkowicie, to wiemy. Tyle że ci co te absurdy wymyślają o tym
      nie wiedzą. Oczywiście to nic nie daje, bo i tak przez granice można przewozić
      cale armaty.

Co do ataków na Pastusiaka (poprzednie wypowiedzi), to dziwi mnie to bardzo.
      Mniej złości czy wręcz wściekłości koledzy. Nawet jeśli dostajecie wysypki na
      wszysko co choć bladoróżowe (choc to świadczy o waszej wielkiej ułomności), to
      docencie co jako polityk robi dla Polaków. Czego absolutnie nie można powiedzieć
      o niektórych nawiedzonych 'prawicowcach', którzy boją się kichnąć przed
      amerykańskimi kowbojami, i gdyby tylko mieli ogony, merdaliby bez ustanku na ich
      widok!

A co do wiz do Kanady - mam nadzieję że Kanadyjczycy będą bardziej inteligentni
      niż amerykanie (o co nietrudno). Polakom bardzo to by się przydało, bo choć mało
      kto wie, jest to wspaniały kraj na wakacje! Super pogoda, cudowne miejsca i
      wiele do zobaczenia. Nie będziecie się tam nudzić. Taniej niż w Europie i często
      taniej niż w Polsce (o dziwo).

To także idealne miejsce do emigracji - i to oficjalnej. Nie toto-lotek ale
      punkty. A kraj czysty, w przeciwieństwie do sąsiada, bezpieczny i kulturalny.

Radzę starać się - na pewniaka, oczywiście jeśli spełnicie warunki - o legalny
      pobyt w Kanadzie. A jeśli nie będzie wam tam odpowiadać (choć Kanada jest o
      NIEBO lepsza od USA), to po 3 latach circa dostaniecie obywatelstwo i możecie
      wyjechać legalnie do USA!!!

Jeśli ktoś jeszcze nie wie to np:

- brak tam przestępczości, nawet w wielkich miastach jak Toronto
      - opieka zdrowotna jest dla wszystkich, nawet szczepionki przeciw grypie każdy
      dostaje za darmo (słyszycie o tym bałaganie w USA, a wiecie że 45milionów
      amerykanów nie ma ubezpieczenia i rujnuje się jeśli zachoruje?)
      - jest czysto jak w Szwajcarii, największy szok przeżyjecie w Niagara Falls,
      przechodząc przez most z zasyfionego amerykańskiego brzegu

Długo można pisać o różnicach, także kulturowych, a te bliższe nam są w Kanadzie.

Podaję parę linków:
      www.211toronto.ca - ma różne informacje i linki, także dla imigrantow
      www.settlement.org - to specjalny portal dla imigrantow
      www.city.toronto.on.ca/visitors - portal Toronto

Info w konsulacie lub na stronach rządowych (akurat nie mam pod ręką).
      • Gość: Calgarian Jeden z delegacji Senatu zostal w Kanadzie IP: *.cogeco.net 23.10.04, 23:38
        Drogi "mac" Napisales jedno zdanie i to juz wystarczy za reszte obszernej
        wypowiedzi.
        " ...Co do ataków na Pastusiaka (poprzednie wypowiedzi), to dziwi mnie to
        bardzo.Mniej złości czy wręcz wściekłości koledzy. Nawet jeśli dostajecie
        wysypki na wszysko co choć bladoróżowe (choc to świadczy o waszej wielkiej
        ułomności), to docencie co jako polityk robi dla Polaków..."

Wynika z tego, ze jestes jednym z tych "czerwonych senatorow", ktory nie
        przeszedl kontroli w Calgary i zostal na te "przedluzone wakacje" azeby , jak
        to napisales "po 3 latach circa dostaniecie obywatelstwo i możecie wyjechać
        legalnie do USA!!! "?
        Czyzby?
        Przyznaj sie.
        Wracaj do kraju.
        • Gość: Prawa Reka K. Re: Jeden z delegacji Senatu zostal w Kanadzie IP: 63.227.76.* 23.10.04, 23:45
          w tym cos jest, choc ten Pan pisze z Polski (tpnet.pl). O dziwo czerwoni
          bonzowie (rody Jaruzelskich, Kiszczakow, Rywinow i setki innych) nie
          wysylaly swych dzieci do Moskwy ale do.. USA. Dlaczego? Dlaczego chwalcy
          komunizmu sami pokazali ze KLAMIA? Dlaczego woleli Mercedesa S od Czajki?
          Czyzby z tego powodu ze byl "tanszy"? Obluda komunistow nie zna granic.
          Jako jedna z ofiar nie zycze sobie ANI JEDNEGO z komuszego rodu na ziemi
          USA/Canada. Niech do Rosji emigruja. Tam "nie bija Czarnych".
          • Gość: Calgarian Re: Jeden z delegacji Senatu zostal w Kanadzie IP: *.cogeco.net 24.10.04, 02:25
            Right on!
    • Gość: gosc gosc Re: Zgrzyt na koniec wizyty marszałka Senatu w Ka IP: *.roadrunner.nf.net 23.10.04, 23:26
      Kto wybiera takich skurwieli jak Pastusiak do Senatu ?.

Po co oni przyjechali do Calgary ?. Kto ich zaprosil ?.

Powinni go przetrymac w areszcie do wyjasnienia pare godzin to by mu rura zmiekla ?.

Gosc z Calgary
      • Gość: meerkat Powinni mu wsadzis rure w imadlo to by my zwiedla! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 07:48
    • Gość: wrona niezwykle obaltani senatorowie IP: *.chello.pl 23.10.04, 23:35
      jak by się latało więcej samolotami to by sie wiedziało, że zdejmowanie butów
      itd. to po 11.IX normalna procedura stosowana również na okęciu. zgłaszanie w
      tej sytuacji protestów to zwykłe ośmieszanie się...
    • Gość: khg goście mają nas w d....ie i tego szukał celnik ! IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 23.10.04, 23:55
      precz z komuną !!
      • Gość: Ampol Re: Komuna precz IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 23.10.04, 23:57
        Precz, precz, precz.
    • Gość: jamnik Re: Zgrzyt na koniec wizyty marszałka Senatu w Ka IP: *.k-raj.com.pl 24.10.04, 00:06
      Zgrzyt można zrobić taki sam przy kontroli p. Ambasadora Kanady powracającego
      np. z rodzinnego kraju. Trzeba wreszczie nauczyć siię godności, no ale, czy
      kom-władza wie, co to jest godność?
      • Gość: M Re: Zgrzyt na koniec wizyty marszałka Senatu w Ka IP: *.eseenet.com 24.10.04, 00:14
        Jest mala roznica pomiedzy ambasadorem a Pastusiakiem . Ten drugi ambasadorem
        nie jest (na szczescie). Choc moze jest w tym cos . Co ma wspolnego godnosc z
        przemycaniem "drobnych przedmiotow" ??.
    • Gość: Kanadyjczyk Re: Zgrzyt na koniec wizyty marszałka Senatu w Ka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.10.04, 00:15
      To jak potraktowano polska delegacje nie swiadczy o tym, ze traktuja Polakow
      zle swiadczy to wylacznie o durnocie obslugi lotniska. Ci durnowaci obywatele
      KANADY nie zdaja sobie sprawy, ich ptasi mozdzek nie jest w stanie zrozumiec
      pewnych rzeczy. Ja mieszkam w Toronto i widze kto pracyje na lotnisku (jaka
      nacja. Sa to prymitywni leniwi Hindusi. Jak karaluchy wija sie po lotnisku.
      Jesli maja cos do wykonania to robia to tak jak uczono ich na kursach. Jesli w
      Calgary tak potraktowano polskoch dyplomatow to wlasni swiadczy o bazmouzgowiu
      tych powiedzmy ludzi. Ale taki jest tu w Kanadzie popieprzony uklad tzw
      WIELOKULTUROWOSCI.
      • Gość: M Re: Zgrzyt na koniec wizyty marszałka Senatu w Ka IP: *.eseenet.com 24.10.04, 00:25
        Niepodoba ci sie "wielokulturowosc" to zawsze mozesz wrocic . Jezeli ich tak
        nauczyli na kursach to znaczy ze tak maja robic i zrobili . Okazalo sie ze
        slusznie bo cos nielegalnego znalezli . I zabrali co widocznie zabolalo
        delegacje Senatu i teraz sie honorem unosza ze ich delegacje zle potraktowali .
        Niech sie ciesza ze ich nie przetrzymali dluzej bo tylko wstyd bylby wiekszy.
    • Gość: Krzysztof K. Re: Zgrzyt na koniec wizyty marszałka Senatu w Ka IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 24.10.04, 00:22
      Komuch nie komuch, niestety wygląda na to, że akcja była wymierzona w Polaków i
      w Polskę. Jakieś dziwne chamstwo Kanadyjczyków nie bardzo wiadomo, czym
      spowodowane. Może chodzi o jakąś retorsję za nasz wyczyn, o którym nie wiemy. W
      każdym razie powinno się to spotkać z zdecydowanym protestem władz polskich.
      Nie wiem dlaczego w dodatku niekulturalni celnicy kanadyjscy przeszukiwali same
      kobiety - tak wynika przynajmniej z artykułu.
      • Gość: anatol Re: Wiadomo czym spowodowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 13:50
        Kanada stała się drugim po USA, największym skupiskiem Żydów. Myślę, że to wiele
        wyjasnia.
    • Gość: Arczyslaw Kanada spelnila tylko zyczenie Amerykanow IP: *.sympatico.ca 24.10.04, 00:23

"OTTAWA - Public Safety Minister Anne McLellan said Friday that Canada will
      help secure the border with the U.S. in the run-up to the U.S. presidential
      election. She told U.S. Attorney General John Ashcroft that Canada is in
      a "state of heightened vigilance" and on guard to prevent any terrorist attack
      on U.S. soil".
      Paranoja amerykanska znowu zaczyna siegac zenitu w zwiazku z wyborami. Kanada
      spelnila zyczenia swojego poludniowego sasiada i zaostrzyla procedury
      bezpieczenstwa na lotniskach za co podziekowal sam Ashcroft.
      Pan Pastusiak, przyjaciel Ameryki i zwolennik zdecydowanej wojny z terroryzmem,
      powinien okazac nie tylko zrozumienie ale wrecz wdziecznosc Kanadyjczykowm za
      wzorowe i zgodne z protokolem bezpieczenstwa potraktowanie. Rowniez powinien on
      jako przewodniczacy delegacji zwrocic uwage pani Senator, ze porownywanie
      terrorystow do "dzikich kowbojow" moze byc zle zrozumiane. Czyzby to pani
      Senator uwazala kowboja Busha za "terroryste"? Lepiej zeby tego Ashcroft nie
      slyszal.
      • Gość: Prawa Reka K. "Pan Pastusiak przyjacielem Ameryki"??? IP: 63.227.76.* 24.10.04, 00:33
        O dziwo ja swietnie, jak dzis (pamiec sie na obczyznie utrwala) pamietam
        tow Longina Pastusiaka z PRON (wczesniej doradce WRON) - wielkiego
        milosnika: ZSRR, Kremlowskiego rezimu, RWPG, zniewolenia Polski przez
        armie Sowiecka, Muru w Berlinie. To wszystko mowil i pisal TEN SAM
        Pastusiak.
        Ktory z nich jest prawdziwy?
        • Gość: Calgarian Pastusiak (nie)przyjacielem Ameryki IP: *.cogeco.net 24.10.04, 02:34
          To jest TEN SAM Longin - specjalista od kamuflazu-arbuz jeden.
          W Calgary tak jego, jak i jego swite "nadkroili" albo, jak powiedziala senator
          Sienkiewicz, zagladali w otwory fizjologiczne.
          Pastusiak przyjacielem Ameryki?
          Kto mu taki napisal zyciorys, czy ten sam autor od Rokossowskiego?
      • Gość: he he he Re: Kanada spelnila tylko zyczenie Amerykanow IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 24.10.04, 00:57
        Gdyby tak bylo, to by w ogole tego calego Pastusiaka nie wpuscili.
    • Gość: konsekwencje Re: Zgrzyt na koniec wizyty marszałka Senatu w Ka IP: *.lccnmc.net / 213.196.222.* 24.10.04, 00:25
      Czy wobec ministrow-partaczy, wiceministrow-aferzystow, kolegow partyjnych-
      lapowkarzy, prezydentow miast, wojewodow, prezesow panstwowych spolek itp. itd.
      tez wyciagane sa konsekwencje? Teraz pan Pastusiak sie obrusza, bo butki musial
      zdjac? bidula! bo przeszukali? no co za koszmar! do konca zycia nie wyjdzie
      biedak z dolka psychicznego!
    • kozaczek3 Analno oralna rewizja,odkrywanie tajemnicy wiar(gy 24.10.04, 00:29
      Mogli się powołać na tajemnicę spowiedzi.
      Mogli również odkrywać tajemnicę wiary w tych otworach.
      Amen.
    • Gość: Kazik Nie taryfy ulgowej dla komuchow IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.04, 00:34
      to nie pierwsze przeszukanie towarzysza Pastusiaka, wczesniejw Stanach rozebrali
      go do naga, teraz Kanada, coz ludzie pamietaja kto to zacz, komunistyczny terrorysta
    • Gość: Scyzorro Longin Pastuszek IP: *.aster.pl 24.10.04, 00:35
      W stanie wojennym opluwał USA i jego "pobratymców", a teraz lizidupa dostał to
      na co zasłużył. Powinni zajrzeć mu lejkiem w dupę. Komunistyczna gnida
      zasługuje na takie traktowanie. (Oleksy nosi w gaciach kleksy)
      • Gość: meerkat [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 07:50
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: senatorczyk doskonale !!! wspaniale !!! bombowo !!!! IP: 193.151.96.* 24.10.04, 00:43
      zdarzenie na miarę naszego Senatu. przepięknie doskonała kompromitacja ,
      przy okazji wydało sie , ze małzonka marszałka to terrorystka , wspaniale!!!!
      kolejna afera z udzialem czlonka sld, no i jak tu do cholery zyć w tym
      szpiegowsko -terrorystyczno -aferalno - komuchowatym kraju, raduje sie moje
      serce , ze Pastusiaka i Pastusiakowa przeryli , brawo Kanadyjczycy !!!!!!!!, a
      kto płacił za wycieczkę małzonki komuchowatego Marszałka , wytłumacz się Pan
      tzw marszałku przed społeczeństwem
    • feliks-50 i dobrze - ONi przeciez nie sa inni niz zwykli 24.10.04, 00:44
      smiertelnicy !! Niech poczuja wreszcie troche jak to dobrze byc zwyklym
      zjadaczem chleba. I co o nas sadza sprzymierzency ! he,he
    • kozaczek3 A może wzięli to co mieli wziąć!!!! 24.10.04, 00:46
      Oburzenie przyjęli, skruchę wyrazili, a gawiedź się podnieca.
      Amen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka