Dodaj do ulubionych

Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce

• Gość: zjebac glupka [...] IP: *.client.comcast.net 25.10.04, 04:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: maciej [...] IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 25.10.04, 04:13
        • Gość: zjebac glupka [...] IP: *.client.comcast.net 25.10.04, 06:05
    • adam.2x Kerry: jestem wdzięczny Polsce.. czy napewno? 25.10.04, 04:13

I am adam.2x and I approved this message.

Kerry powiedział:
      ‘Polska wykazała się odwagą, kiedy dołączyła do amerykańskich i sojuszniczych
      oddziałów w Iraku. Moi rodacy są za to wdzięczni i ja również tego nie zapomnę
      ----------------------------------------------------
      Tylko że już zapominał albo nigdy nie chciał tego przyjąć do świadomości. W
      dwóch debatach miał szansę podziękować Polsce i uznać polską obecność w
      koalicji. Wybrał inną drogę ize wzlędów politycznych specjalnie przemilczał
      nasz udział aby podkreślić brak międzynarodowego poparcia dla Busha.
      This is not correct Mr. Kerry !!!
      • Gość: . Powiem wiecej: to jest zupelnie nie fair! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 25.10.04, 04:14
        • Gość: gosc Re: wiec o co chodzi Polakom z Polski IP: *.proxy.aol.com 25.10.04, 04:29
          sa wizy jest zle , ma ich nie byc tozamiast sie cieszyc to ujadaja
          • Gość: . Sorki, my nie rozmawiamy o wizach. Nie zauwazyles? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 25.10.04, 06:46
      • Gość: Windsor Typowe dla demokratow IP: *.cogeco.net 25.10.04, 04:39
        Drogi adam.2x, gdyby to byl Clinton, to by z pewnoscia dal ci odpowiedz
        pytaniem "give me a definition for "correct"".
        Kerry demonstrowal "zaniki pamieci" gdy mu to bylo potrzebne azeby udowodnic
        teze o osamotnionej Ameryce. W przypadku ominiecia Polski w koalicji chcacych
        zrobil to w przeciagu 10 minut dwokrotnie.
        To nie byla chwilowa slabosc, to byla wykalkulowana wypowiedz.
        Teraz robi "damage control".
        Zachecam do przeczytania artykulu w Vanderbilt Hustler.
        Pozdrawiam.
        www.vanderbilthustler.com/vnews/display.v/ART/2004/10/06/416409bf17d3b?
        in_archive=1
        • Gość: . Swietny tekst. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 25.10.04, 06:51
    • Gość: Windsor Damage control - nic wiecej IP: *.cogeco.net 25.10.04, 04:29
      W pierwszej prezydenckiej debacie mowil inaczej.
      Prosze przeczytac artykul
      www.vanderbilthustler.com/vnews/display.v/ART/2004/10/06/416409bf17d3b?in_archive=1

Wczesniej tez nie mial czasu nawet podpisac listu do American Polish Advisory
      Council w odpowiedzi na ich 7-punktowa "Polish American Agenda 2004", nie
      mowiac juz o spotkaniu sie z ta bardzo powazna grupa amerykansko-polonijnego
      lobby.
      www.apacouncil.org podaje inicjatorow i czlonkow tej grupy. Sa tam min. general
      Edward Rowny, ambasador Nicholas Rey i wielu innych czolowych politykow iludzi
      nauki i biznesu USA.
      Teraz, gdy wyniki kolejnych polls staja sie coraz bardziej dla niego
      niekorzystne, "przypomina " sobie o szostej co do wielkosci grupie etnicznej
      Stanow.
      Nie wiem, czy to zbytnio pomoze, jako, ze znany jest wsrod wyborcow z tego iz
      zmienia swoje opinie na ten sam temat wiele razy. Typowe "za, a nawet przeciw".
      Zapewne zwolennicy Kerry'ego zatakuja moj poglad twierdzac, ze Bush jest nie
      lepszy.
      Nie mowie, ze Bush jest idealnym kandydatem ale, co wiem, to to, ze raczej
      dotrzymuje slowa a to jest cecha, ktorej malo ktory z politykow rowniez i
      Polskich to posiada.
      • Gość: Komandos KABOTYNSKI BULLSHIT... IP: *.proxy.aol.com 25.10.04, 04:46
        Kerry i Bush tak naprawde to maja Polske gleboko w d..., a to m.in. "dzieki"
        polskim pozal sie Boze dyplomatom, ktorzy przepraszaja, ze zyja . Jednak Bush,
        a raczej polityczna mafia ktora nim kieruje zamienila USA w panstwo policyjne.
        Dlatego z Kerry'm gorzej byc nie moze chociaz to takze zaklamany pajac: typowy
        kabotyn jak wiekszosc politykow.
    • Gość: Confused Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.10.04, 04:57
      Nic nie zrozumilaem z twej wypowiedzi. Mozesz to pczetlumaczyc na polski? A
      moze to jest twoj totalny zasob slownictwa?
    • Gość: wyborca Demokraci blokuja ustawe o zniesieniu wiz Polakow IP: *.snfccasy.dynamic.covad.net 25.10.04, 05:34
      Przykro mi o tym pisac, bo popieram Kerry'ego, ale wlasnie sie dowiedzialem, ze
      jakis senator Demokrata dal protest do projektu ustawy o zniesieniu wiz dla
      Polakow (bill 2844), w zwiazku z tym nie bedzie on rozpatrywany. Nie wiem o co
      tu chodzi, nie zalezy im na glosach Polakow?
      • Gość: wyborca Chociaz nie wiem, moze to prowokacja Moskala? IP: *.snfccasy.dynamic.covad.net 25.10.04, 05:38
        To jego biuro rozsyla te informacje, nie podajac szczegolow.
        • Gość: as Re: Chociaz nie wiem, moze to prowokacja Moskala? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 25.10.04, 18:03
          Sam sobie odpowiedziales.

Ustawa S. 2844 czytana byla 23 i 24 wrzesnia. Sponsorem jej jest sen.
          Santorum, najbardziej skrajnie prawicowy senator, znany z zelaznej dyscypliny
          partyjnej. Jesli faktycznie tak jest, ze Demokraci blokuja s. 2844 to pewnie
          wynika to z jakiejs zupelnie innej ustawy blokowanej przez Republikanow na
          ktorej Demokratom zalezy.

Nie wiem komu wpadlo do glowy, zeby Santorum popchnac na sponsora tej ustawy,
          ale spokojnie mozna stwierdzic, ze a) wogole nie zalezalo mu na przejsciu tej
          ustawy lub b) zalezalo mu by ustawa przeszla, ale ma sieczke zamiast mozgu.
      • Gość: Alfred Jak nie wiesz. Polacy nie moga glosowac na IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 25.10.04, 05:41
        prezydenta USA. Ty masz na mysli Amerykanow polskiego pochodzenia. Oni i tak
        glosuja na Demokratow w 90%. Etnicznie biorac to druga najbardziej pro-
        demokratyczna grupa po Zydach. Ubaw mam zawsze jak Polacy (tzn. Polacy w
        Polsce) chca bezwizowe wjazdy od Busha'a. Kongres, tylko Kongres sie tym
        zajmuje.
        • Gość: normalny Re: Jak nie wiesz. Polacy nie moga glosowac na IP: *.bchsia.telus.net 25.10.04, 05:55
          Ludzie komu te wasze opinie sa potrzebne.Co wy i wasze wywody na temat Kerrego
          moga wplynac na bieg wydarzen.Lepiej sprawdzcie jaka jutro bedzie pogoda.
        • Gość: Pawel Re: Jak nie wiesz. Polacy nie moga glosowac na IP: *.211.203.62.cust.bluewin.ch 25.10.04, 10:21
          Nie wiem nie bylem ale slyszalem ze tak jest w wyborach do Kongresu, ale w
          prezydenckich dokladnie odwrotnie.

Gość portalu: Alfred napisał(a):

> prezydenta USA. Ty masz na mysli Amerykanow polskiego pochodzenia. Oni i tak
          > glosuja na Demokratow w 90%. Etnicznie biorac to druga najbardziej pro-
          > demokratyczna grupa po Zydach. Ubaw mam zawsze jak Polacy (tzn. Polacy w
          > Polsce) chca bezwizowe wjazdy od Busha'a. Kongres, tylko Kongres sie tym
          > zajmuje.
    • Gość: delta Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: *.dyn.optonline.net 25.10.04, 06:00

Moze ja sprobuje to zrobic dla Ciebie.
      Otoz Bush podczas calego tego okresu kadencji robil to co robil.
      A wiec poniewaz byl jedynym odpowiedzialnym posypywaly sie na niego
      rozne wyzwiska,niestety ale rzadzic nie jest rzecza latwa,szczegolnie
      takim krajem i w takim okresie.
      Teraz kiedy pojawil sie Kerry wszyscy zwrocili sie w jego strone,
      ale on okazal sie niewypalem,zanim zostal prezydentem wszyscy rozpoznaja
      w nim klamce,hipokryte i czlowieka bez twarzy,niestety ale on takim jest.
      W tej sytuacji Bush okazal sie przy nim aniolkiem (chociaz niektorzy
      przystawiaja mu jakies tam rogi,ale jak sie jest na takiej pozycji trudno
      nie miec przeciwnikow).
      Widac teraz jak na dloni co tworzy czlowieka.
      Bush ma za soba tradycje rodziny wychowanej w wartosciach innych niz Kerry,
      ktory nie wiem czy wogole reprezentuje jakiekolwiek wartosci.
      Stad to rozczarowanie.Poprostu nie ma kogo wybrac?
      Niedawno czytalem post czlowieka ktory chcial glosowac na Kerrego,ale
      jak sie doweidzial o tym ze demokraci glosuja przeciwko zniesieniu wiz
      dla Polski rece mu opadly,i powiedzial,ze teraz to juz nie wie na kogo
      glosowac.
      Polityka imigracyjna Busha jest bardziej tolerancyjna,jak zwykle republikanow,
      wynika to stad,ze potrzebuja oni taniej sily roboczej,a to ze przy tym wielu
      ludzi stanie sie amerykanami i beda tworzyc ten kraj to jeszcze lepiej.
      Demokraci sa zwykle zmanierowani (geje,malzenstwa homo,aborcja,steam cells)
      poza tym sa zwiazani oni (bo Ameryka inaczej nie moze jak na razie
      funkcjonowac inaczej jak tylko tak,ze kazda partia jest z kims powiazana)
      z Izraelem -Zydami ateistycznymi,ktorzy odpowiedzialni sa za wszystko zlo
      ktore sie w Ameryce dzieje,ale maja dosc silna kontrole nad wszystkim i
      tylko republikanie moga to lagodzic jeszcze jakos.
      To wlasnie te grupy sa opowiedzialne za WTC i inne mordy.
      W tej sytuacji rzady Kerryego to przyslowiowy gwozdz do trumny.
      Kerry zarzuca Bushowi,ze pracuje nad nowym rodzajem BMR,ale kiedy by zostal
      prezydentem rozwijal by ten projekt jeszcze bardziej,mowi ze jest katolikiem
      a jest za aborcja i steam cells research (czysta hipokryzja) mowi Polakom
      jak to jest im wdzieczny,a glosuje w senacie przeciwko zniesieniu wiz polskich
      to jest wlasnie polityka Kerrego,ktorego juz zdazylismy troche poznac zanim
      zostal prezydentem,i nie daj Boze aby nim zostal.Zeruje on na klasie sredniej
      obiecyjac jej pare groszy na dziecko,i medical program ktorego oni nie sa
      w stanie wykupic,to obludnik ktory robi wszystko,aby zlapac wladze.
      Niestety ale nie dostanie jej.Jesli zas chodzi a sprawy imigracyjne to
      chcialbym tylko jeszcze na koniec moze zauwazyc,ze to wlasnie Prezydent Bush
      wprowadzil w 2001 roku prawo podzwalajace dzieciom rodzicow starajacych
      sie o zielona karte,a ktore ukonczyly 21 lat starac sie dalej o ile tylko
      status rodzicow jest w procesie,bo do tamtej pory bylo,ze owe dzieci powyzej
      21 lat musialy opuscic USA;zrobi on to w celu nie rodzielania rodzin,czyli
      dzieci od swych rodzicow imigrantow;jak rowniez obecnie dziala aktywnie
      na rzecz zlagodzenia prawa imigracyjnego,wtym zniesienia wiz wjazdowwych
      dla Polski.Tyleze to wszystko musi byc zatwierdzone poprzez Kongres.
      A co robi Kerry,mowi "nie" ustawie o regulacji wizowej,gdzie Polska otzymalaby
      status wisa waiver,czyli wystepuje przeciwko zniesieniu wiz dla Polakow.
      Niezle.Niech go pieklo pochlonie razem z tymi jego samolotami Boeing-747
      i jego zona Teresa Keczup,dzieki ktorej to wszystko ma.Wstyd!

• Gość: wuz Bush zwolennik Polski? A to dobre! LOL IP: *.telepac.pt 25.10.04, 11:06
        A kiedy Bush odprawiał (przynajmniej dwukrotnie) Kwaśnieskiego z kwitkiem,
        odpowiadając mu wprost, że nie zniesie wiz, a tylko "postara się poprawić
        warunki, na jakich Polacy mogą podróżować", to miał u boku "diabła" Kerryego,
        który mu szeptał do ucha? Człowieku, nie wiem, w jakich Stanach ty żyjesz, ale w
        moich sytuacja wygląda nieco inaczej. I nazywanie Busha liberałem w DOBRYM
        znaczeniu tego słowa jest nieporozumieniem. Ale w twojej wiadomości takich
        "nieporozumień" jest więcej. Nie lubisz Żydów - ale jak się domyślam, wcale nie
        uważasz, że to robi z ciebie antysemitę. Tolerancję wobec homoseksualistów
        nazywasz manieryzmem (swoją drogą to dziwny dobór słowa) - ale zapewne homofobia
        jest ci obca. Na tej zasadzie rozumiem, jak możesz Busha nazywać aniołkiem.
        Ale najbardziej z twojej podoba mi się pogardliwe mówienie o "Teresie Keczup".
        Zastanów się człowieku, jakimi walczysz argumentami, w jakich kategoriach
        myślisz. Może warto przemyśleć parę rzeczy raz jeszcze?
      • Gość: JoeT Demagogia Busha i jego zwolennikow IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 25.10.04, 17:05
        Gość portalu: delta napisał(a):
        > W tej sytuacji Bush okazal sie przy nim aniolkiem ...
        Jaki aniolek wysyla wojsko na podboj Iraku pod falszywymi pretekstami szukania
        BMR i przerwania wspolpracy z al Kaida? Ta wojna pochlonela juz blisko 40 tys
        ofiar. Komisja senacka niedawno opublikowala, ze te powody byly nieprawdziwe.
        Papiez apelowal do Busha jr aby nie zaczynal wojny dopoki sa inne metody
        kontrolowania Saddama - inspekcje wsparte przez lotnictwo kotrolujace no fly
        zone. "Aniolek" Bush zignorowal papieza.

> Demokraci sa zwiazani .. z Izraelem

Przeciez to Bush jr zaczal wojne w Iraku w wyniku presji Zydow z jego ekipy -
        Paul Wolfovitz, Richard Pearl and Douglas Faith. Niedawno okazalo sie, ze
        spotykali sie oni z przedstawicielami rzadu Izraela i bylo sledztwo w
        Pentagonie o kolejne szpiegostwo na korzysc Izraela.
        • Gość: Antal Re: Demagogia Busha i jego zwolennikow IP: 207.152.116.* 25.10.04, 21:56
          Bush, jak powiedzial Patric Buchanan, oddał porowadzenie amerykańskiej polityki
          zagranicznej w ręce Ariela Sharona.

Republikanie i inne oszołomy są jak zwykle skonfundowane. Jak im fakty nie
          pasują - tym gorzej dla faktów.

Kerry in a landslide!!!
    • szczurbiurowy Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce 25.10.04, 06:11
      Będzie pamiętał. Ok, pamięć będzie trwała do wyborów. Potem się skończy i
      będzie nowa Jałta, jak to zwykle u Demokratów. Obecanki cacanki a Polakom
      radość. Kto sam nie zadba o siebie o tego nie zadbają Amerykanie ani wszyscy
      święci. Jak dotąd jedyną korzyścią z zaangażowania w Iraku jest ostrzelanie
      się na prawdziwej wojnie części armii polskiej. Polski rząd nie prowadzi żadnej
      aktywenj polityki zagranicznej na Wschodzie (Rosja ,Ukraina Białoruś), a tam
      jest realne zagrożenie dla niepodległosći. I tylko mgławicowe zapewnienia albo
      Busha, albo Kerryego. Ładny pasztet.
    • Gość: nikt [...] IP: *.bphpbk.pl 25.10.04, 06:41
    • Gość: polo [...] IP: *.idzik.pl / 62.111.185.* 25.10.04, 07:08
    • Gość: jolita Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: *.mclink.it 25.10.04, 08:43
      Rosja w/g Kerry'ego ma byc wiec przejrzysta w swoich działaniach, otwarta na
      krytykę, ma szanować rządy prawa i chronić prawa swoich obywateli. Ojej - to
      tak samo jak Ameryka!!!!!!!!!!
    • Gość: Ziutka Kerry nie ma szans bo gada jak w tym wywiadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 08:48
      Miałki facet.
      Bez wyrazu.
      Gada bez treści.
      Nie jest żadną alternatywą dla Busha JR.
      Brak mu jaj.
      • Gość: Tom Czytając niektóre wypowiedzi popierających Busha IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 25.10.04, 09:11
        dochodzę do wniosku, że prezydenta-idiotę popierają jedynie wyborcy-idioci, upośledzenie umysłowo/emocjonalnie. Trudno odnieść się do jakiejkoliek merytoryki, bo jej po prostu nie ma.
        Parafrazując pewne powiedzenie: głupota ma kolosalną przyszłość - w końcu większość z ludzi to kompletni idioci.
        • Gość: .. a kogo sam sobie wybrales BARANIE!!!????:-)))))))) IP: *.utc.com 25.10.04, 13:29
          • Gość: CHOŁOTY !!!!!!!!!! CHOOJ W DOOPĘ TOBIE I BUSHOWI I RESZCIE PRAWICOWEJ IP: *.gdynia.mm.pl 25.10.04, 14:38
          • Gość: Dyndas Czy Polacy sa Legia do wynajecia? IP: *.maclean / 67.98.137.* 25.10.04, 17:21
            Nikt nas nie prosil na kolanch abysmy byli w Iraku.
            Cena tez nie byla ustalona.
            Podczas drugiej wojny amerykanie nie pytali sie o zaplate za
            wyladaowanie w Normandi a wrecz potem do tego doplacili planem
            Marshalla.
            Wiekszosc Polakow dalej nie rozumie ze zniesienie wiz odnosi sie
            do turystyki a nie do pobytu na stale a tym bardziej do pracy.
            Wiec Kerry obiecuje ze bedziemy mogli odwiedzic USA turystycznie i
            wydac mase szmalu na hotele i inne atrakcje bo tak robia z zachodniej europy.
            Francuzowi czy Anglikowi dalej nie wolno zostac lub pracowac w USA.
            Wiec o co ten krzyk.
            Grecja w unii od dawna i dalej wizy ma.
    • Gość: antonio Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: 217.30.96.* 25.10.04, 09:18
      stary chwyt przed wyborami - kocham was,glosujcie na mnie a potem bedzie jak
      bylo.Pamietajmy ze glosy polonii tez sie licza. Cyrk wyborczy.
      • Gość: Calgarian Zostalo 8 dni wdziecznosci Kerry'ego IP: *.cogeco.net 25.10.04, 16:53
        in_archive=1

lobby.
        nauki i biznesu USA.
        Stanow.
        lepszy.
        Polskich to posiada.

• Gość: Kagan Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: *.latrobe.edu.au / *.latrobe.edu.au 25.10.04, 09:41
      Obiecanki-cacanki, a glupiemu Polakowi radosc... :(
    • Gość: opiniapollpressage KERRY BEDZIE "TWO" ALE POLONIA BEDZIE PAMIETAC IP: *.sympatico.ca 25.10.04, 09:44
      Musi wygrac Prezydent Bush, ktorego Rodzina jest wielkim przyjacielem Polski.
      Natomiast bedziemy pamietac sympatycznego Kerrego jako oosbe, ktora byla bardzo
      sympatyczna dla Polski. W tym nie ma sprzecznosci. Ameryka zaczyna na serio byc
      sympatyczna dla Polski.
      • Gość: Pawel Re: KERRY BEDZIE "TWO" ALE POLONIA BEDZIE PAMIETA IP: *.211.203.62.cust.bluewin.ch 25.10.04, 10:18
        Racja im wiecej sie mowi tym lepiej. Zrobil sie troche polityczny targ, ale to
        przeciez dobrze dla nas, skoro obie strony przypominaja sobie na wzajem o
        naszych interesach.

Gość portalu: opiniapollpressage napisał(a):

> Musi wygrac Prezydent Bush, ktorego Rodzina jest wielkim przyjacielem Polski.
        > Natomiast bedziemy pamietac sympatycznego Kerrego jako oosbe, ktora byla bardzo
        >
        > sympatyczna dla Polski. W tym nie ma sprzecznosci. Ameryka zaczyna na serio byc
        >
        > sympatyczna dla Polski.
      • Gość: Tomek Pamiec wybiorcza IP: *.tampabay.rr.com 25.10.04, 13:23
        Gość portalu: opiniapollpressage napisał(a):
        Prezydent Bush, ktorego Rodzina jest wielkim przyjacielem Polski

Od kiedy rodzina Busha jest tak przyjacielska?
        Przytocz fakty na poparcie tych slow.
        Bush ojciec byl w Polsce jak i jego syn ktory byl goszczony z najwiekszymi
        honorami na Wawelu. W. opowiadal o widacej roli Polski w Europie w przemowieniu
        na Wawelu. Czyzby mial krotka pamiec? Moze ta widaca rola ogranicza sie w jego
        mniemaniu do wyslania oddzialow do sil okupacyjnych w roznych miejscach swiata?
        • Gość: s Re: Pamiec wybiorcza IP: 5.5R* / *.ford.com 25.10.04, 15:44
          polska wiodaca w Europie od tylu.... sam wstyd
    • Gość: Maverick Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: 82.139.9.* 25.10.04, 10:20
      Mnie też wk...ą te socjotechniczne - czy jak je zwał - wypowiedzi z których nic
      nie wynika.
      Od tego mamy w Polsce Leppera.
      " Czy Kwaśniewski jest uczciwy ? " - i ręka pokazująca chowany przedmiot.

Z dwojga złego wydaje mi się że Buszmen bedzie lepszy dla nas.
    • Gość: RAZ Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: *.ed.shawcable.net 25.10.04, 10:28
      Klamie skurwysyn...
      "Nie zauwazyl" naszych chlopakow i dziewczyn w Iraku ...bo chcial udowodnic ze
      koalicji nie ma...
      Teraz podlizuje sie...
      Glosowac na Busza!!!
    • Gość: ma Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.10.04, 10:39
      Nie bajeruj wujek, bo to aż przykre, jak się płaszczysz, i tak przegrasz
      wybory, czy głupie Polaczki z Jackowa będą na ciebie głosować czy nie.
      • Gość: ciekawy Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: *.dialsprint.net 25.10.04, 15:05
        Przelecialem te teksty szybciutko, i he he he...
        Ale sie mloda Polonia wystraszyla perspektywa zniesienia wiz!!!

Kurcze tyle konkurencji i to wyksztalconej!

Na dodatek nie bedzie mozna opowiadac juz bajek jakim to milionerem sie jest w
        "SZIKAGO" bo wielu bedzie moglo sobie pojechac na wakacje i zobaczyc na wlasne
        oczy, na dodatek zamieszkac w hotelach w ktorych ci pierwsi wlasnie sprzataja!

He he he he....
    • Gość: Demokrata(SD) Re: Kerry dla "Gazety": jestem wdzięczny Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 11:10
      Nie nam w Polsce wypowiadać się kogo chcielibyśmy widzieć na fotelu Prezydenta
      USA po najbliższych i kogo chcielibyśmy widzieć na tym fotelu.Opinia publiczna
      w USA jest podzielona a w imieniu Polski nie zagłosuje Polonia ametrykańska.Tym
      niemniej jako demokrata opowiedziałbym się za kandydatem gwarantującym
      zniesienie wiz dla Polaków.Wcale nie trzeba zmieniać obecnie obowiązujących
      przepisów o bezwizowym ruchu pomiędzy danym Państwem a USA uwarunkowanym 3
      procentowym limitem odmów wizowych ze strony USA.Wystarczyłoby dodać klauzulę,
      że "Nie dotyczy to sojuszników USA - członków NATO -, których armie biorą
      wespół z armią amerykańską udział udział w operacjach wojskowych".Gdyby
      wprowadzenie takiej drobnej poprawki do obowiązującej ustawy nie uzyskało
      aprobaty w Kongresie USA, to należy wprowadzić demokratycznie obustronny
      obowiązek wizowy.Żadne obiecanki, cacanki przedwyborcze nie powinny w tej
      sprawie decydowac na kogo głosować. Dopóki obecny wizerunek Polaków powoduje,
      że nie chcą nas widzieć na zasadzie ruchu bezwizowego w USA, postawmy sprawę
      honorowo. Nie dla jednokierunkowego ruchu bezwizowego! Przelewana Polska krew
      nie może nie być rekompensowana określonymi przywilejami nie tylko wizowymi,
      ale także gospodarczymi.
    • Gość: Ja, Polak POLISH - AMERICAN DREAM: wake up !!! IP: *.atm2-0-1111047.0x50c5d30a.odnxx7.customer.tele.dk 25.10.04, 11:53
      Gdybym usiadl na przeciw Kerrego chcialbym Go wówczas zapytac, dlaczego nie
      mówil o relacji Ameryki do Polski przed wyborami. Wyrazilbym tez moj sceptyzm
      czy Keryy bedzie pamietal o obietnicach wyborczych?
      Polska byla i jest amerykanskim sprzymierzencem w Europie. My wyznajemy
      zasade "wolnego swiata" i tu jestesmy bardzo blisko Ameryki. Tymczasem
      wspierajac Ameryke nie chcemy dzielic Europy, t.zn. ze jak Kerry odbuduje dobre
      stosunki z Niemcami i Francja, to nie moze dokonac sie to kosztem Polski. To ma
      byc (moze po raz pierwszy) caly Wolny Swiat, tu: USA i Europa.
      Kerry bedzie "kusil europejskich sceptyków" tu Niemcy, Francja, etc. dolarami.
      Tu nie moze on zapomniec, ze "nagradzac" trzeba najpierw tych, kt. zawsze byli
      wierni Ameryce (czyt. Polska).
      Poza tym sceptyzm w Europie wyrósl ze stosunku Amerykanów do Europejczyków:
      przeciez caly rozwój zostal skoncentrowany w USA, my nie mamy nic, co
      stawialoby nas na szczytach rozwoju np. telekomunikacji, Internetu,
      oprogramowania. Te sprawy zachowala dla siebie Ameryka. Bez rozlozenia rozwoju
      równomiernie na caly Wolny Swiat nie bedzie zrozumienia i woli wspolpracy.
      Ameryka musi zmienic swoj stosunek do reszty Wolnego Swiata, bo kontynujac
      zaborcza polityke rozwoju (tylko USA) zmusi swoich sprzymierzenców do coraz
      ostrzejszej krytyki, podzialów, etc.

Wake up America!!!
    • Gość: obserwator Popieraj Kerry`ego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 12:15
      Kerry przynajmniej konkretnie mówi i nic nie obiecuje. To jest ważne dla Polski
      i Polaków. Z wypowiedzi widać, że nie ma złych zamiarów wobec Polski.
      Niech ten Polak kto może, odda głos na Kerry`ego.
      • Gość: .. Popieraj Kerry`ego??? NEVER!!!! IP: *.utc.com 25.10.04, 12:55
        Kerry popiera aborcje i malzenstwa homoseksualistow.Sa to problemy bardziej
        istotne niz "wizy dla Polakow".Glosujacy Polacy wiz nie potrzebuja..:-))
        • Gość: Tomek Re: Popieraj Kerry`ego IP: *.tampabay.rr.com 25.10.04, 13:16
          Gość portalu: .. napisał(a):
          Pomysl o tym:
          Popierajac Busha popierasz zabijanie wielu ludzi kazdego dnia na calym swiecie.
          Krew zawsze rodzi rzadze wiekszej krwi. Setki lat trwaly walki krzyzowe. Czegos
          sie trzeba z tych czasow nauczyc.
          Trzeba walczyc z terrorystami ale trzeba tez zaoferowac jakas konkretna wizje
          pokoju. Bez tego ludziom ktorzy mogliby aktywnie wspierac dazenie do pokoju w
          krajach arabskich nie pozostaje nic innego jak walka zbrojna.
          • Gość: .. Popieraj Kerry`ego???NEVER!!! IP: *.utc.com 25.10.04, 13:27
            Aborcja zabija wiecej ludzi niz wszystkie
            wojny i konflikty etniczne razem wziete..czyli:Popierajac KERRY popierasz
            zabijanie wielu ludzi kazdego dnia na calym swiecie....a szczegolnie pod swoim
            nosem w USA!!
        • Gość: JoeT Klamstwa propagandy bushewikow IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 25.10.04, 16:33
          Gość portalu: .. napisał(a):
          > Kerry popiera aborcje i malzenstwa homoseksualistow. Sa to problemy bardziej
          > istotne niz "wizy dla Polakow"....

Kerry nie popiera ani aborcji ani malzenstw homoseksualistow. Kerry chce byc
          tylko prezydentem wszystkich Amerykanow ani tylko bilionerow i ekstremistow.
          Nie chce zamieniac Stanow na drugi Iran tyle tylko, ze zamiast rzadzacego
          islamu beda rzadzic wybrani protestanci (WASP). Kerry nie chce wprowadzac zmian
          do konstytucji skopiowanych ze Starego Testamentu - ktore tlumaczenie Biblii
          przy tym nalezaloby uzyc?

W Iranie i Arabii Saudyjskiej obowiazuja prawa skopiowane z Koranu. Wojna
          miedzy Irakiem i Iranem byla zwiazana z konfliktem miedzy sunni i szyitami.
          Sunni obawiali sie, ze szyici zechca wprowadzic w Iraku swoje prawa religijne.
          Czy w Stanach tez mamy zaczac wojny religijne?
          • Gość: .. ty tez jestes "za tym albo nawet przeciw"Joe??:-)) IP: *.utc.com 25.10.04, 16:54
            Widzisz to ty klamiesz tak samo jak twoj wodz Kerry.Nie stac go na to aby
            udzielic jednoznacznej odpowiedzi.Ten oszust mysli, ze bedzie siedzial"okrakiem
            na barykadzie" i zostanie prezydentem.Albo jestes po tej stronie albo po
            drugiej... Nie mozna byc po obu...Wiec prosze cie nie kadz JoeT..:-))
            Kerry przez swoja oszukancza postawe i kompletny brak charakteru przegra te
            wybory.Zobaczysz juz niedlugo.:-)))
      • Gość: Calgarian Kerry gotow chwycic sie brzytwy IP: *.cogeco.net 25.10.04, 16:50
        in_archive=1

lobby.
        nauki i biznesu USA.
        Stanow.
        lepszy.
        Polskich to posiada.

• Gość: .. Bush bedzie pilnowal aby plaga homoseksualizmu.. IP: *.utc.com 25.10.04, 16:59
          ..aborcji i innego qurestwa nie zdominowala naszego zycia.Amen!
          Kerry to narzedzie szatana..:-))
    • Gość: stasiek Kerry: jeśli będziemy współpracować, zniesiemy ... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 25.10.04, 12:23
      Kerry O Iraku: Mój plan dla Iraku zmieni kierunek, w jakim rozwija się sytuacja
      w tym kraju, i przekona sojuszników, by ponownie zajęli miejsce u naszego boku
      i zgodzili się ponieść część ofiar.

Szanowny Panie Senatorze Johnie Kerry - sojusznicy ( Polska, Wlochy, Wielka
      Brytania, Ukraina, Bulgaria itd) juz DAWNO zajmuja miejsce u boku USA w Iraku i
      ponosza ofiary.
    • mark6 wierz w to to idioto 25.10.04, 13:26
      Kerry nie rob z Polakow idiotow.Wizy ani ty ani nikt inny nie zniesie tak
      dlugo jak 30% Polakow wjezdzajacych do USA to przestepcy.
    • Gość: Realista z USA polityczne obiecanki cacanki- bez wiz do USA IP: 209.247.222.* 25.10.04, 13:53
      Senator Kerry ladnie mowi i obiecuje. Prawda jest taka ze to polityczny pic.
      Prosze zauwazyc ze mowi "jak bedziemy wspolpracowac..." Niestety aby zmienic
      przepisy imigracyjne trzeba taka ustawe przepchnac przez dwie izby. To sie
      nigdy nie zdarzy, Republikanie tego nie zakceptuja a nawet Demokraci nie sa w
      100% za tym pomyslem.

Obudzmy sie, chodzi tu o glos Amerykanow Polskiego pochodzenia. Przeciez
      podczas debaty Kerry nawet zapomnial ze mamy zolnierzy w Iraku.
    • Gość: Katolik Polski + KOMU PDPADL BUSH ZE JEROZOLIMA JEST ZA KERRY`M??? IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.04, 13:59
      Jak to wszystko nagle sie odwrocilo o 180 stopni.
      Jeszcze niedawno srodki masowego przekazu
      w rekach znanej grupy promowaly Busha.Teraz nagle
      Washington Post,NY Times i inne zalecaja glosowac
      na Kerry´ego.GW oczywiscie przylaczyla sie do tego
      apelu koszernych.Mnie osobiscie jest obojetne
      kto wygra.I tak nic sie nie zmieni w polityce USA.
    • Gość: Z..DC Klamca IP: 216.233.76.* 25.10.04, 14:01
      Wlasnie ustawa # S 2844 o zniezienie wiz zostala zablokowana przez kolege
      Kerry..go z parti Demokratycznej. Kerry przypomina mi Roosevelta jak Polakow
      balamucil i sprzedal Polske Sovietom. Mam ndzieje ze ten Klamca nie zostanie
      wybrany!!!
      • Gość: meerkat A Kerry WIE gdzie Polska LEZY (i kwiczy)???!;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 14:25

Przeciez jeszcze trzy tygodnie temu Kerry osmieszyl sie publicznie podczas
        debaty, bo nie wiedzial w ogole, ze w Iraku SA jacys polscy zolnierze i musial
        mu to dopiero uprzytomnic debil Bush, byly pilot, ktory jakos przezyl niemo
        nieumiejetnosci czytania mapy!

Jak widac z posuniec tego ostatniego Bush wie przynajmniej gdzie leza kraje
        bedace wrogami wolnosci i demokracji. Ale, poniewaz M&M twierdzi ze z geografia
        u niego slabo, to mysle ze daruje dowodcy skrzydla bombowcow strategicznych
        B-2 ktore przez pomylke zbombarduja IraN a nie IraK (mapa w mapniku moze byc
        np. zagieta na ostaniej literze!:))))).

A poza tym, jakie znaczenie maja wypowiedzi sen. Kerry? Nie mialy przez
        dwadziescia pare lat w Kongresie, nie beda mialy przez nastepne 20.
        Bush dobrowolnie opusci Bialy Dom 20 stycznia 2009 a po nim, znowu z Bialego
        Domu beda ginac lyzeczki, meble i srebra, stazystki beda lataly po Gabinecie
        Oralnym w poplamionych sperma sukienkach, a sypialnie beda do wynajecia dla
        kazdego kto dostatecznie szczodrze zasili kase Pierwszego Malzonka. ;-))))))))))

• azarel Meerkat, wczoraj 25.10.04, 14:32
          na barbecue spalilismy amerykanska flaga. Palila sie jak to szmata: wolno i
          dymiac strasznie, zatruwajac srodowisko, jak to popieprzone USA.
          • Gość: .. Re: Meerkat, wczoraj IP: *.utc.com 25.10.04, 15:33
            a w poniedzialek..stanales-jak ten ciulik-w kolejce po wize amerykanska.
            Znamy tu takich "hero" oj znamy.. Dlatego uwazam,ze sa rzeczy wazniejsze od
            zniesienia wiz dla Polakow.
      • Gość: as Re: Klamca IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 25.10.04, 18:18
        > Wlasnie ustawa # S 2844 o zniezienie wiz zostala zablokowana przez kolege
        > Kerry..go z parti Demokratycznej.

Senator Kerry byl w Columbus, OH 23 wrzesnia i w Bostonie, PA 24 wrzesnia. 23
        i 23 wrzesnia czytano ustawe 2844. Jak mogl byc jednoczesnie w senacie w
        Washington, D.C. by zablokowac te ustawe?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka