buldog2 Czy można odrodzić Polskę z pomocą mafii? 10.07.20, 13:20 Z początku chciałem wkleić sam wykład Władimira Pastuchowa — rosyjskiego prawnika, politologa, obecnie wykładającego w Londynie. Tekst jest tu: Czy można odrodzić Rosję z pomocą mafii Autor jest znany, wykład jak najbardziej na czasie, warto o tym porozmawiać. Ale czy można odrodzić Polskę z pomocą mafii? O tym jest wątek na forum Kraj, może warto go dwa dni przed wyborami przypomnieć... forum.gazeta.pl/forum/w,28,166925565,166925565,Czy_mozna_odrodzic_Polske_z_pomoca_mafii_.html?t=1594288209#p170194887 Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Czy można odrodzić Polskę z pomocą mafii? 10.07.20, 16:05 buldog2 napisał: > Z początku chciałem wkleić sam wykład Władimira Pastuchowa — rosyjskiego prawni > ka, politologa, obecnie wykładającego w Londynie. Tekst jest tu: Czy moż > na odrodzić Rosję z pomocą mafii Wszyscy co wyjechali z Rosji a nie sa fachowcami od konkretnych zawodow a sa tylko wodolejami sa finansowani i kierowani przez CIA i inne sluzby zachodnie. Stad wodospady glupot ubranych niby w sensowne wypowiedzi. To moze funkcjonowac dla ludzi mieszkajacych w Polsce, ja Ty, w Rosji deniske, swiblo, ale nie w stosunku do mnie. Jak wyzej wodospady glupot. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Czy można odrodzić Polskę z pomocą mafii? 10.07.20, 17:54 Teraz czekam, jak rzeczowo obalisz postawione w artykule tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Potrzebni liderzy 10.07.20, 15:23 buldog2 napisał: > Прослезился. ????? > Powtórzę, co raz już napisałem: nigdy nie dostałem ani grosza dotacji od kogoko > lwiek. Acha? To z czego zyjesz? Przeciez to Ty drogi bul2 zwrociles mi uwage na te dwie firmy. Jako bardzo dobre: buldog2 napisał: > owie lat dziewięćdziesiątych (prawie 20 lat wcześniej). Dziś Emtel to, śmiało m > ożna powiedzieć, poziom europejski, zatem światowy. Podobnie jak Medima, produk > ująca (pomijam szczegóły konstrukcji i wodotryski) zdecydowanie najlepsze pompy > infuzyjne (nie perystaltyczne, jak reszta, a pompująca w sposób naśladujący pr > acę serca - bez niszczenia krwinek). Pare pieterek wyzej zajelem sie tymi firmami. Oczywiscie poszukalem ich strony, taki mam zwyczaj, nie jakies pisaniny o tych firmach a ich strony. I sie okazalo ze te Twoje firmy to zyja i to duzo z funduszy unijnych. Czyli z kasy odemnie. Jedna z nich nawet sobie 250tys PLN zgarnela na wycieczki po Swiecie. Bo na "promowanie" ich urzadzen za granica. Czyli turystyka na moj koszt. Jak macie takie dobre produkty a akurat nie macie kasy na promocje ich za granica, targi itp, to pozyczke z banku za nia na targi zagraniczne i z zyskow sprzedazy kredyt splacac. Tak jest normalnie, taki jest kapitalizm. A jak nie moglibyscie kredytu na turystyke splacic bo jednak sie nie udalo wam klientow zdobyc aby zyski dostatecznie duze na splate kredytu miec, to znaczy ze falszywie uwazaliscie. A w biznesie jak sie falszywie mysli to sie dostaje po d... az do katastrofy egzystencji. Firma gdzie 35+ lat pracowalem byla mnostwo razy na targach, byla za wlasne pieniadze. I firma w ktorej pracowalem byla nieraz na krawedzi upadku. Ciezka walka byla potrzebna aby nie upasc. Ale nie upadlismy z tym ze z niczego sie nic nie bieze. Praca, praca i praca a nie zycie z dotacji. Wracajac do Ciebie. Jak wykrylem jakimi pasozytami sa te Twoje 2 firmy ktorymi sie chwaliles to buldog2 napisał: > Medima > Akurat tę firmę znam i z pełną odpowiedzialnością mówię, że opowiadasz bzdury. > Dotacje bierze, No wlasnie, ta Twoja druga tez bierze bo inaczej na ich dokumentach na ich stronie nie bylyby znaczki niebieskich unijnych gwiazdek. Moze nieprawda? Nie wiem co Ty osobiscie robisz drogi bul2, nie pochwaliles sie ale jak tak blisko Tobie ten sprzet medyczny i te firmy to jakos uwazam ze masz z nich kase. A ze one w duzej mierze maja kase z dotacji unijnych czyli odemnie bierzesz dotacje. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Potrzebni liderzy 10.07.20, 17:22 Jorl, powtórzę: nigdy nie dostałem ani grosza dotacji. Nigdy też nie wziąłem grosza od żadnej z wymienionych tu firm. Więcej nie chce mi się pisać teraz Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Potrzebni liderzy 16.07.20, 19:25 buldog2 napisał: > Jakbym się uparł, to może bym to znalazł, w tym twoje deklaracje: > - najpierw, że matematykę znasz, > - później, że dowiedziałeś się, że istnieją różne działy matematyki. Klamisz bul2. Wcale pozniej sie nie dowiedzialem bo wiem od 50 lat ze matematyka jest ogromna w stosunku do tego co ja inzynier mialem. 4 semestry matematyka i to wraz z innymi przedmiotami rownolegle, na matematyce maja cale 5 lat i tylko matematyki. A co mialem jest znane jak ktos ma troche pojecia o Politechnikach. I nie mam zamiaru konkurowac z matematykami w tych zakresach ktorych wogule nie mialem. Ale w tych zakresach co mialem, moge konkurowac i z matematykami. Bo co sie nauczylem to nawet teraz dosc umiem. I duzo razy uzywalem w zyciu. Ja nie jestem chloptysiem ktory chce udawac wiecej jak jest. Ja jestem inzynierem i to dobrym a dowod na to mam bo w niemieckim przemysle 35+ lat prowadzilem w firmie, pareset ludzi, R&D w zakresie elektroniki przemyslowej. i mimo ze bylem cudzoziemcem to ja bylem szefem inzynierow, Niemcow. Kilku. I jedna z moich mocnych stron w stosunku do moich podwladnych to byla wlasnie znajomosc matematyki. I fizyki, akurat potrzebna w naszej firmie. Taka jej specjalnosc. Spokojnie sie na tym opieram i nie szukam jakies tam innych dziedzin mi nie znanych. buldog2 napisał: > Ale możesz, na przykład z pomocą Wikipedii, sprawdzić, czy terminy wymienione p > rzeze mnie i wyglądające na matematyczne, naprawdę są matematyczne. Wogole nie zamierzam, olewam. Ale jak nawet sa te terminy matematyczne to daleko nie znaczy ze Ty z tych dziedzin cos umiesz. Znajomosc tytulow dziedzin to daleko nic nie znaczy. Tak samo dobrze to Ty z WiKi sobie te terminy wygrzebales. I materialu pod tymi tematami nie znasz. Dotarlo? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Potrzebni liderzy 21.07.20, 00:36 Tak, w końcu to nie tylko do mnie dotarło, bo podejrzewałem Cię o to i wcześniej, ale teraz wiem: Ty jesteś komunistą od Trockiego, dlatego tak nienawidzisz tych, którzy was zwyciężyli. 30 lat temu myśleliście, że uda się Wam dojść do władzy, ale znów przepadło i teraz zdychacie na jakichś podrzędnych stanowiskach Kominternu w Niemczech i płaczecie w rękach. To już pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 140 wpisów w jednym watku 16.07.20, 20:22 Pan kolega mazzini wpisal się w tym watku 140 razy. Ja wpisalem się kilka razy ale dozorca/dozorczyni posprzatał/ła i zostal tylko jeden wpis. Zastanawiam sie czy warto pisać? www.youtube.com/watch?v=Dqe54Lg58Rc Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: 140 wpisów w jednym watku 16.07.20, 20:26 felusiak1 napisał: > Pan kolega mazzini wpisal się w tym watku 140 razy. Jest niezly ten m890! najgorzej ze slowotoki tylko. Ja jestem uparty. Wpisze, to zaraz odkladam na HD. Jak skasuja, kopjuje. Dochodze do 10 razy czasem. Ja wpisalem się kilka razy > ale dozorca/dozorczyni posprzatał/ła i zostal tylko jeden wpis. Zastanawiam sie > czy warto pisać? > > www.youtube.com/watch?v=Dqe54Lg58Rc Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Naprawdę tak cienka skora? 16.07.20, 20:38 Tnij cenzorze, tnij. Szczegolnie jesli sprawia ci to przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: ale cwaniak szczodry,ten premier polski+ 20.07.20, 22:57 ro. W to miejsce powinien wejść jak największy zastrzyk inwestycji publicznych, tymczasem ten zastrzyk jest trochę mniejszy, niż planowaliśmy na skutek bardzo ostrej, egoistycznej akcji grupy skąpców - stwierdził Żzxxxxxx Czy on komuś coś podarował? Cwaniak do mojej emerytury się dobiera. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Potrzebni liderzy 22.07.20, 19:35 buldog2 napisał: > Z początku chciałem wkleić sam wykład Władimira Pastuchowa — rosyjskiego prawni > ka, politologa, obecnie wykładającego w Londynie. Tekst jest tu: Czy moż > na odrodzić Rosję z pomocą mafii Dobra bul2 to o tym Pastuchowie i jego wykladzie. Jak juz pisalem wodospady glupot ale gwarantowanie napisane na tyle madrze zeby uzyskac czytelnikow nawet sie z tymi tezami zgadzajacych. Ale nie ze mna takie numery. Sam tytul wystarczy aby ocenic ta propgagande. Bo nazywam to propaganda. Ja znam Zachod, tu sie pracuje i to precyzyjnie. I nie tylko w gospodarce ale sluzby propagandowe tez pracuja na wysokim poziomie. I wlasnie ten wyklad tego Rosjanina siedzacego w Londynie jest wlasnie wg wskazowek sluzb zachodnich napisany. A teraz dokladniej, tytul starczy, najpierw to: Czy można odrodzić Rosję To danie sugeruje ze Rosja jest nedzna i, co najwazniejsze, idzie falszywa droga rozwoju. To jest jednoznaczne bo sie chce proponowac jakies inne. A wiec jaki cel do osiagniecia ma Rosja? Ja uwazam ze organizacja gospodarki w Rosji powinna miec za cel osiagbiecia, napewno w przemysle, stan Niemiec. Czyli ogromna liczba mniejszych i wiekszych przedsiebiorstw kapitalistycznych ktore tez sa caly czas nowe tworzone a stare rozwijane. Naturalnie w warunkach kapoitalistycznej konkurencji a wiec tez z bankructwami jak trzeba. Pytanie czy Rosja idzie ta droga? Ja uwazam ze idzie, nie jak w Polsce przy przejsciu z komuny na kapitalizm zaorane co bylo jesli chodzi o przemysl a w Rosji uratowano dosc sporo jego i przeksztalcono w prywatny. Albo wlascicieli albo spolki akcyjne z duzo bardziej rozrzuconymi akcjami. Powstaja nowe przedsiebiorstwa tez ale to jest rownolegle do dotychczasowych. Dlaego jeszcze do sytuacji w przemysle niemieckim ale innej drogi nie ma a ta ktora Rosja podaza jest wlasnie ta prawidlowa. To jest moja ocena. A wiec nie ma mowy o jakims radykalnej potrzebie "odradzania" Rosji a po prostu ta zmudna praca posuwac sie do przodu. Teraz nastepna glupota: Czy mozna na odrodzić Rosję z pomocą mafii Oczywiscie ze nie mozna, kraj mafijny nie moze se prawidlowo gospodarczo rozwijac. Czyli w jednym zdaniu dwie glupoty. Dlatego zadnego sensu nie ma czytac co tam ten Rosjanin napisal bo zasadniczo jest falszywe. Ale jak pisalem, taki wyklady nie sa glupie. Z punktu widzenia CIA itd. Bo sugeruja jakby w sposob oczywisty ze Rosja: 1. Idzie falszywa droga jesli chodzi o gospodarke 2. Jest wlasciwie mafijna i tak naprawde jak nie jest powinna sie stac. Ten Rosjanin to typowy zdrajca oplacany przez zachodnie sluzby aby taka metoda osiagnac na Rosji, jaby sie udalo, zejscie z prawidlowej drogi. To jest nieglupie, zawsze powtarzam ze na Zachodzie sie lepsze samochody produkuje i lepsze sabotaze u wrogow sie robi. Po prostu wszystko jest na wysokim poziomie. Wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś