Dodaj do ulubionych

Rewelacja z Wrocka

12.04.21, 21:21
Zawsze, no od pewnej sekwencji wydarzeń, miałem sentyment do dziewczyn z Wrocławia i wcale mi nie mija, mimo upływu lat.
Swoją drogą, ciekawe dlaczego?

Polecam lekturę "Plotka":
www.plotek.pl/plotek/7,166796,26970955,pola-raksa.html#s=BoxOpMT
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Rewelacja z Wrocka 13.04.21, 16:18
      Same przypadkowe te kariery:
      plejada.pl/newsy/na-planie-czterech-pancernych-i-psa-miala-zaledwie-16-lat-historia-malgorzaty/vhvg2tb
      • borrka Operacja propagandowa na dużą skalę 15.04.21, 14:45
        Z dzisiejszej, czy może wczorajszej, perspektywy Czterej Pancerni byli wielkim i udanym zamierzeniem - najlepsi aktorzy, olbrzymia promocja w demoludach i prawdziwy sukces w Matuszce
        W Matuszce skutek ostateczny był problematyczny, bo tak ze dwa pokolenia uwierzyły, iż są przedmiotem miłości Polaków i ich główną fascynacją.
        A potem rozczarowanie bolało.

Ale najśmieszniej było w Dederowie:
        moje ostatnie wspomnienia zza muru, to lotnisko Schoenefeld i Pancerni na telebeamie w hali przylotów:)
        Potem Honi poszedł w p.... i nic mi nie wiadomo o losach serialu w bratskiej Giermanii.
        • szwampuch58 Re: Operacja propagandowa na dużą skalę 15.04.21, 15:44
          Jest do kupienia w domu wysylkowym Weltbild
          • szwampuch58 Re: Operacja propagandowa na dużą skalę 15.04.21, 17:39
            www.weltbild.de/artikel/film/vier-panzersoldaten-und-ein-hund_26022747-1?ln=U3VjaGV8U3VjaGVyZ2Vibmlz
    • szwampuch58 Re: Rewelacja z Wrocka 11.05.21, 19:23
      Niesamowita historia dwoch ludzi z PRL-u
      plejada.pl/newsy/byla-ulubiona-spikerka-tvp-jak-potoczyla-sie-kariera-bogumily-wander/elkmpdb
      • borrka Komuna komuną a .... 11.05.21, 19:44
        Stara gwardia z czasów Gomułki była rewelacyjna.
        W latach 90-tych miałem okazję poznać parę pań i panienek z tv kolorowej i były miłe, i profesjonalne.
        Jednakowoż, jak jeden mąż (raczej żona) twierdziły, iż prawdziwe asy to Suzin, Dziedzicowa, Loska, czy Wanderowa właśnie.
        A była to jeszcze generacja, która karierę zaczynała od szkółki poprawnej i gramatycznej wymowy.
        Czego dziś brakuje, szczególnie zresztą w TVN.
        Wiem co piszę, bo oprócz kanałów komercyjnych oglądam wyłącznie TVN24.
        Reżimowe bagno bojkotuję.
        • szwampuch58 Re: Komuna komuną a .... 11.05.21, 20:06
          Mija 6 lat od tego jak Qwizja dostala bana w moim domostwie
        • engine8 Re: Komuna komuną a .... 11.05.21, 21:29
          I tez sie szlo przez "sito" a prace dostawalo nierzadko wychodzac od "decydentow" tylnymi drzwiami?
        • boomerang Re: Komuna komuną a .... 11.05.21, 23:13
          a ja przestałem oglądać telewizję po tym gdy ten gruby pan od Misia z Okienka kazał mi go pocałować w d...
          • szwampuch58 Re: Komuna komuną a .... 12.05.21, 12:36
            Od 1973 roku nie ogladasz...latajacy kiju nie chlej tyle
    • szwampuch58 Re: Rewelacja z Wrocka 28.05.21, 18:38
      Znowu ktorys ulanek nadwislanski odjechal w biciu piany
      wyborcza.pl/alehistoria/7,121681,27133340,najpiekniejsza-aktorka-europy-barbara-brylska-konczy-80-lat.html#s=BoxOpImg5
      • boomerang Re: Rewelacja z Wrocka 29.05.21, 07:52
        Z aktorek europejskich dostały się co prawda w latach 60-tych do Hollywood Brigitte Bardot, Gina Lollobrigida i Zofia Loren, ale przecież nigdy nie stanęły na ściance porównawczej z Barbarą Brylską. Kto wie jak tam naprawdę z urodą było, przecież ekran kłamie.
        • 1.melord Re: Rewelacja z Wrocka 29.05.21, 09:52
          > Kto wie jak tam naprawdę z urodą było, przecież ekran kłamie.

lata temu natknalem sie na Kaline Jedrusik w "Kameralnej" na Foksal
          Zapijaczona,obskurna jedynie tors widoczny i wydatny....w TV to byla laska na widok ktorej facetom grdyka podskakiwala nie mowiac juz o wirtualnej "chcicy"
        • szwampuch58 Re: Rewelacja z Wrocka 29.05.21, 10:19
          Claudia Cardinale,Ursula Anders,Monika Vici,Marlena Ditrich to wszystkie brzydule bo nie Polki....hehehe
          • 1.melord Re: Rewelacja z Wrocka 29.05.21, 10:54
            Monica Bellucci ...to jej to
            • szwampuch58 Re: Rewelacja z Wrocka 29.05.21, 11:10
              To sa czasy gdy najslicznieja w Europie byla
              Malgorzata Braunen...hehehe
    • j-k Mam odpowiedz: 29.05.21, 11:03
      Ja , warszawiak stufiowalem na krakowskim UJ, a po studiach rok przebywalem w jakis czas we Wroclawiu

(dla mlodzi - bylo to jeszcze za czasow komuny)

roznica byla znaczna.

w Krakowie licza sie koneksje rodzinne - wazny jest twoj status spoleczny, pieniadze, wyksztalcenie rodzicow itd...

We Wroclawiu kazdy byl "skads" - stad to wszystko mialo mniejsze znaczenie, a najwazniejszy byles Ty sam i twoje wlasne mozliwoci intelektualne i zawodowe.

Slowem we Wroclawiu zylo sie o wiele swobodnej...

• szwampuch58 Re: Rewelacja z Wrocka 01.06.21, 21:26
      Hola,ach ta Jola
      www.plotek.pl/plotek/7,166796,27138858,jolanta-lothe.html#s=BoxOpMT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka