Dodaj do ulubionych

jestem zduminy i zgorszony

IP: 5.5R* / *.inter.net.il 01.11.04, 18:18
dyskusja a wlasciwie wypowiedziami Polakow o porwanej w Iraku kobiecie ,
Polce z pochodzenia. Nienawistny ton tych wypowiedzi jak i wulgarne
slownictwo wrecz szokuje. Czyz fakt, ze wybrala inny kraj i z inna wiara, i
to, ze zwraca sie o pomoc do dawnej ojczyzny upowaznia Was do pastwienie sie
nad nia, ofiara terroru?.
Obserwuj wątek
    • fredzio54 Re: jestem zduminy i zgorszony 01.11.04, 18:19
      Gość portalu: z daleka napisał(a):

> dyskusja a wlasciwie wypowiedziami Polakow o porwanej w Iraku kobiecie ,
      > Polce z pochodzenia. Nienawistny ton tych wypowiedzi jak i wulgarne
      > slownictwo wrecz szokuje. Czyz fakt, ze wybrala inny kraj i z inna wiara, i
      > to, ze zwraca sie o pomoc do dawnej ojczyzny upowaznia Was do pastwienie sie
      > nad nia, ofiara terroru?.
      To dreck Polackes a mnie mama uczyla ze to narod bochaterow i dumny
      • Gość: ja Re: jestem zduminy i zgorszony IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.11.04, 16:00
        Bo my som polaki. My som białe i szanujemy tylko białych.
        Szanowaliśmy jednego czarnego, póki strzelał dla nas bramki.
        Arabami się brzydzimy, bo oni tacy inni są, jacy to nie wiemy,
        bo nie znamy. Żydów też nie lubimy, ale za bardzo nie pamiętamy
        czemu. Do tego jeszcze musimy walczyć z pedałami, ale też
        właściwie nie wiemy czemu. Właściwie to my nikogo nie lubimy,
        ale oczekujemy, że wszyscy nas bedą kochać i szanować.
        • Gość: oooooooo tee koleś mów za siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 17:20
          ja jestem Polakiem i w przeciwieństwie do ciebie wiem dlaczego brzydzę się
          arabami,żydami i dlaczego walczę z pedałami.a jak ty nie wiesz to weź się k..
          dowiedz
          • Gość: ja Re: tee koleś mów za siebie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.11.04, 23:05
            Oto Polska właśnie...
      • Gość: jeja Re: jestem zduminy i zgorszony IP: *.23-182-adsl-pool.axelero.hu 02.11.04, 17:19
        twoja matka to qrwa byla.
        bo tylko qrwa moze dziecku takie sqrwysynstwo wpoic do lba.
    • Gość: z daleka Re: jestem zduminy i zgorszony IP: *.inter.net.il 01.11.04, 18:34
      wlasciwie utwierszasz mie w zdumieni i zgorszeniu. Zamiast powiedziec slowo w
      obronie tej biednej kobiety , ty natychmiast korzystasz z okazji, zeby dolozyc
      osobistym wrogom. Jednak po tobie wlasciwie nie moglem spodziewac sie niczego
      innego.
      • gini Re: jestem zduminy i zgorszony 01.11.04, 18:46
        Nie bardzo wiem o czym piszesz, probuje Ci po prostu wyjasnic skad to sie
        bierze.
        Ty jak zwykle udajesz, ze niczego nie rozumiesz.
        • Gość: rachelka Re: jestem zduminy i zgorszony IP: *.twcny.rr.com 01.11.04, 18:50
          gini napisała:

> Nie bardzo wiem o czym piszesz, probuje Ci po prostu wyjasnic skad to sie
          > bierze.
          > Ty jak zwykle udajesz, ze niczego nie rozumiesz.
          a czy to nie latwiej w ten sposob. udawac zgorszenie za wypowiedzi polakow,a nie
          widziec swoich wykroczen,no nie one sa dozwolone. madry pan/pani z daleka to
          swietne przyklady cnoty i moralnosci.nieskazitelni.
    • dritte_dame Skoro 01.11.04, 18:37

> ... Nienawistny ton tych wypowiedzi jak i wulgarne
      > slownictwo wrecz szokuje.

Skoro wrazliwosc powonienia Ci ostatnio wzrosla to zacznij omijac to szambo z
      daleka :)
      • Gość: z daleka Re: Skoro IP: 5.5R* / *.inter.net.il 01.11.04, 18:41
        Dobra odpowiedz, chociaz nie na temat. Tak trzymac.
        • Gość: rachelka mam nadzieje,ze nie zemdlejesz IP: *.twcny.rr.com 01.11.04, 18:45
          to panie wrazliwy o mnie. trzymaj sie mocno papugi,gdyz ona znacznie madrzejsza,
          a juz na pewno w slowach, od twych wrazliwych na piekno ziomkow.bron boze jak
          ktos by was nazwal rasista jakim,oj to nie wy, to sasiedzi.

fredzio54 napisał:

> a ty pospij z arabem murzynem
          • Gość: z daleka Re: mam nadzieje,ze nie zemdlejesz IP: 5.5R* / *.inter.net.il 01.11.04, 18:51
            A co powiesz w przedmiotowej sprawie. Jaka jest twoja opinia. Potepiasz te
            porwana przez terrotystow Polke , czy tych ktorzy w niewybredny sposob sie jej
            wypieraja?
            • gini Re: panie z daleka 01.11.04, 18:57
              Te idiotyczne chamskie posty, pisze ktos z neostrady, prawdopodobnie jedna
              osoba, dlaczego z gory zaklada pan, ze pis ze to kilka osob?
        • dritte_dame Re: Skoro 01.11.04, 18:48

> Tak trzymac.

"Chociaz z drugiej strony ...." byla by to niewatpliwie przykra strata dla
          niektorych z nas :(
          • Gość: z daleka Re: Skoro IP: *.inter.net.il 01.11.04, 18:56
            i nadal nie na temat.
            • gini Re: Skoro 01.11.04, 18:58
              A jak sie napisze na temat, to sie panu z daleka nie podoba.
              Ostatecznie to kto na tym forum nienawidzi islamistow?
              • Gość: z daleka Re: Skoro IP: 5.5R* / *.inter.net.il 01.11.04, 19:01
                Dobre pytanie.

> A jak sie napisze na temat, to sie panu z daleka nie podoba.
                > Ostatecznie to kto na tym forum nienawidzi islamistow?
                No kto Gini?
                • Gość: rachelka Re: Skoro IP: *.twcny.rr.com 01.11.04, 19:05

> Dobre pytanie.
                  >
                  >
                  > > A jak sie napisze na temat, to sie panu z daleka nie podoba.
                  > > Ostatecznie to kto na tym forum nienawidzi islamistow?
                  > No kto Gini?
                  pan z daleka, potrzebuja chyba lepsze szkla,jak rowniez nieco dluzzych rozmow z
                  papuga.pozazdroscic logiki.
                  ps. nie czytaj czasem jakowego wiktora i fredka54,bo jeszcze nam tu
                  schamiejesz,jak rowniez mozesz spasc z krzesla, a w twoim wieku to grozne,mozna
                  przejrzec na oczy i co wtedy?
                  • Gość: z daleka Re: Skoro IP: 5.5R* / *.inter.net.il 01.11.04, 19:08
                    Rachelciu przestan z siebie robic wieksza idiotke niz jestes.
                    • gini Re: Skoro 01.11.04, 19:18

> Rachelciu przestan z siebie robic wieksza idiotke niz jestes.

Jezeli ktos tu robi z siebie idiote to Ty moj panie.
                    • Gość: rachelka Re: Skoro IP: *.twcny.rr.com 01.11.04, 19:19

> Rachelciu przestan z siebie robic wieksza idiotke niz jestes.
                      a fe z daleka,takie slowa i to od pilaru inteligencji,wrazliwosci i nadecia
                      swiatowego. wstydz sie. ja przynajmniej umiem sie powstrzymac od nazwania ciebie
                      balonem roku.uwazaj jak siadasz,byle igla i jestes flauta.
                  • Gość: rachelka nie dla wrazliwych IP: *.twcny.rr.com 01.11.04, 19:11
                    a oto popis kunsztu slowa w wykonaniu dwoch medrcow z syjonu,cosik jak "dumb and
                    dumber" czyli fktor vs fredek
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=17227460&a=17231252
                    • Gość: wikor Re: dla wrazliwych na zapachi islamskiego gu..... IP: 5.5R* / 212.25.109.* 01.11.04, 19:26
                      nie ruszaj bo silno smierdzi
                • gini Re: Skoro 01.11.04, 19:16

> Dobre pytanie.
                  >
                  >
                  > > A jak sie napisze na temat, to sie panu z daleka nie podoba.
                  > > Ostatecznie to kto na tym forum nienawidzi islamistow?
                  > No kto Gini?

Nie wiesz?Naprawde?To Ci pomoge, Zydzi panie z daleka Zydzi.
              • Gość: z daleka Re: Skoro IP: 5.5R* / *.inter.net.il 01.11.04, 19:05
                Pytanie zle postawione, Gini. Ja nie pytalem o to kto nienawidzi islamistow. Ja
                pytalem dlaczego nienawidzicie Polki, ktora zbratala sie z islamem. Ona sie Was
                nie wyparla. Ona tylko podobnie jak Ty, ( i ja) wybrala inne zycie. Czy to jest
                powod do nienawisci?
                • gini Re: Skoro 01.11.04, 19:17

> Pytanie zle postawione, Gini. Ja nie pytalem o to kto nienawidzi islamistow.
                  Ja
                  >
                  > pytalem dlaczego nienawidzicie Polki, ktora zbratala sie z islamem. Ona sie
                  Was
                  >
                  > nie wyparla. Ona tylko podobnie jak Ty, ( i ja) wybrala inne zycie. Czy to
                  jest
                  >
                  > powod do nienawisci?

A ja Ci wytlumaczylam, ze , zle adresujesz pytanie, chociaz nie wiesz kto jest
                  autorem idiotycznych postow pisanych z jednego adrtesu.
                • krystian71 Re: Skoro 01.11.04, 19:20
                  to fredzio jej tez jeszcze nie nazwal arabskim materacem?Co za niedopatrzenie!
                  Dana !!slij do niego maila!!!
                • Gość: rachelka Re: Skoro IP: *.twcny.rr.com 01.11.04, 19:23
                  z daleka, jakbys potrzebowal porad na tematy seksu to sluze wzorcem fredka. na
                  niego zawsze mozna liczyc,jesli chodzi o oryginalnosc i fanazje.tylko papudze
                  nie pokazuj,jeszcze ci sie zgorszy.

fredzio54 napisał:

> Gość portalu: rachelka napisał(a):
                  >
                  > > fredek tam takie ufo leci i zabiera raraba,to gdzie to leci do szkoly?
                  > rachelko szukaj araba albo osla(arabki kochaja sie z oslem sam wydzialem na
                  > tereny)

• Gość: z daleka Re: Skoro IP: 5.5R* / *.inter.net.il 01.11.04, 19:30
                    Rozumiem ze masz Rachelciu rozbiegane mysli i wszystkie one prowadza cie do
                    rozporka. Moglabys jednak od czasu do czasu troche sie skoncentrowac i
                    zauwazyc, ze nie o seksie to watek, ale o pewnej Polce porwanej w Iraku, na
                    ktorej twoi rodacy wieszaja psy. Czy masz cos do powiedzenia na ten temat?
                    Jesli nie to wracaj do rozporka, ale nie na tym watku.
                    • Gość: rachelka Re: Skoro IP: *.twcny.rr.com 01.11.04, 19:32

> Rozumiem ze masz Rachelciu rozbiegane mysli i wszystkie one prowadza cie do
                      > rozporka. Moglabys jednak od czasu do czasu troche sie skoncentrowac i
                      > zauwazyc, ze nie o seksie to watek, ale o pewnej Polce porwanej w Iraku, na
                      > ktorej twoi rodacy wieszaja psy. Czy masz cos do powiedzenia na ten temat?
                      > Jesli nie to wracaj do rozporka, ale nie na tym watku.

kotus to nie ja o tym rozporku marze,to twoj fiktor i fredek. moze do nich
                      lament jakis puscisz.przydaloby sie,gdyz co watek to seks z nich splywa.
                      pomyslaby kto,ze u was kobiet nie ma dla tych gentelmenow.
                      • gini Re panie z daleka 01.11.04, 19:36
                        No to moze pan udowodni, ze to Polacy wieszaja na tej Polce psy?
                        Bo jak na razie pisze brzydko jedna osoba,ale pan widac zagladal w rozporek i
                        wie, ze to Polak.A gdyby nawet, to skad pretensje do wszystkich Polakow, a juz
                        skad pretensje do mnie czy do rachelki.
                        • Gość: rachelka Re: Re panie z daleka IP: *.twcny.rr.com 01.11.04, 19:41
                          gini napisała:

> No to moze pan udowodni, ze to Polacy wieszaja na tej Polce psy?
                          > Bo jak na razie pisze brzydko jedna osoba,ale pan widac zagladal w rozporek i
                          > wie, ze to Polak.A gdyby nawet, to skad pretensje do wszystkich Polakow, a juz
                          > skad pretensje do mnie czy do rachelki.
                          bo pan z daleka jest nie tyle ucony co mundry i lon wie szycko. nawet jest
                          zszokowany wulgarnoscia wypowiedzi na temat polki, a zupelnie nie jest
                          zszokowany codziennym wysmiewaniem sie ze smierci swych sasiadow przez
                          wszystkich,piszacych tu zydow. first things first.
                      • Gość: z daleka Re: Skoro IP: *.inter.net.il 01.11.04, 19:39
                        Nie wiem juz, czy jestes bardziej glupia, czy bardziej uparta. Powtarzam po raz
                        kolejny , ze to nie watek o rozporku, ale o twojej rodaczce , ktora porwali
                        terrorysci w Iraku, twoi koledzy wieszaja na niej psy, a ty nie potrafisz w jej
                        obronie wydukac jednego, zlamanego, dobrego slowa. Rozumiesz?
                        • Gość: rachelka Re: Skoro IP: *.twcny.rr.com 01.11.04, 19:43

> Nie wiem juz, czy jestes bardziej glupia, czy bardziej uparta. Powtarzam po raz
                          >
                          > kolejny , ze to nie watek o rozporku, ale o twojej rodaczce , ktora porwali
                          > terrorysci w Iraku, twoi koledzy wieszaja na niej psy, a ty nie potrafisz w jej
                          >
                          > obronie wydukac jednego, zlamanego, dobrego slowa. Rozumiesz?
                          zetrzyj piane z kompa,bo sie oplules. o tej kobiecie juz dawno napisalam na
                          innym watku i powtorze tylko tyle" mnie nie cieszy niczyja smierc,ani cierpienie
                          w przeciwienstwie do wielu piszacych tu twoich ziomkow,ktorzy sobie robia
                          wulgarne jaja nawet ze smierci dzieci". a teraz mozesz porozmawiac z papuga,gdyz
                          mnie juz znudziles bufonie.
                    • dritte_dame Rozporek ... 01.11.04, 19:57

> ... nie o seksie to watek, ale o pewnej Polce porwanej w Iraku, na
                      > ktorej twoi rodacy wieszaja psy.

Uwzglednienie rozporka jest jak najbardziej na miejscu.

Psy wieszaja na pewnej samicy glownie pewne samce, ktore sadza ze swego czasu
                      owa samica przedlozyla zawartosc portfela obcoplemiennego samca nad zawartosc
                      rozporkow swoich wspolplemiencow.

• dritte_dame Na temat 01.11.04, 19:43

> i nadal nie na temat.

OK. Skoro temat to:

"Czyz fakt, ze wybrala inny kraj i z inna wiara, i
              to, ze zwraca sie o pomoc do dawnej ojczyzny upowaznia Was do pastwienie sie
              nad nia, ofiara terroru?"

to odpowiadam na temat:

Nikt i przez zadne okolicznosci nie moze byc upowazniony do *pastwienia sie*
              nad ofiara terroru.

Rownoczesnie: Nie kazdy powinien byc zganiony za to ze nie okazuje wspolczucia
              konkretnej ofierze terroru lub za to ze wspolczuje jej mniej niz inne osoby.
              Poziom takich emocji i wspolczucia zalezy w naturalny sposob od poczucia (lub
              jego braku) przynaleznosci do jakiejs wspolnoty "plemiennej".

W moim przypadku: los tej konkretnej porwanej osoby jest mi prawie calkowicie
              obojetny - zarowno szczesliwe jak i tragiczne zakonczenie tego kryzysu wzruszy
              mie bardzo malo.

Uwazam ze jesli osoba ta zachowala ona obywatelstwo Polskie to panstwo Polskie
              ma obowiazek uzyc DYSKRETNYCH srodkow dyplomatycznych w celu zwiekszenia szansy
              jej uwolnienia. Srodkow dyplomatycznych proporcjonalnych do spolecznej rangi i
              znaczenia tej konkretnej osoby.

Wszystko ponad to, to reakcje na ktore wlasnie oczekuja i licza terrorysci:
              szeroki i dlugotrwaly rozglos dla ich dzialan, zaangazowanie mozliwie duzych
              zasobow przeciwnika w sprawe rozwiazania kryzysu i wymuszenie akcji przeciwnika
              niezwiazanych bezposrednio z kryzysem ale pozadanych przez przestepcow.

Nasze reakcje nieproporcjonalne do rangi zdarzenia prowadza jedynie do tego ze
              ludzie o wzglednie skromnej randze spolecznej staja sie bardziej zagrozeni
              atakami terroru wymierzonego przeciw jednostkom.
              • Gość: z daleka Re: Na temat IP: 5.5R* / *.inter.net.il 01.11.04, 19:59
                Dziekuje z powazna odpowiedz, Chociaz odbiega ona od tematu. Generalnie zgadzam
                sie z Toba. Jednak mialem na mysli cos innego. Nie chodzi mi o oficjalne
                stanowisko panstwa, ani o jego obowiazki wobec obywateli. Chodzi mi o stosunek
                rodakow do rodakow. Na forum swiat, jest aktualnie kilka watkow na temat tej
                porwanej Polki. Przynajmniej polowa wypowiedzi jest wrecz zenujaca .Jedna z
                golebic szybujacych nad tym watkiem usiluje mi wytlumaczyc, ze to nastepny
                zydowski spisek. Ja zas uwazam, ze po prostu tak jak ktos wyzej to zauwazyl,
                nie macie wogole szacunku dla samuch siebie(ze o innych nie wspomne). Po prostu
                nie lubicie sie i jak tylko mozna, dowalacie sobie nawzajem. Bezinteresownie.
                • Gość: rachelka Re: Na temat IP: *.twcny.rr.com 01.11.04, 20:06

> Dziekuje z powazna odpowiedz, Chociaz odbiega ona od tematu. Generalnie zgadzam
                  >
                  > sie z Toba. Jednak mialem na mysli cos innego. Nie chodzi mi o oficjalne
                  > stanowisko panstwa, ani o jego obowiazki wobec obywateli. Chodzi mi o stosunek
                  > rodakow do rodakow. Na forum swiat, jest aktualnie kilka watkow na temat tej
                  > porwanej Polki. Przynajmniej polowa wypowiedzi jest wrecz zenujaca .Jedna z
                  > golebic szybujacych nad tym watkiem usiluje mi wytlumaczyc, ze to nastepny
                  > zydowski spisek. Ja zas uwazam, ze po prostu tak jak ktos wyzej to zauwazyl,
                  > nie macie wogole szacunku dla samuch siebie(ze o innych nie wspomne). Po prostu
                  >
                  > nie lubicie sie i jak tylko mozna, dowalacie sobie nawzajem. Bezinteresownie.

a jak wy sie lubicie i kochacie nawzajem przekonal sie bardzo dobrze rabin, nie
                  mowiac o waszym szacunku do zycia i smierci, przekazywanym tu co dzien przez
                  trzony inteligencji jak fiktor i fredek,czyli "dumb and dumber".dobre rady do
                  poduszki rozdajesz panie super bufon,nie peknij od nich sam.
                • dritte_dame Protestuje 01.11.04, 20:08

> nie macie wogole szacunku dla samuch siebie(ze o innych nie wspomne).

Jak najbardziej MAM szacunek dla samej siebie i troche mi nawet zostaje aby
                  obdarzyc nim innych.
                  • Gość: z daleka Re: Protestuje IP: *.inter.net.il 01.11.04, 20:12
                    Przepraszam. Mie mialem na mysli wszystkich.W jakims miejscu wspomnialem
                    o "przynajmniej polowie".
                    • dritte_dame Re: Protestuje 01.11.04, 20:26

> Przepraszam. Mie mialem na mysli wszystkich.W jakims miejscu wspomnialem
                      > o "przynajmniej polowie".

Ogolnie dobrze jest uzywac okreslen precyzyjniejszych niz: My i Wy
                      • Gość: z daleka Re: Protestuje IP: 5.5R* / *.inter.net.il 01.11.04, 20:34
                        Jak najbardziej slusznie. Czasami jednak nie da sie inaczej powiedziec, chocby
                        sie chcialo.I nie zawsze swiadczy to o zlej woli.
                    • gini Re: Protestuje 01.11.04, 22:29

> Przepraszam. Mie mialem na mysli wszystkich.W jakims miejscu wspomnialem
                      > o "przynajmniej polowie".

Tyle, ze ja Ci znow tlumacze, ze jezeli jedna osoba napisze piesdziesiat
                      postow, to nie moze ona swiadczyc o "polowie"
                • Gość: Cep Re: Na temat IP: *.aster.pl 01.11.04, 20:23
                  Szanowny Żołędny,

Dwie sprawy. Pierwsza:

Twoje uogólnienia n/t mentalności Polaków utworzone na podstawie wpisów na tym Forum są conajmniej nieuprawnione.

Druga:

Kilka udzielających się tu osób sączących nieustannie anty-muzułmański jad w najgorszym rasistowskim wydaniu zachowało odrobinę logiki i odmawia p. Korcz człowieczeństwa -
                  • Gość: z daleka Re: Na temat IP: 5.5R* / *.inter.net.il 01.11.04, 20:30
                    cep napisal:> To rodacy? To, że piszą po polsku to jeszcze za mało.
                    Niespecjalnie poczuwam się do wspólnoty.

Aluzju ponial. Co nie znaczy, ze zgadam sie z twoja interpretacja. Sugerowanie
                    spiskow w obronie wlasnej niezbrukanej czystosci, to zupelnie nic nowego.
                    • Gość: Cep Re: Na temat IP: *.aster.pl 01.11.04, 20:42
                      Żołędny,

Znowu wiesz lepiej, co chciałem napisać? Aluzja? Spisek w obronie własnej niezbrukanej czystości?

Nadinterpretacja, Szanowny Panie Ż. Jak zwykle.
                • kyle_broflovski Re: Na temat 01.11.04, 20:42
                  mysle ze jest to jednak margines ktory z wygody buduje sobie obraz
                  rzeczywistosci przy pomocy tv i nagowkow z gazet
    • Gość: vicehrabia Do Pana Z Daleka IP: *.vucweb.dk 01.11.04, 20:33
      Laskawy Panie,
      W mojej rodzinie funkcjonowalo
      takie powiedzenie: 'z dobrodziejstwem
      inwentarza'.

Forum musi Szanowny Pan wlasnie
      tak brac.

Jak dawno Pan odwiedzal Kraj?
      Niestety, jak Pan pojedzie do
      Polski, to w oczy rzuci sie
      Panu jedno. Sredni polski
      inteligent nie odbiega wcale
      poziomem od swojego odpowiednika
      w Zachodniej Europie. Ma troszke
      mniej pieniedzy i zyje skromniej,
      to wszystko.

Natomiast roznica miedzy
      'pospolstwem' w Kraju i tam
      pozostaje ogromna. Moze
      'pospolstwo' to nieladny
      termin. Mowmy raczej 'masy',
      to byl 'politically correct'
      termin w PRL-u.

To Forum jest instytucja
      demokratyczna. Jaki jest
      procent przedstawicieli
      'mas' na Forum? Przypuszcza,
      podobny, jak wsrod calej
      ludnosci III RP. Internet
      wszedl pod strzechy. Czy
      niestety czy stety - stety,
      mysle, na dluga mete efekty
      beda bardzo pozytywne. Ale
      na razie ma Pan tutaj tyle
      samo zwyklego chamstwa,
      co w warszawskim tramwaju.
      Wielu pasazerow nie ma np.
      najmniejszych oporow, by
      glosno przeklinac.

Rozumiem, ze kogos przywyklego
      do zycia wsrod ludzi o wytwornych
      manierach to moze razic.
      Jednakowoz musi Pan brac to Forum
      'z dobrodziejstwem inwentarza',
      albo zrezygnowac. Tertium
      not datur.

Z glebokim, etc.,

VH
      • Gość: vicehrabia Re: Do Pana Z Daleka IP: *.vucweb.dk 01.11.04, 20:51
        Laskawy Panie,
        Jeszcze raz. Wie Pan,
        zaintrygowal mnie 'nickname'
        Pani Dritte Dame. Taki nickname
        wskazuje na osobe znajaca sie
        dobrze na muzyce. A tacy
        naogol sa ludzmi o wysokiej
        inteligencji i kulturze.

Z tego powodu przejrzalem
        'do tylu' archiwalne postingi
        Pani Dritte Dame. I dochodze
        do wniosku: rzeczywiscie jest
        to Pani wyrozniajaca sie
        wysoka klasa na tym Forum.
        W dosc licznym gronie tutaj
        kucharek udajace wielkie
        damy i dam o mentalnosci
        kucharek.

Pania Dritte Dame powinnismy
        cenic i z uwaga wsluchiwac sie
        w to, co mowi.

Z glebokim, itd.,

VH
        • moskowit Re: Do Vicehrabia 01.11.04, 22:25
          Szanowny Panie Vicehrabia.
          Chetnie przyznaje Panu racje, ze Pani Dritte Dame jest dama o niezwyklej
          klasie.... Chcialbym tez zwrocic uwage Szanownego Pana na okolicznosc, ze Pani
          Dritte Dame nigdy nie dyskutuje z osobami o mentalnosci kucharek.... Dlatego
          uwazam za wielki zaszczyt, ze Pani Dritte Dame zechciala w swoim czasie zwrocic
          uwage na moja skromna osobe.... Wprawdzie.... nu, jakby to powiedziec.... nu,
          wiec.... zwrocila mi uwage (i miala naturalnie racje), ze nie powinienem
          uciekac z lekcji geografji.... Wprawdzie juz za pozno, by naprawiac swoje
          grzechy mlodosci, ale zyczliwosc ze strony Pani Dritte Dame spowodowala, ze
          zupelnie dobrowolnie przyznalem sie do opuszczania rowniez lekcji chemii....

Mam nadzieje, ze Pan z daleka nie wezmie mi za zle za wtracanie w jego watek
          moich osobistych spostrzezen....

Nu, ja w kazdym badz razie przepraszam....
          Ja wied' prostoj czelowiek.... Wy mienia ponimajetie? Nu wot!

• Gość: z daleka Re: Do Pana Z Daleka IP: 5.5R* / *.inter.net.il 01.11.04, 20:53
        Laskawy Panie vicehrabio. Poczytuje sobie za zaszczyt, iz szanowny Pan raczyl
        poswiecic uwage moim slowom. Oczywiscie nie smiem negowac Panskich slow, gdyz
        podzielam zawarte w nich mysli. Troche dziwnie brzmi w Panskich ustach
        (vicechrabiego) slowo demokracja, ale jak widac swiat sie zmienia i trzeba sie
        do tego przyzwyczaic. W ramech tejze demokracji pozwolilem sobie zainicjowac
        ten watek. Nie widze powodu abym mial rezygnowac z wyglaszania pogladow z
        ktorymi ktos sie nie zgadza. Nieprawdaz?
        W Polsce bywam czesto, przynajmniej raz w roku i w tzw.osobistych kontaktach ze
        spoleczenstwem, odczuwam raczej dume niz wstyd, z tego, ze (czy sie to komus
        podoba czy nie) w jakiejs dosc znacznej czesci, czuje sie Polakiem. Czytajac
        natomiast to forum mam, wrecz odwrotne odczucia.(Ciekawe dlaczego?)
        Jesli wypowiadane przeze mnie opinie nie sa mile slyszane, to wcale jeszcze nie
        znaczy, ze jestem wrogo nastawiony do ich podmiotu.
        Z szacunkiem, z daleka.
        • vicehrabia Re: Do Pana Z Daleka 01.11.04, 21:25
          Laskawy Panie,
          Ja Pana lepiej znam,
          niz Pan moze przypuszcza.
          Jako emeryt, mam duzo
          czasu. A teraz pogoda
          tam, gdzie mieszkam
          (powiem tylko: to rejon
          wybrzeza Baltyku) jest
          paskudna i nie zacheca
          do typowych hrabiowskich
          rozrywek na wolnym
          powietrzu. Wiec siedze
          w domu i spedzam czas
          przy komputerze. Troche
          sobie pobuszowalem po
          forumowym archiwum.

Z glebokim powazaniem
          i sympatia,

VH
          • Gość: Cep Do Pana Emeryta IP: *.aster.pl 01.11.04, 21:36
            Dla wzmocnienia wiarygodności Pańskiego image'u proponowałbym, żeby postarał się Pan zainstalować sobie w wolnym czasie polską klawiaturę. Wysiłek niewielki, a korzyści wprost niewymierne.

W razie czego - służę poradą.
            • vicehrabia Polska klawiatura 02.11.04, 00:10
              Łaskawco, ja taką
              klawiaturę mam, a jakże.
              Tylko dziś zapragnąłem
              pojechać sobie wieczorkiem
              nad morze. I strasznie
              mnie przewiało. Więc po
              drodze zatrzymałem się
              w zaprzyjaźnionej knajpce
              na kieliszeczek (no, trzy
              się w sumie zrobiły...)
              likieru kminkowo-anyżkowego,
              który świetnie rozgrzewa.
              A tam mają internet, więc
              skorzystałem. A w klawiaturze
              był, owszem, komplet
              skandynawskich liter, ale
              polskich akurat nie było.
              • Gość: Cep Re: Polska klawiatura IP: *.aster.pl 02.11.04, 00:45
                A, to dobrze, to wyjaśnia sprawę.
          • Gość: z daleka Re: Do Pana Z Daleka IP: 5.5R* / *.inter.net.il 01.11.04, 21:40
            Nawet plebejusz lubi pochlebstwa. Wiec milo mi.
            Pozdrawiam z Telavivu.
    • Gość: sp;lit Re: jestem zduminy i zgorszony IP: *.nas32.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 01.11.04, 22:53
      Ja rowniez , pare dni temu w pierwszy dzien po jej porwaniu , zarzucono mi ze
      olewam jej tragedie , mimo idiotycznych info-smear-campain przedstawiciela
      polskiej ambasady w relacji do jej rzekomej podpadki i powodu zwolnienia jej ze
      stanowiska pracownika na jego payroll - Ja odebralem to jak wymowke Pilata , w
      razie smierci porwanej , facet umywa rece ,... Z braku definitywnych dowodow ,
      kim byla i co tam robila nie zabieram glosu , moje chlapanie jezykiem , napewno
      nic jej nie pomoze ,... jestem zaszokowany losem innej porwanej , kobiety ktora
      poswiecila swoje wygodne zycie w Europie , zeby pomagac biednym jest rowniez na
      tej liscie . Margaret Hassan poswiecila 25 lat swojego zycia , pomagajac
      biednym dzieciom i rodzinom - Takim jak ona nalezy sie pokojowa nagroda Nobla ,
      a nie Walesom , Arrafatom i Dajanom ,... Zamiast stac przed ich zakichanym
      trybunalem powinna byc na oltarzu na rowni z matka Teresa ,... Swiat jest
      poje..y jak sie dobrze przyjrzec ! Wspomne rowniez Wloszki , ktorych proste
      zycie i poswiecenie dla mniej szczesliwych w zyciu , stawia je rowniez w tym
      samym szeregu ,...

uklony
    • Gość: poker Re: jestem zduminy i zgorszony IP: *.chello.pl 02.11.04, 16:29
      Robicie wielki szum ,pytam sie o co ? tylko o to ze ktos wybral swoje zycie w
      innym kraju , przeciez ta kobieta poslubila osobe ktora pokochala ,wyjechala do
      drogiej ojczyzny . A ze, prosi o pomoc polske i co w tym dziwnego nic ktos kto
      ma troszke poukladane w glowie nie robil by z tego takiego zamieszania jest to
      normalne i tylko zazdrosc ,glopota przemawia przez tych glabow bo inaczej
      napisac sie nie da . Apropos mam pytanie czy moze mi ktos odpowiedziec ilu
      polakow zamieszkalych poza granicami naszego panstwa zwracalo sie o pomoc do
      swej maciezystej ojczyzny ?
      • Gość: ooooooooooo ta baba nawet po polsku nie umie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 17:16
        człowieku nie widziałeś w tym nafraniu że ona zwróciła się do polskich władz po
        arabsku.przecież to bezczelność.zazwyczaj im dalej od ojczyzny tym większy
        patriotyzm a ona sobie pojechała do ciepłego kraju,zapomniała ojczyznę i język
        ojczysty i teraz śmie się zwracać do polskiego rządu o ratunek.wg mnie rząd
        powinien ją olać tak jak ona olała Polskę.albo niech się zwraca do rządu swojej
        nowej ojczyzny.
        • Gość: hajota Re: ta baba nawet po polsku nie umie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 17:30
          Człowieku, a Ty pomyśl logicznie - jak terroryści, którzy nie znają polskiego,
          mogliby jej pozwolić na wypowiedzenie choćby jednego zdania po polsku? Jak
          mieliby skontrolować, czy mówiąc w nieznanym im języku, nie podaje na przykład
          namiarów na ich kryjówkę? I to nie tyle ona z własnej woli się zwraca do władz
          polskich, ile wykonuje rozkaz terrorystów, którzy pod groźbą kałacha kazali się
          jej zwrócić do władz polskich i zapewne podsunęli odpowiedni tekst. Kumasz
          różnicę? A że kobieta mówi po arabsku, to w to im graj, bo większa
          będzie "oglądalność" na TV Al-Dżazira i bardziej rozpropagują swoją organizację
          wśród arabskich odbiorców.
        • Gość: Polak Patriota [...] IP: *.sup.waw.pl / *.rev.sup.waw.pl 02.11.04, 17:43
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: senshi Re: jestem zduminy i zgorszony IP: 216.7.253.* 02.11.04, 17:30
      Zgadzam sie i pragne rozwinac te mysl. Uwazam, iz te przyklady 'zasciankowego'
      myslenia i sposobu bycia i zycia (tu wspomniane) moga doprowadzic spora czesc
      naszego spoleczenstwa do izolacji - krajowej, jak i zagranicznej. Ale pomijajac
      nawet to, to jakie to ma znaczenie skad dana osoba pochodzi. Jezeli zwraca sie
      do 'nas' o pomoc, to bedac ludzmi, czy nie mozemy jej pomoc??? Czy wiara
      chrzescijanska, katolicka, czy jaka kolwiek inna, a nawet moralnosc normalnego
      czlowieka, zyjacego w spolecznstwie nie nakazuje pomagac osobom potrzebujacym.
      Mysle, ze osoby wyrazajace tak skarajne poglady nie potrafia sie wczuc w
      sytuacje innej osoby i brak im jest wspolczucia. Tacy 'ludzie' nie pomoga
      nikomu!
    • Gość: sara Re: jestem zduminy i zgorszony IP: *.msn.com 02.11.04, 17:53
      No coz. Polka ta zostala wydalona z ambasady polskiej, gdyz zachodzily
      podejrzenia, ze szpieguje na rzecz Arabow, byly tez zarzuty o lapowkartwo przy
      zalatwianiu wiz. Czy tak postepuje patriotka? szpiegujac swa byla ojczyzne na
      rzecz nowej? i teraz Polacy maja nadstawiac za nia karku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka