Dodaj do ulubionych

Covid a teoria sera szwajcarskiego

13.11.21, 11:57
interesująca zależność między zgonami a stopniem zaszczepienia.
Przecież muszą być inne zależności.
Co najjaśniejsza i światowa prowincja uważa?
Grafika sprzed kilku dni, teraz NSW ma ponad 90% podwójnych, cała Australia ponad 80.
Obserwuj wątek
    • herr7 Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 13.11.21, 12:04
      a.jej.rkoniak napisał(a):

> interesująca zależność między zgonami a stopniem zaszczepienia.
      > Przecież muszą być inne zależności.
      > Co najjaśniejsza i światowa prowincja uważa?
      > Grafika sprzed kilku dni, teraz NSW ma ponad 90% podwójnych, cała Australia pon
      > ad 80.

Szczepionki nie są w pełni skuteczne, o czym się zwykle nie mówi. Ich skuteczność zależy od wieku i stanu zdrowia zaszczepionego. Na to wskazują badania w UK, gdzie notuje się śmierć ludzi zaszczepionych obu dawkami, przy czym dotyczy to głównie osób starszych, tj. takich co cierpią na przewlekłe choroby. Drugi czynnik, być może różne są metody używane w statystyce.
      • szwampuch58 Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 13.11.21, 12:15
        80-95 %, gadano od poczattku,wiec nie pitol gupot
        • a.jej.rkoniak Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 13.11.21, 13:36
          do tej pory albo szczepionki, albo lockdowny lub/i maski i rozrzedzone tłumy.
          Masz jakiś pomysł poza pitoleniem?
          • polski_francuz Statystyka a wyspa 13.11.21, 13:41

" do tej pory albo szczepionki, albo lockdowny lub/i maski i rozrzedzone tłumy. Masz jakiś pomysł poza pitoleniem?"

Mam, zasiedlic sie na wyspie i nie wpuszczac innych. Wpadli na to Australopitecy i prawdziwie dobra Mama z sasiedniej wyspy.

PF
            • a.jej.rkoniak Re: Statystyka a wyspa 13.11.21, 13:44
              a Korea Południowa?
              • polski_francuz Re: Statystyka a wyspa 13.11.21, 13:49

" a Korea Południowa?"

Wokol morze albo prawdziwa granica. Czyli sie zbliza do wyspy.

PF
                • boomerang Re: Statystyka a wyspa 13.11.21, 21:37
                  To prawda, wyspy i kraje peryferyjne radzą sobie lepiej, bo zachorowalność jest tam niska. Afryka jest czempionem.
            • a.jej.rkoniak Re: Statystyka a wyspa 13.11.21, 13:45
              btw - ich są dwie
              • polski_francuz Re: Statystyka a wyspa 13.11.21, 15:10
                Hard to find the second one.

PF
                • a.jej.rkoniak Re: Statystyka a wyspa 13.11.21, 23:25
                  .prawdziwie dobra Mama z sasiedniej wyspy....
                  Północna i Południowa
                  • polski_francuz Re: Statystyka a wyspa 14.11.21, 09:24

" Północna i Południowa"

I ci z polnocy maja znakomitych statystykow publikujacych chetnie wyniki ich obliczen, no nie?

PF
          • szwampuch58 Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 13.11.21, 13:45
            Wymysl lekarstwo,pitolic glupoty latwo
            • a.jej.rkoniak Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 13.11.21, 14:22
              gdybyś nie siedział w czwartym rzędzie, tylko się skupił, to byś zaczął od określenia źródeł, wtedy o leczenie łatwiej. I o to mi chodzi.
              wiem, że łatwo, czytuję cię tutaj
              • szwampuch58 Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 13.11.21, 15:41
                Zrodlo nazywa sie wirus,a teraz do roboty
                • a.jej.rkoniak Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 13.11.21, 23:27
                  a co ten wirus robi?
    • boomerang Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 13.11.21, 21:35
      Z wykresu wynika jasno że szczepionki nie działają. Wiktoria ma znacznie większy procent zaszczepionych niż Terytorium Północne Zach Australia czy Queensland, a pomimo tego ma wyższą śmiertelność/mln. To samo dotyczy np. Chile i Polski. Po prostu nie ma zależności między Śmiertelnością/mln i % zaszczepionych. Jest zależność między Śmiertelnością/mln i Zachorowalnością/mln, ale tego ten wykres nie pokazuje. Jako inżynier powinieneś wykazywać się większym krytycyzmem, no chyba że ci białko kolczaste uszkodziło szare komórki.
      • a.jej.rkoniak Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 13.11.21, 23:41
        okazuje się, że propozycja wspólnej dyskusji ogranicza się do osobistych wycieczek
        merytorycznych uwag brak
        ten wykres został wczoraj opublikowany w The Weekend Australian, poza tym codziennie czytam The Times, który podaje statystyki światowe oraz komentarze.
        Wyraźnie wspomniałem o istnieniu WIELU czynników wpływających na rozmiar i efekty tej "epidemii".
        Chciałem sprawdzić, czy tylko ja mam krytyczny/nieufny stosunek do zagadnienia?
        Skąd się biorą zachorowania wśród dzikusów w środku puszczy amazońskiej?
        Jak długo może wirus pozostawać aktywny w danym środowisku?
        Generalnie, jakie są sposoby likwidacji zagrożenia, jak wielkie są dziury w serze?
        ----➡️ swiss cheese theory w badaniu wypadków przy pracy
        • boomerang Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 14.11.21, 10:47
          moja wypowiedź z przeprosinami została w tym miejscu skasowana
          • a.jej.rkoniak Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 15.11.21, 04:40
            widziałem, a przepraszać nie musiałeś. Nie jestem synem obraźnika 🍻
      • a.jej.rkoniak Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 13.11.21, 23:50
        słaba korelacja istnieje, prawdziwych danych nie widzimy, bo publikowane są wypadki śmierci Z wirusem, nie Z POWODU wirusa, bądź jest to wspólne osiągnięcie kilku chorób, a wirus jest gwoździem do trumny.
        Walka z wirusem powinna koncentrować się na najwiękstej dziurze, podobnie do globalnego ocipienia. Całkowita likwidacja emisji w Polsce czy Australii nie przyniesie efektu, natomiast 10% ograniczenie emisji Chin da się zauważyć. Czy to uratuje ludzkość? Raczej nie, bo to dymany problem, ale ile kasy da się zaoszczędzić?
        W tej "walce" w Australii popełniamy błędy, bo efekty są nieracjonalnie odmienne od oczekiwanych.
        • boomerang Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 14.11.21, 00:23
          Walkę z wirusem można sobie darować całkowicie. Są 2 ocipienia. Jedno to globalne ocieplenie, a drugie to globalna epidemia pod kryptonimem kowid. Jedynie globalny krach ekonomiczny jest prawdziwy i nieuchronny.
          • a.jej.rkoniak Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 14.11.21, 00:39
            to kto wtedy wpłaci ONZ 100 mld zielonych na pomoc wyspiarzom i buszmenom?
            • boomerang Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 14.11.21, 01:14
              a czy wyspiarze i buszmeni są przygotowani na przyjęcie kryptowalut?
    • szwampuch58 Re: Covid a teoria sera szwajcarskiego 17.11.21, 13:49
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,27814242,nowy-jork-sylwester-na-time-square-tylko-dla-osob-zaszczepionych.html
      W Teksasie znaja wogole Sylwka?... Nie pytam o Rambo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka