yurek_1111 19.11.21, 17:30 Prezydent Joe Biden tymczasowo przekaże dziś swoje uprawnienia prezydenckie wiceprezydent Kamali Harris, powodem jest ze podda się badaniu zwanym kolonoskopią... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 17:33 Zapytaj Pana Boczka,tfu Boga Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 17:36 Pierwsza przymiarka czy przekazanie władzy na zawsze... Wedlug Pakistan, Prezydent George W. Bush dwukrotnie przekazał władzę wiceprezydentowi Dickowi Cheneyowi a Prezydent Donald Trump ani razu... Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 17:37 yurek_1111 napisał: > Pierwsza przymiarka czy przekazanie władzy na zawsze... > Wedlug Pakistan, Prezydent George W. Bush dwukrotnie przekazał władzę wiceprez > ydentowi Dickowi Cheneyowi a Prezydent Donald Trump ani razu... > Wedlug Pakistan = wedlug Psaki Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 18:05 No nie przesadzaj i nie podniecaj sie. Nie masz pojecia o czym mowisz czy sobie jaja robisz? Uspia dziadka na pol godziny wiec zawsze jest ryzyko a wiec sa procedury. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 18:21 Pomeranczowy debil byl 4lata pod narkoza rozumu,hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 18:26 Trumpa usypiali tez , o jakich procedurach mowisz, procedury sa jasne na wypadek gdy cos sie Prezydentowi stanie i do tego niepotrzebne jest przekazywanie władzy gdy się idzie na badania.... Kolonoskopii zwykle nie robi sie przy uspionym pacjencie , doucz sie... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 21:03 A jednak nie rmasz pojecia albo mieszkasz tam gdzie kolonoskipe robia na zywca ? Wiec nie ja a Ty sie powiniens douczyc Czas na nauke? Wlasnie mialem miesiac temu kolonskopie - pierwszy raz przy pelnym uspieniu.. . Nie byla to pelna i tradycyjna narkoza ale tzw "deep sedation" - resultal mniej wiecej taki sam a i srodek taki sam - kwestia chyba dawki i nazewnictwa. A robia to "super srodkiem" - Propofol, ktory cie uspi w pare sekund i budzi podobnie... Szok. Doc wstrzykanl cos w zyle i mowi - teraz wez dawa glebokie oddechy.. I klapka zapadka, zrobila sie nagle ciemnosc ..... i sie obudzilem rownie szybko ...tzn od momentu obudzenia bylem w pelni "obudzony" Pytam co sie stalo - mowia ze juz po zabiegu i patrze na zegar ze minelo 45 minut... Mowia wstawaj , masz to dokumenty i dzwonimy po twojego kierowce. Kurna ON/OFF switch Ale srodek jest taki ze drobne przedawkowanie moze cie uspic na zawsze dlatego wymaga i anestazjologa i pielegniarki ktora caly czas monitoruje.. a to duzy koszt wiec poprzednie mialem przy znieczuleniu fentanolem i czesciwym uspieniu/otumanieniu.. nic nie czujesz i potem nie pamietasz ale jestes taki na pol spiacy. Ale caly proces znieczulenia, wybudzenie z letargu itp trwal o wiele dluzej. Propofol jest bardzo szybki, skuteczny i szeroko stosowany. Tego samego srodka uzywaja w szpitalach aby ludziom pod wentylatoramu ulzyc w oddychaniu wiec jak widac maja go pod dostatkiem dla kazdego - pewnie na Covid rozpisuja :) No i niestety ten srodek uzywaja ludzi aby sie "relaksowac" i ten srodek zabil Micheal Jacksona. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 18:24 Co za roznica, 38 % czy 28 % , na jedno wyjdzie. - "Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobie myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił." ~Jan Twardowski Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 18:29 senioryta13 napisał: > Co za roznica, 38 % czy 28 % , na jedno wyjdzie. > ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 18:38 Yurek1111 w tm kraju Joego KAZDA kolonoskopia jest pod narkoza, popytaj... Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 19:34 dunajec1 napisał: > Yurek1111 w tm kraju Joego KAZDA kolonoskopia jest pod narkoza, popytaj... Popytalem i mówią ze robią tez ze znieczuleniem miejscowym, ale mówią tez to co by wyjasnialo czemu duet Obama-Kamala Prezydenta na kolonoskopie wyslali : "American Cancer Society Does Not Recommend Routine Colonoscopy for Ages 75+; Biden's 78" Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 20:09 yurek_1111 napisał: > "American Cancer Society Does Not Recommend Routine Colonoscopy for Ages 75+; B iden's 78" Pewnie robia przymiarke. Podobno byla w Wietnamie, czy byla mowa po co ? lub z czym wrocila? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 21:10 Znow jestes niedouczony. Kuran ty sie kiedys czegos nauczysz? Routine tzn not diagnostic (a nie potwierdzjaca czy analizujaca problem) a wiec to procedura prewencyjna i zasada jest taka ze w wieku 55 lat aalbo pozniej idziesz na pierwsza i w zaleznosci czy znajda i wytna ci jakies polipy i w zaleznosci jakie one sa - nastepne "rutynowe" nasz albo co 10 albo co 5 lat... Jak ni emiales polipow to rzeczywiscie po 75ce wiecej nie robia - badaja kal co najwyzej Jak ci zas znajda polipy to wtedy co 5 lat az to poznego wieku cie "rutynowo" sprawdzaja. Ponjal? Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 20.11.21, 00:03 engine8 napisał(a): > Znow jestes niedouczony. Kuran ty sie kiedys czegos nauczysz? > > Routine tzn not diagnostic (a nie potwierdzjaca czy analizujaca problem) a wie > c to procedura prewencyjna i zasada jest taka ze w wieku 55 lat aalbo pozniej > idziesz na pierwsza i w zaleznosci czy znajda i wytna ci jakies polipy i w zale > znosci jakie one sa - nastepne "rutynowe" nasz albo co 10 albo co 5 lat... Jak > ni emiales polipow to rzeczywiscie po 75ce wiecej nie robia - badaja kal co na > jwyzej > Jak ci zas znajda polipy to wtedy co 5 lat az to poznego wieku cie "rutynowo" s > prawdzaja. > > Ponjal? Sprzeczaj sie z ACS , wygląda ze wiesz wiele z autopsji czyli szwedania sie po gabinetach lekarskich , ja gabinetow lekarskich unikam jak moge , majac na uwadze ze po raku I chorobach serca to własnie bledy lekarskie zabijaja najwiecej ludzi... "Po przeanalizowaniu dostępnych danych autorzy artykułu doszli do wniosku, że co roku w USA 251454 osoby umierają w wyniku błędów popełnionych przez lekarzy. Liczba ta - jak zaznaczają - jest jednak prawdopodobnie jeszcze większa, ponieważ nie są w niej uwzględnione zgony do jakich dochodzi w domu pacjenta i w domach spokojnej starości." Poniał? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 20.11.21, 00:34 A ile ludzi w krajach umiera z tego powodu ze nie ida do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 20.11.21, 01:10 engine8 napisał(a): > A ile ludzi w krajach umiera z tego powodu ze nie ida do lekarza? Policz i podaj dane to podyskutujemy... Ja podalem dane , ilu ludzi umiera z powodu bledow lekarskich na podstawie badan przeprowadzonych przez lekarzy szpitala uniwersyteckiego im Johna Hopkinsa w Baltimore .... Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 18:42 yurek_1111 napisał: > senioryta13 napisał: > > > Co za roznica, 38 % czy 28 % , na jedno wyjdzie. W Bidena wierzy tylko 38 % spoleczenstwa, kobita ma tylko 28% poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 19:24 senioryta13 napisał: > yurek_1111 napisał: > > > senioryta13 napisał: > > > > > Co za roznica, 38 % czy 28 % , na jedno wyjdzie. > > W Bidena wierzy tylko 38 % spoleczenstwa, kobita ma tylko 28% poparcia. > > > > Rozumiem, ona jest bardziej "kochana" niz colon-guy czyli a member of the human race... Odpowiedz Link Zgłoś
a.jej.rkoniak Re: Tymczasowo czy na zawsze... 19.11.21, 23:23 big deal, na godzinę z hakiem, nie pierwszy raz, ale teraz to kolorowa odmiana i rodzaj żeński mendia dostały sraczki z tego powodu Harris jest 100 razy gorsza niż the Walking Dementia Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 20.11.21, 00:06 a.jej.rkoniak :Harris jest 100 razy gorsza niż the Walking Dementia Pelna zgoda... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 20.11.21, 00:30 Ale co ciekawe to to ze to pierwsze badani Bidena jako Prezydenta... I od czego zaczynaja mu stan zdrowi sprawdzac? Od tego co ma najwazniejsze i najbardziej przydatne czy tez jedyne potrzebne? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 20.11.21, 10:58 Zdrowy jak ryba.....trampkarze skamlac dalej,hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 20.11.21, 18:42 LOL O tak, artretyzm ma i dlatego sie przewraca i chodzc nie moze i reflux tez dlategoo ciagle charcy i pije i pol mozgu po operacji brakuje . A testow na demncje i zdolnosci myslenia na wszelki wypadek nie badali ... A tymi waznymi i wymagajacymi myslenia probllemami zajmuje sie Kamala. Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: Tymczasowo czy na zawsze... 20.11.21, 12:29 Prezydent ma się dobrze i da wam jeszcze długo popalić ;) www.spiegel.de/ausland/joe-biden-uebersteht-vollnarkose-und-gesundheitscheck-problemlos-a-9a9f79d1-bb5d-4c52-b885-ceefcb9645a2 Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Odetchnąłem z ulgą... 20.11.21, 13:55 "Prezydent jest sprawny do pełnienia obowiązków prezydenta, w tym szefa egzekutywy, głowy państwa i zwierzchnika sił zbrojnych - mówi dr Kevin O'Connor. Nie da się jednak ukryć, że dolegliwości, na jakie cierpi w swoim wieku nie są aż tak znaczące. Hiperlipidemia, lekkie problemy z kręgosłupem, czy refluks. Najbardziej niepokojące są migotania przedsionków związane z wrodzoną wadą serca Bidena i łagodne zaburzenia czucia w stopach." O demencji doktor nie wspomina... Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: pomylka 20.11.21, 18:38 yurek_1111 napisał: > O demencji doktor nie wspomina... Lekarz pomylil sie, badal mu pupe zamiast glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: pomylka 20.11.21, 18:55 senioryta13 napisał: > yurek_1111 napisał: > > O demencji doktor nie wspomina... > > > Lekarz pomylil sie, badal mu pupe zamiast glowy. > kolonoskopia to badanie jelita grubego a nie dupy, dupę można zbadać w trakcie stosunku analnego Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: pomylka 20.11.21, 19:15 nie opowiadaj.... Dupe tez ogladaja zew szytkich stron i badaja Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: pomylka 20.11.21, 19:38 engine8 napisał(a): > nie opowiadaj.... Dupe tez ogladaja zew szytkich stron i badaja skąd wiesz skoro spałeś? przy okazji doc ciebie wydupczył ;) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: pomylka 20.11.21, 19:50 A widzisz, dobrze slyszec od znafcow tej czesci ciala. Kurna nie wiem czy to robil ten od badania kanalizacji czy ten - tzn ta od anastezjologi? Chyba jednak ta bo az sie dziwilem sie ze sie tak dobrze po tym wszytkim czulem. Bo poprzednie badania to ogladalem na zywo i widzialem co ogladali i jak sie to robi... ale wtedy nie dupczyli...i poczucie po bylo gorsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: pomylka 20.11.21, 23:10 Nie uważam siebie za znawcę wybranych części ciała, ale w Niemczech przed każdym badaniem i zabiegiem pacjent zostaje wyczerpująco poinformowany przez lekarza i tak niedawno przeszedłem badanie jelita grubego, po niemiecku nazwa jest trochę krótsza, Koloskopie. Zrezygnowałem z wszelkich znieczuleń i w trakcie badania pani dr gastroenterolog szczegółowo opowiedziała mi co widziałem na monitorze. Po zabiegu poczekałem na pisemny raport i w trakcie oczekiwania dostałem małą przekąskę, w końcu przed badaniem pościłem. Dupa w trakcie koloskopii nie była szczegółowo oglądana, w końcu badano wewnętrzne narządy. Natomiast dupę i resztę ciała zbadała mi bardzo dokładnie pani dr dermatolog w trakcie badania wideodermatoskopowego też niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: pomylka 21.11.21, 01:19 No u nas az takiego luksusu nikomu nie proponuja zeby to robic bez znieczulenia. Lekarz chce aby pacjent sie nie ruszal wiec znieczulaja a ilosc "glupiego jasia" moglem sobie wybrac. Tu jest medycyna prywatna gdzie nie "oszczedzaja" bo ubezpieczenie zaplaci :) Ja pierwsze 2 razy mialem min oglupienia i pierwszy raz lekarz kiedy sie upewnil ze chce partycypowac i nie chce "drzemac" to nastawil mi specjalny monitor gdzie wszytko mi pokazywal i tlumaczyl (dlatego ta sesja trwala prawei 45 minut) i rozmawialismy jak lekarz z inzynierem - poczawszy od analizy rury z instrumentami poprzez identyfikacje i wycinanie polipow, przypalanie aby krew nie leciala itp. A wiec wiem ze ogledziny zaczynaja od wylotu odbytu i ida az do drugego konca. Widac u nas robia jedno i drugie jesli to jest rutynowe badanie - po co dwa razy robic skoro jedno i drugie robi gastrolog a najwieksza upierdliwosci jest wlasnie poszczenie i czyszczenie flakow przed badaniem? Niby dlaczego mieliby pomijac te 15 cm odbytu skoro maja aparature i ludzi i pacjenta ? Analizyja tez hemoridy jak widza np... Chyba ze masz jakies problemy i wtedy masz badanie diagnostyczne samego odbytu = ale to co innego. A osobiscie podejrzewam ze inne podejscie pewnie na wiel do czynienia z tym ze u was rzad placi. Po tym zabiegu zawiezino mnie do sali na "recovery" i zabralo mi jakies pol godziny co najmnije zanim moglem wyjsc na poczekalnie w asysscie pielgniarki ktora mnie oddal zonie. Ostatnio kiedy zapytali czy chce "byc out" to sie zgodzilem poniewaz po dwoch razach wiem ze tam nic nie ma wiecej do ogladania ani nauki. I jak sie obudzilem to dostalem plik dokumentow ze zdjeciami i raportem (pomimo ze kopia jest on-line). Obudzilem sie zupelni eprzytomny i po ubrani sie na wlasnych nogach wyszedlem . A ze nieszczepinych nie wpuszaczli do szpitali to pielgniarka odprowadzil mnie za na praking i oddala zonie. Ogolnie - pierwszy raz byla to super lekcja pogladowa a ostatni - badanie szybkie i proces prosty. A skorto juz jestesmy przy D.. Podobne roznice np zauwazylem w badaniach prostaty (metoda od odbytu) . Brat mial w Polsce robiona biopsje i mowil ze pomimo ze go znieczulili to byl to najwiekszy bol jakiego w zyciu doznal. A ja mialem taka sama prcedure i zadnego bolu. Nie usypiali mnie (usypiaja jedynie jak biora probki poprzez krocze bo to bardzo bolesne ale mniejsze ryzyko infekcji) ale widocznie mnie lepiej znieczulili i poziom bolu przy zastrzyku byl podobny do tego jak z gabinecie dentystycznym. A jak slysze to w Polsce najpierw robia biopsje jedynie przy uzyciu USG - "strzelaja i probki biora prawie "na slepo" jakies 15 probek - tzn jedynie przy asyscie USG ale tam niie widac zmian rakowych i dopiero jak cos znajda "podejrzanego" to potem potwierdzaja MRI.. ( a to dlatego ze MRI jest dorgim testem) Tu niby tez (bo za badania emrytow w koncu placi rzad) ale kiedy zapytalem czy moze mi zrobic odwrotnie - tzn zrobic MRI i radiolog opisze miejsca do dokladnego badania, oceni sytuacje w i poza gruczolem oraz potencjamne ryzyka to sie zgodzil. (I przyznal ze tak by robil swojej rodzinie bo to ma sens i nie mogl mi tego proponowac ale skoro pacjent chce to moze zrobic...). Poi MRI radiiolog wszytko przeanalizowal i opisal lacznie z ryzykiem. I pozniej moj urolog juz zrobil biopsje uzywajac tzw "Fusion" - czyli nalozyl zdjecia z MRI na obraz na zywo z USG i "strzelal" dokladnie w miejsca gdzie nalezalo sie blizej przyjrzec. A wiec niczego nie pominal i pobral to co nalezalo ani mniej ani wiecej. Tak ze mamy dokladny obraz sytuacji z minimalnym ryzykiem ze cos pominieto. A ze niue wykryto nic tragicznego wiec w normalnych ukladach nic by woecej nie robili - a ryzyko ze pomijeli cos biorac probki na slepo jest bardzo duze. I kiedy bedzi czas czy potrzeb powtorzenia to latwo prownac z poprzednimi.. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: pomylka 20.11.21, 19:18 To nie pomylka debile- trampkarze by dowalic swojemu prezydentowi nie znaja zadnych hamulcow,chamstwo niewiedza,zlosliwosc ma u nich niewyczerpalne zasoby Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: pomylka 20.11.21, 19:25 Przestan ciagle opowiadc a Trumpie i demokratycznych zagrywkach... Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Let's go Brandon... 21.11.21, 18:15 ...zamierza "go" for re-election in 2024... "The Washington Post quoted former Democratic Senator Chris Dodd, a Biden friend, as saying that "the only thing I've heard him [POTUS] say is he's planning on running again; and I'm glad he is"." Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: pomylka 20.11.21, 19:13 Badal to co ma najbardziej potrzebne i przydatne Odpowiedz Link Zgłoś