Dodaj do ulubionych

Jak dostać amerykańską wizę

IP: *.wdc2-4.16.158.54.wdc2.dsl-verizon.net 15.11.04, 18:41
Najbardziej wplywowe sa Polki w ambasadzie amerykanskiej. Te panie to
trzymaja wszystko i przez nie wszystko musi przejsc. Tak bezczelnych osob to
ja nigdy nie widzialem odkad opuscilem komunistyczna Polske. Ja place tutaj
podatek w US aby one mogly mnie odpowiedziec na kazde pytanie jakie chce.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Jak dostać amerykańską wizę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 18:48
      Wyborcza ma chyba jakiś interes w opisywaniu rzekomej łatwości w dostaniu wizy
      do "raju". Od dawna przecież promuje USA w Polsce.
    • Gość: Ela Re: Jak dostać amerykańską wizę IP: *.newbalance.com 15.11.04, 18:56
      Zgadzam sie w 100% z przdmowca: panie w ambasadzie USA na Pieknej sa zenujaca
      nieuprzejme. Czepiaja sie doslownie wszystkiego. Przede mna pani zbesztala
      okrutnie mlodego czlowieka za to, ze jego paszport byl zniszczony. Zgadzam sie,
      ze o dokumenty trzeba dbac ale czy jest to problem zmuszajacy do pokrzykiwania
      i zastraszenia czlowieka na smierc. Chlopak (przyszly student) byl BLADY! Mnie
      pani niemalze wysmiala uwlaczajac szkole, w ktorej mialam wtedy studiowac z
      jakiegos blahego powodu. Jest to jedna z najlepszych szkol na swiecie i chyba
      to ja tak zdenerwowalo. Wize oczywiscie dostalam, ale jej uwaga byla po prostu
      smieszna. Oczywiscie musiala ja wykrzyczec na glos zeby wszyscy slyszeli. Te
      panie sa bezczelne i skandalicznie nieprofesjonalne w swoim zachowaniu.
      Konsulowie byli dla mnie zawsze mili.
      • Gość: elle Re: Jak dostać amerykańską wizę IP: 195.116.149.* 15.11.04, 19:59
        ja byłam po wizę do USA w Kanadzie, bo mój mąż pragnął zobaczyć Kanion
        Kolorado. Chamstwo, bezczelność, buta panienki z okienka przyprawiła mnie o
        ciśnienie powyżej normy. Myślałam, że tylko w Polsce tak jest- myślę o ich
        ambasadzie -ale widocznie wszędzie mają takie wytyczne
        • Gość: maruda Re: Jak dostać amerykańską wizę IP: *.gdynia.mm.pl 16.11.04, 02:38
          Gość portalu: elle napisał(a):

> ja byłam po wizę do USA w Kanadzie, bo mój mąż pragnął zobaczyć Kanion
          > Kolorado. Chamstwo, bezczelność, buta panienki z okienka przyprawiła mnie o
          > ciśnienie powyżej normy.

Czy sądzisz, że wizę kanadyjską załatwia się w Polsce łatwiej, niż amerykańską?
          Jeśli tak, to jesteś w błędzie. Ta sama arogancja i chamstwo.

• Gość: elle Re: Jak dostać amerykańską wizę IP: 195.116.149.* 16.11.04, 18:06
            wiem, załatwiałam, ale dostałam ją. Natomiast amerykańskiej nie, bo pani o
            bardzo ciemnej twarzy rzekła, że po to mam ambasadę w swoim kraju, aby tam
            ubiegać się o wizę. Ale wcześniej zapłacić trzeba było 100 dolców
    • Gość: PolskiJankes Zniesienie wiz dla Polakow to jeden podpis Busha IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 15.11.04, 19:02
      Prezydent codziennie USA podejmuje wiele decyzji, ktore sa daleko bardziej
      kontrowersyjne niz zniesienie wiz dla Polakow. Argument "chcem, ale nie
      mogem" jest nastawiony na polskiego czytelnika, ktory nie zna realiow
      amerykanskich. W roku 2003 przez zielona granice z Meksyku przeszlo ok. 3 mln
      nielegalnych emigrantow. ( W tym roku bedzie wiecej) Bush moglby temu
      zapobiec, gdyby chcial.Ilu ludzi zostaloby nielegalnie w Stanach gdyby zniesc
      wizy? 100-300 tysiecy? Nie ma rzeczy niemozliwych (zwlaszcza w USA) trzeba
      naciska, naciskac, naciskac! Ludzie pracujacy legalnie lub nie przysylaja do
      Polski DUZA PIENIEDZY i jest to w naszym polskim interesie, zeby tu
      przyjezdzalo jak najwiecej ludzi.
      • Gość: staszek Re: Zniesienie wiz dla Polakow to jeden podpis Bu IP: 209.101.135.* 15.11.04, 19:06
        No a W Busha interesie najwazniejszym celem powinno byc dac nielegalnie
        pracujacym Polakom zarobic odebierajac prace Amerykanom
        • Gość: PolskiJankes Re: Zniesienie wiz dla Polakow to jeden podpis Bu IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 15.11.04, 19:09
          Prace wykonywane przez emigrantow w wiekszosci sa niechciane przez Amerykanow.
          Poza tym ludzie pracujacy nielegalnie pracuja za mniejsza stawke co powoduje,
          ze presja inflacyjna jest od lat mala w USA
          • Gość: staszek Re: Zniesienie wiz dla Polakow to jeden podpis Bu IP: 209.101.135.* 15.11.04, 19:11
            Fat autentyczny, ale zaden prezydent USA czy z partii ktora lubisz czy tej
            drugiej wyborow takie stanowisko zajmujac raczej nie wygra, chyba sie zgodzisz
            • Gość: PolskiJankes Re: Zniesienie wiz dla Polakow to jeden podpis Bu IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 15.11.04, 19:17
              Bush juz nie musi sie starac o kolejna kadencje dlatego moze miec wiecej
              swobody. W styczniu prawdopodobnie bedzie sie staral przepchac amnestie dla
              nielegalnych immigrantow. Czesc Republikanow w Kongresie jest juz wku..ona,
              ale chodzi o zwiekszenie glosow wyborcow latynoskich dla partii, ktora jest u
              wladzy.
              • Gość: Mniej wiecej mniej wiecej tak jak kpoa w dupe. IP: *.telia.com 15.11.04, 19:21
                Jezeli ktos jest tym zainteresowany.
              • Gość: staszek Re: Zniesienie wiz dla Polakow to jeden podpis Bu IP: 209.101.135.* 15.11.04, 19:22
                Znow fakt jezeli chodzi o Busha. problem w tym ze gdzie on mowi prawde to to ze
                potrzeba zgody Kongresu na zniesienie wiz dla Polakow a tu widzisz mi sie
                zdaje ze zawalaja organizacje polonijne, ktore lobbowaly bardzo skutecznie o
                NATO a teraz nie tak bardzo je slychac.
                Zreszta fakt taki ze dla mnie duza wieksza forma pomocy dla Polski byly by
                wieksze inwestycje amerykanskich firm w kraju, szczegolnie w regionach
                najubozszych. To bylaby konkretna pomoc a nie te kilkanascie tysiecy ktore w
                ciagu roku utlaja nielegalni tutaj
                • Gość: Investor Inwestowac w polsce IP: *.telia.com 15.11.04, 19:25
                  To worek bez dna. A kto ma konsumowac wyprodukowane towary przez inwestycje jak
                  Polakow nie stac. ? Do ameryki beda exportowac. ?
                  • Gość: staszek Re: Inwestowac w polsce IP: 209.101.135.* 15.11.04, 19:30
                    A nie eksportuja choc na ksiezyc jak to da prace naszym bezrobotnym
                    przeciez wiekszosc inwestycjycj zachodnich i azjatyckich w krajach post-
                    komunsitycznych jest nastawiona na eksport do krajow Unii
              • Gość: telewidz amnestia? IP: *.nap.wideopenwest.com 16.11.04, 19:19
                >Bush juz nie musi sie starac o kolejna kadencje dlatego moze miec wiecej
                >swobody. W styczniu prawdopodobnie bedzie sie staral przepchac amnestie dla
                >nielegalnych immigrantow. Czesc Republikanow w Kongresie jest juz wku..ona,
                >ale chodzi o zwiekszenie glosow wyborcow latynoskich dla partii, ktora jest u
                >wladzy.
                Nieprawda - w czasie jednej z debat telewizyjnych przed wyborami Kerry
                powiedzial ze zrobi amnestie poniewaz uwaza, ze ludzie ciezko pracujacy i
                placacy podatki powinni zyc normalnie. Na to samo Pytanie o amnestie Bush
                odpowiedzial: nie ma mowy bo nie bedzie nagradzal ludzi lamiacych prawo i
                pracujacych nielegalnie, a rozwiazanie problemu rak do pracy na stanowiskach
                najgorszych i niechcianych widzi w 3 letnim programie wiz pracowniczych dla
                obywateli Meksyku.
                • Gość: PolskiJankes Re: amnestia? IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 16.11.04, 19:26
                  To mowil przed wyborami, ktore staral sie wygrac (i wygral)Amnestia nie jest
                  zbyt popularna wsrod republikanow, ale to mozna obejsc.
      • Gość: Gerard Czemu ludzie sa tak durni? Wejdz na strone Kongres IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.11.04, 01:58
        Tam zobaczysz, ze ustalanie kwot przyjazdowych emigrantow i decyzji wjazdu
        bezwizowego zalezy od Kongresu. Prezydent moze lub nie podpisac wniosek
        Kongresu jako prawo ale od komisji senackiej zalezy wniesienie go do dyskusji i
        akceptacji.
        • Gość: PolskiJankes Sam jestes durny debil! IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 16.11.04, 18:01
          Prezydent moze wpieprzyc kraj w wojne na setki miliardow dolarow i nie moze
          zniesc wiz? Czytaj te strony Kongresu i czekaj na gwiazdke z nieba naiwny
          czlowieku
          • Gość: staszek Re: Sam jestes durny debil! IP: 209.101.135.* 16.11.04, 18:05
            Niestety piszac takie rzeczy sam siebie osmieszasz. Nie tutaj w Stanach
            prezydent, nawet dyktator, oszolom i jedynowladca taki jak Bush nie moze sam
            zmienic polityki wizowej, Musi to byc przeglosowane zarowno przez Senat jak i
            House. Jest nawet w obu tych izbach juz stworzona ustawa i podobno ma byc
            dyskusja nad nia w tym tygodniu,. Czy bedzie nie wiadomo i na razie nic nie
            slychac. A ty zanim zaczniesz pluc na ludzi przeczytaj cos najpierw zebys fakty
            znal
            • Gość: PolskiJankes Re: Sam jestes durny debil! IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 16.11.04, 18:44
              Drogi Staszku! Ja wiem jakie sa procedury.Cala polityka amerykanska wewnetrzna
              i zagraniczna to system ukladow, umow, wzajemnych przyslug itd.Dziala to w ten
              sposob, ze prezydent mowi np. potrzebuje zniesc wizy dla Polakow. Czesc ludzi w
              Kongresie poprze to bez problemu ale moze ich byc za malo. I wtedy kongresman z
              Vermont mowi popre to, ale potrzebuje poparcia na doplaty na mleko dla farmerow
              w moim stanie. Inny powie: potrzebuje ulg eksportowych dla producentow stali w
              Ohio itd. Codziennie setki takich drobnych umow maja miejsce w Kongresach
              stanowych i Federalnym. Zmierzam do tego, ze jesli Bush by mial w tym interes
              to by to przepchal bez wiekszego problemu. Niestety nacisk na niego jest zbyt
              maly, lub ewentualny zysk wyborczy nieoplacalny.
              • staszek71 Re: Sam jestes durny debil! 16.11.04, 18:49
                Tutaj zgadzam sie calkowicie. Problem w tym ze nie widzisz chyba zasadniczej
                sprawy. Otoz Bush ma wiele spraw na glowie, akurat Polska npewno priorytetm mu
                nie jest to fat, ale dlaczego, dlatego ze my samy a przede wszystkim nasze
                organizacje polonijne nie robia prawie zadnego lobbingu w tej sprawie a juz
                napewno nie az tak jak na przyklad w sprawie NATO. Jak ta polityka wizowa ma
                sie zmienic to to sie nie stanie jak kwasniewski albo belka podpodskakuja
                tylko jezeli konkretni wyborcy amerykanscy zrobia nacisk. A widzisz na przyklad
                zeby jakikolowiek senator albo kongresemen polskiego pochodzenia te sprawe
                drazyl? ja nie
                • Gość: PolskiJankes Re: Sam jestes durny debil! IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 16.11.04, 18:56
                  Jest grupa senatorow (m.in. Barbara Mikulski z Maryland) oraz kongresmanow (np.
                  Rahm Emmanuel z Chicago) ktorzy przepychaja te sprawy. Jest tez pewien nacisk
                  Kongresu Polonii Amerykanskiej, ale organizacja ta bardzo sie zmarginalizowala
                  za kadencji nieszczesnego Moskala.
                  • Gość: PolskiJankes Re: Sam jestes durny debil! IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 16.11.04, 18:59
                    Zapomnialem dodac Sen. Dick Durbin z Illinois, ktory ma duze wplywy w Senacie,
                    stara sie o polskie glosy i jest z pochodzenia Litwinem
                    • staszek71 Re: Sam jestes durny debil! 16.11.04, 19:39
                      Widzi pan ja w mojej pracy akurat duzo mam stycznosci ze sprawami
                      legislacyjnymi tutaj i musze przyznac ze inaczej to troche widze. Sen. Durbin
                      rzeczywiscie bardzo sie stara. On to wlasnie sprawil ze ustawa o wizach zostala
                      wprowadzona do porzadku dziennego Senatu i pod jego wplywem kilku kongresemenow
                      z Illinois probuje zrobic to samo w House, ale niestey Se. Mikulski to zupelnie
                      inna sprawa. Ta pani to sobie o swoim polskim pochodzeniu przypomina na kilka
                      miesiecy przed wyborami na na okres wyborow to wykorzystuje ale jak wybory mina
                      to Senator mikulski szybko o swym pochodzeniu jakos zapomina a juz napewno w
                      tej sprawie zadnego wielkiego wysilku z jej strony nie widac. Chociaz przyznaje
                      ze jest ogolnie maly lobbying organizacji polonijnych w tej sprawie i wogloe w
                      sprawach polskich ostatnio.
                      • Gość: Gerard No to jak medrcy . Doszliscie dokladnie to tego co IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 17.11.04, 05:23
                        ja napisalem w skrocie jako sprawa Kongresu. Czy trzeba wam tez tlumaczyc, ze
                        to oznacza Senat, Izbe Reprezentantow, komisje, podkomisje, poszczegolnych
                        senatorow i reprezentantow, lobbyistow, prerogatywy skladania wnioskow o ustawy
                        prawne, biura speakerow, przewodniczcych wiekszosci i mniejszosci itd. Czy
                        musze tez przypominac jak Konstytucja ustala wprowadzanie praw w USA, czy tez
                        sami znajdziecie?
    • Gość: aki mam JĄ .......... od dawien dawna nieużywaną hihi IP: 80.51.161.* 15.11.04, 19:28
      powoli się odkleja w jednym rogu( poor glue?)
      ostatnio jeżdże do czech ach te senne czeskie miasteczka z zabytkowymi rynkami
      :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: Lulek Achterberg bredzi i tyle IP: 198.170.174.* 15.11.04, 19:30
      "Jesteście niezwykłym narodem. Walczyliście w II wojnie, obaliliście komunizm i
      stoicie przy nas w Iraku. Macie charakter, macie jaja, nie tak jak inni, którzy
      są tylko mocni w gębie. To dlatego tylko wy jesteście tak uprzywilejowywani
      przez Amerykę."

Panie Achterberg, do Prima Aprilis zostalo jeszcze trochę czasu! Ta kontrola
      wstępna to żadne ułatwienie, a na slogany o wyjątkowym uprzywilejowaniu naszego
      narodu w stosunkach z USA coraz mniej Polaków daje się nabrać. Skądinąd
      wiadomo też, że Pański rząd chciałby wprowadzić kontrole wstępne na wszystkich
      lotniskach świata, z których lata się do USA, a my jesteśmy tylko taką myszką
      doświadczalną. Jakby można było, to nasz rząd wydzieliłby Wam kilka kilometrów
      kwadratowych wokół lotniska jako strefę amerykańską, żeby tylko Was zadowolić.
      Ale nie można było, więc zmuszeni jesteście to patrzenia nam w paszporty na
      polskim terytorium.

A czy pańscy podwładni na Okęciu mają wizy uprawniające do pracy w Polsce? Bo
      jak nie, to trzeba ich będzie deportować. Rozumie pan, business is business.
    • Gość: staszek Re: Wszyscy do us-raju!!! IP: 209.101.135.* 15.11.04, 20:17
      Oj Kanadolu a Tobie w Kanadzie to pewnie komuchy krocie placa?
      • Gość: Kanadol Ja nie do us-raju!!! IP: *.tkg.bc.tac.net 15.11.04, 22:50
        Mieszkam 35 km od ich granicy i moge tam wjechac na "gebe" - nigdy mi nie
        sprawdzali zadnych dokumentow. Ale bylem tam 2 razy na malej turystyce.
        No, moze teraz pojade cos kupic bo dolar kanadyjski poszedl strasznie w gore.
        Nie tak dawno placilo sie 1,60 za zielonego, a teraz tylko 1,19.
        No, nie wiem dlaczego............ha, ha,ha.
        • Gość: maruda Re: Ja nie do us-raju!!! IP: *.gdynia.mm.pl 16.11.04, 02:41
          Gość portalu: Kanadol napisał(a):

> Mieszkam 35 km od ich granicy i moge tam wjechac na "gebe" - nigdy mi nie
          > sprawdzali zadnych dokumentow. Ale bylem tam 2 razy na malej turystyce.

Ale legalnej pracy w USA, bez stosownej wizy i opłaty, podjąć nie możesz. Mylę się?

• Gość: Samson Re: Ja nie do us-raju!!! IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 16.11.04, 05:18
          Kanadol mylisz sie w kilku miejscach. To nie kanadyjski dolar poszedl w gore
          (sprawdz sobie przeliczniki z innymi walutami) tylko amerykanski tak duzo
          spadl. Po drugie nie wiem kiedy ostatnio byles w USA, ale na gebe to tam nie
          wjedziesz. W tej chwili problemem jest wjechac na prawo jazdy nie posiadajac
          paszportu kanadyjskiego. Wiem to bo wjezdzam tam 5-6 razy w roku od kilkunastu
          juz lat a mieszkam 80 km od granicy. Lepiej ludziom nie wciskaj kitu jezeli nie
          byles w USA w ostatnich latach.
          • Gość: Kanadol Re: Ja nie do us-raju po 9/11!!! IP: *.tkg.bc.tac.net 17.11.04, 00:06
            Faktycznie, bylem tam przed 9/11, kiedy to nic a nic nie sprawdzali.
            No teraz to pewnie zaostrzenia - tym bardziej mi sie nie chce jechac.
      • Gość: you-know-who Re: Wszyscy do us-raju!!! IP: *.astro.su.se 18.11.04, 17:22
        > Oj Kanadolu a Tobie w Kanadzie to pewnie komuchy krocie placa?

Nie czytalem dokladnie, sorki, wiec nie wiem o co wam chodzi ale zdaje sie ze
        ktos pyta ile mozna zarobic w Kanadzie.
        Wlasnie podpisalem umowe o stala prace, wiec moge powiedziec: CAD 100000/rok.

hope that helps,

you-know-who
    • vip-1 [...] 15.11.04, 21:16
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Warty Warci siebie IP: *.telia.com 15.11.04, 21:18
        Ta opisane hamy w konsulacie sa tacy sami jak ich klienci. Chcesz uniknac
        syfilisu. unikaj burdelu ajak chcesz zachowac godnosc ( o ile ja masz) unikaj
        amerykanskiej ambasady i konsulatu.
      • Gość: elle co ty człeczku pleciesz! IP: 195.116.149.* 16.11.04, 00:50
        chyba mówisz na własnym przykładzie, bo w malutkiej główce nie mieści ci się,
        że ktoś po prostu chce zobaczyć kanion Kolorado. To właśnie tacy jak ty
        sprawili,że będąc na wakacjach w Kanadzie po kilku dniach odpowiadałam, że
        szukam pracy, bo patrzono dziwnie na rodzinkę będącą na wakacjach za oceanem.
        Pozdro
        • Gość: elle to było do vip1 IP: 195.116.149.* 16.11.04, 00:51
          pokręciło posty
        • Gość: Mundry [...] IP: *.ny325.east.verizon.net 16.11.04, 02:09
          • Gość: elle mundry i grzeczny...inaczej IP: 195.116.149.* 16.11.04, 18:08
      • Gość: maruda [...] IP: *.gdynia.mm.pl 16.11.04, 02:43
    • Gość: Rybinka Re: Pieprzyć USA. Naprawdę nie rozumiem po co ludz IP: *.acn.waw.pl 15.11.04, 22:09
      Pieprzyć USA. Naprawdę nie rozumiem po co ludzie tak się pchają do tego
      gówna... Zarobić można lepiej w Europie, a ładniejsze miejsca też są na całym
      świecie... O co więc kurfa chodzi?
      • vip-1 Pytanie jest dobre 15.11.04, 22:18
        Tylko jakos nikt nie potrafi na nie odpowiedziec.
        Nigeria tez potrzebuje wiz do USA i Malezja tez, tak samo Zimbabwe i setki
        innych krajow, a tam nikt z tego nie robi sprawy politycznej na poziomie
        prezydenta i premiera.
        Glupia polska urazona ambicja? Grosz zarobony nielegalnie w USa lepiej smakuje
        niz legalny z Europy? Cholera wie....
        • Gość: rocho Re: Pytanie jest dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:52
          Na ogol to ty jestes glupiutki a nie mily. Myslisz jak przecietny amerykanski
          kretynek... Nie masz klasy, przeciez jestes z Ameryki!
          • vip-1 [...] 15.11.04, 23:08
            • Gość: rocho Re: Pytanie jest dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 23:20
              Ty juz wpieprzasz resztki - w McDonaldsach. Ludzie - gdziez wam do Europy? Do
              kultury, zabytkow, wychowania, kina, jedzenia i jeszcze tysiaca rzeczy. Forsa i
              hamburgery wam w glowkach tak nakotlowaly ze mysli trudno zebrac, co?
              • vip-1 Re: Pytanie jest dobre 15.11.04, 23:32
                Gość portalu: rocho napisał(a):

> Ty juz wpieprzasz resztki - w McDonaldsach. Ludzie - gdziez wam do Europy? Do
                > kultury, zabytkow, wychowania, kina, jedzenia i jeszcze tysiaca rzeczy. Forsa
                i
                >
                > hamburgery wam w glowkach tak nakotlowaly ze mysli trudno zebrac, co?

Hehe , ja przez 17 lat w USA ani razu w McDonaldsie nie jadlem...ale widzialem
                w Mc Donnim w Polsce takie tlumy ludzi, jakby tam za darmo dawali wam zrec :)
                Kulture to mam , jak jade do Polski. Uszy wiedna !
                Zeby zas synku podrozowac, to niestety, trzeba miec pieniazki. Ja je mam, wiec
                podrozuje, ty i nie masz wiec o podrozach sobie marzysz czytajac rozne fora
                Wyborczej, prawda?
                A jakiego to tysiaca rzonych rzeczy my nie mamy? Napisz no, bo trudno sie
                domyslic o co chodzi. Co ty, burasku, takiego masz na wlasnosc w Europie ,
                czego ja nie moge miec ????
                • Gość: rocho Re: Pytanie jest dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 23:51
                  I tak bys niczego nie zrozumial, bo jestes little with big dick. Bylem pare
                  razy w Ameryce - zenada. A co ty robisz na tym forum swiatowy czlowieku?
                  Pouczasz innych, jestes misjonarzem?
                  Tu w Polsce rzeczywiscie jest duzo buractwa, ale cos mi sie zdaje ze ty w tym
                  buractwie kwiczysz i w zyciu w Ameryce nie byles. Stad jestes i tylko macisz.
                  • Gość: Spie..j [...] IP: *.ny325.east.verizon.net 16.11.04, 02:07
        • Gość: o ty karol Pytanie jest PO CO IP: *.telia.com 16.11.04, 02:05
          Kiedys - 10 lat temu dajmy na to - greencard = bilet do siodmego nieba na ziemi
          Teraz - moze byc bilet do Iraku, a potem wiele pieter w dol, do lucyferka.

PO JAKIEGO GRZYBA? Imperium kretynizmu.
      • Gość: Gerard Zgadzam sie z Rybinka. Po co lajzy z Polski maja IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.11.04, 01:54
        tu przyjezdzac? Niech Europa Zachodnia, przyjaciele w Unii, poznaja smak
        polskiej kultury bycia u obcych. Brawo Rybinka, madrala z Ciebie.
      • Gość: maruda Jak to o co chodzi? IP: *.gdynia.mm.pl 16.11.04, 02:56
        Gość portalu: Rybinka napisał(a):

> Pieprzyć USA. Naprawdę nie rozumiem po co ludzie tak się pchają do tego
        > gówna... Zarobić można lepiej w Europie, a ładniejsze miejsca też są na całym
        > świecie... O co więc kurfa chodzi?

Jak to o co chodzi? Bo dzięki utrudnieniom jest mniejsza szansa, że dasz napiwek
        rodakowi ze wniesienie walizek na czwarte piętro w hotelu lub potkniesz się o
        niego w parku... temu samemu rodakowi, który sadzi się jako VIP z USA w internecie.

A w UE granice otwarte, więc większa szansa, że natkniesz się na znajomego VIP-a
        na dworcu w Londynie. I będziesz go musiał odwieźć na dworzec Warszawa Wsch. :)

• Gość: byly polak [...] IP: *.client.comcast.net 16.11.04, 04:31
          • Gość: Polak; tu i teraz Ale nick: "byly polak" - obecnie ciul i debil IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 16.11.04, 18:21
            • Gość: byly polak byly polak ma racje IP: *.client.comcast.net 17.11.04, 08:39
              pijaczki z polandii, potomkowie ubeckiech choloty i pospolite barany, byly polak
              ma racje. zaslugujecie na kopa w dupe a nie wize zlodziejskie pomioty.
              • Gość: maruda byly polak czyli folksdojcz IP: *.gdynia.mm.pl 18.11.04, 16:34
                Gość portalu: byly polak napisał(a):

> pijaczki z polandii, potomkowie ubeckiech choloty i pospolite barany, byly pola
                > k
                > ma racje. zaslugujecie na kopa w dupe a nie wize zlodziejskie pomioty.

Co jutro robisz? Stoisz w kolejce po zapomogę czy sprzątasz knajpę?

• sv-hits Re: Pieprzyć USA. Naprawdę nie rozumiem po co lud 16.11.04, 04:05

> Pieprzyć USA. Naprawdę nie rozumiem po co ludzie tak się pchają do tego
        > gówna...

no wlasnie dlaczego?
        Jakbys choc troche o swiecie (i USA) wiedzial to bys takich glupich pytan nie
        zadawal.
        • Gość: Gerard Jak mozna dyskutowac z palantami , ktorzy nie IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.11.04, 07:42
          wiedza co to jest dochod na glowe mieszkanca.
        • Gość: Pawel Re: Pieprzyć USA. Naprawdę nie rozumiem po co lud IP: *.dial.inet.fi 16.11.04, 16:16
          Przeczytalem te wszytskie posty prawie rzadnych konkretnych argumentow za i
          przeciw USA.
          Mam jedno konkretne pytanie do osob zachwalajacych i krytykujacych Ameryke:

Dlaczego warto lub nie warto tam pojechac, co tam jest takiego wspanialego, a
          co nie...

z gory dziekuje
          • Gość: staszek Re: Pieprzyć USA. Naprawdę nie rozumiem po co lud IP: 209.101.135.* 16.11.04, 16:18
            Mieszkam tu , chetnie rzeczowo podam swa opinie ale to zalezy czy chesz
            przyjechac turystycznie, aby zarobic, na stale, czy wogole po prostu chcesz
            uslyszec plusy lub minusy Stanow
            • Gość: pawel Re: Pieprzyć USA. Naprawdę nie rozumiem po co lud IP: *.dial.inet.fi 16.11.04, 16:49
              chcialem sprowadzic dyskusje na normalne tory bo wszystko co tu sie pisze to wy
              jestescie glupi, a wy biedni itd. i to prowadzi do nikad i jest to zwykly
              belkot i obrzucanie sie blotem

Chcialbym uslyszec konkretna opinie na temat USA
              Kiedys sie moze tam wybiore i przekonam sie sam oczywiscie jako turysta
              niezarobkowy

chetnie uslysze Twoje + i -

• Gość: staszek chetnie to zrobie IP: 209.101.135.* 16.11.04, 16:51
                ale musze teraz wyjsc, sprawdz za jakas godzinke lub dwie
              • Gość: staszek Re: Pieprzyć USA. Naprawdę nie rozumiem po co lud IP: 209.101.135.* 16.11.04, 18:28
                Ogolnie moja opinie zanczne od banalu : Wszystkie kraje maja swe plusy i minusy

Ok, po tym genialnym stwierdzeniu, mieszkalem w Polsce, roznych krajach
                europy , po ktorej tez duzo pozdrozowalem i teraz tu w Stanach i uwazam ze USA
                ma jednak najwiecej plusow a najmniej minusow w mojej opinii

Plusy==znowu bede plytki i banalny ale zaczne od tego ze tu sie po prostu
                najlatwiej zyje.=co mam na mysli otoz;

najlatwiej znalezc prace
                nawet dosc niska stawka pozwala zeby miec co zjesc, ubrac sie i od czasu od
                czasu poszalec na swiecie a jak sie zarobi ponad 40000 to , oczywiscie na
                Ameryke to malo byc moze ale myslac o tym na jakim poziomie z moim zawodem
                zylbym w Polsce to dla mnie to okropnie duzo. Szczegolnie jak sie ma jeszcze
                duzo zycia przed soba i nadziej na jkies sukcesy zawodowe

zarcie i benzyna w stosunku do zarobkow jest bardzo tania, duzo tansza niz w
                Europie a to podstawa, wogole dlatego uwazam ze tu jest po prostu normalnie, bo
                rzeczy potrzebne na co dzien nie zabierja ponad 50 procent budzetu.

Inni to krytykuja ale ja na przyklad lubie tez optymizm Amerykanow i nie
                obchodzi mnie czy to sztuczne czy tez nie tylko to ze ogolnie ludzie traktuja
                sie po ludzku, nie dra bez powodow, nie cisna w autobusach, nie wyzywaja jak
                stoisz dwie minuty i patrzysz na towar w sklepie. I przede wszytkim, no i niech
                znowu bedzie to naiwnosc, to apriori uwazaja ze jestes osoba szczera i ucczciwa
                a nie klamca i oszust.

Jak chodzi do miejsc publicznych to ubiersz i zachowujesz sie jak chcesz i nie
                musisz sie przejac tym ze nazajutrz Twoja Babcia przyjdzie z wyrzutami bo
                sasiadka Cie ogadala. Ludzie epilnuja swojego nosa, dobra swojej rodziny i nie
                wtryniaja sie innym ludziom do zycia==

Ogolnie codzienne zycie dla mnie jeden ogromny plus

Minusy:
                Musisz byc zdrowy bo jak nie masz dobrego ubezpieczenia , a czasami nawet z
                nim, jak Cie powazna choroba chwyci to tracisz oszczednosci z calego zycia
                koszty medyczne zatrwazajace i rosnace

Bardzo drogie mieszkania i na wynajem i na kupno w duzych miastach. W
                dzielnicy kotrej mieszkam wiekszosc domow kosztuja ponad milion dolcow a to sa
                zwykle domki zadne luksusy a napewno nie rezydencje. Takie tutaj odchodza za 3-
                4 -5 milionow lub wiecej. Wiec nam na przyklad jeszcze dlugo zejdzie zanim
                zbierzemy kase na mieszkanie niewynajmowane, ale fakt jest ze stac nas
                wynajmowac i wynajem znalezc latwo i przy niewielkimz arobku

Okropne koszty edukacyjne, wlasne no i dzieci. Niewiele jest naprawde dobrych
                szkol publicznych a prywatne pieronsko drogie. nawet przedszkole w New York ,
                Boston czy DC to czasami koszty rzedu 15000-20000 dolcow rocznie.

Wbrew utartemu pogladowi ludzie ani madrzejsi ani glupsi niz gdzie indziej
                tylko bark jakiegokolwiek czasu aby sie z kims spotkac towarzysko jak sie ma
                rodzine . Znaczy dla takich co rodzina ma wartosc i nie lataja po kafejkach a
                dzieci i dom zwalaja na zone lub meza.

Wreszcie dla mnie najbrdziej decydujac plus. W Polsce stres byl wieczny i w
                pracy i w domu. Tu moze bardziej stresujesz w robocie bo jak ja stracisz to
                zimna d. ale jak wrocisz do domu to spokoj i luks, no chyba ze robote przyniesz
                ze soba.
                Tyle. Troche bez skaldu i za to sorry a jakbys mial jeszcze jakies pytania to
                wal

• Gość: you-know-who Re: Pieprzyć USA. Naprawdę nie rozumiem po co lud IP: *.astro.su.se 18.11.04, 17:59
                  Moj komentarz operty na w sumie ok 8-letnim pobycie, ostatnio 2 miesiace w tym
                  roku, w USA:

1. Jak najbardziej warto i odwiedzac i jak ktos jest energiczny, nawet probowac
                  zamieszkac. Oczywiscie warunek: jesli sie czlowiek nie interesuje polityka,
                  nie boi drobnej strzelaniny itp., bo wtedy szlag trafi szybciutko.

(administration of dicks; dick bush, dick chaney, dick ...., i wszedzie te
                  neoconskie wolfowitze)

2. Swoboda wyboru wszystkiego (styl zycia, hobby, wszystko, co w EU jest tylko
                  teoretycznie mozliwe a w USA praktycznie, bo zycie w USA jest LATWE na poziomie
                  codziennosci. dosc malo durnej biurokracji, no OPROCZ IMIGRACJI oczywiscie.
                  wszystko jest do zalatwienia, nie ma bariery niemozliwosci stawianej w wielu
                  krajach EU).

3. Piekne piekne tereny do wypraw letnich, polecam pustynie i sierra, CA,
                  no a teraz tez w zimie (jezdziliscie na nartach z
                  4 km n.p.m. w Arapahoe/Colorado?).

4. Najlepsze osrodki naukowe na swiecie; nie dla wszystkich oczywiscie ale
                  to nie zaden zarzut... No i dziela sie nimi z naukowcami z innych stron swiata.
                  Jasne reguly konkurencji o prace, awansu, w wiekim kontrascie z
                  falszywa polityka pracy w EU.

5. na razie slaby dolar, dla mnie to +

6. czujesz sie jak u siebie i jestes traktowany jak inni juz po 2 mies.

7. minusy: coraz mniej poczucia wolnosci. coraz mniej wolnosci. coraz mniej
                  miejsc gdzie da sie normalnie zamieszkac (gdzie stac cie na dom, i jednoczesnie
                  jest fajnie i chcesz tam mieszkac.)

8. wielu ciemniakow niezorientowanych w swiecie i polityce zagr.
                  ich wlasnego kraju.

9. wiele drobnych rzeczy, jak kazdy kraj..

• Gość: jasiu Re: Jak dostać amerykańską wizę IP: *.dyn.optonline.net 16.11.04, 05:08

Zeby dostac amerykanska wize,trzeba sie przedwszystkim ladnie ubrac,
      i nie unosic sie niczym oprocz swego wlasnego ja,Ameryka lubi
      indywidualistow,a wiec jezeli ktos jest pewny otrzymania wizy dostanie
      ja,a ci co niewiadomo czego chca odejda z kwitkiem.
      Ameryka nie lubi ludzi niezdecydowanych,ale takich na ktorych moze liczyc,
      nawet w chwili zagrozenia jaka jest teraz Ameryka liczy na tych ci sa
      nielegalnie,wypisuje im natychmiast zielone karty aby tylko dolaczyli do
      armii w Iraku;ci co wracaja dostaja od razu obywatelstwo amerykanskie.
      czy nie jest to piekne,za wolnosc nasza i wasza,ale wazne jest ze wszytskie
      drogi prowadza do Polski.
      pozdrowka,sle
      jasiu
      :))

• Gość: Poszarpany Dziwolagi IP: *.telia.com 16.11.04, 07:45
        Przebiezcie za busjha lub innego pajaca. Dziwolagi. Udawajcie co kolwiek,
        wyzbedzice sie wlasnego ja i czlowieczenstwa.
        Po lbach was dziwolagi, po lbach.
        Do ameryki sie wam chce? Durnie i osly dardanelskie.
      • vip-1 Czy ty jestes moze ten Glupi Jasiu ? 16.11.04, 13:54
        Gość portalu: jasiu napisał(a):

wypisuje im natychmiast zielone karty aby tylko dolaczyli do
        > armii w Iraku;ci > :))

Przejdz sie albo zadzwon do najblizszego Army Recruitment Center to ci od reki
        powiedza, ze aby wstapic do Armii, trzeba najpierw miec co najmniej zielona
        karte.
        >
        >
    • Gość: JANGO Re: Jak dostać amerykańską wizę IP: 208.30.41.* 16.11.04, 15:46
      NI MYSLE UBIEGAC SIE O VIZE AMERYCAÑSKA , KRADNA PIENIADZE I O DSYLAJA DO
      DOMU . POCZECAM Y ONI MNIE ZAPROSZA A WTEDY JA POWIEM DZIEKUJE NIE SKOZYSTAM.
      TEN KRAJ JEST TAK BIEDNY ZE POCO JECHAC DO AMERYKI. TERORYSCI , PODATEK Y BRAK
      DEMOKRACJI.
      • Gość: igor Unia za mala czy co? Totyle wystarczy aby smrodzic IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.11.04, 16:03
        w Ameryce. Teraz Meksykanie monopolizuja najgorsze roboty.
        • Gość: amerychinanikuk [...] IP: *.telia.com 16.11.04, 16:19
          • Gość: igor Do kogo to bylo>? Przeciez ja mieszkam w Ameryce. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.11.04, 16:26
            Jako obywatel USA wjezdzam do Polski bez wizy. Kup sobie slowmik jezyka
            polskiego smrodku; poliatuja, chonor, przecinki w zlych miejscach, koprolalia -
            czyzby cien anny?
            • Gość: Govno [...] IP: *.telia.com 16.11.04, 16:30
              • Gość: staszek Idz do klopa IP: 209.101.135.* 16.11.04, 16:32
                bo Ci ten Twoj nick zasiadl na rozumie
                • Gość: Tezzameryki? [...] IP: *.telia.com 16.11.04, 16:37
                  • Gość: staszek Re: Idz do klopa IP: 209.101.135.* 16.11.04, 16:40
                    Mozesz sobie zmienic nicki jak rekawiczki nie zmieni faktu ze rozumu to nie
                    przydazy a pomyslalby kto zes taki zazdrosny ze Ty do Ameryki jechac nie
                    mozesz. Zal Ci to placz ale ludzi bez sensu i potrzeby nie obrazaj
                    • Gość: Porabany [...] IP: *.telia.com 16.11.04, 16:43
    • Gość: Tomson Trzeba być idiotą by pchać się do zdziczałej IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 18:10
      Ameryki w momenci gdy otwierają nam się granice cywilizowanej Europy.
      • Gość: Robak [...] IP: *.telia.com 16.11.04, 18:24
      • Gość: PolskiJankes Re: Trzeba być idiotą by pchać się do zdziczałej IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 16.11.04, 18:34
        Stany to jest wspanialy, fascynujacy kraj gdzie oficjana ideologia jest
        zarazliwy optymizm. Amerykanie nie znaja okreslenia: "tego sie nie da zrobic"
        lub "niedasz rady". Kraj jest skrajnie inny niz reszta swiata,dlatego wielu
        ludzi przezywa szok kulturowy po przyjezdzie tutaj. Tania zywnosc, benzyna i
        niskie podatki powoduja, ze zakladanie i prowadzenie biznesu jest tu latwiejsze
        niz gdziekolwiek indziej.Niektorzy zarzucaja Amerykanom, ze ich uprzejmosc jest
        sztuczna i nieszczera. Hm, zastanow sie czy wolisz na codzien widziec wokol
        siebie ludzi usmiechnietych (nawet sztucznie) czy ludzi, ktorzy maja na twarzy
        nieudawana, prawdziwa nienawisc i wku..enie. Ja wybieram ludzi usmiechnietych
        najbardziej nawet nieszczerze. Poza tym co to jest nieszczery usmiech?
        • Gość: Zyczliwy To kraj potomkow bandytow i zlodzieji IP: *.telia.com 16.11.04, 18:46
          Znalem w Polsce takiego jednego zlodzieja. Jezdzil do berlina i kradl rowery az
          dostal zielona karte i wyemigrowal do USA. Dzis nie przyjezdza do Polski bo ma
          poza swoja obecnoscia wydany wyrok za zlodziejstwo.

Ameryka z zasady jest pelna takich elementow. To kraj szczesciazy, poszukiwaczy
          zlota, zlodzieji i szulerow.

dobry amerykanin to w worku amerykanin. NIch zyje Bush i Rumsfeldt.
          • staszek71 Re: To kraj potomkow bandytow i zlodzieji 16.11.04, 18:50
            Najpierw Poszarpany, potem Porabany, teraz Zyczliwy a nie napisze co jeszcze
            pomiedzy ale niestety ciagle bez rozumu
            To moze Bezrozumny nastepnym razem wypadnie ha gosciu?
          • Gość: PolskiJankes Re: To kraj potomkow bandytow i zlodzieji IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 16.11.04, 18:52
            Moze cie zaskocze, ale jestem uczciwym czlowiekiem nie "kradne rowerow" i
            szczerze kocham Ameryke. Ciagnie mnie do Polski bo jestem Polakiem i chcialbym
            cos zrobic aby w Polsce nie bylo takiego syfu jak w Trzecim Swiecie. Jestem
            ostroznym optymista, ze Polska ruszy do przodu i te pelne goryczy i jadu posty
            na tym forum beda coraz rzadsze.
        • Gość: aki Poza tym co to jest nieszczery usmiech? IP: 80.51.161.* 16.11.04, 19:28
          hehe kiedy sie usmiechasz nie dlatego ze masz na to ochote tylko dlatego ze tak wypada lub ze ci kazano
          oprócz wzroku,którym widzimy usmiech niezaleznie od intencji jakimi jest powodowany mamy jeszcze intuicję
    • Gość: MaciekS Zaden z dokumentow nie jest dowodem IP: *.gs.com 16.11.04, 19:52
      Wszystkie dokumenty wymienione przez urzednika to guzik dowod na to ze sie
      wroci. To zwykle mydlenie oczu jak to ze obcinacz do paznokci czy dezodorant
      jest niebezpieczny na pokladzie samolotu w bagazu podrecznym.

Owszem moze to stanowic jakies polowiczne zapewnienie, ale przyniesienie
      takowych dokumentow tak samo nie gwarantuje niczego jak rozmowa z konsulem.

Jest to zwykla zabawa w chowanego i moze lepiej z nia skonczyc panowie urzedasy.
      Lepiej by moze zbadac sprawe jesli ktos jedzie po raz kolejny na kilka miesiecy
      w jaki sposob sie utrzymywal (malo prawdopodobne by ponad dwudziestoletni chlop
      przez 6 miesiecy pil mleko podane przez gospodarzy).

Poza tym moze by tak w amerykaskim konsulacie przestali oszukiwac ze Polacy
      jadacy do USA czynia taka szkode Amerykanom odbierajac im nielegalnie prace.

Jesli wciaz tak sie zaslaniaja polglowki w w Warszawie i Krakowie w
      amerykanskich konsultatach to polecam im w oczy powiedziec ile to emigrantow
      wali przez pustynie i rzeki z ameryki lacinskiej nielegalnie do USA. Obecnie
      jest to kilkadziesiat milionow ludzi, ktorzy czesto nie potrafia tego co nasi
      polscy rzemieslinicy i "zlote raczki". Po takim mozna sie tylko spodziewac ze
      nie jest na tyle rozgarniety zeby sobie krzywdy nie zrobic przy pracy na dachu i
      pewnie bedzie chodzil po prawnikach i ciagal po sadach. Polak natomiast wie
      (chocby z wychowania i szkol) ze nie nalezy robic sobie krzywdy, bo pieniazki z
      procesow sadowych nie wroca nam zycia czy zdrowia. Poza tym robia robote i
      szybko sie ucza. Miejsc pracy przy sprzataniu i uslugach budowlanych jest duzo
      i z cala pewnoscia (ZARECZAM!) nie jest to ta praca ktora sie "odbiera" Amerykanom.

Z New Jersey,
      M.
      (staly rezydent)
    • Gość: AK_47__ FUCK THE USA !!!!!!!!! IP: *.dami / 213.76.164.* 17.11.04, 01:18
      • Gość: USA WE DO EXACTLY THE SAME TO THE WORLD IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 17.11.04, 05:14
        • Gość: meksykaniec ...AND YOU MUST BE REALLY PROUD OF IT, ASSHOLES. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 06:53
          !!!
          • Gość: Ziutka Wydają wizy dresom z Brzeskiej a tym z UW już nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 10:06
            Puszcza się do USA motłoch z Polski a blokuje wyjazdy prawdziwie turystyczne.
            Aotem biadoli, że motłoch pojechał pracować na czarno.
            Moze to jest świadoma polityka wizowa USA a może sprawa niekompetancji
            urzedników amerykańskich lub jak piszą tutaj niektórzy efekt "przekupstwa".
            Trudno jednoznacznie powiedzieć nie znając sprawy drobiazgowo.
            Jeśli, według Konsula Generalnego, o przyznaniu amrykańskiej wizy decyduje
            jedna rozmowa w konsulacie, a nie dokumenty składajacego wnosek, to niech
            administracja USA zatrudni w ambasadzie do rozmów z Polakami psychologów,
            socjologów i antropologów kulturowych zajmujących się Polską a niech wyrzuci z
            okieniek osoby niekompetentne, które przyznają wizy ludziom podobnym do nich
            samych.
            Panie Konsulu Generalny:
            Jakie kwalifikacje zawodowe i anukowe mają ludzie w okienkach aby móc ocenić
            kto z interesanów jedzie do USA do pracy na czarno a kto jako turysta?
            Na podstawie czego wydają oni decyzje?
            Intuicji?
            Nie bądźmy śmieszni!
            Mamy XXI wiek a nie IX p.n.e.
            Profesonalizm jest potrzebny a nie improwizacja w tym zakresie.
            Nawet w Polsce minęły czasy dyletanctwa i improwizacji co państwo na Pieknej
            też powinni byli zauwazyć.
          • Gość: Ziutka Wydają wizy dresom z Brzeskiej a tym z UW już nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 10:06
            Puszcza się do USA motłoch z Polski a blokuje wyjazdy prawdziwie turystyczne.
            Aotem biadoli, że motłoch pojechał pracować na czarno.
            Moze to jest świadoma polityka wizowa USA a może sprawa niekompetancji
            urzedników amerykańskich lub jak piszą tutaj niektórzy efekt "przekupstwa".
            Trudno jednoznacznie powiedzieć nie znając sprawy drobiazgowo.
            Jeśli, według Konsula Generalnego, o przyznaniu amrykańskiej wizy decyduje
            jedna rozmowa w konsulacie, a nie dokumenty składajacego wnosek, to niech
            administracja USA zatrudni w ambasadzie do rozmów z Polakami psychologów,
            socjologów i antropologów kulturowych zajmujących się Polską a niech wyrzuci z
            okieniek osoby niekompetentne, które przyznają wizy ludziom podobnym do nich
            samych.
            Panie Konsulu Generalny:
            Jakie kwalifikacje zawodowe i anukowe mają ludzie w okienkach aby móc ocenić
            kto z interesanów jedzie do USA do pracy na czarno a kto jako turysta?
            Na podstawie czego wydają oni decyzje?
            Intuicji?
            Nie bądźmy śmieszni!
            Mamy XXI wiek a nie IX p.n.e.
            Profesonalizm jest potrzebny a nie improwizacja w tym zakresie.
            Nawet w Polsce minęły czasy dyletanctwa i improwizacji co państwo na Pieknej
            też powinni byli zauwazyć.
            • Gość: Konsul generalny Drocy rodacy IP: *.telia.com 17.11.04, 15:03
              A czy juz wszystkie dupy amerykanskie oblizaliscie na czysto?
              A czy juz wszystkie obelkgi zniesliscie
              Nastawcie ryja bo zygac mi sie chce.

A pozniej sponiewierani do Koziej dupowoli.
              Do ameryki sie wam chce?
              w dupe na raki anie do amyraki.

Balwany bez najmniejszych objawow honoru.
      • Gość: pie..ie ameryke wszawica swiata IP: *.dab.bellsouth.net 06.12.04, 11:24
        To tylko granie amerykanow z Polakami psychologicznie bo jak sie cos chce a
        niemozna dostac to czlowiekowi zalezy natym bardziej.
        Wy pie..ne smrody kupa czarnoty i bialych rednekow -analfabeci sami sie
        wykonczycie po tym co zrobiliscie dla wszystkich na swiecie.
        obyscie zgineli z glodu i nienawisci slabego dolara pie..na wszawico swiata
    • Gość: olo Jak nie dostać amerykańską wizę ?? IP: *.tpgi.com.au 18.11.04, 12:16
      pytac krasule hihi ten ma doswiadczenie
      • Gość: Pytanko A gdize byscie tak chceli w ameryce? IP: *.telia.com 18.11.04, 16:17
        Moze na Guantamo od razu. Na to sa sposoby.
        Ubierz turban. Wez dlugi zakrecony drag jak to mojrzesz mial i wedruj wzdluz
        granicy miedzy afganistanem i pakistanem. Od czsu do czsu krzyknij sobie Allah
        akbar. Niedlugo pojawia sie pakistanscy zolnierze i przekarza ciebie do
        amerykanskiej armi. Tamci wezma ciebie bez prcednsu do nowego stanu USraju
        Guantamo
    • Gość: asia Re: Jak dostać amerykańską wizę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.04, 12:48
      Dostalam informację od konsula na temam formularza DS-156 dotyczącego wizy
      turystycznej do USA. Niestety mam problem ze znalezieniem go. Prosze o pomoc
      • Gość: $tefan Re: Jak dostać amerykańską wizę IP: *.client.comcast.net 29.11.04, 15:23
        Znalazlem - mozesz wypelnic i potem wydrukowac!
        Powodzenia
        $tefan
        evisaforms.state.gov/ds156.asp?lang=1
        www.loteriawizowa.org/email.html
    • Gość: 50 droszy!!!!!!!!! Amerykanie to sku..ele IP: *.dab.bellsouth.net 06.12.04, 11:16
      Zabrac Polakow z Iraku obnizyc dolara do 50 droszy i walic po ryju jak
      psy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: MOCNY ZLOTY AMERYKA TO SKU..EL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dab.bellsouth.net 06.12.04, 11:27

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka