Dodaj do ulubionych

ograniczenie wolnosci slowa w Niemczech ?

26.05.24, 19:27
na prywatnej , zamknietej impezie (kilkadziesiat osob), pewnie po wypiciu paru glebszych towarzystwo zaczelo

krzyczec: "Ausländer raus!" (cudzoziemcy - wynocha!").

Ktos to uslyszal i doniosl na policje. ta zastanawia sie, czy wszczac sledztwo, a prasa grzmi z oburzenia.

A ja pytam: - to na zamknietej prywatnej imprezie nie mozna krzyczec, co sie chce ?

J.K.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: ograniczenie wolnosci slowa w Niemczech ? 26.05.24, 19:30
      Nie Helga to nie Polska!
      • j-k owszem 26.05.24, 19:44
        szwampuch58 napisał:
        > Nie Helga to nie Polska!

owszem , obecnie w Polsce jest 3 razy wiecej wolnosci, niz w Reichu.

"witamy w NRD" :)
      • petronella.kozlowska szwampuch58 napisał: 27.05.24, 16:12
        Pan z Iranu życzy sobie więcej islamu w Niemczech, szariat jest dla niego wzorem i chciałby więcej szariatu w Niemczech

www.youtube.com/shorts/A26K1hc2EWI
    • polski_francuz Na Sylcie trza siem zachowywac 26.05.24, 19:35
      aroden napisał:

" na prywatnej , zamknietej impezie (kilkadziesiat osob), pewnie po wypiciu paru glebszych towarzystwo zaczelo krzyczec: "Ausländer raus!" (cudzoziemcy - wynocha!"). "

Porzadni Niemcy doniesli. Sylt to Sylt!!:)

PF
    • stefan4 Re: ograniczenie wolnosci slowa w Niemczech ? 26.05.24, 19:35
      aroden:
      > Ktos to uslyszal i doniosl na policje.

Nie mam pojęcia, co na to prawo niemieckie. Ja jestem za tym, że jeśli ten ktoś podsłuchał przy pomocy jakiejś aparatury, to policja powinna się zająć nie krzyczącymi tylko podsłuchiwaczem. Ale jeśli usłyszał pozostając poza lokalem, w którym krzyczano, to krzyczący powinni dostać mandat za hałasowanie.

Krzycz, co chcesz, ale tak, żeby innym nie zakłócać spokoju. Jeśli chcesz krzyczeć głośniej, to przedtem oficjalnie zarejestruj demonstrację.

- Stefan
      • j-k zapewne... 26.05.24, 19:49
        stefan4 napisał:
        Ale jeśli usłyszał pozostając poza lokalem, w którym krzyczano, to krzyczący powinni dostać mandat za hałasowanie.

zapewne. ale prasa grzmi z oburzenia, nie dlatego, ze krzyczeli,

tylko dlatego, ze w ogole smieli wznosic takie chasla...
        • szwampuch58 Re: zapewne... 26.05.24, 21:28
          Helga powtarzam:To nie Polska gdzie jeden ciul kwacze bez konsekwencji o pasozytach u ciapatych....wuj wie jak chory jest ten ten ciul nie ciapaty
          • zwrotnicowy Re: zapewne... 26.05.24, 21:37
            Dlaczego nazywasz ciapatych pasożytami i dlaczego nazywasz ciapatych ciapatymi? Jesteś kato-rasistą.
            • szwampuch58 Re: zapewne... 26.05.24, 21:43
              Spierdalaj przyglupie
              • zwrotnicowy Re: zapewne... 26.05.24, 22:37
                Ja wohl, comrade Schwamuch!!!
              • petronella.kozlowska szwampuch58 napisał: 27.05.24, 16:23

Szefowa Zielonych Ricarda Lang na wiecu przedwyborczym

25 widzów i 8 ochroniarzy

www.nius.de/politik/25-zuschauer-und-8-sicherheitsleute-ricarda-lang-einsam-im-europa-wahlkampf/cdbf621e-e651-4701-a1df-c8c3185cdc38
      • zwrotnicowy Re: ograniczenie wolnosci slowa w Niemczech ? 26.05.24, 21:34
        Donosicielstwo nie jest zaletą. Zapytam czy donosiciel przedstawil dowod na treść okrzyków?

Dawniej w PeErElu zdarzalo się, ze sąsiad kablowal sasiada. Ja mialem rewizje w domu bo sasiadka doniosla, ze drukuje bibułe.
        • j-k są kraje... 26.05.24, 21:55
          zwrotnicowy napisał:
          > Donosicielstwo nie jest zaletą.

są kraje... gdzie jest obywatelską cnotą, a nawet powinnoscią...
          • zwrotnicowy Re: są kraje... 26.05.24, 22:39
            To znaczy, że Wschód przesuwa się na Zachód.
            • j-k juz dawno sie przesunal... 27.05.24, 00:15
              zwrotnicowy napisał:
              > To znaczy, że Wschód przesuwa się na Zachód.

ponad 40 lat temu...

uciekalem od real-socjalizmu - na Zachod.

ale Wschod nie spal.

spakowal walizki i przeniosl sie za mna na Zachod (na razie tylko Europy)

• de_oakville Re: ograniczenie wolnosci slowa w Niemczech ? 26.05.24, 22:02
      Jako Ausländer w Niemczech bylbym nawet zadowolony, ze okrzyki "raus" wobec mnie sa oceniane negatywnie przez policje nawet jezeli maja miejsce na prywatnych spotkaniach. Poniewaz nie mialem zludzen, wolalem sam wyjechac, bo Niemcy od samego poczatku traktowalem jako kraj tranzytowy, a nie docelowy. Rownoczesnie bylem pewny, ze jako Ausländer w Niemczech bylem traktowany ogolnie biorac lepiej niz Ausländer jest traktowany w Polsce (mam na mysli traktowanie przez tzw. "narodowcow" i innych podobnie myslacych).
      • zwrotnicowy Re: ograniczenie wolnosci slowa w Niemczech ? 26.05.24, 22:43
        Straszny bełkot. Narodowcy nemieccy nie roznia się w traktowaniu auslanderow od narodowcow polskich.
        Porównuj gruszki do gruszek i banany do bananow.
    • vermieter Re: ograniczenie wolnosci slowa w Niemczech ? 26.05.24, 22:19
      aroden napisał:

>
      > A ja pytam: - to na zamknietej prywatnej imprezie nie mozna krzyczec, co sie ch
      > ce ?
      >
      > J.K.

masz problem trollu? to nie była ani zamknięta ani prywatna impreza, prasa słusznie grzmi, mi się też takie CHasła nie podobają, nieuku

P.S. Polonia w Niemczech nie toleruje takich przygłupów twojego pokroju
      • zwrotnicowy Re: ograniczenie wolnosci slowa w Niemczech ? 26.05.24, 22:46
        Ja nie słucham tego co mi się nie podoba i tobie doradzam. Dekiel nie będzie ci tak często odskakiwał.
      • j-k sorry nawet nie krzyczeli tylko tak sobie spiewali 27.05.24, 15:31

> P.S. Polonia w Niemczech nie toleruje takich przygłupów twojego pokroju[/b]

sorry nawet nie krzyczeli - tylko tak sobie spiewali w takt muzyki.

rozumiem, ze muzyka ci sie nie spodobala ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka