borrrka 22.01.26, 09:23 Ja bardzo lubię miłe panie i i nie tylko sex drive mam na myśli. Ostatnio ONET opublikował listę Polek sukcesu (w USA). I to ma być wszystko na wielką emigrację? Ja pomijam "sukcesy" groteskowe , ale cieniutko... Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borrrka Re: Bez kitu proszę 22.01.26, 09:32 Wiele naszych rodaczek osiągnęło spektakularny sukces za Atlantykiem. Pola Negri, Helena Modrzejewska, Tamara Łempicka, Urszula Dudziak, Barbara Piasecka Johnson, Aleksandra Kurzak i inne sławne Polki spróbowały szczęścia w Ameryce. Co zyskały, co straciły, czego się nauczyły? Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Bez kitu proszę 23.01.26, 02:24 Pominięto Beatę Poźniak, polską aktorkę która w USA urodziła syna, który może okazać się jej największym sukcesem. Nazywa się Rylan Pozniak Daniels i jest dość wybitnym programistą rozwijającym technologię XR. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska borrrka napisał: 22.01.26, 09:41 Onet nie opubliował "listy Polek sukcesu (w USA)", tylko robi reklamę dla kolejnej bezwartościowej publikacji Kto poza czytelnikami onetu, interii, gazeta.pl je zna? Nikt. Znane Polki o emigracji do USA. Płakały, ale osiągnęły szczyty Wiele naszych rodaczek osiągnęło spektakularny sukces za Atlantykiem. Pola Negri, Helena Modrzejewska, Tamara Łempicka, Urszula Dudziak, Barbara Piasecka Johnson, Aleksandra Kurzak i inne sławne Polki spróbowały szczęścia w Ameryce. Co zyskały, co straciły, czego się nauczyły? Ich obserwacje zebrałam w książce "Polki w Ameryce. Historie kobiet, które wyruszyły za ocean i podbiły świat". Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Troche kitu 22.01.26, 09:48 borrrka napisał: " Ja bardzo lubię miłe panie i i nie tylko sex drive mam na myśli. Ostatnio ONET opublikował listę Polek sukcesu (w USA). I to ma być wszystko na wielką emigrację? Ja pomijam "sukcesy" groteskowe , ale cieniutko..." to rola kobiet w Stanach. Pewnie, ostatnio wzrosla conieco ...ale tradycyjnie kobity liczyly sie mniej niz chlopaki. Niech wybiora prezydentke to pogadamy o roli kobiet. PF Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Szczerze mówiąc idzie mi o ocenę 22.01.26, 12:24 W paru krajach z grubsza wiem, kto jest kto. I jeśli w bratnim Rajchu napiszą, iż Teresa Orłowski jest gwiazda z żyłką do biznesu, to rozumiem problem. W wypadku USA można mi wmówić, iż w stanach Rust Belt Marusia jest niczym Shirley Temple. Bo z siebie, to znam popularność Polańskiego. Dość mieszaną w USA? Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Bez kitu proszę 22.01.26, 19:03 borrrka napisał: > I to ma być wszystko na wielką emigrację? Bachleda-Curus, splodzila syna, Henryka, z gwiazda Hollywood. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Bez kitu proszę 23.01.26, 02:57 A co to znaczy "odniesc sukces w USA?" Jedna z nich odniosla sukces bo ma kupe kasy ale wrwala meza z objec zony... To sukces? Inna spedzila troche czasu w USA i nauczyla sie ze usmiech optymizm i urzejmosc to dobre rzeczy. - to sukces? A wiec trzeb by cosoba znana - obojetnie czy z dobrego czy zlego punktu widzenia, albo bogata? Masa ludzi odnosi sukcesy w zyciu i nikt o tym nie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Bez kitu proszę+ 23.01.26, 03:46 polski_francuz Wykorzystywacze niemieckich kobiet 22.01.26, 15:27 j0rl.1 napisał " ta Piasecka. najpierw byla sprzataczka, typowa kariera Polek w USA, dala d... wlasciscielowi firmy, dobrze mu obciagala wiec dostala spadek. Zarobila dawanie d... tez kariera." Niemalo jest Polakow z poznanskiego, ktorzy sypiali a potem sie sie ozenili z rodowitymi Niemrami, wywedrowali do Niemiec i stali sie antypolskimi szkopami. Jeden z nich pisze na tym forum po pseudnimem jorl. PF Prosze sie nie odnosic obcesowo w stosunku do tego pana. To czlowiek wyjatkowej miary. Wybitny zbawca wszystkiego i znajacy sie na wszystkim. Wybitny specjalista,otrzymujacy wynagrodzenie w wysokosci dziesieciokrotne wyzszej od rodzimych niemieckich AITIowcow.Aprzez co i powieksza budzet Panstwa Niemieckiego. Jeszcze w jednym jest niepowtarzalna osobowoscia.i dzialalnoscia w zakrzesie seksualnym.Cieszy sie strasznym powodzeniem w zenskiej polowie ludnosci(wg. jego swiadectwa). Jak u nas nazywa sie dziewuszki i panie podstarzalle wszyscy wiedza.Natomiast co pan reprezentuje,w czsach rownouprawnienie,mozna nazwac tym samym imieniem z dododatkie "meska"! P.S Gwoli sprawiedliwosci,co do kobiet: Byly i tki,ale byly i inne. Takie juz jest prawdziwy zywot Homo Да здравствует мир во всем мире!Niech zyje pokoj na calym swiecie! Да здравствует дружба между народами!Niech zyje przyjazmiedzynarodami! I oby mnie zona katolicka zawsze kochala! Radziecki Jewriej.Polski Zyd(niezyd),Szwed bez przymiotnikow - Bywszy. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Bez kitu proszę+ 23.01.26, 04:19 > Jeszcze w jednym jest niepowtarzalna osobowoscia.i dzialalnoscia w zakrzesie seksualnym.Cieszy sie strasznym powodzeniem w zenskiej polowie ludnosci(wg. jego swiadectwa). Trzeba sprostować. Jurij cieszy się powodzeniem u jednej kobiety, której płaci za usługi (wedle jego świadectwa). > Jak u nas nazywa sie dziewuszki i panie podstarzalle wszyscy wiedza.Natomiast co pan reprezentuje,w czsach rownouprawnienie,mozna nazwac tym samym imieniem z dododatkie "meska"! Oj co to, to nie. Jurij nie jest męską prostytutką, bo to on płaci, a nie one jemu. Po prostu Jurij nie ma zmysłu biznesowego, całe życie przepracował u bauera, a przecież mógł założyć własny biznes, jako męska prostytutka właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Bez kitu proszę+ 23.01.26, 11:44 bywszy2 napisał: > polski_francuz > Wykorzystywacze niemieckich kobiet > 22.01.26, 15:27 > j0rl.1 napisał > " ta Piasecka. najpierw byla sprzataczka, typowa kariera Polek w USA, dala d... > wlasciscielowi firmy, dobrze mu obciagala wiec dostala spadek. Zarobila dawani > e d... tez kariera." > > Niemalo jest Polakow z poznanskiego, ktorzy sypiali a potem sie sie ozenili > z rodowitymi Niemrami, wywedrowali do Niemiec i stali sie antypolskimi szkopami > . Jeden z nich pisze na tym forum po pseudnimem jorl. > PF > > Prosze sie nie odnosic obcesowo w stosunku do tego pana. > To czlowiek wyjatkowej miary. > Wybitny zbawca wszystkiego i znajacy sie na wszystkim. Nie znam sie na wszystkim ale jak was tu wszystkich widze to zadziwia mnie ze tak malo sie znacie a do tego gadacie na tematy na ktorych sie nie znacie. To jak w tej bajce o niedzwiedziu. Nie trzeba koniecznie szybciej biec jak niedzwiedz goni, wystarczy biec szybciej jak inni.. Ja biegam szybciej jak wy tu wszycy ale nie tak szybko jak niedzwiedz napewno. I to wystraczy. > Wybitny specjalista,otrzymujacy wynagrodzenie w wysokosci dziesieciokrotne wyzs > zej od rodzimych niemieckich AITIowcow.Aprzez co i powieksza budzet Panstwa Nie > mieckiego. Klamiesz bywszy. Nigdy nie twierdzilem ze 10 razy wiecj zarabiam jak Niemcy a tylko mowilem ze naleze do 10% tych co najwiecej zarabiaja. I tez nie ile maja, bo jest mnostwo co ma duzo ale nie z zarabania praca a z spadkow itd, tez sa bogaci jak cholera, ale z tymi co za swoja prace. za trudne matematyka dla Ciebie bywszy? I nie chciales klamac tylko liczyc po proszu nie umiesz? > Jeszcze w jednym jest niepowtarzalna osobowoscia.i dzialalnoscia w zakrzesie se > ksualnym.Cieszy sie strasznym powodzeniem w zenskiej polowie ludnosci(wg. jego > swiadectwa). Zazdrosc d... sciska? > Jak u nas nazywa sie dziewuszki i panie podstarzalle wszyscy wiedza.Natomiast c > o pan reprezentuje,w czsach rownouprawnienie,mozna nazwac tym samym imieniem z > dododatkie "meska"! Zasadnicza roznica, te panie dostaja peniadze za sex i sa wtedy cos w rodzaju prostytutkami a ja daje pieniadze za sex a wiec odwrotnie. Wiec ona jest prostytutka, ja nie. Ogolnie nazywa sie prostytutkami tez ludzi ktorzy cos nieladnego robia aby dostac pieniadze jak tego nie robie. Ale tez przyznam ze slyszalem juz od kobietm ktore po sexie ze mna mowily „To ja wlasciwie powinnam Tobie placic ale ja nie mam pieniadzy“. No ale dostawala je. Ta obecna to w razie straty mnie ma dwa problemy. O pieniadze i sex bo wie ze trudno o faceta ktory kobiecie porzadne orgazmy zapewnia. A ze mna je ma. Zreszta takie jest oogolnie zadanie mezczyzn utrzymywac kobiety. To juz bylo u jaskiniowcow, facet polowal na jelenie przynosil mieso a kobieta sie dziecmi opiekowala, w kociolku mieso gotowala i to mieso bylo tez dla niej. Ten model biologiczny tak naprawde siedzi w ludziach dotad mimo ze dzieci malo to kobiety maja ten ciag byc na utrzymaniu. Juz nie jelenie a pieniadze ale to jest to samo w koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Bez kitu proszę++ 24.01.26, 19:34 1.0rl.1 Nie znam sie na wszystkim ale jak was tu wszystkich widze to zadziwia mnie ze tak malo sie znacie a do tego gadacie na tematy na ktorych sie nie znacie. ------ Jak kula w plot. Akkurat odzywam sie rzdko i to na temety,na ktorych sie znam. 2. Nigdy nie twierdzilem ze 10 razy wiecj zarabiam jak Niemcy a tylko mowilem ze naleze do 10% tych co najwiecej zarabiaja. Mowiles,mowiles.Sam czytalem i z podziwu wyjsc nie moglem. Ale sobie w koncu ujasnilem,ze pracowales w gownianej firmie z gownianymi pracownikami,w ktorej "krok w lewo czy krok w prawo" traktowalo sie wyjatkowo w calej szarosci. Nie wypinaj sie przed innynymi polskimi inzynierami,ktorym zabralo duzo czasu i cierpienia dla zaskarbowaniaa uznania zawodoweg u tubylcow(niezaleznie od umijetnosci).To wymagalo czasu na przebicie nieufnosci w stosunku inzynierow ze Wschodu-z wielu,wielu przyczyn. Liczyc tez potrafie,w indeksie stopien mam z tego przedmiotu. 3. Zasadnicza roznica, te panie dostaja peniadze za sex i sa wtedy cos w rodzaju prostytutkami a ja daje pieniadze za sex a wiec odwrotnie. Wiec ona jest prostytutka, ja nie Pan o mzawodowych,a ja o amatorach. Jak sie nazywaja panie,ktora z kilkoma? To jak sie bedzie nazywala tak,ale meska? 4. Ta obecna to w razie straty mnie ma dwa problemy. O pieniadze i sex bo wie ze trudno o faceta ktory kobiecie porzadne orgazmy zapewnia. A ze mna je ma. I duzo pantej wiagry uzywa? Uwazaj,nie przedawkoj! 5. Zreszta takie jest oogolnie zadanie mezczyzn utrzymywac kobiety. W obecnych czasach?Zadanie debili - sensie fizycznym,psychicznym lub gleboko religijnym -zaleznie od wycowania mamusi. 6. To juz bylo u jaskiniowcow, facet polowal na jelenie przynosil mieso a kobieta sie dziecmi opiekowala, w kociolku mieso gotowala i to mieso bylo tez dla niej. Ten model biologiczny tak naprawde siedzi w ludziach dotad mimo ze dzieci malo to kobiety maja ten ciag byc na utrzymaniu. U jaskiniowcow byl matriarchat.Kobiety polowaly(jak u lwow kobiety poluja,a zlob z grzywa tylko spi,zre,dzieci robi albo ich pozera).Dalej sobie sam ten temat rozwin. 7. Juz nie jelenie a pieniadze ale to jest to samo w koncu. Katarzyne II przypomniec? Albo jej podobnych.Bogatych i biedniejszych. 8. Ze mnie zazdrosc sciska? Chcesz powiedziec,zes inzynier z jajami? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Bez kitu proszę+P.S+ 24.01.26, 20:17 co do tego,kto komu placi. Katarzyna II wielu jajanosicielom placila. Miedzy innymi Polakom Stasiowi,Potiomkinowi(plotki chodza,ze malzenstwem byli.A jako taki nawet klijentow jej dostarczal). oraz okazom iinnego rodzaju. Ale dziwnie,jako k...a ona do do historii przeszla,chociz placila ona. Z tego powodu moge smialo stwierdzic,kto jest k...a meska-nie mylic z prostytutka. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Bez kitu proszę++ 25.01.26, 22:58 bywszy2 napisał: > 1.0rl.1 > Nie znam sie na wszystkim ale jak was tu wszystkich widze to zadziwia mnie ze t > ak malo sie znacie a do tego gadacie na tematy na ktorych sie nie znacie. > ------ > Jak kula w plot. > Akkurat odzywam sie rzdko i to na temety,na ktorych sie znam. Odzywasz sie rzadko bo sie na malo rzeczach niby znasz, a niby bo jak sie odzywasz to wlasnie to pokazujesz > 2. > Nigdy nie twierdzilem ze 10 razy wiecj zarabiam jak Niemcy a tylko mowilem z > e naleze do 10% tych co najwiecej zarabiaja. > Mowiles,mowiles.Sam czytalem i z podziwu wyjsc nie moglem. A wiec jak kiedys mowilem ze zarabialem 10 razy wiecej jak Niemcy a teraz zaprzeczam? Dlaczego dalej tego nie owie pomyslales dlaczego? No? Jasne bo NIGDY tak nie powiedzialem. O moich zarobkach wlaczeni z fotka,i moich 2 pierwszych umow o prace jak i o moich zarobkach byly szeroka dyskusja w tym watku: forum.gazeta.pl/forum/w,50,179049383,179049383,Arbeit_macht_gl_cklich.html#p179645401 Tam akurat nie napsialm (chyba) co wyzej ze zarabialem jak 10% najlepiej zarabiajacych Niemcow ale inaczej o zarobkach > Ale sobie w koncu ujasnilem,ze pracowales w gownianej firmie z gownianymi praco > wnikami,w ktorej "krok w lewo czy krok w prawo" traktowalo sie wyjatkowo w cal > ej szarosci. Dobre. Niemcy sa 10 razy wieksze jak ta Twoja malutka Szwecja i maja napewno 10+ razy wiekszy przemysl jak tam gdzie pracowales. A wiec konkurencja krajowa byly duzo mniejsza w Szwecji jak w Niemczech, to wynika z praw gospodarki. Jasne, istnieje handel zagraniczny ale zwlaszcza dawniej, koniec XXw, bez EU scislej, byl nie taki duzy aby robil wieksza konkurencja na rynku krajowym. I w Niemczech jak wyzej konkurencja byla wieksza jak w Szwecji. Zreszta ocieralismy sie io jakies, malo ale zawsze, szwedzkie firmy z naszego segmentu przemyslu. Tak pare lat do tylu byli jak w Niemczech. Np komunikacja analogowa a nie cyfrowa jak w Niemczech pomiedzy sensorami a centralnymi komputerami. > Nie wypinaj sie przed innynymi polskimi inzynierami,ktorym zabralo duzo czasu i > cierpienia dla zaskarbowaniaa uznania zawodoweg u tubylcow(niezaleznie od umij > etnosci).To wymagalo czasu na przebicie nieufnosci w stosunku inzynierow ze Wsc > hodu-z wielu,wielu przyczyn. Ja opisuje o sobie a ze inni inzynierowie z Polski wypadli gorzej na emigracji odemnie to coz mam na to poradzic? Zreszta nie wszycy, sa i dobrzy na emgracji. Ale rzadko, to fakt. Zreszta jest jasne dlaczego mi sie dobrze udalo wejsc dokladnie w swoj zawod jak wyemigrowalem do Niemiec. Bo w Polsce 10 lat konstruowalem elektronike, mozna bylo sie w Polsce, komuna, opie.dalac w pracach nawet niby pracujac w biurze konstrukczyjnym ale mozna bylo i duzo praktyki zdobyc. ja zdobylem bo lubilem swoje prace, bez tego bym nie mial szans tak wypasc. Jasna sprawa, tu lezy ten powod udania albo nie udania kariery inzyniera. Bo na studiach to w teorii nie bylo zasadniczych roznic, nawet jak co odwrotnie, mielismy wiecej fizyki, matematyki w Polsce jak potem stwierdzlem u moich chlopcow inzynierw Niemcow. Jesli chodzi o Ciebie drogi bywszy to mielismy dyskusje o tym co robiles. Nie za duzo chciales powiedziec ale mi to wystarczylo aby dosc dokladnie wiedziec jak Cie poszlo. A wiec Jestes po AGH, wyjechales zapewne po paru latach pracy w Polsce ja po 10ciu przypominam, tacy jak Ty mogliby konstruowac tez maszyny do tego G,H ale Ty nie kostruowales ich postudiach a pracowales w kopalni. A wiec nie mieles inzynierskiej praktyki, konstruowania. Wyjechales do Szwecji (nie do Izraela ale o tym moze pozniej) bo myslales z zarobisz wielkie pieniadze w kopalniach rud zelaza w Kirunie (?). Okazalo sie ze sie tam nie dostales a wiec starales sie o prace w jakims biurze konstrukcyjnym jako konstruktor. Bez praktyki z Polski a wiec goly. Tu miales do tylu bo nie mogles sie niczym wykazac, musiales sie uczyc a na to nie mieli cierpliwoosci szefowie wiec robiles prace technika. Zapewne kresliles co prawdziwy fachowcy konstruowali, cos drobnego konstruowales zapewne, byles szergowym cos pomoedzy technikiem a inzynerem konstruktorem. I tak dobrze bo nie zaiwaniales jako murarz np. no ale nie jako prawdziwy inzynier. Do tego nie udalo sie Tobie pracowac do emerytury wywalili Ciebie wczesniej, cos tak dorabiales a potem na mala emeryturke poszedles. Moze nieprawda? > Liczyc tez potrafie,w indeksie stopien mam z tego przedmiotu. Index stare dzieje, ja napisalem o liczeniu w poprzednim poscie w zwiazku z tym "10% najlepiesj zarabiajacych" a Twoje "10 razy wiecej zarabiajacy“. Ze demenz masz juz i sie Tobie pokickalo z tymi 10tkami. Bo inaczej to po prostu klamiesz w zywe oczy. I do tego durnowato. N ale jak demenz to Ciebie usprawiedliwia jakos tam. > 3. > Zasadnicza roznica, te panie dostaja peniadze za sex i sa wtedy cos w rodzaj > u prostytutkami a ja daje pieniadze za sex a wiec odwrotnie. Wiec ona jest pros > tytutka, ja nie > Pan o mzawodowych,a ja o amatorach. > Jak sie nazywaja panie,ktora z kilkoma? Jak uprawiaja sex, z jednym albo z wieloma, i dostaja za to pieniadze to sa prostytutkami, jak nie ma wy tym pieniedzy to ich wolna wola i takowe sa OK, zadna prostytutka a prawdziwa wolna kobieta > To jak sie bedzie nazywala tak,ale meska? Jak facet uprawia sex i dostaje za to pieniadze, z jedna albo wieloma kobietami, sa tacy tez, ta sa prostytutkami. Jak nie biora za to pieniadze to sa OK, wolni mezszyzni. No ale jak oni kobietom placa to tym byrdziej nie sa prostytutkami. Roztrzygajace jest w tym w ktora strone plyna pieniadze za sex, ten kto je Bierze jest prostytutka ale nie ten ktory je daje. Niewazne czy facet czy kobieta. Tez prostytutka sie nazywa, czy facet czy kobiete, ktorzy biora pieniadxze za jakies uslugi nie sex ale jakie smordliwe. I znowu kierunek pieniadza jest istotne musi brac aby mogl, moga byc prostytutka. Za trudne? > 4. > Ta obecna to w razie straty mnie ma dwa problemy. O pieniadze i sex bo wie z > e trudno o faceta ktory kobiecie porzadne orgazmy zapewnia. A ze mna je ma. > I duzo pantej wiagry uzywa? > Uwazaj,nie przedawkoj! Moja siostra pielegniarka, w Polsce, mi juz 20 lat temu gadala ze zle robie ze Viagry itd biore bo umre od tego. Ale nasi 2 bracia mlodsi odemnie troche ale zawsze juz od kilku lat nie zyja. Oni Viagr nie brali, duzo zarli mieli ciaze pokarmowa jak t sie ladnie nazywa teraz i okd kliku lat nie zyja. To kto mial racje? Jak zwykle ja. > 5. > Zreszta takie jest oogolnie zadanie mezczyzn utrzymywac kobiety. > W obecnych czasach?Zadanie debili - sensie fizycznym,psychicznym lub gleboko re > ligijnym -zaleznie od wycowania mamusi. > 6. > To juz bylo u jaskiniowcow, facet polowal na jelenie przynosil mieso a kobi > eta sie dziecmi opiekowala, w kociolku mieso gotowala i to mieso bylo tez dla n > iej. Ten model biologiczny tak naprawde siedzi w ludziach dotad mimo ze dzieci > malo to kobiety maja ten ciag byc na utrzymaniu. > U jaskiniowcow byl matriarchat.Kobiety polowaly(jak u lwow kobiety poluja,a zlo > b z grzywa tylko spi,zre,dzieci robi albo ich pozera).Dalej sobie sam ten temat > rozwin. Bzdury.Kto jest silniejszy? kto rodzi dzieci i ma wtedy brzuch. I karmi dzieci? > 7. > Juz nie jelenie a pieniadze ale to jest to samo w koncu. > Katarzyne II przypomniec? jasne ze bogate baby biora sobie meskie prostytki. Calkiem je rozumiem. Zreszta i teraz widac biale kobiety w Niemczech jak mlodych „opalonych sobie biora. Moze im nie placa bezposrednio ale daja im mozliwosc asymilacji w tym obcym i trudnam dla nich kraju za to ze uprawiaja z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Bez kitu proszę, lubie Bywszego! 25.01.26, 23:30 TAJPEJ — Po ponad półtorej godziny wspinaczki na szczyt wieżowca Taipei 101, Alex Honnold pożałował, gdy zorientował się, że tuż za drzwiami znajduje się winda. Honnold zatrzymał się, by spojrzeć w dół po wejściu na 101 piętro ogromnego drapacza chmur, tylko po to, by zobaczyć, że przez cały czas tam działała stała winda. "Jestem takim idiotą," westchnął Honnold, widząc machanie ludzi wychodzących z windy. "Mogłem umrzeć, próbując się tu dostać, kiedy wystarczyło tylko nacisnąć przycisk i czekać. O rany, naprawdę powinienem był coś zauważyć, gdy zobaczylem ludzi przez okna na 54. piętrze. Chłopie, czuję się nieśmiało." Według lokalnych źródeł, setki osób na ulicy poniżej, próbowały krzyczeć do Honnolda, by powiedzieć mu o windzie, ale bez skutku. "Ciągle mówiliśmy mu, żeby zszedł, bo tuż w srodku jest winda," powiedział miejscowy Lin Hsu. "Ale idiota myślał, że mu kibicujemy, i machał dalej z wielkim, głupim uśmiechem. Co za idiota." W czasie publikacji Honnold poprosił, czy ktoś mógłby wpuścić go przez okno, żeby przynajmniej mógł zjechać windą z powrotem na dół. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Bez kitu proszę++ 26.01.26, 12:02 j0rl.1 napisał: > > Jak facet uprawia sex i dostaje za to pieniadze, z jedna albo wieloma kobietami > , sa tacy tez, ta sa prostytutkami. Jak nie biora za to pieniadze to sa OK, wol > ni mezszyzni. No ale jak oni kobietom placa to tym byrdziej nie sa prostytutkam > i. > > Roztrzygajace jest w tym w ktora strone plyna pieniadze za sex, ten kto je Bier > ze jest prostytutka ale nie ten ktory je daje. Niewazne czy facet czy kobieta. > > Tez prostytutka sie nazywa, czy facet czy kobiete, ktorzy biora pieniadxze za j > akies uslugi nie sex ale jakie smordliwe. I znowu kierunek pieniadza jest istot > ne musi brac aby mogl, moga byc prostytutka. Tu musze uzupelnic, zreszta o tym pisalem poprzednio a chodzi o orgazmy. Przy sexie oczywiscie a nie samoobsluga. Bo samoobslugi sa i u kobiet i mezczyzn popularne jak cholera. Jesli kobiety uprawiaja sex z facetem albo i z facetami i biora za to pieniadze od nich i jak to jest normalne u typowych prostytutek nie maja przy tym same orgazmow to sa typowymi prostytutkami. Bo maja cos nieprzyjemnego ale dostaja za to kase. Jesli ale maja przy tym orgazmy, to mimo ze biora kase tez, to sytuycja jest sporo inna. Bo wtedy chetnie to robia z calkiem naturalnych ludzkich przyczyn a ta kasa to jest dla zapewnienie im socjalnego bezpieczenstwa co dla kobiet, jak wyzej juz pisalem jest normalnym dodatkiem od mezczyzny. Bo mezczyzni sa od jaskinowcow wlasnie do tego. Ja osobiscie, juz pisalem ze kiedys pare lat co tydzien chodzilem do Agencji Towarzyskich, uzywalem prostytutki do typowego zaspakajaniena sie czyli orgazmow u mnie ale one nie mialy wtedy orgazmow. Ale potem juz te sponsorowania byly cos innego. I tu sie okazywalo ze sporo, naturalnie daleko nie wszystkie, mialy ze mna orgazmy. naturalnie dostawaly pieniadze ode mnie, normalna kolej rzeczy, tak mezczyzna powinien robic, dbac o socjalne bezpieczenstwo kobiety i wtedy nazywanie takiej prostytutka jest juz, tak uwazam, niesprawiedliwie. Ale jeszcze raz musi ona miec tez orgazmy przy sexie ze mna. Teraz kobiety „kupujace“ mezczyzn do sexu. Dla mezczyzny orgazm jest duzo latwiejszy, zreszta jak jego by nie mial to dla kobiety, chcacej miec orgazm jest taki bezwartosciowy (ten pochwowy), jak on nie bedzie mial orgazmu, ona tez nie. Wiec won z takim. Takie kobiety, Katharina II i inne, dzisiaj tez, wyzej opisalem, w stosunkach z takimi facetami maja orgazmy a faceci tez. Oczywiscie ci faceci dostaja albo kase albo inne dobra wiec oni sa prostytutkami, te kobiety oczywiscie nie, ale jako ze orgazny sa u obojga wiec tez do konca oni nie sa typowymi prostytutkami. Jak te moje sponsorowane majace orgazmy. Za trudne drogi bywszy? Dodam ze Twoje rozumowanie w tych sprawach jakie tu przedstawiles nasuwa uzasadnione podejrzenie ze u Ciebie w zyciu sexualnym bylo nie wporzadku. Tym zyciem z Twoja zona. Prosta sprawa, miala Twoja zona orgazmy jak Ty je miales uprawiajac z nia sex? Jakos wyglada mi ze Ciebie to nie interesowalo, nawet za bardzo nie wiedziales ze tak nalezy, nic dziwnego, mnostwo jest takich par na Swiecie, ale stad Twoje stanowisko ktore wyzej przedstawiles. Mam racja, prawda? > Moja siostra pielegniarka, w Polsce, mi juz 20 lat temu gadala ze zle robie ze > Viagry itd biore bo umre od tego. Ale nasi 2 bracia mlodsi odemnie troche ale z > awsze juz od kilku lat nie zyja. Oni Viagr nie brali, duzo zarli mieli ciaze po > karmowa jak t sie ladnie nazywa teraz i okd kliku lat nie zyja. To kto mial rac > je? > Jak zwykle ja. Dodam ze jest dla mnie oczywiste dlaczego siostra mi to mowila. Z umre. Bo zzerala ja zazdrosc, wiedziala doskonale ze sex orgazmy fajna sprawa, dzieki Viagrom sie to u mezczyzn nagle przedluzylo kiedy moga, wiec takimi argumentami probowala mnie powstrzymac przed tym abym mial dobrze. Oczywiscie sie z niej smialem, wiedzialem dlaczego tak argumentuje, smialem sie z niej pokazujac pod nos ze nasi bracia sie jej jakby sluchali i nie zyja a jak zyje. I to dobrze zyje. Mogla im medycznie doradzac aby nie hodowali sobie spozywczej ciazy, tego nie robila to bylo dobre ze sobie hodowali, wg niej. Ten sam powod jest u Cebie jak mnie „ostrzegasz“ abym nie przedawkowal bo umre, tak samo sie z Ciebie smieje bo wiem ze z zazdroscic tylko. A to co robie daje mi checi i sily zdrowo zyc, fitnesstudio 5 razy w tygodniu sportu od cholery. A przedtem pracy do dechy i to 6,5 lat po oficjalnym wieku emerytalnym, wszystko aby moc bzykac. Mlode dziewczyny. Ale jak juz Viagra to za malo aby na starosc uprawic sex. Ja ze stara baba, nawet majaca np. tylko 20 lat mniej jak ja,, mogaca byc moja corka, mimo Viagry bym nie mial sexu albo malo. Do tego trzeba kobiety duuuzo mlodszej, moja aktualna jest 40 lat, dokladnie 41, mlodsza ode mnie, mialem z 80 takich w ostatnich 20 latach, ale zawsze 18+ zeby ne bylo, wszystko prawnie. Tak ze Viagra Tobie juz nie pomoze bywszy, naprawde. Juz 20 lat temu by Tobie nie pomogla. Za stara zona, za malo kasy na mlode, looser, zazdrosny looser jestes, dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Bez kitu proszę++ 26.01.26, 22:55 Do tego trzeba kobiety duuuzo mlodszej, moja aktualna jest 40 lat, dokladnie 41, mlodsza ode mnie, mialem z 80 takich w ostatnich 20 latach, ale zawsze 18+ zeby ne bylo, wszystko prawnie. Dolna granica wieku od chyba 10 lat w Niemczech to 14 lat, tzn. każda osoba powyżej 14 roku życia może mieć seks z kim chce. Wyjątkami są seks komercyjny, wykorzystanie osoby będącej w zależności (np. nauczyciel-uczennica), seks pod wpływem alkoholu lub narkotyków. Także możesz umawiać się na odpowiednich portalach randkowych na seks z 14-latkami, ale nie wolno ci oferować pieniędzy za seks. de.wikipedia.org/wiki/Schutzalter#Allgemeines Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Bez kitu proszę++ 27.01.26, 11:35 petronella.kozlowska napisała: > Do tego trzeba kobiety duuuzo mlodszej, moja aktualna jest 40 lat, dokladnie 4 > 1, mlodsza ode mnie, mialem z 80 takich w ostatnich 20 latach, > ale zawsze 18+ zeby ne bylo, wszystko prawnie. > > Dolna granica wieku od chyba 10 lat w Niemczech to 14 lat, tzn. każda osoba pow > yżej 14 roku życia może mieć seks z kim chce. Wyjątkami są seks komercyjny, wyk > orzystanie osoby będącej w zależności (np. nauczyciel-uczennica), seks pod wpły > wem alkoholu lub narkotyków. > Także możesz umawiać się na odpowiednich portalach randkowych na seks z 14-latk > ami, ale nie wolno ci oferować pieniędzy za seks. Nie, nie mam zadnych ciagotek z do dziewczyn ponizej 18 lat. Nie wiem jak mozna miec takowe do takich dzieci. Tak mysle ze to dla looserow ktorzy sie boja stanac naprzeciw prawdziwej kobiety i taki sex z nia miec aby i ona miala orgazmy. Ten przepis 18+ jest jak najbardziej sluszny. Do tego wole takie 20+ albo nawet 21+ ale oczywiscie mlode. Taka ktora juz sex miala z chlopakami. Mnie smieszy ze nowa zona powinna byc dziewica np. To dla mnie znaczy ze ten jej facet boi sie konkurencji tych z ktorymi miala ona juz przed nim sex. Bo czuje ze jest nie za dobry. Ja sie z konkurencji smieje, kto potrafi takiej dac lepszy sex w tym jest tez moja zylka konkurencyjnosci. Wiec niech ma go z innymi zobaczymy z kim woli. Abstrahuje od pieniadzy chodzi tu o orgazmy u kobiety tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Durnawe ciagotki 27.01.26, 11:42 j0rl.1 napisał: " Nie, nie mam zadnych ciagotek z do dziewczyn ponizej 18 lat. Nie wiem jak mozna miec takowe do takich dzieci. Tak mysle ze to dla looserow ktorzy sie boja stanac naprzeciw prawdziwej kobiety i taki sex z nia miec aby i ona miala orgazmy." Skad sie biora ciagotki by o swoim zyciu seksualnym pisac? Eshibicjonizm moze. Moze emigracja coponiekturych oglupia?...Swiety Piotr cie niezadlugo przepyta. PF Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Durnawe ciagotki 27.01.26, 11:58 polski_francuz napisał: > Skad sie biora ciagotki by o swoim zyciu seksualnym pisac? Eshibicjonizm moze. > Moze emigracja coponiekturych oglupia?...Swiety Piotr cie niezadlugo przepyta. O, nastepny ktory ma cos do ukrycia. W zyciu sexualnym. Prawda w oczy kole, znana sprawa. Najlepiej cenzure nalozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Durnawe ciagotki 27.01.26, 21:19 >O, nastepny ktory ma cos do ukrycia. W zyciu sexualnym. Ty Jurij jak ten wyzwolony gej jesteś. Mógłbyś to robić na ławce w parku, nie zważając na przechodniów. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Durnawe ciagotki 27.01.26, 22:20 boomerang napisał: > >O, nastepny ktory ma cos do ukrycia. W zyciu sexualnym. > > Ty Jurij jak ten wyzwolony gej jesteś. Mógłbyś to robić na ławce w parku, nie z > ważając na przechodniów. Zygac mi sie chce jak czytam o gejach. Ale ja jestem glosny podczas sexu. Dziewczyna, jak pasjaca tez, ta Moja teraz tez glosna jest. W hotelch drzemy sie niezle, smiejemy sie jak slychac pokojowke wtedy na korytarzu ze zaraz pobiegnie do lazienki sie masturbowac. U mnie w mieszkaniu to sie zastanawiamy co sasiedzi na to. Ale jakos dotad nic, zadne skargi, a slychac nas naprawde. Najgorzej to w niedziele, czas na msze a tu jednoznaczne odglosy. Mam mlodych sasiadow ona 29l on troche starszy, z nia jak sie spotkamy na schodach to sobie pogadaujemy. Wie doskonale ze mam taka kochanke bo nas nie raz widziala ale zadnych uwag a raczej odwrotnie, lubi mnie. Ale jej facet mniej mnie lubi, tak juz jest. Moja twierdzi ze faceci dostaja od zon po lbie patelnia jak nas slysza bo kobiety by chcialy sex a faceci sie ociagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Durnawe ciagotki 27.01.26, 23:01 > Zygac mi sie chce jak czytam o gejach. Ty gejem nie jesteś, bo geje to panienki pederastów. Ty jesteś pederastą, ale jeszcze o tym nie wiesz. > Ale ja jestem glosny podczas sexu. Nie zmieniaj tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Bez kitu proszę++ 27.01.26, 15:26 j0rl.1 napisał: > Nie, nie mam zadnych ciagotek z do dziewczyn ponizej 18 lat. Nie wiem jak mozna > miec takowe do takich dzieci. Dzieci to osoby poniżej 14 lat . Ten przepis 18+ jest jak najbardziej sluszny. Takiego przepisu nie ma. O tym powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Bez kitu proszę++ 27.01.26, 21:38 petronella.kozlowska napisała: > j0rl.1 napisał: > > > Nie, nie mam zadnych ciagotek z do dziewczyn ponizej 18 lat. Nie wiem jak > mozna > > miec takowe do takich dzieci. > > > Dzieci to osoby poniżej 14 lat . > > > Ten przepis 18+ jest jak najbardziej sluszny. > Takiego przepisu nie ma. O tym powyżej. AI poszukala: www.feel-ok.ch/de_CH/jugendliche/themen/liebe_sexualitaet/themen/pornographie_prostitution/prostitution/gesetz.cfm I cytat stamtad: Die Prostitution und das Gesetz Das Gesetz erlaubt Prostitution generell, sofern sie von Personen über 18 Jahren ausgeübt wird, die eine Aufenthalts- und Arbeitsbewilligung besitzen und ihre Dienste freiwillig anbieten. Die Prostitution wird im Schweizerischen Strafgesetzbuch (StGB) behandelt. Hier eine Zusammenfassung der wichtigsten Gesetze: Wer Prostitution in Anspruch nehmen darf Jugendliche dürfen ab einem Alter von 16 Jahren von Prostituierten bedient werden. Wer sich prostituieren darf Prostitution unter 18 Jahre ist verboten. Bei Prostituierten, die jünger als 18-jährig sind, kann die Vormundschaftsbehörde zum Schutz der * des Betroffenen intervenieren und versuchen, diese Tätigkeit zu verhindern. I tlumaczenie bo po szwarcajsku Prostytucja a prawo Prawo ogólnie zezwala na prostytucję, o ile jest ona wykonywana przez osoby powyżej 18 roku życia, posiadające pozwolenie na pobyt i pracę oraz oferujące swoje usługi dobrowolnie. Prostytucja jest uregulowana w szwajcarskim kodeksie karnym (StGB). Oto podsumowanie najważniejszych przepisów: Kto może korzystać z usług prostytucji Młodzież w wieku powyżej 16 lat może korzystać z usług prostytutek. Kto może uprawiać prostytucję Prostytucja osób poniżej 18 roku życia jest zabroniona. W przypadku prostytutek poniżej 18 roku życia organ opiekuńczy może interweniować w celu ochrony * osoby zainteresowanej i podjąć próbę zapobieżenia tej działalności. W Niemczech AI pokazal, cytat: www.google.com/search?client=safari&hs=u9Ep&sca_esv=9e1beb2d6882991f&rls=en&sxsrf=ANbL-n4_7U1q_9gsZc3ikWODmCCiLrXYSQ:1769545340282&q=ab+wieviel+Jahre+darf+eine+Frau+prostitiuerte+sein?&nfpr=1&sa=X&ved=2ahUKEwihqK-LxqySAxUCVfEDHWDvJmgQvgUoAXoECA4QAg&biw=1600&bih=772&dpr=2&aic=0 Wann darf man sich prostituieren? Mit einer 16- oder 17-jährige Person gegen Entgelt sexuelle Handlungen vorzunehmen, ist erst seit dem 5. November 2008 strafbar, als das diesbezügliche Schutzalter von 16 auf 18 Jahre angehoben wurde. I tlumaczenie bo po hitlerowsku: Kiedy można uprawiać prostytucję? Podejmowanie czynności seksualnych za wynagrodzeniem z osobą w wieku 16 lub 17 lat jest karalne dopiero od 5 listopada 2008 r., kiedy to wiek ochronny w tym zakresie został podwyższony z 16 do 18 lat. W Polsce: nie bede szukal w necie, mi mowili w Agencjach Towarzyskich ze od 18 lat. Mialem przypadek taki, bylem raz w jednej, bylo tam pare dziewczyn do wyboru, jedna gadala ze ona tylko masaz, cokolwiek to mialo znaczyc, bo nie ma jeszcze 18 lat. Oczywiscie jej nie wybralem. za pare miesiecy znowu ja spotkalem, wtedy juz byla 18+ i juz caly zakres oferowala. W Szwecji jest zakazana wogole a ten ktoi to robi, klient popelnia przestepstwo. Brrr, dobrze ze do bywszego mnie nie zanioslo. Bo i nie wolno kozystac z prostytucji i przemysl do mojej pracy maly. No i pogoda do du... Ale droga petro to co piszesz z tymi dziecmi to mi sie chce rzygac jak to czytam. Mam wrazenie ze to zakrawa juz na pornografie pedofilska a to jest karalne. Nie masz sklonnoscie pedofilskich droga petro? A moze jestes facet wasnie taki? Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska j0rl.1 napisał: 27.01.26, 22:36 j0rl.1 napisał: 27.01.26, 11:35 przeanalizuj twój komentarz - tam cytujesz mnie Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Bez kitu proszę++ 27.01.26, 21:11 Jurij, a jak już jesteś z taką 20+ albo nawet 21+ to co robisz żeby ci z gęby nie śmierdziało starym capem? Myjesz przed spotkaniem dokładnie sztuczną szczękę i te mostki? Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Bez kitu proszę++ 27.01.26, 21:45 boomerang napisał: > Jurij, a jak już jesteś z taką 20+ albo nawet 21+ to co robisz żeby ci z gęby n > ie śmierdziało starym capem? Myjesz przed spotkaniem dokładnie sztuczną szczękę > i te mostki? Ja mam swoje zeby, zadne mostki, fakt 4 zebow nie mam przez to ze moje zeby madrosci, tez 4 nie wyrwalem dostatecznie wczesnie. Ale jak juz o smierdzenie z buzi, ja uprawiam sex jak jaskiniowiec nie jak misjonarz, czyli ona na czworakach ja od tylu, oczywiscie w pochwe. Albo jej w buze. Tym samym jej buzia mi nie przeszkadza, fakt rzadko ale i to mialem w Polsce ze akurat bylo to pomocne. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Bez kitu proszę++ 27.01.26, 22:12 Skoro jesteś romantyk, nie powinno ci więc robić różnicy czy na czworakach leży kobieta czy facet. Zawsze cię podejrzewałem że jesteś utajonym pederastą, który nie chce spróbować się wyzwolić. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Bez kitu proszę++ 27.01.26, 22:21 boomerang napisał: > Skoro jesteś romantyk, nie powinno ci więc robić różnicy czy na czworakach leży > kobieta czy facet. Zawsze cię podejrzewałem że jesteś utajonym pederastą, któr > y nie chce spróbować się wyzwolić. Rzyg, rzyg... Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Bez kitu proszę++ 27.01.26, 22:56 wstydź się, wstydź, jeśli potrafisz Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Bez kitu proszę++ 27.01.26, 23:05 > Rzyg, rzyg... Jak ci gej dobrze zrobi, to polubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 + 26.01.26, 21:49 ales mnie wypunktowal. Cale moje zycie na polki rozlozyles. Wiec stwierdzam,ze jestes jeszcze wiekszy ciul umyslowy niz myslalem. Nie dosc,zes wykazales sie wybitna znajomoscia zycia mego i mojej dzialalnosci zawodowej to jeszcze cala moja biografie opisales. Moge cie pozdrowic:Юрка,а пошел ты на х.й! Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: + 27.01.26, 11:39 bywszy2 napisał: > ales mnie wypunktowal. > Cale moje zycie na polki rozlozyles. > Wiec stwierdzam,ze jestes jeszcze wiekszy ciul umyslowy niz myslalem. > Nie dosc,zes wykazales sie wybitna znajomoscia zycia mego i mojej dzialalnosci > zawodowej to jeszcze cala moja biografie opisales. Masz demenz? Przeciez juz o tym pisalisnmy kiedys, pdawales gdzie pracowales, jakie programy CAD uzywales, o Kirunie sam pisales. > Moge cie pozdrowic:Юрка,а пошел ты на х.й! I sie pokazuje chlop ktory zostal nakryty na jego glupotach. Odpowiedz wyzwiska, nic merytrycznego. Do tego to Ty zaczeles o mnie klamac, te 10 razy zamiast 10%, wymyslas idiotyzmy co ja w zyciu robilem wg Ciebie, nazwales mnie prostytutka terat ciulem. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: + 27.01.26, 21:14 Ależ ci on krzywdę moralną wyrządził, primadonno Jurij. Nic merytorycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: + 27.01.26, 21:41 boomerang napisał: > Ależ ci on krzywdę moralną wyrządził, primadonno Jurij. Nic merytorycznego. Takie krzywdy to mnie ciagle spotykaja. Sam je mi tez produkujesz, ale oczywiscie jestes w duzym tlumie takich. Zdziwialbym sie jakby bylo inaczej. Czekalem na Ciebie tu, bo bywszy to tez po AGH jak Ty i jak Ty nie tak naprawde nie byliscie inzynierami na tych emigracjach. Inzynierami z rozniczkowymi rownaniami itd, Ale to juz wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: + 27.01.26, 22:07 ja zamiast równania różniczkowego rozwiązywałem problemy inżynierskie przy użyciu różańca, a bywszyj, jak przystało na inżyniera górnika, modlił się do św.barbary Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: + 28.01.26, 04:36 j0rl.1 napisał: > Masz demenz? Przeciez juz o tym pisalisnmy kiedys, pdawales gdzie pracowales, j > akie programy CAD uzywales, o Kirunie sam pisales. > > > > Moge cie pozdrowic:Юрка,а пошел ты на х.й! > > > I sie pokazuje chlop ktory zostal nakryty na jego glupotach. Odpowiedz wyzwiska > , nic merytrycznego. > > Do tego to Ty zaczeles o mnie klamac, te 10 razy zamiast 10%, wymyslas idiotyzm > y co ja w zyciu robilem wg Ciebie, nazwales mnie prostytutka terat ciulem. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz wybacz pan,pana od prostytutek nie wyzywalem. Ostroznienie napomknalem,ze pan moze byc zwykla stara k....wa meska. Teraz tylko dodam,ze jest ona w dodatku taka brzydka,ze w przypadku "kolejnego" sukcesu w roli mezczyzny(zdobywcy?)" musi placic plci odmiennej za to,ze udzielil jej troche watpliwego szczescia ogladniecia panskiej golej d....py.Chociaz i to jest watpliwe,tak samo jak sukcesy panskie w strefie zawodowej,pozwalajacych panu nauczac inzynierow rodzimych .Spotkalem wielu inzynierow z naszych obszarow geograficznych. Trzeba bylo wielu trudow i potu by zdobyc sobie nalezne miejsce w uprawianiu zawodu,a tym bardziej w dowodzeniu tubylczami.Nam sie jeszcze poszczescilo.Bo np.w jeszcze trudniejszej bylo z innymi zawodami: Np.(troche zartobliwie):jaki wydzial w szpitalu mial najbardziej wyksztalconych pracownikow?Odpowiedz:wydzial sprzataczy z dyplomami lekarzy,docentow roznych masci itp,pochadzacych z krajow wscodnich. Tak,ze prosze pana,nie zalewaj.I nie pierdziel glupoty. Повторяю,Юрочка пошел ты на х.й!.Не пизди. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: P.S+ 28.01.26, 04:51 [i]> j0rl.1 napisał: Jesli chodzi o Ciebie drogi bywszy to mielismy dyskusje o tym co robiles. Nie za duzo chciales powiedziec ale mi to wystarczylo aby dosc dokladnie wiedziec jak Cie poszlo. A wiec Jestes po AGH, wyjechales zapewne po paru latach pracy w Polsce ja po 10ciu przypominam, tacy jak Ty mogliby konstruowac tez maszyny do tego G,H ale Ty nie kostruowales ich postudiach a pracowales w kopalni. A wiec nie mieles inzynierskiej praktyki, konstruowania. Wyjechales do Szwecji (nie do Izraela ale o tym moze pozniej) bo myslales z zarobisz wielkie pieniadze w kopalniach rud zelaza w Kirunie (?). Okazalo sie ze sie tam nie dostales a wiec starales sie o prace w jakims biurze konstrukcyjnym jako konstruktor. Bez praktyki z Polski a wiec goly. Tu miales do tylu bo nie mogles sie niczym wykazac, musiales sie uczyc a na to nie mieli cierpliwoosci szefowie wiec robiles prace technika. Zapewne kresliles co prawdziwy fachowcy konstruowali, cos drobnego konstruowales zapewne, byles szergowym cos pomoedzy technikiem a inzynerem konstruktorem. I tak dobrze bo nie zaiwaniales jako murarz np. no ale nie jako prawdziwy inzynier. Do tego nie udalo sie Tobie pracowac do emerytury wywalili Ciebie wczesniej, cos tak dorabiales a potem na mala emeryturke poszedles. Moze nieprawda? ззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззз Nie wdaajac sie gleboko w analize,tego co pan napisal. A korzystajac z panskiej metody dedukacyjna,z cala powaga moge stwierdzic,za pan jest glupi ciul z wrzodem na masie mozgowej i chora wyobraznia.W dziecinstwie musieli pana piescic. A co do moich praktyk i uprawiania zawodu:roznie bywalo.Ale przynajmniej k...wa meska jak pan nie bylem i nie jestem. Z wielkim powazaniem. Poszol won! Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Bez kitu proszę 28.01.26, 02:06 o kit nie trudno. wystarczy że Jurij się odezwie, prawdziwy mężczyzna sukcesu niegroteskowego. kobiety mogą tylko zazdrościć Odpowiedz Link Zgłoś