Dodaj do ulubionych

Po prostu...swietne2

• senioryta13 Re: Engelbert Humperdinck 28.06.26, 13:22
        senioryta13 napisał:
        > sluchac, sluchac, sluchac i .... marzyc.

Engelbert Humperdinck, ma juz 90 lat, 2 lata temu mial jeszcze występ, mieszka w Kalifornii, uciekl z Europy, Anglii, przed podatkami.
        Ponizej video z jego zlotymi przebojami, z boku text piosenek, mozna sobie sluchac, nucic, kiedy tu prowadzicie zazarte dyskusje. milej niedziele dla wszystkich

• boomerang Re: Engelbert Humperdinck 15.07.26, 08:22
          please, release me, let me go
          • senioryta13 Re: Engelbert Humperdinck 19.07.26, 22:07
            wszystkie swietne, ale #1 :
            Love Me With All Your Heart
            swietne slowa

"Last waltz"
            rowniez mozna sluchac i sluchac

• boomerang Re: Po prostu...swietne2 15.07.26, 09:07
        ci co przeżyli dyskontują dziś niegdysiejszy sukces... oryginalny wokalista, z "polskim" wąsem, już wącha kwiatki od spodu

dziś oni są już age pensioners, a za młodu chodzili w obcisłych spodniach w których rysowały im się charakterystyczne narządy między nogami - tu się narażam, bo jorłow, który za młodu chadzał, zgodnie z radzieckim prikazem, w t.zw. dupozwisach znowu zwyzywa mnie od pedałów

www.youtube.com/watch?v=Mb3iPP-tHdA
        • boomerang Re: Po prostu...swietne2 15.07.26, 09:15
          język angielski to trudna język, jeśli chodzi o wymowę - wystarczy popatrzeć jak sobie z tym poradziła sztuczna inteligencja
        • j0rl.1 Re: Po prostu...swietne2 15.07.26, 12:29
          boomerang napisał:

> dziś oni są już age pensioners, a za młodu chodzili w obcisłych spodniach w któ
          > rych rysowały im się charakterystyczne narządy między nogami - tu się narażam,
          > bo jorłow, który za młodu chadzał, zgodnie z radzieckim prikazem, w t.zw. dupoz
          > wisach znowu zwyzywa mnie od pedałów

Ja nie wyzywam Ciebie od pedalow a stwierdzam ze takim jestes. Tzn jakos tam pomiedzy ale napewno nie jestes taki 100% heter jak ja.

I sie zgadza z tymi spodniami u facetow. ja w zyciu nigdy sie facetom tam nie przygladalem, jako dzecko czy juz dorosly napewno nie. I nie moge nic powiedziec o tym jak wygladalo bo mnie to nie interesowalo. Ty mozesz bo sie przygladales.
          Co mne interesowalo to kobiety. Kobietom sie przygladalem, ich cyce i dalej. Ale wiem od kobiet ze one sie tak przygladaly facetom, spodniom w kroku ich, jak ja cycom itd u kobiet. Tzn kobiety hetero oczywiscie.
          • boomerang Re: Po prostu...swietne2 16.07.26, 02:09
            > Ale wiem od kobiet ze one sie tak przygladaly facetom, spodniom w kroku ich

To prawda. Niejedną na tym przyłapałem, gdy zgodnie z modą chodziłem w obcisłych spodniach. Ty 100% heter radziecki chodziłeś wtedy w dupozwisach, które były luźne w kroku żeby drugiemu mężczyźnie ułatwić wsadzenie tam ręki.
            • senioryta13 Re: Po prostu...swietne2 19.07.26, 22:29
              boomerang napisał:

> To prawda. Niejedną na tym przyłapałem, gdy zgodnie z modą chodziłem w obcisłyc
              > h spodniach. Ty 100% heter radziecki chodziłeś wtedy w dupozwisach, które były
              > luźne w kroku żeby drugiemu mężczyźnie ułatwić wsadzenie tam ręki.

Mam tylko nadzieje, ze na plaze, chlopcy, nie wskakujecie w slipki, kazdego turyste, europejczyka, mozna po majtkach tutaj rozpoznac.
      • boavista4 Re: Po prostu...swietne2 18.07.26, 01:11
        jestem tym uświetniony! Zachwycony, podetknięty, odziwniety, rozanielniety, emocjonalniety!

• boomerang Re: Po prostu...swietne2 25.07.26, 13:28
        Warto dodać że Angie była żoną Davida Bowie. Przyłapała go z Mickiem Jaggerem w jej małżeńskim łóżku, gdy wróciła z delegacji. Po prostu chłopaki sobie popiły, korzystając z tego że wyjechała, po czym legły w jej małżeńskim King Size łóżku.
    • boomerang najlepsze piosenki o kochaniu się 19.07.26, 09:38
      Moje najlepsze wspomnienia wiążą się z piosenkami Roxy Music i Bryana Ferry'ego.

Należało nie tylko słuchać ale i oglądać, bo elegancki Bryan Ferry otaczał się pięknymi kobietami. Jedną z jego dziewczyn porwał Mick Jagger i zrobił jej czwórkę dzieci.

Pamiętam szczególnie tę poniższą piosenkę, bo przy niej, niespełna parę lat po wylądowaniu w Australii, kochałem się z dziewczyną włoskiej produkcji, która przy okazji uczyła mnie angielskiego. Powinienem na niej poprzestać i być z nią do dziś, ale mnie nosiło, niestety. Niczego już później nowego, ani lepszego, nie zaznałem, ale skąd mogłem wiedzieć. No, ale mam dziś wspaniałego syna, a z tą Włoszką pewnie potomka bym się nie dorczekał (choć po prawdzie dzieci mi wtedy nie były w głowie, a wręcz przeciwnie). Ona miała założoną spiralę, a dzieci za nią robiła jej siostra bliźniaczka. Niemniej czas mieliśmy ze sobą wspaniały. Kilka książek mi do dziś zostało z jej dedykacjami.

www.youtube.com/watch?v=7nx9ZA8CHPo
      • senioryta13 Re: najlepsze piosenki o kochaniu się 19.07.26, 22:13
        boomerang napisał:
        > Należało nie tylko słuchać ale i oglądać, bo elegancki Bryan Ferry otaczał się
        > pięknymi kobietami.

Dziewczyny skopiowal z Robert Palmer, ktore sa o niebo lepsze i ladniejsze niz te od Bryan Ferry

• boomerang Re: najlepsze piosenki o kochaniu się 20.07.26, 01:48
          > Dziewczyny skopiowal z Robert Palmer

Raczej na odwrót. To Robert Palmer podchwycił pomysł Bryana i go rozwinął, z tą różnicą że dziewczyny Bryana śpiewały lub grały na instrumentach, a dziewczyny Roberta były tylko manekinami.
          • senioryta13 Re: najlepsze piosenki o kochaniu się 22.07.26, 23:40
            boomerang napisał:

> > Dziewczyny skopiowal z Robert Palmer
            >
            > Raczej na odwrót. To Robert Palmer podchwycił pomysł Bryana i go rozwinął, z tą
            > różnicą że dziewczyny Bryana śpiewały lub grały na instrumentach, a dziewczyny
            > Roberta były tylko manekinami.

sprawdzilam daty, masz racje, z tym, ze o istnieniu tego twojego nie wiedzialam, a Palmera poznalam w tv., wlasnie przez te dziewczyny, b. atrakcyjne zreszta.
            • boomerang Re: najlepsze piosenki o kochaniu się 23.07.26, 00:41
              Ferry od lat był kimś, a Palmer nagle wyskoczył znikąd z tymi dziewczynami (to nie ten Palmer od Emerson, Lake and Palmer).
            • boomerang Re: najlepsze piosenki o kochaniu się 25.07.26, 12:28
              > o istnieniu tego twojego nie wiedzialam, a Palmera poznalam w tv

Wniskuję Seniorito że ty młoda jesteś:) jeśli o Brianie Ferrym nie słyszałaś. Ja o nim usłyszałem po raz pierwszy w końcówce PRLu, kiedy bardzo atrakcyjna dziewczyna powiedziała mi, post hipisowi, zafascynowanemu muzyką Pink Floyd, że ona szuka jednak takiego faceta jak Bryan Ferry, o którym ja wtedy nie słyszałem właśnie.
      • senioryta13 Re: najlepsze piosenki o kochaniu się 19.07.26, 22:27
        boomerang napisał:

> Pamiętam szczególnie tę poniższą piosenkę, bo przy niej, niespełna parę lat po
        > wylądowaniu w Australii, kochałem się z dziewczyną włoskiej produkcji, która pr
        > zy okazji uczyła mnie angielskiego. Powinienem na niej poprzestać i być z nią d
        > o dziś, ale mnie nosiło, niestety. Niczego już później nowego, ani lepszego, ni
        > e zaznałem, ale skąd mogłem wiedzieć. No, ale mam dziś wspaniałego syna, a z tą
        > Włoszką pewnie potomka bym się nie dorczekał (choć po prawdzie dzieci mi wtedy
        > nie były w głowie, a wręcz przeciwnie). Ona miała założoną spiralę. Niemniej czas mieliśmy ze sobą wspaniały.
        > Kilka książek mi do dziś zostało z jej dedykacjami.

piszesz chaotycznie, Wloszka, syn, Australia, Bryan, co pierwsze?
        A Wloszki proponuje ponownie poszukac, a nie zyc wspomnieniami.
        • boomerang Re: najlepsze piosenki o kochaniu się 20.07.26, 01:42
          > A Wloszki proponuje ponownie poszukac, a nie zyc wspomnieniami.

Po 40 latach? Czy ty sobie żarty stroisz?
        • boomerang Re: Po prostu...swietne2 25.07.26, 11:16
          Nie The Boss, tylko po prostu Boss, a raczej "Boss", aczkolwiek nie w moim typie.
          • at.attin Re: Po prostu...swietne2 25.07.26, 22:16
            Ten watek jest świetnym dowodem, że forum świat gromadzi wyłącznie geriatrię, dla której muzyka skończyła się w starożytności.youtu.be/p-nYliG8MRs?is=jTPFRc7WYK-NgEqF
            • at.attin Re: Po prostu...swietne2 25.07.26, 22:17
              youtu.be/p-nYliG8MRs?is=jTPFRc7WYK-NgEqF
              • boavista4 Re: Po prostu...swietne2 26.07.26, 01:10
                szmira , okropnego n eq
            • boomerang Re: Po prostu...swietne2 26.07.26, 05:04
              Dostarczyłeś dowodu że muzyka się jednak skończyła. To co zalinkowałeś to popłuczyny po tym co już było, jeśli nie wręcz plagiat.
        • boomerang Re: Po prostu...swietne2 26.07.26, 05:59
          Jedno nie ulega wątpliwości że Bruce Springsteen się brzydko zestarzał. Ten protest-song w dylanowskim stylu ma dość słabe podstawy.
    • boomerang Re: Po prostu...swietne2 25.07.26, 14:51
      Mało znany znakomity występ zespołu Blood Sweat & Tears na festiwalu Woodstock 1969.

Wcale nie dziwię się że podobno Czesław Niemen dostał później od członków zespołu BS&T propozycję zastąpienia odchodzącego wokalisty Davida Claytona Thomasa, którą tenże Niemen odrzucił.

www.youtube.com/watch?v=PWhGw3QYoj8

• senioryta13 Re: Po prostu...swietne2 31.07.26, 20:36
      ...no to jeszcze jedno cudenko

www.youtube.com/watch?v=uXpcM5N1lWM

• senioryta13 Re: jeszcze raz 31.07.26, 20:39
        senioryta13 napisał:

> ...no to jeszcze jedno cudenko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka