06.07.26, 17:36
Czytam, ze jest kontrowersja. Że była czerona kartka i przestała być.
Podobno wstretny pomarańczowy załatwił geszeft z italiańcem.

Mam pytanie, czy ta kartka była sprawiedliwa? Czy zawodnik sfaulował specjalnie, taki miał zamiar czy był to czysty przypadek.
Obserwuj wątek
    • opa34 Re: O kartce 06.07.26, 17:45
      Kartki czerwone czy zolte otrzymuje sie w futbolu za faule,bez znaczenia jest czy sprawiedliwe przypadkowe,zamierzone,chcial czy nie chcial.
      Jak nie kumasz przepisow gry w pilke nozna to nie zawracaj"4 liter"
      • felusiak1 Re: O kartce 06.07.26, 18:22
        Ale ja zadałem sobie trud doczytania i tam to jest opisane inaczej niż ty to mówisz.
        Mało tego, uważa się, że czerwona kartka była dana niesprawiedliwie. Że zdarzenie bylo przypadkowe, w ferworze gry.
        • opa34 Re: O kartce 06.07.26, 18:54
          Jak to bylo:Gada dziad do obrazu....
          • felusiak1 Re: O kartce 06.07.26, 19:01
            Chłopaczku, identyczny incydent z Lewandowskim i spiewalbyś inaczej.
            • taziuta Re: O kartce 06.07.26, 19:09
              felusiak1 napisał:

> Chłopaczku, identyczny incydent z Lewandowskim i spiewalbyś inaczej.

Sądzisz innych po sobie. Oj, nieładnie!
            • opa34 Re: O kartce 06.07.26, 19:15
              Dyletancie przepisy sa jednoznaczne.
              Zreszta nie bede sie kopal z kuniem.
              Poczekamy do 4 rano jutro,mam nadzieje ze Kevin z Romelo "skopie tylek"amerykanskich bucow z tym brutalem w skladzie czy bez
        • taziuta Re: O kartce 06.07.26, 19:09
          felusiak1 napisał:

> Ale ja zadałem sobie trud doczytania i tam to jest opisane inaczej niż ty to mówisz.

Nie wiem co czytałeś, ale czerwona karta powoduje automatyczne odsunięcie od jednego/następnego meczu. Takiej kary nie można zawiesić.

> Mało tego, uważa się, że czerwona kartka była dana niesprawiedliwie. Że zdarzenie bylo przypadkowe, w ferworze gry.

O czerwonej kartce decyduje sędzia. I od jego decyzji nie ma odwołania. I jeszcze jedno, jak się niebezpiecznie zagrywa to trzeba się liczyć z konsekwencjami.
        • engine8t Re: O kartce 06.07.26, 20:22
          felusiak1 napisał:

> Ale ja zadałem sobie trud doczytania i tam to jest opisane inaczej niż ty to mó
          > wisz.
          > Mało tego, uważa się, że czerwona kartka była dana niesprawiedliwie. Że zdarze
          > nie bylo przypadkowe, w ferworze gry.
          >

A bo to pierwszy raz?
          Z calym respektem ale nie wiem po co sie wogole wtracal? Juz chyba sport powinien zostawic w spokoju i zajc sie tym czym powinien?
          Teaz tylko czekac jak sedzia footbolowy bedzie jemu wytykal bledy i pomylki w decyzjach ?
          • monalisa2016 Re: O kartce 06.07.26, 21:06
            Mapipulacja rynkami przez Trumpa odbywa sie mozna powiedziec kazdego tygodnia, zreszta po co potworzyli Trumpcoin, Melaniacoin, .... itd jak myslisz? On bez wtracania swoich przyslowiowych piec groszy jak widac zyc nie moze, potrzebuje tego do podkreslania swoich wartosci ktorych tak na prawde nie posiada.
            • engine8t Re: O kartce 06.07.26, 21:49
              monalisa2016 napisał(a):

> Mapipulacja rynkami przez Trumpa odbywa sie mozna powiedziec kazdego tygodnia,
              > zreszta po co potworzyli Trumpcoin, Melaniacoin, .... itd jak myslisz? On bez w
              > tracania swoich przyslowiowych piec groszy jak widac zyc nie moze, potrzebuje t
              > ego do podkreslania swoich wartosci ktorych tak na prawde nie posiada.
              >

A manipulacja rynkami to juz jest bardziej w interesie Trumpa zwlaszcza jak to dla dobra USA bo wtedy jest to dober i dla mnie.
              • monalisa2016 Re: O kartce 06.07.26, 21:59
                engine8t napisał:

> A manipulacja rynkami to juz jest bardziej w interesie Trumpa zwlaszcza jak to
                > dla dobra USA bo wtedy jest to dober i dla mnie.

A najbardziej dla kieszeni calej obecnej administracji i ich rodzin.:-) A tak zarzucali Bidenowi (nie byl i nie jest z mojej bajki) a oni nie sa lepsi bija ich kark i szyje.
    • monalisa2016 Re: O kartce 06.07.26, 18:22
      Nie ogladalam i nie ogladam WM 2026 wiec oceniac slusznosci nie bede ale zeby sam osobiscie prezydent interweniowal w orzeczenia sedziowskie mowi juz samo za siebie o korupcyjunych ciagotkach jego. Tak czy siak, czy Felusiowi moj wpis bedzie sie podobal czy nie, czy bedzie zamykal klamka temat by zamiesc go pod dywan jest mi schnuppe!
      • felusiak1 Re: O kartce 06.07.26, 18:34
        Twój wpis podoba się.
    • amg10 Re: O kartce 06.07.26, 19:15
      Czerwona kartka zostala wreczona zawodnikowi - niezaprzeczlny fakt.

Czy sprawidliwa czy nie to 2go rzedne znaczenie.

Pytanie jest: dlaczego fifa potraktowala wyjatkowo a nie standardowo posiadacza tej kartki i moze grac przeciw Belgii ?

• opa34 Re: O kartce 06.07.26, 19:18
        Wziela lapowke, kto ma watpliwosci ten dep
        • amg10 Re: O kartce 06.07.26, 19:26
          opa34 napisał(a):

> Wziela lapowke .........

Wiesz (skad ?) czy tylko wierzysz w to ?
          • opa34 Re: O kartce 06.07.26, 19:50
            Jedyne logiczne wyjasnienie tego skandalu
    • felusiak1 Oj chłopaki..... 06.07.26, 20:04
      Mnie chodzi o to czy czerwona kartka była sluszna. Obejrzałem kilkanascie razy zajście i moim zdanie byla dana niesłusznie. Zresztą sędzia pobiegł do monitora i sam ogladał kilka razy zanim wyciągnął kartkę.

To, że zostanie dopuszczony do gry z Belgią jest dla mnie bez znaczenia. Sam mecz jest bez znaczenia. Mundial jest bez znaczenia.
      Teraz, jeśli przepisy mówią, że decyzja sedziego jest niepodważalna i musi być honorowana to nie powinien grać w meczu z Belgią co oznacza, że Trump nie powinien był dzwonić do szefa FIFA a ten nie powinien był interweniować.
      Mówią, że nie nalezy mieszać polityki do sportu. Ona już jest wmieszana od wielu lat.
      Nawet wpływa na chłopaka pod nazwą opa34. Tak nie lubi Ameryki i Trumpa, ze życzy amerykańskim piłkarzom "skopania dupy".
      • opa34 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 20:38

"Mówią, że nie nalezy mieszać polityki do sportu. Ona już jest wmieszana od wielu lat."
        Jakis jedyny przyklad oczywiscie mozesz podac?

"Nawet wpływa na chłopaka pod nazwą opa34. Tak nie lubi Ameryki i Trumpa, ze życzy amerykańskim piłkarzom "skopania dupy".

To chyba logiczne ze zycze sobie by zycie samo ukaralo nie czysto grajacych uczestnikow sportu a ze to Ameryka to zadna niespodzianka, wszedzie graja nie czysto(przykladowo kolarstwo)
        • opa34 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 20:50
          Afera BALCO:
          Amerykańskie laboratorium dostarczało sportowcom trudne do wykrycia środki dopingujące.
          W aferę zamieszani byli m.in. Marion Jones, Tim Montgomery i Barry Bonds.Lens Amstrong
          • felusiak1 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 20:58
            A dlaczego w sporcie nie ma teraz rosjan? Tylko nie mów, że wojna.
            • opa34 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 21:03
              Nie wojna tylko Rosyjski skandal dopingowy
              Śledztwa ujawniły państwowo wspierany system ukrywania wyników testów antydopingowych.
              • monalisa2016 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 21:09
                opa34 napisał(a):

> Nie wojna tylko Rosyjski skandal dopingowy
                > Śledztwa ujawniły państwowo wspierany system ukrywania wyników testów antydopin
                > gowych.

Przestan nawijac nam nudli na uszy, skoro zaklamujesz to zaklamuj sam siebie ale nie nas!!!
                • opa34 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 21:19
                  Onuca z faktami chcesz wygrac?
                  • opa34 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 21:22
                    Kanadyjski prawnik Richard McLaren dla WADA udowodnił, że system działał w latach 2011-2015 i objął ponad 1000 sportowców z 30 dyscyplin. Państwo, służby i laboratorium miały współpracować przy ukrywaniu pozytywnych wyników.

Sygnaliści
                    Kluczową rolę odegrała Julija Stepanowa i jej mąż Witalij - lekkoatleci, którzy nagrali ukrytą kamerą rozmowy o dopingu. Później uciekli z Rosji. Dyrektor laboratorium w Moskwie Grigorij Rodczenkow przyznał się i uciekł do USA.
                    • monalisa2016 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 21:35
                      Claudi Pechstein przypisywali tez i co kobieta udowodnila jakimi klamstwami sie poslugiwali, teraz walczy a moze juz wywalczyla odszkodowania za zniszczenie jej kariery.

Cytat:

"Zuletzt trafen beide Parteien im Oktober 2024 vor dem Oberlandesgericht München aufeinander. Die Pechstein-Seite forderte exakt 8.372.908,51 Euro. Die Verteidigung von Pechstein gab vor Ort aber zu erkennen, dass man sich mit vier Millionen Euro plus Zinsen und einer Ehrenerklärung der ISU zufriedengeben würde."

www.sportschau.de/regional/rbb/rbb-claudia-pechstein-und-internationale-eislauf-union-einigen-sich-16-jahre-nach-doping-sperre-100.html#:~:text=Am%203.%20Juli%202009%20hatte,auf%20eine%20Blutanomalie%20gefunden%20h%C3%A4tten.
                      A czy tylko ona padla ofiara politycznych machloiek? NIE!
                      • monalisa2016 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 21:36
                        Malo wiesz chlopcze a bys chcial nas a szczegolnie mnie pouczac!!!
                        • opa34 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 21:50
                          Ciebie poucza oficer prowadzacy z Kremla,gdzie mnie tam do takiego profi
                          • monalisa2016 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 22:01
                            opa34 napisał(a):

> Ciebie poucza oficer prowadzacy z Kremla,gdzie mnie tam do takiego profi

Zaklamany cudaku przyjdzie czas ze przejrzysz na oczy, wszystko w swoim czasie.
                            • opa34 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 22:18
                              Ziewww
                  • monalisa2016 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 21:28
                    Z jakimi faktami, z medialnymi klamstwami? Te sprawy sa znane juz od lat ze jest to polityczna decyzja wykluczenie Rosjan z sportowych zawodow. Dlatego od tego czasu nie tylko ja ale wiele osob nie oglada sportu bo stal sie upolitycznionym biznesem. Jak to powiedzial Leszek Miller, on jest dumny bycia onuza a nie zaklamanym do szpiku kosci nic nie znaczacym czlowiekiem, wiec?
                    • opa34 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 21:48
                      Wszyscy klamia tylko onuce nie bo onuce jak te biale lilije hehehe
                      • monalisa2016 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 22:09
                        opa34 napisał(a):

> Wszyscy klamia tylko onuce nie bo onuce jak te biale lilije hehehe

Zacznij sluchac wlasciwych ludzi z doswiadczeniem jak i wiedza nie kieruj sie paplanina politykow jak i mediow ktorzy powtarzaja to co im inni, znaczy agencje rozkaza dla kariery, dla globalizmu, dla interesow koncernow zbrojeniowych.

www.youtube.com/@GDiesenDE
                        Tu masz od wyboru do koloru ludzi z odpowiednim polityczno-wojskowym czy akademickim doswiadczeniem z roznych kierunkow swiata, tu ci podalam widea w j. niemieckim bo angielskiego najprawdopodobniej nie znasz.
                        • opa34 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 22:21
                          Wsadz se w 4 litery te filmiki z "maglowni"
                          • monalisa2016 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 22:30
                            opa34 napisał(a):

> Wsadz se w 4 litery te filmiki z "maglowni"

„Es ist keine Schande, dumm geboren zu werden. Dumm zu sterben schon.
                            • opa34 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 22:43
                              Yutuba to jest rozrywka, nie wiadomości
                              Krzyki, memy, wstawki z gier, "zniszczyłem go argumentami". To się ogląda jak serial. Nikt nie włącza tego żeby zmienić zdanie. Włącza żeby potwierdzić swoje i się pośmiać z "tamtych".
                        • felusiak1 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 22:50
                          Takich ekspertów jak Sean "Kup ode mnie zloto" Foo?
                          • monalisa2016 Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 23:22
                            felusiak1 napisał:

> Takich ekspertów jak Sean "Kup ode mnie zloto" Foo?
                            >
                            >

Felus masz pecha jak nie stac cie na program blokady reklam wiec piszesz to co piszesz, u mnie takich reklam nie ma. A jak chialbym kupic cos z tych rzeczy to mam dilerow w Niemczech a nie w Singapurze ale ty szukasz zawsze powodow by zamiesc fakty pod dywan. Kup sobie odpowiedni anti blockier system ktory bedzie ci blokowal reklamy wtedy przestaniesz duperele (sorry za slowo) pisac!
                            • felusiak1 Re: Oj chłopaki..... 07.07.26, 03:35
                              Jego reklam nie można zablokować bo są częścią podkastu.
                              Ponadto nie muszę płacić za blokadę bo mam to w przegladarce, której nazwy ci nie zdradzę. Płać.
                              • monalisa2016 Re: Oj chłopaki..... 07.07.26, 10:50
                                Bajki opowiadasz Felus, ja tej/tych reklamy/reklam nie mam bo mam odpowiednio ustawiony anti blockier system. Przez to nie wiedzialam o co wam chodzi jak zescie mi pisali ze Foo reklamuje sprzedaz metali szlachetnych.

Ja z reklam / z reklamami nie zyje.
                        • taziuta Re: Oj chłopaki..... 06.07.26, 22:53
                          monalisa2016 napisał(a):

> Zacznij sluchac wlasciwych ludzi z doswiadczeniem jak i wiedza /... /

Można też kierować się własnym rozumem.
                          Jeśli się go ma, oczywiście...
    • j0rl.1 Re: O kartce 06.07.26, 22:39
      felusiak1 napisał:

> Czytam, ze jest kontrowersja. Że była czerona kartka i przestała być.
      > Podobno wstretny pomarańczowy załatwił geszeft z italiańcem.

Nie cuduj f1. Nic podobno a naprawde pomaranczowy kazal szefowi od pilki kopanej wycofac ta czerwona kartke Twojemu wspolplemiencowi. I ten to zrobil.

Zapytam dlaczego piszesz drogi f1 ze podobno? Chcesz miec furtke ucieczki? Bo sie wstydzisz swojego pomaranczowego?

Mi to naprawde wisi i powiewa ci z ta kartka ale to pokazuje jak to demokratyczny przywodca sie do takich spraw tak otwarcie wpie...a.

Ale mi sie to podoba, ten Twoj Trump mi sie podoba. Bo jest w geopolitcy ograniczony umyslowo. I fajnie.

Przy okazji odsuchalem jego mowy na ta 250 lecie. Jak zwykle mowa do baranow, to juz 3 ostatnio jego ktora odsluchalem. Widac jakich ma wyborcow prymitywow bo to nich trafia przeciez. I fajnie.
      • felusiak1 Re: O kartce 06.07.26, 22:54
        Ja wiem. Tu same prymitywy. Nie to co ty, zaangazowany w biznes import-export.
        Kongresóka eksportuje swoje usługi a ty je importujesz. To poprawia PKB Niemiec i bilans handlowy Polski.
        • j0rl.1 Re: O kartce 06.07.26, 23:07
          felusiak1 napisał:

> Ja wiem. Tu same prymitywy. Nie to co ty, zaangazowany w biznes import-export.
          > Kongresóka eksportuje swoje usługi a ty je importujesz. To poprawia PKB Niemiec
          > i bilans handlowy Polski.

Poprawia PKB Polski, nie Niemiec, tzn zwieksza. Bo sa sprzedawane uslugi. Bilans handlowy Polski staje sie mniej negatywny tez prawda.

Ale akurat ta terazniejsza to nie jest kongresowka. ma typowo niemieckie nazwisko pochodzi z terenow wlasnie poniemieckich i naprawde ma ta zalete ze jest dosc uczciwa. ja tam od dziewczyn nie wymagam prawdomownsci strama sie zawsze miec sciane za plecami, ale ona faktycznie jest wyjatkowo solidna
          • j0rl.1 Re: O kartce 06.07.26, 23:13
            Ale z drugiej strony uslugi prostytucji w Polsce sa oficjalnie nie opodatkowywane. Wiec z tym wzrostem PKB Polski to do konca nie wiem jak jest w takich sprawach.
            Ja to sie smialem ze jak ktos taka Moja podkabluje ze ma wiecej pieniadzy jak oficjalnie zarabia to napisze jej oswiadczenie do Skarbowego ze dostaje je w ramach uslug prostytucji. I calkiem legalnie nie musi miec opodatkowywane. Wszystko nalegalu z tym
            • boomerang Re: O kartce 07.07.26, 01:52
              > Poprawia PKB Polski, nie Niemiec

Jurij, gdybyś nie był skąpcem, to mógłbyś poprawić PKB Niemiec również. Wystarczyłoby żebyś nie używał niemieckich kondomów wielorazowo, aż do zdarcia, tylko za każdym razem wyjmował świeżą sztukę z opakowania - ein fick, ein stuck .
    • opa34 Re: 1:4 adios 07.07.26, 03:59
      felusiak1 napisał:

> Czytam, ze jest kontrowersja. Że była czerona kartka i przestała być.
      > Podobno wstretny pomarańczowy załatwił geszeft z italiańcem.
      >
      > Mam pytanie, czy ta kartka była sprawiedliwa? Czy zawodnik sfaulował specjalnie
      > , taki miał zamiar czy był to czysty przypadek.
      >
      >
    • ukos Re: O kartce 07.07.26, 07:11
      felusiak1 napisał:

> Mam pytanie, czy ta kartka była sprawiedliwa?
      > Czy zawodnik sfaulował specjalnie,
      > taki miał zamiar czy był to czysty przypadek.

Grał niebezpiecznie, to dostał. Trzeba też wiedzieć, co się robi. Belgia ośmieszyla tych geszefciarzy. Dostali po ryju, memom nie będzie końca, twoje wysiłki na nic.
      • felusiak1 Re: O kartce 07.07.26, 08:49
        Grał niebezpieczznie mówisz. . Masz rację. Bezpieczeństwo i zdrowie jest najważniejsze.
        Prponuję wogóle nie grać. Tylko strzelać karne i bramkarza ubrać tak jak w hokeju, dla bezpieczeństwa.

Jakie moje wysiłki ?
    • mateusz572 Re: O kartce 07.07.26, 08:48
      Poczekajmy jeszcze bo być może Trump zmieni wynik na 4:1 dla USA po konsultacji z Gianni Infantino.
      Piłka jest teraz po stronie Trumpa. ;-)
      • manhu Korea Płd - Hiszpania 07.07.26, 13:41
        mateusz572 napisał:
        > Piłka jest teraz po stronie Trumpa. ;-)
        Reasumpcja! Reasumpcja!

To oczywiste, że Amerykanie zostali skrzywdzeni w tym meczu przez sędziego. O dowody należy pytać Trumpa.

A po tym potrzeba tego wspaniałego sędziego z meczu Korea-Hiszpania. Przegranego co najmniej 0:3. Hiszpania strzeliła 2 prawidłowe gole i był 1 metrowy brak spalonego (wątpliwości są gdy chodzi o 5-10 cm czyli o poniżej 0,01 sek).
        • opa34 Re: Korea Płd - Hiszpania 07.07.26, 13:55
          Filip z konopi, co ma piernik do wiatraka
    • opa34 Re: O kartce 07.07.26, 09:31
      W sumie zal mi grajkow amerykanskich zostali upokorzeni z winy swojego prezydenta
      Zmotywowani Beldzy zagrali koncertowo
      • opa34 Re: O kartce 07.07.26, 10:12
        Teraz trener reprezentacji Belgii - Rudi Garcia ujawnił, że po meczu Florian Balogun podszedł do niego. To, co zrobił może wielu zaskoczyć, gdyż Amerykanin... przeprosił go za to, co się stało. - Balogun nie jest temu wszystkiemu winien. Nie powinien być obwiniany i już mu to powiedziałem. Naprawdę doceniam jego intencję, żeby się ze mną spotkać. Naprawdę doceniam jego zachowanie - powiedział, cytowany przez "Marcę".

• monalisa2016 Re: O kartce 07.07.26, 10:46
          No no ten sie melduje do glosu ktorego Trump nazywa "lyin" i dziekuje nie lepszemu od niego za interwencje w sprawie czerwonej kartki.

x.com/SkyNews/status/2074257250336616599?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E2074257250336616599%7Ctwgr%5Eb8442aa698a8f572cf34d0064fb38d106154ce97%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Fkosmos%2Fo-gerousiastis-tent-krouz-eyxaristise-ton-ntonalnt-tramp-pou-ksefortothike-tin-geloia-kokkini-karta%2F

Belgowie nie zrobili sensacji ale udowodnili fair play ze sa lepsi. :-) Teraz ruch po stronie Trumpa zadzwoni do FIFA by mecz zostal powtorzony?:-)

Zadna dotychczasowa administracja (a byly rozne, lepsze i gorsze) jak wlasnie ta obecna nie odslonila swiatu jak skorumpowane sa Stany.
        • opa34 Re: O kartce 07.07.26, 11:30
          youtube.com/shorts/v-fFn0TJUd0?si=d7-fc4R0D9OGEUpb
    • pijatyka Ildefonsem o kartce 07.07.26, 13:06

Mariusz Machnikowski @MariuszMachnik

Raz na Mundialu za wodą słoną
      (Trump Infantino Trump Infantino)
      Balogun dostał kartkę czerwoną.
      (Trump Infantino kant)

Prędko się Donald z Giannim zmówili
      (Trump Infantino Trump Infantino)
      i biednych Belgów wychędożyli ⚽️😡
      (Trump Infantino kant)