Gość: edek IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.04, 17:27 jak fajnie byc celnikiem, mozna pomacac, za darmo i przy tym zarobic. That is buissness. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kanadol Co za jalowe wypociny!!! IP: *.tkg.bc.tac.net 30.11.04, 18:23 Wiadomo, ze trzeba sprawdzac. Wiadomo tez, ze nie wiem jaka technika, nie da sie zabepieczyc przed terroryzmem. Przykladem klucz francuski - mozna nim rozkrecic latwo szyny pociagu.......jak sie mozna bez tym zabezpieczyc?! No, nie mozna, ale mozna zmniejszyc prawdopodobienstwo przez zmniejszanie zyznej gleby na ktorej to sie krzewi terroryzm. A pan warszawski ja ciagle uzyznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palec A palec w dupe ? IP: *.telia.com 30.11.04, 18:30 To tez przywiljej w pracy celnika?. Przeciez moga przewozic ten niemetalowy material wybuchowy jako laseczki wybuchowe w dupie. Co niektorej to i 20 cm dluga i 20 mm srednicy wejdzie. Jak taka odpier..la to samolot leci w dol jak kaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel X Co za jałowy komentarz IP: *.altec.pl / *.altec.pl 30.11.04, 18:56 A w jaki to sposób Pan Warszawski (nazwiska piszemy z dużej litery; IV klasa podstawówki sie kłania) czynnie lub też biernie użyźnia ten terroryzm. Aha zapomnialem, przecież on stoi po stronie faszystowsko-syjonistycznego spisku terorrystów żydowsko-amerykańskich mających na celu zniszczenie pokojowej kultury Islamu, będącej ostatnim bastionem obrony Europy przed USA i Izraelem. Mam wrażenie, iż niezaleźnie co takiego Warszawski napisze (może być nawet o rozmanażaniu pingwinów) to cierpiący na żydofobie znajdą w tym punkt wyjścia dla swoich paranoidalnych teorii. Brakuje jeszcze brunatnej Evy żeby dodała coś o faszyście Bushu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Re: Co za jałowy komentarz IP: *.tkg.bc.tac.net 30.11.04, 19:03 Racja - niezaleznie, co pisze (nawet o pogodzie) Izraelski jest w obronie syjonizmu. A syjonizm to ekspansja, niewolenie, apartheid i okupacja. I to powoduje wrzenie arabskiej ulicy. Tak to stara sie ten pismak dolewac oliwy do ognia.... Na szczescie, to w Polsce, kto by sie tam przejmowal. Niemniej jaki to interes Polski, narodu tez kiedys pod zaborami i okupacja, popierac opresorow???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel X Żydzi i cykliści przeciw arabskiej ulicy IP: *.altec.pl / *.altec.pl 30.11.04, 19:40 Żydzi, cykliści, masoni i warszawskopodobne stwory, wszysycy oni przeciwko arabskiej ulicy. A ulica ta pokojowo nastawiona i tolerancyjna wobec innych religii, kobiet, poglądów; a jaka na na krytyke otwarta (pewnien hoelnderski reżyser mógłby cos powiedzieć na ten temat...gdyby żył) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Żydzi i cykliści przeciw arabskiej ulicy IP: 12.24.244.* 30.11.04, 19:50 uderz w stol a nozyce sie odezwa, a moze tak www.fpp.co.uk/online/01/11/WTC_DeathRoll2.html pod poduszke na dobranoc dla obywatela xsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel X Talibowie w Klewkach IP: *.altec.pl / *.altec.pl 30.11.04, 20:43 Dziekuje za odnośnik bo chyba mnie on dotyczył. Już widziałem takie stronki:spisek żydów, CIA, biłaych katolików z południa oraz masońskiej prawicy; tylko,że ja nie mam 14 lat i mam troche poukładane w głowie kolego.; Nie wiem czy znasz angielski ale ja po 2 minut (więcej nie chciało mi się czytać) znalazłem na twojej stronie kilkanaście absurdów. Mysle,że takie materiały mogły by zainteresować tropiciela talibów w Polsce niejakiego Leppera, ewentualnie tropiciela Żydów- wielebnego Jankowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Znowelizowanie paranoi IP: *.homechoice.co.uk 30.11.04, 19:58 Jezeli juz musimy sie wsciekac i demaskowac spiski to moze by znowelizowac ich tworcow na potrzeby 21 wieku? Panom polujacym na zydo-masonow (z przystawka satanistow od czasu do czasu) proponuje wroga na ich miare - islamo-faszyzm - tych drani jest wiecej niz Zydow, przynajmniej 50 mln zajadlych sympatykow al-Kaidy a moze wiecej, a ze sa grozniejsi i bardziej skorzy do ataku na nas nie trzeba wcale mowic. No i oczywiscie pamietajmy, ze sa bronieni przez wielka koterie pseudo-intelektualna. Chociaz moze lepiej czepiac sie dalej zydow i innych wrogow wyimaginowanych. W koncu ci raczej nas nie wysadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Znowelizowanie paranoi IP: 12.24.244.* 30.11.04, 20:06 droga Aniu to zaden spisek to FAKT !!!, w owym dniu 9/11 zginal 1, slownie JEDEN obywatel Izraela, !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel X A ilu zgineło Chińczyków? IP: *.altec.pl / *.altec.pl 30.11.04, 20:48 No bo wiesz w sumie to dziwne, tylu Chinczyków na świecie a jakos specjalnie nie ucierpieli w tym zamachu. Informacja dla ciebie geniuszu; obywateli Izraela wbrew pozorom nie ma za dużo w USA za to jest bardzo dużo obywateli USA, którzy są Żydami. To nie to samo, jestes w stanie to pojąć? I w WTC zgineło kilkuset Żydów, którzy nie są obywatelami Izraela a własnie USA. A moze napiszesz zaraz o tym tajemniczym święcie żydowskim 11 września, które też jest często przytaczane przez żydofobów, tylko jak dotąd nikt nie potrafi napisać co to za święto? Ufff to forum powoli stacza się w dół i przypomina coraz bardziej forum Onetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: A ilu zgineło Chińczyków? IP: 12.24.244.* 30.11.04, 21:35 przede wszystkim przeczytaj artykol, na ktory podalem link, to nie sa moje stwierdzenia ale tego autora, wyraznie autor sie zastanawia ze jezeli na codzien pracowalo tam kilka tysiecy obywateli Izraela i pochodzenia zydowskiego to dlaczego zginal tylko jeden obywatel Izraela a Silversteinow i Horowitzow nie znalazl na liscie ani jednego, to sa slowa autora tego artykolu, NIE MOJE !!!, Chin w to tez nie mieszaj, przykladowo zginelo setki Filipinczykow, Kolumbijczykow, autor tez wyraznie pisze ze zadnego swieta zydowskiego wtedy nie bylo!!!!!!!!! i od kiedy podawanie faktow o 9/11 to staczanie sie forum w dol, fakty sa faktami i jezeli dla kogos sa nie wygodne to jego sprawa, "niewinny sie nie tlumaczy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel X Re: A ilu zgineło Chińczyków? IP: *.altec.pl / *.altec.pl 30.11.04, 22:12 Artykuł przeczytałem, niczym sie nie rózni od dziesiątków podobnych...bzdur.Największa bzdurą jest napisanie,że pracowało tak kilka tysięcy obywateli Izraela!!Z łaski swojej podaj jakieś oficjalne źródło (policyjne, miejskie, dziennikarskie)tych FAKTÓW a nie taką g...o wartą stronę. Takie są twoje fakty - jakis bełkot bez pokrycia. Ja tez moge założyc strone i napisać ze w WTC pracowało kilka tysięcy Chinczyków a nie zginął ani jeden, ale to, że tak napisałem nie znaczy, że takie są Fakty Jeszcze raz sie pytam,czy rozumiesz różnicę pomiędzy: obywatel Izraela a obywatel USA pochodzenia Żydowskiego???? Tych ostatnich zgineło kilkuset w zamachu!Więc nie pisz mi tu o faktach skoro sam masz duze problemy z kojarzeniem I jeszcze jedno: popracuj nad ortografią; to wstyd żeby taki znakomity tropiciel faktów robił takie byki. Jeszcze ktoś pomysli,że masz 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart bk strikes again IP: *.trlabs.ualberta.ca 01.12.04, 01:21 Jakis czas temu czepial sie zapisu telefonow z samolotow porwanych w 9/11, bo to nie da sie zadzwonic z komorek ani z telefonow w siedzeniach. To tez byla propaganda Zydow/Koncernow zbrojeniowych/faszystow amerykanskich i kogo tam jeszcze. bk to glupek, nie marnuj czasu X. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loghos A obywateli wanuatu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:37 Bo chyba zapominacie o spisku wanuatańskim, który zatacza coraz szersze kręgi... www.czytankidlaidiotowponiżej300znakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Wreszcie trzezwo mysli IP: *.tkg.bc.tac.net 01.12.04, 18:24 Tak, tak - nawet gdyby "zepchnieto Zydow do morza" nic nikomu by sie nie stalo. Zydzi by nie byli terrorystami!!!! To jest praktyczne i trzezwe myslenie. Nie, nie - nie chodzi tu o spychanie tylko o sprawiedliwy pokoj. Cale to tumanstwo rasistowskie mysli, ze Israel to zapora dla muslimow, ktorzy inaczej wnet beda oblegac Jasna Gore. A nawet bin Laden mowi, ze nie ma nic do wolnosci i np. Szwecji. Chodzi mu tylko, aby USA sie od nich odpieprzylo. No i musza dostac ich 3-cie najswietsze miejsce dla muslimow we Wschodniej Jerozolimie. I to jest sprawiedliwe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez kanadol:) Re: Co za jalowe wypociny!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 22:30 jesteś debilem i mało podróżujesz, trzymasz się jak ta wesz jednej sierści. W Paryżu każdego dnia nie takie macanki odchodza, kontrolują dokładnie wszystko i wszystkich bez względu na kolor skóry. trudno życ wszystkim jak tobie pasożycie, i niczego nie wynosić z życia i z tego co się w koło dzieje:) zawsze można napisać jednak że jest się kanadolem, hehehehehe i nienawidzi sie ameryki, bo jest sie swiezo po przyjeciu islamu durniu, kanada ma w dupie i ciebie polusku i wszystko w koło ile zjedli w tym roku indyków? oooooo..... to jest ważne! jesteś błazen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samaka Re: Co za jalowe wypociny!!! IP: *.bos.east.verizon.net 04.12.04, 18:29 w 100% sie zgadzam - JALOWE WYPOCINY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Napisales tak, jakbys sam byl z tego zadowolony. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 30.11.04, 19:09 Jak tego nie cierpie, szczegolnie jak dotyka mnie facet. Jakby tak byla plec slaba to (jakby zona nie patrzyla) tez bylbym 'ochotny'. Znowu grzesze mysla i mowa choc nie uczynkiem. A tu spowiedz przed Bozym narodzeniem i wstyd, ze takie mysli. Na serio - dopiero wprowadzenie bezdotykowych metod sprawdzenia zlikwiduje ten 'macankowy' sposob. Nie wiem jak to pomaga jesli kobieta chcialaby przemycic antrax w plastykowym kontenerku w specyficznie kobiecym schowku? Czy ktos sie zna na tym z forumowiczow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Hulanki, macanki IP: *.tkg.bc.tac.net 30.11.04, 19:33 ...warszawskiego, a glupiemu czytelnikowi radosc!!! Ha, ha, ha........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Obywatela X Re: Hulanki, macanki IP: 199.34.4.* 30.11.04, 19:56 Kanadol jakko mieszkaniec Kanady wie ze slowo antysemita uzywane jest jako grzeczne okreslenie tumana. Ciagle podkresla ze nie jest antysemita a tylko antysjonista; jest chyba na mlody na tyle ze nie pamieta Miecia M. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel X Re: Hulanki, macanki IP: *.altec.pl / *.altec.pl 30.11.04, 21:06 pozdrawiam również ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Jam antysyjonista i tyle IP: *.tkg.bc.tac.net 01.12.04, 18:32 Syjonizm to forma faszyzmu. W imie wlasnych idei i celow wypierac, niewolic i gnoic innych. Bo jak nazwac okupacje i apartheid Palestyny. Ci ludzie zyli tam nieprzerwanie od dziesiatkow pokalen i nagle przyszli z zewnatrz by ich wypierac i okupowac. Jaka roznica miedzy niegdysiejsza sytuacja polakow a terazniesza palestynczykow??? No, czekam na jakies argumenty a nie szczekanie i plucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE DENERWUJ SIE Re: Jam antysyjonista i tyle IP: 199.34.6.* 01.12.04, 19:10 nA TYM FORUM jest zaciekly antysemita, on tego nie skrywa, ktory bez przerwy podobnie jak ty oo zydach i Izraelu moze w nieskonczonosc chrzanic. Jak przed paru dniami wybuchl ukrainski ukrainski to facet wystapil z odezwa "Zajmijcie sie swoja dupa" a przeciez los Ukrainy dotyczy nas bezposrednio. Ukraina odciagnela chwilowo uwage od jego obcesji. To haslo mozna zastosowac do Ciebie. Co Cie ugryzlo. Jak okreslisz "sprawiedliwie". Ogladasz w TV umierajace tysiacami dzieci w Afryce i nie wstajesz od wieczornego steku. Co ciebie obchodza swiete miejsca muzulmanow.? Twierdzisz :"Ben Laden nie ma nic przeciwko Szwecji", on nie mial nic przeciwko Holandii takze, do czasu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Nie szczeka - zmienia temat IP: *.tkg.bc.tac.net 01.12.04, 22:58 Czlowieku, argumentuj na temat a nie szukaj tematow zastepczych (...a u was murzynow bija!). Mnie nie obchodza swiete miejsca ani muzulmanskie ani zydowskie ani nawet chrzescijanskie. Proste poczucie sprawiedliwosci mowi, ze wszyscy winni byc traktowani tak samo. Polakom sie nalezy niepodleglosc - tak samo i Palestynczykom. Inaczej jestes rasista. I tak sie sklada, ze ten konflikt bliskowschodni, ktory ciagnie sie od dziesiecioleci (o glupi skrawek prawie pustynnej ziemi) jest glownym zagrazeniem dla pokoju swiatowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oDPOWIEDZ ZDANIE Re: Nie szczeka - zmienia temat IP: 199.34.6.* 02.12.04, 15:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oDPOWIEDZ ZDANIE Re: Nie szczeka - zmienia temat IP: 199.34.6.* 02.12.04, 16:17 ZA zdaniem. " ... nie szukaj tematow zastepczych ( a u was murzynow bija) " Myslalem ze zrozumiesz analogie z jednym facetem , ktory na forum bez przerwy o Zydach i Izraelu. Nagle wyskoczyla Ukraina. I teraz facet wola :" Zajmijcie sie swoja dupa." Ty tak samo: nie znasz jezykow bliskowsch., nie znasz ich kultury, historii. Nie potrafisz wymowic ich nazwisk itd, itp, a zabierasz glos choc nikt sie o to nie pyta. To Ukraina jest znacznie blizsza Polsce. W Kanadzie mieszka mnostwo Ukrainicow. Co oni sadza. Jakie stanowisko Polska powinna zajac, oswiec mnie , ja mam watpliwosci. ".. a u was murzynow bija.." zwrot znam, nie rozumiem kontekstu, " mnie nie obchodza swieta miejsca ani muzulm.,ani zydowskie, ani nawet chrzesc." a jednak w poprzednim poscie piszesz - "...No i musza dostac ich 3-cie miejsce najswietsze dla muslim." Piszesz: "Proste poczucie sprawiedliwosci mowi ze wszyscy winni byc traktowani tak samo ." Niby slusznie, a jednak zestawiam to zdanie z jednym z Twojego poprzedniego postu : "Tak, tak nawet gdyby " zepchnieto Zydow do morza " nic nikomu by sie nie stalo." " Polakom nalezy sie niepodleglosc tak samo i Palestynczykom." Wiekszosc Izrealitow popiera istnienie Palest. To tylko sprawa czasu. Oswiec mmnie co "zrobic" z Ukraina, Bialorusia, Cyprem, Pln. Irlandia, krajem Baskow itd, itp. Piszesz: " konflikt ciagnie sie ....( o glupi skrawek prawie pustynnej ziemi) jest glownym zagrozeniem dla pokoju swiatowego". odpowiedz: - dla Izraelitow to chodzi o przetrwanie jako ze Arabowie chca zepchnac Zydow do morza a ludzie podobni do Ciebie uwazaja ze "nikomu nic by sie nie stalo", - dla Arabow to rzeczywiscie " glupi skrawek pustyni", zwazywszy , ze w sumie kraje arabskie zajmuja powierzchnie rowna(?) Kanadzie, Usa(?), Chin(?). - wyjasnij czemu ".. konflikt jest zagrozeniem dla pokoju swiatowego"? - czy sadzisz iz Rosja, Francja beda sie bily o "glupi skrawek pustyni"? - wymien kraje ktore beda sie bily. Na zakonczenie; nigdzie nie atakowalem ciebie osobiscie, nie plulem. Uwazam ciebie za antysemite. Ty podkreslasz ze nim nie jestes. Czyli jestesmy zgodni - jest to cecha wstretna. Zamiast wiecej rzucac sie i obrazac zastanow sie czemu inni przypisuja ci to ceche. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Wygląd Kostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:34 >>>podczas lotów amerykańskimi liniami tak jestem traktowany z powodów, których nigdy nie poznam<<< Poznasz, poznasz. Zaraz. Czytaj: Wyglądasz na Araba, Kostku Kochany! Może Cię to nerwować, ale tak wyglądasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sromoliz Gdzie sie sklada podanie o prace przy macaniu? IP: *.dyn.grandenetworks.net 30.11.04, 20:46 . Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Problem polega na tym ... 30.11.04, 22:16 Problem polega na tym ze stosujac dogmaty PC naraza sie na emocjonalne dolegliwosci kontroli ludzi bedacych poza wszelkim podejrzeniem. "Byc poza wszelkim podejrzeniem" to niegdysiejsza i jak widac nieco juz zapomniana kwalifikacja moralna jednostki. Przypomnienie znaczenia tej kwalifikacji i przywrocenie jej stosowania doprowadzi do znacznego wzrostu efektywnosci sluzb kontrolnych bez obnizenia ich skutecznosci a takze do znacznego zmniejszenia stopnia irytacji ogolu pasazerow koniecznymi skadinad kontrolami. Dla zilustrowania co mam na mysli, twierdze ze kontrolowanie losowe prowadzace do rewidowania "jak leci" pary emerytow w drodze na karaibskie wakacje, businesswoman w podrozy sluzbowej do oddzialu duzej i znanej firmy, mamy z dwojgiem grzecznych dzieci, weterana WWII, przykladnego obywatela profesjonalisty itp., itp., jest ewidentnym marnowaniem czasu, pieniedzy podatnikow, rozwscieczajacym przez swa bezmyslnosc draznieniem ludzi a takze wbudowana w "system" metoda obnizania jego skutecznosci gdyz czasu i srodkow zmarnowanych na ewidentnie niepotrzebna rewizje moze akurat zabraknac do dokladniejszego przyjrzenia sie nastepnemu w kolejce pasazerowi, ktory moze stanowic zagrozenie ze znacznie wiekszym prawdopodobienstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczyslaw Re: Problem polega na tym ... IP: *.sympatico.ca 01.12.04, 02:51 Amerykanie wydaja rocznie na bezpieczenstwo wewnetrzne zawrotna sume 500 miliardow dolarow. To sa pieniadze podatnikow. Kazdy musi odczuc, ze sa one wydawane z duzym rozmachem i entuzjazmem. Poza tym rygorystyczne przeglady na lotniskach przypominaja kazdemu podrozujacemu, ze w Ameryce panuje czas "W" (wojny). Wojny ktorej nalezy sie bac i ktora wymaga wyrzeczen i poswiecenia. A przede wszystkim podporzadkowania sie i slepego posluszenstwa. Najpierw dobrowolnie oddajemy podreczny bagaz, oprozniamy kieszenie, zdejmujemy marynarke, potem wyciagamy pasek ze spodni i grzecznie sciagamy butki. Stoimy w skarpetkach, bez paska gotowi do obmacania przez umundurowanego "macacza". Calkowita uleglosc, pokora i pelna zaleznosc. Jakikolwiek odruch sprzeciwu i czeka nas tzw. "rubber glove treatment" czyli inspekcja inwazyjna. I oto chodzi! Zastraszyc i zniewolic. Chociaz na chwile odebrac poczucie wolnosci, pewnosci siebie i godnosci. Wszyscy jestesmy wiezniami wojny z "terrorem". Jeszcze kilka lat temu niektorzy pasazerowie sie buntowali, krytykowali. Dzisiaj juz nikt tego nie robi. A tymczasem wladze we wspolpracy z korporacjami (ktore na tym wszystkim zarabiaja) juz obmyslaja kolejne "zabezpieczenia" i nowe technologie (np. przeswietlanie kazdego pasazera). Konieczne beda kolejne ustepstwa, rezygnacja ze swobod osobistych w imie "security". Ale czyz ludzmi przywyczajonymi do niewolniczego traktowania we wlasnym kraju nie rzadzi sie latwiej? Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Problem polega na tym ... 01.12.04, 04:51 Gość portalu: Arczyslaw napisał(a): > Amerykanie wydaja rocznie na bezpieczenstwo wewnetrzne zawrotna sume 500 > miliardow dolarow. To sa pieniadze podatnikow. Kazdy musi odczuc, ze sa one > wydawane z duzym rozmachem i entuzjazmem. I kazdy co przytomiejszy jest w stanie dostrzec ze sa one starannie i planowo marnotrawione gdyz najwiekszym zmartwieniem kontrolerow jest obawa posadzenia o "racial profiling" czy tez cos w tym stylu. > oprozniamy kieszenie, zdejmujemy > marynarke, potem wyciagamy pasek ze spodni i grzecznie sciagamy butki. Stoimy w skarpetkach, bez paska No to jeszce nie tak zle. Chruszczow podczas aresztowania Berii kazal mu obciac guziki u spodni :) A powazniej: Jak napisalam wczesniej: mozecie za ten swoj pozalowania godny stan podziekowac nawiedzonym promotorom PC. > oto > chodzi! Zastraszyc i zniewolic. Chociaz na chwile odebrac poczucie wolnosci, > pewnosci siebie i godnosci. Dokladnie *komu* o to chodzi? *Kogo* onze pragnie "zastraszyc i zniewolic"? I w jakim mianowicie celu? > ... Jeszcze kilka lat temu niektorzy > pasazerowie sie buntowali, krytykowali. Dzisiaj juz nikt tego nie robi. Przeciwnie. Z komentowanego przez nas arykulu wynika ze wlasnie ostatnio protesty sie nasilaja. > ... wladze we wspolpracy z korporacjami (ktore na tym wszystkim zarabiaja Te amerykanskie korporacje to jakies dziwne stwory. Po co one zarabiaja? Na co *korporacjom* te wszystkie pieniadze? Na nowe ciuszki? > Konieczne beda kolejne ustepstwa, rezygnacja ze swobod > osobistych w imie "security". > Ale czyz ludzmi przywyczajonymi do niewolniczego traktowania we wlasnym kraju > nie rzadzi sie latwiej? Twoja hipoteza wyjasniajaca prawdziwe intencje wprowadzenia denerwujacych kontroli niezbyt mnie przekonuje. Kontrole na lotniskach to chyba malo wydajna metoda "przyzwyczajania ludzi do niewolniczego traktowania". Jaki procent mieszkancow USA odbywa podroze lotnicze? I jak czesto? (W kazdym rozwazanym okresie czasu tych samych ludzi podrozujacych wielokrotnie nalezy policzyc tylko jeden raz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczyslaw Re: Problem polega na tym ... IP: *.sympatico.ca 01.12.04, 18:32 PC (Political Correctnes) juz dawno zostala zastapiona inna PC (Paranoic Control). Macanki na lotniskach to tylko jedna z form totalnej, wszechobecnej manifestacji dominacji i kontroli wladzy nad jednostka (obok inwigilacji elektronicznej, wszechobecnych kamer czy gromadzenia i analizowania danych do budowania profilu personalnego) . Big Brother is watching YOU!. Oni wiedza i moga wszystko a ty nie mozesz nic. Masz sie czuc upokorzony i bezsilny. I nie chodzi tu o zadna efektywnosc, poniewaz wykorzystanie samolotow jako narzedzi terroryzmu jest niezwykle rzadkie i statystycznie nie moze uzasadniac tej paranoi jaka obserwujemy na lotniskach amerykanskich. (Ladowane na te same samoloty pasazerskie "cargo" nie podlega zadnej praktycznie kontroli). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mius Re: Problem polega na tym ... IP: *.tele2.pl 02.12.04, 21:17 Co do cargo na samolotach pasazerskich to mylisz sie.Jest sprawdzane.Kazda sztuka jest przeswietlona a losowo wybrane lub budzace watpliwosc rewidowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczyslaw Re: Problem polega na tym ... IP: *.sympatico.ca 03.12.04, 01:12 Gdyby tak bylo jak piszesz, senator Kerry nie poruszal by tego problemu w debacie wyborczej z Bushem (Kerry mowil o cargo samolotowym i o morskich kontenerach, ktore rowniez nie sa sprawdzane). Nie o to jednak chodzi. Chodzi o wyolbrzymianie zagrozenia i naduzywanie wojny z "terrorem" do celow politycznych, w tym do ograniczenia swobod obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś