Dodaj do ulubionych

Szwecja: prom tysiąca narkomanów

28.02.05, 16:41
hola,hola.
to ze ktos jest pod wplywem narkotykow, nie znaczy ze jest narkomanem.
tak samo jak osoba pod wplywem alkoholu nie jest z definicji alkoholikiem.
Obserwuj wątek
    • toja3003 Jeśli ktoś chce się narkotyzować – proszę bardzo, 28.02.05, 16:42
      Jeśli ktoś chce się narkotyzować – proszę bardzo, niech sobie wejdzie do
      apteki, dadzą mu higieniczną strzykawkę i jeśli chce umrzeć jego sprawa. To
      chyba lepsze niż ten sam wariant, w którym uzależniony narkoman najpierw
      kradnie, rabuje morduje, prostytuuje a potem kupuje sobie na czarnym rynku
      narkotyki i... też umiera. W ten sposób wszelkie mafie i kartele narkotykowe
      nie miałyby racji bytu. Wystarczy zobaczyć co było z alkoholową prohibicją w
      USA – nic nie dała, ludzie jak pili piją a tylko mafie się na tym rozwinęły.
      • exist Politycy sa tak glupi czy ktos oplaca zakazy ????? 28.02.05, 17:47
        > Jeśli ktoś chce się narkotyzować – proszę bardzo, niech sobie wejdzie do
        > apteki, dadzą mu higieniczną strzykawkę i jeśli chce umrzeć jego sprawa. To
        > chyba lepsze niż ten sam wariant, w którym uzależniony narkoman najpierw
        > kradnie, rabuje morduje, prostytuuje a potem kupuje sobie na czarnym rynku
        > narkotyki i... też umiera. W ten sposób wszelkie mafie i kartele narkotykowe
        > nie miałyby racji bytu. Wystarczy zobaczyć co było z alkoholową prohibicją w
        > USA – nic nie dała, ludzie jak pili piją a tylko mafie się na tym rozwinę
        > ły.

Dokładnie tak. Edukować. Informować o skutkach mieszkania różnych narkotyków.
        itp itd. Kto będzie chciał, to i tak zawsze kupi. A najgorsze, że kupi gorszej
        jakości, niż gdyby narkotyki były legalne, przez co PAŃSTWO pośrednio truje
        amatorów mocnych używek.

Kiedyś narkotyki można było kupić w aptece bez recepty:
        www.hyperreal.info/wiki/go.to/see/Gdy%20narkotyki%20by%B3y%20legalne
        Zapraszam wszystkich przeciwników legalizacji do lektury.
        Ruszcie swoją wyobraźnią i nie bądźcie niemądrymi pieniaczami.

A na marginesie - po co brać jakieś g... skoro ziółko jest od Boga:D

pozdrawiam wszystkich użytkowników
        • czytaj_i_mysl Re: Politycy sa tak glupi czy ktos oplaca zakazy 28.02.05, 20:10
          znakomicie, niech sobie każdy używa czego chce legalnie i swobodnie, przecież
          nie można zabronić nikomu trucia się, bo chyba nikt nie powie, że
          narkotyzowanie ma cokolwiek wspólnego ze zdrowiem. Mam tylko pewną propozycję,
          jeśli ktoś postanowił dokonać takiego głupiego wyboru, to niech podpisze
          notarialną deklarację o tym, że rezygnuje z leczenia się w związku z
          wynikającymi z narkotyzowania chorobami w publicznej służbie zdrowia i tak jak
          autonomicznie podjął decyzję o narkotyzowaniu tak niech autonomicznie ponosi
          tego konsekwencje. jakoś nikt nie pamięta, że za te wygłupy trzeba później
          płacić, a ja mam lepsze pomysły na wykorzystanie moich podatków niż ratowanie
          po niewczasie niedoważonych wolnościowców
          • wolfgang87 Re: Politycy sa tak glupi czy ktos oplaca zakazy 01.03.05, 02:17
            zalegalizować = opodatkować => używając narkotyków, płacisz podatek/akcyzę. w
            razie kłopotów posłuży ona na leczenie. jako że bardzo nieliczni stają się
            uzależnieni, państwo na tym nie tylko nie straci - a nawet i zarobi...
      • andyl Re: Jeśli ktoś chce się narkotyzować – pros 28.02.05, 19:17
        w koncu kros napisal cos mądrego
    • kalinowski11 Szwecja: prom tysiąca ćpunów ... 28.02.05, 16:43
      Powinni go zatopić razem z tą bandą ćpunów ...
      • calcinus Re: Szwecja: prom tysiąca ćpunów ... 28.02.05, 17:16
        Przepraszam, a za co chcialbys tych ludzi zabic? Zrobili komus cos zlego,
        okradli kogos, oszukali??? Jestes tez za tym, zeby wysadzac w powietrze bary i
        restauracje gdzie podaje sie alkohol? Nakazalbys strzelac do ludzi palacych
        papierosa na ulicy?
      • damska_toaleta Re: Szwecja: prom tysiąca ćpunów ... 28.02.05, 17:27
        kalinowski11 napisał:

> Powinni go zatopić razem z tą bandą ćpunów ...
        >
        Dobra,- a teraz zapraszam na "śniadeckiego" "kopernika" "czy polonię" rejs-
        świnnoujście- ystad, -nie zapomnieć proszę o alkomatach. Przy czym powodem
        picia na "koperniku" jest głównie strach , że nie dopłyniemy do brzegu przyp.-
        /kopernik- brat blizniak , będącego już na dnie :heveliusza:/ CZY też
        powinni zatopić z tą bandą alkocholików?
        • kalinowski11 Re: Szwecja: prom tysiąca ćpunów ... 28.02.05, 17:37
          damska_toaleta napisała:

> kalinowski11 napisał:
          >
          > > Powinni go zatopić razem z tą bandą ćpunów ...
          > >
          > Dobra,- a teraz zapraszam na "śniadeckiego" "kopernika" "czy polonię" rejs
          > -
          > świnnoujście- ystad, -nie zapomnieć proszę o alkomatach. Przy czym powodem
          > picia na "koperniku" jest głównie strach , że nie dopłyniemy do brzegu przyp.-
          > /kopernik- brat blizniak , będącego już na dnie :heveliusza:/ CZY też
          > powinni zatopić z tą bandą alkocholików?

Tak jest ...
          • midwesterner Re: Szwecja: prom tysiąca ćpunów ... 28.02.05, 17:46
            Po angielsku sie mowi o "High Seas". To jest to.
        • kiss-my-ass Re: Szwecja: prom tysiąca ćpunów ... 28.02.05, 17:43
          damska_toaleta napisała:

> kalinowski11 napisał:
          >
          > > Powinni go zatopić razem z tą bandą ćpunów ...
          > >
          > Dobra,- a teraz zapraszam na "śniadeckiego" "kopernika" "czy polonię" rejs
          > -
          > świnnoujście- ystad, -nie zapomnieć proszę o alkomatach. Przy czym powodem
          > picia na "koperniku" jest głównie strach , że nie dopłyniemy do brzegu przyp.-
          > /kopernik- brat blizniak , będącego już na dnie :heveliusza:/ CZY też
          > powinni zatopić z tą bandą alkocholików?

A z czego ciagniemy zyski jesli nie z alkoholu na tych wszystkich promach?
          • el_bigos z artykułu wynika,że 28.02.05, 18:02
            alkohol na promie był wolny od podatku,więc państwo niewiele z tego ma
            • kiss-my-ass Re: z artykułu wynika,że 28.02.05, 18:06
              el_bigos napisał:

> alkohol na promie był wolny od podatku,więc państwo niewiele z tego ma
              Poniewaz alkohol jest dostepny, wiec i klientela sie zwieksza. Jedno jest
              zwiazane z drugim chyba. Wiekszosc ludzi jezdzi promami po to,aby sie upic.
              Tylko niektore alkohole sa za darmo,reszte trzeba kupic.
    • gregsmile01 Re: Szwecja: prom tysiąca narkomanów 28.02.05, 17:52
      spokojnie, bilety po 15€ są za kabinę 2x3 :) normalna cena biletu to ok 35-60€
      w zależności od standartu. skandynawowie nie wylewają alkoholu za kołnierz ale
      z tymi narkotykami to faktycznie nowość.
    • ojciecswiety KOCHANI PALCIE ZIOŁO!! JA PALE I JAKI JESTEM...:) 28.02.05, 18:51
      • damska_toaleta Re: KOCHANI PALCIE ZIOŁO!! JA PALE I JAKI JESTEM. 28.02.05, 19:05
        zioło jest dobre- zioło palić trzeba- kto pali zioło, idzie do nieba
        • damska_toaleta Re: KOCHANI PALCIE ZIOŁO!! JA PALE I JAKI JESTEM. 28.02.05, 19:09

www.gomi.private.pl/fajne/konie.swf
          głośniki na full i klikamy lewym na myszy
    • nope Re: Szwecja: prom tysiąca narkomanów 28.02.05, 18:51
      Wyczuwam w tym zimny podmuch koki.
      • antychryst1 Re: Szwecja: prom tysiąca narkomanów 28.02.05, 19:55
        pizgajcie wloda bo dobry:D
    • mycha123 Re: Szwecja: prom tysiąca narkomanów 28.02.05, 19:55
      Skoro pierwszy raz zażył dawkę narkotyków - jest uzależniony, więc tym samym
      staje się narkomanem. nie pisz głupot, bo tak jest
      • damska_toaleta Re: Szwecja: prom tysiąca narkomanów 28.02.05, 20:14
        mycha123 napisała:

> Skoro pierwszy raz zażył dawkę narkotyków - jest uzależniony, więc tym samym
        > staje się narkomanem. nie pisz głupot, bo tak jest
        >>ty też wypiłaś kiedyś kielicha więc pewnie jesteś alkocholiczką
    • jagnieszkaa Szwecja-Finlandia 28.02.05, 21:11
      1. Dlaczego piszecie "tax-free" zamiast "bez cła"?
      2. O jakim cle mowa, skoro prom krąży wewnątrz UE?
      • cubasz Re: Szwecja-Finlandia 03.03.05, 00:25
        cos ci sie pomieszalo.
        towar tax-free to towar wolny od *podatku od wartosci dodanej*
        (znany w polsce nie jako powd ale jako vat od angielskiego value added tax)
        nie od cla.
        w artykule nie ma mowy o cle.
        :)
        • bailey84 Re: Szwecja-Finlandia 16.07.05, 15:45
          zgadzam sie. takie marlboro light na przyklad normalnie tu w finlandii kosztuja
          4.10 za paczke, a czasami sie zdarza nawet i 4.50, a na promie za 3.60 sa :)
          a co do tych 1000nacpanych - rock'n'rollowcy wracali z Ruisrocka, to w sumie co
          sie dziwic?
          PS - sama bede plynac w poniedzialek rano, a plynelam ostatnio w zeszlym tyg :P
          ale ja na trzezwo i na czysto :P
    • claudio1 Re: Szwecja: prom tysiąca narkomanów 28.02.05, 21:50
      ZATOPIC CALY PROM
      • samurajbush Re: Szwecja: prom tysiąca narkomanów 01.03.05, 01:34
        Tiaaa...

W takim układzie jestem za prohibicją alkoholową i tytoniową. Skoro nie mogę
        używać konopi, to chcę być karany więzieniem do lat 3 za picie i palenie.

A do tych wszystkich, co uważają, że jak raz się spróbuje narkotyku, to jest się
        uzależnionym (czyli narkomanem):
        1. Spróbowałem kilku narkotyków i to ładnych parę lat temu - jakoś mnie nie ciągnie
        2. Palę marihuanę, bo lubię. Lubię także czekoladę, a od czekolady ponoć również
        można się uzależnić - jestem więc czekoladomanem, wyrzutkiem społeczeństwa
        3. Spróbuj waćpan zapalić marihuanę zanim stwierdzisz, że narkotyki uzależniają
        od pierwszego razu (a tak na marginesie: mj nie uzależnia - jeśli jest inaczej,
        to 15 lat badań Światowej Organizacji Zdrowia przy ONZcie poszło na marne)
        4. Jaką oglądasz telenowelę i jak wpływają kolejne odcinki na Twoje życie,
        ambicje, aspiracje? (czyli zastanów się kim tak na prawdę jesteś i jak wielkiej
        rzeszy ludzi szkodzisz)
        • damska_toaleta Re: Szwecja: prom tysiąca narkomanów 01.03.05, 10:41
          samurajbush napisał:

> Tiaaa...
          >
          > W takim układzie jestem za prohibicją alkoholową i tytoniową. Skoro nie mogę
          > używać konopi, to chcę być karany więzieniem do lat 3 za picie i palenie.

Zgadzam się, jestem za karaniem alkocholików i palaczy
        • bailey84 Re: Szwecja: prom tysiąca narkomanów 16.07.05, 15:47
          moge tylko sie podpisac. sama zapalilam marihuane 5 razy w zyciu, ostatnio w
          pazdzierniku zeszlego roku - uzalezniona? a przeciez pierwszy raz za soba.
          a czekolada uzaleznia... tak samo jak cola... niestety...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka