Dodaj do ulubionych

cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków

26.06.05, 22:30
słuchaj , jest taki ruski cwaniak eduard limonow , nie wiem czy wiesz oco
chodzi . to ruski nacjonal-bolszewik , taki sobie wymyślił wizerunek :)
no nie dostawaj zawału :) facet jest jeszcze pisarzem napisał , oprócz
odezw ,przemówień ... książkę - eto ja ediczka i skromnie mówi osobie
- jakiż ze mnie pisarzs , żulik jestem i tyle , ale jest podobno niezły , no
bo jaki ma być prawdziwy naprawiacz świata :)i słusznie prawdziwi naprawiacze
to faktycznie powinny być rowne chłopy :)
a tak go zareklamowała pewna kelnerka z knajpy u wasilija w nowym jorku ,
swieta powiedziała tak
- kiepska proza , ale za to co za język ...
limonowa czyta się podobno jednym tchem - wiesz coś o tym ?

ps. ale w razie czego uważaj , facet wskrzesza ideę komuno-faszyzmu
trochę to niepokojące , tym bardziej że uwodzi tłumy młodziaszków
bardzo zbrodniczą doktryną . putin jest niestety nadzieją zmian na lepsze
dla takich ugrupowań , nie chciałbym używać słowa partia w odniesieniu
do tych ludzi . zabawa w politykę , wojnę i literaturę jest zabawą
niebezpieczną . no ale co tam nie trudno się podłączyć pod hasło
- rżnij burżujów ...) jak się lata po blokach .

Obserwuj wątek
    • i-love-2-bike Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 26.06.05, 22:33
      a-o-co-chodzi
      • wyrodnamatka Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 26.06.05, 22:46
        oj salma , salma
        ja się mam z tobą , ale dobra pogadamy :)
        eduard limonow to taki rusek który chce być na świeczniku , jupitery ,
        mikrofony
        nawet spróbował tego tortu , ale niestety . marzenie prysło jak ,no wiadomo
        ruska szklanka z kiepsego szkła .
        wyjechał z rosji , pobył trochę w izraelu , pokelnerował w nowym jorku i ...)
        - no jak zainteresowana ?
        • i-love-2-bike Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 26.06.05, 22:48
          wyrodnamatka napisała:

> oj salma , salma
          > ja się mam z tobą , ale dobra pogadamy :)
          > eduard limonow to taki rusek który chce być na świeczniku , jupitery ,
          > mikrofony
          > nawet spróbował tego tortu , ale niestety . marzenie prysło jak ,no wiadomo
          > ruska szklanka z kiepsego szkła .
          > wyjechał z rosji , pobył trochę w izraelu , pokelnerował w nowym jorku i ...)
          > - no jak zainteresowana ?

oj wojtus,wojtus,ales ty malo pojetny ostatnio a_o_co_chodzi.
          • wyrodnamatka Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 26.06.05, 23:00
            o nic nie chodzi :)blondyneczko
            nie ma afery szpiegowskij , niestety
            to tylko pisarz i polityk , kontrowersyjny w obu przypadkach i tyle .
            pewnie jak byś usiadla z nim u wsilija to byści znaleźli kilka podobnych
            emigracyjnych historii ... one są pewnie zawsze podobne , obojętne z jakiego
            kraju pochodzą emigranci :D
            szczury , szczurki takie ...
            • i-love-2-bike Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 26.06.05, 23:08
              wyrodnamatka napisała:

> o nic nie chodzi :)blondyneczko
              > nie ma afery szpiegowskij , niestety
              > to tylko pisarz i polityk , kontrowersyjny w obu przypadkach i tyle .
              > pewnie jak byś usiadla z nim u wsilija to byści znaleźli kilka podobnych
              > emigracyjnych historii ... one są pewnie zawsze podobne , obojętne z jakiego
              > kraju pochodzą emigranci :D
              > szczury , szczurki takie ...

kto sie szczurzy ten sie szczurzy nie jednemu psu burek jenteligencie
              podwarsiawski. ty niestety jak wielu innych na tym forum rownacie wszystkich do
              najmniejszego wspolnego mianownika, widzac kazdego w mrozkowym swietle a kolego
              kazdy ma swoja historie. jak mowie pudlo,ale nie o to mi chodzilo,ale znowu sie
              nie zalapales na bluessa celowo lub nie,niewazne.
            • wyrodnamatka Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 26.06.05, 23:09
              taki redliński tylko taki ruski redliński
              szczuropolaków musiałaś przeczytać , to dla was tam podobno biblia :)
              no dobra , no nie martw się wrócisz jak będziesz miała insiure
              bogata będziesz i szanowana tu nad wisłą :D
              • i-love-2-bike Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 26.06.05, 23:12
                wyrodnamatka napisała:

> taki redliński tylko taki ruski redliński
                > szczuropolaków musiałaś przeczytać , to dla was tam podobno biblia :)
                > no dobra , no nie martw się wrócisz jak będziesz miała insiure
                > bogata będziesz i szanowana tu nad wisłą :D

owszem rzucilam okiem na te ksiazke ,ale mi sie nie podobala. mam tu znacznie
                ciekawsze lektury wierz mi wojtusiu. i znowu NAS wsadzasz do wspolnego wora,jak
                dlugo mam ci w glowe wkladac,ze ja nie naleze do NAS,ja to ja i tyle.ja nie ma
                co wracac ja tam jestem,chociaz nie ciagle,ale tam jest moj drugi dom,ktorego
                nigdy nie zlikwidowalam.
              • wyrodnamatka Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 26.06.05, 23:15
                dobra zakopujemy topory :)
                nie jest ci tam źle , mam nadzieję , a jakby co to wracaj . nie ma obciachu
                mam kumpli , którzy olali amerykę , inni olewają polskę , tak to jest .
                i masz rację , co człowiek to inna historia .
                no nie strosz się salma :)
                wpadnij za rok na wianki , warszawa jest ciągle ok.
                pa rowerzystko i dbaj o siebie w tym bostonie :)
                • i-love-2-bike Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 26.06.05, 23:22
                  wyrodnamatka napisała:

> dobra zakopujemy topory :)
                  > nie jest ci tam źle , mam nadzieję , a jakby co to wracaj . nie ma obciachu
                  > mam kumpli , którzy olali amerykę , inni olewają polskę , tak to jest .
                  > i masz rację , co człowiek to inna historia .
                  > no nie strosz się salma :)
                  > wpadnij za rok na wianki , warszawa jest ciągle ok.
                  > pa rowerzystko i dbaj o siebie w tym bostonie :)

wojtus znowu nie zrozumiales. oczywiscie,ze mi tu dobrze ale ja nie mam co
                  wracac ja tam mam swoj dom i przyjaciol,ktorzy mnie co roku witaja jakby nigdy
                  nic. to tylko kwestia przelotu parogodzinnego,wiec ja nie jestem tym typowym
                  emigrantem,tylko raczej obywatelem swiata,ktory wlasciwie na kazdym kontynencie
                  ma przyjaciol i pare domow.
                  a wianki pamietam,widuje je z okna mego domu ale w tym roku przyjade pozniej,bo
                  jade jeszcze na inny kontynent zanim wpadne do warsiawy:))
                  • wyrodnamatka Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 26.06.05, 23:29
                    o kurde , ale mi zaimponowałaś tym bogactwem i wielkopańskim
                    kosmopolitycznym stylem życia . po prostu usycham z zazdrości :D
                    znajomi , kwiaty , kawior , ruleta - ech każdy by tak chciał .
                    no i jachty , elita i ty salma , taka opalona ...)
                    • wyrodnamatka Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 26.06.05, 23:32
                      a my tu bidulki tylko bełta walimy pod sklepem
                      ech , nie ma sprawiedliwości na tym świecie , tylko samotność w
                      wielkim prowincjonalnym mieście warszawa :(
                      buuuuuuacccha :D , ale ty jednak wieśniara z bostonu jesteś ...
                      • dana33 Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 27.06.05, 00:21
                        ty, mamusia, ty mnie cos o tym limonowie napisz. ty farsztejst, ja tu w moim
                        zydowskim mocarstwie to na jakims zadupiu kompletnym.... no i do tego wysiaduje
                        na forum, zamiast sie wlasnie pointeresowac komuna faszystowska
                        cytrynkowskiego... to jak przestaniesz walic cos tam pod sklepem (jakim?), to
                        rzuc tu tego kwasnego, moze sie dokulturuje letko....
                        • wyrodnamatka Re: :) o danka , ty na pewno coś tam wyszperasz 27.06.05, 01:33
                          danka , to jest jakiś tajemniczy i ruski w dodatku starszy nieco już
                          neo punk , w faszystowsko bolszewickim przebraniu .
                          mistrz matu ( taki ruski koknej ,podobno najlepszy język przekleństw na
                          świecie ,irlandczycy i my podobno wysiadamy ) rocznik 43 . gdzieś tam ok . 74
                          zachaczył o izrael , potem przelecial przez nowy jork , napisał książkę i
                          wiernułsia nazad do matuszki rosji .( śmieszny ten mój ruski cooo :)
                          i tam teraz miesza . wiesz kiedyś gadalem z takim jednym gościem , o mial facet
                          ten język plugawy i kwiecisty obcykany , śmial się z tych moich skliconych
                          beztrosko bluźnierstw , które do niego tam slałem w odpowiedzi . to byly
                          dobre czasy tego forum , bez logowania i jazda .
                          nie pamiętam jaki miał nik ten gość , ale był ok . a po rusku trzaskał
                          super , obelgi miał pierwsza klasa :)
                          jak coś wyszperasz o cytrynie to mi koniecznie napisz :)
                      • i-love-2-bike Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 27.06.05, 00:42
                        wyrodnamatka napisała:

> a my tu bidulki tylko bełta walimy pod sklepem
                        > ech , nie ma sprawiedliwości na tym świecie , tylko samotność w
                        > wielkim prowincjonalnym mieście warszawa :(
                        > buuuuuuacccha :D , ale ty jednak wieśniara z bostonu jesteś ...

i znowu pudlo wojtusiu,ktory obiecal zakopac toporek,ale cosik plytko jak
                        widze,boston to MA,a ja to NYS.cosik mi sie widzi,ze ty chyba jakies kompleksy
                        miewasz albo w zlym towarzystwie siedzisz bo kazdego kojarzysz z kolesiem spod
                        budki z piwem,oprocz oczywiscie naszych milusinskich z ereca,ci to dawny hotelik
                        polonia.
                        ps. czy ty czasem nie nosisz berecika z antenka,ze tak sie martwisz i ty o mnie?
                    • i-love-2-bike Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 27.06.05, 00:39
                      wyrodnamatka napisała:

> o kurde , ale mi zaimponowałaś tym bogactwem i wielkopańskim
                      > kosmopolitycznym stylem życia . po prostu usycham z zazdrości :D
                      > znajomi , kwiaty , kawior , ruleta - ech każdy by tak chciał .
                      > no i jachty , elita i ty salma , taka opalona ...)

oj wojtus wojtus,powiedz mi co to sie porobilo z niektorymi warsiawiakami,tylko
                      ekstreme widza. kawioru nie lubie,kwiaty owszem i zawsze sa na okeciu jak
                      wracam,to mile,ruleta to nie ja,ale biegi po bulwarku nad wisla owszem bardzo
                      lubie,jak rowniez osrodek skra,gdzie mam paru znajomych,nie opalam sie i to juz
                      od dawna ale jade na safari,bo oprocz warsiawki kocham afryke,widzisz w tym cos
                      zlego,ja nie a teraz buzi.
                      • wyrodnamatka Re: danka 27.06.05, 01:41
                        ty powinnaś się jeszcze języka rusów nauczyć , czuję że bardzo
                        by ci się przydały niektóre zwroty :) z mowy puszkina
                        szczególnie na tym forum , a ucho to ty masz dobre i luźne palce na
                        klawiaturze :D
                        ps. amos nieźle jedzie po rusku , ciekawe czy ten inny język też zna ?
                        • dana33 Re: danka 27.06.05, 11:52
                          ty mamusia, ten poprzedni watek to do mnie, czy do rachelci? bo jak do mnie, to
                          kto cie poinformowal, ze ja nie znaju ruskowo jazyka? ty mu tam powiedz, ze on
                          cie zle informuje.... ty ponimajesz, w tym moim mocarstwie to tak sie najechalo
                          ruskich jewrejow, ze moj ruski z polskiej szkoly sie wytrenowal.... tu i tam
                          moge tez wiesz, niecenzuralnie.. ale oczywiscie do cytrynowskiego nikak nie
                          dochodze...
                          wiec wlazlam w jakas tam wyszukiwarke... hmmmm, wyniki byly nadzwyczaj
                          interesujace: jakies 2-3 informacje w jezyku moim ojczystym, czyli po polskiemu.
                          cala reszta (prawda jest, ze obejrzalam tylko jakies 50 linkow, nie wiecej)
                          byla po szwabsku. jako ze same niemiaszki opisuja go jako majacego "poglady
                          faszystowskie", to troche mi tak dziwnie, ze nie ma np linkow po angielsku lub
                          po czyrakowskiemu. nu, ciebie to cos mowi? najbardziej zainteresowalam sie jego
                          bluzgami, myslalam ze sie moge troche douczyc, zeby moc konkurowac na forum
                          tutaj z niektorymi, ale ty farsztejst, niemieckie linki to przelecialam
                          naglowki i moze pierwsza linijke, a polski link do gw to oczywiscie
                          wypunktowali, to ja, jak juz mowi rachelcia i gini, ktore poznaly sie na mnie
                          dobrze, jako ta nie inteligentna i nie kulturna, nikak z tych kropek nie moglam
                          zrobic calego slowa.... pewnie to jakies nowe bluzgi, ktorych nie znalam za
                          moich polskich czasow... to jak ty masz link do bluzgow, ale nie
                          wykropkowanych, to sie zlituj i daj go. niech sie ukulturalnie cusik.
                          nu, to cytrynski, jak rozumiem z gw, przyjechal do mojego mocarstwa nawet nie
                          bedac zydem, wyobraz sobie, co z odwaga!!! ale, rowniez wg gw, dal szybko
                          stad "drapaka", znaczy sie zrozumial to co juz wiedza krystianki, mirmile i
                          goldbaumy tego forum, ze u nas na ulicach gojow tluka na lewo i prawo.... ty
                          farsztejst, my mamy, jako narod wybrany, rentgen w oczach wbudowany i wiemy
                          dokladnie kto goj a kto narod wybrany. jak juz wiemy bo widzimy, to tluczemy...
                          wiec limonczik dal drapaka. hm.... musze przyznac, ze szkoda.... fajnie byloby
                          miec dwoch takich obok siebie jak amos i limonczuk, nie? :))))
    • cepimierz Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 27.06.05, 14:37
      To ten?

imperium.lenin.ru/~verbit/Limonov/limonov-teksty.html

www.patriotica.ru/actual/limonov_future.html
      • cepimierz Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 27.06.05, 14:52
        Мэр Нью-Йорка Джулиани, как стало известно позднее, заказал 30 тысяч мешков для трупов. Но что там осталось от трупов, если на них обрушились многие сотни тысяч тонн? Если на живую мышь скинуть десяток кирпичей, что останется от мыши? Даже кожи не останется. Сукровица и вода, и несколько тканей, но и они тотчас подсохнут в пыль. 30 тысяч мешков нечем заполнять, мэр Джулиани!
        Янки убивали с небес жителей Сербии. Они разбомбили, помню, поезд, идущий по мосту. Погибло сто человек. Они оправдались тем, что они целили в мост. Они бомбили телевидение Сербии. Её учреждения. Они бомбили иракских солдат аэрозольными бомбами. Невинные, широкоплечие, улыбчивые, добродушные янки-распиздяи. Сейчас, снимая из Бруклина на видео свои горящие башни, они ревут, напрягая брюха: "Oh, My God! Oh, My God!" Им больно, больно их толстым ногам, сытым желудкам, оболочке их глаз больно. Увидеть такое! Но ваши оседающие башни, горящий Пентагон, эти картинки называются скромно и благородно - "Высшая справедливость, карающая несправедливость за совершённое ею зло". Государство Соединённые Штаты Америки злобно принесло столько горя странам - "изгоям", столько горя, что народные мстители этих стран прибегли к неармейскому способу войны против Империи Зла.
        • cepimierz Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 27.06.05, 14:53
          распиздяи

Niezłe.
          • cepimierz Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 27.06.05, 15:12
            Когда ты лицезреешь в тюрьме через стекло свою третью жену - самое время думать о Вечности. Вот я и думал. Я думал что женщины - ужасающе эфемерные создания. Что они пристойно выглядят в лучшем случае на протяжении лет пятнадцати, ну двадцати. Что к 35 годам они превращаются в гиппопотамов, в мулов, в утюги и буфеты, в разные домашние предметы. Все очаровательные сиськи-письки, ножки-ручки съеживаются, скукоживаются или гигантски растягиваются от сдобных булочек, от совокуплений, абортов и родов растягиваются некогда трогательно узкие отверстия в их теле, ум их принимает циничный оттенок. А в мадонны с младенцем, чтобы потом стать пристойной старушкой-матерью сына-уголовника, они не идут. В народных балладах о каком-нибудь уставшем от подвигов добром молодце можно прочесть: "А подать ему зелена вина да бабёнку нерожалую" или "А за труд свой попросил Илья бочонок зелена вина да бабёнку нерожалую". Из чего можно вывести, что нерожалые бабёнки были всегда в большой цене. Вкус у русского народа и у молодцев был правильный. Бабёнка нерожалая подразумевает наличие узких входов в бабёнку, нерастянутые сиськи-письки и многое другое из набора удовольствий. Бабёнка, правда, может оказаться хоть и нерожалой de facto, но de facto же, от бесчисленных абортов она может иметь не тело, но разваливающуюся котлету. Такие мысли сверлили мой мозг в то время, как я разг
          • dana33 Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 27.06.05, 15:16
            aaa, fajnie ze znalazles.... :))) dzieki....
            jak ci sie podoba moje pisanie do ciebie a twoje ignorowanie mnie? tymczasem
            idzie niezle, mysle, nie?
            • wyrodnamatka Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 27.06.05, 15:47
              cepuś , wiedziałem że mnie nie zostawisz na pastwę losu :)wielkie dzięki
              lata mi się zejdą zanim to przetłumaczę ze słownikem w ręku , ale dam radę :)
              danka , ty to mnie niczym już nie zaskoczysz , jakoś specjalnie się nie
              zdziwiłem że amosa byś nauczyła prawdziwego ruskiego :) tego bardziej
              cytrynowego . no wiem niby , że się kłócicie i że obraza jest na całego ,
              ale jak byście jeszcze coś znaleźli na żyrinowskiego to by było już całkiem
              dobrze . syn prawnika i rosjanki , jak sam mówi o sobie gdzieś przepadł ?
              danka ja bym się nie zdziwił jakby sobie coś tam popijal na plaży w ta .
              ruskie mocne są w bolszewickim faszyźmie , teraz czas putina , zobaczymy
              co będzie po nim może demokracja :)

cepuś i nie bądź taki okrutny dla dziewczyn :)
              pa i dzięki
    • philipp_k Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 27.06.05, 16:07
      Limonowa nie czytalem ale w obecnej sytuacji politycznej w Rosji troche sie
      orientuje. Otoz ugrupowanie Limonowa wcale nie jest proputinowskie - wrecz
      przeciwnie znajduje sie w glebokiej opozycji do niego (pierwsze wyroki juz
      padly).
      Czesto przerowadza smiale akcje przeciwko rezymu Putina. Mimo przerazajacej
      nazwy (mi sie wydaje ze to taki eksperyment postmodernistyczny) tym mlodym
      ludziom wspolczoja nie tylko komunisci, lecz tez opozycja liberalna (!), ktora
      nie ma tylu odwagi na przeciwdzialanie rzadu.
      • wyrodnamatka Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 27.06.05, 16:24
        też tak myślę , że to raczej taka polityczna zabawa dla młodych i raczej
        bogatych ludzi . czarne skóry , mundury , dziewczyny i ostra pankowa muzyka .
        cytryn to raczej cwaniak , który chce zrobić karierę . wykopał wydawałoby się
        trupa , ale ...
        myślisz filip , że to tylko zabawa ?
        nie są proputinowscy , ale byli . władza w rosji tworzy sama taką dziwaczną
        opozycję , która niby jest przeciw , a nawet za :)
        • philipp_k Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 27.06.05, 16:36
          Dla kogos zabawa, a dla kogos nie ...
          A co do opozycji - to zajecie urzedu i wyrzucanie z jego okna portretu Putina
          nie wyglada na proputinowska akcje. chieli im za takie i inne dzialania dac
          spore wyroki ale po oburzeniu opinii publicznej (wiekszosc z nich - studenci z
          obrych rodzin) chyba nic z tego nie wyszlo (choc prawdopodobnie siedza w
          wiezieniu)
          • wyrodnamatka Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 27.06.05, 17:08
            dla bogatych zabawa ,wywalenie portretu putina to prawdziwa gratka dla
            znudzonego syna generala , dla bidnych chłopaków to wyrownanie szans ,
            a los nie jest sprawiedliwy , oni mają wszystko my gó.. . co mają do
            stracenia ? dawno dawno temu , jakieś 20 lat wcześniej , też wydawalo się
            niemożliwe , że nie będzie zsrr .
            widzisz ja mam od jakiegoś czasu taki przeczucie że jeszcze raz przeżyję
            następną wiosnę ludów . europa nie da sobie rady z nowymi państwami unii , po
            prostu zabraknie kasy . wojsko to będzie
            alternatywa dla bezrobocia , wcale nie wykształcenie ...
            to jest scenariusz vonenguta z lat 80 , dla mnie dziś , aż za mocno realny .
            ale może to tylko sf .
            • philipp_k Re: cepuś , ty zdaje się masz baczenie na rusków 28.06.05, 09:34
              No nie wiem co do Europy - mam obawy (a jednoczesnie nadzieje:) ze w roku 2008
              w Rosji cos sie wydarzy. Mlodziesz staje sie coraz bardziej upolityczniona i
              aktywna. Chca pograc w rewolucje - jedni - w rok 1968, drudzy - w contras ...
              Raczej jestem wsrod tych pierwszych, ale zdaje sobie sprawe ze w wypadku mojego
              kraju to moze skonczyc sie niespodziewanie i zle.
              Zobaczymy...
              A Europa, chce mi sie wierzyc przezyje ten kryzys. W koncu musimy miec na kogo
              sie orientowac :).

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka