awicenna 09.07.05, 18:43 Jak powstanie Euroarabia to tu na tym forum mozecie szukac tworce "syntezy muzlumansko-chrzescijanskiej". Poczytajcie, warto;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26220960&a=26221805 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i-love-2-bike Re: nie bój się Wicuś /nt 09.07.05, 18:48 on sie nie musi bac,my tu mamy takie koalicje i to dobrze dzialajace. w koncu wiele aspektow naszej religii jest podobnych:)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26220960&a=26221805 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k NIE BYLA 09.07.05, 18:49 Murzyni (bez obrazy dla nich) nie mieli zadnej ugruntowanej religii, czy filozofii Animizm - to nie islam tania manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: NIE BYLA 09.07.05, 18:50 j-k napisał: > Murzyni (bez obrazy dla nich) > nie mieli zadnej ugruntowanej religii, czy filozofii > > Animizm - to nie islam > > tania manipulacja. > > zalezy kogo nazywasz murzynem jasiu? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: NIE BYLA 09.07.05, 18:53 Jasiu sieroto jedna liczy się tak naprawdę tylko to W I T A L N O Ś Ć Odpowiedz Link Zgłoś
j-k cieszy mnie , ze sie rozumiemy, moje biedactwo. 09.07.05, 18:57 wojcd napisał: > Jasiu sieroto jedna > liczy się tak naprawdę tylko to > > W I T A L N O Ś Ć < 1. Nie mam na imie Jasio, niestety. Liczy sie tak naprawde jedno: przewaga ekonomiczna i wynikajaca z niej przewaga militarna. Jak nie Amerykanie, to Chinczycy we wlasnym interesie zalatwia kiedys islamuskow. Pisz jasno, czy uproscic, hloopcze? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: cieszy mnie , ze sie rozumiemy, moje biedactw 09.07.05, 19:02 Ale Jasiu pomyśl tak na zimno. Kto ma to czego chcemy? Tego wybierzmy. Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k zaczynasz myslec? 09.07.05, 19:07 wojcd napisał: > Ale Jasiu > pomyśl tak na zimno. Kto ma to, czego chcemy? > Tego wybierzmy. > > Co Ty na to? 1. Nie mam na imie Jasio, niestety... adres Jasia podeslac? 2. Maja to Amerykanie i Rosjanie... po spolu... no more comments. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: zaczynasz myslec? 09.07.05, 19:11 j-k napisał: > 2. Maja to Amerykanie i Rosjanie... > po spolu... -------------------------------------------------- Jedni i drudzy słabną w oczach. Europa Über alles!!! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k kpisz, czy o droge pytasz) - smiech na sali 09.07.05, 19:22 wojcd napisał: > j-k napisał: > > 2. Maja to Amerykanie i Rosjanie... > > po spolu... > -------------------------------------------------- > Jedni i drudzy słabną w oczach. > > Europa Über alles!!!< WZROST GOSPODARCZY USA za ostatnie 5 lat to - 3 % rocznie Rosji - 5 % rocznie Europy - 1, 5 % rocznie. wybacz, znudzila mi sie na dzis zabawa z nieukami. Tfuj, jak zawsze Dr. J.K (Dr. Chemii, a takze mgr. ekonomii przemyslu) Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: kpisz, czy o droge pytasz) - smiech na sali 09.07.05, 19:58 j-k napisał: > Tfuj, jak zawsze Dr. J.K > > (Dr. Chemii, a takze mgr. ekonomii przemyslu) _________________________________________ Tfuj, jak zawsze prof. dr hab. W.D. (doc. ... już zapomniałem czego) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To Chinczycy zalatwiliby ich zdaje sie ze po raz 09.07.05, 19:53 DRUGI??? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: NIE BYLA 09.07.05, 19:00 wojcd napisał: > Jasiu sieroto jedna > liczy się tak naprawdę tylko to > > W I T A L N O Ś Ć no ale do tego trzeba dobrze sie odzywiac,byc pogodnym i nie zajmowac sie polityka,to niszczy WITALNOSC,zanim nawet pomyslisz o niej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: NIE BYLA 09.07.05, 19:04 Rachelko Ty to jesteś cała witalnością i kobiecością. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: NIE BYLA 09.07.05, 19:07 wojcd napisał: > Rachelko > Ty to jesteś cała witalnością i kobiecością. > > Nic dodać, nic ująć. e tam ,ja faktycznie dobrze sie odzywiam,sportuje ale rowniez zajmuje sie polityka,jak widac z dobrej strony,bo na witalnosci jeszcze nie ucierpialam:))) ps.moze nie mam jasia i dlatego przezywam? Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez strach bierze 09.07.05, 20:09 ze Polacy juz nie pamietaja co to appeasement. A tak prosta droga byla od Monachium do wojny. Taka sama jaka bedzie od tej "syntezy" do destrukcji europy Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nie przejmuj sie manny, wojcd to arabska prowokacj 09.07.05, 20:16 manny_ramirez napisał: > ze Polacy juz nie pamietaja co to appeasement. A tak prosta droga byla od > Monachium do wojny. Taka sama jaka bedzie od tej "syntezy" do destrukcji europy prowokacja. podkreslam z cala moca: - NIE Islamska. Lecz zapewne np. syryjska. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: strach bierze 09.07.05, 20:20 Manny zlituj się. Co mają wspólnego muzułamnie z Monachium. I drugie. Ten matoł Awicenna moje pytanie przekuł na poglądy. Jakie? Może Ty mi mędrcze powiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k SMIECH bierze... 09.07.05, 20:34 wojcd napisał: > zlituj się. Co mają wspólnego muzułamnie z Monachium. to ze polityki appeasement, czyli ustepowania BANDYTOM ISLAMSKIM nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: SMIECH bierze... 09.07.05, 20:51 Trudno porownac zorganizowanych milionowych nazi z kilkusetosobowa grupa terrorystow Al Quaida. Moze fanatyzm jest porownywalny. Nazi "Ein Volk itd" a terrorsysci "Allah Akbar". I tu sie chyba analogie koncza. Nie ma litosci dla nich, zgoda. Ale, przede wszystkim, nie ma na nich metody. Wszystkie jakie sa to polsrodki. W tym sensie porownanie do nieszczesnego "appeasement" jest niecelne. Jakie wy widzicie metody na islamski terror? PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k normalne , POLICYJNE. 09.07.05, 20:55 zwiekszenie srodkow finansowych i wkladanie do tych bandyckich struktur islamskich - tkzw. "WTYCZEK" - czyli to, co od dawna robi z powodzeniem izraelski MOSSAD. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: normalne , POLICYJNE. 09.07.05, 21:08 Nasze radio daje duzo wywiadow ze specjalistami walki z terrorem. Jeden z nich podal zatrwazajaca informacje: coraz wyzszy jest poziom intektualny terrorystow. Nie sa juz to zagubieni gowniarze z banlieus, ale wyksztalceni ludzie. I tu przestaje rozumiec. Jak wyksztalcony czlowiek stosowac moze terror? Jedynym wytlumaczeniem jest wojna religijna. Tzn islam walczy o prymat. Co do metod, u nas sie wysyla teraz policjantow z psami i sprawdza sie klientow w magazynach. Ale to znowu ustanie wkrotce. Policyjne metody nie zawsze sa skuteczne. Przyklad Izraela czy Czeczenii, wskazuje raczej na dalsza radykalizacje populacjii wzrost nienawisci do Izraelczykow i Rosjan zamiast zmniejszenie liczby zamachow. Czyli nie moze byc tylko policyjna akcja. Tez polityczna. Ale jaka? PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: normalne , POLICYJNE. 09.07.05, 21:11 polski_francuz napisał: > Nasze radio daje duzo wywiadow ze specjalistami walki z terrorem. Jeden z nich > podal zatrwazajaca informacje: coraz wyzszy jest poziom intektualny > terrorystow. Nie sa juz to zagubieni gowniarze z banlieus, ale wyksztalceni > ludzie. > > I tu przestaje rozumiec. Jak wyksztalcony czlowiek stosowac moze terror? > Jedynym wytlumaczeniem jest wojna religijna. Tzn islam walczy o prymat. > > Co do metod, u nas sie wysyla teraz policjantow z psami i sprawdza sie klientow > > w magazynach. Ale to znowu ustanie wkrotce. > > Policyjne metody nie zawsze sa skuteczne. Przyklad Izraela czy Czeczenii, > wskazuje raczej na dalsza radykalizacje populacjii wzrost nienawisci do > Izraelczykow i Rosjan zamiast zmniejszenie liczby zamachow. Czyli nie moze byc > tylko policyjna akcja. > > Tez polityczna. Ale jaka? > > PF > jak mowie PF,my robimy z nich pastuchow jedzacych robaki z miski,a jak widac operuja oni podobna technika do nas. czego oczekujesz po ludziach,ktorych braci,zony,siostry,rodzice czy dzieci sa rozwalane nasza bronia? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k NIKT I NIGDZIE ICH NIE ROZWALA... 09.07.05, 21:16 Ani w Izraelu ani w Iraku ani w Afganistanie. Nie bedzie zamachow, to i nie bedzie odwetu. Jezeli TO ONI decyduja sie walczyc z Zachodem i podkladac bomby to sami sciagaja na siebie wojne. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: SMIECH bierze... 09.07.05, 20:55 polski_francuz napisał: > Trudno porownac zorganizowanych milionowych nazi z kilkusetosobowa grupa > terrorystow Al Quaida. Moze fanatyzm jest porownywalny. Nazi "Ein Volk itd" a > terrorsysci "Allah Akbar". I tu sie chyba analogie koncza. > > Nie ma litosci dla nich, zgoda. Ale, przede wszystkim, nie ma na nich metody. > Wszystkie jakie sa to polsrodki. > > W tym sensie porownanie do nieszczesnego "appeasement" jest niecelne. > > Jakie wy widzicie metody na islamski terror? > > PF a moze spytamy dlaczego ten islamski terror tak sie nasila,czy odpowiedz zachaczy o pewne panstwo,jego polityke i sojusznikow,ktorzy go popieraja. jest przyczyna i jest skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: SMIECH bierze... 09.07.05, 21:14 Jest Izrael, jest Rosja, jest i USA. A wszystko sie zaczelo jak Amerykanie pomagali Afganow pogonic Ruskich. Potem Papa Bush pogonil Saddama. A w koncu jeden Saudyjczyk (przeszkolony w Afganistanie) nie lubil tego, ze Amerykanie zalozyly bazy militarne w Arabii Saudyjskiej. I po kilku przymiarkach przywalil Wam. Izrael to jeden element. Ale, by far, nie jedyny. Ale ja bym sie przychylil coraz bardziej do tezy wojny religijnej. PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Nie religijnej! 09.07.05, 21:19 polski_francuz napisał: Ale ja bym sie przychylil > coraz bardziej do tezy wojny religijnej. > bron Cie panie! wierzymy (podobno) w jednego Boga. Jste to wojna CYWILIZACJI wojna o ksztalt sopleczenstwa, o prawa czlowieka, o prawa kobiety. A jasniej: ISLAMSKA MESKA HOLOTA - chce zachowac swoje przywileje. > Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Nie religijnej! 09.07.05, 21:21 Niech ci bedzie, chociaz pod roznymi slowami kryjemy te sama tresc. Obawiam sie. A poza tym kazdy czci Boga na swoj sposob, no o ten sposob tu chodzi. PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k zgoda 09.07.05, 21:27 religia jest tu TYLKO instrumentem do zachowania swojego stylu zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Nie zgadzam sie z Wami 09.07.05, 21:35 ale nie mam juz czasu na wyjasnienia, musze leciec Sugeruje przeczytac dzisiejszy artykul Agnes Heller w Rzepie w Plus Minus i ksiazke Johna Graya o Al Kaidzie. Szczegolnie on daje niezwykle mocne argumenty dlaczego jednak nie powinno sie tego konflikut widziec jako wojny religijno/cywlizacyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: SMIECH bierze... 09.07.05, 20:59 Nie zgadzam sie. Porownanie jest jak najbardziej celne francuzie. Organizacja bowiem jest moze dzis jeszcze tylko kilkuset osobowa ale rezerwuar potencjalnych wspolpracownikow mieszkajacych w Zachodniej Europie liczy kilka milionow. To ze sprawcami ataku w Londynie najprawdopodobniej byli lokalni muzulmanie jest wrecz przerazajace. W takiej sytuacji czy wolanie o synteze muzulmansko-chrzescijanska jak to uczynil jeden z tutajeszych forumowiczow nie jest appeasementem? Jaka reakcje Ty tutaj sugerujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: SMIECH bierze... 09.07.05, 21:19 Reakcja musi byc polityczna. Pomoc Palestynie i Afryce przez G8 idzie w dobrym kierunku. Wybacz, ze Ci pytaniem na pytanie odpowiem. A co zrobisz z tym rezerwuarem? Nie wysiedlisz ich, bo to zesmy juz przerabiali kilka razy. Widzisz juz obrazy tych milionow ludzi, ktorzy wsadzani sa do samolotow, na statki, te niemowleta co kwila.. Nie to nie przyjdzie? Mozna ich tylko ksztalcic, dawac szanse zawodowe i "grac nasza gre" tzn liberalizm, demokracje i dobrobyt. A nie ich, nienawisc. PF Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: SMIECH bierze... 09.07.05, 21:23 No dobrze, ale co zrobicie jezeli w zamian za ten liberalizm, demokracje i szanse zawodowe bedzie miec coraz wiecej wybuchow?? Chambarlain mowil przed Monachium to samo. Damy Hitlerowi jeszcze Sudety, naleza mu sie, i to jedyna szansa aby go uspokoic i utrzymac pokoj. Sluchaj francuzie, Ja anprwde jestem bardzo ambiwalentny w tej sytuacji, no ale to mi nie daje spkoju. Co jezeli sie w naszej naiwnosci mylimy, co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: SMIECH bierze... 09.07.05, 21:28 No to co wysiedlamy? I Ty to mowisz?! I jak? A co z mieszanymi parami? Co z dziecmi? Pytamy sie specjalistow gestapo jak to oni rozwiazali? Jak nie wysiedlac, to wszystkie inne srodki sa polityczne. We Francji, islam juz zostal przez Panstwo znormalizowany na wzor innych religii. Jest partner , M. Brubaker, z ktorym sie rozmawia. I co zostaje to, jak mowi JK, akcja policyjna wobec terrorsystow. PF PF Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: SMIECH bierze... 09.07.05, 21:32 We Francji, islam > juz zostal przez Panstwo znormalizowany na wzor innych religii======== wlasnie nie jestem pewien czy tak naprawde jest trzeba wrocic do asymilacji w zyciu publicznym jako podstawowej wartosci. Prawo ponad wszystkim. I tak deportowac tych co sa nielegalnie a aresztowac tych legalnych NATYCHMIAST jezeli nawoluja przeciw takiemu porzadkowi. Wedlug mnie nic innego nie zostalo. Ale uwierz ze mam absolutnie jak najglebsza nadzieje ze sie myle, ze Twoj sposob bedzie skuteczny Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: SMIECH bierze... 09.07.05, 21:35 Zaostrzenie i deportacje beda na pewno rezultatem ataku na Londyn. Ale, to dotyczy aktywistow (kilkuset osob). Reszte trzeba cywilizowac. I mam nadzieje, tak jak i Ty, ze mam racje. PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Manny, znam troche Francje... tak, ale... 09.07.05, 21:38 manny_ramirez napisał: > trzeba wrocic do asymilacji w zyciu publicznym jako podstawowej wartosci. Prawo > ponad wszystkim. I tak deportowac tych co sa nielegalnie, a aresztowac tych > legalnych NATYCHMIAST, jezeli nawoluja przeciw takiemu porzadkowi. Wedlug mnie nic innego nie zostalo. 1. czasy asymilacji juz minely 2.Francja jest teraz spoleczenstwo dwu-kulturowym. - Co dla mnie tez jest bledem. Francuzi sa u siebie i powinni domagac sie poszanowania przez PRZYBYSZOW ich wartosci... Tak cale szczescie jest nadal w Niemczech... We Francji, juz nie. dokad to zmierza? trudno ocenic. Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum Jasio jest zawsze grzeczny! 09.07.05, 21:59 zobacz jak te pie.dola islamska trzebie innych malych islamuskow przebranych za Zydow, np. takiego mustafe-goldbauma: >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Dlaczego Polacy maja dobra opinie o zydach? Autor: Gosc: Jasio IP: *.ipt.aol.com Data: 31.01.2004 16:07 zarchiwizowany Ø Dlatego ze nie znaja wlasnej historii.> Ø Dlatego ze nie doznali zyda na wlasnej skorze.> Dlatego ze sa latwymi ofiarami wlasnej naiwnosci i cudzej propagandy.> Ø Dlatego ze... >> Litania moglaby b nie miec konca! Ø · Dlaczego Polacy maja dobra opinie o zydach? · - Gosc: Jasio 31.01.2004 16:07 Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Manny, znam troche Francje... tak, ale... 09.07.05, 21:52 Kazdy asymiluje na swoj sposob. Kolejne emigracje europejskie (wloska, polska, portugalska,..) sie tutaj dobrze zasymilowaly. Dopiero Magreb sie nie asymiluje dobrze. Ja w Niemczech (kilka lat pobytu) czulem ciegle niechec do Polakow. Mysle, ze Niemcy uwazaja nas za swoja kolonie, ktora im sie wyzwolila. Francuscy Arabowie pochodza wlasnie z krajow, ktore byly koloniami francuskimi. Przez setki lat. Mowie po francusku i maja kulture francuska. W Algierii, czesz populacji walczyla z francuskim okupantem a inna czesc "harki's" byla w armii francuskiej. Niemcy, spoznili sie na uczte kolonialna i usilowali troche pozno zrekompensowac przez "Drang nach Osten". W kazdym razie, odrzucam zdecydowanie branie jakiegokolwiek przykladu z Niemiec w sprawach zwiazanych z narodowosciami. Jeszcze do niedawna ponowala regula krwi "Niemcem jest syn Niemca". To jest kraj o silnym (podskornym poki co) nacjonalizmie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: SMIECH bierze... 09.07.05, 21:32 polski_francuz napisał: > Reakcja musi byc polityczna. Pomoc Palestynie i Afryce przez G8 idzie w dobrym > kierunku. od wielu lat idzie w tym samym bez skutku,zobaczymy czy teraz sie to zmieni. > > Wybacz, ze Ci pytaniem na pytanie odpowiem. A co zrobisz z tym rezerwuarem? Nie > > wysiedlisz ich, bo to zesmy juz przerabiali kilka razy. Widzisz juz obrazy tych > > milionow ludzi, ktorzy wsadzani sa do samolotow, na statki, te niemowleta co > kwila.. Nie to nie przyjdzie? nie trzeba wysiedlac,trzeba poprostu zadac by przestrzegali tych samych praw miedzynarodowych,ktore wymagamy od innych, a nie tolerowac jawne ich gwalcenie. > > Mozna ich tylko ksztalcic, dawac szanse zawodowe i "grac nasza gre" tzn > liberalizm, demokracje i dobrobyt. A nie ich, nienawisc. > > PF swiete slowa,kazda wojna,konflikt zbrojny czy czystka etniczna,bedzie powodowac wzrost ekstremizmu,na zasadzie przeciwwagi. dzieje sie tak teraz na skutek takiej a nie innej polityki,glownie USA. Odpowiedz Link Zgłoś