15.07.05, 13:38
re Twojej tezy ze antysemickie napisy w Polsce nie przepisuja sie na
konkretne dzialania
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2821469.html
Obserwuj wątek
    • dana33 Re: do Cepa 15.07.05, 13:45
      czytalam juz wczoraj o tym, skandal nie z tej ziemi.... nu, nasz cep wie o tym
      napewno, ale wygodniej zamknac oczy..... to tylko u nas te grafitti sa
      niebezpieczne....
      • marouder Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:04
        laze po wzgorzach, mam znajomych, czesto tez wypoczywam tam z rodzina..wszyscy
        jestesmy nielicho wkurzeni. Burgmaeister, podlug opinii mieszkancow sie nielicho
        przycykal wygolonych lbow, nie znalaz wiec"podstaw prawnych", by nie wydac
        pozwolenia na demonstracje...jednakze sadze, a wraz ze mna tez sporo osob, ze na
        miejscu bedzie policja i jakies osoby z prokuratury, by brak odwagi pana
        burmistrza nadto nie rozzuchwalil baranow..mamy nadzieje, ze organizatorzy
        zostana pociagnieci do odpowiedzialnosci, bowiem odpowiednie paragrafy znajduja
        sie w kodeksie karnym.Wystarczy tylko chiec z nich skorzystac.

dana33 napisała:

> czytalam juz wczoraj o tym, skandal nie z tej ziemi.... nu, nasz cep wie o tym
        >
        > napewno, ale wygodniej zamknac oczy..... to tylko u nas te grafitti sa
        > niebezpieczne....
        • manny_ramirez Re: Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:29
          czy mieszkasz w Krakowie?
          • marouder Re: Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:32
            manny_ramirez napisał:

> czy mieszkasz w Krakowie?

tak, a czemu pytasz?
            • manny_ramirez Re: Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:34
              1. bo Myslenice to jedno z miejsc krakowianie uwielbiaja
              2. a wiem bo czesc mej rodziny z Krakowa pochodzi a ciotka ciagle mieszka:)
              • marouder Re: Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:37
                w Myslenicach mam nawet mieszkanie, takie na weekendowe wypady. Co moglby
                potwierdzic mirmil, bo mu wyslalem adresy, spodziewajac sie od niego kartki z
                Maroka:))

manny_ramirez napisał:

> 1. bo Myslenice to jedno z miejsc krakowianie uwielbiaja
                > 2. a wiem bo czesc mej rodziny z Krakowa pochodzi a ciotka ciagle mieszka:)
                • manny_ramirez Re: Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:42
                  moze chcesz z dc?:)

no wiem nie, to centrum swiatowego terroryzmu;)
                  • marouder Jesli znajdziesz jakies oryginalne ujecia DC.. 15.07.05, 14:53
                    to pewnie, dzieki:) W zamian poszukam jakichs ciekawych kartek z Krakowa i
                    okolic i ci wysle..ale, ale, ty masz tam ciotke, to pewnie nie cierpisz na brak
                    pocztowek z Krakowa.

manny_ramirez napisał:

> moze chcesz z dc?:)
                    >
                    > no wiem nie, to centrum swiatowego terroryzmu;)
                    • manny_ramirez Re: Jesli znajdziesz jakies oryginalne ujecia DC. 15.07.05, 14:55
                      no ja krakow znam doskonale ale dzieki:)
                      wysle ci na kartke na adres
                      marouder
                      wawel:)
        • schlagbaum Re: Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:38
          marouder napisał:

> laze po wzgorzach, mam znajomych, czesto tez wypoczywam tam z rodzina..wszyscy
          > jestesmy nielicho wkurzeni. Burgmaeister, podlug opinii mieszkancow sie
          nielich
          > o
          > przycykal wygolonych lbow, nie znalaz wiec"podstaw prawnych", by nie wydac
          > pozwolenia na demonstracje...jednakze sadze, a wraz ze mna tez sporo osob, ze
          n
          > a
          > miejscu bedzie policja i jakies osoby z prokuratury, by brak odwagi pana
          > burmistrza nadto nie rozzuchwalil baranow..mamy nadzieje, ze organizatorzy
          > zostana pociagnieci do odpowiedzialnosci, bowiem odpowiednie paragrafy
          znajduja
          > sie w kodeksie karnym.Wystarczy tylko chiec z nich skorzystac.
          >
          >
          >
          > dana33 napisała:
          >
          > > czytalam juz wczoraj o tym, skandal nie z tej ziemi.... nu, nasz cep wie
          > o tym
          > >
          > > napewno, ale wygodniej zamknac oczy..... to tylko u nas te grafitti sa
          > > niebezpieczne....

To ci sami aktywisci, ktorzy krzyczeli "pedaly do gazu".

Wtedy jednak wielu "porzadnych ludzi" nie widzialo w tym nic sdroznego.

Byla taka piosenka

A to sie wszytko tak zaczyna ....

dalej nie pamietam.
          • manny_ramirez Re: Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:43
            przygania kociol garnkowi
            pedalow broni szowinista
            • marouder maniek, co ty pitolisz, jakim to szowinista jest 15.07.05, 14:46
              schlagie?
              Nie pamietam, zeby choc raz schlaggie wypowiadal sie tzw. narodowych pozycji.

manny_ramirez napisał:

> przygania kociol garnkowi
              > pedalow broni szowinista
              • manny_ramirez Re: maniek, co ty pitolisz, jakim to szowinista j 15.07.05, 14:51
                pewnie, towarzyskie koneksje wazniejsze na topie

wystarczy poczytac jego teksty o amerykanach

nie mowie juz o innych narodowosciach
                • schlagbaum Re: maniek, co ty pitolisz, jakim to szowinista j 15.07.05, 14:55
                  manny_ramirez napisał:

> pewnie, towarzyskie koneksje wazniejsze na topie
                  >
                  > wystarczy poczytac jego teksty o amerykanach
                  >
                  > nie mowie juz o innych narodowosciach

Przytoczysz Piknokio jakis fragmencik o tych "innych narodowosciach" czy jak
                  zawsze ?
                • marouder mylisz szowinizm z antyamerykanizmem 15.07.05, 14:55
                  mnie zupelnie tak, jak schlagiemu tez np. nie podobaja sie Amerykanki i takoz
                  stokroc bardziej podobaja mi sie Francuzki w swoich lekkich sukienkach..

manny_ramirez napisał:

> pewnie, towarzyskie koneksje wazniejsze na topie
                  >
                  > wystarczy poczytac jego teksty o amerykanach
                  >
                  > nie mowie juz o innych narodowosciach
                  • manny_ramirez Re: mylisz szowinizm z antyamerykanizmem 15.07.05, 14:57
                    a czym jest antaamerykanizm jak nie szowinizmem????
                    przeciez potepianie wszystkiego z zalozenia bo jest jakies to klasyczna
                    definicja szowinizmu
                    a szlagie potepia wszystko amerykanskie z zalozenia
                    az kipi nienawiscia
                    • marouder z zalozenia? Nie zauwazylem! Widze co prawda, 15.07.05, 15:00
                      ze nie pala miloscia do neoconsow i wyraza to bardziej stanowczo niz ja, ktoremu
                      takze daleko do ich akceptacji.

manny_ramirez napisał:

> a czym jest antaamerykanizm jak nie szowinizmem????
                      > przeciez potepianie wszystkiego z zalozenia bo jest jakies to klasyczna
                      > definicja szowinizmu
                      > a szlagie potepia wszystko amerykanskie z zalozenia
                      > az kipi nienawiscia
                      >
                      >
                      • manny_ramirez Re: z zalozenia? Nie zauwazylem! Widze co prawda, 15.07.05, 15:06
                        jak pisalem, wystarczy poczytac

ja na przyklad ani razu nie zauwzylem aby on anwet odroznil neokonsa od
                        normalnego Amerykanina

no ale Twoj kolega to sie z nim baw
                        • schlagbaum Re: z zalozenia? Nie zauwazylem! Widze co prawda, 15.07.05, 15:15
                          manny_ramirez napisał:

> jak pisalem, wystarczy poczytac

>
                          > ja na przyklad ani razu nie zauwzylem aby on anwet odroznil neokonsa od
                          > normalnego Amerykanina

Widzisz Pinokio dla mnie "normalni Amerykanie" to ci wlasnie

www.sorryeverybody.com/
                          i tych chwalilem juz wielokrotnie.

Ciebie klamco nie mam za co chwalic nawet jak sam sie uwazasz za "normalnego"

Daj linki ofermo
                    • krystian71 zawsze myslalem, ze 15.07.05, 15:57
                      szowinizm to taki kwalifikowany nacjonalizm
                      A stopniuje sie go tak:
                      patriotyzm
                      nacjonalizm
                      szowinizm
                      Wpadasz manius w pulapke zubazania slownictwa, przez zastosowanie slow-
                      wytrychow:
                      antysemityzm,nazizm,szowinizm bez zastanawiania sie , czy pasuja do sytuacji.
                      JA od wczesnego dziecinstwa Ameryke darze pelnym sentymentem.
                      Czy krytykujac Busha za Irak i BW , staje sie antyamerykanski????
              • schlagbaum Re: maniek, co ty pitolisz, jakim to szowinista j 15.07.05, 14:53
                marouder napisał:

> schlagie?
                > Nie pamietam, zeby choc raz schlaggie wypowiadal sie tzw. narodowych pozycji.
                >

Dzieki, ale ja temu Pinokio nie mam tego typu sformuowan za zle.
                On poprostu uzywa slow, ktorych znaczenia nie rozumie.
                Podoba mi sie, ze sie przynajmniej stara pisac po polsku.
                • manny_ramirez Re: maniek, co ty pitolisz, jakim to szowinista j 15.07.05, 14:59
                  nie masz co dziekowac szowinisto

i powod masz tez super

bo w skarpetach po lotnisku kazali Ci latac

dymisz nienawiscia gorzej nzi Ci wszechpolacy w Myslenicach
    • cepimierz Re: do Cepa 15.07.05, 15:51
      No i co?

I o co chodzi? Będą kogoś mordować? Bić jakieś dzieci? Dewastować czyjeś domy? Wytną komuś drzewa? Zatrują czyjeś studnie?

Nie przesadzasz aby?

Mają pozwolenie, to niech robią to, na co mają pozwolenie. A władze zadbajhą o to, żeby nie było o centymetr więcej.

Do Dany. Nie, nie wiedziałem o tej planowanej demonstracji. I nie bardzo się nią przejmuję. Z przedstawionego materiału wynika, że ugrupowanie jest legalne. Jak przekroczą podstawowy zapis co do zakresu i form działalności, przestanie być legalne. Jak na razie nie przekroczyli.

Obserwuj. I ja będę obserwować. A jak już przebiegnie, to skomentujemy.

Na marginesie. Ciekawe, że więcej na tym wątku zaniepokojonych garstką maniaków, niż ogromną tłuszczą wciąż manifestującą przywiązanie do komuny - choćby przez preferencje wyborcze. A komuna ma na sumieniu znacznie więcej niż najgorszy w snach ONR. Po tysiąckroć. Łapy we krwi wyżej n iż po łokcie.
      • dana33 Re: do Cepa 15.07.05, 17:05
        a ty cep, jak w czasie 40 lat komuny w polsce byly wybory, to szedles do urny
        wyborczej czy bojkotowales wybory?
        • cepimierz Re: do Cepa 15.07.05, 17:44
          Jak byłem mlody i głupi to byłem, ze 2-3 razy. Ale i tak skreślałem wszystkich chłopów i zostawiałem tylko baby.

Po 68 roku - mieszkałem wtedy w Czechosłowacji i się napatrzyłem, i chyba trochę zmądrzałem - już nie. A czemu pytasz?

Jak zwykle bez powodu, co?

Mądralo?
          • dana33 Re: do Cepa 15.07.05, 17:49
            dlaczego bez powodu i dlaczego jak zwykle?

bo tak piszesz o tej komunie, ze rece po lokcie w krwi, co wprawdzie jest
            prawda, ale wlasnie, wybieralismy ja nie? i nie pisz, ze bylismy mlodzi i
            glupi, bo jak pamietam, w tym wieku bylismy juz niezle uswiadomieni politycznie
            w polsce. wlasnie dlatego, ze byla tam ta znienawidzona komuna. tak ze latwo
            dzisiaj pluc na komune i komunistow, ale wtedy to rzadko kto byl gotow pokazac
            odwage cywilna.....
            • cepimierz Re: do Cepa 15.07.05, 17:54
              Ja nawet nie miałem okazji wykazać się odwagą cywilną, bo nikt mi ani nie kazał nigdzie się zapisywać, ani nawet nie zapraszał. PZPR? A gdzie tam! Ale na pochody i akademie nie chodziłem. Itd.

A Ty nie schodź tak łatwo z tematu komuna. Bo to rzeczywiście był zbrodniczy system prowadzony przez zbrodniczą organizację. I mnie to dopala, że tylu z moich współrodaków woli sprawdzonych towarzyszy z ubowskimi rodowodami od czegokolwiek innego.
              • dana33 Re: do Cepa 15.07.05, 18:39
                nu, byl zbrodniczy system, i go sobie przez lata ladnie wybieralismy, nie?
                no i co ci to daje, ta nienawisc i ta niemoznosc zapomnienia? chcesz wsadzic do
                wiezienia 3/4 polski? bedzie ci wtedy lepiej? nie wszyscy przeciez z ochota
                wstepowali do partii, byli tacy, co byli zmuszeni w taki czy inny sposob.
                nie wiem na kogo glosujesz dzisiaj, ale porogladaj sie.... czesc z tych
                komunistow dawnych znow na stoleczkach, znow w partiach, znow sie ich wybiera...
                i protestow nie ma.... a ze polska wolna dzisiaj, to glosujecie na lepera, na
                rydzyka... jutro system moze sie zmienic, przyjdzie innyc rzad i co wtedy?
                rydzyk i leper z fanami do wiezienia? byli komunisci ktorzy sie stali nowymi
                demokratami tez do wiezienia, nie? bo przeciez byli i tu i tu, to moze podwojna
                kare? co tobie daje takie grzebanie sie? ta chec zemsty jest zupelnie
                niesamowita.... poslesz wszystich do wiezienia, bo przeciez traz karac i co?
                zostaniesz sam jeden w calej polsce?
                • cepimierz Re: do Cepa 15.07.05, 18:44
                  Ale żeś zrealizowała scenariusz. No Matrix.

Samotny Cepimierz wsadza cały swój naród do pierdla za kolaborację. A potem ogłasza wybory i głosuje sam na siebie.

Wybrany jednym głosem. Sam ten głos policzy i jako państwowa komisja wyborcza zatwierdzi wynik.

Dobre. Trochę nudne, ale całkiem oryginalne. Trzeba oddać Zuckorowi (tfu, co ja mówię - Zuckermanowi!) do obróbki,
                  • dana33 Re: do Cepa 15.07.05, 18:56
                    hahaha, wiedzialam, ze ci sie spodoba.... nu, ale co? nie mam racji? przeciez
                    nic tylko grzebiesz i oskarzasz, tu komuna, tam zydzi, gdzie indziej ubecy, a
                    jeszcze niz zapominajmy o masonach, oczywiscie....
                    cep, politycznie kazdy z nas ma cos na sumieniu. mniej lub wiecej. przestan
                    robic rachunki, spojrz sie w przyszlosc, troche wiecej zyczliwosci i
                    zrozumienia dla innych nie zaszkodzi ci.
                    • cepimierz Re: do Cepa 15.07.05, 18:58
                      Zrozumienia to ja mam aż za dużo. Nie namawiaj, żebym miał więcej, bo sam się już nie poznam.

I chwaćit.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka