manny_ramirez 15.07.05, 13:38 re Twojej tezy ze antysemickie napisy w Polsce nie przepisuja sie na konkretne dzialania serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2821469.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dana33 Re: do Cepa 15.07.05, 13:45 czytalam juz wczoraj o tym, skandal nie z tej ziemi.... nu, nasz cep wie o tym napewno, ale wygodniej zamknac oczy..... to tylko u nas te grafitti sa niebezpieczne.... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:04 laze po wzgorzach, mam znajomych, czesto tez wypoczywam tam z rodzina..wszyscy jestesmy nielicho wkurzeni. Burgmaeister, podlug opinii mieszkancow sie nielicho przycykal wygolonych lbow, nie znalaz wiec"podstaw prawnych", by nie wydac pozwolenia na demonstracje...jednakze sadze, a wraz ze mna tez sporo osob, ze na miejscu bedzie policja i jakies osoby z prokuratury, by brak odwagi pana burmistrza nadto nie rozzuchwalil baranow..mamy nadzieje, ze organizatorzy zostana pociagnieci do odpowiedzialnosci, bowiem odpowiednie paragrafy znajduja sie w kodeksie karnym.Wystarczy tylko chiec z nich skorzystac. dana33 napisała: > czytalam juz wczoraj o tym, skandal nie z tej ziemi.... nu, nasz cep wie o tym > > napewno, ale wygodniej zamknac oczy..... to tylko u nas te grafitti sa > niebezpieczne.... Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:29 czy mieszkasz w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:32 manny_ramirez napisał: > czy mieszkasz w Krakowie? tak, a czemu pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:34 1. bo Myslenice to jedno z miejsc krakowianie uwielbiaja 2. a wiem bo czesc mej rodziny z Krakowa pochodzi a ciotka ciagle mieszka:) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:37 w Myslenicach mam nawet mieszkanie, takie na weekendowe wypady. Co moglby potwierdzic mirmil, bo mu wyslalem adresy, spodziewajac sie od niego kartki z Maroka:)) manny_ramirez napisał: > 1. bo Myslenice to jedno z miejsc krakowianie uwielbiaja > 2. a wiem bo czesc mej rodziny z Krakowa pochodzi a ciotka ciagle mieszka:) Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:42 moze chcesz z dc?:) no wiem nie, to centrum swiatowego terroryzmu;) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Jesli znajdziesz jakies oryginalne ujecia DC.. 15.07.05, 14:53 to pewnie, dzieki:) W zamian poszukam jakichs ciekawych kartek z Krakowa i okolic i ci wysle..ale, ale, ty masz tam ciotke, to pewnie nie cierpisz na brak pocztowek z Krakowa. manny_ramirez napisał: > moze chcesz z dc?:) > > no wiem nie, to centrum swiatowego terroryzmu;) Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Jesli znajdziesz jakies oryginalne ujecia DC. 15.07.05, 14:55 no ja krakow znam doskonale ale dzieki:) wysle ci na kartke na adres marouder wawel:) Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:38 marouder napisał: > laze po wzgorzach, mam znajomych, czesto tez wypoczywam tam z rodzina..wszyscy > jestesmy nielicho wkurzeni. Burgmaeister, podlug opinii mieszkancow sie nielich > o > przycykal wygolonych lbow, nie znalaz wiec"podstaw prawnych", by nie wydac > pozwolenia na demonstracje...jednakze sadze, a wraz ze mna tez sporo osob, ze n > a > miejscu bedzie policja i jakies osoby z prokuratury, by brak odwagi pana > burmistrza nadto nie rozzuchwalil baranow..mamy nadzieje, ze organizatorzy > zostana pociagnieci do odpowiedzialnosci, bowiem odpowiednie paragrafy znajduja > sie w kodeksie karnym.Wystarczy tylko chiec z nich skorzystac. > > > > dana33 napisała: > > > czytalam juz wczoraj o tym, skandal nie z tej ziemi.... nu, nasz cep wie > o tym > > > > napewno, ale wygodniej zamknac oczy..... to tylko u nas te grafitti sa > > niebezpieczne.... To ci sami aktywisci, ktorzy krzyczeli "pedaly do gazu". Wtedy jednak wielu "porzadnych ludzi" nie widzialo w tym nic sdroznego. Byla taka piosenka A to sie wszytko tak zaczyna .... dalej nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Znam to miasteczko, spedzam tam sporo czasu 15.07.05, 14:43 przygania kociol garnkowi pedalow broni szowinista Odpowiedz Link Zgłoś
marouder maniek, co ty pitolisz, jakim to szowinista jest 15.07.05, 14:46 schlagie? Nie pamietam, zeby choc raz schlaggie wypowiadal sie tzw. narodowych pozycji. manny_ramirez napisał: > przygania kociol garnkowi > pedalow broni szowinista Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: maniek, co ty pitolisz, jakim to szowinista j 15.07.05, 14:51 pewnie, towarzyskie koneksje wazniejsze na topie wystarczy poczytac jego teksty o amerykanach nie mowie juz o innych narodowosciach Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: maniek, co ty pitolisz, jakim to szowinista j 15.07.05, 14:55 manny_ramirez napisał: > pewnie, towarzyskie koneksje wazniejsze na topie > > wystarczy poczytac jego teksty o amerykanach > > nie mowie juz o innych narodowosciach Przytoczysz Piknokio jakis fragmencik o tych "innych narodowosciach" czy jak zawsze ? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder mylisz szowinizm z antyamerykanizmem 15.07.05, 14:55 mnie zupelnie tak, jak schlagiemu tez np. nie podobaja sie Amerykanki i takoz stokroc bardziej podobaja mi sie Francuzki w swoich lekkich sukienkach.. manny_ramirez napisał: > pewnie, towarzyskie koneksje wazniejsze na topie > > wystarczy poczytac jego teksty o amerykanach > > nie mowie juz o innych narodowosciach Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: mylisz szowinizm z antyamerykanizmem 15.07.05, 14:57 a czym jest antaamerykanizm jak nie szowinizmem???? przeciez potepianie wszystkiego z zalozenia bo jest jakies to klasyczna definicja szowinizmu a szlagie potepia wszystko amerykanskie z zalozenia az kipi nienawiscia Odpowiedz Link Zgłoś
marouder z zalozenia? Nie zauwazylem! Widze co prawda, 15.07.05, 15:00 ze nie pala miloscia do neoconsow i wyraza to bardziej stanowczo niz ja, ktoremu takze daleko do ich akceptacji. manny_ramirez napisał: > a czym jest antaamerykanizm jak nie szowinizmem???? > przeciez potepianie wszystkiego z zalozenia bo jest jakies to klasyczna > definicja szowinizmu > a szlagie potepia wszystko amerykanskie z zalozenia > az kipi nienawiscia > > Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: z zalozenia? Nie zauwazylem! Widze co prawda, 15.07.05, 15:06 jak pisalem, wystarczy poczytac ja na przyklad ani razu nie zauwzylem aby on anwet odroznil neokonsa od normalnego Amerykanina no ale Twoj kolega to sie z nim baw Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: z zalozenia? Nie zauwazylem! Widze co prawda, 15.07.05, 15:15 manny_ramirez napisał: > jak pisalem, wystarczy poczytac > > ja na przyklad ani razu nie zauwzylem aby on anwet odroznil neokonsa od > normalnego Amerykanina Widzisz Pinokio dla mnie "normalni Amerykanie" to ci wlasnie www.sorryeverybody.com/ i tych chwalilem juz wielokrotnie. Ciebie klamco nie mam za co chwalic nawet jak sam sie uwazasz za "normalnego" Daj linki ofermo Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 zawsze myslalem, ze 15.07.05, 15:57 szowinizm to taki kwalifikowany nacjonalizm A stopniuje sie go tak: patriotyzm nacjonalizm szowinizm Wpadasz manius w pulapke zubazania slownictwa, przez zastosowanie slow- wytrychow: antysemityzm,nazizm,szowinizm bez zastanawiania sie , czy pasuja do sytuacji. JA od wczesnego dziecinstwa Ameryke darze pelnym sentymentem. Czy krytykujac Busha za Irak i BW , staje sie antyamerykanski???? Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: maniek, co ty pitolisz, jakim to szowinista j 15.07.05, 14:53 marouder napisał: > schlagie? > Nie pamietam, zeby choc raz schlaggie wypowiadal sie tzw. narodowych pozycji. > Dzieki, ale ja temu Pinokio nie mam tego typu sformuowan za zle. On poprostu uzywa slow, ktorych znaczenia nie rozumie. Podoba mi sie, ze sie przynajmniej stara pisac po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: maniek, co ty pitolisz, jakim to szowinista j 15.07.05, 14:59 nie masz co dziekowac szowinisto i powod masz tez super bo w skarpetach po lotnisku kazali Ci latac dymisz nienawiscia gorzej nzi Ci wszechpolacy w Myslenicach Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: do Cepa 15.07.05, 15:51 No i co? I o co chodzi? Będą kogoś mordować? Bić jakieś dzieci? Dewastować czyjeś domy? Wytną komuś drzewa? Zatrują czyjeś studnie? Nie przesadzasz aby? Mają pozwolenie, to niech robią to, na co mają pozwolenie. A władze zadbajhą o to, żeby nie było o centymetr więcej. Do Dany. Nie, nie wiedziałem o tej planowanej demonstracji. I nie bardzo się nią przejmuję. Z przedstawionego materiału wynika, że ugrupowanie jest legalne. Jak przekroczą podstawowy zapis co do zakresu i form działalności, przestanie być legalne. Jak na razie nie przekroczyli. Obserwuj. I ja będę obserwować. A jak już przebiegnie, to skomentujemy. Na marginesie. Ciekawe, że więcej na tym wątku zaniepokojonych garstką maniaków, niż ogromną tłuszczą wciąż manifestującą przywiązanie do komuny - choćby przez preferencje wyborcze. A komuna ma na sumieniu znacznie więcej niż najgorszy w snach ONR. Po tysiąckroć. Łapy we krwi wyżej n iż po łokcie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: do Cepa 15.07.05, 17:05 a ty cep, jak w czasie 40 lat komuny w polsce byly wybory, to szedles do urny wyborczej czy bojkotowales wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: do Cepa 15.07.05, 17:44 Jak byłem mlody i głupi to byłem, ze 2-3 razy. Ale i tak skreślałem wszystkich chłopów i zostawiałem tylko baby. Po 68 roku - mieszkałem wtedy w Czechosłowacji i się napatrzyłem, i chyba trochę zmądrzałem - już nie. A czemu pytasz? Jak zwykle bez powodu, co? Mądralo? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: do Cepa 15.07.05, 17:49 dlaczego bez powodu i dlaczego jak zwykle? bo tak piszesz o tej komunie, ze rece po lokcie w krwi, co wprawdzie jest prawda, ale wlasnie, wybieralismy ja nie? i nie pisz, ze bylismy mlodzi i glupi, bo jak pamietam, w tym wieku bylismy juz niezle uswiadomieni politycznie w polsce. wlasnie dlatego, ze byla tam ta znienawidzona komuna. tak ze latwo dzisiaj pluc na komune i komunistow, ale wtedy to rzadko kto byl gotow pokazac odwage cywilna..... Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: do Cepa 15.07.05, 17:54 Ja nawet nie miałem okazji wykazać się odwagą cywilną, bo nikt mi ani nie kazał nigdzie się zapisywać, ani nawet nie zapraszał. PZPR? A gdzie tam! Ale na pochody i akademie nie chodziłem. Itd. A Ty nie schodź tak łatwo z tematu komuna. Bo to rzeczywiście był zbrodniczy system prowadzony przez zbrodniczą organizację. I mnie to dopala, że tylu z moich współrodaków woli sprawdzonych towarzyszy z ubowskimi rodowodami od czegokolwiek innego. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: do Cepa 15.07.05, 18:39 nu, byl zbrodniczy system, i go sobie przez lata ladnie wybieralismy, nie? no i co ci to daje, ta nienawisc i ta niemoznosc zapomnienia? chcesz wsadzic do wiezienia 3/4 polski? bedzie ci wtedy lepiej? nie wszyscy przeciez z ochota wstepowali do partii, byli tacy, co byli zmuszeni w taki czy inny sposob. nie wiem na kogo glosujesz dzisiaj, ale porogladaj sie.... czesc z tych komunistow dawnych znow na stoleczkach, znow w partiach, znow sie ich wybiera... i protestow nie ma.... a ze polska wolna dzisiaj, to glosujecie na lepera, na rydzyka... jutro system moze sie zmienic, przyjdzie innyc rzad i co wtedy? rydzyk i leper z fanami do wiezienia? byli komunisci ktorzy sie stali nowymi demokratami tez do wiezienia, nie? bo przeciez byli i tu i tu, to moze podwojna kare? co tobie daje takie grzebanie sie? ta chec zemsty jest zupelnie niesamowita.... poslesz wszystich do wiezienia, bo przeciez traz karac i co? zostaniesz sam jeden w calej polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: do Cepa 15.07.05, 18:44 Ale żeś zrealizowała scenariusz. No Matrix. Samotny Cepimierz wsadza cały swój naród do pierdla za kolaborację. A potem ogłasza wybory i głosuje sam na siebie. Wybrany jednym głosem. Sam ten głos policzy i jako państwowa komisja wyborcza zatwierdzi wynik. Dobre. Trochę nudne, ale całkiem oryginalne. Trzeba oddać Zuckorowi (tfu, co ja mówię - Zuckermanowi!) do obróbki, Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: do Cepa 15.07.05, 18:56 hahaha, wiedzialam, ze ci sie spodoba.... nu, ale co? nie mam racji? przeciez nic tylko grzebiesz i oskarzasz, tu komuna, tam zydzi, gdzie indziej ubecy, a jeszcze niz zapominajmy o masonach, oczywiscie.... cep, politycznie kazdy z nas ma cos na sumieniu. mniej lub wiecej. przestan robic rachunki, spojrz sie w przyszlosc, troche wiecej zyczliwosci i zrozumienia dla innych nie zaszkodzi ci. Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: do Cepa 15.07.05, 18:58 Zrozumienia to ja mam aż za dużo. Nie namawiaj, żebym miał więcej, bo sam się już nie poznam. I chwaćit. Odpowiedz Link Zgłoś